Jaunākais izdevums

AS VEF Radiotehnika RRR šajā gadā plāno sasniegt 1,27 miljonu eiro ieņēmumus, liecina kompānijas akcionāru sapulcei sagatavotais šā gada darbības plāns un budžets Nasdaq Riga.

Ieņēmumi no gatavās produkcijas realizācijas plānoti 678 tūkstošu eiro apmērā, bet ražošanas izmaksas – 1,08 miljonu eiro apmērā.

Peļņu pēc nodokļiem uzņēmums iecerējis 88 tūkstošu eiro apmērā.

Uzņēmuma akcionāru sapulce notiks 2.maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akustisko sistēmu ražotājs VEF Radiotehnika RRR šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 279 094 eiro apgrozījumu, kas ir par 28,8% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, un guva peļņu 1,417 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai Nasdaq Riga.

Tostarp lielāko daļu ieņēmumu VEF Radiotehnika RRR 2017.gada pirmajā ceturksnī guvusi no komunālajiem pakalpojumiem - 252 115 eiro, kā arī no gatavās produkcijas realizācijas eksportam - 11 466 eiro un no gatavās produkcijas realizācijas vietējā tirgū - 9023 eiro.

Savukārt VEF Radiotehnika RRR peļņas pieaugumu šogad pirmajā ceturksnī pamatā noteica pārējie saimnieciskās darbības ieņēmumi, kas veidoja 1,328 miljonus eiro. Šos ieņēmumus veidoja kreditoru parādu norakstīšana atbilstoši tiesiskās aizsardzības procesa plānam.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā arī atzīmēts, ka 2016.gada nogalē VEF Radiotehnika RRR ir atsākusi ražošanu un saražojusi pirmos pasūtījumus, kas nosūtīti pasūtītājiem ārvalstīs, tajā skaitā Austrijā, Vācijā, Igaunijā, Itālijā, Lietuvā, Krievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

VEF Radiotehnika RRR jauns valdes priekšsēdētājs

Dienas Bizness, 08.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «VEF Radiotehnika RRR» valdes priekšsēdētāja amatu atstājis Eduards Maļejevs, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Sabiedrības valdes priekšsēdētāja amatu turpmāk ieņems Ēriks Ertmanis.

Sabiedrības valdes locekļa amatu, sākot ar 2018.gada 27.aprīli, ieņem Olga Romaņko.

O.Romaņko pēdējo gadu darba pieredze - viņa bijusi AS VEF Radiotehnika RRR padomes priekšsēdētāja vietniece; AS VEF Radiotehnika RRR galvenā grāmatvede.

O.Romaņko īpašumā nav AS «VEF Radiotehnika RRR» balsstiesīgās akcijas.

Apskati arī, kā top AS VEF Radiotehnika RRR produkcija:

Kā top?: VEF Radiotehnika RRR skaņas iekārtas

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top?: VEF Radiotehnika RRR skaņas iekārtas

Žanete Hāka, 15.12.2017

Uzņēmumam patlaban ir trīs galvenie darbības virzieni – elektronikas, korpusu un akustikas sistēmu ražošana, stāsta uzņēmuma pārstāvji.


Ražošanas process skatāms tālāk galerijā!

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv ciemojas skaņu iekārtu ražošanas uzņēmumā AS VEF Radiotehnika RRR.

Akciju sabiedrības «VEF Radiotehnika RRR» pirmsākumi meklējami 1927.gadā, kad tika nodibināta akciju sabiedrība «Foto – radio centrāle A.Leibovic», kas par savu mērķi izvirzīja radiouztvērēju ražošanu. Savu tagadējo nosaukumu akciju sabiedrība ieguva 1941.gadā, un laika posmā no 1945. līdz 1990. gadam uzņēmums bija lielākais audiotehnikas ražotājs bijušās PSRS teritorijā.

Kopš 2014.gada nogales līdz 2016.gadam uzņēmumam bija tiesiskās aizsardzības process, jo citas iespējas, lai uzņēmumu likumīgi reorganizētu un sakārtotu, nebija, stāsta kompānijas valdes loceklis Ēriks Ertmanis.

2017.gada janvārī uzņēmums noslēdza tiesiskās aizsardzības procesu, un tagad uzņem tempu, lai attīstītu darbību, atgūtu labo slavu un sadarbības partnerus, jo, pēc Ē. Ertmaņa teiktā, šajos smagajos pāris gados, kamēr uzņēmums norēķinājās ar visiem kreditoriem, attīstība bija visnotaļ ierobežota - principā neiespējama. «Tiesa gan, šajā laikā, pateicoties īpašniekam, izdevās saglabāt pamata darbiniekus, kuri ir mūsu kompānijas mugurkauls, lai VEF Radiotehnika varētu turpināt ražot akustiskās sistēmas, kuras aizvien ir pieprasītas gan Baltijas valstīs, gan bijušajās NVS valstīs, gan Krievijā,» viņš piebilst. Administratīvās ēkas nojaukšana, kas patlaban notiek, nenozīmē AS VEF Radiotehnika RRR darbības pārtraukšanu, uzņēmums turpina strādāt ražošanas uzņēmumam atbilstošās telpās, uzsver Ē. Ertmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Izbeidz AS VEF Radiotehnika RRR tiesiskās aizsardzības procesu

Žanete Hāka, 02.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa pieņēmusi lēmumu izbeigt AS VEF Radiotehnika RRR tiesiskās aizsardzības procesu, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Tāpat nolemts izbeigt tiesiskās aizsardzības procesā noteiktos rīcības ierobežojumus un piemēroto metožu izmantošanu, izbeidzot tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

AS VEF Radiotehnika RRR TAP laikā ir pilnībā norēķinājusies ar nodrošinātajiem kreditoriem AS SEB banka un VID un sedza arī paredzētos maksājumus nenodrošinātajiem kreditoriem.

Iebildumi vai pretenzijas par kreditoru prasījumu segšanai paredzēto maksājumu veikšanu netika saņemti, skaidrots paziņojumā.

Ņemot vērā šo paziņojumu, Nasdaq Riga valde 2. februārī nolēma nekavējoties atsaukt AS VEF Radiotehnika RRR uzraudzības statusu, jo ir beiguši pastāvēt apstākļi, pamatojoties uz kuriem no 2014. gada 19. septembra sabiedrībai tika piemērots uzraudzības statuss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

VEF Radiotehnika RRR: Izdosies stabilizēt sabiedrības darbību

Žanete Hāka, 05.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS VEF Radiotehnika RRR neto apgrozījums 2016. gadā sasniedza 979,6 tūkstošus eiro, un gada laikā ir palielinājies par 21,79%, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Tāpat kā 2015. gada 31. decembrī, sabiedrības īstermiņa saistības ievērojami pārsniedz tās apgrozāmos līdzekļus.

2015. gada 5. janvārī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa spriedumā pasludināja AS VEF Radiotehnika RRR tiesiskās aizsardzības procesa īstenošanu, apstiprināja tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, noteica TAP īstenošanas termiņu līdz 2017. gada 5. janvārim un par administratoru TAP iecēla sertificētu administratoru Vigo Krastiņu.

Lai norēķinātos ar sabiedrības kreditoriem, TAP plāns paredzēja sabiedrības neprofila aktīvu - nekustamo īpašumu - realizēšanu, kā arī ražošanas atjaunošanu. 2016 gadā sabiedrība pārdēva visu daļu sabiedrības atlikušajiem pārdošanas ieguldījumā īpašumiem un saskaņā ar TAP plānu, pilnīgi norēķinājās ar AS SEB Banku un daļēji ar nenodrošinātajiem kreditoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akustisko sistēmu ražotāju VEF Radiotehnika RRR turpmāk vadīs Ēriks Ertmanis, stājoties līdzšinējā ilggadīgā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Eduarda Maļejeva vietā. Ē. Ertmanis VEF Radiotehnika RRR valdē darbojas kopš 2012. gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusgadā AS VEF Radiotehnika RRR apgrozījums sasniedza 172,3 tūkstošus eiro, liecina kompānijas pārskats Nasdaq Riga.

Pērnā gada attiecīgajā periodā apgrozījums sasniedza 788,9 tūkstošus eiro.

Uzņēmuma peļņa bija 118,9 tūkstoši eiro, salīdzinot ar 1,2 miljoniem eiro iepriekšējā gadā.

2018.gada VEF Radiotehnika RRR saņēma jaunus pasūtījumus no ārvalstu klientiem, tajā skaitā, Ungārijas, Itālijas, Krievijas, Igaunijas, pie kuru tirgu apgūšanas strādā profesionāli pārdošanas speciālisti, informē kompānijas vadītājs Ēriks Ertmanis. Nākotnē sabiedrība plāno atjaunot akustisko sistēmu un to korpusu izstrādāšanu, ražošanas organizēšanu un realizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīļa beigās notiks AS VEF Radiotehnika RRR akcionāru sapulce, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Sapulcē plānots apstiprināt uzņēmuma pērnā gada pārskatu, un apstiprināt ierosinājumu 2018. gada zaudējumus segt ar nākamo periodu peļņu no ražošanas procesa rezultāta gūtiem ieņēmumiem.

Tāpat paredzēts apstiprināt šā gada budžetu – ieņēmumus 110,5 tūkstošu eiro apmērā, ražošanas izmaksas – 73 tūkstošu eiro apmērā un peļņu pirms nodokļiem – 11,5 tūkstošu eiro apmērā.

Tāpat plānots apstiprināt akciju sabiedrības jauno nosaukumu AS VEF Audio.

Akcionāru sapulce notiks 29.aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akustisko sistēmu ražotājs VEF Radiotehnika RRR, kura valdes priekšsēdētājs ir Ēriks Ertmanis, šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 20 350 eiro apgrozījumu, kas ir 4,9 reizes mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 20 013 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2.septembrī plkst.9.30 aiz slēgtām durvīm turpinās skatīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) iesniegto «PNB bankas» maksātnespējas pieteikumu.

Bankas pārstāve žurnālistiem pēc stundu ilgušās tiesas sēdes paziņoja, ka banka tiesai lūdza pasludināt pārtraukumu, lai dotu bankai iespēju iepazīties ar visiem lietas materiāliem. Viņa piebilda, ka daļu no materiāliem banka saņēma tikai šodien.

Jau ziņots, ka par bankas maksātnespējas procesa administratora amata kandidātu izraudzīts Vigo Krastiņš.

Komisijā iepriekš informēja, ka FKTK, reaģējot uz Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu atzīt «PNB banku» par tādu finanšu iestādi, kas ir vai nonāks finanšu grūtībās un Eiropas Vienotā noregulējuma valdes (Single Resolution Board) lēmumu neveikt «PNB bankas» noregulējumu, ir sagatavojusi pieteikumu tiesai par bankas maksātnespējas procesa sākšanu. Pieteikums 22.augustā iesniegts Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, vienlaikus lūdzot tiesu lemt par bankas maksātnespējas procesa administratora iecelšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien aiz slēgtām durvīm izskatīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) iesniegto «PNB banka» maksātnespējas pieteikumu un paziņoja, ka nolēmums šajā jautājumā būs pieejams 12.septembrī tiesas kancelejā.

Šodienas tiesas sēde ilga vairāk nekā piecas stundas, kuras laikā, aiz slēgtām durvīm, tika uzklausīti gan bankas, gan FKTK argumenti.

Pēc tiesas sēdes FKTK pārstāvis žurnālistiem norādīja, ka komisija vēl aizvien uzskata, ka bankā ir iestājusies maksātnespēja. Viņš arī atzina, ka viens no strīdiem bankas un komisijas starpā ir tieši par dažādu bankas aktīvu vērtību. Jau ziņots, ka par bankas maksātnespējas procesa administratora amata kandidātu izraudzīts Vigo Krastiņš.

Komisijā iepriekš informēja, ka FKTK, reaģējot uz Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu atzīt «PNB banku» par tādu finanšu iestādi, kas ir vai nonāks finanšu grūtībās un Eiropas Vienotā noregulējuma valdes (Single Resolution Board) lēmumu neveikt «PNB bankas» noregulējumu, ir sagatavojusi pieteikumu tiesai par bankas maksātnespējas procesa sākšanu. Pieteikums 22.augustā iesniegts Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, vienlaikus lūdzot tiesu lemt par bankas maksātnespējas procesa administratora iecelšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludinājusi «PNB banku» par maksātnespējīgu, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

Par bankas maksātnespējas procesa administratoru apstiprināts Vigo Krastiņš.

«FKTK rūpīgi sekos līdzi maksātnespējas procesa gaitai, vienlaikus Latvijas Noguldījumu garantiju fonds, kas no saviem līdzekļiem nodrošināja garantētās atlīdzības izmaksu bankas klientiem, maksātnespējas procesā būs kreditors, pretendējot uz visu izmaksāto līdzekļu atgūšanu,» atzīmēja FKTK.

Pēc kredītiestādes pasludināšanas par maksātnespējīgu administratoram ir visi likumos un kredītiestādes statūtos paredzētie pārvaldes institūciju un to vadītāju pienākumi, tiesības un pilnvaras. Līdz ar bankas pasludināšanu par maksātnespējīgu, tā zaudē tiesības rīkoties ar savu mantu, kā arī ar tās valdījumā vai turējumā esošo trešo personu mantu un šīs tiesības iegūst administrators, bankas pārvaldes institūciju darbība tiek apturēta un bankas pārvaldīšanu veic administrators.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

VEF Radiotehnika RRR kreditoriem veikusi maksājumus 1,8 miljonu eiro vērtībā

Žanete Hāka, 07.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa ir apstiprinājusi AS VEF Radiotehnika RRR tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna grozījumu 2016.gada 30.septembra redakcijā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Komercsabiedrība patlaban veikusi maksājumus kreditoriem TAP ietvaros par kopējo summu 1,85 miljoni eiro, (pilnībā dzēšot visas plānā paredzētās parādsaistības pret VID, pret SEB banku un arī samazinot kreditorsaistības pret nenodrošinātajiem kreditoriem par 162 516,91 eiro.)

TAP plānots norēķināties ar kreditoriem par summu 2,138 miljonu eiro apmērā, kas sastāv no saskaņā ar plāna redakcijā turpmāk maksājamajām summām 293 960,09 eiro apmērā un saskaņā ar jau samaksātajām summām saskaņā ar iepriekšējām TAP plāna redakcijām (1,845 miljonu eiro apmērā).

Ņemot vērā līdzšinējos darbības rezultātus un prognozētos komercsabiedrības ieņēmumus, visā tiesiskās aizsardzības procesa laikā komercsabiedrība plāno ieņēmumus 5,106 miljonu eiro apmērā. Salīdzinājumā ar TAP plāna versiju no šā gada 18.aprīļa uzņēmuma ieņēmumi ir samazinājušies par 660,9 tūkstošiem eiro, jo saražotās produkcijas realizācija aizņems ilgāku laiku, kamēr līdzekļi būs pieejami un tos varetu novirzīt nenodrošināto kreditoru prasījumu dzēšanai, un būtiski aizkavējās nekustamā īpašuma Kurzemes prospektā 3D, Rīgā pārdošana, kuras rezultātā iegūtos naudas līdzekļus bija paredzēts novirzīt cita starpā ražošanas procesa straujākai atjaunošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akustisko sistēmu ražotājs VEF Radiotehnika RRR, kura valdes priekšsēdētājs ir Ēriks Ertmanis, šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 172 290 eiro apgrozījumu, kas ir 2,7 reizes mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas peļņa samazinājusies vairākkārt un bijusi 118 916 eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai Nasdaq Riga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akustisko sistēmu ražotājs VEF Radiotehnika RRR, kura valdes priekšsēdētājs ir Ēriks Ertmanis, šogad deviņos mēnešos strādāja ar 193 084 eiro apgrozījumu, kas ir trīs reizes mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, savukārt kompānijas peļņa samazinājusies vairākkārt un bija 6962 eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai Nasdaq Riga.

Komentāri

Pievienot komentāru