Dienas Bizness abonenti piektdien, 11. augustā kopā ar laikrakstu saņem arī izdevumu Dzīves Garša, kas šoreiz veidots tautiskā garā.

Uz plašāku sarunu Dzīves Garša šoreiz devās pie Mālpils muižas restorāna šefpavāres Aijas Gabrānes. «Ir ļoti daudz labu pavāru arī ārpus Rīgas un ārpus visiem topiem. Man pašai nemaz nepatīk tā izrādīties. Topā pārsvarā tomēr ir Rīgas restorāni, viņiem arī ir citas iespējas. Bet tagad arī ir pavisam cita sistēma - manā laikā 22 gados nekad nevarēja kļūt par šefpavāru, pat sapnis tāds nevarēja būt, tas pat fiziski nebija iespējams tādā vecumā kļūt pat šefpavāru, jo bija sevi jāpierāda līdz kādiem 30 gadiem,» viņa stāsta intervijā.

Žurnālā lasi arī sabiedrībā populāru cilvēku atziņas par to, kas ir viņu Latvijas garša, stāstu par Latvijas vīna nozari, Latvijas delikatešu topu, uzzini jaunākās vēsmas kafijas nozarē un dodies ceļojumā pa latviskajiem restorāniem.

«Atgriežoties mājās pēc lepnām viesībām un smalkas izēšanās, nereti pirmais gājiens ir pie ledusskapja pēc ikdienišķas sviestmaizes ar doktordesu vai Holandes sieru. Jo mājās atkal gribas ēst, un te tomēr viss ir labāks un garšīgāks. Tas pats notiek, atgriežoties pēc ilgstošas prombūtnes ārzemēs. Tad meklējam savu Latvijas garšu, ko - kā nu kurais - izbaudām vai nu mājas virtuvē, vai vecpilsētas krodziņā, glaunākā restorānā vai laukos pie vecmāmiņas. Tā ir garša, kas rodama tikai Latvijā un kuru klasiskā versijā sajūtam caur rudzu maizi, meža ogām vai sēnēm, Jāņu sieru, pelēkajiem zirņiem ar speķi, Kurzemes sklandraušiem vai Latgales «šmakovceņu».Tas viss ir mūsējais un lielākoties sasodīti garšīgs, un nekur citur un nevienam citam nekā tāda nav,» raksta Dzīves Garšas redaktors Uldis Andersons.

Paldies mūsu abonentiem. Lai garšīga lasīšana!

Ekonomika

Finanses

Mazais bizness

Tehnoloģijas

Dzīvesstils

Foto galerijas

Karikatūra