Kā top?: Fazer dārzeņu maize

Ekonomika
2017. gada 31. marts 09:27

Šajā reizē portāls db.lv ciemojas Fazer maizes ražotnē Ogrē, kur top dārzeņu maize! 

Uzņēmuma pirmsākumi meklējami vairāk nekā 60 gadus atpakaļ - 1946. gadā, kad Rīgā darbu uzsāka maizes un makaronu fabrika, kuras produkcija tika marķēta ar Druvas zīmolu. 2001. gadā Druva apvienojas ar Ogres apkaimē zināmāko maiznīcu - Ogres maiznieks, un pārceļ ražotni uz Ogri. Uzņēmums turpina darbību kā Ogres maiznieks, un, apvienojot abu uzņēmumu pieredzi, piedāvā pircējiem gan iecienītas, gan jaunas maizes šķirnes.

2001. gada beigās Ogres maiznieku pārņem Somijas lielākā un pazīstamākā maiznīca - Fazer Bakeries. Sākotnēji uzņēmuma nosaukums ir Fazer maiznīcas Druva, vēlāk 2005. gadā tas tiek pārdēvēts par Fazer maiznīcām, bet 2012. gada 27. martā uzņēmuma jaunais nosaukums ir Fazer Latvija. No 2010. gada Fazer Latvija pārņem Fazer saldumu tirdzniecību Latvijā.

2014. gadā, Fazer apvieno maiznīcas Baltijā, izveidojot vienotu uzņēmumu Fazer Bakery Baltic. Fazer Latvija kā Fazer Bakery Baltic vienība atbild par maizes biznesu Latvijas tirgū. 

2015. gada martā tiek pabeigta Fazer Baltijas valstu ražotņu konsolidācija, pārceļot ražošanu no Tallinas uz Ogres un Kauņas ceptuvēm. Ogres ceptuve tiek paplašināta, uzstādot porciju maižu līniju. Blakus maizes ceptuvei ir uzbūvēta jauna moderna saldētu kūku un ko Latvijas prezidentam Raimondam Vējonim, atklāja 9. septembrī.

Fazer maiznīca Ogrē ir viena no lielākajām ceptuvēm Latvijā, kurā strādā vairāk nekā 300 darbinieku. Maiznīca strādā vairākās maiņās visu diennakti un septiņas dienas nedēļā, un ik dienu vidēji izcep 50-55 tonnas produktu vietējam tirgum un eksportam uz Igauniju, Lietuvu un Somiju.

Uzņēmums, ņemot vērā tendences tirgū un pircēju mainīgās prasības, arvien vairāk investē jaunu produktu attīstībā.

Galvenais uzņēmuma darbības virziens 2017. gadā ir jauni produkti ar augstu pievienoto vērtību. Pēdējais jaunums ir Fazer dārzeņu maize – divu veidu porciju maizes un formas maize, kas tikko ienākušas visos trīs Baltijas valstu tirgos. Maizes receptūrā vairāk nekā 1/3 daļa miltu ir aizstāta ar dārzeņiem - burkāniem, bietēm vai pastinaku un pupiņām. 

Galerijā augstāk iespējams aplūkot, kā top dārzeņu maize! 

Ekonomika

Finanses

Mazais bizness

Tehnoloģijas

Dzīvesstils

Karikatūra