Kalnciema kvartālā arī septembrī turpinās Street food festivāls, kas notiek ar mērķi popularizēt Street food kultūru Latvijā, iepazīt tuvāk pašmāju labākos restorānus, atraktīvākos darboņus un ēst gatavošanas entuziastus, liecina paziņojums Kalnciema kvartāla mājaslapā.
Šonedēļ notika jau astotais festivāla pasākums. Street food raksturīgas divas galvenās pazīmes – ēdiens tiek gatavots uz ielas, izmantojot ēdienu busiņus, teltis, novietojot grilus vai citas iekārtas visu acu priekšā. Otrs – ēdiens tiek pasniegts jau pilnībā gatavs un ēdams uzreiz, turpat.
Vēl svarīgi, ka ielu ēdieni parasti ir lētāki, nekā restorānu piedāvātais, bet bieži vien izceļas ar oriģinālām pagatavošanas tehnikām, dažādām inovācijām un prasmi īsā laika posmā kvalitatīvi apkalpot lielu skaitu cilvēku.