Tehnoloģijas

OX DRIVE dubulto autoparku, investīcijām platformā pārsniedzot 4 miljonus eiro

Db.lv, 04.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā izveidotā TESLA koplietošanas platforma OX DRIVE pirmā darbības gada laikā sasniegusi vairāk nekā 30 tūkstošus platformas lietotāju, kas kopā veikuši 40 tūkstošus braucienu ar kopējo 1,8 miljonu km nobraukumu.

Uzņēmums paplašinājis arī autoparku līdz 110 TESLA modeļiem, bet līdz gada beigām to skaitu plānots palielināt jau līdz 200 vienībām. Šobrīd OX Drive platforma vasarā piedāvā iznomāt arī premium “Porsche Taycan 4S” un “Porsche Taycan 4S Sport Turismo”.

OX DRIVE attīstītājs ieguldījis vairāk nekā 4 miljonus eiro platformas attīstībā. Platforma sāka darboties pērn 30. jūnijā.

Kā norāda Egija Gailuma, OX DRIVE līdzdibinātāja, šis ir veiksmes stāsts, kas apliecina, ka jauni uzņēmēji Latvijā spēj īstenot ambiciozus plānus: “Līdz šim koplietošanas platformas bija ienācējas mūsu tirgū, bet mums izdevās apliecināt Latvijas spējas tehnoloģiju jomā, attīstot sarežģītu biznesu un spējot tam piesaistīt kapitālu. Mēs apzināmies, ka šis ir tikai sākums, tāpēc jau strādājam pie jaunu tirgus apgūšanas un ceram, ka nākamā gada laikā OX DRIVE darbosies vairākās valstīs. Katrā ziņā mūsu vērtības paliks nemainīgas – būt uzticīgiem nākotnes mobilitātes konceptam un tehnoloģiju pionieriem, piedāvājot koplietošanas platformā tikai premium elektroautomašīnas.”

Lai gan platformas idejas pamatā ir TESLA auto modeļi, izveidota sadarbība ar “Porsche” pārstāvjiem Latvijā SIA “Baltijas Sporta Auto” par ekskluzīvo “Porsche Taycan 4S” un “Porsche Taycan 4S Sport Turismo” iekļaušanu koplietošanas auto nomā uz vasaras periodu.

TESLA koplietošanas platformas dibinātāji ir četri jauni uzņēmēji - Egija Gailuma (Latvija), Kristiāns Karlsons (Latvija), Juhan Kaarma (Igaunija) un Kristaps Vasiļjevs (Latvija), kuri kopā izveidojuši uzņēmumu SIA “SPACESHIP”.

Latvijas tirgus potenciāls ir augsts un tas katru gadu palielinās, ko apliecina lielais lietotāju skaits. Turklāt sabiedrība ir gatava pārejai uz videi draudzīgākām elektroautomašīnām. OX DRIVE ir apliecinājums tam, ka noteicošais faktors nav lētākais piedāvājums, bet gan vides jautājumi un inovācijas, ko sniedz elektroautomašīnas. Turklāt Latvijā augsts atbalsts un pieprasījums ir tieši TESLA automašīnām elektrotransportlīdzekļu nišā.

Pēc lietotnes datiem, galvenais koplietošanas platformas lietotājs dzīvo Rīgā un Pierīgā, tāpēc pērn Rīgas un Jūrmalas areāls paplašināts arī vairākiem Pierīgas rajoniem – Mārupi, Jaunmārupi, Ādažiem, Babīti, Ulbroku, Baložiem, Vecāķiem, Vadlaučiem un citiem.

Viens no iemesliem, kāpēc Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji ir atvērti koplietošanas platformas izmantošanai, tā ir alternatīva privātam transportam – lētākas lietošanas izmaksas salīdzinājumā ar degvielu, nav uzturēšanas izmaksas, bezmaksas stāvvietas Rīgas centrā, kā arī iespēja apbraukt sastrēgumus, izmantojot sabiedriskā transporta joslas, kā arī atbilst zaļā dzīvesveida principiem.

Tālākie braucieni, izmantojot OX DRIVE, bijuši uz Slovākiju, Vāciju, Poliju, Somiju, Zviedriju, kā arī Lietuvu un Igauniju.

Komentāri

Pievienot komentāru