Jaunākais izdevums

Holdinga Bazovij Eļement īpašnieks Oļegs Deripaska kļuvis par Krievijas bagātāko cilvēku, liecina pirmdien žurnāla Finans publicētais 500 Krievijas bagātāko cilvēku saraksts.

Abramovičs bagātāko cilvēku saraksta pirmajā vietā bija atradies trīs gadus.

Kopumā Krievijas piecsimt bagātākajo kapitāls sastāda 425,1 miljardu USD, kas ir gandrīz pusotru reizi vairāk nekā pērn. Piecsmit bagātāko sarakstā nabadzīgākajiem pieder vismaz 2,4 miljardi rubļu. Žurnāls norāda, ka Krievijā palielinājies USD miljardieru skaits no 50 cilvēkiem pērn līdz 61 šogad.

10 bagātākie Krievijā:

1. Oļegs Deripaska, Bazovij Eļement īpašnieks - 21,2 miljardi USD.

2. Romāns Abramovičs. Čukotskas apgabala gubernators - 21 miljards USD.

3. Mihails Prohorovs. Noriļskij nikeļ, Rosbank, Poļus Zolota, Otkritije Investiciji un Prof-Media līdzīpašnieks - 14,2 mljd. USD.

4. Vladimirs Potaņins. Mihaila Prohorova partneris - 14,2 mljd. USD.

5. Vladimirs Lisins. Lielākais Novoļipeckas metalurģiskā kombināta akcionārs - 13,9 mljd. USD.

6. Mihails Frīdmans. Lielākais Alfa-Grup akcionārs - 13,850 mljd. USD.

7. Vagits Aļekperovs. Lukoil prezidents un akcionārs - 12,3 mljd.

8. Suleimans Kerimovs. Nafta-Moskva īpašnieks - 12,1 mljd.

9. Aleksejs Mordašovs. Severstaļ lielākais akcionārs - 11,250 mljd.

10. Viktors Vekselbergs. Lleilākais grupas Renova akcionārs - 11,2 mljd.

Visu sarakstu varat lasīt Finans mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Krievijas oligarhus krīze atmetusi piecus gadus atpakaļ

, 17.04.2009

Iepriekšējā gada bagātākais cilvēks Krievijā, kompānijas Rusal īpašnieks Oļegs Deripasks, gada laikā zaudēja 25.1 miljardu USD (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas 100 bagātākie cilvēki krīzes dēļ zaudējuši 73% no savu īpašumu vērtības, atsaucoties uz Forbes Russia, ziņo Bloomberg.

Bloomberg atzīmē, ka Krievijas bagātāko cilvēku īpašumu vērtība samazinājusies vairāk nekā trīs reizes un nokritusi līdz 2004. gada līmenim.

Krievijas oligarhus krīze skārusi īpaši smagi, jo viņi naudu pelnījuši ar izejvielu ražošanu, kuru cena pēdējos sešos mēnešos ir ievērojami samazinājusies, turklāt viņiem vēl ir jāatmaksā milzīgi parādi, kas ņemti izejvielu kompleksu iegādei. Ziņu aģentūra AFP norāda, ka 2008. gadā Krievijā miljardieru skaits krietni pārsniedza simtu un ar šiem rādītājiem tā atpalika tikai no ASV, taču krīze miljardieru skaitu ir samazinājusi līdz 32.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Romāns Abramovičs saglabājis otro vietu bagātāko Lielbritānijas iedzīvotāju sarakstā, kuru veido laikraksts The Sunday Times.

R. Abramoviča bagātība, salīdzinot ar pagājušo gadu, samazinājusies par 40% līdz 7 miljardiem GBP.

Savukārt bagātākais Lielbritānijas iedzīvotājs ir Indijas tērauda magnāts Lakšmi Mitals (Lakshmi Mittal), kura bagātība novērtēta par 10.8 miljardiem GBP. Jāatzīmē, ka viņš ir arī cietis vislielākos zaudējumus, jo salīdzinot ar pagājušo gadu viņa bagātība samazinājusies par 16.9 miljardiem GBP.

Bagātāko Lielbritānijas iedzīvotāju reitinga līderu trijnieku noslēdz Vestminsteras hercogs ar 6.5 miljardiem sterliņu mārciņu. Kopš 2008. gada Lielbritānijas lielākais zemes īpašnieks kļuvis nabadzīgāks tikai par 500 miljoniem mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no bagātākajiem Krievijas pilsoņiem un futbola kluba Chelsea īpašnieks Romans Abramovičs pasūtījis lielāko lidmašīnu pasaulē - Airbus A380, ziņo Lenta.ru.

Abramovičs par šo lidmašīnu samaksājis vismaz 300 miljonus USD. Abramovičs ir pirmais cilvēks pasaulē, kas ir iegādājies šo milzi nevis komerclidojumiem, bet gan personīgām vajadzībām. Airbus A380 spēj pārvadāt līdz 840 cilvēkiem.

Baumas par to, ka Abramovičs ir nolēmis iegādāties A380 jau parādījās jau 2007. gada vasaras sākumā.

Šobrīd kompānijai Airbus ir 165 Airbus A380 pasūtījumi, un kā raksta Lenta.ru, tad R. Abramovičs ar savu lidmašīnu varēs vizināties tikai 2011. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas valdība trešdien atļāva Toda Bolija investoru grupai pārņemt Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea", ka pieder sankciju sarakstā iekļautajam Krievijas oligarham Romanam Abramovičam.

Lielbritānijas Digitālā, kultūras, mediju un sporta departamenta valsts sekretāre Nadīne Dorīsa paziņoja, ka otrdien vēlu vakarā ļāvusi notikt darījumam, kuru apstiprinājusi arī Anglijas premjerlīga.

"Esam gandarīti, ka darījuma rezultātā Romans Abramovičs vai kāds cits sankcijām pakļautais negūs nekādu peļņu," norāda Dorīsa. "Ņemot vērā sankcijas, ko piemērojām tiem, kas ir saistīti ar [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu un asiņaino iebrukumu Ukrainā, kluba ilgtermiņa nākotni var nodrošināt tikai jauna īpašnieka vadībā."

Jau ziņots, ka investoru grupa Beisbola augstākās līgas (MLB) kluba Losandželosas "Dodgers" līdzīpašnieka Toda Bolija vadībā iegādāsies Londonas "Chelsea" futbola klubu par 4,97 miljardiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tiesa atzīst, ka Berezovskim nav tiesību uz Abramoviča miljoniem

Gunta Kursiša, 31.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas oligarhs Boriss Berezovskis tiesā zaudējis Čelsijas futbola kluba īpašniekam Romānam Abramovičam, vēsta BBC.

R. Abramovičs Londonas tiesā noliedza, ka ir bijis B. Berezovska biznesa partneris, savukārt tiesā B. Berezovskis centās pierādīt, ka futbola kluba Čelsijs īpašnieks ir viņu nodevis. B. Berezovskis prasīja savu daļu no 13 miljardiem ASV dolāru, ko R. Abramovičs 2005. gadā guva no Sibneft pārdošanas Gazprom. Prasība Londonas Augstajā tiesā iesniegta jau 2007. gadā.

B. Berezovskis norādīja, ka ticis pārkāpts kontrakts, un pieprasīja trīs miljardus Lielbritānijas mārciņu zaudējumu segšanai. Tāpat viņš norādīja, ka R. Abramovičs esot lauzis solījumu saistībā ar Krievijas alumīnija kompāniju. Savukārt R. Abramovičs norādīja, ka B. Berezovskim tika samaksāts miljoniem mārciņu par «politiskā krusttēva» jeb «jumta» pakalpojumiem, tomēr viņš nekad nav bijis magnāta biznesa partneris, tādēļ B. Berezovska prasītās akcijas uzņēmumā viņam nekad nav piederējušas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anglijas futbola kluba Chelsea īpašnieks Romans Abramovičs kārtējo reizi izpelnījies uzmanību, paziņojot par kādu ektraordināru plānu. Šoreiz miljardieris nodomājis celt dārgāko namu Lielbritānijā. Pašlaik R. Abramovičs gaida nepieciešamās būvatļaujas no Lielbritānijas varasiestādēm, ziņo Telegraph.

Māja, kurā paredzēts kinoteātris, baseins, pirts un citas izklaides vietas, atradīsies Londonas robežās.

R. Abramovičs nesenajā Lielbritānijas bagātāko cilvēku sarakstā ierindots trešajā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas izcelsmes miljardieris Romans Abramovičs maksājis miljardiem dolāru viņam labvēlīgas politikas veicināšanai, kā arī aizsardzības pasākumiem, lai netraucēti varētu būvēt savu impēriju. Tā liecina Londonas augstākās tiesas dokumenti, atsaucoties uz The Times, raksta AFP.

Šī bija pirmā reize, kas R. Abramovičs pats saviem vārdiem izklāstījis, kā viņš pāris gadu laikā ticis pie bagātības 22.6 miljardu USD vērtībā.

R. Abramoviču tiesā iesūdzējis Boriss Berezovskis, kurš pats ir apsūdzēts vairākos noziegumos. B. Berezovskis norāda, ka R. Abramoviča radīto apstākļu rezultātā viņš bijis spiests par pazeminātu cenu pārdot akcijas Krievijas naftas kompānijā Sibneft, alumīnija gigantā Rusal un televīzijas kanālā ORT.

R. Abramovičs atzinis, ka ir maksājis B. Berezovskim, jo tolaik viņam bijusi liela ietekme pār prezidentu Borisu Jeļcinu, kas palīdzēja nodrošināt naftas biznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā dzīvojošais Krievijas oligarhs un Čukotkas gubernators Romāns Abramovičs ir oficiāli šķīries no sievas Irinas, ziņo NewsRu.

Lielbritānijas žurnāls Telegraph raksta, ka neoficiāla informācija liecina, ka Abramoviča sieva Irina saņems tikai 1 miljardu Lielbritānijas mārciņu.

Žurnāls Times raksta, ka jau pērn izskanējušās baumas liek apšaubīt, ka Irina varētu saņemt 5 miljardus Lielbritānijas mārciņu, šķirot laulību Lielbritānijā. Kā raksta Times, ticamāka versija esot, ka Irinai pieder akcijas no Abramoviča īpašuma un par tām arī viņa varētu saņemt 5 miljardus Lielbritānijas mārciņu.

Biznesmeņa preses sekretāre Džoanna Manna paziņoja, ka Abramoviča kungs ar kundzi izšķīrās Krievijas federācijā pēc abpusējas vienošanās.

Laulības šķiršanas līgumā iekļauts saistītais līgums, kas nosaka pāra kopējo bērnu audzināšanu un bijušās sievas finansiālo atbalstu. Šķiršanās laikā Abramovičam piederošais Londonas futbola klubs Chelsea netika apspriests un šķiršanās līgumā netika iekļauts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Abramovičs šveiciešu miljardierim piedāvā iegādāties Chelsea

LETA--PA Media/DPA, 02.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices miljardieris Hansjorgs Vīss saņēmis piedāvājumu no krievu oligarha Romana Abramoviča iegādāties Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea".

"Abramovičs cenšas pārdot visas savas villas Anglijā, un ātri grib tikt vaļā arī "Chelsea"," Šveices laikrakstam "Blick" atklājis 86 gadus vecais Vīss. "Es un vēl trīs cilvēki esam saņēmuši piedāvājumu nopirkt "Chelsea" no Abramaviča."

Kā norāda šveiciešu miljardieris, viņš apsvērs iespējamo darījumu kopā ar citiem partneriem, ja summa nepārsniegs divus miljardus mārciņu (2,4 miljardus eiro), taču apgalvoja, ka viens pats klubu nepirkšot.

"Man jānogaida četras vai piecas dienas," piebilda Viss. "Abramovičs pagaidām prasa pārāk daudz."

"Jūs jau zināt, ka "Chelsea" viņam ir parādā divus miljardus [mārciņu], tikai viņiem nav naudas," piebilst šveicietis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Romānam Abramovičam finanšu krīzes iespaidā pēdējo mēnešu laikā bagātība samazinājusies par vairākiem miljardiem un šobrīd Krievijas miljardieris izskata varbūtību par futbola kluba Chelsea pārdošanu, ziņo Interfax.

Interfax, atsaucoties uz laikrakstu Sunday Times, raksta, ka viena no mīļākajām R. Abramoviča rotaļlietām varētu pāriet pie kāda no Arābu bagātniekiem.

Jāatzīmē, ka R. Abramoviča oficiālais pārstāvis Džons Mans paziņojis, ka R. Abramovičš tomēr nedomā pārdot futbola klubu Chelsea un nemeklējot tam nekādus pircējus. Dž. Mans arī uzsvēris, ka R. Abramovičam nav ne nepieciešamības, ne arī plāna pārdot klubu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Abramovičs atkal sola ierasties Jūrmalā

, 23.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzams, ka uz festivālu Jaunais vilnis, kas sāksies 25. jūlijā, ieradīsies bagātākais Krievijas pilsonis Romans Abramovičs, raksta laikraksts Diena.

Čukotkas gubernators un futbola komandas Chelsea īpašnieks Romans Abramovičs, pēc žurnāla Forbes reitinga tiek uzskatīts par Krievijas bagātāko cilvēku ar 19,2 miljardiem USD lielu bagātību.

Iespējams, ka Jūrmalu apciemos arī Viktors Vekseļbergs (Žurnāls Forbes V. Vekseļbergu ierindojis 10. vietā - Krievijas bagātāko cilvēku sarakstā.). V Vekseļberga bagātība tiek lēsta ap 10 miljardiem USD.

Jūrmalā, iespējams, varēs arī satikt kompānijas Gazprominvestholding direktoru Ališers Usmanovs, kura naudas maks ir 5,6 miljardus biezs.

Protams, jāatzīst, ka bagātākais vīrs Krievijā jau vairākus gadus sola, ka ieradīsies Jūrmalā, bet vēl līdz šim nav ieradies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes ir izveidojis sarakstu ar bagātākajiem eiropiešiem. Saraksta virsotnē atrodas veikalu tīkla IKEA īpašnieks Ingvars Kamprads ar savu ģimeni, savukārt no 25 bagātākajiem eiropiešiem gandrīz puse (12 cilvēki) nāk no Krievijas.

Db.lv piedāvā Forbes apkopoto sarakstu ar bagātākajiem eiropiešiem:

2. Alumīnija industrijas magnāts Oļegs Deripaska (Oleg Deripaska), Krievija - 28 mljrd. USD;

3. Vācijas bagātākais cilvēks Karls Albrehts (Karl Albrecht), Vācija - 27 mljrd. USD;

4. Bernārs Arno (Bernard Arnault), Francija - 25.5 mljrd. USD;

5. Romāns Abramovičs (Roman Abramovich), Krievija - 23.5 mljrd. USD;

6. Teo Albrehts (Theo Albrecht), Vācija - 23 mljrd. USD;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņu aģentūra Reuters raksta, ka Meksikas telekomunikāciju tīkla īpašnieks Karlos Slims apgalvojis, ka viņam fakts, ka viņš ir bagātākais pasaulē nozīmē tikpat daudz cik pīlēm ūdens, "es nemaz nezinu, vai esmu bagātākais, vai 20. bagātākais, vai 2 000. bagātākais. Tam nav nozīmes," saka Karlos Slims.

67 gadus vecais meksikānis žurnālistiem apgalvoja, ka darba apvienošana ar ģimeni viņam ir daudz svarīgāka nekā viņa bagātība.

Jūlijā K. Slima bagātība bija 67,8 miljardi USD. Db.lv jau ziņoja, ka K. Slims bagātībā ir apdzinis Microsoft vadītāju un īpašnieku Bilu Geitsu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardieris Romans Abramovičs iesniedzis Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesā sūdzību pret Eiropadomi par sankcijām, kas viņam piemērotas par saistību ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā ES martā iekļāva Abramoviču to personu sarakstā, kam iesaldēti līdzekļi un aizliegts ieceļot ES.

Eiropadomes amatpersonas un ES tiesa nekomentēja Abramoviča sūdzību.

Avens un Fridmans ES tiesā apstrīdējuši pret viņiem vērstās sankcijas 

Eiropas Savienības (ES) tiesa saņēmusi izskatīšanai miljardiera Pjotra Avena un viņa biznesa...

Lielbritānijas piemēroto sankciju dēļ Abramovičs bija spiests pārdot Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea".

Darījums par "Chelsea" pārdošanu tika pabeigts pirmdien. Futbola klubs pārdots Toda Bolija vadītajai investoru grupai par 4,25 miljardiem sterliņu mārciņu (4,99 miljardi eiro), kas ir lielākā summa, kāda jebkad samaksāta par sporta komandu.

Eiropas Komisija (EK) pavēstīja, ka Portugāles varasiestādes apstiprinājušas, ka Abramovičs vai ar viņu saistītās organizācijas nav guvušas labumu no kluba pārdošanas, un nauda, kas iegūta no darījuma, tiks novirzīta humānajai palīdzībai Ukrainā. Abramovičam ir Portugāles pilsonība.

"Tas seko ciešai sadarbībai starp Eiropas Komisiju, Portugāli un Apvienoto Karalisti, kuras mērķis ir nodrošināt, lai pārdošana pilnībā atbilstu ES sankciju tiesību aktiem," teikts EK paziņojumā ziņu aģentūrai AP. "ES sankciju efektīva ieviešana un izpilde ir Komisijas prioritāte," norādīts paziņojumā.

Piemērojot sankcijas Abramovičam, ES martā norādīja, ka viņam bijusi priviliģēta piekļuve Putinam un viņš saglabājis ļoti labas attiecības ar prezidentu, kas savukārt palīdzējis Abramovičam paturēt savu bagātību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Abramoviča superjahta piestājusi Manhetenas centrā

Gunta Kursiša, 15.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievu miljardiera Romāna Abramoviča Eclipse, kas ir atzīta par pasaules lielāko privāto jahtu, ceturtdien bija redzama «klusi un lēni» slīdam pa Hudzona upi, līdz tā piestāja netālu no Manhetenas centra, sašķobot R. Abramoviča noslēpumainā bagātnieka tēlu, vēsta Business Insider.

Paredzams, ka jahtas parādīšanās Ņujorkas centrā izraisīs virkni spekulāciju par tās īpašnieku. «Redzēt Eclipse piestājam Manhetenas centra piestātnē ir tas pats, kas redzēt zilo vali, plunčājoties Hudzona upē ziemas spelgonī,» raksta medijs, skaidrojot, ka Krievijas miljardieris R. Abramovičs ir slavens ar savu nelabvēlīgo attieksmi pret publicitāti un izvairīšanos no nonākšanas sabiedrības redzeslokā. Līdz šim Eclipse kuģojusi vietās, kur apgrozās tikai citi miljardieri, piemēram, Monako, Kannās u. tml., savukārt, Eclipse parādoties Manhetenā, miljoniem cilvēku un pulka mediju kompāniju «acu priekšā», noslēpumainais R. Abramovičs gluži vai aicinājis pēc uzmanības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Romans Abramovičs, Krievijas oligarhu vārdā, sankcionēja Vladimira Putina iecelšanu par Borisa Jeļcina pēcteci, raksta The Times, kas publicē citātus no agrāk nepubliskotas intervijas ar Aleksandru Litviņenko divus gadus pirms viņa nāves 2006. gada novembrī.

Litviņenko lauzītā angļu valodā stāsta:” Abramovičam bija labi sakari ar Putinu ilgi pirms viņš kļuva par prezidentu. Krievijas oligarhi izvēlas, kuru cilvēku viņi vēlas redzēt prezidenta amatā. 1997. – 1998. gados Abramovičs bija vispiemērotākais cilvēks, lai veiktu prezidenta kandidātu atlasi. Arī tagad Abramovičam ir labas attiecības ar Putinu”.

Pēc Litviņenko domām, Abramovičs ir sponsorējis Putina pirmsvēlēšanu kampaņu 2000. gadā. Litviņenko apgalvo, ka 1990. gada nogalē Abramocičs kontrolēja ievērojamu daļu Krievijas ekonomikas, jo pretējā gadījumā viņu sagaidītu tāds pats liktenis, kā Mihailu Hodorkovski.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Forbes Krievijas žurnālā ceturtdien, 19. aprīlī, publicēti 100 bagātākie Krievijas iedzīvotāji, un topa augšgalā joprojām atrodas oligarhs Romāns Abramovičs, ziņo Ria Novostji.

Čelsijas futbola komandas īpašnieks Abramovičs, kurš nesen, pēc 16 gadus ilgas kopdzīves, izšķīrās no savas sievas, ar kuru kopā viņiem bija 5 bērni, topa 1. vietu ieguvis ar 19,2 miljardiem USD.

Saraksta otrajā vietā ar 16,8 miljardiem USD ierindojas alumīnija kompānijas RusAl īpašnieks Oļegs Deripaska, kura bagātība kopš iepriekšējā Forbes topa pieaugusi par 7,8 miljardiem, savukārt Abramoviča bagātība šajā laika posmā pieaugusi par 0,9 miljardiem.

Viens no iespaidīkajiem jaunpienācējiem bāgātāko simtniekā ir Krievijas parlamenta pārstāvis Suleims Kerimovs. Viņam pieder 5% no uzņēmuma Gazprom, 6% no Krievijas bankas Sberbank un 75% no zelta ieguves kompānijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Abramovičs kļuvis par Čukču autonomā apgabala deputātu

, 13.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas izcelsmes miljardieris Romāns Abramovičs kļuvis par Čukču autonomā apgabala deputātu valsts domē. Čelsijas futbola kluba īpašnieks 12. oktobrī notikušajās vēlēšanās guva 97% atbalstu, ziņo The Press Association.

Iepriekš R. Abramovičs astoņus gadus bija Čukču autonomā apgabala gubernators, līdz Krievijas Federācijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ļāva miljardierim atkāpties no šī amata. Vladimira Putina prezidentūras laikā R. Abramoviča atkāpšanās no gubernatora amata netika akceptēta.

R. Abramovičs esot Čukču autonomajā apgabalā investējis miljoniem dolāru. Reiz miljardieris esot sacījis, ka viņam gubernatora darbs izmaksājot pārāk dārgi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardieris Romāns Abramovičs par 19.5 miljoniem ASV dolāru iegādājies mājokli Holivudā. Krievijas otrs bagātākais iedzīvotājs māju nopircis ar 11% atlaidi, ziņo Wall Street Journal.

A. Abramoviča jaunajā mājoklī, kura sākotnējā cena bija 21.9 miljoni dolāru, ir sešas guļamistabas, astoņas vannasistabas, kā arī baseins, biljarda istaba, kinoteātris un pat vīna pagrabs.

Abramovičam pieder īpašumi arī Aspenā (ASV), Londonā, kā arī vēl viens īpašums Francijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais miljardieru skaits 2006. gadā palielinājies par 153 cilvēkiem, un tagad uz planētas Zeme ir 946 miljardieri. Visu šo cilvēku kopējā bagātība ir 3,5 triljoni USD, ziņo Forbes.

Pirmajā vietā Forbes sarakstā 13. gadu pēc kārtas ierindojies kompānijas Microsoft dibinātājs Bils Geits ar 56 miljardu USD lielu bagātību. Geitsam seko viņa kolēģis un investors Vorens Bafets ar 52 miljardiem USD. Bronzas medaļu ieguva Meksikas telekomunikāciju magnāts un visas Latīņamerikas bagātākais cilvēks Karlos Slima ar 49 miljardiem USD. Ceturtajā vietā seko Latvijas ziemeļu kaimiņš no Zviedrijas veikalu tīkla IKEA īpašnieks Ingvars Kamprads ar 33 miljardiem USD, un piektajā vietā ierindojies Indijas metālapstrādes kompānijas dibinātājs Lakšims Mītals ar 32 miljardiem USD.

2006. gadā Forbes saskaitījis 53 Krievijas miljardierus, kas ir par 19 cilvēkiem vairāk nekā gadu atpakaļ. Un pēc Forbes domām, Romāns Abramovičs atkal ir bagātākais cilvēks Krievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc laikraksta Finans veiktā pētījuma Romāns Abramovičs vairs nav bagātākais Krievijas iedzīvotājs, ziņo Newsru.

Kas atņēmis Abramovičam šo statusu pagaidām netiekot izpausts, taču ir izteikti minējumi, ka tas varētu būt kāds, kurš darbojas metalurģijas jomā (kompānijas NorNikel īpašnieki Vladimirs Potanins un Mihails Prohorovs vai NLMK īpašnieks Vladimirs Ļisins), jo pagājušā gada laikā krāsainā metāla cenas ir sasniegušas rekordaugstu līmeni.

Newsru izteikuši viedokli, ka bagātākais Krievijā tagad esot Vladimirs Potanins, jo pēc kompānijas NorNikel pilnīgas pārņemšanas savā īpašumā viņš esot kļuvis par 30 miljardiem USD bagātāks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deivids Bekhems (David Beckham) ir bagātākais Angļu futbolists ar kopējo bagātību 87 miljoni lielbritānijas mārciņu (90,4 miljoni Ls), ziņo BBC.com.

Bekhema bagātība ir gandrīz trīs reizes lielāka, nekā nākamajam bagātākajam futbolistam Maiklam Ovenam (Michael Owen), kura bagātība sasniedz 32 miljonus mārciņu (33,2 miljoni Ls).

Bagātākais investors Anglijas futbolā ir Romāns Abramovičs, kura bagātība sasniedz 10,8 miljardus mārciņu. Ir aprēķināts, ka viņš futbola klubā Chelsea investējis aptuveni 440 miljonus mārciņu.

Anglijas bagātākie futbolisti (miljoni mārciņu):

David Beckham 87

Michael Owen 32

Robbie Fowler 28

Sol Campbell 27

Rio Ferdinand 22

Ryan Giggs 22

Andriy Shevchenko 22

Thierry Henry 21

Wayne Rooney 20

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Planētas bagātāko trijnieks nemainīgs - Slims, Geits, Bafets

Jānis Rancāns, 03.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā pasaules bagātākie cilvēku savas bagātības kopumā audzējuši par 241 miljardu ASV dolāru, aplēsis Bloomberg Billionaires Index, kas apkopo datus par planētas simts bagātākajiem cilvēkiem.

Kopējā pasaules 100 bagātāko cilvēku īpašumu vērtība aizvadītā gada 31. decembrī aplēsta 1,9 triljonu ASV dolāru apmērā. «Aizvadītais gads miljardieriem bija veiksmīgs. Šogad viņi turpinās meklēt investīciju iespējas visā pasaulē,» Bloomberg skaidroja Red Apple Group īpašnieks, miljardieris Džons Katsimatidis (John Catsimatidis).

Ar vislielāko bagātības pieaugumu aizvadītajā gadā var lepoties Spānijas miljardieris, tirdzniecības ķēdes Inditex, kurai pieder veikalu tīkls Zara, dibinātājs Amaniko Ortega. Viņa bagātības šogad pieaugušas par 22,2 miljardiem, sasniedzot 57,5 miljardus ASV dolāru. Par savas bagātības kāpumu viņš var pateikties Inditex akciju vērtības pieaugumam par 66,7% gada laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā vietā starp bagātākajiem cilvēkiem pasaulē joprojām ierindojas 52 gadus vecais Microsoft korporācijas radītājs Bils Geits, kura kontā Forbes saskaitījuši 57 miljardus ASV dolāru.

Otro vietu, tāpat kā pērn, ieņem investīciju kompānijas Berkshire Hathaway īpašnieks Vorets Bafets ar 50 miljardiem ASV dolāru. Trešajā vietā atrodas Oracle Corporation vadītājs Lorencs Ellisons ar 27 miljardiem ASV dolāru.

Forbes 400 amerikāņu miljardieru sarakstā atrodamas arī 42 sievietes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē bagātākais cilvēks ir Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims, bet bagātākais eiropietis – Zviedrijas mēbeļu tirdzniecības giganta IKEA dibinātājs un vadītājs Ingvars Kampards, liecina Bloomberg izveidotais divdesmit bagātāko zemeslodes iedzīvotāju reitings.

Meksikāņa K. Slima īpašums vērtēts 68,5 miljardu ASV dolāru apmērā, bet viņa tuvākā sekotāja – ASV miljardiera un Microsoft līdzdibinātāja Bila Geitsa īpašumā ir 62,4 miljardi dolāru. Trešo vietu reitingā ar 43,8 miljardiem ieņēmis investors Vorens Bafets.

Ceturtajā vietā, pēc Bloomberg domām, ierindojams IKEA dibinātājs Ingvars Kampards, kurš var lepoties ar 42,5 miljardiem dolāru, bet pirmo piecinieku noslēdz Francijas luksusa preču grupas LVMH dibinātājs un vadītājs Bernārs Arno, kura rīcībā ir 42,3 miljardi ASV dolāru.

Sestajā vietā iekļuvis Zara apģērbu ķēdes īpašnieks Amansio Ortega (38,8 miljardi ASV dolāru), kuram seko Oracle grupas izpilddirekors Lerijs Elisons (38 miljardi), Koch Industries līdzīpašnieki Čārls Kohs (34 miljardi) un Deivids Kohs (34 miljardi) un Brazīlijas raktuvju magnāts Aiks Batista (28,8 miljardi).

Komentāri

Pievienot komentāru