Dienas Bizness

  • 30 ceturtdiena,
    marts

    Nanija, Ilgmārs

  • Eiro kalkulators

     EUR  LVL
  • Valūtu kursi

    GBP: 0.8639

    USD: 1.0748

Ekonomika

Malduguns kopā ar Japānas alus darītavu izveidojusi jaunu alu  4

Malduguns alus darītava sadarbojusies ar Japānas alus darītavu, veidojot sadarbības alus brūvējumu, portālu db.lv informē Malduguns alus darītavas aldaris Krišjānis Zeļģis.

Neviena cita darītava Baltijā līdz šim nav to darījusi, viņš skaidro.

Japānas Baird alus darītava atrodas Šuzendži pilsētā, kas atrodas 125 km no Tokijas. Baird alus darītava izveidota 2001. gadā un ir viena no lielākajām craft alus darītavām Japānā.

Pēc K. Zeļģa teiktā, sadarbības brūvējumi ir izplatīta sadarbības forma mazajām alus darītavām - tādējādi notiek pieredzes apmaiņa un tirgus tiek iepazīstināts ar jaunu alu.

Sadarbības brūvējumā tika nolemts vārīt 6,5% stipru porteri un izmantot kādu Latvijai raksturīgu sastāvdaļu, kas šoreiz bija rudzu maize. Pēc vairākiem eksperimentiem tika nolemts izmantot Ķelmēnu rudzu maizi, jo tās garša un konsistence nodrošina, gan garšu, gan aromātu beigu produktā. Vārījumā tika izmantoti 25 kilogrami Ķelmēnu rudzu maizes. Vārījumu vadīja Baird alus darītavas aldaris Šinja Šigeda, bet Latvijas pusi pārstāvēja Krišjānis Zeļģis. Kamēr alus rūgst, notiek darbs pie alus nosaukuma un dizaina, un paredzams, ka gala produkts būs pieejams arī Baltijas reģionā tuvāko mēnešu laikā. 

Saistītie raksti

Komentāri

  • correct

    pirms 10 dienām, 2017.03.20 10:30

    +2 -0

    J vai j?

  • :/

    pirms 10 dienām, 2017.03.20 11:07

    +2 -1

    Autors laikam ir liels Vinnija Pūka cienītājs. Jau Pūce lieliski zināja, ka visi sarežģītie un grūtie vārdi ir rakstāmi ar lielajiem burtiem.

  • VVZ

    pirms 10 dienām, 2017.03.20 11:10

    +4 -5

    Mazalkoholiskais dzēriens (līdz 0,5%) no maizes latviski saucas kvass. Ar lielāku alkohola saturu brūvējums no maizes saucas brāga. Alus tas točna nav. Brāga no maizes ir raksturīga ar metanola klātbūtni. Reibums kā ar cirvi pa pieri, paģiras no nelieliem daudzumiem. P.S. Kara laikā esot stipro alkoholu gatavojuši no ateju bedru satura. Kam vajag, lai lieto!

    • Atvainojiet,

      pirms 9 dienām, 2017.03.21 10:47

      +4 -0

      bet maize ir tikai piedeva, lai bagātīgāka garša. Alus ir taisīts no miežu iesala.

Reklāma