Finanses

A/s «Ditton pievadķēžu rūpnīca» finansu rezultāti par 2003. gada 1. ceturksni

Valters Paiders [email protected], 30.04.2003

Jaunākais izdevums

A/s Ditton pievadķēžu rūpnīca finansu rezultāti liecina, ka uzņēmums 2003. gada 1. ceturksni ir beidzis ar peļņu 269 719 Ls apjomā. Uzņēmuma neto apgrozījums sasniedza 1 700 074 Ls, pašu kapitāls bija 8 603 473 Ls. Uzņēmuma aktīvi šajā laikposmā bija 10 293 137 Ls. Uzņēmuma akcijas bilances vērtība šai laikposmā bija 1.16 Ls, bet peļņa uz akciju bija 0.04 Ls.

Informācija sagatavota ar Rīgas Fondu biržas un Latvijas Centrālā depozitārija informatīvo un tehnisko atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Krata Daugavpils miljonārus

Daiga Ozola kopā ar Gunu Gleizdi, 04.04.2008

Finanšu policijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāja Ļubova Švecova Db apstiprināja, ka starp trīs Daugavpils uzņēmumiem, kas iesaistīti 6,5 milj. Ls atmazgāšanas shēmā, bijis arī vismaz viens Ditton grupas uzņēmums.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ saistībā ar marta sākumā atklāto naudas atmazgāšanas shēmu Finanšu policija veikusi deviņas kratīšanas Daugavpilī.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas (FP) pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāja Ļubova Švecova Db sacīja, ka Daugavpilī veiktas deviņas kratīšanas ar trīs uzņēmumiem saistītos birojos un telpās. Viņa apstiprināja, ka dokumenti, datori un citi pierādījumi izņemti arī vismaz vienā Dittongrupas uzņēmumā, neprecizējot kurā. Jaunas aizturēšanas pagaidām gan nav veiktas. VID Komunikāciju daļā Db apstiprināja, ka viena no uzņēmumiem adrese ir Daugavpilī, Lāčplēša ielā 10. Šajā ēkā atrodas vairākas Daugavpils uzņēmējiem un Db veidotā 800 miljonāru saraksta dalībniekiem, Vladislavam Drīksnem un Eduardam Zavadskim, piederošas kompānijas. Db rīcībā esošā informācija liecina, ka VID Finanšu policijas pārvalde (FPP) kratīšanu veikusi SIA Latgalesjumts. Daugavpils uzņēmumi bijuši iesaistīti marta sākumā atklātajā nodokļu izkrāpšanas un naudas atmazgāšanas shēmā. Šajā tīklā pērnā gada pēdējo četru mēnešu laikā apgrozīti ap 6,5 milj. Ls un tā sastāvējusi no uzņēmumiem visā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pēc VID rīkojuma ierobežo darbības Ditton pievadķēžu rūpnīcas kontos

LETA, 20.09.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkojumu noteikti ierobežojumi darbībām Daugavpils pievadķēžu ražotāja AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" bankas kontos, izriet no uzņēmuma paziņojuma biržai "Nasdaq Riga".

Paziņojumā teikts, ka "Ditton pievadķēžu rūpnīca" 15.septembrī saņēma paziņojumu no uzņēmuma kontus apkalpojošajām bankām par to, ka saskaņā ar VID rīkojumu tiek apturētas bankas operācijas, kas saistītas ar uzņēmuma pret trešajām personām spēkā esošo saistību apmaksu.

"Ditton pievadķēžu rūpnīca" no VID neesot saņēmusi nekādu skaidrojumu par šādas rīcības iemesliem.

Paziņojumā teikts, ka 15.septembrī "Ditton pievadķēžu rūpnīcai" nav parādu saistībā ar tiem nodokļiem, kuru administrēšanu veic VID.

Paziņojumā apgalvots, ka 16.septembrī "Ditton pievadķēžu rūpnīca" nosūtīja VID priekšlikumu sazināties, taču līdz otrdienai, 20.septembrim nekāda atbilde no VID neesot saņemta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mūsu pieprasītā valsts atbalsta summa sastādīja mazāk par 0,1% no summas, kas novirzīta Parex Banka atbalstam,» norāda Ditton pievadķēžu rūpnīcas vadība, paužot neizpratni par atteikto kredītu izejmateriālu iegādei.

DB publicē Ditton pievadķēžu rūpnīcas vēstuli ieguldītājiem un investoriem:

«Diemžēl, ar VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka lēmumu tika atteikts piešķirt kredīta līdzekļus izjevielu (metāla) iegādei, par ko mēs Jūs iepriekš informējām un kurus plānojām saņemt eksportējošo nozaru valsts atbalsta programmas ietvaros.

Kā iemesls tam norādīts apstāklis, ka AS Ditton pievadķēžu rūpnīca veic komerciālo sadarbību galvenokārt ar Krievijas Federāciju un valsts bankas valsts amatpersonas neredz KF ekonomikas attīstības perspektīvas, konkrēti, mašīnbūvē.

Piekrītiet, ka valstij, kuras ārējā ekonomiskajā apgrozījumā Krievijas Federācija kā partneris sastāda līdz 50%, tamlīdzīgi valsts bankas valsts amatpersonu apgalvojumi ir mazākais dīvaini.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ditton pievadķēžu rūpnīca noraida apgalvojumus par uzņēmuma saistību ar ES fondu izkrāpšanu

Žanete Hāka, 21.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izplatītā informācija par AS Ditton pievadķēžu rūpnīca un vienu no tās akcionāra Vladislava Drīksnes saistība ar Eiropas Savienības fondu izkrāpšanu ir nepatiesa, paziņojumā Nasdaq Riga norāda uzņēmums.

Uzņēmums skaidro, ka ar līdzfinansējuma saņemšanu no Eiropas Savienības fondiem saistītais projekts tika īstenots laika periodā no 2009. līdz 2011.gadam, un AS Ditton pievadķēžu rūpnīca nav nekāda sakara ar šo projektu. Izmeklēšanas procedūras AS Ditton pievadķēžu rūpnīca teritorijā tika veiktas attiecībā uz AS Ditton pievadķēžu rūpnīca nomniekiem un bija saistītas ar dokumentu izņemšanu, kas, iespējams, varētu būt saistīti ar kriminālprocesu, teikts paziņojumā. Izmeklēšanas procedūras nepārtrauca un netraucēja AS Ditton pievadķēžu rūpnīca un visu tās nomnieku saimnieciskajai komercdarbībai.

AS Ditton pievadķēžu rūpnīca darbība notiek pilnā apjomā, amatpersonas nav aizturētas un nav arestētas, bet turpina savu tiesību, pilnvaru un pienākumu izpildi. Tāpat informācija par emitenta lielākā akcionāra V.Drīksnes aizturēšanu un arestu neatbilst īstenībai, norāda uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ditton pievadķēžu rūpnīcai jauns vadītājs

Žanete Hāka, 03.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Ditton pievadķēžu rūpnīca valdes priekšsēdētāja amatu atstājis Pjotrs Dorofejevs, liecina Lursoft dati.

Par jauno valdes priekšsēdētāju iecelts Rolands Zarāns. Lursoft atrodamā informācija liecina, ka jaunieceltais AS Ditton pievadķēžu rūpnīca valdes priekšsēdētājs patlaban ir SIA GMG Bowling kapitāldaļu turētājs, kā arī ieņem amatus vairākos uzņēmumos, tostarp SIA Ditton Biznesa Parks, SIA Ditton nams, SIA Kraujas parks un citos.

Bez Rolanda Zarāna AS Ditton pievadķēžu rūpnīca valdē amatus ieņem arī divi valdes locekļi – Nataļja Redzoba un Jevgeņijs Sokolovskis.

AS Ditton pievadķēžu rūpnīca ir lielākais pievadķēžu ražotājs Baltijas valstīs. Uzņēmums darbības vēsture sniedzas līdz 1949.gadam un patlaban tam ir vairākas pārstāvniecības Krievijā, kā arī Baltkrievijā un Ukrainā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lietā par četru miljonu eiro izkrāpšanu no ES fondiem iesaistīti arī LIAA darbinieki

LETA, 20.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietā par četru miljonu eiro izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) fondiem iesaistīti arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) darbinieki.

To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Viens pret vienu» atklāja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

«Pašlaik daudz nevaru pastāstīt, tādēļ, ka tas ir noticis šodien, un, iespējams, izmeklēšanas interesēs informācija vēl netiek atspoguļota, bet katrā ziņā ir zināms, ka tur ir iesaistīti arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras darbinieki,» viņš pastāstīja.

Ministrs par šo tēmu ir sazinājies ar LIAA vadītāju Andri Ozolu un tuvākajā laikā plāno ar viņu tikties, lai aprunātos par to, kas īsti ir noticis un, kā vaina un atbildība ir šajā jautājumā.

Atbildīgajiem jārēķinās ar sekām, atzina ministrs. Vaicāts, vai viņš runā arī par politiskām sekām, Nemiro skaidroja, ka politisks lēmums nevar būt pārsteidzīgs. «Mēs noteikti gribam sīkāk saprast lietas apstākļus,» viņš uzsvēra, piebilstot, ka šis notikums ir jauns, tāpēc nav tik daudz informācijas, lai jau varētu runāt par politiskiem lēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AS Ditton pievadķēžu rūpnīca kārtējā akcionāru pilnsapulces lēmumu projekti

, 13.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1. 2006.gada pārskata apstiprināšana.

Lēmums:

AS Ditton pievadķēžu rūpnīca kārtējā akcionāru pilnsapulce (27.04.2007.) izskatīja un pieņem zināšanai Padomes un Valdes paziņojumu par 2006.gada darba rezultātiem, revidenta SIA Invest-Rīga Daugavpils ziņojumu, un apstiprina AS Ditton pievadķēžu rūpnīca pārskatu par 2006.gadu (pielikumā).

2. 2006.gada peļņas sadale.

Lēmums:

AS Ditton pievadķēžu rūpnīca 2006.gada tīro peļņu 106 879 Ls apmērā izlietot sekojoši:

2.1. Novirzīt tīrās peļņas daļu 11 100 Ls apmērā vai 10,39%, kas ir 0,0015 Ls par vienu akciju, dividenžu izmaksai, par aprēķina dienu vienlaicīgi nosakot 18.05.2007. un dividenžu izmaksas dienu 29.05.2007.. Dividenžu izmaksu sabiedrības akcionāriem veikt saskaņā ar spēkā esošajiem Latvijas Centrālā depozitārija noteikumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Shēmojot iegūto mēģinās piedzīt

Guna Gleizde, Db, 11.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēršas ne tikai pret shēmu organizatoriem, bet arī shēmu klientiem. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija aprēķinājusi pērn atklāto noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas shēmu «pakalpojumu» izmantotāju valstij nodarītos zaudējumus un plāno vērsties ne tikai pret shēmu organizētājiem, bet arī to klientiem.

Pēc tam, kad atklātībā izskanēja ziņas par šiem Finanšu policijas aprēķiniem, NASDAQ OMX Riga valde nolēma nekavējoties apturēt tirdzniecību ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām, bet Ditton biržai atbildēja, norādot, ka uzņēmuma rīcībā nav «oficiālu pretenziju no Valsts ieņēmumu dienesta par nodokļu nomaksu vai papildu nodokļu aprēķināšanu».

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn par 145 % pieaugusi fizisko personu reģistrēto komercķīlu maksimālo prasījumu kopsumma, kamēr juridiskajām personām šī summa augusi tikai par 5.7 %.

To liecina SIA Lursoft pētījums pēc Uzņēmumu reģistrā reģistrētajiem komercķīlu pieteikumiem. «Lai arī pērn turpināja pieaugt pret komercķīlu izsniegto kredītu apjoms, taču tā tempi ir ievērojami mazinājušies līdz 5.7 % - no vairāk nekā 50% (2006.g. - 55,1%, 2005.g. - 60%, 2003.g.- 73,2%) iepriekšējos gados,» skaidro SIA pārstāvis Ainars Brūvelis. Viņš aplūkojot komercķīlu ņēmēju (kreditoru) struktūru, secina, ka izmaiņas nav skārušas visus komercķīlu ņēmējus vienādi - ja juridisko personu izsniegto kredītu pret komercķīlu pieauguma apjoms ir ievērojami mazinājies, tad fizisko personu - pieaudzis par 145,4% (no 26.7 milj. Ls 2006. g. līdz 65.7 milj. Ls - 2007. g.). Kopā 2007. gadā reģistrēta 27 071 komercķīla, kas ir par 20.4 % vairāk nekā 2006. gadā. Kopējā maksimālo prasījumu summa pērn sasniedza 14.45 miljardus Ls. 2008. gada janvārī spēkā bija komercķīlas par kopējo maksimālo prasījumu summu - 26,8 miljardiem Ls. Jāņem vērā: personas reģistrētā komercķīlas maksimālā prasījuma summa nenozīmē, ka persona ir aizņēmusies tik lielu summu, skaidro A. Brūvelis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizdomās par vairāk nekā 4 miljonu eiro izkrāpšanu un naudas legalizāciju, Valsts policija šodien veic kratīšanas dažādās vietās Latvijā. Ir pieci aizturētie, informēja Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica.

Šodien Valsts policija veic vairākas kratīšanas dažādās vietās Latvijas teritorijā iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas un Krimināllikuma 195.panta trešās daļas par iespējamām krāpnieciskām darbībām ar mērķi nepamatoti saņemt naudas līdzekļus no Eiropas Savienības Reģionālā attīstītības fonda, izmantojot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras programmas sniegtās iespējas, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Kriminālprocesā šobrīd tiek veiktas procesuālās darbības, tai skaitā vairākas kratīšanas.

Patlaban Valsts policija aizturējusi piecas personas aizdomās par naudas līdzekļu izkrāpšanu un iespējamu tās legalizēšanu vairāk nekā 4 000 000 eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ditton pievadķēžu rūpnīca atjaunojusi un aktivizē savu ražošanu, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Darbību izdevies atjaunot, pateicoties Krievijas un Vācijas partneru sapratnei, kā rezultātā ir atrisināta situācija ar izejmateriālu piegādēm un papildus pasūtījumu no Vācijas izvietošanu.

Db.lv jau ziņoja, ka sakarā ar metāla trūkumu Ditton pievadķēžu rūpnīca bija spiesta no 1. oktobra uz 15 dienām pārtraukt darbību, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Kā iemeslu uzņēmums minēja faktu, ka Latvijas Hipotēku un zemes banka atteikusi piešķirt kredītu izjevielu (metāla) iegādei, kuru bija plānots saņemt eksportējošo nozaru valsts atbalsta programmas ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 8. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 08.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 25 213.42 Ls, līdz 67 137.92 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Liepājas metalurga, Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ventspils naftas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 40 782.78 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 15 610.87 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 10 744.27 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 61 424.42 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 19 499.92 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 1.18%, sasniedzot 296.87 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.27%, sasniedzot 182.2 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 0.65% jeb par 0.01 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 1.54 Ls. Ar Latvijas balzama akcijām tika veikti 34 darījumi, kuros tika tirgotas 12 427 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

«Hipotēku bankas» Latvijas akciju tirgus apskats 21.-25. jūlijā

Valters Paiders [email protected], 30.07.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hipotēku bankas

Tirgus operāciju daļa

Ceturtajā jūlija nedēļā Rīgas Fondu biržā akciju tirgus kopējais apgrozījums automātiskajā tirdzniecības sistēmā sasniedza 92.4 tūkstošus latu, kas ir 2 reizes vairāk kā iepriekšējā nedēļā. Sesijas vidējais apgrozījums bija ~18.5 tūkstoši latu, atkal atgriežoties ierastajā pirms vasaras līmenī, kad bieži apgrozījums bija virs pagājušā gada vidējā līmeņa (~13 tūkstoši latu). RICI indekss nedēļas laikā ievērojami pieauga (+26.16 punkti) un pārsniedza sen neredzētu robežu. Piektdien tika sasniegts jauns šī gada maksimums 403.74 punkti (+6.93% pret pagājušo piektdienu). Akciju cenas nesamazinājās.

Latvijas gāzei cena šķiet ir atradusi jaunu minimālo vērtību - 5.60 lati. Attiecībā pret pagājušo nedēļu cena nemainījās, kaut gan nedēļas vidū pieauga līdz 5.68 latiem. Tirdzniecības amplitūda nedaudz pieauga un bija 10 santīmi uz pieauguma pusi. Vidējais vienas sesijas tirdzniecības apgrozījums Latvijas gāzes akcijām praktiski nemainījās un bija tikai 1666 lati. Paziņoti pusgada darbības rezultāti, kas visumā ir pozitīvi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eksperti par IKP ātro novērtējumu

, 10.08.2009

Swedbank vecākais ekonomists Dainis Stikuts (no kreisās), Latvijas Krājbankas Investīciju pārvaldes galvenā analītiķe Olga Ertuganova, SEB bankas galvenais ekonomists Andris Vilks un Nordea bankas vecākais ekonomists Andris Strazds.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://www.db.lv/images/article/2009/08/10/9a6d52f3-c7e2-4e79-9440-de470b41246a.jpg

Nordea bankas vecākais ekonomists Andris Strazds:

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ātro novērtējumu, 2009.gada otrajā ceturksnī iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms, salīdzinot ar 2008.gada atbilstošo periodu, ir samazinājies par 19.6%.

«IKP kritums arī otrajā ceturksnī ir dramatisks, taču pašas pesimistiskākās prognozes, kas lielā mērā bija balstītas uz dramatisko mazumtirdzniecības apjomu kritumu, nav piepildījušās. Acīmredzot nelielais eksporta pieaugums šī gada otrajā ceturksnī savienojumā ar būtisku importa kritumu ir pozitīvi ietekmējis IKP apjomu. IKP kritumu nedaudz bremzē arī cenu kritums, jo cenu krituma rezultātā mājsaimniecības un uzņēmumi var iegādāties vairāk preču un pakalpojumu, salīdzinot ar situāciju, ja cenas saglabātos nemainīgas vai turpinātu augt.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Birža piemēro uzraudzības statusu AS “Ditton pievadķēžu rūpnīcai”

Ainars Sedlenieks [email protected], 14.01.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu biržas valde šodien pieņēma lēmumu ar š.g. 14.janvāri piemērot uzraudzības statusu AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca”, jo iestājušies emitentu darbību ietekmējoši apstākļi, kas var būtiski apdraudēt ieguldītītāju intereses. Laikā no 2003. gada beigām AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” lielāko akcionāru starpā notiek tiesvedības process, kura rezultātā ar tiesas lēmumiem 60.67% (4 489 425 akcijas) no Sabiedrības balsstiesīgajām akcijām ir ieķīlātas un ir aizliegts veikt jebkādas darbības ar tām, tanī skaitā ir noteikts aizliegums sasaukt un noturēt akcionāru sapulci. Ņemot vērā pieņemtos tiesas lēmumus, nevarēja tikt noturēta Sabiedrības akcionāru atkārtotā kārtējā sapulce 2004. gada 16.augustā, kurai būtu bijis jāapstiprina 2003. gada pārskats un jālemj citi kārtējās akcionāru sapulces kompetencē esošie jautājumi. Sabiedrības padome, ņemot vērā situāciju, ka nevar noturēt akcionāru kārtējo sapulci, 2004. gada 23.augustā pieņēma lēmumu apstiprināt 2003.gada pārskatu, kas, ievērojot Rīgas Fondu biržas finanšu pārskatu iesniegšanas termiņus, jau 2004. gada 26. jūlijā tika iesniegts biržai un birža to publicēja savā mājas lapā internetā. LR Komercreģistra iestāde noraidīja minēto Sabiedrības Padomes sēdes pieņemto lēmumu reģistrāciju, pamatojoties uz faktu, ka minētos lēmumus ir tiesīga pieņemt vienīgi akcionāru sapulce. 2004. gada 28. decembrī LR Komercreģistra iestāde, pamatojoties uz Komerclikuma 269.panta 4. daļu, sasauca kārtējo Sabiedrības akcionāru sapulci, kura 2003. gada pārskatu neapstiprināja kvoruma trūkuma dēļ. 2005. gada 12. janvārī Sabiedrības atkārtotajā akcionāru sapulcē, kuru, ievērojot Sabiedrības akcionāru pieprasījumu, sasauca Komercreģistra iestāde, tika pieņemts lēmums atlikt jautājuma par 2003. gada pārskata apstiprināšanu, jo tika konstatētas neprecizitātes 2003.gada pārskata posteņos un nepilnības 2003. gada pārskata sastādīšanā. Līdz ar to publiski ir apšaubīta līdz šim publiskotā gada pārskata pareizība un atbilstība normatīvo aktu prasībām. Rīgas Fondu birža valde, ņemot vērā augstāk minētos apstākļus un pamatojoties uz noteikumu “Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos” 31.2.4.punkta 6. daļu, 2005.gada 13.janvārī pieņēma lēmumu par Uzraudzības statusa piemērošanu AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” no š.g. 14.janvāra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi piemērot akciju sabiedrībai Ditton pievadķēžu rūpnīca soda naudu 7 500 eiro apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma 56. panta piektās daļas pārkāpumu, informē FKTK pārstāve Ieva Upleja.

Šāds sods tiek piemērots, jo likumā noteiktajā termiņā kapitālsabiedrība neiesniedza 2016. gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu. AS Ditton pievadķēžu rūpnīca ir atkārtoti pārkāpusi Finanšu instrumenta tirgus likuma 56. panta prasības.

FKTK padome, nosakot soda naudas apmēru, ņēma vērā AS Ditton pievadķēžu rūpnīca sadarbību ar FKTK, rīcību pārkāpuma novēršanā, kā arī izvērtēja AS Ditton pievadķēžu rūpnīca finanšu situāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 27. martā

Valters Paiders [email protected], 27.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 206 286.65 Ls, līdz 416 961.92 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ditton pievadķēžu rūpnīcas, Rīgas transporta flotes akcijas, bet biržas tiešo darījumu segmentā un ārpusbiržas tirgū lielākie darījumi tika veikti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 72 145.77 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 298 226.76 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 46 589.39 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 158 940.92 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 76 116.59 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 4.92%, sasniedzot 284.71 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 1.50%, sasniedzot 180.32 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 7.91% jeb par 0.11 Ls, līdz 1.50 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 46 darījumi, kuros tika tirgotas 26 511 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Birža pieprasa AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” akcionāru sapulces sasaucējam atklāt sapulces lēmumu projektus

Ainars Sedlenieks [email protected], 18.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2005. gada 27.janvārī tika izsludināta AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” 2005.gada 2.marta ārkārtas akcionāru sapulces sasaukšana. Sasaukšanas paziņojumā cita starpā ir norādīts, ka ar 2005.gada 2.marta ārkārtas akcionāru sapulces lēmumu projektiem var iepazīties sākot ar 2005.gada 16.februāri. Ņemot vērā, ka AS “Ditton pievadķēžu rūpnīca” ir iekļauta regulētā tirgū, tai ir saistoši Rīgas Fondu biržas noteikumi “Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos”, kuru 26.2.2. punkts nosaka, ka emitentam ne vēlāk kā divas nedēļas pirms akcionāru sapulces sasaukšanas ir jāatklāj sapulces dienas kārtībā paredzēto lēmumu projekti. Tā kā šajā gadījumā sapulci neorganizē un nesasauc pati Sabiedrība, tad minēto noteikumu prasība ir attiecināma uz sapulces faktisko sasaucēju, kas pēc biržas rīcībā esošās informācijas par vienošanos starp LR Komercreģistra iestādi un “Ditton pievadķēžu rūpnīca” akcionāriem, ir Andris Galanders un Armīns Barkovskis. Sapulces sasaucējiem 2005.gada 2.martā plānotās “Ditton pievadķēžu rūpnīca ārkārtas akcionāru lēmumu projekti ir jāiesniedz biržai nekavējoties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Birža atceļ uzraudzības statusu AS Ditton pievadķēžu rūpnīca

Žanete Hāka, 12.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq Riga valde nolēmusi nekavējoties atcelt uzraudzības statusu AS Ditton pievadķēžu rūpnīca, liecina paziņojums biržā.

Uzraudzības statuss AS Ditton pievadķēžu rūpnīca tika piemērots šā gada 7. maijā, ņemot vērā to, ka uzņēmums 29. aprīlī iesniedza biržai gada pārskatu par 2013. gadu kopā ar neatkarīgu revidentu ziņojumu, kurā tika iekļauti vairāki pamatojumi atteikumam sniegt revidenta atzinumu. Tādēļ revidents, ņemot vērā šos pamatojumus, kuru ietekmes un/vai iespējamās ietekmes nozīmīguma dēļ nav bijusi iespējama pietiekama un atbilstoša revīzija, kas ļautu revidentam sniegt atzinumu par šo finanšu pārskatu, nebija sniedzis atzinumu par AS Ditton pievadķēžu rūpnīca gada pārskatu par 2013. gadu.

Neskatoties uz to, AS Ditton pievadķēžu rūpnīca akcionāri 30. jūlijā pieņēma lēmumu apstiprināt sabiedrības 2013. gada pārskatu kopā ar neatkarīgu revidētu ziņojumu, tādēļ ir uzskatāms, ka vairs nav nepieciešams pievērst tirgus dalībnieku uzmanību faktam, ka revidents nav sniedzis atzinumu par sabiedrības 2013. gada finanšu pārskatu. Tādējādi ir novērsti apstākļi, kuru dēļ biržas valde 2014. gada 7. maijā uzņēmumam piemēroja uzraudzības statusu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Atcelts Ditton pievadķēžu rūpnīcai iepriekš piemērotais nodrošinājums

Db.lv, 18.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 17.janvārī, atcelts AS «Ditton pievadķēžu rūpnīca» iepriekš piemērotais nodrošinājums - pārreģistrācijas aizliegums, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Nodrošinājumu uzņēmumam 2018.gada decembrī piemēroja pēc zvērināta tiesu izpildītāja Lilijas Solovjovas lūguma. Līdz ar šī nodrošinājuma atcelšanu, uzņēmumam vairāk nav neviens aktuāls nodrošinājums.

AS «Ditton pievadķēžu rūpnīca» dibināta 1991.gadā un nodarbojas ar gultņu, zobratu, pārnesumu un piedziņas elementu ražošanu.

2017.gadā AS «Ditton pievadķēžu rūpnīca» strādāja ar apgrozījumu 5,637 miljonu eiro apmērā, savukārt tās peļņa pēc nodokļiem bija 945 tūkstoši eiro. Uzņēmums 2017.gadā nodarbināja 165 cilvēkus. AS «Ditton pievadķēžu rūpnīca» kopējie maksājumi Latvijas valsts kopbudžetā tajā gadā bija 338 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ditton: Būtiski kavētu saistību no Ukrainas partneru puses šobrīd nav

Žanete Hāka, 05.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Ditton pievadķēžu rūpnīca tirdzniecība ar Krievijas un Ukrainas kompānijām veido attiecīgi 45% un 5-6% no kompānijas gada apgrozījuma, NASDAQ OMX Riga ziņo uzņēmums.

Šobrīd AS Ditton pievadķēžu rūpnīca attiecības ar Krievijas un Ukrainas kompānijām tiek regulētas un izpildītas saskaņā ar noslēgtajiem kontraktiem, un būtiski nokavētu saistību no Ukrainas partneru puses kompānijai šobrīd nav.

AS Ditton pievadķēžu rūpnīca valde un padome pastāvīgi kontrolē Krievijas un Ukrainas kompāniju līgumsaistību attīstību un virzību un, parādoties nelabvēlīgām tendencēm, kompānija nekavējoties veiks attiecīgus pasākumus, vienlaicīgi informējot par to ari ieguldītājus biržā.

Kā liecina informācija NASDAQ OMX Riga, lielākais AS Ditton pievadķēžu rūpnīca akcionārs ir Eduards Zavadskis, kuram pieder 20% kompānijas akciju. 19,92% akciju pieder Vladislavam Drīksnem, bet 13,63% - SIA Max Invest Holding. Vēl 13% akciju īpašnieks ir SIA Maleks S, bet 9.46% - Vladimirs Bagajevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ditton pievadķēžu rūpnīca aptur visu veidu automobiļu ķēžu ražošanu

LETA, 05.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils pievadķēžu ražotājs "Ditton pievadķēžu rūpnīca" no šodienas apturēs visu veidu automobiļu ķēžu ražošanu, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji norāda, ka šāds lēmums pieņemts saistībā ar pieprasījuma kritumu pēc "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" produkcijas.

Zviedrija var pierādīt, ka iespējams arī cits ceļš 

Cīņa ar pandēmiju lielā daļā pasaules nākusi komplektā ar ekonomiku pievēršanos....

"Ditton pievadķēžu rūpnīcas" pārstāvji skaidro, ka pieprasījums pēc kompānijas produkcijas samazinājies saistībā ar kraso automašīnu pārdošanas kritumu un to ražošanas konveijeru darbības pārtraukšanu Eiropas Savienībā un Muitas savienības valstīs, kā arī saistībā ar ekonomiskās aktivitātes pazemināšanās prognozēm šajā pasaules ekonomikas segmentā par 20-40% un vairāk, ko izraisīja Covid-19 pandēmija un plaša krīze pasaules ekonomikā.

"Par ražošanas atjaunošanas termiņiem un perspektīvām sabiedrība paziņos papildus," teikts paziņojumā.

"Ditton pievadķēžu rūpnīca" pagājušajā gadā strādāja ar 4,914 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% mazāk nekā 2018.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 117 506 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Uzņēmuma akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Ditton Chain veiks investīcijas ražošanas attīstībā

Žanete Hāka, 24.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Ditton Chain plāno uzsākt ieguldījumu veikšanu savas ražošanas attīstībā, kas būs izvietota Ditton pievadķēžu rūpnīcai piederošajās platībās, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Šīs ražošanas attīstībā Ditton Chain plāno ieguldīt līdz 12,35 miljoniem eiro. No tiem ERAF finansējums veido 4,27 miljonus eiro, bet bankas aizdevums 4,4 miljonus eiro. Paredzams ka ap 49,5% no kopējā Ditton Chain projekta izmaksām jeb 6,134 miljoni eiro tiks ieguldīti Ditton pievadķēžu rūpnīcai piederošajā īpašumā, ka arī sagatavošanās un citos darbos.

Turklāt Ditton Chain projekta ietvaros paredz iegādāties arī mūsdienīgas tehnoloģiskās iekārtas, kuru pašreiz nav Ditton pievadķēžu rūpnīcas rīcībā un kuras tā nevar iegādāties finansējuma trūkuma dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

«DITTON PĶR» nostiprinās rietumu tirgū

Aleksandrs Eiduks, 14.10.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils uzņēmums a/s «DITTON pievadķēžu rūpnīca» 2001. gada janvārī iegādājās analoģiska darbības profila — ķēžu ražošanas vācu uzņēmumu «Meteor Kettenfabrik Gmbh», kas ļāva nostiprināt savas pozīcijas un arī aktīvāk darboties Eiropas tirgū. Rūpnīcas pirkuma cena netiek izpausta, taču ir mērāma vairākos miljonos vācu marku. Uzņēmums pilnīgi pieder a/s «DITTON pievadķēžu rūpnīca» (DITOON PĶR) Pašreiz Vācijā izvietotās ražotnes gada apgrozījums ir apmēram viens miljons latu, bet nodarbināti ir 30 strādājošie. Galvenais «Meteor Kettenfabrik Gmbh» darbības virziens ir pievadķēžu ražošana dažādām rūpniecības un lauksaimniecības nozarēm. A/s «DITTON pievadķēžu rūpnīca» padomes priekšsēdētājs Vladislavs Drīksne uzsver, ka galvenā priekšrocība pēc Vācijas uzņēmuma iegādes ir tā, ka gan Vācijā, gan arī citās Eiropas valstīs sāka vairāk rēķināties ar Daugavpils uzņēmumu. Tagad noris sarunas un, iespējams, ka tuvākajā laikā tiks parakstīts līgums ar vienu no rietumu kompānijām par autoķēžu ražotnes izvietošanu Daugavpilī. Vācijas uzņēmums «Meteor Kettenfabrik Gmbh» ražo pamatā speciālās ķēdes, kā arī nodrošina pircēju servisu (šeit atrodas arī noliktava). Lielākā daļa produkcijas tiek realizēta Vācijā. A/s «DITTON PĶR» viceprezidents Aleksandrs Krupeņko atzina, ka līdz ar «Meteor Kettenfabrik Gmbh» iegādāšanos ir stabilizējušies un arī nedaudz palielinājušies realizācijas apjomi Vācijā un citās Eiropas valstīs. «Tagad mūsu galvenajam uzņēmumam Daugavpilī ir sava bāze Vācijā, kur notiek arī gatavu ķēžu komplektācija no Daugavpils uzņēmumā ražotām rezerves daļām. Patreiz šeit tiek veikti reorganizācijas darbi tieši mārketinga jomā. Perspektīvā šo uzņēmumu ir paredzēts paplašināt un viens no uzdevumiem būs arī Daugavpilī ražoto ķēžu realizācijas paplašināšana Eiropas valstīs. Šobrīd apmēram 40 % no Daugavpilī saražotā tiek realizēti Vācijā un citās ES valstīs,» saka A. Krupeņko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par AS «Ditton pievadķēžu rūpnīca» valdes priekšsēdētāju atkārtoti amatā iecelts Rolands Zarāns, kurš šo amatu ieņem kopš 2014.gada, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 23.janvārī.

«Lursoft» izziņa liecina, ka Rolands Zarāns ieņem amatus septiņos dažādos Latvijā reģistrētos uzņēmumos un organizācijās, cita starpā viņš ir valdes priekšsēdētājs nekustamo īpašumu apsaimniekotājā SIA «Ditton nams» un valdes loceklis SIA «Ditton biznesa parks».

Bez Rolanda Zarāna SIA AS «Ditton pievadķēžu rūpnīca» valdē kā valdes locekle darbojas Nataļja Redzoba.

AS «Ditton pievadķēžu rūpnīca» dibināta 1991.gadā un nodarbojas ar gultņu, zobratu, pārnesumu un piedziņas elementu ražošanu.

2017.gadā uzņēmums strādāja ar apgrozījumu 5,637 miljonu eiro apmērā, savukārt tā peļņa pēc nodokļiem bija 945 tūkstoši eiro; tas nodarbināja vidēji 165 cilvēkus.

Komentāri

Pievienot komentāru