Finanses

A/s «Solo-Rīga» finansu rezultāti par 2002. gadu

Valters Paiders [email protected], 28.04.2003

Jaunākais izdevums

A/s Solo-Rīga auditētie finansu rezultāti liecina, ka uzņēmums 2002. gadu ir beidzis ar 1 416 Ls lieliem zaudējumiem. Uzņēmuma neto apgrozījums sasniedza 219 765 Ls, pašu kapitāls bija 459 182 Ls. Uzņēmuma aktīvi šajā laikposmā bija 726 874 Ls. Uzņēmuma akcijas bilances vērtība šai laikposmā bija 0.72 Ls.

Informācija sagatavota ar Rīgas Fondu biržas un Latvijas Centrālā depozitārija informatīvo un tehnisko atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Aug Nordea elektronisko maksājumu popularitāte

Inguna Šķepaste [email protected], 22.07.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apkopojot pirmā pusgada rezultātus, Nordea banka sasniegusi jaunu rekordu attālināto norēķinu jomā — 6 mēnešos kopējais bankas klientu veikto elektronisko maksājumu apjoms sasniedzis 491 miljonus latu, kas ir par 55 % vairāk nekā 2002. gadā attiecīgajā laika periodā. Šāds rādītājs sasniegts, pateicoties pieaugošai elektronisko maksājumu popularitātei pār manuāliem maksājumiem, kas tiek veikti klientu apkalpošanas centros. 2002. gadā bankas klientu veikto elektronisko maksājumu skaits sastādīja 80 % no visiem Nordea norēķiniem, un šī pusgada laikā šis rādītājs jau ir sasniedzis 86.2 %. Ingus Grasis, Nordea bankas klientu apkalpošanas tīkla direktors Latvijā: «Nordea Latvija sasniegtais rekords ir salīdzināms ar pasaulē modernāko banku rādītājiem attālināto norēķinu sektorā, kur šāda veida norēķini sastāda 80 — 90% no klientu veiktajiem maksājumiem. E—paradumu izveide starp mūsu klientiem ļauj būtiski samazināt bankas administratīvās izmaksas.» Nordea elektronisko norēķinu kanālu grupā ietilpst Solo Telefonbanka, Solo Internetbanka, Solo Mobilās WAP un GPRS bankas, savukārt, juridiskām personām tiek piedāvāta Solo Multibank, Solo Baltic un Solo Cash Transfer iespējas, kas paredzēta lielu darījumu attālinātai apstrādei. Nordea banka pasaulē apkalpo vairāk nekā 3.4 miljonus e—klientu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūras FBI desmit gadu jubilejā 31.maijā Arēnā Rīga uzstāsies smagā roka pārstāvis - Ozijs Osborns, Db.lv informēja Ozija Osborna koncerta Latvijā mediju koordinators Kristaps Kārkliņš.

Ozijs Osborns jeb īstajā vārdā Džons Maikls Osborns visā pasaulē pazīstams gan kā rokgrupas Black Sabbath līdervokālists, gan kā solo dziedātājs.

Viņš tiek dēvēts par hārdroka un metāliskā roka radītāju, pēdējo dzīvo hārdroka titānu un Black Sabbath balsi.

Kā solo mākslinieks Ozijs Osborns ASV ir pārdevis gandrīz 28 miljonus albumu. Divi albumi Bizzard of Ozz (1980) un No More Tears (1991) ir sasnieguši četrkārša platīna statusu, katrs pārdots vairāk kā 4 miljonos kopiju. Grupa Black Sabbath savas pastāvēšanas laikā ir pārdevusi vairāk kā 70 miljoni albumu kopiju visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Līdz akciju atpirkšanas piedāvājuma beigām atlikušas 7 darbdienas

Valters Paiders [email protected], 18.06.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz a/s Solo - Rīga akciju atpirkšanas piedāvājuma beigām ir atlikušas vairs tikai 7 darba dienas. Atpirkšanas piedāvājums noslēgsies 1. jūlijā. Vienas Solo - Rīga akcijas cena atpirkšanas piedāvājumā ir 72 santīmi. Viena Solo - Rīga akcija biržā maksā 8 santīmus.

Lai pieņemtu akciju atpirkšanas piedāvājumu, uzņēmuma akcionāriem ir jādodas uz uzņēmumu, ņemot līdzi pasi un vērtspapīra konta izrakstu, kas apliecina, ka akcionāram kontā ir Solo - Rīga akcijas. Uznēmumā būs jāaizpilda īpaša anketa. Atpirkšanas piedāvājumu var pieņemt arī tad, ja akcijas glabājas Latvijas Centrālajā depozitārijā un akcionārs tās nav pārvedis uz savu vērtspapīru kontu. Jāatgādina, ka akciju atpirkšanas piedāvājumu var pieņemt tikai tie akcionāri, kas vai nu nepiedalījās pēdējā akcionāru pilnsapulcē, vai jautājumā par Solo - Rīga pārveidošanu par slēgtu akciju sabiedrību balsoja "pret".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nodoklis ēkām liek krist izmisumā biznesam

Madara Fridrihsone; [email protected]; 7084402, 20.02.2007

SIA Solo Rīga direktore Vija Bērziņa, komentējot faktu, ka visstraujāk augusi tieši vecu ēku kadastrālā vērtība un NĪN maksājumi par tām, pieļauj, ka nekustamo īpašumu apsaimniekotāji būs spiesti šīs ēkas nojaukt.

Foto: Ritvars Skuja, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēji piedzīvojuši nepatīkamu pārsteigumu, saņemot nekustamā īpašuma nodokļa rēķinus par 2007. gadu. Par saimnieciskajā darbībā izmantojamām ēkām maksājumā nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) summas ir ievērojami mainījušās, jo no 2007. gada 1. janvāra tas tiek aprēķināts, par pamatu ņemot ēku kadastrālo, nevis bilances vai inventarizācijas vērtību, kā tas bija iepriekšējos gados.

Db (11.12.2006.) jau vēstīja, ka atsevišķās Latvijas pašvaldībās līdz ar NĪN aprēķināšanas kārtības maiņu, prognozētie nodokļa ieņēmumi pieauguši pat par 5456%, bet dažās samazinājušies par vairāk nekā 90%. Jāņem arī vērā, ka uzņēmēju NĪN maksājumus par saimnieciskajā darbībā izmantotajām ēkām ietekmē ne tikai nodokļa aprēķināšanas kārtības maiņa, bet arī Valsts zemes dienesta aprēķinātās ēku kadastrālās vērtības izmaiņas.

Nepatīkami pārsteigti

Tā, piemēram, SIA Solo Rīga aprēķinātais nekustamā īpašuma nodoklis (NĪN) par zemi un saimnieciskajā darbībā izmantojamām ēkām Rīgā, Maskavas ielā, pieaudzis par teju 380%, proti, no 5153.97 Ls 2006. gadā līdz

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Papildināts - No Rimi, iespējams, mēģina izkrāpt pusmiljonu latu

Sandra Dieziņa, Ingrīda Drazdovska, 12.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rimi Latvia saskārusies ar, iespējams, bezbailīgu un apjomīgu krāpšanas mēģinājumu.

Daugavpils t/c SOLO platību īpašnieks un bijušais iznomātājs no uzņēmuma, iespējams, mēģina izkrāpt gandrīz pusmiljonu latu, Trīs gadu laikā Rimi Latvia neesot izdevies atrast dzirdīgas ausis Latvijas tiesībsargājošās instancēs un panākt, lai lieta tiktu izmeklēta un skatīta pēc būtības, informē Rimi mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa.

Z. Eniņa skaidro, ka iespējamās krāpšanas pirmsākumi meklējami 2008.gada sākumā, kad Rimi Latvia no uzņēmuma SIA Pellston nami - iznomātājas un t/c SOLO īpašnieces, sāka saņemt ievērojami lielākus ikmēneša komunālo pakalpojumu rēķinus. SIA Rimi Latvia aizdomas par krāpšanu radīja tas, ka konkrētā Rimi hipermārketa komunālo pakalpojumu izmaksas par 200% un vairāk pārsniedza citu līdzīgu veikalu izmaksas. SIA Pellston nami vadība ignorējusi atkārtotus Rimi Latvia lūgumus piestādītos rēķinus pamatot un nedeva iespēju iepazīties ar komunālo pakalpojumu sniedzēju organizāciju izrakstītajiem rēķiniem, kaut arī to paredzēja savstarpēji noslēgtais nomas līgums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

A/s «Solo-Rīga» akcionāru pilnsapulce - 11. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 01.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Solo-Rīga akcionāru kārtējā pilnsapulce notiks 2003.gada 11.aprīlī plkst. 12.00 Rīgā, Maskavas ielā 250, administrācijas telpās.

A/s Solo-Rīga akcionāri var pieteikt akciju bloķēšanu savam vērtspapīru konta turētājam ne vēlāk kā līdz 2003.gada 3.aprīlim.

LCD ir reģistrētas 242 375 a/s Solo-Rīga publiskās emisijas akcijas ar nominālvērtību viens lats.

A/s Solo-Rīga apmaksātais pamatkapitāls ir 641 311 lati.

Akcionāru pilnsapulcē izskatāmie jautājumi

1Par publiskā apgrozībā esošo akciju izņemšanu no publiskās apgrozības
2Informācija par akciju atpirkšanas noteikumiem
3Valdes ziņojums par 2002.gada saimniecisko darbību
4Zvērināta revidenta ziņojums
5Valdes locekļu atbrīvošana no atbildības par darbību 2002.gadā
6Sabiedrības 2003.gada budžeta apstiprināšana
7Dažu Valdes locekļu vēlēšanas
8Informācija par Sabiedrības reģistrāciju Komercreģistrā.

Materiāls sagatavots, izmantojot Latvijas Centrālā depozitārija informatīvo atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arvien biežāk laiku pa laikam informatīvajā telpā tiek pieminēti podkāsti. “Klausies jaunāko podkāstu ceturtdien!”, “Zīmols X ir izveidojis podkāstu sēriju, kurā stāsta par …”, un vēl, un vēl. Bet kas tas podkāsts īsti ir? Ko tas nozīmē, kāpēc tie kļūst arvien populārāki, un kur ir pieejami podkāsti latviešu valodā? Uzzini raksta turpinājumā!

Kas ir podkāsti?

Podkāsts (no angļu “podcast”) ir viens no internetā pieejamiem audiopārraižu veidiem. To var klausīties pastaigas laikā, braucot sabiedriskajā transportā uz darbu vai pat darbā, darba laikā. Tas ir satura medijs, kas nepaņem pilnīgi visu klausītāja uzmanību, kā to dara video vai rakstiskie satura mediji (blogi).

Kādi ir podkāstu veidi?

Kā it visam, arī podkāstiem ir vairāki veidi jeb tipi:

1. intervijas tips;

2. solo tips;

3. multi-vadītāju tips.

Turpinājumā iepazīsties tuvāk ar katru no podkāstu veidiem!

1. Intervijas tips

Viens no visu laiku populārākajiem podkāstu veidiem ir intervijas tips, kura ietvaros viens vai divi vadītāji katrā raidījumā intervē citu viesi. Savu popularitāti šis tips ir izpelnījies ar to, ka nav nepieciešams veikt milzīgus sagatavošanās darbus un visu pārraides “svaru” nest uz vienas personas pleciem. Tā vietā sagatavošanās priekšdarbi ietver jautājumu sagatavošanu, ko uzdot šim intervējamajam cilvēkam. Pēc tam viss ir atkarīgs no vadītāja prasmēm veidot un vadīt sarunu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Apkopoti 2017. gada radošākie uzņēmumu nosaukumi

Laura Mazbērziņa, 28.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā kopumā reģistrēti 10,21 tūkstoši jaunu uzņēmumu, kas ir zemākais rādītājs kopš 2009.gada, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2016.gadu, Lursoft aprēķini rāda, ka gada laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sarucis par 8,89%. Tas gan nav mazinājis uzņēmēju vēlmi saviem uzņēmumiem izvēlēties nosaukumus, kuri būs pamanāmi starp pārējiem.

Ņemot vērā, ka nosaukums ir viens no pirmajiem, ko pamana patērētājs, tā izvēlei jābūt tālredzīgai. Iespējams, tieši tāpēc daļa uzņēmēju izvēlējušies nosaukumus, kas jau vedina domāt par tā darbības jomu. Tāds, piemēram, ir pērn janvārī Jaunpils novadā reģistrētais SIA «Traktordakteris», SIA «Latvijas alus paradīze», kas savu mājvietu radusi Rīgā, SIA «Aizvest paku», SIA «Žogu valstība» vai arī SIA «Labakais Tehnologiju Sakartotajs» Daugavpils novadā. Tomēr jāteic, ka šādi uzņēmumi ir mazākumā un vairumā gadījumu pēc nosaukuma izlasīšanas tā darbības joma tā arī paliek miglā tīta. Jūsuprāt, ar ko ikdienā nodarbojas aizvadītajā gadā reģistrētie SIA «Pupsiks», SIA «Jaukie cilvēki», SIA «Ko gribu, to daru», SIA «Turpinājums sekos» vai arī SIA «Čau Tēti»?

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nodokļa pieaugumam būs noteikti griesti

Madara Fridrihsone, 27.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi visiem maksātājiem ik gadu nedrīkstēs pieaugt vairāk nekā par 25 % pret iepriekšējo gadu.

Par to otrdien, izskatot ilgstoši tapušos Finanšu ministrijas ierosinājumus nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) pilnveidošanai, lai novērstu būtisku nodokļa sloga pieaugumu, ir vienojusies valdība. Likums gan ir jāpieņem Saeimai. NĪN pieauguma ierobežojums 25 % apmērā pret iepriekšējo gadu varētu pastāvēt vismaz turpmākos 3 gadus - tā NĪN maksājumu apmērs tiktu pārskatīts katru gadu, pakāpeniski to palielinot. Atbilstoši tieslietu ministra Gaida Bērziņa priekšlikumam, valdība pēc pāris gadiem varētu lemt, vai uzsākt dzīvojamo māju aplikšanu ar NĪN no 2011. gada, vienlaikus samazinot NĪN likmi un ieviešot ar šo nodokli neapliekamo minimumu par deklarēto dzīvesvietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes 79.sēde

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11.09.2007.

Plkst.14.00

Darba Kārtība:

1. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Rīgā

2. Par Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta padotībā esošo izglītības iestāžu peldbaseinu izmantošanas maksas noteikšanu

3. Par pirmsskolas izglītības iestādes dibināšanu Rīgā, Pārslas ielā 16

4. Par izmaiņām Rīgas bāriņtiesas sastāvā un grozījumiem Rīgas domes 13.09.2005. lēmumā Nr.387 "Par Rīgas bāriņtiesas sastāvu"

5. Grozījumi Rīgas domes 21.02.2006. saistošajos noteikumos Nr.40 ''Par pašvaldības palīdzību audžuģimenei ''

6. Grozījumi Rīgas domes 25.10.2005. saistošajos noteikumos Nr.26 "Par svētku pabalstu politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem"

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mazie akcionāri ignorē akciju atpirkšanu

Valters Paiders [email protected], 16.06.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan līdz Solo - Rīga un Ventspils zivju konservu kombināta akciju atpirkšanas beigām ir palicis mazāk par mēnesi, uzņēmumu mazie akcionāri par to neliekas ne zinis.

Nedz maijā, nedz arī jūnija sākumā ar šīm akcijām nav veikta neviena dereģistrācija (akciju pārvedums no depozitārija uz savu vērtspapīru kontu), liecina Latvijas Centrālā depozitārija apkopotā informācija.

Līdzšinējā pieredze rāda, ka, beidzoties akciju atpirkšanai, akcionāri piepeši "pamostas", bet tad jau ir par vēlu - atpirkšanas piedāvājums ir nokavēts. Uzskatāms piemērs ir Latvijas balzams - pēc akciju atpirkšanas piedāvājuma noslēgšanās un akcijas cenas strauja krituma daudzi mazie akcionāri izgāja tirgū, lai nu jau ar prāviem zaudējumiem pārdotu sev piederošās akcijas.

Jāatgādina, ka Solo-Rīga akciju atpirkšanas piedāvājums beigsies 1. jūlijā - līdz šim brīdim mazajiem uzņēmuma akcionāriem ir jādodas uz uzņēmumu, līdzi ņemot pasi un vērtspapīra konta izrakstu. Jāuzsver, ka akcionāriem šādi ir iespējams realizēt arī vēl nedereģistrētās akcijas, bet atpirkšanas piedāvājumu var pieņemt tie akcionāri, kas vai nu nepiedalījās pēdējā akcionāru pilnsapulcē, vai arī balsoja "pret" jautājumā par Solo - Rīga pārveidošanu par slēgtu a/s. Patlaban Latvijas Centrālā depozitārija Sākotnējā reģistrā glabājas 26 725 akcijas, kas pieder 33 uzņēmuma akcionāriem. Viena akcijas cena atpirkšanas piedāvājumā ir 72 santīmi, pēdējā akcijas cena biržā - 8 santīmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāks tirgot biļetes uz Moriseja koncertu

, 06.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

8. aprīlī Biļešu servisa tirdzniecības vietās sāksies biļešu tirdzniecība uz 5. jūlijā plānoto britu mūziķa Moriseja koncertu.

Koncertaģentūras FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš informēja, ka stāvbiļetes maksās 25 latus, bet koncerta pēdējās ieejas biļetes būs nopērkamas par 30 latiem. Tirdzniecībā nonāks arī sēdvietas pie galdiņiem balkonā, kuru cena būs 35 lati. Koncerts notiks Sapņu fabrikā.

Britu dziedātājs un dziesmu autors Morisejs ir viena no mūsdienu mūzikas kulta figūrām. Mūziķa veiksmīgās solo karjeras laikā jau desmit singli no Moriseja izdotajiem solo albumiem ir iekļuvuši Lielbritānijas singlu TOP 10. Harismātiskā dziedātāja solo albumi Lielbritānijā vairakkārt ieguvuši zelta statusu, bet disks You Are the Quarry sasniedza platīna statusu. Žurnāls Rolling Stone Moriseju ir ierindojis starp 100 visu laiku labākajiem dziedātājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rokgrupas Red Hot Chili Peppers ģitārists Džons Frušantī (John Frusciante) izdevis savu desmito soloalbumu «The Empyrean».

Albumā iekļautas deviņas paša Dž. Frušantī kompozīcijas, kā arī Tima Baklija klasiskā «Song To The Siren», ko agrāk veiksmīgi ieskaņojuši This Mortal Coil, Roberts Plānts u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēji izmanto masu psihozi, lai kārtējo reizi mēģinātu nopelnīt. «Vārās» kinoindustrija, bunkuru ražotāji un interneta tirgotāji, vēsta laikraksts Diena.

Daudziem uzņēmējiem ir kārdinājums pasaules gala tēmu likt lietā mārketingā, jo galu galā tā ir vēl viena «pēdējā iespēja» un «karstā tēma», sacījis psihoterapeits Ansis J. Stabingis. Viņš piebildis, ka rodas pretruna - ja pats uzņēmējs tic pasaules galam, tad nav jēgas nopelnīt vairāk naudas, ko tērēt «pēc tam», bet, ja pats netic, «spiest» uz citiem, kuri tic, arī nav pārāk «sakarīga pozīcija».

Uzņēmēju iespējas «vārīties» uz pasaules gala rēķina izpaužoties kā konservu, petrolejas un sveču izķeršana Krievijā vai Sičuaņas provincē Ķīnā. Citur pasaulē ārkārtas situāciju nozare attīstījusies daudz nopietnāk - acīmredzot ar faktu, ka iespējamais tehnosabrukums 2000. gadā jeb Y2K fenomens izrādījās «pīle», nepietika, raksta Diena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes prezidijs

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sēde Nr.103

13.09.2007.

Plkst.15.00

Prezidija sēžu zālē

Darba Kārtība:

1. Rīgas pašvaldības policijas ziņojums par situāciju pilsētā

2. Par ārvalstu komandējumiem

3. Par līdzekļu piešķiršanu divu deviņstāvu dzīvojamo māju Rīgā, Detlava Brantkalna ielā bez numura, projektēšanas darbiem

4. Par grozījumu Rīgas domes 16.11.2004. lēmumā Nr.3663 "Par likvidējamā Rīgas domes Rīgas Kurzemes rajona pašvaldības uzņēmuma "Kurzemes nami" mantu un saistībām"

5. Par Rīgas festivālu mērķprogrammai iesniegto 2008.gada projektu vērtēšanas komisijas izveidi

6. Par Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas mājoklis" darbības un attīstības stratēģijas 2008.-2012.gadam apstiprināšanu

7. Par Rīgas pilsētas pašvaldības dzīvokļa īpašuma - neizīrēta dzīvokļa Nr.4 Rīgā, Maskavas ielā 104, un dzīvokļa īpašumā ietilpstošo kopīpašuma domājamo daļu no daudzdzīvokļu mājas un zemesgabala atsavināšanu

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas juridiskās personas to īpašnieku vai vadītāju vajadzībām šogad iegādājušās fantastiski daudz jaunu ekskluzīvu un luksus auto.

Šim nolūkam iztērēti vismaz 20 miljoni eiro. Turklāt vienlīdz naski uz dārgo rotaļlietu iegādi ir bijuši kā Latvijas miljonāru sarakstā atrodami ļaudis, tā cilvēki, kuri šim nolūkam tērējuši vēl nemaz nenopelnītus līdzekļus, - rāda Baltic Screen apkopotie dati un veiktie aprēķini par 2006. gadā Latvijā juridisko personu iegādātajiem un pirmoreiz reģistrētajiem luksusauto.

Pieprasījums pieaug

2005. gadā līdz rudenim Latvijā uz juridisko personu vārda tika reģistrēti trīs desmiti pilnīgi jaunu Porsche Cayenne auto, savukārt 2006. gadā līdz 1. decembrim bija jau 67 reģistrēti šādi 2006. gada izlaiduma luksusauto, kuru cena var sniegties līdz 80 000 un vairāk eiro. 2005. gadā šajā periodā netika reģistrēts neviens jauns Ferrari, 2006. gadā - 2; 2005. gadā uz juridisko personu vārda tika reģistrēti 5 jauni Bentley markas auto, 2006. gadā - jau 16.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2020.gadā izaicinājumu biznesā nav trūcis, tāpēc daudzi savus sapņus par jauna uzņēmuma reģistrēšanu atlikuši, kā rezultātā pērn reģistrēts zemākais jaunu uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā, liecina SIA Lursoft dati.

Vienlaikus tie uzņēmēji, kuri spēruši drosmīgo soli un nav nobijušies no biznesa uzsākšanas pandēmijas apstākļos, nereti uzņēmuma nosaukuma izvēlei piegājuši ar radošumu. Tā teikt, ja apkārt valda neziņa un bailes, vismaz uzņēmuma nosaukums apkārtējos raisīs smaidu.

Lursoft apkopojis 2020.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus, lai pierādītu, ka humors, par spīti visām grūtībām, Latvijas uzņēmējos nav izzudis.

Janvāris

  • SIA Lāču Muižiņa (Limbažu nov)
  • SIA Skaistuma terapija (Rīga)
  • SIA Uzzini, iepazīsti (Babītes nov)
  • SIA Your choice (Rīga)
  • SIA Kopā būt (Ozolnieku novads), jau likvidēts
  • SIA Uzladets (Mārupes nov)
  • SIA VISUVAR (Rīga)
  • SIA Neko nevar skaidri zināt (Ķeguma nov)
  • SIA Turaidas Roze (Rīga)
  • SIA Mazliet vairāk gaisa (Jelgava)
  • SIA Prieks sadarboties (Rīga)
  • SIA Trīs ar pus vīri (Jelgavas nov)
  • SIA Mazie varoņi (Rīga)
  • SIA tīri tā neko (Rīga)
  • SIA Augam kopā (Rīga)
  • SIA Stalkeris (Ādažu nov)

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas valstu galvenie makroekonomiskie rādītāji

Ainars Sedlenieks [email protected], 04.06.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

[email protected], Tirgus un nozaru analīzes nodaļa A/S Latvijas UnibankaBaltijas valstu galvenie makroekonomiskie rādītāji Latvija Lietuva Igaunija Baltija Periods LV LT EE Iedzīvotāji (milj.) 2.33 3.46 1.35 7.13 2003 IKP pieaugums (% pret iepriekšējā gada atbilstošo periodu) 6.1 9.1* 5.8 LV,EE 2002 LT 2003 I-III IKP faktiskajās cenā (milj. EUR) 8510 14 650 6810 29 970 2002 Inflācija (gada, %) 2.5 -1 1.3 IV Valsts konsolidētā kopbudžeta fiskālais deficīts (% pret IKP) -2.5 -1.2 1.1 2002 Maksājumu bilances tekošā konta saldo (milj. EUR) -660 -700 -850 -2210 2002 Maksājumu bilances tekošā konta saldo ( % pret IKP) -7.8 -4.8 -12.5 2002 Perioda laikā saņemtās tiešās ārvalstu investīcijas (milj. EUR) 400 730 200 1330 2002 Uzkrātās tiešās ārvalstu investīcijas (milj. EUR) 2650 3820 4030 10 500 2002 Uzkrāās tiešās ārvalstu investīcijas uz 1 iedzāvotāju (EUR) 1140 1100 2990 2002 Eksports (milj. EUR) 590 1500 890 2980 III Eksports ( % pret IKP) 27.1 40 53.4 2002 Imports (milj. EUR) 1010 1880 1320 4210 III Ārējās tirdzniecības bilance (milj. EUR) -420 -380 -430 -1230 III Ārējās tirdzniecības bilance (% pret IKP) -20.9 -15.7 -21.2 2002 Rūpniecības pieaugums (%) 7.9 19.5 10.8 LV I-II, LT,EE I-III Mazumtirdzniecības apgrozījums (%) 13 8.1 9 I-III Komercbanku aktīvi (milj. EUR) 7300 4970 5410 17 680 IV Vidēji svērtās gada likmes ilgtermiņa noguldījumiem nacionālajās valūtās (%) 4.9 3.9 3.5 IV Vidēji svērtās gada likmes ilgtermiņa kredītiem nacionālajās valūtās (%) 7.9 6.1 5.9 IV Vidējā bruto darba alga (EUR) 280 330 400 I-III Oficiāli reģistrētais bezdarba līmenis (%) 8.8 10.8 5.8 IV Darba meklētāju īpatsvars (%) 12 13.8 10.6 I-III Standard & Poor’s kredītreitings BBB+ BBB+ A- LV 2002, EE, LT 2003

* provizoriskie dati. Izmantoti Baltijas valstu Centrālo banku, Centrālo statistikas pārvalžu, ministriju, Vilniaus Bankas, Eesti Uhispank dati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14. septembrī, uzstājoties Arēnā Rīga, koncertu Latvijā sniegs pasaulslavenais britu mūziķis sers Eltons Džons, Db.lv informēja koncertaģentūras FBI marketinga un sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Kārkliņš.

Koncertaģentūra FBI desmit gadu jubilejā paziņusi, ka Rīgā sešu Grammy balvu ieguvējs un visu laiku panākumiem bagātākais komponists uzstāsies kopā ar savu rokgrupu un izpildīs slavenākās kompozīcijas no sava repertuāra.

Eltona Džona rokgrupā apvienojušies pieci atzīti mūziķi. Naidžels Olsons (bungas), Deivijs Džonstons (ģitāra, mandolīna), Bobs Birčs (basģitāra) un Gajs Babilons (taustiņi) un perkusionists Džons Mahons, kas ir arī bekvokāla dziedātājs.

Pasaulslavenais mūziķis Latvijā uzstāsies otro reizi. Eltona Džona iepriekšējais koncerts norisinājās Skonto futbola stadionā 2001. gada vasarā. Koncerta organizatori atgādina, ka kopējais apmeklētāju skaits, ko spēj uzņemt Arēna Rīga ir ievērojami mazāks, kā tas cilvēku skaits, kas apmeklēja Eltona Džona solo koncertu 2001. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Kriss Normens Rīgā un Daugavpilī prezentēs savu jauno albumu Junction 55

Db.lv, 26.10.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā un Daugavpilī notiks neaizmirstami “Smokie” leģendārās oriģinālbalss Krisa Normena koncerti viņa grupas pavadībā.

Dziedātājs izpildīs ne tikai “zelta” hitus, bet arī prezentēs Latvijas iedzīvotājiem dziesmas no sava jaunā albuma “Junction 55”, kas iznāks 2024. gada pavasarī.

Svētku noskaņu vairos pozitīvs lādiņš, ar kuru pirms leģendas uzstāšanās dalīsies 80. gadu diskotēku zvaigzne grupa “Ottawan”. Poproka leģenda Kriss Normens vienu koncertu sniegs 2024. gada 5. martā Rīgā (Arēnā “Rīga”) un Daugavpilī 2024. gada 9. martā (Daugavpils Olimpiskajā centrā). Biļešu izplatītājs - www.bilesuparadize.lv

Mūzikas fanus visā pasaulē nav īpaši nepieciešams daudz iepazīstināt ar Krisu Normenu. Viņa īpašās aizsmakušās balss dēļ grupa "Kidness", pēc grupas menedžeru ieteikuma, savulaik tika pārdēvēta par "Smokey" un vēlāk par "Smokie".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes prezidijs

, 28.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sēde Nr.101

30.08.2007.

Plkst.15.00

Prezidija sēžu zālē

Darba Kārtība:

1. Rīgas pašvaldības policijas ziņojums par situāciju pilsētā

2. Par ārvalstu komandējumiem

3. Par politiski represētās personas statusa piešķiršanu Nadeždai Babņejevai

4. Par mazstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Rīgā, Kokneses prospektā 1A, būvniecības ieceres akceptēšanu

5. Par zemesgabala Hipokrāta ielā bez numura (kadastra Nr.01001220335) un tam piegulošās teritorijas detālplānojuma izstrādes uzsākšanu, detālplānojuma teritorijas robežas un darba uzdevuma apstiprināšanu, kā arī sabiedriskās apspriešanas pirmā posma organizēšanu

6. Par Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā zemesgabala Rīgā, Visbijas prospektā (kadastra Nr.01000942026), iznomāšanu

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Visstraujāk jaundibināto uzņēmumus skaits pērn pieaudzis Jelgavas un Preiļu rajonos

Māris Ķirsons [email protected], 14.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju sabiedrība Lursoft IT, sadarbībā ar Uzņēmumu reģistru, analizējot komercdarbības tendences Latvijas rajonos, secina, ka situācija, salīdzinot ar iepriekšējo gadu ir ievērojami uzlabojusies. Kā jau tika minēts, pagājušā gadā jaunu uzņēmumu reģistrācijas skaits pieaudzis par 22% salīdzinot ar 2002. gadu. Visstraujāk- par 133.8% tas noticis Jelgavā un Jelgavas rajonā (kopā tiek skaitīti pilsētas un tai piederošā rajona uzņēmumi). Jelgavā pagājušajā gadā no jauna dibināti un reģistrēti 367 (2002. gadā- 157) uzņēmumi, bet likvidēti - 103 (2002. gadā- 64). Īpaši uzsverams arī Preiļu rajons- ar 103% jaunreģistrēto uzņēmumu pieaugumu 2003. gadā salīdzinot ar gadu iepriekš tas ieņem «otro vietu» šajā rādītāju topā. Atgādināsim, ka iepriekšējā gadā tendences Preiļos šajā jomā tika vērtētas kā izteikti negatīvas. Diemžēl, kopējās uzņēmējdarbības attīstības rādītāji Preiļu pilsētā / rajonā joprojām ir negatīvas- tāpat kā 2002. gadā, arī 2003. gadā absolūtais uzņēmumu skaita pieaugums ir negatīvs- gadā likvidēto uzņēmumu skaits ir lielāks kā jaunreģistrēto skaits, norādīts SIA Lursoft IT informācijā. Kā viena no šobrīd veiksmīgākajām pilsētām ekonomiskās attīstības ziņā ilgtermiņā (stabils uzņēmumu skaita pieaugums (3 vieta valstī 2003. gadā), salīdzinoši liels piesaistīto ārvalstu investīciju apjoms uzņēmumu pamatkapitāliem (4), liela aktivitāte kredītu piesaistē uzņēmumos, izmantojot komercķīlas (2), liels un pieaugošs vidējais uzņēmumu statūtkapitāls (2) ir uzskatāma Liepāja un Liepājas rajons. Ja 2002. gadā tikai 4 valsts rajonos bija vērojams absolūtais jaunreģistrēto uzņēmumu pieaugums (jaunreģistrēto uzņēmumu skaits gadā pārsniedz šajā gadā likvidēto uzņēmumu skaitu), tad 2003. gadā šāds absolūtais pieaugums vērojams vairumā Latvijas pilsētu un rajonu, un tikai 5 Latvijas rajonos kopējais uzņēmumu skaits sarucis- likvidēti vairāk uzņēmumu, nekā nodibināti no jauna. Kā būtisks reģionālās attīstības uzlabojums,- lai gan nelielā, bet tomēr tendence uzņēmējdarbības attīstībai ārpus Rīgas- ja 2001. gadā Rīgā tika reģistrēti 66.4% un 2002. gadā- 66.1%, tad 2003. gadā- šis rādītājs samazinājies par 2.3%- Rīgā un rajonā tika reģistrēti 63.7% no valstī jaundibināto uzņēmumu un komersantu kopskaita. Rīgā ir visaktīvākās uzņēmumu likvidācijas tendences, tādēļ ja apskatām absolūto uzņēmumu skaita pieaugumu (jaunreģistrētie mīnus likvidētie Rīgā), tad 2002. gadā tas Rīgā bija 79%, savukārt 2003. gadā- 75% pret valstī kopā absolūto rādītāju,norādīts SIA Lursoft IT informācijā. Tradicionālais līderis pēc jaunu uzņēmumu reģistrācijas skaita arī 2003. gadā bija Rīga un rajons- tika jaunreģistrēti 4906 komersanti (2002. gadā- 4154).Visnegatīvākās tendences jaunu uzņēmumu veidošanas procesā vērojamas Aizkraukles, Alūksnes, Ludzas, Krāslavas pilsētās. Jaunizveidoto uzņēmumu skaits samazinājies salīdzinot ar iepriekšējo gadu ir samazinājies, turklāt arī dažās- vairāk likvidēto uzņēmumu, salīdzinot ar jaundibinātiem,norādīts SIA Lursoft IT informācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

30. septembrī – lielākais “Atvērto durvju dienu maratons” jaunajos projektos

Sadarbības materiāls, 26.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudens sezonai pamazām iezogoties gan sirdīs, gan prātos, ir īstais laiks pievērsties nopietnākiem plāniem, piemēram, noskatīt ilgi meklēto īpašumu, ko saukt par īstajām mājām. Jauno projektu tirgus šobrīd ir piesātināts ar piedāvājumiem un pietiekami aktīvs arī pircēju pusē, tāpēc lielākais nekustamo īpašumu sludinājumu portāls “City24.lv” 30. septembrī piedāvā “Atvērto durvju dienu maratonu”, kur klātienē būs iespējams apskatīt vairāk nekā 20 jaunos projektus.

Iepazīsties ar dalībniekiem!

Dainas (Centrs), Merks Magnolijas (Centrs), Matīsa iela 29 (Centrs), Silvas Nami (Purvciems), Ošu 2 (Jūrmala), Kvartāls B91 2. kārta (Centrs), Ezerjugla (Jugla), Saliena Park Apartments (Piņķi), Mežciema mājas (Mežciems), Ludviķa iela 2 (Torņakalns), Ezera Solo (Mežaparks), Āpšu 4 (Torņakalns), Elijas Nami (Centrs), Mežaparka lofti (Mežaparks), Zeļļu iela 13 (Āgenskalns), Mārupes iela 6 (Āgenskalns), Lieplejas (Čiekurkalns), Amālijas iela 5A (Āgenskalns), Brīvības gatve 217 (Teika), Merks Viesturdārzs (Centrs), Jelgavas iela 65 (Torņakalns), Green Space (Piņķi), Raņķa dambis 31 (Āgenskalns).

Komentāri

Pievienot komentāru