Ražošana

Rigvir holdings jaunajā ražotnē šogad investēs 1,5 miljonus eiro

Zane Atlāce - Bistere, 07.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rigvir holdings tuvākajā laikā plāno veikt būtiskus ieguldījumus jaunas ražotnes celtniecībā, Globālās Vēža Viroterapijas klīnikas attīstībā, kā arī zinātniskajos un klīniskajos pētījumos, teikts paziņojumā medijiem.

Pētījumiem kopumā būs nepieciešami daudzi gadi un vairāk nekā 50 miljoni eiro, no tiem vismaz 400 tūkstošus paredzēts ieguldīt jau 2017. gadā. Šobrīd norisinās arī darbs pie jaunas laboratorijas un GMP standartiem atbilstošas ražotnes būvniecības Rīgā, kur līdz šim ieguldīti jau 450 tūkstoši eiro. Plānots, ka 2017. gada laikā šajā projektā, kurš uzsākts 2015. gadā, tiks investēti vēl 1,5 miljoni eiro.

«Vērtējot 2016. gadā paveikto, varam būt gandarīti par uzņēmuma kopējo attīstību, tomēr īpaši vēlos atzīmēt ES komisijas piešķirto grantu programmas Horizon 2020 ietvaros, kas ir nopietns solis, lai onkolītiskās viroterapijas medikamentu melanomas ārstēšanai būtu iespējams virzīt reģistrācijai Eiropas zāļu aģentūrā – uzņēmums uzsācis nopietnu gatavošanos šim procesam,» norāda Rigvir holdinga izpilddirektore Kristīne Jučkoviča.

Šobrīd holdingam Rigvir ir 20 kontaktpunkti pasaulē un tā ražotais pretvēža medikaments reģistrēts trīs valstīs – Latvijā, Armēnijā un Gruzijā. Turpmākajos holdinga attīstības plānos, papildus esošajiem eksporta tirgiem, paredzēta arī jaunu eksporta tirgu apgūšana, veicinot onkolītiskā medikamenta pieejamību arī citās pasaules valstīs.

«Holdinga uzņēmumu konsolidētais apgrozījums 2016. gadā sasniedzis 5,23 miljonus eiro un 91% no tā gūts no medicīnas eksporta. Uzņēmuma kopējā neauditētā peļņa 2016. gadā sasniedza 2,14 miljonus eiro. Nodokļos valsts budžetā holdinga uzņēmumi 2016. gada laikā nomaksājuši 815 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru