Jaunākais izdevums

Saskaņā ar koncertaģentūras FBI sniegto informāciju viena no pieprasītākajām roka grupām pasaulē - Aerosmith, sniegs koncertu Latvijā. Roka giganti Aerosmith uzstāsies 3.jūlijā Skonto stadionā.

Austrumeiropā kopā notiks tikai četri Aerosmith koncerti, no kuriem viens būs tieši Latvijā.

Aerosmith Latvijā ieradīsies Eiropas turnejas ietvaros, kurā dosies pēc astoņu gadu pārtraukuma.

Steven Tyler, Joe Perry, Brad Whitford, Tom Hamilton un Joey Kramer atzīst, ka viņi ar lielu nepacietību gaida koncertu Latvijā, jo šajā reģionā uzstāsies pirmo reizi savas karjeras laikā. "Mēs dievinām faktu, ka šajā turnejā spēlēsim valstīs un pilsētās, kur pirms tam neesam bijuši. Un Rīga ir viena no šādām - mums ļoti interesantām vietām. Mums nekad pat sapņos nav rādījies, ka kādreiz ieradīsimies šajā reģionā, jo esam uzauguši "aukstā kara" laikā. Mēs zinājām, ka Baltijas valstīs mums ir ļoti daudz fanu, taču nevarējām iedomāties, ka tiešām kādreiz varēsim satikties. Nu mūsu sapnis piepildās un tas būs lieliski!"

Pēdējo 35 gadu laikā Aerosmith ir snieguši aptuveni 2000 šovus. Aerosmith Baltijas reģionā uzstāsies tikai Rīgā un Tallinā, tāpēc esot sagaidāms liels biļešu pieprasījums no citām valstīm. Lietuvā vien jau ir rezervēti vairāki tūkstoši biļešu uz koncertu Rīgā vēl pirms vērienīgās kampaņas sākuma šajā kaimiņvalstī.

Koncertā Rīgā Areosmith izpildīs savus slavenākos hitus - Dream On, Sweet Emotion, Walk This Way, Love In An Elevator, Livin' On the Edge, Cryin, Crazy, Janie's Got A Gun, kā arī filmas Armageddon tituldziesmu I Don't Want to Miss a Thing.

Publiskās biļešu tirdzniecības sākums Latvijā paredzēts 12.martā plkst.10.00 visās Biļešu serviss kasēs visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv.

Jau no šodienas, 6.marta, sākas biļešu iepriekšpārdošana Latvijas Mobilā Telefona klientiem. LMT klientiem jāsūta īsziņa ar tekstu "Aerosmith" uz numuru 1644. Pēc apstiprinājuma īsziņa saņemšanas tā jāuzrāda jebkurā Biļešu serviss kasē pirms pirkuma izdarīšanas. Vairāk: www.lmt.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā honorārs sasniedz miljonu

Madara Fridrihsone, [email protected], 67084402, 27.07.2007

Pirmo reizi Latvijas koncertdzīves vēsturē oficiālais mūziķu honorārs sasniedzis 1 miljonu ASV dolāru — šādu summu šomēnes par uzstāšanos Rīgā saņēmis Stīvena Tailera pārstāvētais Aerosmith.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertu organizētāji atzīst, ka nu jau koncertu organizēšanu var sākt uzskatīt par biznesu, taču iespēju attīstīties vēl ir daudz.

Koncertaģentūru jeb t.s. promouteru pārstāvji min vairākus iemeslus, kādēļ pēdējā laikā pasaulē labi pazīstami mākslinieki vēlas koncertēt Latvijā. Kā atzīst koncertaģentūras Postivus Music pārstāvis Ģirts Majors, pirms pāris gadiem koncertu organizēšanu Latvijā vispār bijis grūti saukt par biznesu, taču tagad aģentūras sākušas kaut ko pelnīt. Tiesa, šis tomēr esot diezgan riskants bizness, jo tā izmaksas ir visai augstas, bet ienākumi - grūti prognozējami, jo ir neiespējami paredzēt, vai tiks iztirgots pietiekami daudz biļešu.

Arēnas Rīga faktors

Būtisku impulsu koncertu dzīves un šī biznesa attīstībai radījusi Arēnas Rīga atvēršana. «Pusotra gada laikā kopš arēnas atvēršanas mēs esam organizējuši pat vairāk pasākumu nekā iepriekšējos 5 gados pirms tam. Šogad jau pieci lieli pasākumi, pērn četri. Tagad mēs varam aicināt māksliniekus uz Rīgu, jo ir lielākas ietilpības norises vieta zem jumta, kas strādā jebkurā gada laikā. Arēna ir ļoti kvalitatīva,» tā Kristaps Kārkliņš, SIA BDG Events mārketinga speciālists. Šī koncertaģentūra Rīgā rīkojusi tādu pasaulē pazīstamu mūziķu kā Depeche mode, Pink un Aerosmith šovus un tās rīkoto koncertu apmeklētāju skaits šogad sasniedzis jau 77 tūkstošus. «Arēnas Rīga atvēršana ir zināms impulss, būtisks, bet to nevajadzētu pārvērtēt. Liela nozīme ir tam, ka cilvēki ir gatavi tērēt naudu par koncertiem, pirms 5-6 gadiem situācija bija pavisam citādāka. Tomēr arēna ir būtiska infrastruktūras daļa, lai šis bizness attīstītos,» atzīst Positivus Music pārstāvis Ģ. Majors, kura pārstāvētā kompānija organizējusi Muse koncertu Arēnā Rīga, Moby koncertu Ķīpsalas hallē, kā arī vairākus citus pasākumus, piemēram, šīs nedēļas nogalē notiekošo mūzikas festivālu Positivus AB. Koncertu rīkotāji ir pārliecināti, ka, neraugoties uz Arēnas Rīga esamību, Latviju nebūt nevar uzskatīt par pietiekami nodrošinātu ar vietām lielu pasākumu rīkošanai. Ģ. Majors norāda, ka šovbiznesa attīstībai par labu nāktu stadions ar kādiem 50 000-70 000 skatītāju vietu, kas ļautu piesaistīt augstākā līmeņa populāros mūziķus. «Cits jautājums ir - cik vispār pasaulē ir mūziķu, kas spētu Latvijā savākt tik lielu publiku,» viņš teica. Sava loma tam, kādēļ promouteriem, runājot ar populārās mūzikas zvaigžņu aģentiem, izdodas pārliecināt viņus, ka ir vērts rīkot koncertu Rīgā, arī faktam, ka Baltijas un Latvijas tirgus daļai mākslinieku ir vēl neatklāts. Latvijas promouteriem nākoties konkurēt ar citu valstu koncertaģenūrām par to, lai konkrēta mūziķa koncerts notiktu tieši Latvijā, jo izpildītāju koncertturneju grafikā parasti konkrētam reģionam paredzēts ierobežots koncertu skaits.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aerosmith pieprasa, lai halli pārveido par dzīvojamo kompleksu

, 19.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai apmierinātu visas amerikāņu rokgrupas Aerosmith prasības tiks izmantota arī liela daļa Olimpiskā Skonto centra pieguļošās teritorijas un ēku. Leģendārās grupas dalībnieki un menedžments koncerta dienā uzturēsies stadionam blakus esošajā hallē, kurā tiks izveidots dzīvojamais komplekss ar visām ērtībām.

Saskaņā ar koncertaģentūras FBI sniegto informāciju koncerta organizatoriem ir notikusi tikšanās ar Aerosmith tehnisko producentu un viņa komandu. Tikšanās rezultātā tika pieņemts galējais lēmums par papildus Olimpiskā Skonto centra ēku un teritorijas izmantošanas nepieciešamību.

Tajā tiks izvietotas grupas grimēšanas telpas, grupas menedžmenta un koncerta organizatoru ofisi, saimniecības telpas, atpūtas telpas un plaša virtuve. Grimētava un ofisu telpas būs aprīkotas ar mūsdienīgām sakaru iekārtām, ieskaitot telefonu līnijas un ātrgaitas interneta savienojumu. Atpūtas telpās būs gaisa kondicionētāji, satelīttelevīzija un spēļu automāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biļešu cenas uz XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku maksas pasākumiem šogad vidēji ir par aptuveni 40% augstākas, nekā tās bija iepriekšējos svētkos 2018.gadā, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini atbilstoši iepriekšējo svētku cenrāžiem un šiem svētkiem sagatavoto cenrādi, kas vēl būs jāizskata Ministru kabinetā.

Cenu kāpums uz visiem pasākumiem nav vienāds. Tāpat ir pasākumi, uz kuriem cenas ir samazinājušās.

Atšķirībā no 2013. un 2018.gada svētkiem ir samazinājies biļešu cenu klāsts, sarūkot tieši lētāko biļešu piedāvājumam.

Piemēram, šogad uz svētku noslēguma koncertu "Kopā augšup" Mežaparka Lielajā estrādē iecerēts piedāvāt biļetes piecās cenu grupās - par 20, 40, 60, 80 un 100 eiro. Savukārt 2018.gadā uz noslēguma koncertu bija pieejamas biļetes sešās cenu grupās - par 15, 25, 35, 45, 55 un 65 eiro. Savukārt 2013.gadā bija septiņas biļešu cenu grupas, lētākajām maksājot 3 latus jeb 4,3 eiro.

Līdz ar to uz svētku noslēguma koncertu dārgākā biļete šogad maksās par 54% vairāk nekā 2018.gadā, kas turklāt ir vairāk nekā divas reizes vairāk par 2013.gada dārgāko biļeti uz noslēguma koncertu. Savukārt lētākā biļete ir par 33% dārgāka nekā 2018.gadā, kā arī atbilst trešās dārgākās biļešu grupas cenai 2013.gada svētku noslēguma koncertā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aerosmith apmeklētības rekords

, 04.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rokgrupas Aerosmith koncertu 3. jūlija vakarā Skonto futbola stadionā apmeklēja vairāk nekā 26 tūkstoši cilvēku. Tas ir lielākais apmeklētāju daudzums, kādu ārvalstu grupa spējusi pulcēt Skonto stadionā, informē koncertaģentūra FBI.

Grupas Aerosmith koncerts ir arī dārgākais un vērienīgākais ārvalstu mūziķu koncerts, kāds jebkad organizēts Latvijā.

Koncertu apmeklēja dažāda vecuma grupas Aerosmith mūzikas cienītāji. Publika mūziķiem pateicās ar ilgstošām ovācijām, pēc kurām Aerosmith atgriezās uz skatuves un izpildīja par roka un hip - hopa klasiku kļuvušo Walk This Way.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupa Aerosmith, kas nākamotrdien, 3.jūlijā, uzstāsies Rīgā, ir apstiprinājusi visas ēdienkartes prasības, saskaņā ar kurām leģendārās rokgrupas dalībnieki uz pusdienu galda Rīgā vēlas redzēt dažādus zivju un gaļas ēdienus, kā arī alu, kas transportēts no ASV, informēja koncertaģentūra FBI.

Telpā, kur grupa kopīgi ieturēs pusdienas, esot jāatrodas tropiskiem augiem, dīvānam, grīdas stāvlampām un galdam, pie kā iespējams pusdienot desmit personām. Ēdienu un dzērienu prasību saraksts, ko organizatori saņēma no Aerosmith, kopumā veido desmit lapaspuses. Tajā tiek minēts, ka Aerosmith dalībnieki pusdienās vēlas baudītu zivju ēdienus (zobenzivs, tuncis, Aļaskas lasis), maigu liellopu fileju un vistu, kas gatavoti pēc šefpavāra labākajām receptēm. Garnējumam - cepti kartupeļi, brūnie rīsi, tvaicēti brokoļi un svaigi dārzeņi. Tāpat tiek prasīti arī svaigi kāposti un ingvers. Uz galda jāatrodas vairāku šķirņu āboliem, banāniem, veseliem citroniem, sarkanajām vīnogām bez kauliņiem, ananāsiem, melonei un arbūzam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties vērīgajiem Db.lv lasītājiem, esam secinājuši, ka internetā parādījušies daudzi sludinājumi, ar kuru palīdzību cilvēki vēlas iegūt Dziesmu svētku biļetes.

Piemēram, sludinājumu portālā ss.lv atrodami sekojoši sludinājumi:

"Ļoti gribu iegādāties 6 biļetes uz Dziesmu svētku deju lieluzveduma koncertu un 6 uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu. Ja ir kāda lieka biļete, ļoti labprāt nopirkšu."

"Vēlos ļoti nopirkt biļeti uz atklāšanas dziesmu svētku koncertu un noslēguma koncertu.. ."

"Pērku trīs biļetes uz dziesmu noslēguma koncertu mežaparka estrādē, ļoti, ļoti, ļoti."

"Vajag 2-5 biļetes uz Dziesmusvētku noslēguma koncertu Mežaparkā un 2-5 biļetes uz Deju svētku koncertu."

utt.

Līdzīgi sludinājumi atrodami arī portālā reklama.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pirmajiem četriem 30. jubilejas akustiskajiem koncertiem mūzikas kluba Kaļķu vārti telpās, mūzikas un mākslas festivāls BILDES 2015 ir sasniedzis savas programmas otro daļu. Kā ierasts, tā turpināsies Rīgas Kongresu namā.

No 27. līdz 29. novembrim klausītājiem būs iespēja apmeklēt Jauno grupu un BILŽU veterānu kopprojektu koncertu, BILDĒS sevi pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncertu, Koncertu bērniem, kā arī noslēdzošo – BILŽU veterānu koncertu, informē festivāla rīkotāji BILŽU BIROJS.

27. novembrī plkst. 19:00 norisināsies Jauno grupu un BILŽU veterānu kopprojektu koncerts, kam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi.

Šogad tajā uzstāsies tādi kopprojekti kā Mitav un Normunds Pauniņš; Rusted Wheel un Aivars Rakovskis; Ron The Star un Atis Zviedris; TRĪS un Jānis Dubavs; FREENIXZ un Edgars Silacērps; Marlēna un Adrians Kukuvass; J.E.E.B un Atis Ieviņš; The Foxtails un DAMBIS; Kristīne Šomase & Attachment un Edvīns Zariņš; The Loudstones un Raimonds Bartaševičs; 45. v-sk. un Aija Vītoliņa; ESPRESSO un Miks Dukurs; NOT YET un Kārlis Auzāns; The Twins Peek un Jānis Bukums; So Lucid Electric Feel un Ainars Virga; Inqognito un Artūrs Račinskis; Wild Detroit Gang un Normunds Jakušonoks; Teleports & Daniels Haitovs un Artūrs Duboks. Koncerta īpašie viesi – grupa Manta. Koncertu vadīs Mikus Frišfelds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vidusmēra koncerti - neizdevīgi

Diāna Golovko kopā ar Daci Skreiju, 02.09.2008

Inga Kadeka-Harkova un Kristaps Kārkliņš no FBI šī gada otrajā pusē kļūs piesardzīgāki, jo līdz novembra vidum laiks koncertu rīkošanai nav pateicīgs. Stāvoklis varētu nostabilizēties pašās gada beigās.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pienācis laiks koncertu rīkotājiem izvērtēt, ko rīkot un ko nerīkot, jo kļūda var maksāt dārgi, raksta laikraksts Dienas bizness.

Šis gads Latvijā bija piesātināts ar dažādiem augstas klases koncertiem un festivāliem, tādējādi radot situāciju, kad savā starpā konkurē ne vien koncertu rīkotāji, bet viena koncertu rīkotāja koncerti. Kā situācija varētu mainīties nākamgad, pagaidām grūti spriest, bet šogad uzstādītā koncertu kvalitātes latiņa solās nekrist.

«Koncertu rīkotāji koncertiem gatavojas jau gadu iepriekš, un tas, ka visi koncerti iekritīs vienā laika periodā, pagājušajā gadā bija grūti paredzams. Jau tagad mēs diskutējam par 2009. gadu, un nevar zināt, varbūt rezultātā vienā dienā sakritīs 5 koncerti,» stāsta FBI direktore Inga Kadeka-Harkova.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar reti izplatītu praksi - koncertu saviem klientiem - klajā nācis ātro kredītu devējs SMScredit.lv, 18. februārī Arēnā Rīga rīkojot koncertu Mīlestība īstajā brīdī. Bažas radījis fakts, ka ielūgumi uz koncertu ir dāvana, veicot aizņēmumu, raksta laikraksts Diena.

1. februārī ielūgumi uz koncertu jau bija beigušies, ziņojis SMScredit.lv.

Plānots, ka koncertā piedalīsies virkne Latvijā pazīstamu mūziķu, arī Intars Busulis, Aija Andrejeva, grupa Musiqq un Latvijas Radio bigbends ar Maestro Raimondu Paulu pie klavierēm. Taču izskanējušas ziņas, ka mūziķi sākotnēji nav bijuši pilnībā informēti par veidu, kādā cilvēki tiks aicināti uz koncertu, raksta Diena.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI paziņo, ka 2008. gada 11. februārī Arēnā Rīga koncertu sniegs ņūmetāla pamatlicēji — ASV grupa Korn.

Mūziķi Latvijā uzstāsies pirmo reizi un šeit ieradīsies koncertturnejas B#%ch We Have a Problem Tour ietvaros. Kā uzskata Korn grupas biedri, šī Eiropas turneja koncertu apmeklētājiem un smagās mūzikas faniem atmiņā paliks vēl ilgi.

Grupa Korn, kas tika nodibināta Kalifornijas pilsētā Beikersfīldā, pasaules uzmanību sev pievērsa 1994. gadā ar savu debijas albumu Korn, kura producents bija par ņūmetāla krusttēvu dēvētais Ross Robinsons (strādājis kopā ar Fear Factory, Sepultura, Deftones, Slipknot, W.A.S.P un Limp Bizkit). Piesātinātais koncertturneju grafiks kopā ar tādiem mūzikas grandiem kā Ozijs Osborns, Megadeth un Merilins Mensons ļāva debijas albumam ieņemt arvien augstāku vietu mūzikas topos. Rezultātā tas sasniedza zelta statusu — kopā tika pārdoti vairāk nekā 700 000 albuma kopiju. Kopš debijas albuma grupa ir laidusi klajā vēl septiņus studijas albumus un ir saņēmusi divus Grammy apbalvojums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dārgākās popmūzikas dāmas Britniju Spīrsu vai Madonnu, kuru uzstāšanās honorārs mērāms vairākos miljonos dolāru, Latvijā neredzēsim, šodien, 4.decembrī, vēsta laikraksts Diena.

"Aerosmith, Muse, Eltons Džons, — viņi Latvijā šogad jau redzēti, sestdien Rīgā bija Eliss Kūpers, otrdien uz Arēnas Rīga skatuves kāps Braiens Adamss, nedēļas nogalē — Džo Kokers, bet pirmdien Vanesa Meja. Šķiet, ka Latvijā ārvalstu zvaigznes viesojas arvien biežāk un vairāk, tiesa, kā atzīst koncertu rīkotāji, līdz megazvaigznēm tomēr neaizsniegties. Piemēram, dārgākās popmūzikas dāmas Britniju Spīrsu vai Madonnu, kuru uzstāšanās honorārs mērāms vairākos miljonos dolāru, neredzēsim. Latvijā trūkst lielu pasākumu norises vietu, kā arī ir šaubas, vai 50 000 cilvēku atļautos par biļeti maksāt vismaz 50 latu. Tomēr tikai tādā gadījumā var palikt plusos," norāda laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

FBI: Biļešu cenas uz pasaules līmeņa grupu koncertiem Rīgā ir vienas no lētākajām Eiropā

Zane Atlāce-Bistere, 04.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI pirmdien paziņoja, ka pēc četru gadu pārtraukuma Latvijā atkal koncertēs pasaulslavenā grupa Depeche Mode. Biļešu pārdošana uz tikko izsludināto Global Spirit Tour tūres koncertu Rīgā sāksies ceturtdien, 6.jūlijā un tās maksās sākot no 69 eiro.

Līdz ar sajūsmu par iespēju grupas koncertu redzēt Arēnā Rīga, sociālajos tīklos sākās arī diskusijas par biļešu cenu adekvātumu un sabiedrības maksātspēju. «Stokholmā biļetes maksāja 60€, Varšavā 42€, Budapeštā 41€. Vai mēs tiešām esam visbagātākie Eiropā?,» liecina kāda koncertu apmeklētāja ieraksts FBI Facebook lapā pie koncerta ieraksta. Vēl kāda pastāvīga koncertu apmeklētāja teicās, ka par nepilniem 30 eiro apmeklējusi grupas U2 koncertu Stokholmā, tāpēc ar visu cieņu pret Depeche Mode, 69 eiro viņai tomēr šķietot par dārgu.

Koncertaģentūras FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš portālam Db.lv apliecināja, ka biļešu cenas uz pasaules mēroga grupu koncertiem Rīgā ir vienas no zemākajām Eiropā, tāpēc neesot nekāda iemesla uzskatīt, ka tās ir pārāk dārgas. «Jā, varbūt kādreiz, pirms daudziem gadiem biļešu cenas bija zemākas, taču grupu popularitāte un piedāvāto šovu līmenis ir ievērojami audzis. Biļešu cenas seko līdzi popularitātei. Koncerti vienmēr tiek izpārdoti. Biļešu cenas Rīgā ir ļoti labas un pieņemamas, īpaši pie apstākļiem, kad cilvēkiem nekur nav jābrauc, jātērē nauda ceļam un naktsmītnēm, jo ir iespēja šāda līmeņa māksliniekus redzēt tepat Rīgā,» skaidro K. Kārkliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirmdien plkst. 10:00 sākas biļešu tirdzniecība uz sera Eltona Džona koncertu Latvijā!

, 27.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI informē: no pirmdienas, 27. augusta, tiks uzsākta biļešu pārdošana uz sera Eltona Džona koncertu Latvijā. Lieliskā klavieru virtuoza koncerts 14. septembrī "Arēnā Rīga" būs viens no lielākajiem rudens koncertdzīves notikumiem un tirdzniecībā būs pieejamas tikai aptuveni 9 500 biļešu. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" un "Reklamarket" kasēs visā Latvijā, kā arī visās "Statoil" degvielas uzpildes stacijās un internetā www.bilesuserviss.lv no plkst. 10:00 rītā.

Stāvvietas biļetes cena būs 29 Ls. Sēdvietas maksās 39 Ls, 50 Ls un 70 Ls (atkarībā no attāluma līdz skatuvei). Tirdzniecībā būs pieejamas arī VIP biļetes par 130 Ls gabalā. VIP biļete ietvers: sēdvietu atsevišķā ložā, atsevišķu VIP ieeju, vietu autostāvvietā pie ložu ieejas, uzkodas un dzērienus, atsevišķu bāru ložu stāvā, atsevišķu terasi smēķētājiem.

Eltona Džona solo koncertu 2001. gadā "Skonto" stadionā apmeklēja 17 000 cilvēku, bet uz mūziķa gaidāmo koncertu "Arēnā Rīga" ir pieejamas vairs tikai aptuveni 9 500 biļešu. Pārējās biļetes tika pārdotas un rezervētas FBI koncertu kluba biedriem paredzētajā iepriekšpārdošanas akcijas laikā. Tāpēc koncerta organizatori iesaka pasteigties ar biļešu iegādi un neatlikt pirkumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Prāta vētras koncertu Mežaparka lielajā estrādē varētu apmeklēt 50 000 cilvēku

LETA, 18.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas «Prāta vētra» turnejas «Skārdu bungu tūre» koncertu Mežaparka lielajā estrādē 17.augustā varētu apmeklēt aptuveni 50 000 cilvēku, sacīja grupas pārstāve Aija Auškāpa.

Viņa pauda, ka līdz šim atjaunotajā Mežaparka estrādes skatītāju laukumā vēl nav noticis neviens tāda veida koncerts. «Teorētiski izskatās, ka varētu būt vieta 50 000 cilvēku. Mēs gan rēķināsim vēlreiz, lai noteiktu precīzāku skaitu,» sacīja Auškāpa, piebilstot, ka šogad pieprasījums uz «Prāta vētras» koncertiem Latvijā ir lielāks nekā iepriekšējos gados.

Grupas pārstāve skaidroja, ka šāds apmeklētāju skaits ir iespējams, jo, gatavojoties koncertam, Mežaparka estrādē uz laiku tiks demontēti visi soli.

Grupas dalībnieki Renārs Kaupers, Kaspars Roga, Māris Mihelsons un Jānis Jubalts šodien preses konferencē aicināja atbalstītājus uz koncertu ierasties, izmantojot velosipēdus, sabiedrisko transportu, vai arī pēc iespējas vairāk koplietojot privātos transportlīdzekļus, lai turnejas laikā radītu iespējami mazāku kaitējumu videi. Tāpat apmeklētāji tika aicināti drukātu biļešu vietā pirms koncertiem uzrādīt elektroniski iegādātās biļetes savos viedtālruņos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 5. martā, plkst. 10 sākas biļešu tirdzniecība uz vienīgo Madonnas koncertu Baltijā, kas norisināsies 4. augustā vairāk nekā 70 tūkstošu vietu ietilpīgajā Tallinas Dziesmu svētku estrādē.

Biļetes varēs iegādāties interneta mājaslapā www.ticketpro.lv. Tikai pirmajā biļešu tirdzniecības dienā būs iespējams nopirkt arī speciālās kasēs kinoteātrī Cinamon tirdzniecības parkā Alfa un Arēnas Rīga kasēs. Stāvbiļete maksās 43 latus, bet biļete fanu zonā, kas atradīsies skatuves priekšā, maksās 90 latus. Limits vienam pircējam būs 6 biļetes.

Jau 2. martā tika sākta biļešu iepriekšpārdošanas akcija, kuras laikā ierobežotu skaitu biļešu varēja iegādāties koncertaģentūras FBI koncertu kluba biedri. Visas FBI koncertu kluba biedriem atvēlētās biļetes tika izpirktas diennakts laikā. Kā atzinis Ticketpro Baltics izpilddirektors Madis Brjancevs, pirmajā iepriekšpārdošanas dienā sistēma tika pamatīgi pārslogota, kā arī radās dažādi tehniski traucējumi, kā rezultātā klientiem biļešu iegādes process aizņēma ilgāku laiku, raksta TVNET. Daļa klientu vēl nav saņēmuši biļešu iegādes apstiprinājuma e-pastu, lai arī nauda no konta jau ir samaksāta. Vairākas diennaktis firmas starptautiskā komanda ir novērsusi tehniskās problēmas un jau otrdienas rītā sistēma darbojusies normālā režīmā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau nākamnedēļ dziedātājs Igo uzsāks Latvijas koncertturneju Ieelpots pa Latvijas muižām un pilīm, koncertos apvienojot mūziku, videomākslu un literāros lasījumus. Gatavojoties tūrei, Igo uzsver, ka šī būs unikāla iespēja redzēt viņa uzstāšanos vēl nebijušā atmosfērā, kā arī apceļot pilis un muižas.

Koncertos Igo kopā ar Ievu Kerēvicu, Zani Biķi un taustiņinstrumentālistu Juri Kristonu gatavojas vest dvēseliskā ceļojumā cauri četriem gadalaikiem. Muzikālos priekšnesumus papildinās īpaši šai turnejai veidotas video projekcijas, kuru autors ir Kristaps Streičs.

Koncertos izskanēs arī Igo paša rakstīto eseju lasījumi.

Igo koncerti sola sniegt arī gastronomiskus pārsteigumus. Mūzikas pavadījumā varēs degustēt Austrālijas vīnus un mieloties ar Kūkotavas našķiem.

Visus turnejas koncertus iemūžinās fotogrāfijās. Darbi vēlāk tiks apkopoti izstādē, kas būs apskatāma noslēguma koncertā Rundāles pilī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14. septembrī, uzstājoties Arēnā Rīga, koncertu Latvijā sniegs pasaulslavenais britu mūziķis sers Eltons Džons, Db.lv informēja koncertaģentūras FBI marketinga un sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Kārkliņš.

Koncertaģentūra FBI desmit gadu jubilejā paziņusi, ka Rīgā sešu Grammy balvu ieguvējs un visu laiku panākumiem bagātākais komponists uzstāsies kopā ar savu rokgrupu un izpildīs slavenākās kompozīcijas no sava repertuāra.

Eltona Džona rokgrupā apvienojušies pieci atzīti mūziķi. Naidžels Olsons (bungas), Deivijs Džonstons (ģitāra, mandolīna), Bobs Birčs (basģitāra) un Gajs Babilons (taustiņi) un perkusionists Džons Mahons, kas ir arī bekvokāla dziedātājs.

Pasaulslavenais mūziķis Latvijā uzstāsies otro reizi. Eltona Džona iepriekšējais koncerts norisinājās Skonto futbola stadionā 2001. gada vasarā. Koncerta organizatori atgādina, ka kopējais apmeklētāju skaits, ko spēj uzņemt Arēna Rīga ir ievērojami mazāks, kā tas cilvēku skaits, kas apmeklēja Eltona Džona solo koncertu 2001. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunā viļņa dārgākās biļetes gandrīz pilnībā izpirktas

Paula Prauliņa, 21.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dārgākās biļetes uz Jūrmalā notiekošo konkursu Jaunais vilnis ir gandrīz pilnībā izpirktas jau krietnu laiku pirms konkursa sākuma.

Biļetes uz vienu no sešām konkursa dienām atkarībā no dienas maksā no 20 līdz 200 latiem. Mājaslapā www.bilesu​serviss.lv esošā informācija liecina, ka dārgākās biļetes ir izpirktas uz piecām no sešām konkursa dienām.Vienīgā diena, uz kuru nav izpirktas dārgākās biļetes, ir 31.jūlijs. Visdārgāk maksās ieeja 1.augusta noslēguma koncertā. Dārgākā biļete uz šo koncertu izmaksās 200 latu.

Uz pirmo konkursa dienu - 27.jūliju - izpirktas dārgākās biļetes par 160, 140, 120 un 100 latiem, bet pieejamas par 60 un 30 latiem. Uz 28.jūlija koncertu izpirktas dārgākās biļetes, kas maksā 70 latu. Dārgākās biļetes izpirktas arī uz 29.jūlija koncertu, kas maksā 80 latu, kā arī 30.jūlija koncertu, kas maksās 140 latu. 31.jūlijs ir diena, uz kuru vismazāk izpirkts biļešu. Dārgākā biļete uz šīs dienas koncertu maksā 120 latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tradicionālais mūzikas un mākslas festivāls Bildes 2009, ko rīko Bilžu birojs, šogad sāksies agrāk nekā parasti – jau 28. septembrī mūzikas klubā Četri balti krekli un turpināsies 8. oktobrī Kongresu namā.

Kopumā festivāls šogad aicina uz astoņiem koncertiem, kuros piedalīsies aptuveni 150 grupas un muzikāli projekti, kā arī uz izstādi Ergorapido un lidojošie paklāji, kas veidota ar Elecrolux Latvia atbalstu.

Divos folkmūzikas koncertos 28. un 29. septembrī pēc ilgāka pārtraukuma būs dzirdams Igors Siliņš, jaunas dziesmas dziedās Ieva Akuratere un Aivars Hermanis, uzstāsies arī Imants Daksis, Varis Vētra, Andris Mucenieks un citi mūziķi. Folkmūzikas koncertus vadīs Daiga Petkeviča, Normunds Jakušonoks un Varis Vētra.

No 8. līdz 10. oktobrim festivāls turpināsies Kongresu namā, kur notiks jauno grupu un Bilžu veterānu kopprojektu koncerts, Bildēs sevi jau pieteikušo un ne tik jauno grupu koncerts, koncerts bērniem, bet festivāls izskanēs ar Bilžu veterānu koncertu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārākā Latvijas grupa «Prāta vētra» domā izmēģināt spēkus Ķīnas mūzikas tirgū, intervijā žurnālam «Sestdiena» pastāstījis grupas dziedātājs Renārs Kaupers.

«Ir doma paskatīties uz Ķīnas mūzikas tirgus pusi. Dzīvosim, redzēsim,» teicis Kaupers, «mūsu draugi Deivids Larsons un Povels Olsons, kas producēja mūsu albumu, ar savu grupu «The Royal Concept» septembrī dosies tūrē pa Ķīnu. Japānā viņi jau ir labi pazīstami.»

Kaupers atzīmējis, ka Ķīnā arvien vairāk patērē Eiropas mūziku. «Tās ir lielas teritorijas, daudz cilvēku, un, ja izdodas viņiem iepatikties, ir brīnišķīgi, paplašinās loks, kurā vari koncertēt.»

«Atskatoties uz mūsu internacionālajiem sasniegumiem, rietumpusē tie ir 2000.gadu sākumā - Eirovīzija, dziesma «My Star», labi panākumi Zviedrijā, Somijā, topos un radio,» rezumējis mūziķis.

«Prāta vētras» 30 gadu jubileju nākamgad grupai esot padomā atzīmēt ar koncertu Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biļetes uz Enrikes Iglesiasa koncertu Tallinā izpārdotas 15 minūšu laikā

, 29.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI informē: no šodienas, 29.oktobra, tika uzsākta biļešu tirdzniecība uz mūziķa Enrikes Iglesiasa koncertu 30.novembrī Saku hallē Tallinā. Visas koncerta biļetes tika izpirktas 15 minūšu laikā. Arī biļetes uz Enrikes Iglesiasa koncertu Viļņā 29.novembrī ir izpārdotas.

''Enrike Iglesisas šobrīd ir viens no aktuālākajiem popmūziķiem pasaulē, tāpēc liels prieks, ka mūsu publika novērtē iespēju redzēt klātienē šī mūziķa uzstāšanos. Tas, ka biļetes tiek izpirktas tik ātrā laikā, parāda, ka mēs tuvojamies Skandināvijas un rietumvalstu līmenim, kur dažu minūšu laikā izpārdoti koncerti nav retums. Tur koncertu apmeklētāji biļetes iegādājas līdzko tās pieejamas tirdzniecībā, sākot jau ar pirmajām minūtēm, jo pretējā gadījumā tās īsā laikā var tikt izpirktas. Šobrīd vēl joprojām ir liels pieprasījums pēc biļetēm uz Enrikes Iglesiasa koncertiem Baltijā un cilvēki ir pat mazliet šokēti, ka biļetes vairs nav pieejamas,'' komentē koncertaģentūras FBI vadītājs Baltijas valstīs un koncertu producents Peters Rebane.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Skanēs mūzika, kurā mošķīši un velniņi dodas nedarbus darīt

, 31.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 7. novembrī, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un diriģents Andris Vecumnieks aicina mazos klausītājus un viņu pavadoņus uz otro koncertu ciklā Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem. Pirms koncerta klausītājiem būs iespēja klātienē iepazīties ar dažādiem sitaminstrumentiem.

Tā kā rudens un, īpaši novembris, dažādu tautu folklorā ir veļu un mošķu laiks, tad arī koncertā skanēs mūzika, kurā mošķīši un velniņi dodas nedarbus darīt.

Programmā:

Modests Musorgskis Nakts kailajā kalnā

Romualds Kalsons Velnu riņķa dancis

Igors Stravinskis Svīta Ugunsputns: 3. daļa Kaščeja velnišķā deja

Hektors Berliozs Fantastiskā simfonija: 4. daļa Gājiens uz soda vietu

Gaspārs Kasado Zaļā velna deja čellam ar orķestri

Emilis Melngailis Simfonisks tēlojums Velna rija

Edvards Grīgs Svīta Pērs Gints: 4. daļa Kalna karaļa alā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9. februārī kompānija BDG svinēja desmit gadu jubileju.

BDG Latvijā ar preču zīmi FBI darbojas jau kopš 1997. gada un ir organizējusi daudzus pasaules klases mūziķu koncertus.

Kompānijas BDG desmit gadu jubilejas sakarā šogad Latvijā gaidāmi vērienīgi pasākumi, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāvis Kristaps Kārkliņš. Šī gada 31. maijā Arēnā Rīga koncertu sniegs par roka tēvu un iemiesojumu dēvētais mūziķis Ozijs Osborns. No 8. līdz 13.maijam Rīgā viesosies pasaulē populārākais mūzikls Mamma Mia, kas pasaules turnejas ietvaros ieradīsies tieši no Vestendas Londonā.

2006. gadā mūzikas cienītāji varēja apmeklēt tādus BDG organizētos koncertus kā Pink, Simply Red, Sting un Depeche Mode. Iepriekšējos gados BDG piedāvāja R.E.M., Macy Gray, Vonda Shepard, Clawfinger, Massive Attack, Emma Shapplin, Joe Cocker, Rammstein, Yes, Elton John, Fool's Garden, Him, Candy Dulfer, Pet Shop Boys, Scooter, Chris de Burgh, Bryan Adams, Zucchero, DJ Bobo, Julio Iglesias, Kelly Family, Jenifer Rush un daudzu citu ārvalstu mākslinieku koncertus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Aldis Hofmanis: labdarība spēj dot cerību un gaišuma staru

Kristīne Stepiņa, 07.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labdarība prasa iedziļināšanos sabiedrības vajadzībās, tā nedrīkst būt formāla, aprobežojoties ar kārtējo saldumu paciņu

Tā uzskata aģentūras Digg Deep MGMT vadītājs, pirmais grupas Prāta Vētra menedžeris Aldis Hofmanis, kurš kopā ar kultūras biedrību Spektrs organizē populārās Ziemassvētku dziesmas Klusa nakts, svēta nakts 200 gadu jubilejas koncertu tūri Latvijas baznīcās.

Fragments no intervijas, kas publicēta 7. decembra laikrakstā Dienas Bizness:

Ar ko tu šobrīd nodarbojies?

Man ir uzņēmums Digg Deep MGMT, kas nodrošina visa veida menedžmenta pakalpojumus mūziķiem, kā arī stratēģisko plānošanu un tehnisko menedžmentu dažādiem projektiem un pasākumiem. Šobrīd strādāju ar vienu no talantīgākajiem šī brīža pianistiem Andreju Osokinu. Piedāvāju arī pakalpojumus mūzikas noskaņas radīšanai veikalos un restorānos. Manu klientu vidū ir, piemēram, Vīna studija, kurai jau sešus gadus veidoju muzikālo fonu. Tā nu ir sagadījies, ka šogad ir Latvijas valsts simtgade, grupai Putni – 25 gadu, bet dziesmai Klusa nakts, svēta nakts – 200 gadu jubileja. Pirms gada vokālās grupas Putni vadītāja Antra Dreģe mani uzrunāja un izstāstīja par ideju organizēt populārās Ziemassvētku dziesmas Klusa nakts, svēta nakts 200 gadu jubilejas koncertu tūri Latvijas baznīcās. Man šķita interesanti salikt kopā klasiskās Ziemassvētku dziesmas un Matīsa Čudara un Jēkaba Nīmaņa mūsdienīgo izpratni par to izpildījumu. Ir radīti gan jaundarbi, gan šīs dziesmas aranžējumi, izmantojot gan viduslaiku mūziku, gan agrīno latviešu komponistu darbus. Piemēram, Matīss Čudars speciāli šiem koncertiem ir radījis muzikālu triloģiju Es nomodā par Tevi palecos ar Ivetas Šimkus, Arvīda Ulmes un Aivara Neibarta vārdiem. Ir tapusi ļoti skaista – reizē akadēmiska un mūsdienīga – Ziemassvētku programma, koncerti notiks septiņās Latvijas baznīcās, uz tiem bez maksas tiks aicināti arī maznodrošinātie un daudzbērnu ģimenes. Pirmssvētku laikā, kad visapkārt valda iepirkšanās bums, starp mums ir cilvēki, kuriem nepietiek naudas savām primārajām vajadzībām, nemaz nerunājot par iespēju garīgi bagātināties. Tāpēc mēs vēlamies iespēju robežās uz šiem koncertiem aicināt tos cilvēkus, kuri paši to nevarētu atļauties. Plānojam, ka 20–30% no visiem koncertu apmeklētājiem būs trūcīgie Latvijas iedzīvotāji. Mēs aicinām uzņēmējus atbalstīt mūsu iniciatīvu, iegādājoties biļetes, kuras tiks nogādātas adresātiem. Šobrīd ir atsaukušies divi uzņēmēji, kuri ir vēlējušies palikt anonīmi. Priecāsimies, ja mūsu iniciatīvai pievienosies vēl kāds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau vairāki Igaunijas lieli koncertu organizatori paziņojuši, ka pasaules mēroga superzvaigžņu koncertus plāno rīkot Rīgā nevis Tallinā, ziņo laikraksts Telegraf.

Igaunijas holdings Baltic Development Group (BDG), kura pieder aģentūra F.B.I., norādījis, ka turpmāk lielie pasaules zvaigžņu koncerti norisināsies nevis Tallinā, bet Rīgā. Kā norāda BDG pārstāvis Kristaps Kārkliņš, tas nozīmē, ka F.B.I. rīkoto koncertu skaits Rīgā palielināsies par aptuveni 20%.

Ja kādreiz kādas zvaigznes koncerts notika tikai vienā Baltijas pilsētā, tad parasti tā bija Tallina. Tagad par šo vietu kļūs Rīga. Šāda BDG plāna pamatā ir Igaunijas valdības lēmums palielināt pievienotās vērtības nodokli uzņēmumiem, kas darbojas tūrisma un izklaides biznesā, no 5% līdz 18%, kas nenovēršami novestu pie biļešu cenu pieauguma. Latvijā šāds nodoklis attiecīgās nozares uzņēmumiem ir 0%.

Komentāri

Pievienot komentāru