Finanses

A/s «Zoovetapgāde» lielākie akcionāri

Valters Paiders [email protected], 29.07.2003

Jaunākais izdevums

Uz a/s Zoovetapgāde akcionāru pilnsapulci, kas notiks 31. jūlijā uzņēmuma akcionāri kopumā ir nobloķējuši 414 371 akciju, kas ir 91.99% no uzņēmuma publiskās emisijas apjoma. Uzņēmuma publiskās emisijas apjoms ir 450 444 akcijas. A/s Zoovetapgāde apmaksātais pamatkapitāls ir 451 244Ls.

A/s Zoovetapgāde lielākie publiskās emisijas akcionāri

AkcionārsAkciju skaits% no pamatkapitāla
Aldis Taurītis267 18559.21%
Shelby Financial LLC24 6345.46%
Leimanis Jānis23 5515.22%
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, VAS22 5625.00%
TAURĪTE AIJA15 4443.42%
Rita Grunvalde3 4670.77%
Juris Sokolovskis2 6220.58%
Ārija Mangale2 4390.54%
Materiāls tapis, pateicoties Latvijas Centrālā depozitārija informatīvajam atbalstam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK liedz balsstiesības lielākajam Zoovetapgādes akcionāram par akciju atpirkšanas piedāvājuma neizteikšanu

Ieva Mārtiņa [email protected], 11.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome konstatējusi, ka Aldis Taurītis ir pārkāpis Finanšu instrumentu tirgus likuma Pārejas noteikumu prasību un nav izteicis a/s "Latvijas Zoovetapgāde" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu. Saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumu viņš nevar izmantot no a/s "Latvijas Zoovetapgāde" akcijām izrietošās balsstiesības līdz obligātā a/s "Latvijas Zoovetapgāde" akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai. Šāds lēmums aizsargās vairāk nekā 200 a/s "Latvijas Zoovetapgāde" akcionāru intereses un dos tiem iespēju prasīt zaudējumu atlīdzību, ja akcionāri uzskatīs, ka viņiem tādi radušies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas Fondu birža izteikusi brīdinājumu Latvijas zoovetapgādei

Žanete Hāka, DB, 18.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu biržas valde nolēmusi izteikt brīdinājumu AS Latvijas zoovetapgāde par Biržas noteikumu pārkāpumu, liecina paziņojums biržā.

Brīdinājums izteikts, jo Latvijas zoovetapgāde maijā iesniegusi biržai revidētu 2007.gada pārskatu, kuru bija revidējis zvērināts revidents SIA Audits Pluss. Kopš revidētā 2006. gada pārskata iesniegšanas, kuru revidēja zvērināts revidents SIA Reko, AS Latvijas zoovetapgāde nebija biržu informējusi par revidenta maiņu.

Līdz ar to Latvijas zoovetapgāde ir pārkāpusi Biržas noteikumus, kas paredz, ka sabiedrība nekavējoties atklāj informāciju par izmaiņām valdes vai padomes sastāvā un revidenta vai prokūrista maiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par ilgstošiem likuma pārkāpumiem Latvijas Zoovetapgādes akcijas izslēdz no biržas

Žanete Hāka, 16.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konstatējot vairākus un ilgstošus Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumus, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi izslēgt AS Latvijas Zoovetapgāde akcijas no regulētā tirgus, informē FKTK.

Uzņēmuma akcijas tika kotētas NASDAQ OMX Riga Otrajā sarakstā.

Šāds lēmums ir pieņemts, jo AS Latvijas Zoovetapgāde ilgstoši nav ievērojusi likuma prasības par revidētu gada pārskatu publicēšanu, tādējādi savlaicīgi nenodrošinot ieguldītājiem ticamu finanšu informāciju par uzņēmumu. Līdz lēmuma pieņemšanas dienai joprojām nav publiskoti revidētie 2011., 2012., un 2013. gada pārskati un starpperiodu pārskats par 2014. gada trīs mēnešiem.

Papildus konstatēts, ka tirgus dalībnieks likumā noteiktajā termiņā un kārtībā nav atklājis informāciju par vairākiem būtiskiem notikumiem, tai skaitā, šķīrējtiesā un tiesā iesniegtajām prasībām pret to, tiesas pieņemtajiem lēmumiem, izmaiņām akciju sabiedrības padomē un citu. Arī pēc vairākiem FKTK pieprasījumiem informācija ne ieguldītājiem, ne uzraugam netika nodrošināta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Birža piemēro uzraudzības statusu VEF Radiotehnika RRR un Latvijas zoovetapgādei

Žanete Hāka, 06.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Riga valde nolēmusi piemērot uzraudzības statusu AS VEF Radiotehnika RRR un AS Latvijas zoovetapgāde, liecina paziņojums biržā.

Abiem uzņēmumiem uzraudzības statuss piemērots, jo tie līdz 6. maijam nav iesnieguši 2013. gada revidētu gada pārskatu. AS Latvijas zoovetapgāde uzraudzības statuss jau tika piemērots 2010. gada 29.jūlijā, un tas ir papildināts 2012.gada 2. maijā, 2013. gada 2.maijā, kā arī šodien.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību, skaidro biržas pārstāvji. Biržas noteikumi paredz uzraudzības statusa noteikšanu gadījumos, kad emitenti neievēro biržas noteikumos noteiktās regulāri sniedzamās informācijas iesniegšanas termiņus un kārtību.

Jau ziņots, ka februārī Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu ierosināt AS Latvijas zoovetapgāde tiesikās aizsardzības procesa lietu. AS Latvijas zoovetapgāde tika noteikts termiņš tiesiskās aizsardzības pasākumu plāna izstrādei un saskaņošanai ar kreditoriem līdz 20.aprīlim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AS Latvijas Zoovetapgāde Padomes paziņojums uzņēmuma darbiniekiem, piegādātājiem, klientiem un akcionāriem

, 27.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš 2008. gada 24. jūlija, kad, saskaņā ar notikušo akcionāru sapulci, tika veiktas izmaiņas uzņēmuma pārvaldes institūcijās, Uzņēmums un lielākie tā akcionāri ir iesaistīti vairākās tiesvedībās, kas ievērojami apgrūtina Uzņēmuma normālu saimniecisko darbību.

Diemžēl kopš akcionāru sapulces, iepriekšējā uzņēmuma padome un valde, pēc rakstisku aicinājumu saņemšanas, nav uzskatījusi par nepieciešamu kontaktēties ar jaunajiem valdes locekļiem, kā arī nav sniegusi pieprasīto informāciju, jaunajai valdei ir tikusi liegta pieeja uzņēmuma biroja telpām un grāmatvedības informācijai, tādējādi uzņēmums nav varējis laicīgi norēķināties ne ar uzņēmuma darbiniekiem, ne arī ar tā piegādātājiem.

Iepazīstoties ar to informāciju, kas ir pieejama jaunajai uzņēmuma vadībai, nākas konstatēt, ka atsevišķiem uzņēmuma vadības locekļiem, kas vienlaikus ir bijuši arī vieni no tā lielākajiem akcionāriem, ir veikti maksājumi ārpus darba attiecībām no uzņēmuma naudas līdzekļiem, kas nav saistīti ar uzņēmuma saimniecisko darbību, kā arī uzņēmums ir galvojis tiem par labu izsniegtajiem aizdevumiem, par kuriem pašlaik netiek maksāts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmumi nodokļos valsts kopbudžetā pērn samaksājuši 7,58 miljardus eiro, no tiem 5,28 miljardus eiro - Rīgā reģistrētie uzņēmumi. Lielāko nodokļu maksātāju saraksta galvgalī atrodas degvielas tirgotāji, kā arī valsts lielās kapitālsabiedrības, liecina "Lursoft" apkopotā informācija.

Lai izceltu arī reģionos reģistrēto uzņēmumu nozīmi tautsaimniecībā un pienesumu valsts budžetam, "Lursoft" apkopojis informāciju par lielākajiem nodokļu maksātājiem reģionos.

Kurzeme

Puse no TOP 20 lielākajiem nodokļu maksātājiem Kurzemē reģistrēti Liepājā. Vēl sešiem uzņēmumiem juridiskā adrese reģistrēta Ventspilī, bet vēl pa vienam ir no Dundagas, Grobiņas, Priekules un Rojas novadiem.

Lielākais nodokļu maksātājs starp Kurzemes uzņēmumiem 2019.gadā bijis AS "UPB", kas VID administrētajos nodokļos samaksājis 8,86 milj.eiro. Tas ir par 15,77% vairāk nekā gadu iepriekš.

Straujākais samaksāto nodokļu pieaugums starp Kurzemes TOP 20 lielākajiem nodokļu maksātājiem pēdējā gada laikā bijis SIA "Quality Jobs" no Ventspils. Lursoft dati rāda, ka 2018.gadā nodokļos uzņēmums samaksājis 1,33 milj.eiro, bet pagājušajā gadā tie bijuši jau 2,13 milj.eiro. Uzņēmums nodarbojas ar elektronisko sistēmu produktu ražošanu un ražošanas pakalpojumu sniegšanu, darbojoties industriālo sistēmu, datu tīklu infrastruktūras, ierīču interneta, kā arī medicīnas un vairāku citu tirgu nišu segmentos. Uzņēmuma vienīgā kapitāldalu turētāja ir Santa Toča.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Birža piemēro Uzraudzības statusu Latvijas zoovetapgādei

Žanete Hāka, DB, 29.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu biržas valde nolēmusi piemērot uzraudzības statusu AS Latvijas zoovetapgāde, liecina paziņojums biržā.

Biržas noteikumi paredz Uzraudzības statusa noteikšanu gadījumos, kad ir svarīgi piesaistīt tirgus dalībnieku uzmanību kādam nozīmīgam apstāklim. AS Latvijas zoovetapgāde 24. jūlijā publiskoja paziņojumu par kārtējās akcionāru sapulces atsaukšanu, taču 28. jūlijā tika publiskoti minētajā sapulcē pieņemtie lēmumi. Birža ir pieprasījusi sabiedrībai sniegt paskaidrojumus par minēto situāciju.

Db jau informēja, ka pagājušajā nedēļā notikušajā AS Latvijas zoovetapgāde kārtējā akcionāru sapulcē mainīta uzņēmuma padome un valde.

No valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots Aldis Taurītis, saglabājot viņam valdes locekļa amatu. No valdes locekļa amata nolemts atbrīvot Dinu Kleimani un Viju Enkuzenu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Birža atceļ Uzraudzības statusu AS Latvijas Zoovetapgāde

, 30.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu biržas valde trešdnie, 30. jūlijā nolēma atcelt Uzraudzības statusu AS Latvijas Zoovetapgāde.

AS Latvijas Zoovetapgāde 2008. gada 29. jūlijā ir sniegusi publisku atbildi uz Biržas uzdotajiem jautājumiem par 2008. gada 24. jūlija kārtējo akcionāru sapulci. Līdz ar to ir novērsti apstākļi, kuru dēļ biržas valde 2008. gada 29. jūlijā AS Latvijas Zoovetapgāde piemēroja Uzraudzības statusu.

Kā arī, Biržas valde nolēma vērst Finanšu un kapitāla tirgus komisijas uzmanību uz augstāk minētās sapulces norises apstākļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ierosina Latvijas zoovetapgādes maksātnespējas procesu

, 05.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa ierosinājusi a/s Latvijas zoovetapgāde maksātnespējas procesu, liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

Iepriekš NASDAQ OMX Riga birža apturēja tirdzniecību ar uzņēmuma akcijām, pamatojoties uz ziņu aģentūras Baltic Business Service mājas lapā publicēto informāciju par tiesas 27. aprīlī ierosināto Latvijas zoovetapgādes maksātnespējas lietu.

Latvijas zoovetapgāde gan tajā dienā sniedza biržai komentāru, ka uzņēmuma rīcībā nav oficiālas informācijas par to, ka tiesa šo lietu ir ierosinājusi. Pēc tam tirdzniecību biržā atjaunoja.

Uzņēmums arī paziņojumā norādīja, ka, tiklīdz tā rīcībā būs oficiāla informācija, tā tiks sniegta biržai.

Latvijas zoovetapgādes akcija biržā maksā 0.63 Ls.

Latvijas zoovetapgāde šovakar biržā iesniegusi paziņojumu, ka ir saņēmusi tiesas lēmumu par maksātnespējas procesa lietas ierosināšanu, pamatojoties uz Hamburger Leistungsfutter GmbH pieteikumu. Uzņēmuma vadība nepiekrīt maksātnespējas lietas ierosināšanas pamatojumam, un šobrīd tiek skaidroti visi apstākļi un ar procesa virzību saistītie fakti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijas Zoovetapgādei birža piemēro uzraudzības statusu

, 06.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biržas NASDAQ OMX Riga valde piemērojusi uzraudzības statusu a/s Latvijas Zoovetapgāde.

Latvijas Zoovetapgāde 2009. gada 5. maijā plkst. 17:04 iesniedza paziņojumu biržas informācijas sistēmā, kurā informēja par to, ka Sabiedrības valde ir saņēmusi Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas 2009. gada 27.aprīļa lēmumu par sabiedrības maksātnespējas procesa lietas ierosināšanu, pamatojoties uz Hamburger Leistungsfutter GmbH pieteikumu.

Biržas noteikumi paredz Uzraudzības statusa piemērošanu gadījumos, kad ir ierosināts emitenta maksātnespējas process.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Db.lv jau vēstīja, ka iepriekš NASDAQ OMX Riga birža apturēja tirdzniecību ar uzņēmuma akcijām, pamatojoties uz ziņu aģentūras Baltic Business Service mājas lapā publicēto informāciju par tiesas 27. aprīlī ierosināto Latvijas Zoovetapgādes maksātnespējas lietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Izsolīs AS Latvijas zoovetapgāde īpašumu Preiļos

Žanete Hāka, 09.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 13.novembrī, notiks AS Latvijas zoovetapgāde nekustamā īpašuma izsole, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Nekustamais īpašums atrodas Preiļos, Daugavpils ielā 73 un sastāv no divām ēkām.

Izsoles sākuma cena ir 6100 eiro, izsoles solis – 300 eiro. Šī ir pirmā nekustamā īpašuma izsole. Kopējā būves platība ir 829,5 kvadrātmetri.

Parāda piedzinējs ir Valsts ieņēmumu dienests, kā arī Preiļu novada dome.

Db.lv jau rakstīja, ka, konstatējot vairākus un ilgstošus Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumus, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pērnā gada jūlijā nolēma izslēgt AS Latvijas Zoovetapgāde akcijas no regulētā tirgus, informē FKTK.

Šāds lēmums ir pieņemts, jo AS Latvijas Zoovetapgāde ilgstoši nav ievērojusi likuma prasības par revidētu gada pārskatu publicēšanu, tādējādi savlaicīgi nenodrošinot ieguldītājiem ticamu finanšu informāciju par uzņēmumu. Līdz lēmuma pieņemšanas dienai joprojām nav publiskoti revidētie 2011., 2012., un 2013. gada pārskati un starpperiodu pārskats par 2014. gada trīs mēnešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Birža atceļ un uzliek jaunu uzraudzības statusu Latvijas Zoovetapgāde

Sanita Igaune, 30.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Riga valde nolēmusi atcelt 3.februārī piemēroto uzraudzības statusu a/s Latvijas Zoovetapgāde, bet vienlaicīgi ir piemērots jauns.

Februārī uzņēmumam tika piemērots uzraudzības statuss, jo a/s Latvijas Zoovetapgāde līdz 3.februārim nebija veikusi 2009. gada maksas par akciju kotēšanu Otrajā sarakstā fiksētās daļas apmaksu, biržas noteiktajā termiņā un nokavējums pārsniedza sešus mēnešus.

Šobrīd uzņēmums ir veicis atmaksu, tāpēc nav spēkā apstākļi, uz kuriem uzņēmumam februārī tika piemērots uzraudzības statuss.

Ņemot vērā to, ka uzņēmuma parādsaistības pārsniedz tās aktīvus saskaņā ar informāciju, kas ir sniegta a/s Latvijas Zoovetapgāde finanšu pārskatos, kā arī Latvijas Vēstnesī publicētos paziņojumus par uzņēmuma īpašumu izsolēm, biržas valde ir nolēmusi piemērot uzņēmumam jaunu uzraudzības statusu, kas nosaka, ka biržai ir tiesības piemērot emitentam uzraudzības statusu, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību, ja emitents ir atzinis savu maksātnespēju, vai emitentam ilgstoši ir maksātspējas problēmas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Latvijas zoovetapgādes akcijas neizslēgs no biržas

Žanete Hāka, 15.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Latvijas zoovetapgāde akcionāru sapulcē nolemts neizslēgt uzņēmuma akcijas no NASDAQ OMX Riga biržas, liecina kompānijas paziņojums biržā.

Arī iepriekšējā akcionāru sapulcē oktobra beigās uzņēmuma akcionāri izlēma neizslēgt akcijas no biržas, taču noteica jaunu sapulci, kurā lemt par šo pašu jautājumu.

NASDAQ OMX Riga valde nolēmusi atcelt papildus uzraudzības statusu, kas uzņēmumam tika piemērots 15. novembrī atbilstoši biržas noteikumiem, kas nosaka, ka biržai ir tiesības piemērot uzraudzības statusu, ja tuvāko sešu mēnešu laikā plānotas darbības, kuru rezultātā emitenta finanšu instrumenti tiktu izslēgti no regulētā tirgus.

Biržas valde 29. jūlijā piemēroja Latvijas zoovetapgādei uzraudzības statusu atbilstoši noteikumiem, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību, ja emitents ir atzinis savu maksātnespēju, vai emitentam ilgstoši ir maksātspējas problēmas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ierosina Latvijas zoovetapgādes maksātnespējas procesu

, 22.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas zoovetapgāde saņēmusi Uzņēmumu reģistra lēmumu par ieraksta izdarīšanu maksātnespējas reģistrā, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Lietā ir iecelts administrators Andris Purmalis.

Db.lv jau ziņoja, ka Latvijas zoovetapgāde biržā iesniegusi paziņojumu, ka ir saņēmusi tiesas lēmumu par maksātnespējas procesa lietas ierosināšanu, pamatojoties uz Hamburger Leistungsfutter GmbH pieteikumu. Uzņēmuma vadība nepiekrīt maksātnespējas lietas ierosināšanas pamatojumam, un šobrīd tiek skaidroti visi apstākļi un ar procesa virzību saistītie fakti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas Fondu biržas valde piemēro uzraudzības statusu AS Latvijas Zoovetapgāde

, 29.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu biržas valde otrdien, 29. jūlijā nolēma piemērot uzraudzības statusu AS Latvijas Zoovetapgāde.

Biržas noteikumi paredz Uzraudzības statusa noteikšanu gadījumos, kad ir svarīgi piesaistīt tirgus dalībnieku uzmanību kādam nozīmīgam apstāklim. AS Latvijas Zoovetapgāde 2008. gada 24. jūlijā publiskoja paziņojumu par kārtējās akcionāru sapulces atsaukšanu, taču 2008. gada 28. jūlijā tika publiskoti minētajā sapulcē pieņemtie lēmumi. Birža ir pieprasījusi Sabiedrībai sniegt paskaidrojumus par minēto situāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijas zoovetapgādei tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns jāizstrādā līdz aprīļa beigām

Žanete Hāka, 21.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu ierosināt AS Latvijas zoovetapgāde tiesikās aizsardzības procesa lietu, liecina kompānijas paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

AS Latvijas zoovetapgāde noteikts termiņš tiesiskās aizsardzības pasākumu plāna izstrādei un saskaņošanai ar kreditoriem līdz 20.aprīlim.

Db.lv vairākkārt rakstījis, ka uzņēmumam jau ilgāku laiku ir maksātspējas problēmas, un iepriekš tika lemts par kompānijas akciju izslēgšanas no biržas, bet tomēr tika lemts akcijas atstāt biržā.

Uzņēmums vēl nav iesniedzis pērnā gada pārskatu, bet trīs mēnešu periodā uzņēmuma apgrozījums bija 491 eiro, bet zaudējumi – 10,7 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Birža atceļ vienu Uzraudzības statusa nosacījumu AS Latvijas Zoovetapgāde

, 09.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Latvijas Zoovetapgāde 2008. gada 9. jūnijā ir iesniegusi biržā revidētu finanšu pārskatu par periodu, kas noslēdzās 2007.gada 31. decembrī, minēts AS Rīgas Fondu birža biržas paziņojumā.

Līdz ar to ir novērsti apstākļi, kuru dēļ biržas valde 2008. gada 6. maijā piemēroja AS Latvijas Zoovetapgāde Uzraudzības statusu. Sabiedrībai tiek saglabāts uzraudzības statuss, kas tika piemērots ar 2008. gada 28. maija valdes lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Atceļ Uzraudzības statusu Latvijas zoovetapgādei

, 25.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

NASDAQ OMX Riga valde nolēmusi atcelt Uzraudzības statusu Latvijas zoovetapgādei, liecina paziņojums biržā.

Latvijas zoovetapgāde iesniegusi Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas lēmumu par ierosinātās maksātnespējas lietas izbeigšanu. Līdz ar to ir novērsti apstākļi, kuru dēļ biržas valde 6. maijā

piemēroja uzņēmumam Uzraudzības statusu.

Db.lv jau ziņoja, ka Latvijas zoovetapgāde biržā iesniegusi paziņojumu, ka ir saņēmusi tiesas lēmumu par maksātnespējas procesa lietas ierosināšanu, pamatojoties uz Hamburger Leistungsfutter GmbH pieteikumu. Uzņēmuma vadība nepiekrīt maksātnespējas lietas ierosināšanas pamatojumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Uzlabojušies Latvijas zoovetapgādes finanšu rādītāji

Žanete Hāka, 01.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņos mēnešos pieaudzis Latvijas zoovetapgādes apgrozījums un samazinājušies zaudējumi, liecina uzņēmuma pārskats NASDAQ OMX Riga biržā.

Latvijas zoovetapgādes apgrozījums sasniedzis 228 tūkstošus latu, gada laikā palielinoties par 8%. Savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājušies par 56% līdz 74 tūkstošiem latu.

Uzņēmuma vadība norāda, ka turpinās cīņu, lai atgūtu zaudētās pozīcijas savā nozarē. Uzņēmuma vadība un padome turpinās savu iesākto darbību mērķu un uzdevumu sasniegšanai, ņemot vērā priekšnosacījumus, ka Eiropas un pasaules ekonomiskā situācija uzlabojas.

Db.lv jau rakstīja, ka a/s Latvijas zoovetapgāde akcionāru sapulcē oktobrī nolemts turpināt uzņēmuma darbību, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Tomēr izsludināta jauna akcionāru sapulce 15. novembrī, kuras laikā tiks izskatīts jautājums par sabiedrības akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AS Latvijas Zoovetapgāde piemēro papildu nosacījumus

, 29.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu biržas valde nolēmusi, ka uzraudzības statuss, kas AS Latvijas Zoovetapgāde ir piemērots ar Biržas valdes 2008. gada 6. maija lēmumu, no 2008. gada 28. maija tiek piemērots arī atbilstoši Biržas noteikumu Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos. 20.1.2.punktam.

Par uzraudzības statusa atcelšanu Biržas valde lems pēc visu apstākļu, kādēļ uzraudzības statuss noteikts, novēršanas.

Biržas noteikumi paredz Uzraudzības statusa noteikšanu gadījumos, ja emitents ir uzsācis likvidācijas procesu vai ir ierosināta emitenta maksātnespēja.

2008. gada 28. maijā Rīgas Fondu birža saņēma informāciju, ka Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu ierosināt AS Latvijas Zoovetapgāde maksātnespējas lietu, kā arī apķīlāt Sabiedrības pamatlīdzekļus.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsaka brīdinājumu Latvijas zoovetapgādei

, 06.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi izteikt brīdinājumu AS Latvijas zoovetapgāde, liecina FKTK lēmumi.

FKTK konstatējusi, ka AS Latvijas zoovetapgāde Oficiālajai obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmai nav iesniegusi tās 2008. gada sešu mēnešu pārskatu, tādējādi pārkāpjot Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības.

Db.lv jau ziņoja, ka atkāpusies Latvijas zoovetapgādes padome un janvāra sākumā tika nomainīta arī uzņēmuma valde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijas Zoovetapgādes apgrozījums sarucis par 85.7 %

, 01.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Latvijas Zoovetapgāde šā gada pirmā ceturkšņa apgrozījums sarucis par 85.7 % salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni, liecina uzņēmuma nerevidētais pārskats NASDAQ OMX Riga biržā.

Tikmēr uzņēmuma zaudējumi pirmajā ceturksnī sasnieguši 85.7 tūkst. Ls. Jāpiemin, ka pagājušā gada pirmajā ceturksnī Latvijas Zoovetapgāde bija spējusi strādāt ar 21.4 tūkst. Ls peļņu.

Latvijas Zoovetapgādes vadība straujo finanšu rādītāju pasliktināšanos skaidro ar paralizēto uzņēmuma darbību periodā no pagājušā gada jūlija līdz decembrim.

Pašlaik tiek veiktas pārrunas ar ārzemju partneriem par parādu nomaksu, veidojot maksājumu grafikus, un jaunu preču piegādes iespējām, lai uzņēmums varētu veikt saimniecisko darbību un nodrošināt ar nepieciešamām precēm Latvijas veterinārārstus, zemniekus, lauksaimniekus, tā uzņēmuma vadība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Latvijas zoovetapgāde lems par akciju izslēgšanu no biržas

Žanete Hāka, 22.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

a/s Latvijas zoovetapgāde akcionāru sapulcē nolemts turpināt uzņēmuma darbību, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Tomēr izsludināta jauna akcionāru sapulce 15. novembrī, kuras laikā tiks izskatīts jautājums par sabiedrības akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Birža gada sākumā uzņēmumam piemēroja uzraudzības statusu un papildus nosacījumus, jo emitents nebija samaksājis kotēšanas maksu biržas noteiktajā apjomā un termiņos un samaksas nokavējums pārsniedz sešus mēnešus. Toreiz biržas pārstāvji norādīja, ka nepieciešamības gadījumā lems par uzņēmuma akciju izslēgšanu no biržas.

Latvijas zoovetapgāde piedāvā Latvijas tirgū barības vielas, barības piedevas, profilaktiskās vakcīnas, medikamentus.

Db.lv jau rakstīja, ka šā gada pirmajā pusgadā Latvijas zoovetapgādes zaudējumi sasnieguši gandrīz 70 tūkstošus latu, kas ir par 46% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Zoovetapgade uzņēmuma paziņojums 

, 02.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/S Latvijas Zoovetapgāde valde informē, ka līdz š.g. 25. aprīlim netika saņemta grāmatvedības precizētā atskaite, līdz ar ko zvērināta revidenta atzinums uz sapulces sasaukšanas brīdi nebija dots, tāpēc 2007.gada 27.aprīlī sasauktā akcionāru pilnsapulce tika atlikta.

Pēc zvērināta revidenta atzinuma saņemšanas, akcionāriem likumā noteiktā kārtībā tiks paziņota informācija par pilnsapulces norises vietu, datumu un laiku.

Akciju sabiedrības Latvijas Zoovetapgāde

valdes priekšsēdētājs

Aldis Taurītis

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Birža atceļ Uzraudzības statusu AS Latvijas Zoovetapgāde

, 19.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu biržas valde š.g. 19.martā nolēma atcelt Uzraudzības statusu AS Baloži.

AS Latvijas Zoovetapgāde 2007.gada 19. martā ir iesniegusi biržā nerevidētu 12 mēnešu finanšu pārskatu par periodu, kas noslēdzās 2006.gada 31.decembrī. Līdz ar to ir novērsti apstākļi, kuru dēļ biržas valde 2007.gada 1.martā piemēroja AS Latvijas Zoovetapgāde Uzraudzības statusu. Tirgus pakalpojumi

Rīgas Fondu birža

Komentāri

Pievienot komentāru