Jaunpils alus sāk ar eilu

Ražošana
2017. gada 15. jūnijs 16:38

Jaunpilī durvis vērusi jauna alus darītava Jaunpils alus.

Idejas iniciators, SIA Līvas grupa īpašnieks Agris Smelteris stāsta, ka sākotnēji alu brūvējis mājās, tas bijis viņa hobijs jau gadus desmit un pamazām tas izaudzis līdz biznesa idejai, ko tagad realizējis kopā ar meitu Sandru, jauno brūzi izveidojot Jaunpils centrā 1860. gadā celtā šķūnī, kas pilnībā atjaunots.

«Latvijā pamatā visi gatavo lāgera tipa alu, bet šai teritorijai, arī Skandināvijai, Anglijai vairāk raksturīgi eili – augšējās rūgšanas alus. Tāpēc arī nolēmām ražot eilus,» stāsta Smelteris, piebilstot, ka viņš ļoti vēlējies ražot alu «ar bērnības garšu». Ideja par ģimenes uzņēmumu noskatīta Itālijā, kur darbojas daudzi nelieli ģimenes uzņēmumi. Pagaidām jaunajā uzņēmumā ieguldītās investīcijas netiek atklātas. 

SIA Jaunpils alus īpašniece Sandra Smeltere stāsta, ka kopumā šogad iecerēts pārdot 200 litrus alus dienā, bet nākamgad – divas reizes vairāk. Uzņēmumā esošās jaudas atļauj realizēt līdz vienai tonnai alus dienā. Par savu mērķauditoriju Smelteru ģimene uzskata Jaunpils un tuvākās apkārtnes iedzīvotājus, pagaidām nav plānu iekarot veikalu tīklus. No konkurentiem jaunpilnieki nebaidās, jo tas vairāk dod labumu un lielāku dažādību novados. Pavisam ģimenes uzņēmumā nodarbināti četri cilvēki.


 

Ekonomika

Finanses

Mazais bizness

Tehnoloģijas

Dzīvesstils

Karikatūra