Sports

Knicks leģenda Kings Porziņģa daudzpusību nosauc par «ko vēl neredzētu»

LETA--ESPN, 21.11.2017

Jaunākais izdevums

Kristaps Porziņģis ar savu daudzpusību rāda «ko vēl neredzētu», uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» kādreizējā zvaigzne Bernards Kings, kurš basketbolā, to spēlējot un skatoties, ir vairāk nekā 40 gadus.

«Viņš ir bijis patiesi izcils,» Kings izteicies par Ņujorkas komandā trešo sezonu aizvadošo latvieti. «Nekad neesmu redzējis septiņas pēdas un trīs collas garu puisi tā izpildot trīspunktu metienus. Viņam arī ir lieliska spēles izpratne, kā arī prasmes pozīcijas izvēlē laukumā un kā iegūt šo pozīciju.»

Kļūstot par «Knicks» lielāko zvaigzni, Porziņģis šosezon ievērojami uzlabojis visus savus statistikas rādītājus un pašlaik ir ceturtajā vietā līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Slavas zālē ievēlētais Kings, kurš nesen uzrakstījis grāmatu par savu dzīvi, jūtas pārsteigts par latvieti.

«Ko es pamanu aiz rezultativitātes, ir viņa spēja pārredzēt laukumu,» vērtē Kings. «Ne vienmēr to var pamanīt spēlētājos. Ja es runāju par lielisku laukuma pārredzamību, ar to domāju aizsargam raksturīgu pārredzamību. Ļoti reti šādas īpašības piemīt garajiem, īpaši viņa auguma spēlētājiem. Nezinu vai mēs ko tādu esam redzējuši iepriekš.»

Kā vēstīts, Porziņģis pirmdien iemeta 25 punktus, palīdzot Ņujorkas «Knicks» savā laukumā ar rezultātu 107:85 pārspēt Losandželosas «Clippers», kas cieta devīto zaudējumu pēc kārtas. Ar deviņām uzvarām 16 mačos Austrumu konferences kopvērtējumā komanda ieņem sesto vietu.

Kinga 14 sezonas ilgo NBA karjeru ietekmēja smags ceļgala savainojums. «Knicks» viņš spēlēja no 1982. līdz 1987.gadam, divreiz piedaloties izslēgšanas turnīrā. Kinga autobiogrāfija nāca klajā novembra sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģis gūst smagu traumu, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem

LETA, 07.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz deviņus mēnešus, bet bieži vien ieilgst aptuveni gada garumā.

Latvijas zvaigzne Kristaps Porziņģis otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas Knicks komanda savā laukumā ar rezultātu 89:103 (26:25, 20:25, 17:26, 26:27) kapitulēja Milvoki Bucks, latvietim laukumu atstājot, kad viņš 11 minūšu laikā bija sametis desmit punktus.

Incidents otrdien notika otrās ceturtdaļas sākumā, kad Porziņģis pēc bumbas trieciena grozā no augšas sadūrās ar Bucks lielāko zvaigzni Janni Adetokunbo, neveiksmīgi piezemējās un uzreiz sāpēs saķēra kreiso ceļgalu.

Stundu pēc spēles Knicks komanda apstiprināja, ka latvietis sarāvis kreisā ceļgala krusteniskās saites. Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz deviņus mēnešus, bet bieži vien ieilgst aptuveni gada garumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģis pēc Entonija aizmainīšanas pauž apņēmību uzņemties Knicks līdera lomu

LETA, 25.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc Karmelo Entonija aizmainīšanas intervijā pēc atgriešanās Ņujorkā pauda apņēmību uzņemties šīs pilsētas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Knicks līdera lomu.

«Esmu gatavs izaicinājumam un esmu tam gatavojies,» sarunā ar laikrakstu The New York Daily News sacīja Porziņģis, kurš Ņujorkā atgriezies pēc nesen aizvadīta Eiropas čempionāta.

Entonijs tiks aizmainīts uz Oklahomasitijas Thunder, Ņujorkas vienībai par viņu saņemot turku Enesu Kanteru, kurš tāpat kā Porziņģis spēlē centra un spēka uzbrucēja pozīcijā, kā arī vieglo uzbrucēju Dagu Makdermotu un 2018.gada otrās kārtas izvēles tiesības NBA draftā.

Pirmdien Knicks uzsāks NBA treniņnometni, bet starpsezonā komanda veikusi vairākas pārmaiņas, tostarp arī kluba vadībā vairs nav prezidenta Fila Džeksona, kura vietā tagad ir Stīvs Milss, bet ģenerālmenedžera pienākumus pilda Skots Perijs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Knicks komanda Latvijas simtgadei veltītā mačā Vējoņa klātbūtnē zaudē Bucks

LETA, 08.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik savainotā latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» komanda sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kas tika veltīts Latvijas simtgadei, savā laukumā ar 102:115 (28:31, 27:22, 22:27, 25:35) piekāpās Milvoki «Bucks» vienībai, turklāt šo maču klātienē vēroja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

«Knicks» komanda sestdien slavenajā «Madison Square Garden» arēnā aicināja apmeklētājus svinēt Latvijas simtgadi, kas tiks atzīmēta šā gada 18.novembrī.

Par šādu plānu tika paziņots jau janvārī, bet mēnesi vēlāk nopietnu ceļgala traumu guva «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš nevarēs spēlēt vismaz līdz nākamās sezonas sākumam. Tiesa, sestdien viņš bija ieradies spēli vērot klātienē, pirms mača laukuma centrā sasveicinoties ar Vējoni.

Šajā brīdī Valsts prezidents Porziņģim pasniedza Latvijas simtgadei veltītu kreklu, bet Vējonis tika pie viņam veltīta «Knicks» formastērpa.

Tāpat arēnā pirms mača tika atskaņota Latvijas valsts himna, ko izpildīja Ņujorkas latviešu koris.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Ņujorkas «Knicks» latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir gandarīts, ka sezonas pirmā mača sākumā izdevās nobloķēt savu bijušo komandas biedru un mentoru Karmelo Entoniju.

Porziņģis ceturtdien savu trešo sezonu NBA sezonu sāka ar 31 punktu un 12 atlēkušajām bumbām, kamēr «Knicks» izbraukumā ar 84:105 (24:27, 18:26, 17:26, 25:26) pārliecinoši piekāpās Oklahomasitijas «Thunder», kur tagad spēlē iepriekšējo gadu Ņujorkas zvaigzne Entonijs.

«Knicks» basketbolisti šajā spēlē pieļāva 25 kļūdas, ar ko Porziņģis nebija apmierināts.

«Arī pirmssezonā bija daudz kļūdu. Tā ir lieta, pie kā piestrādāt - parūpēties par bumbas kontroli. Pavisam vienkārši. Taču ir arī pozitīvās lietas, ko varam paņemt no šīs spēles,» pēc mača teica Porziņģis.

Jau līdz ar paša mača sākumu Porziņģis spēlēja pret savu bijušo komandas biedru Entoniju, turklāt trešajā minūtē latvietis viņu efektīgi nobloķēja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas Knicks aizmainīts uz Dalasas Mavericks, ceturtdien paziņoja abas vienības.

Pašlaik 23 gadus vecais Porziņģis Knicks pārstāvēja no 2015./2016.gada sezonas.

Knicks klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 4,8 metienus.

Porziņģis jau teju gadu nav spēlējis ceļgala krustenisko saišu traumas dēļ.

Šī maiņas darījuma ietvaros uz Dalasu dosies arī Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, kamēr Knicks pretī saņems Deandrē Džordanu, Denisu Smitu junioru, Vesliju Metjūsu un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Forbes Porziņģa pārstāvētās Knicks vērtību lēš 3,6 miljardu dolāru apmērā

LETA/AFP, 09.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Ņujorkas «Knicks» un Losandželosas «Lakers» joprojām ir vērtīgākās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas.

Ņujorkas «Knicks» un Losandželosas «Lakers» joprojām ir vērtīgākās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas, liecina ikgadējais «Forbes» pārskats, kurā noskaidrots, ka pirmo reizi katras līgas komandas vērtība ir vismaz viens miljards dolāru (816 miljoni eiro).

Vidējā vērtība NBA komandai tagad ir 1,65 miljardi dolāru.

Kristapa Porziņģa pārstāvētā «Knicks» paliek sarakstā pirmā ar 3,6 miljardu dolāru vērtību, kam seko vēl viena ikoniska komanda «Lakers» ar 3,3 miljardu dolāru vērtību.

«Knicks» ir palielinājusi vērtību no savas arēnas «Madison Square Garden» viena miljarda dolāru renovācijas pēc kuras radušās jaunas ienākumu gūšanas iespējas no sponsoriem un sēdvietām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Darba vīzas problēmu dēļ Porziņģa brāļi nevar atgriezties Ņujorkā

LETA, 02.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darba vīzas problēmu dēļ latviešu basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa brāļi Jānis un Mārtiņš nevar atgriezties ASV, vēsta «The New York Daily News».

Pašlaik abi brāļi vīzu nevar saņemt, jo ASV valdība ir pieprasījusi no viņiem pierādījumus, kāpēc viņi savam brālim ir tik svarīgi. Šāda nianse ASV likumdošanā parādījusies pēc prezidenta Donalda Trampa stāšanās amatā un tā attiecināma uz filozofiju «Pērc amerikāņu preci un pieņem darbā amerikāni.»

Pirms gada abu Porziņģa brāļu vīzas tika atjaunotas bez aizķeršanās.

Jānis ir Kristapa aģents, kamēr Mārtiņš - menedžeris. Tāpat viņi visi Ņujorkā dzīvo vienuviet un viņu attiecības ir tuvas.

«Ceru, ka brāļu vīzas tiks apstiprinātas. Domāju, tas notiks, lai gan tagad tas aizņem krietni vairāk laika nekā parasti,» izteicies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» spēlētājs Kristaps Porziņģis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas basketbola savienība (LBS) par latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa apdrošināšanu samaksājusi 123 000 eiro, kas gan nav tik liela summa, cik sākotnēji tika saņemta no valsts, atklāja LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas Knicks spēlētāja Porziņģa apdrošināšanas izmaksu segšanai, lai basketbolists šovasar varētu būt Latvijas izlasē, LBS no valsts saņēmusi 135 000 eiro. Tiesa, no šīs summas tika izmantoti aptuveni 123 000 eiro, bet 12 000 palikuši pāri. Tie novirzīti otra Latvijas NBA spēlētāja Dāvja Bertāna apdrošināšanai.

«Summas bija lielas, Latvijā līdz šim neredzētas. Valsts piešķirtā nauda mūs sasniedza vēlāk, nekā mēs to reāli bijām samaksājuši. Summa, kas bija vajadzīga Porziņģa apdrošināšanai, beigās izrādījās aptuveni par 12 000 eiro mazāka, tāpēc lūdzām valdībai, lai tā ļauj šo pārpalikušo naudu izmantot Bertānam. Tāds bija sākotnējais mērķis - prasījām vairāk, lai varētu apdrošināt abus spēlētājus, kuri nāk no NBA,» norādīja Šneps. «Uzsvars gan bija uz Kristapu, bet nauda nedaudz palika pāri, un varējām to novirzīt Dāvim. Tā gan nebija visa viņa apdrošināšanas summa. Vēl joprojām no valdības gaidām atbildi, vai tie 12 000 eiro mums tomēr nav jāatgriež atpakaļ.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar basketbolistu Kristapu Porziņģi saistītais izvarošanas/izspiešanas skandāls sporta preču pārdošanas biznesu nav ietekmējis, biznesa portālam Db.lv atzina aptaujātie sporta preču veikali.

«Ar pārliecību varu teikt, ka tas mūsu biznesu nav ietekmējis nemaz. Biznesu ir ietekmējusi viņa komandas maiņa, jo palicis pāri daudz NY Knicks atribūtikas, kuru iztirgot būs krietni grūtāk. Lielās atlaides KP krekliem arī ir saistītas ar komandas maiņu,» komentēja Ballzy Ballers Pro Store veikala menedžeris Mārtiņš Šteinbergs. Arī basketbola preču veikala Pro Basketball veikala online menedžeris Rūdolfs Rudzītis norādīja, ka veikalā izmaiņas nejūt.

Savukārt sporta preču veikals «Sporta bode» norādīja, ka nesenie notikumi saistībā ar Kristapu Porziņģi pieprasījumu noteikti nav ietekmējuši. «Patiesībā to ir ļoti grūti arī izmērīt, jo Kristaps nesen mainīja komandu, un Knicks preces nav tik aktuālas vairs, taču Dallasas Mavericks preces veikaliem Eiropā vēl nav pieejamas.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģa fizioterapeits: Kristaps laukumā atgriezīsies jau augusta beigās

LETA, 26.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis būs gatavs spēlēt jau nākamās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas sākumā, uzskata ar Latvijas spēlētāju strādājošais fizioterapeits Kerlons Kolkers.

Ņujorkas Knicks komandu pārstāvošais Porziņģis 7.februārī kārtējā NBA mačā sarāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz ilgu laiku. Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz pusgadu, bet bieži ieilgst arī aptuveni gada ilgumā, turklāt klubs negrasoties sasteigt atlabšanas procesu un iespēlēt latvieti ātrāk par Ziemassvētkiem.

Tiesa, pretējās domās ir plaši atzīstais Kolkers, kuru savā rehabilitācijas procesā nolīdzis Porziņģis.

«Protams, Knicks vadībai piederēs galavārds saistībā ar Porziņģa atgriešanos laukumā, bet es saku, ka viņš būs gatavs jau ar nākamās sezonas sākumu,» sarunā ar The New York Post teica Kolkers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģa krekli šīs sezonas sākumā bijuši piektie pārdotākie NBA

LETA, 17.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Par populārāko komandu pārdoto kreklu ziņā kļuvusi Warriors, kurai seko Cavaliers, 76ers, Lakers.

Ņujorkas Knicks vienības latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa spēles krekli šīs sezonas sākumā bijuši piektie pārdotākie Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Kā otrdien pavēstīja līgas vadība, turnīra oficiālajā veikalā NBAStore.com laikā no 2017.gada oktobra līdz decembrim visvairāk pārdoti līgas superzvaigžņu Stefana Karija (Goldensteitas Warriors) un Lebrona Džeimsa (Klīvlendas Cavaliers) krekli.

Viņiem trešajā vietā sekojis vēl viens Warriors spēlētājs Kevins Durants, bet aiz viņa bijuši talantīgais grieķis Jannis Adetokunbo no Milvoki Bucks un Porziņģis.

Desmitnieka turpinājumā ir Žoels Embīds (Filadelfijas 76ers), Rasels Vestbruks (Oklahomasitijas Thunder), Bens Simonss (76ers), Kavai Lenards (Sanantonio Spurs) un Džeimss Hārdens (Hjūstonas Rockets).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis no Ņujorkas «Knicks» vienības ir neapmierināts, ka pret viņu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs daudz tiek pārkāpti noteikumi metiena fāzē un cer, ka tiesneši to allaž piefiksēs.

Porziņģis šobrīd ir garākais spēlētājs NBA, kas rezultējas ar to, ka augumā mazāki aizsargi viņam iesit ar roku vai elkoni, kad latvietis cenšas mest. Šosezon latvietis kļuvis par «Knicks» pirmo izvēli uzbrukumā, kas licis lielāku uzmanību pievērst pārkāpumiem pret viņu.

«Viņi pret mani spēlē fiziski, veicot nelielus kontaktus, un tas ievērojami traucē metienam,» Porziņģi citē laikraksts «Newsday». «Daudziem spēlētājiem ir grūti bloķēt manu metienu, tāpēc cenšos tiesnešiem norādīt uz šiem kontaktiem pa manu roku. Tos nebūtu jāatļauj.»

Sezonas pirmajos divos mačos Porziņģis iemeta 31 un 33 punktus, bet trešajā cīņā pret Bostonas «Celtics» realizēja vien trīs no 14 raidījumiem, dueli noslēdzot ar 12 punktiem. Sezonu «Knicks» vienība iesākusi ar trim zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Knicks īpašnieks: Porziņģis ir lielisks spēlētājs, komanda ir jābūvē ap viņu

LETA, 19.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir lielisks spēlētājs, ap kuru ir jābūvē komanda, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas «Knicks» īpašnieks Džeimss Doulans.

«Basketbols ir citādāks kā hokejs. Lielisks spēlētājs hokejā nozīmē kaut ko atšķirīgu, bet lielisks spēlētājs basketbolā var būt vesela komanda,» sarunā ar laikrakstu «The New York Post» izteicās Doulans. «Es domāju, ka mums ir lielisks spēlētājs, un tas ir Porziņģis. Mums komanda vienkārši ir jābūvē ap viņu.»

Doulans gan norādīja, ka «Knicks» nedrīkst sēdēt bezdarbībā, kamēr Porziņģis ir savainots, bet komandai ir jāturpina attīstīties un pēc tam jāintegrē Porziņģis atpakaļ sastāvā.

Tāpat «Knicks» galvenā amatpersona norādīja, ka komandas nākamajam galvenajam trenerim būs jābūt modernai basketbola filozofijai, kā arī cilvēkam, kurš var būt gan labs organizators, gan arī autoritāte spēlētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Panākumu izcīnot Čikāgas «Bulls» komandai, ceturtdien latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» vienība palika kā pēdējā, kas jaunajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā vēl nav tikusi pie uzvarām.

Aizvadītajā mačā «Bulls» ar rezultātu 91:86 (18:20, 19:19, 28:20, 26:27) pieveica Atlantas «Hawks».

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Robins Lopess, bet spožu sniegumu nodemonstrēja somu talants Lauri Markanens, kura spēles stils tiek pielīdzināts Porziņģim. Markanens izcēlās ar 14 punktiem, 11 no tiem sametot otrajā puslaikā, turklāt arī trāpot svarīgu trejaci 48,5 sekundes pirms pamatlaika beigām. Tāpat Markanens arī savāca 12 atlēkušās bumbas.

Tikmēr «Hawks» sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija piecus tālmetienus realizējušais Marko Belinelli.

Vēl pirms divām dienām bez uzvarām bija arī Dalasas «Mavericks» komanda, bet trešdien tā svinēja panākumu. Tiesa, ceturtdien «Mavericks» atkal zaudēja, ar 91:96 (14:28, 21:26, 33:22, 23:20) atzīstot Memfisas «Grizzlies» pārākumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" un Latvijas valstsvienības spēlētājs Kristaps Porziņģis ar viņam piederošās SIA "JMK Investments" starpniecību investējis nekustamajā īpašumā un vairākos Latvijas uzņēmumos ēdināšanas un sporta preču jomās, liecina "Firmas.lv" informācija.

"JMK Investments" ir Porziņģim pilnībā piederošs uzņēmums, kas reģistrēts 2021.gada 2.februārī, un tā pamatkapitāls ir 10 000 eiro. Kompānijas valdē ir Porziņģis un bijušais baņķieris Guntis Beļavskis. Kā uzņēmuma darbības joma norādīta nekustamā īpašuma pirkšana un pārdošana.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka kompānija pirmajā darbības gadā piesaistīja līdzekļus aizņēmuma veidā no īpašnieka Porziņģa un veica būtiskas investīcijas nekustamajā īpašumā, kas, pēc ziņojumā paustā, ir viens no ienesīgākajiem un efektīvākajiem veidiem naudas līdzekļu saglabāšanai un pavairošanai.

Bilance liecina, ka uzņēmuma aizņēmumi veido 9,7 miljonus eiro, bet ilgtermiņa ieguldījumi bija 7,87 miljoni eiro, tajā skaitā 6,45 miljoni eiro nekustamajos īpašumos un 1,36 miljoni eiro citu uzņēmumu kapitālā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas basketbolistu Rodionu Kurucu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā otrajā kārtā ar kopējo 40.numuru izraudzījās Bruklinas Nets komanda, kuras mājvietā norisinās jauno spēlētāju izvēles ceremonija.

Pašlaik 20 gadus vecais Kurucs no 2012. līdz 2015.gadam bija VEF Rīga sistēmā, bet pirms trim gadiem viņš nonāca Spānijas kluba Barselonas Lassa paspārnē, noslēdzot līgumu līdz 2019.gadam.

ULEB Eirolīgā Latvijas basketbolists aizvadītajā sezonā piedalījās četros mačos, savukārt Spānijas augstākajā līgā (ACB) piecos mačos viņš vidēji guva 2,8 punktus. Tikmēr pēc spēka Spānijas otrajā līgā Kurucs piedalījās 15 mačos, vidēji iemetot 10,6 punktus spēlē.

Kurucs 2014.gadā ar Latvijas U-16 izlasi kļuva par Eiropas kadetu vicečempionu, bet aizvadītajā sezonā Lassa galvenajā komandā viņš spēlēja ļoti maz, vairāk pārstāvot kluba otro vienību

Pērn novembrī viņš debitēja Latvijas valstsvienībā, piedaloties 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs, laukumā dodoties trīs mačos, taču arī netiekot pie ievērojama spēles laika. Kurucs iekļauts izlases kandidātu sarakstā arī pirms jūnija beigās un jūlija sākumā gaidāmajām cīņā kvalifikācijas turnīrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda šī gada aprīlī vienu mājas spēli veltīs Latvijas simtgadei, vēsta klubs.

«Knicks» 7.aprīlī plkst.19.30 pēc vietējā laika (8.aprīlī plkst.2.30 pēc Latvijas laika) «Madison Square Garden» spēkosies ar Milvoki «Bucks» vienību.

Šī mača temats būs «Latvijas simtgades diena». «Knicks» mājas spēles apmeklētājus aicina svinēt Latvijas simtgadi, kas tiks atzīmēta šī gada 18.novembrī.

Pēc šī dueļa Ņujorkas komandai regulārajā čempionātā būs palikuši tikai divi mači - mājās un viesos pret iepriekšējās sezonas vicečempioni Klīvlendas «Cavaliers».

Dažas no NBA komandu mājas spēlēm tiek veltītas kādam īpašam tematam, mača laikā skatītājus iesaistot dažādos ar to saistītos pasākumos.

Porziņģis aizvada savu trešo sezonu NBA un ar savu sniegumu laukumā nes Latvijas vārdu pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Par spīti potītes traumai Porziņģis paviesojies slavenajā Džimija Falona šovā

LETA, 01.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti trešdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā gūtajai potītes traumai latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien paviesojās slavenajā Džimija Falona šovā «Tonight».

Potītes savainojumu, kas no malas šķita nopietna, Ņujorkas «Knicks» basketbolists Porziņģis guva trešdien uzvarā pret Maiami «Heat», kad spēli bija spiests atstāt jau trešajā minūtē. Tomēr uzreiz pēc tam un arī ceturtdien veiktajās rentgena pārbaudēs lūzumi netika atklāti. Latvietis «Knicks» rindās varētu atgriezties jau nākamajā mačā, svētdien Ņujorkā pret Orlando «Magic», taču pagaidām par to lielas skaidrības nav.

Tiesa, šādu traumu ārstēšanai parasti nepieciešams viena vai divas nedēļas.

Par spīti nelielām veselības likstām 22 gadus vecais Porziņģis ceturtdien kļuva par pirmo latvieti, kurš viesojies Džimija Falona šovā, turklāt viņš, ienākot studijā, saņēma lielas ovācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz atrašanos Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) turnīra tabulas pēdējā vietā, vērtīgākais līgas klubs joprojām ir Ņujorkas «Knicks», liecina finanšu un ekonomikas žurnāla «Forbes» jaunākais rangs.

«Knicks» vērtība ir četri miljardi ASV dolāru (3,51 miljardi eiro), kas to četrus gadus pēc kārtas padara par vērtīgāko asociācijas komandu.

Rangs tiek veidots katru gadu un, pateicoties miljardu dolāru (0,87 miljardi eiro) vērtajai «Madison Square Garden» renovācijai, «Knicks» vērtība ir augusi par 11%, jo pārbūve radījusi virkni jaunu ieņēmumu iespēju komandas mājas spēļu arēnā.

«Knicks», kas nesenajā maiņas darījumā papildināja sastāvu ar trīs jauniem spēlētājiem, taču zaudēja vienu no savām lielākajām zvaigznēm Kristapu Porziņģi, otrdien zaudēja jau 15. spēli pēc kārtas.

«Forbes» rangā otro pozīciju saglabā Losandželosas «Lakers» ar vērtību 3,7 miljardi dolāru (3,25 miljardi eiro), kas no pagājušā gada pieaugusi par 12%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Specializējušies basketbolā

Monta Glumane, 05.04.2019

Online menedžeris Rūdolfs Rudzītis (no kreisās), izpilddirektors un līdzīpašnieks Ernests Moruss un menedžeris, līdzīpašnieks Salvis Mētra. Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā.

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ideja veidot specializētu basketbola veikalu attaisnojusies, bet plašākai attīstībai iespējas saredz interneta vidē

Basketbola preču veikala Pro Basketball dibinātājs Ernests Moruss jau kopš bērnības bija sapņojis par sava veikala atvēršanu, tādēļ 2015.gadā viņš pameta tā laika darbu, apvienoja spēkus kopā ar biznesa partneri Salvi Mētru un uzņēmās risku jauna uzņēmuma dibināšanā.

Izglīto klientus

«Biju pirmais, kurš pārliecināja cilvēkus, ka basketbola preces var tirgot kā atsevišķu kategoriju. 2008. - 2009. gadā bija parādījušies skriešanas inventāra veikali. Jau kādu laiku bija arī hokeja preču veikali. Es nespēju saprast, kāpēc basketbolam, kas ir otrs izplatītākais sporta veids, nav sava specializētā veikala. Bija ierasta lieta, ka jauniešu vecāki ļoti daudz apavus pasūtīja no ārzemēm, piemēram, no Amerikas, līdz ar to daļa naudas no Latvijas tirgus aizgāja citur,» biznesa pirmsākumus atceras veikala Pro Basketball līdzīpašnieks E. Moruss. Galvenā atšķirība starp sporta preču veikaliem, pēc E.Moruss domām, jau ir pateikta nosaukumā. Pro Basketball galvenais mērķis - lai klients būtu pārliecināts, ko iegādājies, jo visi apavi neder visiem cilvēkiem. Ņemot vērā šo iemeslu, veikala darbinieki izglīto klientus. Katru jauno apavu modeli viņi paši arī testē, lai varētu sniegt objektīvāku viedokli par produktu. «Zīmols kopējo vilcienu dzen ar milzu mārketingu un influenceru vidi. Mūsu uzdevums ir jauno modeli piemeklēt tam, kam tas vislabāk atbilst, un tas mūs atšķir no jebkura cita veikala. Ļoti bieži cilvēki vēlas jaunākos kāda zīmola apavus, kuri ir dārgākie veikalā, bet mēs nepārdodam, ja tas neatbilst konkrētajam cilvēkam. No biznesa viedokļa nepareizi, » stāsta E.Moruss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Noslēdzies virtuālais sporta inovāciju hakatons SportHack 2020 Latvija

Žanete Hāka, 26.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies virtuālais sporta inovāciju hakatons "SportHack 2020 Latvija", kurā piedalījās vairāk nekā 300 dalībnieki no 50 pasaules valstīm.

Komandām labākos rezultātus palīdzēja sasniegt 66 pieredzējuši biznesa, tehnoloģiju un sporta jomas mentori. Komandas cīnījās par balvām divās kategorijās - "Jauna ideja" un "Projekts attīstībā", kā arī tika noteikts vispārējais hakatona uzvarētājs. Kopumā hakatonam pieteicās 35 komandas.

Starp hakatona dalībniekiem bija gan profesionālā un amatiersporta atlēti, gan treneri un sporta organizācijas, kā arī dizaineri, programmētāji, mārketinga un citu jomu pārstāvji. Hakatona dalībniekiem tika definētas četras pamata tēmas jeb izaicinājumi - "Uzveicam krīzi kopā", "Sports un inovācijas", "Sporta infrastruktūra un aprīkojums" un "Sporta dati".

Papildus Latvijas sporta jomas organizācijas izvirzīja 20 izaicinājumus, aicinot komandas piedāvāt jaunus un drosmīgus risinājums konkrētām vajadzībām. Hakatonu organizēja biedrība "WindHackers" sadarbībā ar RTU Dizaina fabrika, Rīgas Tehniskā Universitāte (RTU) un "Kurzemes inovāciju granti studentiem" (KInGS) partneriem - Ventspils Augstskola (VeA), Liepājas Universitāte (LiepU), "Kurzemes biznesa inkubators" (KBI) un nodibinājumu "Ventspils augsto tehnoloģiju parks" (VATP). Par vispārējo "SportHack 2020 Latvija" hakatona uzvarētāju tika atzīta "Riga Kayking" komanda, kas izstrādāja platformu, kurā laivu īpašnieki sniedz iespēju Rīgas iedzīvotājiem un viesiem iepazīt Rīgu, izmantojot kajakus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģim grasās piedāvāt maksimālo līgumu 158 miljonu vērtībā

LETA, 26.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas «Mavericks» latviešu spīdeklim Kristapam Porziņģim tuvākajā laikā grasās piedāvāt maksimāli vērtīgāko līgumu - 158 miljoni dolāru (139 miljoni eiro) piecos gados, vēsta «The Athletic».

Kā informē «The Athletic» žurnālists Šems Karanija, Porziņģis, kurš šajā vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, svētdien tiksies ar «Mavericks» vadību, kurā klubs plāno piedāvāt latvietim iespaidīgo līgumu.

Svētdien tieši sākas brīvo aģentu tirgus.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Porziņģis varētu vienoties ar «Mavericks» arī par krietni mazākas summas vienas sezonas kvalifikācijas līgumu, kas latvietim nākamajā vasarā jau ļautu kļūt par neierobežoti brīvo aģentu un pievienoties jebkuram citam NBA klubam. Šāda varbūtība gan netiek uztverta ar lielu iespējamību, jo tādā gadījumā latvietis atteiktos no lielas garantētas naudas summas.

Kā būtisks apstāklis ilgtermiņa līguma noslēgšanā tiek minēts Porziņģa traumatisms, tāpēc «Mavericks» varētu piedāvāt kontraktu, kas visu paredzēto summu izmaksā, piemēram, tikai konkrētu spēļu skaita aizvadīšanas gadījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģa apavu kolekcija izpirkta pāris minūšu laikā

Zane Atlāce - Bistere, 13.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Ņujorkas Knicks spēlējošais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien prezentējis savu sporta apavu kolekciju Crazy Explosive X KP.

Limitēts skaits jaunās kolekcijas apavu izpirkts pāris minūšu laikā, savā Instagram kontā vēsta K. Porziņģis.

Sporta apavi ir Ņujorkas Knicks kluba krāsas- zilā un orandžā, ar K.Porziņģa iniciāļiem KP’6 potītes apvidū.

Jau vēstīts, ka pirms gada Kristaps Porziņģis līgumu ar Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāju adidas noslēdzis uz septiņiem gadiem. Šī vienošanās K.Porziņģim ik gadu ienesīs no trim līdz sešiem miljoniem dolāru (2,7-5,5 miljoniem eiro).

K.. Porziņģis pārstāv adidas jaunāko franšīzi Crazy Explosive. Iepriekš uzņēmums solīja, ka Latvijas basketbolistam būs liela loma jaunu produktu radīšanā, testēšanā un snieguma pārbaudēs, kā arī viņš piedalīsies topošajās kampaņās, aktivitātēs un globālajās atlētu tūrēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis kādu dienu vēlas kļūt par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgāko basketbolistu, intervijā The Players Tribune pauda latvietis.

Pašlaik 22 gadus vecais Porziņģis turpina atkopties no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, bet laukumā Ņujorkas Knicks basketbolists varētu atgriezties vien gada izskaņā.

«Es vienmēr kā joku saku, ka man un čempioniem ir īsa atmiņa, bet es pēc notikušā par lietām pārāk ilgi nemēdzu uztraukties. Vienkārši cenšos virzīties tālāk, un tāpat ir ar šo savainojumu. Video ierakstu, kā es guvu traumu, esmu redzējis tūkstošiem reižu. Pilnībā zinu, kā tajā brīdī jutos. Es nebiju spējīgs no tā izvairīties, tas vienkārši notika,» atzina latvietis.

«Rēta ceļgalā paliks, bet svarīgāk, ka nav paliekošu psiholoģisku seku. Kad atgriezīšos atpakaļ laukumā, nedomāšu par savu ceļgalu. Galvenā šī savainojuma sastāvdaļa ir tieši psiholoģiskā puse - ir svarīgi nezaudēt koncentrēšanos. Mēs smagi trenējamies, lai izietu laukumā un spēlētu pieci pret pieci, bet savainojuma ārstēšanas laikā tu cīnies vienatnē,» atzīmēja Porziņģis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis 30.novembrī viesosies slavenajā Džimija Falona šovā «Tonight», vēsta televīzijas kanāls NBC.

Falona vadītais šovs ir viens no populārākajiem «late-night talk show» raidījumiem pasaulē, kurā līdz šim neviens Latvijas pārstāvis nav bijis uzaicināts.

Pašlaik 22 gadus vecais Porziņģis pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Ņujorkas «Knicks», bet 30.novembrī komandai nav iecerēta spēle. Tuvāko dienu laikā klubs aizvadīs mačus pret Atlantas «Hawks», Hjūstonas «Rockets», Portlendas «Trail Blazers» un Maiami «Heat», kas 29.novembrī tiks uzņemta savā laukumā.

Savukārt pēc tam nākamo spēli «Knicks» aizvadīs vien 3.decembrī, uzņemot Orlando «Magic».

Pagaidām Porziņģis aizvada savu labāko sezonu NBA, jo ar vidēji 27,3 iemestiem punktiem viņš ir līgas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru