Finanses

a/s “Kaija” akcijas pārceltas uz uzraudzības sarakstu

Ainars Sedlenieks [email protected], 17.03.2003

Jaunākais izdevums

A/s Rīgas Fondu biržas valde šodien pieņēma lēmumu ar š.g. 17.martu pārcelt a/s “Kaija” akcijas no Otrā saraksta uz Uzraudzības sarakstu. Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz a/s "Dovod Norge" izvirzīto prasību par a/s “Kaija” maksātnespējas atzīšanu, kā arī informāciju par citu kreditoru prasībām. Avost: Rīgas Fondu birža

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas Fondu birža atkāroti pieprasa informāciju no a/s “Kaija”

Ainars Sedlenieks [email protected], 09.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu birža atkāroti pieprasa a/s “Kaija” precizētu informāciju par darījumiem ar uzņēmuma nekustamajiem īpašumiem A/s “Rīgas Fondu birža” valde uzskata, ka a/s “Kaija” nav sniegusi konkrētas atbildes uz vairākiem jautājumiem, tāpēc atkārtoti lūdz a/s “Kaija” iesniegt atbildes uz šādiem jautājumiem: 1. Kāda bija atsavināto nekustamo īpašumu bilances vērtība? Par kādu summu SIA “Vindeks” novērtēja a/s “Kaija” nekustamos īpašumus? Kādi apstākļi ietekmēja īpašuma vērtētāja izvēli? Rīgas Fondu birža atkārtoti pieprasa iesniegt šo novērtējumu. 2. Rīgas Fondu birža Lūdz norādīt konkrētu laika periodu, kurā īpašumu ieguvējam jāsamaksā kopējā nekustamā īpašumu pirkuma summa, kā arī, cik lielu summu minēto nekustamo īpašumu pircējs uz doto brīdi nav samaksājis. 3. Vai starp a/s “Kaija” vai tās amatpersonām un nekustamo īpašumu ieguvējiem Raivo Kalliona, Jāni Smagaru un Oskaru Punenovu ir pastāvējušas jebkādas juridiskas attiecības? Ja ir pastāvējušas – tad jānorāda kādas un kad tās ir izbeigušās. 4. Par kādu summu a/s “Kaija” īpašumā esošie nekustamie īpašumi bija ieķīlāti a/s “Latvijas Krājbanka” un kad un par kādu summu plānots atsavināt patreiz a/s “Kaija” īpašumā esošos apķīlātos nekustamos īpašumus? 5. A/s "Kaija" jānorāda konkrēta summa par vienu kvadrātmetru un kopējo nomas maksas summu mēnesī, ko a/s “Kaija” maksā par ražošanai nepieciešamo telpu nomu. Kā arī, kādi ir uz nenoteiktu laiku noslēgtā nomas līguma laušanas noteikumi. 6. Kur a/s “Kaija” plāno iegūt 2 599 872.00 latus, SAPARD projekta realizācijai? Tāpat a/s “Rīgas Fondu birža” atkārtoti pieprasa arī a/s “Kaija” uzņēmuma restrukturizācijas plānu un visu augstāk minēto lēmumu pieņemšanu apliecinošus dokumentus -izrakstus no akcionāru pilnsapulces, valdes un padomes sēžu protokoliem, kuros lemts par minēto restrukturizācijas plānu vai pieņemti jebkādi ar tā realizāciju saistīti lēmumi. Minētie dokumenti jāiesniedz tādā veidā, lai būtu uzskatāmi redzams, kurš ir pieņēmis attiecīgos lēmumus. Visa iepriekš minētā informācija a/s “Kaija” jāiesniedz līdz 2004.gada 15.martam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties 14. Saeimas vēlēšanām, Lursoft pētījis, cik daudzu partiju sarakstu pirmās personas šobrīd saistītas ar biznesu, un lūkojis, kādas ir šo uzņēmumu sekmes.

Saeimas vēlēšanām šogad reģistrēti 19 partiju un to apvienību saraksti, uz 100 deputātu vietām parlamentā pretendējot 1832 deputātu kandidātiem. Visas partijas un to apvienības, kuras vēlas iekļūt 14. Saeimā, vēlēšanām pieteikušas sarakstus visos piecos vēlēšanu apgabalos.

Patiesā labuma guvēja statuss visvairāk uzņēmumos – Vilim Krištopanam

Izpētot personas, kas vēlēšanu apgabalos izvirzītas sarakstu pirmajā vietā, Lursoft secinājis, ka visvairāk uzņēmumos patiesā labuma guvēja statuss šobrīd reģistrēts Vilim Krištopanam no “Latvija pirmajā vietā”. Visi uzņēmumi, izņemot SIA “Krievupes golfa klubs”, saistīti ar nekustamā īpašuma jomu. Lai arī SIA “Krievupes golfa klubs” jaunākajā vadības ziņojumā norādījis, ka sporta objektu darbības jomā tas strādāja arī 2021.gadā un savu darbības jomu iecerēts attīstīt arī turpmāk, attīstot golfa laukumu, gada pārskatā redzams, ka uzņēmums 2021.gadā nav guvis ieņēmumus no saimnieciskās darbības. SIA “Krievupes golfa klubs” peļņas vai zaudējumu aprēķinā publiskota vien informācija par uzņēmuma pārējām saimnieciskās darbības izmaksām, un, galu galā, pagājušo gadu Vilim Krištopanam piederošais golfa klubs noslēdzis ar 6,75 tūkst. EUR zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir maz ticams, ka nākamajā gadā akciju cenas sagaida straujš uzplaukums, taču Money CNN eksperti ir atraduši 10 akcijas, kurām ir perspektīva augt pat, ja tirgi neaugs.

Kods: MA

Tirgus kapitalizācija: 30 miljardi dolāru

Ienākumi 2008. gadā: 5 miljardi dolāru

P/E attiecība: 18*

Dividenžu ienesīgums: 0.3 %

Tādam no patērētājiem atkarīgam uzņēmumam kā MasterCard 2009. gads bijis pārsteidzoši labs. Tomēr sliktākajā ekonomiskajā stāvoklī kopš Lielās Depresijas laikiem, MasterCard ne tikai izdevies palielināt ienākumus par 1 % triju ceturkšņu laikā (jo patērētāji kredītkartes lieto vairāk), bet arī palielināja operatīvo peļņu par 24 % (palielinot komisijas maksas un samazinot mārketinga izmaksas). Tas notika tad, kad patērētāji netērējās. Tomēr patlaban ir zīmes, ka maciņi atkal varētu tikt atvērti. Viens faktors, kas par to liecina, ir – MasterCard darījumu skaits ir pārstājis kristies. Tas nozīmē, ka MasterCard ienākumi pieaugs, uzskata analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Rosina jaunas ECB pilnvaras banku uzraudzībai; pārraus «aplamo saiti starp valstīm un to bankām»

Lelde Petrāne, 12.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien iesniegtie priekšlikumi vienotam eiro zonas banku uzraudzības mehānismam ir svarīgs solis ekonomiskās un monetārās savienības stiprināšanā. Jaunajā vienotajā mehānismā galīgā atbildība par noteiktiem uzraudzības pienākumiem, kas saistīti ar visu eiro zonas banku finansiālo stabilitāti, tiks uzticēta Eiropas Centrālajai bankai (ECB), informē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Valstu uzraudzības iestādēm arī turpmāk būs svarīga loma ikdienas uzraudzības darbā un ECB lēmumu sagatavošanā un īstenošanā. Komisija šodien arī ierosina Eiropas Banku iestādei (EBI) izstrādāt vienotu uzraudzības rokasgrāmatu nolūkā saglabāt vienotā tirgus integritāti un nodrošināt banku uzraudzības saskaņotību visās 27 ES dalībvalstīs.

Komisija aicina Padomi un Eiropas Parlamentu līdz 2012. gada beigām pieņemt šodien iesniegtos priekšlikumus kopā ar pārējiem trim integrētas banku savienības komponentiem, proti, vienotu noteikumu kopumu, kas attiecas uz kapitāla prasībām, harmonizētām noguldījumu aizsardzības shēmām un vienotu Eiropas sanācijas un noregulējuma sistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

EM izstrādājusi Tirgus uzraudzības pamatnostādnes

, 26.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrija izstrādājusi un šodien, 26.oktobrī, nodevusi starpinstitūciju saskaņošanai Tirgus uzraudzības pamatnostādnes, kurās noteikti tirgus uzraudzības pamatprincipi, attīstības mērķi un prioritātes tirgus uzraudzības veikšanā turpmākajiem 5 gadiem.

Tirgus uzraudzības pamatnostādnes ir izstrādātas, lai pilnveidotu un nostiprinātu tirgus uzraudzības sistēmu Latvijā, kas ir priekšnoteikums vienādu konkurences apstākļu nodrošināšanai uzņēmējiem un patērētāju aizsardzībai no negodīgas konkurences izpausmēm un nedrošām precēm.

Latvijai kā ES dalībvalstij jānodrošina, lai tirgus uzraudzības sistēma atbilstu Eiropas vienotā tirgus prasībām un Latvijas tirgū pieejamas tikai drošas, noteiktām būtiskajām prasībām atbilstošas preces.

Tirgus uzraudzības politikas virsmērķis ir aizsargāt patērētājus no riskiem un apdraudējumiem viņu dzīvībai, veselībai un ekonomiskajām interesēm ar efektīvi funkcionējošu tirgus uzraudzības sistēmu un iesaistīto pušu (saimnieciskās darbības veicēji, patērētāji un valsts iestādes) sekmīgu pienākumu izpildi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK vadītājs piedalīsies pirmajā ECB Uzraudzības valdes sēdē

Žanete Hāka, 29.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 30. janvārī, notiks Eiropas Centrālās bankas vienotā uzraudzības mehānisma pirmā Uzraudzības valdes sēde, kurā pārrunās priekšlikumus Vienotās uzraudzības ietvaram, ko plānots nodot publiskajai apspriešanai februāra sākumā.

Uzraudzības valdē (Supervisory Board) Latvijas banku uzraudzības iestādi pārstāvēs Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Kristaps Zakulis, informē FKTK.

Uzraudzības valde ir izveidota, lai plānotu un īstenotu ECB uzraudzības pienākumus, veiktu sagatavošanās darbus vienotā uzraudzības mehānisma veiksmīgai uzsākšanai, kā arī pilnībā sagatavotu lēmumu projektus, kas tiks nodoti ECB Padomei apstiprināšanai. ECB Padomei būs tiesības šos lēmumprojektus apstiprināt bez grozījumiem vai noraidīt (beziebildumu procedūra), tādējādi nostiprinot Uzraudzības valdes lomu.

Uzraudzības valde sastāv no Uzraudzības valdes priekšsēdētāja, priekšsēdētāja vietnieka, četriem ECB pārstāvjiem, kā arī no katras iesaistītās valsts banku uzraudzības iestādes pārstāvja. Valstīs, kur centrālajai bankai nav banku uzraudzības funkcijas, piemēram, Latvijā, ECB Uzraudzības valdē var pieaicināt centrālās bankas pārstāvi. Latvijas Bankas izvirzītā pārstāve ir tās padomes locekle Zoja Razmusa, kuras kompetencē būs kopējās finanšu sistēmas stabilitātes jautājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 18. februārī

Valters Paiders [email protected], 18.02.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 100 185.39 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 910 958.70 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 40 009.70 Ls līdz 53 962.48 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valsts 10 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 23 755.31 Ls apjomā.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.32 % līdz 248.63 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 0.55 % līdz 534.04 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 92 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 41 486.69 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 10 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 57 569.22 Ls. Šodien 1 tiešajā darījumā tika tirgoti vērtspapīri 1 129.48 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Latvijas Kuģniecības akcijām. 16 darījumos tirgoja 18 493 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien samazinājās par 2.17 % jeb par 1 santīmu, līdz 0.45 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 2. martā

Valters Paiders [email protected], 02.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 422 384.68 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 235 960.89 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 113 613.80 Ls līdz 57 955.49 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valsts 6 mēnešu parādzīmes. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 297 720.00 Ls apjomā.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir kāpusi par 0.86 % līdz 249.30 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 1.69 % līdz 534.64 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 72 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 51 111.55 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 39 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 369 375.93 Ls. Šodien 1 tiešajā darījumā tika tirgoti vērtspapīri 1 897.20 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Latvijas Kuģniecības akcijām. 15 darījumos tirgoja 65 679 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien pieauga par 2.27 % jeb par 1 santīmu, līdz 0.45 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lietuvas akciju tirgus apskats 2. janvārī

Valters Paiders [email protected], 05.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā sasniedza 882 266.26 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 4 456 501.92 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 88 darījumi, kuros tirgoja 283 277 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 180 un samazinājušies par 520 342 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu demonstrēja Lietuvos Elektrine akcijas, kuru vērtība palielinājās par 2.74%, sasniedzot 1.50 LTL. Lietuvos Energija akciju cena palielinājās par 1.46%, sasniedzot 1.39 LTL. Lietuvos Dujos akciju cena palielinājās par 1.27%, sasniedzot 3.20 LTL.

Savukārt lielāko kritumu piedzīvoja Linas akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 5.45%, līdz 0.52 LTL.Klaipedos Nafta akciju cena samazinājās par 4.17%, līdz 0.92 LTL.Lisco Baltic Service akciju cena samazinājās par 2.17%, līdz 0.45 LTL.Visaktīvāk tika tirgotas Lietuvos Telekomas akcijas. Ar tām tika veikti 18 darījumi Akcijas cena sasniedza 1.58LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 15 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 207 868 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 15 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 205 425 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Atjaunota a/s “Kaija “ akciju kotācija  Otrajā sarakstā

Ainars Sedlenieks [email protected], 03.11.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu biržas valde š.g. 3.novembrī, pamatojoties uz nolikuma "Par vērtspapīru sarakstiem" 11.2.4.3. punktu, nolēma pārcelt a/s “Kaija” akcijas no biržas Uzraudzības saraksta uz Otro sarakstu no 2003.gada 3.novembra. A/s “Kaija” akcijas tika pārceltas uz Uzraudzības sarakstu š.g. 31.oktobrī, jo uzņēmums nebija laikā biržā iesniedzis 2003.gada 9.mēnešu darbības pārskatu, tādejādi pārkāpjot ieguldītāju interešu aizsardzības prasības. A/s “Kaija” nepieciešamo informāciju biržā ir iesniegusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 24. septembrī

Valters Paiders [email protected], 24.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 1 345 920.30 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 1 247 367.75 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju ir pieaudzis par 62 629.36 Ls sasniedzot 110 330.69 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valsts 10 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 1 220 482.55 Ls apjomā. Apgrozījums ar šiem vērtspapīriem veidoja 90.68% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.04 % līdz 265.07 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 0.48 % līdz 666.37 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 105 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 86 252.99 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 37 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 1 259 667.31 Ls.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Rīgas Transporta flotes akcijām. 24 darījumos tirgoja 27 519 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien nemainījās un bija 0.21 Ls.

Ar Ventspils naftas akcijām šodien tika veikti 18 darījumi, kuros tirgoja 43 328 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien samazinājās par 2.26 % jeb par 3 santīmiem, līdz 1.30 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 5. jūlijā

Valters Paiders [email protected], 05.07.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 494 040.28 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 7 519 416.62 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 138 darījumi, kuros tirgoja 327 673 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 83 un samazinājušies par 238 329 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Alytaus Tekstile akcijas, kuru vērtība palielinājās par 8.33%, sasniedzot 0.13 LTL. Lietuvos Elektrine akciju cena šodien palielinājās par 1.45%, sasniedzot 2.80 LTL. Pieno Zvaigzdes akciju cena šodien palielinājās par 1.19%, sasniedzot 4.25 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Lietuvos Juru Laivininkyste akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 5.26%, līdz 0.18 LTL.Alita akciju cena šodien samazinājās par 2.65%, līdz 1.10 LTL.Lietuvos Dujos akciju cena šodien samazinājās par 2.40%, līdz 2.85 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 14. jūlijā

Valters Paiders [email protected], 14.07.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 8 396 586.42 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 6 306 995.86 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 219 darījumi, kuros tirgoja 508 287 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 9 un samazinājušies par 71 812 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Lietuvos Dujos akcijas, kuru vērtība palielinājās par 3.09%, sasniedzot 3.00 LTL. Zemaitijos Pienas akciju cena šodien palielinājās par 2.81%, sasniedzot 21.60 LTL. Utenos Trikotazas akciju cena šodien palielinājās par 2.05%, sasniedzot 8.47 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Alytaus Tekstile akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 7.14%, līdz 0.13 LTL.Sanitas akciju cena šodien samazinājās par 5.88%, līdz 16.00 LTL.Lietuvos Elektrine akciju cena šodien samazinājās par 1.77%, līdz 2.77 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 21. jūnijā

Velta Dzene [email protected], 21.06.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 5 057 176.37 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 3 324 214.26 LTL. Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 189 darījumi, kuros tirgoja 341 086 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 46 un samazinājušies par 166 335 attiecīgi. Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Lietuvos Juru Laivininkyste akcijas, kuru vērtība palielinājās par 5.26%, sasniedzot 0.20 LTL. Klaipedos Baldai akciju cena šodien palielinājās par 2.27%, sasniedzot 9.00 LTL. Zemaitijos Pienas akciju cena šodien palielinājās par 1.58%, sasniedzot 22.50 LTL. Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Lifosa akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 4.44%, līdz 4.30 LTL.Dvarcioniu Keramika akciju cena šodien samazinājās par 4.13%, līdz 3.02 LTL.Lietuvos Dujos akciju cena šodien samazinājās par 3.00%, līdz 2.91 LTL. Visaktīvāk šodien tika tirgotas Dvarcioniu Keramika akcijas. Ar tām tika veikti 35 darījumi Akcijas cena sasniedza 3.02LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 36 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 71 002 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 36 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 61 750 akcijas. Ar Klaipedos Nafta akcijām tika veikti 16 darījumi Akcijas cena sasniedza 1.05LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 29 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 190 848 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 29 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 106 035 akcijas. Ar Lietuvos Juru Laivininkyste akcijām tika veikti 16 darījumi Akcijas cena sasniedza 0.20LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 11 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 403 559 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 11 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 123 988 akcijas. Ar Apranga akcijām tika veikti 12 darījumi Akcijas cena sasniedza 10.27LTL. Sesijas laikā netika izpildīts 21 akciju pirkšanas orderis, kurā kopumā pieprasīja 10 102 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīts palika 21 akciju pārdošanas orderis, kurā kopumā piedāvāja 9 975 akcijas. Ar Invalda akcijām tika veikti 11 darījumi Akcijas cena sasniedza 4.45LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 13 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 144 163 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 13 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 40 752 akcijas. Ar Mazeikiu Nafta akcijām tika veikti 11 darījumi Akcijas cena sasniedza 2.97LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 18 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 68 111 akciju. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 18 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 49 063 akcijas. Ar Ekranas akcijām tika veikti 7 darījumi Akcijas cena sasniedza 7.18LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 11 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 17 601 akciju. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 11 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 6 938 akcijas. Ar Lietuvos Telekomas akcijām tika veikti 7 darījumi Akcijas cena sasniedza 1.85LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 12 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 69 012 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 12 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 38 894 akcijas. Ar Vilniaus Vingis akcijām tika veikti 7 darījumi Akcijas cena sasniedza 8.47LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 18 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 25 995 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 18 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā piedāvāja 9 506 akcijas. Ar Lietuvos Dujos akcijām tika veikti 6 darījumi Akcijas cena sasniedza 2.91LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 10 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 25 212 akcijas. Sesiju slēdzot n

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 15. martā

Valters Paiders [email protected], 15.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 8 194 469.77 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 29 377 904.28 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 302 darījumi, kuros tirgoja 893 394 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 9 un samazinājušies par 5 875 700 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Panevezio Pienas akcijas, kuru vērtība palielinājās par 9.63%, sasniedzot 3.30 LTL. Invalda akciju cena šodien palielinājās par 2.75%, sasniedzot 4.11 LTL. Pieno Zvaigzdes akciju cena šodien palielinājās par 2.51%, sasniedzot 4.50 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Ukio Bankas akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 3.23%, līdz 6.00 LTL.Grigiskes akciju cena šodien samazinājās par 1.36%, līdz 2.91 LTL.Linas akciju cena šodien samazinājās par 1.35%, līdz 0.73 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 27. jūlijā

Valters Paiders [email protected], 27.07.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 5 402 861.96 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 1 047 863.00 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 223 darījumi, kuros tirgoja 572 617 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 43 un samazinājušies par 142 598 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Linas akcijas, kuru vērtība palielinājās par 1.25%, sasniedzot 0.81 LTL. Siauliu Bankas akciju cena šodien palielinājās par 1.18%, sasniedzot 1.72 LTL. Klaipedos Nafta akciju cena šodien palielinājās par 0.98%, sasniedzot 1.03 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Kauno Tiekimas akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 10.00%, līdz 0.81 LTL.Lifosa akciju cena šodien samazinājās par 4.88%, līdz 4.09 LTL.Lisco Baltic Service akciju cena šodien samazinājās par 2.04%, līdz 0.48 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 14. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 14.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 5 611 908.34 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 1 581 322.99 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 350 darījumi, kuros tirgoja 2 109 379 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 50 un palielinājušies par 1 448 016 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Lietuvos Energija akcijas, kuru vērtība palielinājās par 3.24%, sasniedzot 1.91 LTL. Panevezio Pienas akciju cena šodien palielinājās par 2.86%, sasniedzot 3.60 LTL. Bankas Snoras akciju cena šodien palielinājās par 2.41%, sasniedzot 8.50 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Kauno Tiekimas akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 5.00%, līdz 0.95 LTL.Zemaitijos Pienas akciju cena šodien samazinājās par 2.75%, līdz 35.01 LTL.Klaipedos Baldai akciju cena šodien samazinājās par 2.31%, līdz 10.55 LTL.Klaipedos Nafta akciju cena šodien samazinājās par 2.31%, līdz 1.27 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lietuvas akciju tirgus apskats 8. novembrī

Valters Paiders [email protected], 08.11.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 4 392 964.05 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 1 021 327.31 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 286 darījumi, kuros tirgoja 481 074 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 13 un samazinājušies par 78 958 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Grigiskes akcijas, kuru vērtība palielinājās par 3.65%, sasniedzot 3.12 LTL. Lietuvos Elektrine akciju cena šodien palielinājās par 3.14%, sasniedzot 3.28 LTL. Gubernija akciju cena šodien palielinājās par 1.38%, sasniedzot 7.35 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Mazeikiu Nafta akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 3.01%, līdz 3.54 LTL.Sanitas akciju cena šodien samazinājās par 2.21%, līdz 42.05 LTL.Dvarcioniu Keramika akciju cena šodien samazinājās par 1.43%, līdz 2.75 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 25. martā

Valters Paiders [email protected], 25.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 45 945 366.78 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums ir audzis par 32 630 715.74 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 559 darījumi, kuros tirgoja 4 860 068 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 47 un samazinājušies par 655 121 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Stumbras akcijas, kuru vērtība palielinājās par 6.59%, sasniedzot 5.50 LTL. Lietuvos Elektrine akciju cena šodien palielinājās par 3.26%, sasniedzot 2.22 LTL. Mazeikiu Nafta akciju cena šodien palielinājās par 3.02%, sasniedzot 2.73 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Invalda akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 4.31%, līdz 4.88 LTL.Pieno Zvaigzdes akciju cena šodien samazinājās par 4.00%, līdz 4.80 LTL.Siauliu Bankas akciju cena šodien samazinājās par 3.78%, līdz 1.78 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nav gatavi tāpat atdot akcijas

Ieva Mārtiņa, Db, 19.12.2008

No kreisās: Danske Capital vecākais analītiķis Anti Partanens, Danske Capital direktors Kustā Aima un Firebird management LLC partneris Aians Hags

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex bankas mazākuma akcionāri vēlas virzīt savu pārstāvi bankas padomē, jo nevēlas pārdot bankas akcijas un it īpaši par santīmiem. Pagājušā nedēļā valstij piederošā (ap 85 %) Parex banka uzrunājusi Parex bankas mazākuma akcionārus, vai tie nevēlas pārdot sev piederošās bankas akcijas.

Lai gan valsts pārstāvji nav oficiāli pateikuši, kāds ir iemesls šādam piedāvājumam, publiskā telpā ir izskanējis, ka 100 % Parex bankas valsts īpašumā ir nosacījums, lai Latvija varētu dabūt starptautiskos finansējumus, tostarp no Zviedrijas. Savus piedāvājumus par nosacījumiem pārdot Parex bankas akcijas svētdien gan bankai, gan Finanšu ministrijai nosūtījuši lielie mazākuma akcionāri - ārvalstu fondi: East Capital, Danske Capital Finland, Amber Trust un Firebird Management, kas ir vieni no lielākajiem investoriem Baltijas valstīs. Tomēr atbildi ārvalstu fondi nav saņēmuši ne no viena adresāta. Uzņēmējiem arī nav izdevies sazināties ar atbildīgajām amatpersonām. "Mūs biedē, ka tā vietā, lai valdība konstruktīvi un pa tiešo runātu par šīm akcijām, daži valdības pārstāvji komentē situāciju presē, ka ja ar akcionāriem nepanāks vienošanos, tad akcijas atņems, nacionalizēs. Protams, ir valdībā daudz diskusiju, bankā, ar kreditoriem, un mēs saprotam, ka laikam valdībai ir ar ko nodarboties, bet mēs sagaidām, lai nebūtu tādu paziņojumu presē [par to, ka var atņemt akcijas]," Db skaidroja Parex bankas 4.2 % akciju īpašnieces East Capital partneris Aivars Abramovičus (Aivaras Abromavicius).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada 11. janvārī sākusi darbu Rīgas Fondu biržas izveidotā neatkarīgā Biedru un emitentu uzraudzības komiteja (Uzraudzības komiteja), kurai birža ir deleģējusi daļu no regulētā tirgus uzraudzības funkcijām. Par Uzraudzības komitejas priekšsēdētāju tās pirmajā sēdē ievēlēts Viktors Gustsons.

Līdz šim lēmumus par emitentiem un biedriem piemērojamām sankcijām, ja tie pārkāpuši biržas noteikumus, pieņēma vienīgi Rīgas Fondu biržas valde. Tagad nozīmīgākos uzraudzības lēmumus biržas vārdā būs tiesīga pieņemt Uzraudzības komiteja, kuru veidos ar biržu nesaistīti eksperti, biznesa portālu Db.lv informēja Rīgas Fondu biržas komunikāciju departamenta vadītājs Āris Dreimanis..

Daļēja uzraudzības funkciju deleģēšana neatkarīgai institūcijai ļaušot biržai izvairīties no interešu konflikta, kas tai varētu rasties, vienlaicīgi pildot gan tirgus organizatora, gan uzrauga lomas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 31. maijā

Valters Paiders [email protected], 31.05.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 1 222 684.93 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 2 671 022.29 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 186 darījumi, kuros tirgoja 401 438 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 207 un samazinājušies par 367 831 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Mazeikiu Nafta akcijas, kuru vērtība palielinājās par 4.94%, sasniedzot 2.76 LTL. Klaipedos Nafta akciju cena šodien palielinājās par 3.92%, sasniedzot 1.06 LTL. Sanitas akciju cena šodien palielinājās par 2.86%, sasniedzot 14.40 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Mazeikiu Elektrine akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 5.26%, līdz 0.90 LTL.Lisco Baltic Service akciju cena šodien samazinājās par 4.08%, līdz 0.47 LTL.Ekranas akciju cena šodien samazinājās par 2.86%, līdz 6.80 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 7. jūnijā

Valters Paiders [email protected], 07.06.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 2 496 239.33 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 371 626.08 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 124 darījumi, kuros tirgoja 144 987 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 81 un samazinājušies par 1 212 171 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Stumbras akcijas, kuru vērtība palielinājās par 8.91%, sasniedzot 5.50 LTL. Sanitas akciju cena šodien palielinājās par 6.35%, sasniedzot 14.90 LTL. Rokiskio Suris akciju cena šodien palielinājās par 4.45%, sasniedzot 68.00 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Klaipedos Baldai akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 2.22%, līdz 8.80 LTL.Rytu Skirstomieji Tinklai akciju cena šodien samazinājās par 1.86%, līdz 1.58 LTL.Invalda akciju cena šodien samazinājās par 0.45%, līdz 4.43 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lietuvas akciju tirgus apskats 3. decembrī

Valters Paiders [email protected], 03.12.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 3 619 267.28 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 15 168 808.76 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgti 188 darījumi, kuros tirgoja 2 067 357 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir samazinājušies par 52 un palielinājušies par 797 372 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Bankas Nord/lb Lietuva akcijas, kuru vērtība palielinājās par 3.57%, sasniedzot 145.00 LTL. Invalda akciju cena šodien palielinājās par 2.90%, sasniedzot 2.48 LTL. Rokiskio Suris akciju cena šodien palielinājās par 2.72%, sasniedzot 47.25 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Lietuvos Elektrine akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 2.86%, līdz 1.36 LTL.Klaipedos Nafta akciju cena šodien samazinājās par 2.25%, līdz 0.87 LTL.Mazeikiu Elektrine akciju cena šodien samazinājās par 1.10%, līdz 0.90 LTL.Visaktīvāk šodien tika tirgotas Vakaru Skirstomieji Tinklai akcijas. Ar tām tika veikts 31 darījums Akcijas cena sasniedza 1.55LTL. Sesijas laikā netika izpildīti 32 akciju pirkšanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 243 585 akcijas. Sesiju slēdzot neizpildīti palika 32 akciju pārdošanas orderi, kuros kopumā pieprasīja 158 380 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru