Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) piedāvā iegādāties Majoru muižu ar 525 142 eiro sākumcenu, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Izsole īpašumam Konkordijas ielā, Jūrmalā, notiks no 5.marta līdz 4.aprīlim. Izsoles solis ir 5000 eiro.

Īpašums atrodas Lielupes krastā, Konkordijas ielas malā, kvartālā, ko veido Konkordijas, Jaunā, Ormaņu un Jāņa Pliekšāna ielas. Nekustamā īpašuma objektā ietilpst zemesgabals ar kopējo platību 23 845 kvadrātmetri un uz tā izvietotajām būvēm.

Īpašumā ietilpst administratīvā ēka ar kopējo platību 533,9 kvadrātmetri. Ēkas tehniskais stāvoklis ir daļēji apmierinošs, proti, ir nepieciešami remontdarbi, it īpaši saistībā ar ēkas konstrukciju un inženiertīkliem.

Tāpat īpašumā ietilpst dzīvojamā ēka ar platību 95,4 kvadrātmetri. Ēka ir sliktā tehniskā stāvoklī, proti, tai ir nepieciešami būtiski remontdarbi gan ēkas konstrukcijā, gan iekštelpās.

Īpašumā ietilpst arī bērnu nams ar kopējo platību 1054,7 kvadrātmetri, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī. Ēkai nepieciešami plaši remontdarbi visās jomās, tostarp konstrukcijās un iekšējā apdarē.

Teritorijā ir arī pagrabs, šķūnis un siltumnīca.

Majoru muiža ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis. Majoru muiža celta 1910.gadā pēc arhitekta Vilhelma Bokslafa projekta Kurzemes muižkungu fon Firksu vajadzībām kā vasaras rezidence un medību pils. Vēsturiski Majoru muižas komplekss bija majorāts - muiža, kuru nedalītu mantoja dzimtas vecākais vai dzimtas vecākais dēls.

Pēc 1920.gada agrārreformas muiža nonāca valsts īpašumā. Kopš 1924.gada ēkā bija izvietots bērnu nams, vēlāk bērnu bāreņu aprūpes centrs, kas pastāvējis līdz 2006.gada decembrim. 2009.gadā muiža nodota Jūrmalas pašvaldības īpašumā. VNĪ ēku pārņēma 2023.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru