Citas ziņas

Agrums: "Atlaist mani no darba ir diskriminācija"

, 28.11.2007

Jaunākais izdevums

Db.lv publicē Rīgas Kurzemes rajona izpilddirektora Armanda Agruma paziņojumu, kurā viņš norāda, ka "šodien plkst.16 sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā lems par Kurzemes rajona izpilddirektora Armanda Agruma atbrīvošanu no amata".

"Rīgas domes deputātiem un Rīgas domes priekšsēdētājam J.Birka kungam un Rīgas pilsētas izpilddirektora A.Grīnbergam

Kā man tapis zināms no plašsaziņas līdzekļiem, šodien plkst.16 sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā lems par Kurzemes rajona izpilddirektora Armanda Agruma atbrīvošanu no amata un Orvila Heniņa iecelšanu Kurzemes rajona izpilddirektora amatā.

Pamatojoties uz Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes veiktajā pārbaudē konstatētajiem pārkāpumiem un arī Juridiskās pārvaldes atzinumu par Kurzemes rajona izpilddirekcijas finansiāli saimnieciskās darbības revīziju par šī gada pirmajiem diviem mēnešiem, Rīgas domes izpilddirektors Andris Grīnbergs Kurzemes rajona izpilddirektoram Armandam Agrumam noteica disciplinārsodu – piezīmi. Šis disciplinārsods ir pārsūdzēts tiesā.

Ar šo vēlos informēt Rīgas domes deputātus un vadību, par to, ka Rīgas Domes Audita un revīzijas pārvaldes pārbaudē konstatētie pārkāpumi ir izpilddirekcijas darba nepilnības, kuras nekādā veidā nav negatīvi ietekmējušas pašvaldības finansiālo stāvokli. Turklāt norādītās nepilnības novērstas, ko atzinusi arī Audita un revīzijas pārvalde.

Rīgas domes Finanšu departaments Kurzemes rajona izpilddirekcijai ir atzinis, ka konstatētas atsevišķas nepilnības izpilddirekcijas grāmatvedības uzskaitē, taču norādīja, ka tas saistāms ar grāmatvedības speciālistu trūkumu un lielo kadru mainību. Konstatētās neprecizitātes ir nebūtiskas un nav atstājušas nekādas finansiālas sekas, pie kam grāmatvedības vešanu nodrošina Rīgas domes Finanšu departamenta darbinieki.

2007.gada 27.novembrī es tiku iepazīstināts ar darba devēja uzteikumu par darba attiecību pārtraukšanu, par ko ārkārtas sēdē gatavojas lemt Rīgas dome. Arī šis uzteikumus ir "nepamatots un prettiesisks, izdots, pārkāpjot Darba likumā noteiktās materiālās un procesuālās tiesību normas", t.sk.

1) nav saskaņots ar arodbiedrību, kuras biedrs es esmu un par ko esmu informējis RD vadību;

2) Uzteikums izdots manas slimības laikā;

3)no manis nav pieprasīti paskaidrojumi Darba likumā noteiktajā kārtībā,

4) uzteikums pamatots ar RD audita un revīzijas pārvaldes atzinumā konstatētām nepilnībām, kur uzteikuma vai disciplinārsoda piemērošanas likumā noteiktais termiņš ir beidzies!

Ar šo vēlos informēt Rīgas Domes deputātus un Rīgas domes priekšsēdētāju par to, ka katram Latvijas Republikas pilsonim ir tiesības uz savu aizskarto tiesību aizsardzību taisnīgā un objektīvā administratīvā procesā un tiesā. Uzskatu, ka Rīgas Domes un Rīgas domes amatpersonu centieni atlaist mani no darba ir diskriminācija pēc politiskās piederības un gadījumā, ja mana atbrīvošana no darba notiks pārkāpjot manas LR Satversmē, starptautiskajos cilvēktiesību aizsardzības dokumentos un LR Darba likumā noteiktās tiesības, es uzskatīšu to par apzināti prettiesisku rīcību un vērsīšos tiesā ar atbilstošu prasību par mana goda un cieņas aizskārumu un morālās kompensācijas noteikšanu pret visām vainojamām amatpersonām."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas Kurzemes rajona vadību nopļāvusi nezināma sērga

, 16.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Kopš Rīgas domē pie varas stājusies jaunā koalīcija, mistiska slimošanas lēkme ķērusi Rīgas Kurzemes rajona izpilddirekcijas vadību, tas ir, izpilddirektoru Armandu Agrumu no partijas Jaunais laiks un viņa vietnieci Vitu Eglīti," šodien, 16.oktobrī, vēsta laikraksts Neatkarīgā Rīta Avīze. A. Agrums praktiski nav bijis darbā jau kopš maija, bet viņa vietniece – kopš augusta.

Iespējams, ka Rīgas dome pat vērsīsies Veselības inspekcijā (kādreizējā MADEKKI), lai pārbaudītu, cik pamatota ir A. Agruma un viņa vietnieces darba nespēja, informē laikraksts.

Neatkarīgās rīcībā esošā informācija par A. Agruma un V. Eglītes slimošanas ligu atklājusi patiešām satriecošu ainu. "Sākot no maija, kad JL pārstāvji sāka šķirties no vadošiem amatiem pašvaldībā, A. Agrumam "pārejošā darba nespēja" bijusi sešas (!) reizes, turklāt turpinās joprojām. Pa starpu slimošanai A. Agrums paguvis aiziet ikgadējā un arī papildu atvaļinājumos, turklāt interesantas sakritības dēļ uzreiz pēc tiem atkal saslimis. Veselības likstas viņam gan nav traucējušas uzņemties donora pienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domei atkal jākompensē atlaišana

Lāsma Vaivare, 20.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Politiski ieceltajam bijušajam Kurzemes rajona izpilddirektoram Orvilam Heniņam (LSDSP) Rīgas dome gatavojas maksāt 8 tūkst. Ls lielu kompensāciju par atlaišanu.

Bijušais Rīgas domes deputāts O. Heniņš par Kurzemes rajona izpilddirektoru tika iecelts pēc tam, kad 2007. gada rudenī no šī amata tika atbrīvots cits politiski iecelts izpilddirektors, Jaunā laika pārstāvis Armands Agrums. Arī par viņa atbrīvošanu no amata tiesa piespriedusi samaksāt vairāk nekā 11 tūkst. Ls.

Vairākus gadus ilgas tiesvedības rezultātā A. Agrums panāca atjaunošanu darbā Kurzemes izpilddirekcijā, līdz ar to Rīgas domei nācās no amata padzīt O. Heniņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Administratīvā apgabaltiesa šodien apmierināja vairāku fizisku un juridisku personu sūdzības par Latvenergo tarifu akceptēšanu 2011.gada februārī.

Tiesa šodien atcēla Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) 2011.gada 16.februāra lēmumu Nr.40, aģentūru LETA informēja apgabaltiesas priekšsēdētājas sekretāre Santa Kalnmale.

Apstrīdētais SPRK lēmums atcelts ar tā pieņemšanas dienu.

Apgabaltiesa spriedumā konstatējusi, ka tarifu diference Starta un Pamata tarifā neatbilst likumā par SPRK nostiprinātajam principam, ka tarifiem jāatbilst ekonomiski pamatotām izmaksām un jānodrošina uzņēmuma rentabilitāte.

Apgabaltiesa spriedumā atzinusi, ka lietā nav dokumentu, no kuriem būtu iespējams secināt, kādas ir tirdzniecības pakalpojumu izmaksas, bet SPRK savu lēmumu pieņēmusi uz Latvenergo aprēķinu pamata, taču nav zināms, kā tie veidojušies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Agrumu atjauno Kurzemes rajona izpilddirektora amatā

, 15.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs izdevis rīkojumu par Armanda Agruma atjaunošanu Kurzemes rajona izpilddirektora amatā.

Tāpēc darba devēja uzteikumu saņēma līdzšinējais rajona izpilddirektors Orvils Heniņš (LSDSP). Tādējādi J. Radzevičs izpildīja Rīgas apgabaltiesas 2008. gada 29. oktobra spriedumu, kuru ar 2009. gada 3. jūnija spriedumu atstāja spēkā Augstākās tiesas Senāts, informēja izpilddirektora preses sekretāra Uģis Vidauskis.

Rīgas apgabaltiesa savulaik atzina par spēkā neesošu no tā izdošanas dienas Rīgas pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga 2007.gada 2.novembrī parakstīto darba devēja uzteikumu un rīkojumu par A.Agruma (JL) atstādināšanu no darba. Tāpat tiesa piedzina no Rīgas domes par labu A.Agrumam vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējumu no 2007.gada 27.novembra līdz 2008.gada 29.oktobrim - kopumā 11.28 tūkst. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Lietu par jaunajiem Latvenergo tarifiem tiesa skatīs februārī

LETA, 19.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Administratīvā apgabaltiesa šodien noteica, ka 2012.gada 27.februārī plkst.11 pēc būtības tiks izskatīta lieta par jauno Latvenergo tarifu akceptēšanu, informēja Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa.

Šodien notikušajā sagatavošanās tiesas sēdē tiesa uzlika par pienākumu lietas dalībniekiem līdz nākamajai tiesas sēdei iesniegt tiesai papildus pierādījumus lietā.

Kā ziņots, apgabaltiesa vienā lietā apvienoja 34 pieteikumus, kuros apstrīdēts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) šā gada 16.februāra lēmuma Nr.40 tiesiskums un lūgts to atcelt.

Pieteikumus par iepriekšminētā SPRK lēmuma atcelšanu bija iesnieguši Rita Strode, Kaspars Ozoliņš, Aldis Pauliņš, Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija, Jeļena Rudņicka, Gunārs Pļavnieks, Inese Mora, Irina Trumpele, Jeļena Girucka, Milda Andermane, Klavdija Baškirova, Tamāra Surkova, Dzintra Savicka, Lidija Uļjāne, Aleksandrs Fadejevs, Laura Baroli, Gunta Gračinska, Vija Streiča, Aldis Bērziņš, Regīna Migla, Mirdza Zāģere, Tekla Žabova, Māra Viktorija Zilgalve, Armands Agrums, Maija Stefane, Mihails Kočetkovs, Voicehs Teivāns, Ieva Margarita Ozola, Sarmīte Janfelde, Eduards Ikvilds, Pēteris Vilks, Ilmārs Poikāns, SIA Sātiņi-S un Evija Cera.

Komentāri

Pievienot komentāru