Ekonomika

Gatavojoties Rail Baltica, pie Origo būvēs jaunu viesnīcu

Natālija Poriete, 27.03.2017

Jaunākais izdevums

Vasaras beigās Rīgā plānots sākt būvēt operatora Radisson viesnīcu, kura strādās ar zīmolu Red, intervijā rus.db.lv pastāstīja kompānijas Astor Group finanšu direktors Māris Stafeckis.

Paredzams, ka būvniecība ilgs 18 mēnešus.

Viesnīca tiks būvēta Rīgas centrā – netālu no tirdzniecības centra Origo, līdzās vietai, kur būs Rail Baltica stacija. Patlaban tajā vietā atrodas Mildas tirdziņš, līdz ar to precīza viesnīcas atrašanās vieta būs starp Satekles, Elizabetes un Birznieka-Upīša ielām.

«Vēsturiski mums jau šī vieta pieder – zemes gabals un trīs uz tā atrodošās ēkas. Šīs viesnīcas atrašanās vieta būs labākā no visām mūsu viesnīcām. Līdzās Rail Baltic dzelzceļa terminālim , kas ir milzīgs infrastruktūras pluss,» viņš uzsvēris.

M. Stafeckis pastāstīja, ka viesnīcu pārvaldīs Rezidor Hotel Group, bet operators būs Radisson. Ja nesen atvērto viesnīcu zīmols ir Park Inn, tad jaunā viesnīca būs ar zīmolu Red, kas, pēc viņa teiktā, nav īpaši izplatīts.

«Red ir ļoti mūsdienīga viesnīca ar savu IT risinājumu. Tajā nav parastā reģistrācija, kā ierasts citās viesnīcās, lielu daļu pakalpojumu varēs saņemt ar IT pakalpojumu palīdzību. Reģistrācija viesnīcā notiks ar mobilo tālruņu vai planšetes palīdzību, bet istabā varēs pasūtīt vēlamās brokastis. Tāpat viesnīcas dizains būs neparasts un spilgts, lielākoties orientēts uz jauniešu tirgus segmentu,» uzskata Astor Group pārstāvis.

Db.lv jau ziņoja, ka ceturtdien, 23.martā Rīgā oficiāli atklātas divas jaunās Park Inn by Radisson tīkla viesnīcas - Park inn by Radisson Residence Riga Barona un Park Inn by Radisson Riga Valdemara, informēja The Rezidor Hotel Group reģionālais viceprezidents Mišels Stalports (Michel Stalport).

Viesnīcu izveidē Rīgā investēti 25 miljoni dolāru. M.Stalports informēja, ka tuvākajā laikā Rīgā plānots atklāt vēl vienu Radisson tīkla viesnīcu. Sīkāka informācija par šo ieceri vai plānotajām investīcijām netiek atklāta, lai nekavētu vai neizjauktu pārrunu procesu, kurā iesaistītas gan bankas, gan pilsēta. Aģentūrai LETA ziņo, ka tā varētu būt viena no uzņēmuma pārvaldīto zīmolu Quorvus Collection, Radisson RED vai Prizeotel viesnīcām. Nosauktie zīmoli līdz šim Latvijā nav pārstāvēti.

Janvārī durvis vēra viesnīca Park Inn by Radisson Rīga, Valdemāra, kas atrodas Pārdaugavā, blakus NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram un iepretī Latvijas Bankas naudas glabātuvei. Viesnīcā izveidoti 178 numuri, trenažieru zāle, restorāns, daudzfunkcionāls konferenču centrs.

Savukārt Park Inn by Radisson Residence Riga Barona atvēršanu izziņoja pērn novembrī, piedāvājot 78 plašus apartamentus.

Kopumā Rīgā pašlaik ir septiņas Radisson viesnīcas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot viesnīcu tīklu Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā, Radisson Hotel Group uzņēmums Radisson Hospitality AB paziņojis par zīmola Radisson viesnīcas atvēršanu Vecrīgā.

Šobrīd viesnīcas nosaukums ir Astor Riga Hotel, taču 2018. gada nogalē tā kļūs par Radisson Old Town Riga Hotel.

«Mēs esam priecīgi parakstīt līgumu par pirmo zīmola Radisson viesnīcu Baltijas valstīs. Rīgā tiek pārstāvēti četri no mūsu astoņiem viesnīcu zīmoliem un Radisson Old Town Riga lieliski papildina mūsu portfeli šajā reģionā. Ar topošo viesnīcu mēs demonstrējam savu apņemšanos saglabāt vadošo pozīciju Baltijas valstīs,» informē Radisson Hotel Group izpilddirektors, viceprezidents un galvenais attīstības vadītājs Elijs Jounss (Elie Younes).

Līdz šim Baltijā pārstāvētas zīmolu Radisson Blu un Park Inn by Radisson viesnīcas, taču tuvākajā laikā ir plānots ieviest divus jaunus zīmolus – Radisson RED un Radisson.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Elizabetes ielā Rīgā plāno atvērt Radisson RED zīmola viesnīcu

LETA, 13.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā viesnīcu grupa The Rezidor Hotel Group līdz 2020.gadam Rīgā plānot atvērt jaunu Radisson RED zīmola viesnīcu, informēja viesnīcu grupas pārstāvji.

Aģentūra LETA šā gada martā jau vēstīja, ka nākamo trīs gadu laikā viesnīcu grupa Carlson Rezidor Hotel Group plāno Rīgā atvērt vēl vienu no tās pārstāvēto zīmolu - Quorvus Collection, Radisson RED vai Prizeotel viesnīcām.

Jaunā viesnīca ar 220 numuriņiem būs pirmā Radisson RED zīmola viesnīca Latvijā, kas ir viesnīcu grupas Carlson Rezidor Hotel Group jaunais dzīvesstila zīmols tā sauktās millenials paaudzes ceļotājiem. Radisson RED viesnīca Rīgā tiks atvērta sadarbībā ar nekustamo īpašumu pārvaldītāju Astor Group.

The Rezidor Hotel Group izpilddirektora vietnieks un galvenais attīstības speciālists Elijs Junjes norāda, ka Rīgā gaidāmā Radisson Red zīmola viesnīca pastiprinās viesnīcu grupas klātbūtni tirgū un tās dominējošo pozīciju Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Helsinkos atvērta pirmā viesnīca Radisson RED, kas atrodas jaunā un modernā ēkā pilsētas vecākajā parkā – Kaisaniemi parkā.

Viesnīca Radisson Red Helsinki atvērta modernisma stilā celtā jaunā ēkā, ko projektējis Somijas arhitektūras uzņēmums Anttinen Oiva Arkkitehdit.

Astoņu stāvu viesnīcā ir 195 numuri un apartamenti ar Radisson RED raksturīgo dizainu. Pirmajā stāvā viesiem un vietējiem iedzīvotājiem ir pieejams restorāns RED Bar and Kitchen. Tāpat arī pieejams bārs un āra vasaras terase ar skatu uz blakus esošo Kaisaniemi parku.

“Ar prieku paziņojam par mūsu pirmās viesnīcas Radisson RED atvēršanu Somijā, Helsinkos, “Baltijas pērlē”. Radisson RED Helsinki Skandināvijā ir mūsu ceturtā Radisson RED viesnīca pēc pirmās viesnīcas Radisson RED atvēršanas Dānijā, Orhūsā, un divām viesnīcām Oslo. Mūsu Radisson RED zīmols ir iecienīts Ziemeļvalstu reģionā, pateicoties tā uzsvaram uz modernu dizainu un mākslu, kā arī mierīgajai videi, kas piemērota biznesa un atpūtas ceļotājiem. Mēs ar nepacietību gaidām gan vietējos, gan starptautiskos ceļotājus mūsu jaunajā un dinamiskajā viesnīcā,” saka Radisson Hotel Group Ziemeļeiropas un Rietumeiropas reģiona vecākais viceprezidents Toms Flanagans Kartunens (Tom Flanagan Karttunen).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Par starptautiskās viesnīcu ķēdes Radisson jauno ģenerālmenedžeri kļuvis Džerards Kellijs

Žanete Hāka, 30.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par starptautiskās viesnīcu ķēdes Radisson jauno ģenerālmenedžeri kļuvis Džerards Kellijs (Gerard Kelly), kurš turpmāk būs atbildīgs arī par vairākiem Radisson Hotel Group īpašumiem Rīgā.

Pēc vairāk nekā 10 viesnīcas menedžera amatā aizvadītiem gadiem Īrijā, Apvienotajā Karalistē, Vācijā un Krievijā tagad viņa pārziņā būs arī Latvijā esošo viesnīcu Radisson Blu Daugava Hotel, Radisson Hotel Old Town Riga, Park Inn by Radisson Riga Valdemara un Park Inn by Radisson Residence Riga Barona vadība un biznesa attīstība, ko Kellijs ikdienā pārraudzīs no uzņēmuma centrālā biroja Rīgā.

Džerardam Kellijam ir vairāk nekā 13 gadus ilga pieredze viesmīlības nozarē, un viņš savas profesionālās darbības laikā ir pieredzējis neskaitāmu Eiropas viesnīcu atklāšanas un renovācijas. 2006. gadā viņš pievienojās Radisson komandai kā bāra vadītājs Park Inn Dundalk viesnīcā Īrija, trīs mēnešus vēlāk tika paaugstināts par operāciju menedžeri un pēc tam vien sešus mēnešus vēlāk tika iecelts par ģenerālmenedžeri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā viesnīcu ķēde "Radisson" plāno atvērt viesnīcu Liepājā, informē "Radisson Hotel Group".

Plānots, ka viesnīca atradīsies vēsturiskā, "art deco" stila ēkā un tajā tiks izveidoti 90 viesnīcas numuriņi, restorāns, bārs, kā arī divas konferenču telpas un divas banketu zāles. Tāpat viesnīcas ēkā būšot sporta zāle un SPA.

Pagaidām precīzu viesnīcas atrašanās vietu uzņēmums neatklāj. Toties reģionālais laikraksts "Kurzemes Vārds" vēsta, ka iespējamā mājvieta jaunajai viesnīcai izraudzīta vēsturiska ēka Kūrmājas prospektā 8/10. To laikrakstam apstiprinājis ēkas īpašnieks uzņēmējs Oļegs Hramovs, atklājot, ka nama rekonstrukcijas projektu izstrādā arhitekts Agris Padēlis-Līns. Uzņēmējs arī apliecinājis, ka runa ir par “Radisson” viesnīcu.

DB jau vēstīja, ka Kūrmājas prospekta 8/10 iegādes darījums bija 13.lielākais nekustamā īpašuma darījums Latvijā - SIA "Lenkas Energo" pērn septembrī par 1,2 miljoniem eiro pārdeva 2296 kvadrātmetrus zemes ar divām ēkām Liepājā, Kūrmājas prospektā 8/10 O.Hramovam. Hipotekārais kredīts darījumā netika izmantots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Izsniedz 25 miljonu eiro kredītu Astor Group viesnīcu īpašumu biznesa attīstībai

Db.lv, 17.08.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rietumu Banka ir izsniegusi 25 miljonu eiro kredītu Astor Group uzņēmumiem, kas nodarbojas ar daudzu Rīgā pazīstamu viesnīcu īpašumu pārvaldīšanu un attīstību, piemēram, Radisson Blu Daugava, Radisson Blu Rīdzene, Park Inn by Radisson Valdemara, Park Inn by Radisson Residence Riga Barona un Radisson Hotel Old Town Riga.

Finansējums izsniegts gan uzņēmuma apgrozāmiem līdzekļiem, gan nākotnes attīstībai un saistību refinansēšanai.

Saskaņā ar uzņēmuma stratēģiju, Astor Group tuvākajā laikā plāno atsevišķu īpašumu renovāciju un to funkciju paplašināšanu. Tāpat uzņēmums iecerējis uzlabot esošo īpašumu infrastruktūru, lai panāktu ilgtspējīgāku enerģijas izmantošanu.

“Darījums ar Astor Group atspoguļo Rietumu Bankas darbības fokusu – mēs finansējam nozīmīgus, liela mēroga uzņēmumus un to projektus Latvijā un citās Baltijas valstīs, izprotot uzņēmuma biznesa specifiku un izstrādājot tam individuāli piemērotu risinājumu. Mēs augstu vērtējam Astor Group tirgus pozīciju un nākotnes potenciālu Rīgas viesmīlības jomā,” saka Jeļena Buraja, Rietumu Bankas valdes priekšsēdētāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Divu Park inn by Radisson viesnīcu izveidē Rīgā investēti 25 miljoni eiro

Zane Atlāce - Bistere, 23.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 23.martā Rīgā oficiāli atklātas divas jaunās Park Inn by Radisson tīkla viesnīcas - Park inn by Radisson Residence Riga Barona un Park Inn by Radisson Riga Valdemara, informēja The Rezidor Hotel Group reģionālais viceprezidents Mišels Stalports (Michel Stalport).

Viesnīcu izveidē Rīgā investēti 25 miljoni dolāru. M.Stalports informēja, ka tuvākajā laikā Rīgā plānots atklāt vēl vienu Radisson tīkla viesnīcu. Sīkāka informācija par šo ieceri vai plānotajām investīcijām netiek atklāta, lai nekavētu vai neizjauktu pārrunu procesu, kurā iesaistītas gan bankas, gan pilsēta. Aģentūrai LETA ziņo, ka tā varētu būt viena no uzņēmuma pārvaldīto zīmolu Quorvus Collection, Radisson RED vai Prizeotel viesnīcām. Nosauktie zīmoli līdz šim Latvijā nav pārstāvēti.

Db.lv jau rakstīja, ka janvārī durvis vēra viesnīca Park Inn by Radisson Rīga, Valdemāra, kas atrodas Pārdaugavā, blakus NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram un iepretī Latvijas Bankas naudas glabātuvei. Viesnīcā izveidoti 178 numuri, trenažieru zāle, restorāns, daudzfunkcionāls konferenču centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Radisson Hotel Group konferenču centros Baltijā neizmantos plastmasas izstrādājumus

Monta Glumane, 26.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radisson Hotel Group plāno līdz 2018. gada beigām pārtraukt plastmasas izstrādājumu izmantošanu visos Baltijas valstu konferenču centros, informē Radisson Hotel Group.

Visi 14 «Radisson Blu» un «Park Inn by Radisson» viesnīcu konferenču centri Baltijas valstīs līdz 2018. gada beigām pārstās izmantot plastmasas izstrādājumus, tādējādi atbalstot cīņu pret plastmasas izstrādājumu radīto vides piesārņojumu. Plastmasas salmiņu, pildspalvu un ūdens pudeļu vietā viesnīcās tiks piedāvātas videi draudzīgākas alternatīvas, piemēram, papīra vai jebkura cita materiāla izstrādājumi, kas dabā noārdās bioloģiski. Šo iniciatīvu ir plānots īstenot arī «Radisson» restorānos un bāros programmas «Atbildīgs Bizness» ietvaros.

«Plastmasas izstrādājumu pārmērīga izmantošana daudzās nozarēs visā pasaulē veicina vides piesārņojuma palielināšanos. Kā viens no vadošajiem viesmīlības uzņēmumiem pasaulē jūtamies lielā mērā atbildīgi censties atbalstīt reģionus, kuros mēs darbojamies. Aizliegums izmantot plastmasas priekšmetus mūsu konferenču centros visā Baltijā ir solis pareizajā virzienā, un šo iniciatīvu turpmākajos gados esam apņēmušies īstenot visās mūsu tīkla viesnīcās,» stāsta Mihaels Jakobi (Michael Jacobi), «Radisson Hotel Group» reģionālais direktors Baltijas valstīs un Ukrainā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 9.janvārī durvis vērusi viesnīca Park Inn by Radisson Rīga, Valdemāra, kas atrodas Pārdaugavā, blakus NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centram un iepretī Latvijas Bankas naudas glabātuvei.

Viesnīcas oficiālā adrese ir Krogus iela 1. «Mūsu otrās Park Inn by Radisson viesnīcas atvēršana Rīgā liecina par izaugsmes potenciālu un samērā augsto zīmola popularitāti, kurš īpaši radīts krāsu piešķiršanai ikdienā», saka Mišels Stalports (Michel Stalport), Carlson Rezidor Hotel Group Austrumeiropas un Krievijas reģionālais viceprezidents. «Esam lepni atvērt jau septīto viesnīcu Rīgā. Līdz ar veiksmīgi sadarbību ar viesnīcas īpašniekiem, mūsu jaunā Park Inn by Radisson Rīga, Valdemāra apliecina mūsu ciešo apņemšanos saglabāt līdera pozīcijas Baltijā piedāvājot mūsu viesiem izbaudīt lielisku viesmīlības pieredzi.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telpas konferencēm un semināriem ir jārezervē savlaicīgi; pieaugot dažādām izmaksām, to cena ir kāpusi.

Latvijā joprojām nav multifunkcionāla konferenču centra ar ietilpīgām zālēm, kuras var uzņemt patiešām lielu apmeklētāju skaitu; uz vērienīgiem pasākumiem – starptautiskām konferencēm un kongresiem – telpas tiek aizrunātas jau gadu vai pat divus uz priekšu. Tās tiek rīkotas viesnīcās, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, augstskolās, Rīgas Latviešu biedrības namā un citviet. DB aptaujātie telpu pārvaldnieki šogad ir paaugstinājuši maksu par telpām vai plāno to darīt tuvākajā laikā.

Pēdējos piecos gados Radisson Blu cenu politiku ir mainījusi tikai reizi – šā gada sākumā. Par aptuveni 10% ir augusi telpu nomas maksa Radisson Blu Latvija Conference & SPA Hotel, Ridzene Hotel un Elizabete Hotel. Cenas pieaugumu galvenokārt ietekmējuši ārējie faktori – piegādātāju izmaksas un dažādas ekonomiskās un finanšu norises valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Carlson Rezidor Hotel Group, kurā ietilpst visas Latvijas Radisson Blu zīmola viesnīcas, paziņojis par zīmola maiņu – sākot ar šī gada 5. martu kompānijas jaunais nosaukums ir Radisson Hotel Group, kas tika izsludināts Starptautiskajā viesnīcu investīciju forumā (IHIF) Berlīnē.

«Šis ir aizraujošas ēras sākums, ko vieno mūsu jaunais zīmols un ilgtermiņa vīzija, kuras mērķis ir izvirzīt kompāniju pasaules viesnīcu pirmajā trijniekā,» norāda Rezidor Hotel Group prezidents un ģenerāldirektors, Radisson Hotel Group direktoru padomes priekšsēdētājs Federiko Dž. Gonsaless. «Mūsu piecu gadu operatīvais plāns ietver iniciatīvas, kuras ir vērstas uz mūsu vērtību pārformulēšanu, portfolio optimizēšanu, operatīvo procesu sakārtošanu, līdzekļu investēšanu jaunajās tehnoloģijās un darbinieku saliedēšanu».

«Radisson Hotel Group izveidošana ir mūsu ilgtermiņa sadarbības ar Rezidor Hotel Group attīstības rezultāts. Mēs kopā strādājam pie jaunā zīmola arhitektūras, lai radītu vēl lielāku vērtību mūsu viesiem un īpašniekiem,» atzīmēja Radisson Hospitality, Inc. galvenais izpilddirektors Džons M. Kids (John M. Kidd). «Šobrīd ir piemērots brīdis saskaņot mūsu stratēģiskos un operatīvos plānus, lai ienāktu tirgū kā vienots un saliedēts spēlētājs.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, uz viesnīcas Radisson Blu Latvija Conference & SPA Hotel terases jumta sadarbībā ar biškopi Jāni Šnikvaldu uzstādīti 10 bišu stropi, plānojot ievākt 500 kilogramus medus.

Ideja īstenota, lai veicinātu dabas daudzveidību pilsētā, pievērstu sabiedrības uzmanību bišu būtiskajai lomai dabā un to iznīkšanas riskam.

«Sekojot Radisson Blu viesnīcu piemēriem citās pasaules pilsētās, sadarbībā ar dravniecību Baltu dravas, šodien - pasaules Bišu dienā, uz viesnīcas terases jumta uzstādījām 10 bišu stropus. Sagaidām, ka katrs no tiem liepu ziedēšanas laikā divu nedēļu garumā varētu ienest 30 līdz 60 kilogramus medus, ko pēc tam ne tikai pasniegsim viesiem pie ēdienreizēm, bet brūvēsim savu medalu un medus liķieri,» stāsta viesnīcas direktors Gerhards Erasmus.

«Bišu saimes, kuras izvietotas pilsētās, spēj ievākt ne tikai vairāk, bet arī augstvērtīgāku medu. Tas saistīts ar faktu, ka pilsētās ir daudz apstādījumu, dārzu un parku, mazākas temperatūras svārstības un galvenokārt pilsētvide ir brīva no konvencionālajā lauksaimniecībā izmantojamām, bitēm un cilvēkam kaitīgajām pesticīdu atliekvielām. No bitēm iegūst arī pati pilsēta, jo tiek apputeksnēti tuvumā esošie koki un ziedi,» stāsta biškopis J. Šnikvalds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rezidor Hotel Group atver reģionālo ofisu Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 12.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu uzņēmums Rezidor Hotel Group izveidojis Baltijas reģionālo ofisu, kurš atradīsises Rīgā, informē Agija Kola-Kanča.

Baltijas un Ukrainas reģionālā biroja direktora amatā iecelts līdzšinējais Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel viesnīcas ģenerāldirektors Maikls Džakobi, kurš tagad ir atbildīgs par visiem 18 Rezidor īpašumiem ar vairāk nekā 4300 istabām Baltijas valstīs un Ukrainā.

Tikmer Gerhards Erasmus ir kļuvis par Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel viesnīcas jauno ģenerāldirektoru. Radisson Blu Elizabete un Radisson Blu Rīdzene viesnīcas turpmāk vadīs jaunais ģenerāldirektors Džordžs Miu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzšinējais Radisson Group ieņēmumu optimizācijas direktors Radisson viesnīcu grupas ieņēmumu pārvaldības daļā Ziemeļeiropā Daniels Krafts ir iecelts par starptautiskās viesnīcu grupas jauno reģionālo direktoru Zviedrijā un Baltijā. D. Krafts pievienojās Radisson viesnīcu grupai 2013. gadā un palīdzēja izveidot grupas ieņēmumu biroju Stokholmā, kurā šobrīd ir vairāk nekā 20 komandas biedru no vairāk nekā 30 viesnīcām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā, ka nav pietiekama pieprasījuma pēc viesnīcas standarta pakalpojumiem, viesnīcu tīkls Mogotel apsver dažādus variantus, lai izdzīvotu, un nesen uzsācis viesnīcu Rixwell Elefant Hotel, Rixwell Hotel Konventa Sēta, Rija VEF Hotel numuriņu izīrēšanu ilgtermiņā par zemām cenām.

Piemēram, viena mēneša īre vienai personai izmaksā no 300 līdz 400 eiro atkarībā no izvēlētās viesnīcas, turklāt cenā iekļautas visas ērtības.

Mogotel izpilddirektore Jeļena Stirna stāsta, ka interese par šādu piedāvājumu ir ļoti maza un tas ir tikai kā papildu pārdošanas mehānisms. Kopumā šādi pārdotas vien dažas viesnīcas istabas viesnīcu tīklā. Viesnīcu tīkla izpilddirektore norāda, ka uzņēmuma finansiālā situācija ir stabila, neskatoties uz to, ka uzņēmums cieš operacionālos zaudējumus viesnīcās.

J. Stirna stāsta, ka aizvērtas viesnīcas operacionālā uzturēšana izmaksā no 5000 līdz 20 000 eiro atkarībā no viesnīcas izmēra. Šajā aprēķinā nav iekļauti kredītmaksājumi, NĪN, NĪ apdrošināšana, amortizācija u.c. izdevumi. Strādājošas viesnīcas izdevumi šobrīd ir no 20 000 līdz 120 000 eiro atkarībā no viesnīcas izmēra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Konferenču telpu nodrošināšana joprojām uz viesnīcu pleciem

Linda Zalāne, 23.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Rīgā vēl nav tapis vērienīgs kongresu centrs, viesnīcas spēlē galveno lomu uz semināru un konferenču telpu nodrošināšanas skatuves

Viesnīcām ir nozīmīga loma konferenču biznesā Rīgā. Tās ir spēcīgas to pasākumu rīkošanas nišā, kuru kapacitāte ir līdz 1000 viesiem. «Problēmas rodas brīdī, kad ir vēlme Rīgā noorganizēt pasākumu 3000 un vairāk apmeklētājiem, jo šādam dalībnieku skaitam piemērotas vietas pagaidām nav. Lai sarīkotu pasākumu, piemēram, izstāžu centrā, Arēnā Rīga vai Olimpiskajā centrā, telpas ir jāpielāgo,» skaidro Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

DB jau rakstīja, ka Rīgā tuvākajos gados ir ieceres uzcelt kongresu centru, kas varēs uzņemt līdz 3000 personu kuplas delegācijas, aizpildot pašlaik brīvo nišu šajā biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidējās klases viesnīcas zīmols Park Inn by Radisson izziņojis jaunas rezidences atvēršanu Rīgā, Barona ielā, piedāvājot 78 plašus apartamentus.

DB jau rakstīja, ka pirms pusotra gada, sākot būvniecību, šajā vietā bija plānots ekskluzīvu daudzdzīvokļu projekts Astor Rezidence.

Jauno viesnīcu pārvalda The Rezidor Hotel Group, un šis jaunākais Carlson Rezidor Hotel Group portfolio jaunpienācējs ir pirmā tīkla rezidence, kura atrodas pašā pilsētas centrā – Krišjāņa Barona ielā – un tādējādi nodrošina ērtu pieeju gan biznesa centriem, gan tūrisma objektiem.

Visos 78 apartamentos ir viena vai divas guļamistabas, balkons vai terase, aprīkota virtuves niša, kafijas automāts, viedtelevizors, kā arī ātrgaitas bezmaksas internets.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Viesnīca Latvija mainījusi viesnīcas nosaukumu no Radisson Blu Hotel Latvija uz Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel.

Jaunais nosaukums labāk atklājot viesnīcas būtību un izceļot būtiskus viesnīcas pārdošanas punktus – konferenču centru ar 16 daudzfunkcionālām konferenču un pasākumu telpām, kā arī SPA ESPA Rīga, kas atrodas viesnīcas telpās.

Viesnīca nosaukuma maiņu piedzīvojusi jau iepriekš. Tā celta 1979. gadā, un tās sākotnējais nosaukums bija Intūrists. Vēlāk, mainoties īpašniekam, tās jaunais īpašnieku uzņēmums Linstow AS pievienoja viesnīcu Reval Hotel viesnīcu tīklam, un tā tika pārdēvēta par Reval Hotel Latvija.

2010. gada jūnijā The Rezidor Hotel Group paziņoja par vadības līgumu ar Norvēģijas nekustamā īpašuma attīstības uzņēmumu Linstow AS par 10 Reval Hotels viesnīcu Baltijas valstīs un Krievijā zīmolu maiņu, ieskaitot arī Reval Hotel Latvija, kas mainīja nosaukumu uz Radisson Blu Hotel Latvija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Olympic Casino Latvia (OCL) ir vēris durvis kazino telpām pieczvaigžņu viesnīcā Grand Hotel Kempinski Riga, kā arī spēļu zālei un sporta bāram viesnīcā Radisson Blu Daugava.

Līdz ar jūlijā atvērtajām izklaides vietām, OCL izklaides pakalpojumus sniedz jau trīs Rīgas viesnīcās.

Jūnijā OCL ziņoja par Shangri La tīklā esošā SL Casino Riga (SIA Storm Latvia) aktīvu iegādi viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga telpās. Tas uzskatāms par vienu no vērienīgākajiem pēdējo gadu darījumiem Latvijas azartspēļu un izklaides industrijā. Kazino telpās būs atrodami 10 spēļu galdi, kā arī 24 spēļu automāti.

“Šā gada pavasarī OCL izdevās noslēgt darījumu ar SIA Storm Latvia, pārņemot uzņēmuma aktīvus, kas, pateicoties nelielajam nolietojumam, joprojām ir teicamā stāvoklī. Grand Hotel Kempinski Riga viesnīcā esošais kazino ir daļa no mūsu ilgtermiņa stratēģijas, kurā starp daudziem uzsvariem izceļas divi, proti, skaidrot un iepazīstināt sabiedrību ar kazino kultūru, koriģējot gadu gaitā nostiprinājušos aizspriedumus, kā arī pakāpeniski sagatavoties regulējuma izmaiņām, kas pēc pusotra gada ierobežos spēļu zāļu un kazino darbību Rīgas vēsturiskajā centrā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcās. Ir paveikts liels darbs, pielāgojot telpas, infrastruktūru un procedūras atbilstoši šā brīža epidemioloģiskās drošības prasībām un OCL standartiem, lai rīdzinieki un pilsētas viesi varētu droši izbaudīt pasaules līmeņa kazino izklaidi tepat pie mums Rīgā,” par jauno OCL kazino un iecerēm skaidro kompānijas valdes priekšsēdētājs Gints Pakārklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākā daļa Baltijas viesnīcu un kūrortu vēl nav atkopušies no iepriekš radītajiem Covid-19 pandēmijas zaudējumiem, jaunie ierobežojumi situāciju tikai pasliktina.

Iepriekš izskanējuši minējumi, ka tūrisma nozare pirms pandēmijas līmenī varētu atgriezties trīs līdz piecu gadu laikā, norāda Radisson Blu Latvija Conference&Spa Hotel un Radisson Blu Elizabete Hotel pārdošanas direktors Jānis Priede.

Viņš uzskata, ka, lai tas notiktu, ir globāli straujāk jāvirzās uz priekšu ar vienotiem, saprotamiem un vienkāršiem nosacījumiem ceļošanai un citiem pakalpojumiem, turklāt ne tikai valsts un Eiropas Savienības, bet arī pasaules līmenī.

Bieds tūristiem

Šobrīd ir skaidrs, ka esošā situācija mūs ļoti ietekmēs kā minimums līdz gada beigām, teic J. Priede.

“Ir atcelti visi pasākumi, un mēs turpinām saņemt istabu anulācijas arī no individuālajiem viesiem, kam bija plānots apmeklēt Rīgu. Latvijas vārds izskan ārzemju medijos, kā rezultātā rodas pavisam vienkāršs jautājums – vai jūs ceļotu uz valsti ar tik augstu saslimstību un ārkārtas stāvokli? Tas ir ļoti bēdīgi, ka joprojām netiekam galā ar vīrusa problēmu. Šī iemesla dēļ mums pašlaik kārtējo reizi ir jāpielāgo viesnīca ārkārtas stāvoklim, vienīgā atšķirība, ka šoreiz šis process mums jau ir zināms,” atklāj J. Priede, uzsverot, ka šogad viesnīcas pilnvērtīgu darbu varēja atsākt vien vasarā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās un izklaides centra “Akropole Rīga” vadītāja amatā no 1.aprīļa stājas Valdis Portnajs, kuram ir teju 20 gadu pieredze viesmīlības jomā, un iepriekš viņš ir vadījis virkni lielo viesnīcu Latvijā.

Jaunais vadītājs izraudzīts konkursa kārtībā.

“Viens no iepirkšanās un izklaides centra “Akropole Rīga” mērķiem ir līdera pozīcijas stiprināšana starp iepirkšanās centriem Latvijā un Baltijā – no šodienas tas būs manā pārziņā. Savu pienesumu turpmākā attīstībā saredzu teju 20 gadu gaitā viesmīlības nozarē uzkrāto zināšanu pārnesē uz iepirkšanās centra ikdienas darbību, jo ticu, ka abās sfērās ir daudz kopīga. Manu uzdevumu lokā būs arī klientu lojalitātes veicināšana un arvien jaunu klientu piesaiste, kā arī visaugstāko apkalpošanas standartu saglabāšana un turpmākā attīstīšana,” saka V.Portnajs.

Iepriekš V.Portnajs savu karjeru saistījis ar viesnīcu un viesmīlības nozari.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies IRIS Shampeteris Apartments otrā kārta, ekspluatācijā nododot 72 dzīvokļus. Uzsākts darbs pie projekta trešās un ceturtās kārtas, kas paredz vēl 160 dzīvokļu būvniecību. Kopējās projekta izmaksas sasniedz vairāk nekā 21 miljonu eiro.

Šobrīd norit IRIS Shampeteris Apartments trešās kārtas projektēšanas darbi, savukārt būvniecību iecerēts īstenot nākamā gada vasarā. Tās ietvaros tiks uzbūvēti 48 dzīvokļi.

IRIS Shampeteris Apartments kompleksa būvniecība uzsākta 2018. gadā un projekts tiek realizēts četrās kārtās, uzbūvējot vairākas dzīvojamās mājas ar aptuveni 230 dzīvokļiem.

“Sākoties pandēmijai, pārdošanas tempi nekustamo īpašumu nozarē samazinājās, taču kopš vasaras vidus interese par jaunu mājokļu iegādi ir strauji augusi. Pēdējo divu mēnešu laikā pircēju aktivitāte bija īpaši liela. Šobrīd esam pārdevuši 75% no realizētajiem mājokļiem. Tāpat daļa dzīvokļu ir vēl rezervēti, un pagaidām pieejami ir tikai 12 dzīvokļi,” komentē nekustamo īpašumu projektu attīstītāja Astor Group uzņēmuma vadītājs Andris Brikšķis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Notiks ikgadējā specializētā ārzemju izglītības izstāde Days of International Education

Db.lv, 16.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 21.septembrī, Rīgā viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā notiks ikgadējā specializētā ārzemju izglītības izstāde «Days of International Education». Visiem, kas domā par mācībām ārvalstīs, ir iespēja iegūt atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar nākotnes mācībām universitātēs un augstskolās, biznesa skolās un profesionālās koledžās, vidusskolās un valodu skolās, specializētās vasaras nometnēs un citās mācību iestādēs.

«Days of International Education» ir viens no populārākajiem pasākumiem Eiropā. Latvijā šī izstāde tiek rīkota kopš 2005. gada.

Izstādē piedalīsies vairāk par 100 mācību iestādēm no dažādām pasaules valstīm: Lielbritānijas, Nīderlandes, Dānijas, Šveices, Ungārijas, Beļģijas, Zviedrijas, Lietuvas, Somijas, ASV, Ķīnas u.c. Izglītības iestāžu pārstāvji sniegs detalizētu informāciju par mācību programmām, iestāšanās prasībām, dzīvošanas iespējām un stipendijām.

Nepieciešamības gadījumā izstādes laikā palīdzēs pieredzējuši ārvalstu izglītības speciālisti no aģentūrām «Baltic Council for International Education» un «Meridian Group». Šie speciālisti iepazīstinās ar interesējošiem izstādes dalībniekiem, kā arī izstāstīs par saviem pakalpojumiem – palīdzību dokumentu noformēšanā, lai iestātos ārzemju universitātēs, vidusskolās un koledžās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 13,8 miljonus eiro, Lietuvas aktīvu pārvaldīšanas kompānija I Asset Management, kuru pārrauga Lietuvas Banka, ir sākusi būvēt ekonomiskās klases zīmola Hampton by Hilton lidostas viesnīcu.

Viesnīcā būs 189 istabas, tā atradīsies viena kilometra attālumā no nozīmīga transporta mezgla - Starptautiskās lidostas Rīga. Šī ir pirmā starptautiskās ķēdes viesnīca, kas top šīs lidostas tuvumā.

Plānots, ka Hampton by Hilton atvērsies nākamā gada otrajā ceturksnī. Projekta kopējā vērtība ir 13,8 miljoni eiro. Ģenerāluzņēmējs - Latvijas būvniecības uzņēmums UPB.

I Asset Management pārvaldītā ieguldījumu fonda Airport Hotels Fund direktors Laurynas Antropikas ir gandarīts, ka viesnīcas celtniecība tika sākta, neraugoties uz visām bažām par pasažieru skaita samazināšanos pašreizējās Covid-19 situācijas dēļ.

"Projeks ir nišas ieguldījums reģionā - ap Rīgas lidostas teritoriju nav zīmolu viesnīcu, līdz ar to pašlaik konkurence nav liela. Starptautiskās lidostas Rīga potenciāls ir milzīgs - tā apkalpo gandrīz 50% Baltijas reģiona pasažieru, tās mērķis ir kļūt par lidostu centru Ziemeļvalstu reģionā. Turklāt projekta Rail Baltica ietvaros 2026. gadā starptautiskajā lidostā Rīga tiks atvērta jauna dzelzceļa stacija. Lidostas stacija būs pirmais ātrgaitas dzelzceļa un gaisa satiksmes savienojuma centrs Baltijā. Pandēmija mūs nebiedē sākt jaunās viesnīcas celtniecību, jo esam pārliecināti, ka pieprasījums pēc viesnīcas šajā apkaimē būs," saka L.Antropikas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Viesnīcas Radisson BLU Daugava Hotel renovācijai DNB banka piešķīrusi 9,5 miljonus eiro

Zane Atlāce - Bistere, 04.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīca Radisson BLU Daugava Hotel un DNB banka noslēgušas līgumu par finansējuma piešķiršanu 9,5 miljonu eiro apmērā. Izsniegtais kredīts tiks izmantots viesnīcas esošo kredītsaistību refinansēšanai un viesnīcas iecerēto plašo renovācijas plānu īstenošanai, informē bankā.

«Mums ir prieks par šī līguma noslēgšanu ar DNB, uzsākot jaunu etapu šīs viesnīcas ievērojamajā vēsturē. Paredzams, ka plānotā renovācija nostiprinās viesnīcas vadošo pozīciju Rīgā kā biznesa, tā atpūtas ceļotāju segmentā,» viesnīcas īpašnieku vārdā stāsta uzņēmuma Beacon Hospitality Partners LLC pārstāvis Roberts Volters.

Renovācijas darbi notiks pakāpeniski, un to laikā viesnīca tiks pilnībā atjaunota.

«Radisson BLU Daugava Hotel ir viesnīca ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, un kā pirmā starptautiskā zīmola viesnīca Rīgā tā ir kļuvusi par neatņemamu galvaspilsētas vizītkarti. Tieši tāpēc jūtamies pagodināti kļūt par tās sadarbības partneri, sniedzot artavu gan viesnīcas, gan arī tūrisma nozares kopējā attīstībā,» komentē DNB bankas valdes loceklis un viceprezidents Lauris Macijevskis.

Komentāri

Pievienot komentāru