Mazumtirdzniecība

Papildināta - Latvijā veikalus atklāj Apple produkcijas oficiālais izplatītājs iStyle

Žanete Hāka, 16.11.2017

Jaunākais izdevums

Ceturtdien līdz ar divu veikalu atklāšanu tirdzniecības centros «Rīga Plaza» un «Alfa» aktīvu darbību Latvijā uzsāka vadošais Apple produkcijas oficiālais izplatītājs Centrālajā un Austrumeiropā iStyle.

iStyle ir premium klases Apple izplatītājs (Apple Premium Reseller), kas specializējas Apple produktu un aksesuāru tirdzniecībā un pilna servisa atbalsta nodrošināšanā klientiem. iStyle pieder informācijas komunikāciju tehnoloģiju uzņēmumu grupai Midis Group. Kopumā Midis Group ietilpst 150 uzņēmumi visa pasaulē, un šajos grupas uzņēmumos ir nodarbināti vairāk nekā 4500 cilvēki.

Midis Group spēlē nozīmīgu lomu Apple produktu izplatīšanā un premium klases Apple izplatītāju biznesā Centrālajā un Austrumeiropā.

«iStyle zīmols attīstās. Un Latvijai šajā attīstībā ir ārkārtīgi nozīmīga loma. Šis ir pirmais jaunais tirgus, kurā pēdējo piecu gadu laikā esam uzsākuši darbību, un mēs šeit redzam lielu potenciālu. Mēs uzsākam darbību ar diviem veikaliem, taču nākotnē plānojam paplašināt darbību ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijas reģionā, atverot jaunus iStyle veikalus. Lai šo stratēģiju īstenotu, izmantosim mūsu iepriekš gūto pieredzi, pielāgojot to vietējo klientu prasībām un vajadzībām,» stāsta Čaba Giarmati (Csaba Gyarmati) iStyle Biznesa attīstības vadītājs.

iStyle veikali līdz šim darbojās deviņās Centrālās un Austrumeiropas valstīs – Čehijā, Ungārijā, Rumānijā, Slovākijā, Bulgārijā, Slovēnijā, Horvātijā, Serbijā un Maķedonijā. Latvija ir 10 valsts, kurā iStyle uzsāk darbību. iStyle ir 41 veikals 19 pilsētās.

Pirmais veikals tika atvērts Prāgā 2006.gadā. Tam sekoja veikala atvēršana Budapeštā. Līdz 2010.gadam iStyle bija jau 20 veikali septiņās valstīs. Zīmols sāka darbību galvaspilsētu tirdzniecības centros lielākajās pilsētās. Ievērojams bija 2015.gads, kad iStyle ieguva tiesības pārdot iPhone viedtālruņus.

FOTO: Samsung atver līdz šim lielāko veikalu Latvijā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 9. novembrī paliek gads, kopš centrālās un Austrumeiropas lielākais Apple produkcijas premium izplatītāja iStyle ienākšanas Latvijas tirgū, informē uzņēmums.

Pirmajā darbības gadā uzņēmums sasniedzis vairāk nekā 2,5 miljonu eiro apgrozījumu, un uzņēmums ir nolēmis paplašināt darbību un nākamajā gadā atvērt trešo veikalu Rīgā. Tas būs Baltijā lielākais Apple produkcijas veikals 300m2 platībā un atradīsies daudzfunkcionālajā iepirkšanās un izklaides centrā «Akropole».

No 300m2 lielās veikala platības, lielāko daļu – 226 m2 – aizņems showroom, kurā klienti varēs izmēģināt jaunākās Apple ierīcesun piedalīties īpaši organizētās apmācībās un semināros par Apple produktiem.

«Ieviešot jaunus pakalpojumus un attīstot biznesu Latvijā, pirmajā darbības gadā, iStyle strādājis rentabli, sasniedzot 2,5 miljonu eiro apgrozījumu. Vidēji mēnesī tika pārdoti 250 iPhoneviedtālruņi, 100 Macdatori, 50 iPad planšetdatori un citas ierīces, kopumā ik mēnesi apkalpojot vairāk nekā 15 000 apmeklētāju. Latvijā vērojam samērā strauju izaugsmi un novērtējam šī reģiona potenciālu, tāpēc tika pieņemts lēmums atvērt jau trešo zīmola veikalu Rīgā,» stāsta iStyle Pārdošanas un mārketinga vadītāja Latvijā Ludmila Kaļinina.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple Premium Reseller veikalu tīkla zīmola «iDeal» īpašnieki «IM Arvutid AS» iegādājušies cita Apple Premium Reseller «iStyle Latvija» izplatīšanas kanālus Latvijā.

Līdz ar šo trīs veikalu pārņemšanu «iDeal» kļuvis par vienīgo «Apple» produkcijas Premium Reseller veikalu tīklu Latvijā ar pieciem veikaliem. «iDeal» ir «IM Arvutid AS» premium klases zīmols, kas nodrošina «Apple» produktu un aksesuāru izplatīšanu un pilnu klientu atbalsta servisu Latvijā un Igaunijā. «iDeal» ir lielākais «Apple» produkcijas izplatītājs Baltijas valstīs.

Latvijas filiāles vadītājs Mārtiņš Amtmanis stāsta: «Iegādājoties uzņēmuma «iStyle» biznesu Latvijā, «IM Arvutid» ir nostiprinājis savas pozīcijas galvenajā tirgū.»

«Zīmols «iDeal» atrodas nepārtrauktā attīstībā, un Latvija šajā procesā ieņem ļoti nozīmīgu vietu. Šī pārņemšana ir daļa no mūsu biznesa attīstības stratēģijas, kurā saskatām lielu potenciālu. Tagad mēs Latvijā strādājam ar pieciem veikaliem, un nākotnē paplašināsim savu darbību arī Igaunijā un Somijā, atverot tur arvien jaunus veikalus,» stāsta «IM Arvutid» izpilddirektors Anti Adurs (Antti Adur).

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

FOTO, VIDEO: Apple produktu cienītājiem Rīgā jauns veikals

Ilze Žaime, 28.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Spice Rīgā atvērts jaunākais Apple Premium Reseller veikals, ko pārstāv iDeal. Jautāts par Apple produktu dārdzību, iDeal Latvijas filiāles vadītājs Mārtiņš Amtmanis biznesa portālam db.lv atbild, ka tas ir izplatīts stereotips.

Jaunatvērtā veikala kopējā platība ir 152 m2, un tajā strādā seši darbinieki.

iDeal ir autorizētais Apple izplatītājs Latvijā. Pirmais iDeal Apple Premium Reseller veikals Latvijā tika atvērts pirms desmit gadiem – 2008. gadā.

M. Amtmanis kā iemeslu veikala atvēršanai tieši tirdzniecības centrā Spice min to, ka tas esot «viens no jaudīgākajiem iepirkšanās centriem Rīgā gan piedāvājuma, gan izvietojuma ziņā» un apkārt esošie zīmoli jau piesaista īsto publiku. Izvēle atvērt veikalu Spicē bijusi acīmredzama.

iDeal otrajā veikalā ieguldītās investīcijas esot ievērojamas, taču precīzu apjomu M. Amtmanis neatklāj. Esot saņemts arī ražotāja atbalsts, un iDeal cer ieguldīto naudu atpelnīt aptuveni gada laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru