Lai arī Andrejsalas restorānu pulciņš ir sarucis, likteņupes labais krasts ir kā nosēts ar ēdināšanas iestādēm un izklaides vietām

Tirgus ir piesātināts, un konkurence ļoti sīva, tāpēc, lai izdzīvotu šajā Rīgas daļā, katrs restorāns cenšas atšķirties.

Šobrīd Andrejostā darbojas pieci restorāni – Club First, Aqua Luna, Koya, Sunset Longe un Naples. Šajā pavasarī darbību pārtrauca restorāns Eksports, bet iepriekš nodega bustorāns Ticket to Heaven, kura vieta pagaidām ir tukša, un garāmgājējiem paveras lieliska Daugavas panorāma. Taču konkurence joprojām liek sevi manīt.

«Katrs rauj sedziņu uz savu pusi un cenšas izdzīvot. Daudzi pārcenšas, uz šķīvjiem liekot nesaprotamas lietas. Mēs piedāvājam garšīgu mājas ēdienu, galvenokārt izmantojot augstvērtīgus Latvijā audzētus produktus. Ir skaidri un gaiši redzams, no kā ēdiens ir pagatavots, pavāri nekad nepiedāvās, piemēram, želejas gabaliņus zaļā krāsā, kas garšo pēc pīles,» saka restorāna Naples vadītājs Agris Eglītis, atzīstot, ka Latvijā ir augsti attīstīta restorānu kultūra.

«Cilvēki ir atsēdējušies dārgos restorānos pie baltiem, stīviem galdautiem. Viņi vēlas baudīt brīvu, nepiespiestu atmosfēru,» norāda Naples vadītājs.

Visu rakstu Izmanto Daugavas sniegtās priekšrocības lasiet 19. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness.

Ekonomika

Finanses

Mazais bizness

Tehnoloģijas

Dzīvesstils

Foto galerijas

Karikatūra