Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpilī atklāta uzņēmuma “Axon’ Cable” jaunā ražotnes ēka. Uzņēmumā nodarbināti 700 darbinieku.

Rūpnīcas pielāgošanā ieguldīti vairāk nekā 350 000 eiro. Sadarbībā ar Swedbank Axon Cable gan veikuši ieguldījumus jaunas rūpnīcas telpās, gan arī ražošanas iekārtu iegādē.

Atklāšanā 5.aprīlī piedalījās Valsts prezidents Egils Levits, Daugavpils valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, uzņēmuma “Axon’ Cable” viceprezidente Kristella Olivī un Francijas vēstniece Latvijā Aurēlija Ruajē-Gunēna.

“Axon’ Cable” specializējas augsto tehnoloģiju kabeļu savienojumu un savienotājelementu ražošanā tādām nozarēm kā aizsardzība, aeronautika, medicīna u. c. SIA “Axon’ Cable” ir viens no lielākajiem eksportētājiem Latgales reģionā.

Jaunajā ražotnē tiek ražota produkcija mašīnbūvniecības nozarei, piegādājot to uz pazīstamo Eiropas zīmolu auto rūpnīcām, kā arī izgatavojot kabeļus satelītsakaru industrijai.

Valsts prezidents Egils Levits pateicās Francijas investoram, savā uzrunā uzsverot, ka izšķiršanās par šādu investīciju Latvijā, Daugavpilī, padara investīcijas stabilākas un ilgtspējīgākas.

"Gan Covid-19 krīze, gan Krievijas karš Ukrainā pierāda, ka globālās piegāžu ķēdes ir trauslas, tādēļ svarīgi, ka piegādātāji ir tepat Eiropā. Līdz ar to jūsu ieguldījums Latvijā, Daugavpilī, ir stratēģiska izvēle – tā ir investīcija gan infrastruktūrā, gan cilvēku prasmēs, lai varētu ražot augstas pievienotās vērtības produktus, gan investīcija vietējā kultūras un sociālajā vidē, atbalstot vietējos kultūras projektus," teica E.Levits.

Axon Cable ir starptautisks uzņēmums, kurš pieder Francijā reģistrētajam Axon Cable SAS. Grupā ietilpst vairāk nekā 20 uzņēmumu, no kuriem 9, tostarp rūpnīca Daugavpilī, nodarbojas ar ražošanu. Uzņēmums galvenokārt ražo augsto tehnoloģiju elektriskos un elektroniskos kabeļus, vadus un to savienojumus. Vairāk nekā 95% saražotās produkcijas tiek eksportēta. Lielākoties Axon Cable produkcija tiek izmantota automobiļu un militārās tehnikas ražošanas nozarēs, aviācijā un kosmosa tehnoloģijās, kā arī robotikas un rūpnieciskā aprīkojuma nozarēs.

Komentāri

Pievienot komentāru