Ražošana

Kā top?: VEF Radiotehnika RRR skaņas iekārtas

Žanete Hāka, 15.12.2017

Uzņēmumam patlaban ir trīs galvenie darbības virzieni – elektronikas, korpusu un akustikas sistēmu ražošana, stāsta uzņēmuma pārstāvji.


Ražošanas process skatāms tālāk galerijā!

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv ciemojas skaņu iekārtu ražošanas uzņēmumā AS VEF Radiotehnika RRR.

Akciju sabiedrības «VEF Radiotehnika RRR» pirmsākumi meklējami 1927.gadā, kad tika nodibināta akciju sabiedrība «Foto – radio centrāle A.Leibovic», kas par savu mērķi izvirzīja radiouztvērēju ražošanu. Savu tagadējo nosaukumu akciju sabiedrība ieguva 1941.gadā, un laika posmā no 1945. līdz 1990. gadam uzņēmums bija lielākais audiotehnikas ražotājs bijušās PSRS teritorijā.

Kopš 2014.gada nogales līdz 2016.gadam uzņēmumam bija tiesiskās aizsardzības process, jo citas iespējas, lai uzņēmumu likumīgi reorganizētu un sakārtotu, nebija, stāsta kompānijas valdes loceklis Ēriks Ertmanis.

2017.gada janvārī uzņēmums noslēdza tiesiskās aizsardzības procesu, un tagad uzņem tempu, lai attīstītu darbību, atgūtu labo slavu un sadarbības partnerus, jo, pēc Ē. Ertmaņa teiktā, šajos smagajos pāris gados, kamēr uzņēmums norēķinājās ar visiem kreditoriem, attīstība bija visnotaļ ierobežota - principā neiespējama. «Tiesa gan, šajā laikā, pateicoties īpašniekam, izdevās saglabāt pamata darbiniekus, kuri ir mūsu kompānijas mugurkauls, lai VEF Radiotehnika varētu turpināt ražot akustiskās sistēmas, kuras aizvien ir pieprasītas gan Baltijas valstīs, gan bijušajās NVS valstīs, gan Krievijā,» viņš piebilst. Administratīvās ēkas nojaukšana, kas patlaban notiek, nenozīmē AS VEF Radiotehnika RRR darbības pārtraukšanu, uzņēmums turpina strādāt ražošanas uzņēmumam atbilstošās telpās, uzsver Ē. Ertmanis.

Sīkāk par uzņēmuma darbību iespējams izlasīt piektdienas, 15.decembra, laikrakstā Dienas Bizness, savukārt ražotnē iespējams ielūkoties galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru