Citas ziņas

Alberta grupa saistās ar Krievijas tirgu

Imants Liepiņš [email protected], 27.03.2006

Jaunākais izdevums

Alberta Uzņēmumu Grupa turpmāk pārstāvēs krievu kompānijas V-Ratio BCC intereses Baltijas valstīs. Galvenais sadarbības mērķis sniegt veiksmīgu un profesionālu stratēģiskās plānošanas un brenda vērtības noteikšanas pakalpojumus Baltijas biznesa tirgū. Sadarbības galvenais mērķis ir veidot izpratni par brendu vērtību un stratēģisko plānošanu Baltijas valstīs. Alberta Uzņēmumu Grupa izstrādājusi savu brenda vērtības noteikšanu pēc Albert Brand Valuation sistēmas. V-RATIO Business Consulting Company jau kopš 1991. gada Krievijas biznesa vidē sniedz biznesa konsultācijas, stratēģisko plānošanu un brenda vērtības noteikšanu. Savā jomā kompānija ir ieguvusi augstas profesionalitātes novērtējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Ekonomikas un kultūras augstskolas un Alberta koledžas līdzīpašnieci Annu Saltikovu

Lelde Petrāne, 17.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Anna Saltikova, Ekonomikas un kultūras augstskolas (EKA) līdzīpašniece, valdes priekšsēdētāja, kā arī Alberta koledžas līdzīpašniece, valdes locekle.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Jau bērnībā sapņoju, ka man būs savs bizness. Pēc profesijas esmu juriste un pēc vecākā dēla piedzimšanas meklēju iespējas, kā rūpes par mazu bērnu savienot ar profesionālu darbošanos. Radās iespēja reizi nedēļā lasīt lekcijas un man tas ļoti iepatikās. Tā dzīve parādīja, kurā nozarē iesaistīties biznesa veidošanā. Strādāju izglītības nozarē tādēļ, ka tā ir mana sirds lieta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Šokolāde iedvesmo jaunos uzņēmējus Alberta koledžā

, 02.11.2015

Pure Chocolate īpašnieks Pēteris Žimants ar izstādē Čikāgā iegūto balvu Most Innovative New Product Awards.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alberta koledžā ar vieslekciju viesojās Pure Chocolate īpašnieks Pēteris Žimants. Viņa atbildes uz Alberta koledžas studentu jautājumiem.

  • Kā sākāt savu biznesu?

    Pūrē atrodas dažādi ogu un augļu dārzi, izaudzēto vajadzēja realizēt, tādēļ 1995. gadā radījām ģimenes uzņēmumu Pure Food. Vācijā iegādājāmies pirmo 50 litru tilpuma katlu, kur vārīt ievārījumu. Saražojām vienu, tad trīs, piecas tonnas produkcijas mēnesī, līdz 2006. gadā Pūrē uzbūvējām jaunu ražotni. Pure Food ieguldījām smagu darbu un tas vainagojās panākumiem - pēc desmit gadiem uzņēmuma apgrozījums sasniedza 15 miljonus eiro mēnesī. Eksportējām produkciju uz daudzām pasaules valstīm.

  • Kādēļ izvēlējāties pārdot veiksmīgu un labi pelnošu biznesu?

    Tas bija pareizs lēmums. Bijām izveidojuši labu biznesu, kuru varēja veiksmīgi pārdot. Tikāmies ar vairākiem pircējiem, jo vēlējāmies atrast industriālu kompāniju. Izvēlējāmies Pure Food pārdot beļģu kompānijai Puratos. Jaunie īpašnieki saglabāja visas darba vietas, investēja uzņēmumā vēl divus miljonus. Jums – jaunajiem uzņēmējiem Alberta koledžā – iesaku nebaidīties pārdot uzņēmumu, jo tā ir lieliska iespēja nopelnīt. Protams, var pelnīt no dividendēm, peļņas, bet veiksmīgi pārdodot labu uzņēmumu, var iegūt kapitālu jaunam biznesam.

  • Nopelnīto naudu investējāt jaunā uzņēmumā?

    Paralēli darbam Pure Food 2007. gadā nodibinājām uzņēmumu Pure Chocolate. Bija telpas, kur izvietot pārtikas ražotni. Es uzskatu, ka katram jādara tas, ko viņš prot. Mēs zinājām, kā ražot pārtiku. Piesaistot Eiropas Savienības fondu naudu, attīstījām šokolādes biznesu. Tā ir vienreizēja iespēja, kas mūsu paaudzes uzņēmējiem tiek sniegta vienreiz – iegūt naudu un to neatdot. Šaubos, vai tāda iespēja būs arī mūsu bērniem, tādēļ iesaku izmantot ES fondu līdzekļus, kamēr tas vien iespējams.

  • Ir kāds bizness, kas Jums nav aizgājis?

    Ir uzņēmumi, kuru attīstība nav bijusi viegla. Pūres Šokolādes muzejā šobrīd bijuši vairāk nekā 70 000 apmeklētāji, bet to izveidot bija grūtāk nekā uzcelt šokolādes ražotni. Izlasīju ļoti daudz grāmatu, uzzināju visu par šokolādi. Mans konsultants bija četru šokolādes muzeju izveidotājs no Beļģijas. Šokolādes muzejs šobrīd ir pelnošs uzņēmums, kas izveidots muižas laika ēkā, turpat, kur savulaik tapa pirmais brūkleņu ievārījums. Aicinu ciemos arī Alberta koledžas studentus! Blakus muzejam Sabiles puiši no īsta ozolkoka uzcēla ēku, kur izveidojām restorānu Terase. Tagad nezinu, vai būtu riskējis atvērt savu restorānu, jo tas ir ļoti sarežģīts bizness. Ļoti ilgi meklējām labu pavāru, tagad restorāna piedāvājums ir ļoti labā līmenī! No Pure Food pārdošanas esam ieguvuši vairākus uzņēmumus, kas tagad ir jāpārvalda. Bet viss veidojas ap šokolādi – šokolādi tirgojam, šokolādi pie mums var nogaršot, šokolāde ir muzejā, kur pats to var arī izgatavot.

  • Kādi ir Jūsu pārdot prasmes noslēpumi?

    Mauprāt, pārdot var visu, tikai jāzina, kā to izdarīt, jāiegulda neatlaidīgs darbs. Un jāzina viss par savu produktu. Uzskatu, ka neviens mūsu produkciju nepārdos tik labi, kā mūsu darbinieki, tādēļ izveidojām savu distribūcijas uzņēmumu, kas šobrīd izplata jau 15 Latvijas zīmolus. Šokolādi eksportējam uz 25 valstīm, komunikācijai izmantojot visas jaunākās tehnoloģijas, jo viens e-pasts mūsdienās neko nenozīmē. Jāizmanto tās tehnoloģijas, kas ir populārākās katrā valstī. Piemēram, mans biznesa partneris no Kazahstānas izmanto i-telegrammas, bet ar partneri Korejā sazinos, izmantojot Kakao talk.

  • Kādas tirgus izpētes metodes izmantojat?

    Man visvairāk informāciju par konkrētās valsts šokolādes tirgu sniedz lielveikali. Izvērtēju, cik procentuāli daudz veikalu plauktos atrodas šokolādes konfektes kastēs. Visu pārējo informāciju mūsdienās var atrast internetā. Ja vēlaties uz kādu valsti eksportēt, tur noteikti jāaizbrauc un pašam jāapskatās, kādi ir cilvēku ēšanas paradumi, kas viņiem patīk. Saviem klientiem vienmēr uzjautāju, kas ir tas, ko viņi vēlas. Katrā valstī jāatrod viens liels klients, kas mūsu produktu aiznes līdz patērētājiem.

  • Ko vēl svarīgi atcerēties jaunajiem uzņēmējiem, kuri patlaban vēl studē Alberta koledžā, bet drīz uzsāks savu biznesu?

    Ieteiktu lepoties ar saviem panākumiem. Pieteicāmies konkursam uz balvu izstādē Čikāgā un ieguvām Most Innovative New Product Awards. Mans Libānas partneris vienmēr uzsver, ka jālielās ar iegūtajām balvām. Reizēm mēs esam pārāk kautrīgi, bet ir jālepojas ar saviem panākumiem. Savs bizness ir garš ceļš, bet es uzskatu, ka tas ir to vērts!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA ”Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) pabeidzis ēkas fasādes atjaunošanas un renovācijas projektu Alberta ielas 2 apsaimniekotajā ēkā.

Darbus veica SIA “Fasāde PRO”, savukārt ēkas fasādes atjaunošanas tehnisko dokumentāciju izstrādāja SIA „ADO birojs”. Lai īstenotu projektu, RNP piesaistīja papildu Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu 20 tūkst. eiro apmērā remontdarbu veikšanai. Savukārt projekta kopējās remontdarbu izmaksas veido 127 000 eiro.

Daudzstāvu mūra ēka Alberta ielā 2, Rīgā, celta 1906. gadā pēc ievērojamā arhitekta Mihaila Eizenšteina izstrādātās skices. Visu namu vainago oriģinālas kompozīcijas, ēkas fasāde pārsteidz ar unikāliem dekoratīvajiem elementiem. Fasādei raksturīgi vertikāli fasāžu elementi – pilastri, sandriki, balustrādes un arhitektonisko detaļu kompozīcijas, kura uzsver ēkas kompozīcijas vertikalitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) uzsācis vērienīgu ēkas fasādes atjaunošanas un renovācijas projektu apsaimniekotajai ēkai Alberta ielā 2, informē RNP.

Ēkas fasādes atjaunošanas un renovācijas darbus veic SIA "Fasāde PRO", lai īstenotu projektu piesaistīts papildu finansējums konkursā "Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2021.gadā" par summu 20 tūkst. eiro. Savukārt projekta kopējās izmaksas ir ap 127 tūkst. eiro. Projektu plānots pabeigt līdz šā gada rudenim.

Daudzstāvu mūra ēka Alberta ielā 2 celta 1906. gadā pēc arhitekta Mihaila Eizenšteina izstrādātās skices. Pēc viņa projektiem Rīgā uzcelts vairāk nekā 15 daudzstāvu mūra dzīvojamo ēku, un gandrīz puse no tām tagad ir valsts nozīmes arhitektūras pieminekļi. Namu Alberta ielā 2 vainago oriģinālas kompozīcijas, ēkas fasāde pārsteidz ar unikāliem dekoratīvajiem elementiem. Fasādei raksturīgi vertikāli fasāžu elementi – pilastri, sandriki, balustrādes un arhitektonisko detaļu kompozīcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "Forburga" turpina tradīcijas

, 17.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir noslēgusies Latvijas Mākslas Akadēmijas studentu pieteikšanās uz ikgadējo Alberta stipendiju, kas tās talantīgajam ieguvējam sniedz iespēju vienu mācību gadu akadēmijā mācīties bez maksas. Alberta stipendija tiek pasniegta otro gadu pēc kārtas, pagājušogad to ieguva LMA studente Anete Vasiļjeva. Katru gadu konkursam tiek izsludināta cita tēma, kas sasaucas ar SIA "Forburga" aktuālo projektu. Šogad tie ir daudzdzīvokļu nami Pārdaugavā, Dārza ielā, bet pagājušogad, kad gleznu tēma bija jūgendstila arhitektūra, aktuālais projekts bija Alberta Nr.1. SIA "Forburga" vadošais akcionārs Māris Alberts saka: "Mūs, nekustamo īpašumu projektu attīstītājus, un jaunos gleznotājus, vieno mīlestība pret Rīgas arhitektūras vērtībām. Tādēļ arī atbalstam jaunos talantus!"

Šogad uz Alberta stipendiju varēja pretendēt jebkurš LMA students, kuru aizrauj klusās Pārdaugavas ainavu gleznošana. Konkursam tika iesniegtas ap 70 gleznas, no kurām SIA "Forburga" un LMA žūrija izvēlēja 30 gleznas, kuras būs apskatāmas izstādē "Klusā Pārdaugava". Izstādes atklāšana notiks š.g. 20.septembrī plkst. 17.00 LMA telpās, O.Kalpaka bulvārī 13, kur tā būs skatāma līdz 4.oktobrim. Pēc tam izstāde tiks pārvesta uz Rīgas kluso centru, jūgendstila namu Alberta ielā 1, kur mākslas darbi būs skatāmi no 5.oktobra līdz 11.oktobrim.

Izstāde "Klusā Pārdaugava" noslēgsies 11.oktobrī plkst. 15.00 ar Alberta stipendijas svinīgu pasniegšanu. Aicinām visus interesentus apmeklēt izstādi "Klusā Pārdaugava", kā arī izmantot iespēju apskatīt pilnībā rekonstruēto namu Alberta Nr.1 un iekārtoto paraugdzīvokli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Alberta laukuma labiekārtošana varētu izmaksāt ap pusmiljonu eiro

Dienas Bizness, 06.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā par Alberta laukuma labiekārtojumu un Rīgas Melnā Balzama receptūras pamatlicēja – aptiekāra Abrahama Kunces – piemiņas vietas izveidi uzvarējis radošās apvienības U-R-A arhitektu piedāvājums, liecina medijiem sniegtā informācija.

Tas paredz veidot Alberta laukumu kā vietu, kura atspoguļo Rīgas senāko vēsturi. Laukuma centrālais objekts ir Rīgas kuģis, ko iezīmē kuģa siluetā veidots iedziļināts amfiteātris un sausā strūklaka, ko nākotnē nomainīs instalācija ar stikla pārsegumu, zem kura eksponētas arheoloģiskajos izrakumos atrastās vēsturiskās liecības. Rīgas kuģi ieskauj viļņu formā veidoti pakāpieni. Laukumā paredzēts iekodēt arī citas vēsturiskās metaforas - līvu ciemu, Rīdzenes upi, senās ostas krastus.

Savukārt atgādinājums par A.Kunces veikumu tiks iemūžināts spirāles formas vides mākslas objektā, kura veidolā var nolasīt Rīgas Melnā Balzama pudeles siluetu. Instalācijas nosaukums ir Kunces dzīves spirāle. Objektā varēs staigāt kā pa tuneli, fotografēties un izlasīt interesantus faktus par receptūras autoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāksies pieteikumu pieņemšana budžeta vietām Alberta Koledžā

, 29.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 2.jūlijā sākas pieteikumu pieņemšana budžeta vietām Alberta Koledžā. Koledža piedāvā iespēju diviem maznodrošinātiem studentiem iegūt augstāko izglītību bezmaksas.

Pamatojoties uz otrdien pieņemto lēmumu Alberta Koledža arī turpmāk katru gadu piedāvās budžeta vietas, kas tiks pilnībā segtas no koledžas līdzekļiem. Budžeta vietas palīdzēs iegūt augstāko izglītību cilvēkiem, kam ir tikai vidēja izglītība un nav citu iespēju turpināt savas mācības, Db.lv informēja koledža.

Uz budžeta vietām aicina pieteikties bērnus no bērnunamiem un daudzbērnu ģimeņu locekļus - kā bērnus, tā arī vecākus.

Alberta Koledža ir dibināta 2001.gadā.

Papildu informācija Alberta Koledžas mājas lapā - www.alberta-koledza.lv vai pa tel. 7288824.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks konference Biznesa attīstība: kā to darīt mūsdienas Latvijas situācijā

, 16.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

20.novembrī viesnīcas ALBERT HOTEL konferenču zālē Space (Dzirnavu ielā 33) norisināsies praktiskā konference Biznesa attīstība: kā to darīt mūsdienas Latvijas situācijā. Konferences laikā vadošo jomu speciālisti iezīmēs esošas problēmas, bet risinājumi tām tiks meklēti kopīgās diskusijās, informēja Alberta koledžas sabiedrisko attiecību speciāliste Ludmila Sokolova.

Konferences ietvaros tiek apskatīti atslēgas jautājumi biznesa attīstībai: kā atrast labu darbinieku un kā viņu noturēt; kur rast līdzekļus biznesa attīstībai; kur ieguldīt "lieko" naudu; patērētāju tiesības: kas ir labi un kas ir slikti; kam jāpievērš uzmanība, slēdzot līgumus; kā arī "rozīnīte" tirdzniecības uzņēmumiem – "kas ir merčendaizings un kādēļ tas ir vajadzīgs", informēja organizatori.

Konferences ziņotāji:

- Henriks Danusēvičs (Latvijas tirgotāju asociācijas prezidents)

- Mārīte Noriņa (Valsts darba inspekcijas direktores vietniece)

- Jānis Dzenis (AS Hansabanka, Personāla attīstības un atlases daļa)

- Irina Ļaha (SIA EUROSET LAT Personāla atlases speciāliste)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Alberta ielā 4 tapusi greznākā kāpņu telpa, kurai analogu arhitektūras objektu nav visā Baltijā," tā uzskata AS Būvuzņēmums Restaurators (Restaurators), kas veica fasādes un kāpņu telpas restaurācijas darbus. Ēkā ir astoņi ekskluzīvi dzīvokļi, kuru kvadrātmetrs maksāšot no 6000 līdz 7000 eiro.

Alberta iela ir tapusi 1900. gadā, un tiek uzskatīts, ka tieši uz šīs ielas atrodas Rīgas spilgtākie jūgendstila nami. Pēc Mihaila Eizenšteina ieceres 1904. gadā uzbūvētais Alberta ielas 4. nams pieder uzņēmējam Jevgeņijam Gombergam. Šis jūgendstila šedevrs tiek uzskatīts par vienu no zīmīgākajiem M. Eizenšteina projektiem. Domājams, tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ nams kopumā ir tapis tik grezns un veidojumiem bagāts. Pats J. Gombergs atbalstījis šai ēkai speciāli veltītas grāmatas uzrakstīšanu un izdošanu trīs valodās.

Ēka iekļauta arī UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā - sadaļā Rīgas vēsturiskais centrs. "Tas uzliek nopietnus pienākumus ne tikai tās īpašniekam un atjaunotājam, bet arī visiem būvniekiem, kas šajā namā grib spert savu kāju," sacīja Restauratora valdes priekšsēdētājs Mareks Mamajs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Jūgendstila muzeju plāno veidot Alberta ielā 12

, 17.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Jūgendstila muzeja izveides projektā paredzēts, ka tas atradīsies Alberta ielā 12, informēja Rīgas dome.

Rīgas pašvaldības aģentūras Rīgas Kultūras aģentūra speciālistu un Rīgas Jūgendstila centra izveidošanas un uzturēšanas modeļa izstrādes darba grupas sagatavoto Rīgas domes lēmumprojektu Par Rīgas pašvaldības aģentūras Rīgas Kultūras aģentūra struktūrvienības Rīgas Jūgendstila centrs muzeja telpu ierīkošanu nama Rīgā, Alberta ielā 12. pagrabstāvā un pirmā stāva dzīvoklī šodien, 17.oktobrī, atbalstīja Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja.

Sagatavotajā lēmumprojektā teikts, ka Rīgas Kultūras aģentūras 2008. gada budžetā Rīgas Jūgendstila centrs muzeja telpu nomai ir jāpiešķir papildus finansējumu 155.075 latus. Nama Alberta ielā 12 telpu noma mēnesī kopumā būs 12.923 latu. Pagrabstāva telpu (380 m2) nomas maksa par kvadrātmetru būs 16,50 lati, bet pirmā stāva dzīvoklī (212,80 m2), nomas maksa par kvadrātmetru - 22 lati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Avotiņš par pusmiljonu nopērk dzīvokli klusajā centrā

Ieva Mārtiņa, Db, 14.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pie vismaz pusmiljona eiro vērta dzīvokļa Rīgas klusajā centrā Alberta ielā 1 tikusi Hansabankas vadītāja Māra Avotiņa ģimene.

M. Avotiņš caur Hansabankas pārstāvi Ivaru Svilānu apliecinājis, ka dzīvokļa pirkums, ko realizējusi viņa ģimene, ir noticis, bet no komentāriem par darījumu atturējās, tostarp, vai dzīvoklis pirkts kredītā un kādā valūtā, kā arī kredīta gadījumā - kurā bankā tas ņemts un uz kādu termiņu. M. Avotiņa aptuvenais ikmēneša atalgojums (ieskaitot nodokļus) pērn bija vairāku tūkstošu Ls apjomā, gadā pārsniedzot 80 tūkst. Ls. Hansabankas 2007. gada pārskats liecina, ka kopā astoņiem valdes un trīs padomes locekļiem atalgojums un prēmijas (ieskaitot nodokļus) bijušas 915 tūkst. Ls apjomā, gadā katram veidojot 83 180 Ls, kas mēnesī sanāk vidēji 6 921.8 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalā atzīmē Alberta Kronenberga 120. gadadienu ar Sprunguļmuižas gadatirgu

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 8. septembrī, no plkst. 13:00 Jūrmalā, Bulduros, Muižas ielā Jūrmalas teātris ar Jūrmalas domes atbalstu aicina uz svētkiem "Albertam Kronenbergam - 120. Sprunguļmuižas gadatirgus Bulduros", savukārt plkst. 17:00 - Dailes teātra aktiera Pētera Liepiņa monoizrāde A.Kronenberga "Jērādiņa" turpat Bulduros.

Sprunguļmuižas gadatirgus ar rudens veltēm un kārumiem, linu izstrādājumiem būs svētki visai ģimenei. Tirdziniekus un pircējus gaidīs neticami notikumi kopā ar mājas peli Skribu - Skrabu, kaķi Miku, zaķeni Madi un āpsi Čiku, būs dziesmas, dejas un rotaļas, runājošas lelles, dzīvnieciņi un bērnu atrakcijas, konkurss par Alberta Kronenberga daiļradi un, protams, balvas.

Lielajā Sprunguļmuižas gadatirgū varēs iepirkties, ielūkoties Raganas ķēķī, noskatīties muzikālo uzvedumu "Mazais ganiņš", piedalīties mākslinieka Jāņa Anmaņa "Kronenberga darbnīcā", vērot Latvijas labāko cirka mākslinieku priekšnesumus, priecāties par Rīgas Zooloģiskā dārza zvēriņiem, kā arī izbaudīt atrakciju "Baltā Kaza" un "Labirints" pārsteigumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nedēļas nogalē Rīgā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi

Lelde Petrāne, 11.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šīs nedēļas nogalē Rīgas svētku laikā pilsētā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi, tostarp tiks slēgta transportlīdzekļu kustība 11. novembra krastmalā, informē Rīgas dome.

Tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm):

- no 11. augusta plkst. 22.00 līdz 15. augustam plkst. 7.00 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai (arī velorikšu, elektromobiļu un zirgu pajūgu satiksme);

- no 11. augusta plkst. 22.00 līdz 15. augustam plkst. 7.00 11.novembra krastmalai paralēlajā ielā, posmā no Jaunielas līdz Poļu gātei un Bīskapa gātē (arī velorikšas, elektromobiļi un zirgu pajūgi);

- 13. augustā no plkst.8.00 līdz 20.00 Eksporta ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Muitas ielai (izņemot transportlīdzekļus ar caurlaidēm un transportlīdzekļus, kuriem nepieciešams iekļūt un izkļūt no Rīgas pasažieru ostas);

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Krievijas ēna preču eksportā pamazām sarūk

Latvijas Bankas ekonomiste Daina Pelēce, 10.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augustā apritēja divi gadi, kopš Krievijas Federācija noteikusi sankcijas Eiropas Savienības, t.sk., Latvijas pārtikas produktiem. Vai divi gadi Latvijas eksportētājiem ir bijis pietiekošs laiks, lai kompensētu Krievijas tirgus zaudēšanu un atrastu jaunus noieta tirgus?

Kopējais Latvijas preču eksports 2015. gadā pieauga par 1,1%, kas vērtējams kā labs sniegums, ņemot vērā Krievijas noteikto embargo pārtikai un sarežģīto un nelabvēlīgo situāciju vairākos Latvijas eksporta tirgos. Diemžēl šogad Latvijas ārējās tirdzniecības rādītāji pārsvarā atrodas negatīvajā zonā, un šā gada astoņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu preču eksports ir sarucis par 1,5%.

Nav šaubu, ka 2015. gadā Latvijas kopējo preču eksporta izaugsmi būtiski bremzēja eksporta kritums uz Krieviju, kas salīdzinājumā ar 2014. gadu saruka par 24%. Tomēr preču eksportu uz Krieviju nesamazināja tikai sekas, ko izraisīja 2014. gada 7. augustā Krievijas noteiktais embargo liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam, piena produktiem un 2015. gada 4. jūnijā pasludinātais beztermiņa aizliegums visam Latvijas zvejas produktu eksportam uz Krieviju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā no 21. līdz 23.augustam norisināsies ikgadējās Rīgas svētku svinības. Lielākie svinību notikumi sagaidāmi 11.novembra krastmalā un Vērmanes dārzā, taču līdztekus pilsētas centram par svinību noskaņu domāts arī Pārdaugavā, Bolderājā un citās pilsētas vietās, informēja Rīgas svētki 2009 preses sekretāre Līva Jēgere.

Viņa akcentēja, ka Rīgas svētku pasākumi ir vērsti uz apmeklētāju aktīvu līdzdalību svētku noskaņas radīšanā. Šogad svētku laikā notiks Rīgā vēl līdz šim nebijusi akcija Pilsēta - orķestris, kurā aicināts piedalīties ikviens rīdzinieks, neatkarīgi no dzimuma, vecuma vai dzīves pārliecības. Akcijas intriga tiks atklāta 22.augustā, 11.novembra krastmalā plkst. 20:14.

Rīgas svētkos ikvienam būšot iespēja sev Rīgu atklāt no jauna, pamanot ikdienas steigā nemanītas vietas, kas slēpj sevī aizraujošu stāstu - jau no šodienas, 5.augusta, Rīgas centra grāmatnīcās var saņemt tradicionālās Rīgas svētku Lielās spēles karti un noteikumus. Spēles uzvarētāji tiks apbalvoti pasākumiem bagātākās dienas - 22.augusta - vakarā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pēc Krievijas vēstniecības pasūtījuma par 4 miljoniem eiro atjaunos namu Alberta ielā

Dienas Bizness, 16.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas klusajā centrā Alberta ielā AS LNK Industries uzsāk dzīvojamās ēkas Alberta ielā 5 rekonstrukciju un restaurāciju. Ēku ekspluatācijā plānots nodot 2016. gada decembrī un kopējās rekonstrukcijas izmaksas 4 120 000 eiro (bez pievienotās vērtības nodokļa) , projekta pasūtītājs un finansētājs Krievijas Federācijas vēstniecība Latvijā, informē uzņēmumā.

Nams Alberta ielā 5 slejas 22,8 m augstumā, tam ir 6 stāvi un kopējā stāvu platība 2932 m2. Rekonstrukcijas gaitā tiks veikti vispārējie celtniecības un apdares darbi 3719 m3 apjomā, kas iekļauj gan ēkas fasādes un interjera restaurāciju, gan iekšējo un ārējo inženiertīklu izbūvi. Dzīvojamās ēkas vienā spārnā pēc rekonstrukcijas atradīsies 30 grezni apartamenti platībā no 50 m2 līdz 90 m2, savukārt otrajā - 2 studio tipa apartamenti.

Rekonstrukcijas rezultātā ēka tiks pieslēgta pilsētas inženierkomunikācijām. Tajā ir paredzēti 3 jauni lifti, kur viens no tiem, lai saglabātu vēsturisko galvenās fasādes plānojumu, atradīsies atsevišķi iekšpagalmā, bet 2 pārējie – sānu korpusos. Tāpat tiek saglabāts nama vēsturiskais plānojums, respektīvi, ieeja apartamentos būs no galvenās kāpņu telpas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas juridiskās personas to īpašnieku vai vadītāju vajadzībām šogad iegādājušās fantastiski daudz jaunu ekskluzīvu un luksus auto.

Šim nolūkam iztērēti vismaz 20 miljoni eiro. Turklāt vienlīdz naski uz dārgo rotaļlietu iegādi ir bijuši kā Latvijas miljonāru sarakstā atrodami ļaudis, tā cilvēki, kuri šim nolūkam tērējuši vēl nemaz nenopelnītus līdzekļus, - rāda Baltic Screen apkopotie dati un veiktie aprēķini par 2006. gadā Latvijā juridisko personu iegādātajiem un pirmoreiz reģistrētajiem luksusauto.

Pieprasījums pieaug

2005. gadā līdz rudenim Latvijā uz juridisko personu vārda tika reģistrēti trīs desmiti pilnīgi jaunu Porsche Cayenne auto, savukārt 2006. gadā līdz 1. decembrim bija jau 67 reģistrēti šādi 2006. gada izlaiduma luksusauto, kuru cena var sniegties līdz 80 000 un vairāk eiro. 2005. gadā šajā periodā netika reģistrēts neviens jauns Ferrari, 2006. gadā - 2; 2005. gadā uz juridisko personu vārda tika reģistrēti 5 jauni Bentley markas auto, 2006. gadā - jau 16.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) pasniegusi apbalvojumus par ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā. Balvas saņēma Rīgas dome, Alberta koledža un Toms Ceļmillers.

LATA apbalvojumi pasniegti trīs kategorijās: atvērtākā iestāde, izcilākais atvērto tehnoloģiju risinājums biznesā un būtiskākais ieguldījums atvērto tehnoloģiju popularizēšanā.

Kā atvērtākā iestāde balvu saņēma Rīgas dome par pilotprojektu, kas ietver atvērto datu vietnes opendata.riga.lv izveidi un atvērto datu kopu publicēšanu, tajā skaitā tiešsaistes režīmā.

Nominācijā Atvērto tehnoloģiju risinājums biznesā balvu saņēma SIA Alberta koledža par atvērtiem risinājumiem izglītības procesā. Alberta koledža izmanto atvērtā pirmkoda programmatūru mācību videi Moodle, lietojot atvērtos risinājumus nodrošina mācībspēku un studentu komunikāciju reālajā laikā, kā arī veicina informācijas apmaiņu un mobilitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekskluzīvajos projektos iemītniekiem tiek piedāvāts īpašs serviss – viņu automašīnas tiek novietotas stāvvietā un nogādātas pie mājas jebkurā laikā, kad tas tiek prasīts. SIA Forburga pārstāve Baiba Kalniņa Db.lv skaidroja, kā un kam šāds pakalpojums Rīgā tiek piedāvāts.

Db.lv jau rakstā Vai zini, kurā vietā dzīvot ir prestiži? citēja SIA Forburga valdes priekšsēdētāju Gintu Iesalnieku: "Viens no pieprasītākajiem pakalpojumiem Rīgas centrā vienmēr būs autostāvvieta. Bieži vien, dzīvojot centrā, cilvēkiem nav iespējas novietot automašīnu pie mājām. Esam raduši praktisku risinājumu šai problēmai. Ekskluzīvajos projektos iemītniekiem piedāvājam īpašu servisu – novietosim viņu automašīnu stāvvietā paši un nogādāsim to pie mājas jebkurā laikā, kad tas tiks prasīts. Līdz ar to mūsu dzīvokļu īpašniekiem nebūs jāuztraucas par savas automašīnas novietošanu."

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas svētku laikā satiksmes ierobežojumi

Lelde Petrāne, 15.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas svētku laikā no 17. līdz 19. augustam pilsētā norisināsies apmērām 60 dažādi pasākumi, kuru laikā tiks noteikti satiksmes ierobežojumi, tajā skaitā tiks slēgta 11. novembra krastmala. Rīgas dome aicina iedzīvotājus svētku pasākumu apmeklēšanai pēc iespējas izmantot sabiedrisko transportu, kas 18. un 19. augustā būs par brīvu.

Tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme:

- no 17.08. plkst. 22.00 līdz 20.08. plkst. 8.00 11. novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai un Bīskapa gātē, kā arī 11. novembra krastmalas paralēlās ielas posmā no Jaunielas līdz Poļu gātei. Apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi tiks ieviesti jau no plkst. 20.00.

- no 17.08. plkst. 10.00 līdz 19.08. plkst. 18.00 uz AB dambja;

- 18.08. no plkst. 5.00 līdz plkst. 21.00 Alberta ielas posmā no Strēlnieku ielas līdz Antonijas ielai (izņemot diplomātiskā korpusa un Alberta ielas iedzīvotāju transportlīdzekļus);

- 19.08. no plkst. 11.30 līdz 13.30 Kalpaka bulvārī no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Elizabetes ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina uz vieslekciju Pārrunas: kā gūt panākumus

, 12.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

16.oktobrī Alberta Koledža aicina apmeklēt atklātu vieslekciju Pārrunas: kā gūt panākumus. Speciāli, lai nolasītu šo lekciju koledžas Sabiedrisko attiecību specialitātes studentiem un visiem interesentiem tika pieaicināts vieslektors no Baltkrievijas – Maksims Nedjakins.

Lekcija norisināsies Alberta Koledžas telpās (Skolas iela 22, Rīga) plkst. 18:00, tā tiks lasīta krievu valodā.

Maksims Nedjakins ir praktizējošais treneris-konsultants, kas specializējas mazumtirdzniecības organizēšanas un vadīšanas, asortimenta vadības, kategoriju menedžmenta, personāla motivācijas, automatizācijas, organizatorisko struktūru uzbūves un biznesa procesu jautājumos, kā arī pārrunu vadīšanā.

Lai apmeklētu bezmaksas vieslekciju Pārrunas: kā gūt panākumus aicina visus interesentus iepriekš pieteikties Alberta Koledžas sekretariātā pa tel. 6 7288824.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksts Dienas bizness nosaucis šā gada nozīmīgāko būvi.

Vērienīgākais objekts šogad - Saulkrastu apvedceļš

Šogad ir pabeigts lielākais ceļu būves objekts, kas realizēts Latvijas neatkarības laikā — Saulkrastu apvedceļš. Tas laikraksta Dienas bizness vērtējumā šogad ir pelnījis Gada būves titulu.

Pasūtītājs: valsts a/s Latvijas valsts ceļi

Būvprojekta autors: a/s Ceļuprojekts

Būvdarbus veica: 1. un 2.posmā A.C.B., bet 3.posmā pilnsabiedrība Binders un A.C.B.

Izmaksas: ap 115 milj. eiro (75 % ES finansējums, 25 % — valsts budžets)

Laikraksts norāda, ka spilgtu, vērienīgu vai vienreizīgu objektu Rīgā 2007. gadā nebūt nav bijis daudz, tomēr daža laba odziņa ir gan starp dzīvojamām, gan starp biroju ēkām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsludina konkursu glezniecībā

, 04.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau trešo gadu SIA Forburga izveidotais Alberta fonds kopīgi ar Latvijas Mākslas Akadēmiju izsludina konkursu glezniecībā. Katru gadu konkursam tiek pieteikta jauna tēma, šogad tā ir Latvijas koka arhitektūra.

Konkursā bija iespējams piedalīties visiem Latvijas Mākslas Akadēmijas (LMA) studentiem neatkarīgi no kursa un apakšnozares, kurā tie studē. Labākos studentu darbus atlasīja vasaras darbu skatēs. Un visi kopā apskatāmi būs jau no 11. septembra LMA aulā kur svinīgi tiks paziņoti laureāti un atklāta izstāde.

Alberta stipendijas mērķis – atbalstīt topošos, talantīgos māksliniekus. Ik gadu konkursam tiek izsludināta cita tēma, kas sasaucas ar SIA Forburga aktuālo projektu. 2006. gadā konkursa tēma bija Jūgendstila arhitektūra Rīgā, bet pagājušajā gadā - Klusā Pārdaugava. Šogad – Latvijas koka arhitektūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Alberta dīķos sezona ilgst, kamēr ūdens vaļā

Inita Šteinberga, speciāli DB, 14.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudenīga dūmaka, dīķu ūdens gluds kā spogulis un tāds klusums, ka ausīs griež – tas ir pavisam netālu no Rīgas burzmas – Alberta dīķos.

Zivju dīķos lēnām iestājas miers, taču, kamēr nav sniega un sala, makšķerēt gribētāji ierodas, makšķerēšana turpinās. SIA Askra valdes loceklis Andis Krūmiņš priecājas, ka garais rudens ļāvis kompensēt vēlo šīgada pavasari. Sezona Alberta dīķos ilgst tikmēr, kamēr ūdens vaļā. Zemledus makšķerēšanu neesot vērts piedāvāt – visi dodoties uz valsts ūdenskrātuvēm. Taču, ja kādam kārojas, visu var sarunāt. Kopumā Alberta dīķi ir sešas ūdenstilpes. Trīs no tām pieder Andim Krūmiņam, pārējās trīs ņemtas apsaimniekošanā.

Namiņi un veikaliņš

Kā papildu pasākums uzņēmumā tiek piedāvāta izdzīvošanas skola. Tā bijusi pieprasīta kā korporatīvs pasākums pirmskrīzes laikā, kad ar to nodarbojušies atsevišķi divi pieaicināti speciālisti. Tagad vajadzība pēc šādām izklaidēm esot retāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Godinot rīdzinieka, Rīgas Melnā Balzama receptūras pamatlicēja - aptiekāra Abrahama Kunces devumu, AS Latvijas balzams sadarbībā ar Rīgas domi izsludina atklātu skiču projekta konkursu A.Kunces piemiņas vietas izveidei Alberta laukumā, Vecrīgā. Vienlaikus konkursa dalībnieki aicināti iesniegt idejas kopējai Alberta laukuma attīstības koncepcijai, liecina šodien izplatīts paziņojums.

Detalizēta konkursa programma un noteikumi ir pieejami Latvijas Arhitektu savienības un AS Latvijas balzams mājaslapās. Konkursa darbi ir iesniedzami līdz šā gada 9. oktobrim.

Piemiņas vieta atradīsies Vecrīgā, Alberta laukumā, netālu no vietas, kur bijusi Abrahama Kunces dzīves un darba vieta Kalēju ielā.

Pieminekļa projekta skices izvērtēs žūrijas komisija, kuru veidos gan arhitekti, mākslinieki un kultūras jomas profesionāļi, gan Rīgas domes un konkursa izsludinātāja pārstāvji. Trīs labāko projekta skiču autori saņems naudas prēmijas – 2000, 1000 un 500 eiro vērtībā.

Kunces pieminekļa izveides ieceri finansē AS Latvijas balzams.

Komentāri

Pievienot komentāru