Finanses

A/s «Kvadra Pak» lielākie akcionāri

Valters Paiders [email protected], 09.07.2003

Jaunākais izdevums

Uz a/s Kvadra Pak akcionāru pilnsapulci, kas notiks 14. jūlijā uzņēmuma akcionāri kopumā ir nobloķējuši 1 770 531 akciju, kas ir 82.91% no uzņēmuma publiskās emisijas apjoma. Uzņēmuma publiskās emisijas apjoms ir 2 135 500 akcijas. A/s Kvadra Pak apmaksātais pamatkapitāls ir 3 854 258Ls.

A/s Kvadra Pak lielākie publiskās emisijas akcionāri

AkcionārsAkciju skaits% no pamatkapitāla
Vītoliņš Andris552 20414.33%
Surgofts Tadeušs552 20414.33%
Šēnhofs Kārlis552 20314.33%
Incenberga Antoņina19 2260.50%
Materiāls tapis, pateicoties Latvijas Centrālā depozitārija informatīvajam atbalstam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kartona iepakojuma ražotāja AS VG Kvadra Pak plānotā jaunās ražotnes būvniecība Ādažos varētu sākties divu gadu laikā, sacīja VG Kvadra Pak padomes loceklis Kārlis Šēnhofs.

Kā ziņots, 2008.gada novembrī VG Kvadra Pak paziņoja par plāniem Ādažos veidot jaunu ražotni, jaunās rūpnīcas iekārtās investējot 2,5 miljonus eiro (1,76 miljonus latu). Iepriekš tika plānots, ka rūpnīca sāks strādāt 2011.gada pavasarī.

Šēnhofs stāstīja, ka uzņēmums bija gatavs būvēt ražotni, tomēr ekonomiskā krīze apturēja projektu, jo bija jākoncentrējas pamata darbībai.

«Katrā ziņā projekts ir aktuāls, bet joprojām nezinām, kāds varētu būt ražotnes izmērs. Pieļaujam, ka ražotne būs lielāka, nekā projektā paredzēts. Patlaban centīsimies noslogot ražošanu maksimāli, cik vien iespējams esošajā ražotnē Vienības gatvē, Rīgā. Kad apjomi augs, investēsim jaunajā ražotnē,» uzsvēra Šēnhofs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kvadra Pak ambiciozi plāni

, 25.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašreizējās ekonomiskās krīzes apstākļos daudzi uzņēmumi ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē samazina ražošanu un slēdz rūpnīcas, tomēr AS Kvadra Pak vadība šo brīdi uzskata par piemērotu, lai meklētu jaunas tirgus iespējas Eiropā. Šajā gadā Kvadra Pak eksportētās produkcijas apjoms bija 62.2%, bet Latvijā realizētās – 37.8%, informē uzņēmums.

AS Kvadra Pak šogad vasarā nosvinēja 15 gadu jubileju. Eiropas tirgū Latvijas ražotājs konkurē ar uzņēmumiem, kuri ir gandrīz gadsimtu veci.

Viena no tuvākajām vizuālajām pārmaiņām būs uzņēmuma zīmola maiņa. Sākotnēji Kvadra Pak tika dibināta kā Quadra Pack. Ievērojot Latviešu valodas likumu, uzņēmums pēc laika tika pārdēvēts par Kvadra Pak, savukārt jaunais zīmols Qcarton.com.

Patlaban Kvadra Pak strādā pie jaunās ražotnes celtniecības pirmās kārtas, kuras laikā paredzēts uzcelt kartona iepakojuma ražotni, kurā tiks ražotas kartona kārbas ar augstu pievienoto vērtību. Kopējā ražotnes un administrācijas ēkas platība ir 6 100 kvadrātmetru. Jaunajā rūpnīcā iekārtās tiks investēti 2.5 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Van Genechten iegūst pilnīgu kontroli pār VG Kvadra Pak

Lelde Petrāne, 19.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas lielākais neatkarīgais kartona iepakojuma ražotājs Van Genechten ir iegādājies atlikušos 50% AS VG Kvadra Pak akciju, tādejādi Van Genechten tagad pieder 100% akciju.

AS VG Kvadra Pak ir kartona iepakojuma ražotājs un tā rūpnīca atrodas Rīgā.

VG Kvadra Pak juridiskais statuss, rekvizīti, kontaktinformācija un uzņēmuma valde paliek nemainīga.

Pilnīga integrācija Van Genechten Packaging grupā ļaušot stiprināt uzņēmuma konkurētspēju un izvērst sadarbību ar starptautiskiem klientiem. Lai to sekmētu, ir apstiprinātas papildus investīcijas.

Kvadra Pak ir dibināta 1993. gadā Rīgā. 2012. gadā ir plānots sasniegt 11 miljonu eiro apgrozījumu, nodarbināt 125 cilvēkus un pārstrādāt 5 000 tonnu kartona. Vairāk nekā 70% produkcijas tiek eksportēti uz Somiju, Zviedriju, Norvēģiju, Dāniju, Igauniju, Lietuvu, Poliju, Krieviju, Baltkrieviju, Ukrainu, Kazahstānu, Azerbaidžānu un Apvienoto Karalisti, savukārt atlikušie 30% tiek realizēti vietējiem klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ir sācies konkurss Labākais iepakojums Latvijā

, 03.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā no 1. septembra līdz 30.septembrim Latvijas Iepakojuma asociācija aicina iesniegt darbus dalībai ikgadējā konkursā Labākais iepakojums Latvijā. Konkurss notiek jau vienpadsmito gadu, un tā GRAND PRIX ieguvējs balvā saņems apmaksātu dalību prestižajā Pasaules Iepakojuma organizācijas rīkotajā konkursā WORLDSTAR 2008. Lai veicinātu videi draudzīga iepakojuma ražošanas attīstību un iepakošanas tehnoloģiju ieviešanu Latvijā, šogad konkursā īpaši tiks aktualizēta kategorija EKO iepakojums.

Konkursa mērķis ir veicināt iepakojuma ražošanas un dizaina izstrādi atbilstoši Eiropas Savienības kopējā tirgus prasībām, atbalstīt augstas kvalitātes iepakojuma apriti Latvijā, kā arī veicināt videi draudzīgāka iepakojuma popularizēšanu, un tajā tiek aicināts piedalīties ikviens iepakojuma izstrādes pasūtītājs, dizaineris, iepakojuma izgatavotājs, iepakotājs, preču izplatītājs.

Dalībniekiem tiks piešķirtas konkursa atbalstītāju specbalvas no Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācijas un GS1 Latvija (EAN Latvija), bet konkursa atbalstītājs Latvijas Zaļais punkts tradicionāli piešķirs balvu par inovatīvu risinājumu iepakojuma materiālietilpības samazināšanai. Savukārt, ar Vides ministrijas atbalstu videi draudzīga iepakojuma popularizēšanā Latvijas uzņēmumiem, kuri būs sasnieguši pozitīvus rādītājus videi draudzīga iepakojuma ražošanā, apsaimniekošanā, reģenerācijā un popularizējuši vides aspektus, tiks piešķirtas naudas balvas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

A/s VG Kvadra Pak kāpina apgrozījumu

Anda Asere, 13.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2012. gadā a/s VG Kvadra Pak apgrozīja 8,82 miljonus latu, bet šī gada apgrozījums provizoriski varētu būt jau desmit miljoni latu.

«2013. gads ir bijis veiksmīgs, jo tas ir bijis stabilas un ilgtspējīgas izaugsmes laiks, kurā esam ievērojami kāpinājuši savu apgrozījumu, palielinājuši jaudas un strādājuši pie efektivitātes uzlabošanas. Šogad esam veikuši ievērojamas investīcijas gan ražošanas iekārtās, gan infrastruktūrā. Esam uzstādījuši papildu iekārtas – augstākās kvalitātes Šveices ražojuma štancēšanas iekārtu un arī līmēšanas iekārtu,» stāsta Roberts Vasiļevskis, iepakojuma ražotāja a/s VG Kvadra Pak valdes loceklis. Pēdējo gadu laikā uzņēmums ir dubultojis savu apgrozījumu, audzējot apjomus gan ar esošiem klientiem, gan piesaistot jaunus. Peļņas līmenis ir stabilizējies apjomā, kas ļauj turpināt uzņēmuma attīstību ilgtermiņā. 2012. gadā a/s VG Kvadra Pak apgrozīja 8,82 miljonus latu, bet šī gada apgrozījums provizoriski varētu būt desmit miljoni latu, informē R. Vasiļevskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pārkāpj Finanšu instrumentu tirgus likumu

, 22.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2007. gada 22.jūnija sēdē konstatējusi, ka Antoņina Incenberga ir pārkāpusi Finanšu instrumentu tirgus likuma 86.1 panta otrās daļas prasības, Db.lv informēja komisija.

Antoņina Incenberga, būdama emitenta iekšējās informācijas turētāja, AS Kvadra Pak akciju pārdošanas dienās pēc darījumu veikšanas ne vēlāk kā piecu darba dienu laikā AS Rīgas Fondu birža neiesniedza informāciju par veiktajiem darījumiem ar AS Kvadra Pak akcijām.

Līdz ar to AS Kvadra Pak akcionāriem nebija pieejama būtiska akciju cenu ietekmējoša informācija, un, lai atvieglotu iespējas AS Kvadra Pak akcionāriem, t.sk. mazākuma akcionāriem, tiesas ceļā prasīt iespējamo tiem nodarīto zaudējumu atlīdzību, ko tie cietuši, komisija nolēma izteikt Antoņinai Incenbergai brīdinājumu par minēto pārkāpumu.

Nākamā padomes sēde notiks piektdien, 2007. gada 29.jūnijā plkst. 10:00.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2007. gada 30. marta sēdē konstatējusi, ka Andris Vītoliņš ir pārkāpis Finanšu instrumentu tirgus likuma 86.1 panta otrās daļas prasības, biznesa portālu Db.lv informēja FKTK.

Andris Vītoliņš ir AS Kvadra Pak valdes loceklis un akcionārs.

AS Kvadra Pak akciju pirkšanas dienās viņš būdams arī minētā emitenta iekšējās informācijas turētājs, pēc darījumu veikšanas ne vēlāk kā piecu darba dienu laikā, t.i., pēc 10.10.2006., Biržai neiesniedza informāciju par saviem veiktajiem darījumiem ar AS Kvadra Pak akcijām, kā dēļ AS Kvadra Pak akcionāriem nebija pieejama būtiska akciju cenu ietekmējoša informācija, kāda tiem bija jāsaņem.

Andrim Vītoliņam izteikts brīdinājums par minēto likuma pārkāpumu.

Nākamā padomes sēde notiks ceturtdien, 2007. gada 5.aprīlī plkst. 10:00.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pārdoti 50% Kvadra Pak akciju

Elīna Pankovska, 12.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas lielākais neatkarīgais kartona iepakojuma ražotājs Van Genechten Packaging N.V. iegādājies 50% a/s Kvadra Pak akciju. Atlikušie 50% – paliek esošo akcionāru īpašumā, proti, SIA Vienības Holdings.

Līdz ar šīm izmaiņām, tiek mainīts arī uzņēmuma juridiskais nosaukums, kas turpmāk būs a/s VG Kvadra Pak. Savukārt valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Kristians Adams, bet par valdes locekli kļuvis Roberts Vasiļevskis, DB informēja uzņēmuma mārketinga vadītāja Linda Jirgensone.

Notikušais darījums ļaušot paaugstināt uzņēmuma konkurētspēju, apgrozījumu, kā arī izvērst darbību eksporta tirgos un paplašināt piedāvājuma klāstu.

a/s Kvadra Pak ir dibināta 1993.gadā Rīgā. Uzņēmuma apgrozījums pērn bijis septiņi miljoni eiro. Kvadra Pak specializējas sarežģītu kartona kārbu izstrādē pārtikas un rūpniecības precēm un vairāk kā 60% no saražotās produkcijas realizē ārpus Latvijas – Somijā, Lietuvā, Polijā, Ukrainā, Krievijā, Dānijā, Igaunijā, Zviedrijā, Kazahstānā un Baltkrievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrība «VG Kvadra Pak» Pasaules Iepakojuma organizācijas (World Packaging Organisation) starptautiskajā konkursā «WorldStar for Packaging Excellence» guvusi augstu novērtējumu un saņems uzvarētāja balvu.

AS «VG Kvadra Pak» konkursā, kurā šogad piedalījās 319 darbi no 35 valstīm, guva atzinību ar lakricas «LIQ» dāvanu kārbu grupu. Apbalvošanas ceremonija notiks 2019. gada 15. maijā Prāgā, Čehijā.

Kārbas izgatavotas Somijas uzņēmumu grupai «LIQ». Kārbu komplektu veido lielā kārba, kurā ievietotas 4 mazas dažādu garšu lakricu kārbas. Kārbu ārējo tumšo dizainu rotā koši teksti, kā arī dažādās krāsās nodrukātās kārbu iekšpuses, atbilstoši katram lakricas veidam. Kārbu ražošanā izmantots kartons.

Uzņēmums «VG Kvadra Pak» starptautisko balvu «WorldStar for Packaging Excellence» jau saņēmis vairākas reizes.

Latvijas uzņēmumi kopš 1998. gada, kad sāka piedalīties prestižajā konkursā «WorldStar», saņēmuši jau deviņpadsmit balvas – apbalvoti uzņēmumu «Stora Enso Packaging», «Austra Pak», «Tukuma Piens», «Latvijas Balzams», «Dobeles Dzirnavnieks», u. c. iepakojumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrība «VG Kvadra Pak» saņēmusi «Iepakojuma Ekselences» balvu («WorldStar for Packaging Excellence») par lakricas «LIQ» iepakojumu.

Pasaules Iepakojuma organizācijas (World Packaging Organisation) starptautiskais konkurss «WorldStar for Packaging» norisinājās Prāgā, Čehijā un tajā piedalījās 319 darbi no 35 valstīm. Uzvarētājus noteica starptautiska žūrija – eksperti no pasaules iepakojuma organizācijām, asociācijām un institūtiem.

AS «VG Kvadra Pak» konkursa darbs – lakricas «LIQ» dāvanu kārbu grupa 2017. gadā saņēma «Grand Prix» nacionālajā konkursā «Labākais iepakojums Latvijā», ko organizē Latvijas Iepakojuma asociācija.

Kartona kārbas izgatavotas Somijas uzņēmumu grupai «LIQ». Kārbu komplektu veido lielā kārba, kurā ievietotas 4 mazas kārbas lakricu iepakošanai. Kārbu ārējo tumšo dizainu atdzīvina koši teksti, kā arī dažādās krāsās nodrukātās kārbu iekšpuses, atbilstoši katram lakricas veidam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas pārstrādes un iepakojumu risinājumu uzņēmums Tetra Pak ir uzsācis ieviest kartona iepakojumu atgriešanas sistēmu, pirmo iepakojumu nodošanas iekārtu uzstādot Tallinas Ülemiste tirdzniecības centrā.

Iekārta ļauj patērētājiem nodot kartona iepakojumus efektīvai pārstrādei līdzās jau ierastajai citu iepakojumu pārstrādes apritei.

Iepakojuma materiālu savākšana un pārstrāde ir izšķiroša, lai ieviestu aprites ekonomiku ar zemu oglekļa dioksīda emisiju līmeni. Tāpēc Tetra Pak uzsāk kartona atgriešanas un pārstrādes pilotprojektu Igaunijā, kur sadarbībā ar tehnoloģiju piegādātāju RVM Systems kartona iepakojums tiek integrēts esošajā savākšanas sistēmā.

Kartona iepakojumu savākšanas automāts darbojas kā standarta iepakojuma pieņemšanas automāts. Patērētāji tiek aicināti nodot tukšas un nesaplacinātas pārtikas un dzērienu kastītes, ko iekārta sašķiro kā materiālu turpmākai pārstrādei. Tiek pieņemti visa veida kartona iepakojumi neatkarīgi no ražotāja, formas, izmēra vai produkta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

A/s «Kvadra Pak» lielākie akcionāri

Valters Paiders [email protected], 26.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz a/s Kvadra Pak akcionāru pilnsapulci, kas notiks 29. aprīlī uzņēmuma akcionāri kopumā ir nobloķējuši 1 970 977 akcijas, kas ir 92.30% no uzņēmuma publiskās emisijas apjoma. Uzņēmuma publiskās emisijas apjoms ir 2 135 500 akcijas. A/s Kvadra Pak apmaksātais pamatkapitāls ir 3 854 258Ls.

A/s Kvadra Pak lielākie publiskās emisijas akcionāri

AkcionārsAkciju skaits% no pamatkapitāla
Surgofts Tadeušs677 52417.58%
Šēnhofs Kārlis614 86515.95%
Vītoliņš Andris552 20414.33%
Šavrovs Valerijs29 8730.78%
Eduards Henricī15 8530.41%
Pārējie (mazāk par 0.50%)80 6582.09%
Avots: Latvijas Centrālais depozitārijs

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO: Labākie iepakojumi Latvijā 2018

Monta Glumane, 23.11.2018

Konkursa «Grand Prix» balvas ieguvējs «Bišu strops» (iesniedzējs - SIA «Austra Pak»).

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies nacionālais konkurss «Labākais iepakojums Latvijā 2018», kurā žūrija produktu iepakojumus izvērtējusi pēc to konstrukcijas, formas, dizaina, funkcionalitātes, kopiespaida, realizācijas un citiem parametriem, informē pasākuma rīkotāji Latvijas Iepakojuma asociācija.

Šogad konkursā piedalījās 15 konkursanti ar 29 iepakojumiem un iepakojumu sērijām. Konkurss tradicionāli norisinās vairākos posmos, kuros darbus vērtē gan patērētāji, gan ekspertu žūrija. Septembrī un oktobrī iesniegtos darbus novērtēja starptautisko izstāžu «Riga Food» un «Design Isle» apmeklētāji, kā arī nozares eksperti, konkursa atbalstītāji un interneta lietotāji.

Konkursa «Grand Prix» ekspertu žūrija piešķīra «Bišu stropam» (iesniedzējs - SIA «Austra Pak»), balva - dalība Pasaules Iepakojuma organizācijas starptautiskajā konkursā «WorldStar For Packaging Excellence 2019».

Savukārt pirmās vietas ieguva sekojoši konkursa darbi - kategorijā «Tirdzniecības iepakojums pārtikas produktiem» - kafijas «Fuse» sērija (iesniedzējs AS «Immer Digital») un sīrupu «Birzī» sērijas iepakojums (iesniedzējs SIA «Kainaiži»).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kvadra Pak šogad gūs satbilitāti

Dace Preisa, 06.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepakojuma ražotājs a/s Kvadra Pak šogad neplāno veikt investīcijas, bet gan stabilizēt saimniecisko darbību un gūt neto peļņu. Pērn Kvadra Pak veica investīcijas kopumā 1. 5 milj. Ls apmērā, iegādājoties jaunas modernas iekārtas. Kvadra Pak valdes priekšsēdētājs Tadeušs Surgofts uzsvēra, ka kompānija ieguldījusi attīstībā, lai spētu konkurēt Eiropas Savienības apstākļos. Veicot uzkrājumus nodokļu nomaksai šajā gadā, 2002.g Kavdra Pak noslēdza ar 174 tūkst. Ls zaudējumiem. Bruto peļņa pērn bija 272 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Labākais iepakojums Dobeles dzirnavniekam

, 08.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

7.novembrī Vides ministrijā noslēdzies Latvijas Iepakojuma asociācijas organizētais konkurss Labākais iepakojums Latvijā 2007. Konkursa GRAND PRIX ieguva AS Dobeles dzirnavnieks ar sērijas EKSTRA iepakojumu.

Balvā uzņēmums saņēma apmaksātu dalību Pasaules Iepakojuma organizācijas organizētajā konkursā WorldStar.

Saskaņā ar rīkotāju sniegto informāciju konkurss tika organizēts jau vienpadsmito gadu un tā mērķis ir veicināt iepakojuma ražošanas un iepakojuma dizaina izstrādi, atbilstoši Eiropas Savienības kopējā tirgus prasībām, atbalstīt augstas kvalitātes iepakojuma apriti Latvijā, kā arī veicināt videi draudzīgāka iepakojuma popularizēšanu. Konkursā aicināja piedalīties ikvienu iepakojuma izstrādes pasūtītāju, dizaineri, iepakojuma izgatavotāju, iepakotāju, preču izplatītāju.

Iesniegtos darbus vērtēja iepakojuma eksperti – žūrija: Iveta Krauja (Latvijas Iepakojuma asociācija), Eleonora Brice (Latvijas Iepakojuma asociācija), Undīne Būde (AS Latvijas Zaļais punkts), Artis Ērglis (Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociācija), Liene Šauriņa (GS1 Latvija), Jānis Ozoliņš (AS Kvadra Pak), Egils Stalidzāns (SIA Kafeko Baltic).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

10.novembrī norisinājās ikgadējā konkursa Labākais iepakojums Latvijā 2006 noslēguma pasākums. Konkursa Grand Prix ieguvējs ir a/s Tukuma piens ražotā Jorgurta Oga iepakojums, savukārt laikraksta Dienas Bizness speciālbalvu par videi draudzīgāko iepakojumu saņēma SIA Kronus Palete + paletes kartona borti.

GRAND PRIX ieguvējs balvā saņēma apmaksātu dalību Pasaules Iepakojuma organizācijas organizētajā konkursā WORLD STAR.

Konkursa uzvarētāji:

Tirdzniecības iepakojums pārtikas produktiem - Kārba DOMIOR, a/s KVADRA PAK;

Tirdzniecības iepakojums dzērieniem - Alus CĒSU PREMIUM 8 paka, a/s CĒSU ALUS;

Tirdzniecības iepakojums nepārtikas produktiem - BTSC uzpilde, SIA HOT SHOTS;

Transportiepakojums - Palete + paletes borti, SIA KRONUS;

Prezentācijas iepakojums - grāmata STUMBRAS – kārba pudelei un glāzītēm, SIA TIPO PRINT;

Iepakojuma palīglīdzekļi (etiķetes) - Casino batonnets, SIA IMPRESS;

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kvadra Pak ražotni, visticamāk, necels

Elīna Circene, 07.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī viens no lielākajiem Latvijas poligrāfijas uzņēmumiem — iepakojumu ražotājs a/s Kvadra Pak bija plānojis nākamgad pabeigt jaunas ražotnes būvi Ķekavas pagasta Via — Baltica šosejas malā, plāni ir mainījušies un jaunā ražotne, visticamāk, celta netiks. To sarunā ar Db atzina uzņēmuma valdes loceklis Kārlis Šēnhofs. «Tā kā šobrīd pastāv neskaidrības par apvedceļu, ko plānots būvēt ap Ķekavu un tiltu pār Daugavu, kas šādu projektu realizācijas gadījumā ievērojami sadārdzinātu komunikāciju izveides izmaksas, esam nolēmuši pagaidām ražotni tur nebūvēt. Ja tuvākā gada, pusotra laikā būs lielāka skaidrība, iespējams, ka pie šīs ieceres tomēr atgriezīsimies. Tik ilgi arī ar zemes gabalu neko nedarīsim,» norādīja K. Šēnhovs. Uzņēmuma plānus par ražotnes celtniecību ietekmējis arī fakts, ka līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā Kvadra Pak ir jāmaksā daudz augstāka ievedmuita par produkcijas ievešanu Ukrainā, tāpēc uzņēmumam šīs valsts tirgus esot praktiski «atkritis», kas negatīvi ietekmējis tā finansiālos rādītājus — pērn salīdzinājumā ar 2003. gadu uzņēmuma neto apgrozījums samazinājies par 22 % — līdz 6.11 milj. Ls. Peļņa gada laikā rukusi vairāk nekā 2 reizes un pērn bijusi 47.6 tūkst. Ls. Vēl vismaz 5 gadus Kvadra Pak varot ražot esošajā ražotnē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules Iepakojuma organizācijas starptautiskajā konkursā "WorldStar for Packaging Excellence" uzņēmums "Austra Pak" ieguvis augstu novērtējumu un saņems uzvarētāja balvu par kartona iepakojumu bišu transportēšanai.

Apbalvošanas ceremonija notiks 2020. gada 8. maijā Diseldorfā, Vācijā, starptautiskās iepakojuma izstādes "Interpack" laikā.

Konkursā šogad bija iesniegts 321 darbs no 36 valstīm. Darbus vērtēja un uzvarētājus noteica starptautiska žūrija, kurā piedalījās pārstāvji no 36 iepakojuma asociācijām.

Latvija piedalījās ar iepakojumu bišu transportēšanai - strops ar ērtiem rokturiem pārvietošanai, bišu skrejām un ventilācijas caurumiem sānu plaknēs. Tas noder tiem, kas ķer spietus, audzē, pērk, pārdod, pārvieto bites. Kartona stropi ir pietiekoši lēti vienreizējai izmantošanai, tomēr ir izmantojami arī ilgāk. Tas ir pietiekoši izturīgs iepakojums, lai savietotu vismaz piecos stāvos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien ilgtspējīgs bizness ir būtiska veiksmes atslēga. Tas ir labi planētai un, tanī pat laikā, veicina attīstību ar dziļāku skatu uz klientu vajadzībām. Zaļais bizness, ar saudzīgu attieksmi pret vidi un apkartējo sabiedrību, atver durvis uz jaunām iespējām, kas savādāk būtu slēgtas. Mežsaimniecībā un koksnes pārstrādes nozarē, pasaulē atzīta ilgtspējības apliecinajuma zīme ir FSC®, kas apstiprina atbildīgu praksi ķēdē līdz gala patērētajam. FSC misija ir veicināt videi draudzīgu, sociāli atbildīgu un ekonomiski pamatotu pasaules mežu pārvaldību.

Vairāk kā 10 gadus Latvijas lielākais FSC sertificētās koksnes piegādātājs ir VAS «Latvijas Valsts meži», uzņēmums, kurš pārvalda 1,62 miljonus vai pusi Latvijas publisko mežu, ietverot 20% aizsargājamās dabas teritorijas. Lai nodrošinātu FSC sertifikātu, uzņēmumā tiek veikti 8 novērtēšanas auditi gadā.

Tomass Kotovičs, AS «Latvijas valsts meži» Komunikācijas daļas vadītājs, «Mēs lepojamies ar mūsu speciālistu veikumu vairāku paaudžu garumā, lai uzturētu un uzlabotu mūsu mežu apsaimniekošanas sociālās, vides un ekonomiskās vērtības. FSC sertifikācija ir šo iedibināto pamatvērtību attīstības dzinējspēks sasniegt aizvien augstākus standartus, ne tikai pašu darbinieku darbā, bet arī, pieprasot augstas kvalitātes servisu no biznesa partneriem. Jāatzīst, ka pēdējo gadu laikā uzņēmumā ir ļoti daudz paveikts, lai uzlabotu plānošanas, mežizstrādes un vides pārvaldības procesus. Daudzi uzņēmuma attīstības projekti jau ir veiksmīgi integrēti meža apsaimniekošanā, kā piemēru var minēt izveidoto medņu riestu aizsardzības un apsaimniekošanas sistēmu, ekomežu tīkla un vides monitoringa sistēmas izveidi, videi saudzīga koksnes autoceļa izmantošana koksnes izvešanā u.c. veiksmīgi projekti. Tomēr ar to viss nebeidzas, arī pašlaik tiek turpināts darbs pie dažādiem jauniem attīstības projektiem, kas no sertifikācijas viedokļa jau tuvākajā nākotnē dos pozitīvus augļus, kā piemēru var minēt projektu par daudzfunkcionālu meža apsaimniekošanas plānošanu, kur tiek meklēti risinājumi, kā pilnveidot esošo meža apsaimniekošanas stratēģisko plānošanu, apvienojot vides un ekonomisko plānošanu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Dobeles Dzirnavnieks starptautiskā iepakojuma konkursā saņem augstu novērtējumu

Jānis Rancāns, 21.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Graudu pārstrādes uzņēmums a/s Dobeles Dzirnavnieks Pasaules Iepakojuma organizācijas (World Packaging Organisation) rīkotajā starptautiskajā konkursā Worldstar for Packaging ieguvis augstu novērtējumu un saņems uzvarētāja balvu par kārbu sēriju bakalejai, pārslām un sausajiem maisījumiem.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka starptautiskā atzinība ir nozīmīgs sasniegums, kas apliecina produkcijas iepakojuma augsto kvalitāti un konkurētspēju starptautiskā līmenī. Apbalvošanas ceremonija notiks Sidnejā 2013. gada 9. maijā starptautiskās izstādes Auspack Plus 2013 laikā.

Worldstar for Packaging ir lielākais profesionālais konkurss pasaulē, un konkursa balva ir ievērojams sasniegums iepakojuma nozarē. Pasaules Iepakojuma organizācija (PIO) konkursu rīko kopš 1970. gada, aicinot pieteikt dalībai nacionālo konkursu žūriju izvirzītos labākos iepakojumus no Eiropas, Āzijas, Amerikas, Austrālijas.

Šī gada konkursā piedalījās 316 darbi no 33 valstīm. Uzvarētājus noteica starptautiska žūrija - 25 eksperti no PIO Valdes, nacionālajām un reģionālajām iepakojuma organizācijām. AS Dobeles Dzirnavnieks konkursā piedalījās pārtikas iepakojuma grupā (kurā bija iesniegts 81 darbs) ar kartona kārbām uzņēmuma produktiem, kas izgatavotas AS VG Kvadra Pak Rīgā, dizaina autors ir Jānis Birznieks no SIA DDB Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Eiropas projekta rezultātā Latvijas importa/eksporta bilance varētu uzlaboties par 2,5 miljoniem eiro

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 13.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai sekmētu Latvijas lauksaimniecības attīstību un palielinātu ienākumus sektorā par 2,5 miljoniem eiro, divas Latvijas zinātniskās institūcijas un divi uzņēmumi aktīvi darbojas Eiropas finansētā projektā, kurā kā galvenais mērķis ir izvirzīta pākšaugu audzēšanas apjomu palielināšana Latvijā un Eiropā.

Ik gadu Latvijā tiek importētas 34 000 līdz 35 000 tonnas nepārstrādātu pākšaugu graudu. Ja projekta rezultātā, palielinoties Latvijā audzēto pākšaugu īpatsvaram, varētu šo importu samazināt par 20%, Latvijas tautsaimniecībā paliktu 2,5 miljoni eiro.

Šī iniciatīva ir daļa no Eiropas konkurētspējas un vides ilgtspējīgas attīstības stratēģijas, kas tiek īstenota ieviešot efektīvāku un videi draudzīgāku saimniekošanas veidu. Projekta mērķis ir arī palielināt pākšaugu patēriņu pārtikā, tādējādi nodrošinot veselīgu uzturu, izmantojot vietējos izejmateriālus jaunu un veselīgu pārtikas produktu gatavošanā, kā arī samazināt pākšaugu importu lopbarības ražošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kartonā var iepakot arī bites

Kristīne Stepiņa, 14.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai ietu līdzi laikam un piedāvātu dažādus jaunus risinājumus, SIA Austra Pak investē digitālajās tehnoloģijās un iedzīvina drosmīgākās klientu idejas.

Uzņēmums iegādāsies digitālo lielformāta printeri, kas ļaus palielināt ražošanas jaudu, samazinot darba stundu skaitu. Tādējādi uzņēmums plāno palielināt ražošanas apjomus un apgrozījumu, kā arī audzēt konkurētspēju gan vietējā, gan eksporta tirgū. SIA Austra Pak radītā bišu transportēšanas kaste, kas ir atzīta par labāko iepakojumu nozares asociācijas rīkotajā iepakojuma konkursā, drīzumā dosies plūkt laurus starptautiskajā arēnā.

Inovatīvi risinājumi

SIA Austra Pak ražo kartona iepakojumu un tirdzniecības aprīkojumu – reklāmas un izstāžu stendus – jau teju 25 gadus. Tas ir vietējā kapitāla uzņēmums, kurš 70% produkcijas realizē vietējā tirgū, bet 30% eksportē uz kaimiņvalstīm – Lietuvu un Igauniju, kā arī Poliju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Tetra Pak rada papīra salmiņus, lai cīnītos pret plastmasas piesārņojumu

Laura Mazbērziņa, 21.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz gada beigām iepakošanas risinājumu uzņēmums «Tetra Pak» plāno prezentēt īpašu papīra salmiņu veidu, kas būtu piemērots porciju izmēra kartonu iepakojumiem. Tādējādi «Tetra Pak» cer sniegt savu ieguldījumu, lai samazinātu plastmasas salmiņu veidoto atkritumu apjomu.

Salmiņiem ir neatsverama funkcionāla nozīme porciju iepakojumam, bet, ja tie netiek pareizi utilizēti, tie kļūst par daļu no plastmasas atkritumiem. Uzņēmums «Tetra Pak» līdz šim mudinājis patērētājus ievietot salmiņus atpakaļ izlietotajā dzērienu kartona iepakojumā, lai tos varētu savākt kopā ar pārējo izlietoto iepakojumu. Patlaban ir uzsākts darbs, lai izstrādātu papīra salmiņus, kas ir piemēroti izmantošanai porciju lieluma kartona iepakojumiem.

«Tas izklausās vienkārši, bet realitātē ir vairākas būtiskas problēmas, ar kurām saskaramies papīra salmiņu ražošanā,» atzīst Čarlzs Brends (Charles Brand), «Tetra Pak» viceprezidents, produktu vadības un komercdarbības vadītājs. Viņš tomēr norāda: «Mūsu izstrādes komanda ir pārliecināta, ka viņi var atrast risinājumu, lai mums būtu papīra salmiņu alternatīva, un tā būs gatava prezentācijai šā gada beigās.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmumi nodokļos valsts kopbudžetā pērn samaksājuši 7,58 miljardus eiro, no tiem 5,28 miljardus eiro - Rīgā reģistrētie uzņēmumi. Lielāko nodokļu maksātāju saraksta galvgalī atrodas degvielas tirgotāji, kā arī valsts lielās kapitālsabiedrības, liecina "Lursoft" apkopotā informācija.

Lai izceltu arī reģionos reģistrēto uzņēmumu nozīmi tautsaimniecībā un pienesumu valsts budžetam, "Lursoft" apkopojis informāciju par lielākajiem nodokļu maksātājiem reģionos.

Kurzeme

Puse no TOP 20 lielākajiem nodokļu maksātājiem Kurzemē reģistrēti Liepājā. Vēl sešiem uzņēmumiem juridiskā adrese reģistrēta Ventspilī, bet vēl pa vienam ir no Dundagas, Grobiņas, Priekules un Rojas novadiem.

Lielākais nodokļu maksātājs starp Kurzemes uzņēmumiem 2019.gadā bijis AS "UPB", kas VID administrētajos nodokļos samaksājis 8,86 milj.eiro. Tas ir par 15,77% vairāk nekā gadu iepriekš.

Straujākais samaksāto nodokļu pieaugums starp Kurzemes TOP 20 lielākajiem nodokļu maksātājiem pēdējā gada laikā bijis SIA "Quality Jobs" no Ventspils. Lursoft dati rāda, ka 2018.gadā nodokļos uzņēmums samaksājis 1,33 milj.eiro, bet pagājušajā gadā tie bijuši jau 2,13 milj.eiro. Uzņēmums nodarbojas ar elektronisko sistēmu produktu ražošanu un ražošanas pakalpojumu sniegšanu, darbojoties industriālo sistēmu, datu tīklu infrastruktūras, ierīču interneta, kā arī medicīnas un vairāku citu tirgu nišu segmentos. Uzņēmuma vienīgā kapitāldalu turētāja ir Santa Toča.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AS KVADRA PAK akcijas tiek izslēgtas no biržas Brīvā saraksta

, 17.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu biržas valde 2007.gada 17.aprīlī pieņēma lēmumu izslēgt AS KVADRA PAK akcijas no biržas Brīvā saraksta, par pēdējo akciju kotācijas dienu nosakot 2007. gada 17. aprīli.

Biržas valde lēmumu pieņēmusi saskaņā ar biržas noteikumiem „Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos”, pamatojoties uz AS KVADRA PAK rakstisku iesniegumu.

Sabiedrības akcionāri sapulcē pieņēma lēmumu aiziet no regulētā tirgus. Tika izteikts galīgais akciju atpirkšanas piedāvājums, kurš noslēdzās 2007.gada 10.aprīlī. Norēķini par atpirkšanas piedāvājuma ietvaros veiktajiem darījumiem veikti saskaņā ar akciju atpirkšanas prospektu - 5 dienu laikā pēc atpirkšanas piedāvājuma beigām.

Uzņēmums izpildījis visas likumā noteiktās prasības, lai varētu aiziet no regulētā tirgus.

Papildu informācija:

Āris Dreimanis, Rīgas Fondu biržas Korporatīvo komunikāciju departamenta vadītājs

Komentāri

Pievienot komentāru