Jaunākais izdevums

Norēķinu karšu kompānija American Express, kas nesen zaudējusi sadarbību ar vienu no lielākajiem mazumtirdzniecības partneriem un piedzīvoja sakāvi saistībā ar Monopola likumu šomēnes, palielinās procentu likmes daudziem karšu lietotājiem, raksta Bloomberg.

Šī ir pirmā reize, pēdējo piecu gadu laikā, kad kompānija paaugstina likmes.

American Express paziņojusi, ka vairāk nekā miljons klientiem gada procentu likme tiks palielināta par 2,5 procentpunktiem līdz vismaz 12,99%. Kompānija norāda, ka tā piemērojas tirgus situācijai pēc tam, kad secinājusi, ka likmes ir zem konkurentu piedāvātajām kartēm ar līdzīgiem kredītprofiliem.

Pērn kompānija paaugstināja procentu likmes dažiem simtiem tūkstošu lietotāju.

Kā liecina dati, vidējā likme šādai kredītkartei tirgū ir 15,76%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Karšu darbības pārtraukšana Krievijā un Baltkrievijā pamatā ietekmēs ceļojošos iedzīvotājus

LETA, 07.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālo maksājumu karšu kompāniju "Visa", "MasterCard" un "American Express" darbības pārtraukšana Krievijā un Baltkrievijā pamatā ietekmēs šo valstu iedzīvotājus, kuri ceļo, pavēstīja Latvijas Bankas pārstāvji.

No praktiskā viedokļa tas nozīmē, ka Krievijā un Baltkrievijā izdotās "Visa", "MasterCard" un "American Express" maksājumu kartes nedarbosies ārpus šīm valstīm, bet citās valstīs izdotās kartes - nedarbosies Krievijā un Baltkrievijā. Tāpat nedarbosies starptautiskie maksājumi, piemēram, norēķini Rietumvalstu internetveikalos.

Latvijas Bankas pārstāvji skaidro, ka Krievijas iedzīvotājiem Krievijas iekšzemes maksājumos un naudas izņemšanā no bankomātiem šīs kartes darbosies, izmantojot Krievijas Centrālās bankas uzturēto maksājumu sistēmu "Mir". Tāpat Krievijas bankas pašlaik aktīvi rīkojas, lai aktīvāk izmantotu Ķīnas maksājumu karšu tīklu "Union Pay", kuru Eiropas Savienībā (ES) pamatā izmanto tirgotāji, lai pieņemtu karšu maksājumus no Ķīnas iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV maksājumu karšu kompānija "American Express" pārtrauc darbību Krievijā un Baltkrievijā, svētdien paziņojusi kompānija.

"Turpinoties Krievijas neattaisnojamajam uzbrukumam Ukrainas tautai, "American Express" pārtrauc darbību Krievijā," norāda "American Express".

Krievijā izsniegtās "American Express" kartes nedarbosies ārzemēs, bet citās valstīs izdotās "American Express" kartes nevarēs izmantot tirdzniecības vietās un bankomātos Krievijā.

Tāpat "American Express" pārtrauc visu darbību arī Baltkrievijā

Mastercard un Visa pārtrauc darbību Krievijā 

ASV maksājumu karšu kompānijas "Mastercard" un "Visa" sestdien paziņoja, ka pārtrauc darbību...

Jau vēstīts, ka sestdien par darbības pārtraukšanu Krievijā paziņoja ASV maksājumu karšu kompānijas "Visa" un "Mastercard".

Krievijā izsniegtās visu šo kompāniju kartes darbosies līdz derīguma termiņa beigām, jo Krievijā visas karšu transakcijas apkalpo Nacionālā maksājumu karšu sistēma, kas pieder Krievijas centrālajai bankai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bieži tiek kultivēts stereotips, ka parastajam cilvēkam nav iespējams pierādīt savu taisnību civilstrīdos ar finanšu iestādēm, tomēr kādreizējā American Express Gold kartes lietotāja ir pierādījusi pretējo.

Viņai izdevies iegūt pozitīvu pirmās instances tiesas spriedumu. Strīda otra puse, kura šīs saistības pārņēma cesijas rezultātā, ir iesniegusi apelācijas sūdzību Rīgas apgabaltiesā. Pirmās instances tiesas spriedumā teikts, ka «prasītājs ar pārliecinošiem un pietiekamiem pierādījumiem nav pierādījis faktu, ka atbildētājai būtu nenokārtotas maksājuma saistības pret banku».

Pagātnes nasta

Strīda pirmsākumi ir meklējami 2007. gadā, kad uzņēmēja Līga (datu aizsardzības nolūkā viņas uzvārds tiesas spriedumā ir anonimizēts) piekrita piedāvājumam saņemt American Express kredītkarti. «Visus bankas prasītos procentus un maksājumus veicu tā, kā tika prasīts, kaut arī šķita dīvaini, ka pirmajā gadā šie maksājumi bija mazāki nekā otrajā un trešajā gadā,» viņa atceras. Lielās pieprasītās summas šķitušas aizdomīgas, un viņa vērsusies bankā ar šo jautājumu, tur arī saņēmusi atbildi, cik daudz jāatmaksā par tās izmantošanu. «Samaksāju prasīto summu bez diskusijām, lai arī tā bija neizprotami liela, un vairs par to neinteresējos, jo uzskatīju, ka savas saistības par šī kartes izmantošanu esmu izpildījusi, taču pirms kāda laika saņēmu ziņu, ka esmu parādā 3800 eiro,» savu nepatīkamo pārsteigumu neslēpj bijusī American Express Gold kartes īpašniece. Banka prasījumu tiesības bija nodevusi parādu piedziņas kompānijai, kura savukārt sākotnēji piedāvāja izlīgumu, bet Līga no šādas iespējas atteicās, un parādu piedziņas uzņēmums vērsās tiesā ar attiecīgu prasību pret viņu par parāda, kā arī kavējuma un līgumisko procentu piedziņu. «Dīvaini, ka izlīguma piedāvājumam neseko faktu pārbaude, bet tiek celta prasība, kura vēlāk tiek uz pusi samazināta,» pārsteigumu neslēpj Līga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele ir nolēmusi veidot ciešāku sadarbību ar VISA zīmolu, un no 1. decembra Latvijā sāks izdot jauna veida VISA kredītkartes, informē bankas pārstāvji.

Jaunā maksājumu karte ar VISA zīmolu pakāpeniski aizstās Citadeles izdotās American Express kartes Latvijā un Lietuvā, kas tiek izsniegtas saskaņā ar pašreizējo licences līgumu.

Līdz ar jauna veida VISA maksājumu kartes izsniegšanu, Citadele jaunajā – 2017. gadā – turpinās attīstīt piedāvājumu maksājumu karšu un kredītkaršu jomā. Citadeles meitas uzņēmums Lietuvā VISA kartes sāks izdot nākamā gada pavasarī.

No 1. decembra banka Citadele Latvijā un Lietuvā neizdos American Express kartes jauniem klientiem. Esošie American Express karšu lietotāji šīs maksājumu kartes varēs izmantot līdz 2018. gada 31. martam. Šiem klientiem būs iespēja savlaicīgi samainīt American Express karti pret priekšrocību ziņā līdzvērtīgo VISA karti – VISA Classic, Gold vai Platinum, saglabājot arī visus kredītlimita nosacījumus – esošo kredītprocenta likmi un 45 kredītbrīvdienas. Bankas Citadele VISA Platinum lietotājus apkalpos privātbaņķieri un viņiem tiks nodrošināts Concierge serviss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Bankas daļēji jau izmanto dinamisku autentifikācijas metodi pirkumiem internetā; plāno pārmaiņas

LETA, 09.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā strādājošās bankas daļēji jau izmanto dinamisku autentifikācijas metodi pirkumiem internetā, taču vairākas bankas vēl plāno pārmaiņas šo prasību ieviešanai.

Eiropas Centrālās bankas ieteikumi drošiem pirkumiem internetā un Eiropas Padomes foruma SecuRePay prasības par e-komercijas darījumu apstiprināšanu paredz izmantotās statiskās paroles aizstāšanu ar dinamisku autentifikācijas metodi, proti, galvenais nosacījums ir autentifikācijas metode, kas nepieļauj viena vienīga koda vai paroles izmantošanu. Nordea banka līdz šim klientus, kas veic pirkumus internetā ar kredītkarti, aicinājusi ievadīt kodu kartes lietotāja numuru un ik reizi unikālu kodu no kodu kartes, tādēļ izmaiņas autorizēšanās kārtībā nav plānots ieviest. Domājot par klientu datu drošību, veicot pirkumus internetā, no oktobra Nordea klienti varēs veikt drošus e-pirkumus, izmantojot arī Nordea Maestro norēķinu kartes. Līdzīgi kā gadījumā, kad pirkums tiek veikts ar kredītkarti, lai veiktu pirkumu internetā ar Nordea Maestro norēķinu karti, klients tiks aicināts ievadīt gan Nordea internetbankas lietotāja numuru, gan kodu no bankas kodu kartes vai kodu kalkulatora, tādējādi garantējot vēl lielāku drošību un klientu personīgo datu aizsardzību no trešajām pusēm, aģentūru LETA informēja Nordea bankas sabiedrisko attiecību vadītāja Latvijā Signe Lonerte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Bafeta kompānija vienā dienā varētu būt zaudējusi 780,8 miljonus dolāru

Žanete Hāka, 13.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdiena nebija veiksmīga diena investīciju guru Vorena Bafeta uzņēmumam Berkshire Hathaway, raksta MarketWatch.

Berkshire Hathaway ir lielākais kompānijas American Express akcionārs, un tai pieder 151,6 miljoni šī uzņēmuma akciju.

Ceturtdien American Express akcija zaudēja 6% no savas vērtības pēc tam, kad uzņēmuma pārstāvji paziņoja, ka tā nav noslēgusi ekskluzīvu darījumu ar Costco Wholesale.

Tas var nozīmēt, ka Berkshire Hathaway ir zaudējis 780,8 miljonus dolāru. Jaunākie dati par Berkshire Hathaway ieguldījumiem un to ienesīgumu tiks publicēti 14. februārī, tādējādi drīzumā investori uzzinās, cik Bafeta uzņēmums ir zaudējis.

Berkshire Hathaway B klases akcijas cena piektdien saruka par 0,09%. Kopumā pēdējo trīs mēnešu laikā tās vērtspapīra cena ir pieaugusi par 2,8%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Animāciju izmanto plašāk

Anda Asere, 11.02.2020

Animācijas studijas "Panic" vadītāja Rita Šteimane un

dibinātājs Gints Gūtmanis.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā pēdējos gados animācija reklāmas vajadzībām kļuvusi plašāk izmantota un attīstās tendence stāstīt vizuālos stāstus.

"Animācija ir plaši izmantots risinājums reklāmā ASV, Rietumeiropā un daudzās Āzijas valstīs. Plašajā informācijas gūzmā kustīgam attēlam ir arvien lielāka nozīme – reklāmām "jāpaķer" uzmanība ātri un efektīvi," saka Rita Šteimane, animācijas studijas "Panic" vadītāja.

Viņa novērojusi, ka Latvijā joprojām ir plaši izplatīts uzskats, ka animācija ir domāta bērniem un to asociē ar risinājumiem, kas ir tuvāki baneru animācijai, nekā reklāmas klipam. Taču R. Šteimane uzskata, ka animācijas iespējas ir ļoti plašas. Starptautiski uzņēmumi, piemēram, "American Express", "Nike", "Coca Cola", "Google", "Toyota", "Apple" un neskaitāmi citi plaši izmanto animācijas risinājumus. Neatņemama šo kompāniju reklāmas materiālu daļa ir gan ilustratīvi 2D video, gan komplicēti 3D risinājumi. Animāciju zīmoli izmanto ne tikai tradicionālajos medijos kā televīzija, bet arī sociālajos tīklos, mobilajās aplikācijās un interaktīvos risinājumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Latvijā populārākās ir MasterCard maksājumu kartes

Dienas Bizness, 19.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā populārākās ir MasterCard maksājumu kartes – tās veido divas trešdaļas no visām izsniegtajām kartēm, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotā maksājumu karšu statistika uz 2014. gada beigām.

Latvijas bankas kopumā uz 2014. gada beigām bija izsniegušas 2,3 miljonus maksājumu karšu, no tām 1,5 miljoni jeb 66% bija MasterCard kartes, VISA karšu skaits bija 687,6 tūkstoši, savukārt izsniegto American Express karšu skaits bija 91,8 tūkstoši. Salīdzinot ar 2013.gada beigām, ir samazinājies izsniegto VISA karšu skaits, un pieaudzis MasterCard karšu skaits, kā arī bijis neliels American Express karšu skaita pieaugums.

Lielākā daļa no kartēm Latvijā ir debetkartes – 1,89 miljoni karšu jeb 82% no visām kartēm. Nākamās populārākās ir klasiskās kredītkartes – 250,6 tūkstoši karšu, atliktā maksājuma kredītkartes – 99,9 tūkstoši karšu, un biznesa kartes – 61 tūkstotis karšu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, debetkaršu skaits ir samazinājies, bet kredītkaršu un biznesa karšu skaits – pieaudzis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par investoru piesaisti AS Citadele banka Privatizācijas aģentūra (PA) starptautiskajai investīciju bankai Societe Generale samaksājusi atlīdzību divu miljonu eiro apmērā, bet starptautiskajam juridiskajam birojam Linklaters izmaksāti 493 125 eiro, aģentūru LETA informēja PA.

PA 2014.gada izdevumos ir ietverts paredzētais maksājums konsultantam Societe Generale par investoru piesaisti divu miljonu eiro apmērā, kas tiks izmaksāts šajā gadā. Tāpat konsultantam tiks izmaksāti attaisnotie izdevumi 96 650 eiro apmērā.

Savukārt līdz 2014.gada beigām Linklaters ir samaksāti 493 125 eiro, no kuriem 490 000 eiro ir atlīdzība, bet 3125 eiro kā attaisnotie izdevumi bez pievienotās vērtības nodokļa. Papildus šogad PA Linklaters varētu izmaksāt vēl 30 000 eiro.

Iepriekš PA valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs aģentūrai LETA stāstīja, ka Societe Generale uzdevums bija sagatavot un ieviest privātā kapitāla piesaistes stratēģiju, tostarp īstenot mārketinga aktivitātes un sarunas ar potenciālajiem investoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīga iekļauta darījumu tūrisma galamērķu TOP 10

Dienas Bizness, 25.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc veiksmīgi aizvadītas dalības starptautiskajā konferenču ceļojumu izstādē Spānijā IBTM World 2015, Rīga atzīta kā viena no desmit piemērotākajām un labākajām pilsētām Eiropā, kurā 2016.gadā rīkot starptautiskos kongresus, konferences un korporatīvos pasākumus, informē Rīgas Tūrisma attīstības birojā (RTAB).

Balstoties uz American Express veikto darījumu braucienu tendenču pētījumu 2016 (Meetings & Events 2016 Global Meetings Forecast, angļu val.), Rīga ierindota kā devītā piemērotākā pilsēta darījumu tūrisma braucieniem. Šajā topā tā atrodas līdzās tādām lielām, zināmām un iecienītām Eiropas pilsētām kā Londona, Parīze, Amsterdama, Brisele, Frankfurte, Minhene, Kopenhāgena, Barselona un Berlīne.

«Rīgas iekļaušana šajā topā ir liels sasniegums, un tas ir arī atzinums Rīgai kā drošai un uzticamai konferenču, kā arī korporatīvo pasākumu norises vietai. Būtiski, ka šis pētījums tiek nosūtīts visiem American Express birojiem un to klientiem 96 pasaules valstīs,» norāda RTAB zīmola MEET RĪGA mārketinga un komunikācijas vadītājs Aigars Smiltāns

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kurās akcijās iegulda Vorens Bafets?

Žanete Hāka, 19.02.2015

American Express

Ieguldījumi šī uzņēmuma akcijās bija aptuveni tikpat, cik iepriekš – vairāk nekā 151 miljons akciju. Šo akciju skaits gadiem nav mainīts.

Foto: Reuters/Scanpix

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju guru Vorena Bafeta kompānija Berkshire Hathaway publicējusi pārskatu tām akcijām, kurās tā ieguldījusi līdz pērnā gada beigām.

Daļa ieguldījumu palikuši iepriekšējā līmenī, taču ieguldījumu portfelī vērojamas arī izmaiņas, raksta portāls 24/7 Wall St.

Tiesa gan, vairāk nekā pusi no Bafeta kompānijas ieguldījumiem veido tikai četru uzņēmumu akcijas – Wells Fargo&Co, International Business Machines, Coca-Cola un American Express. Jāņem arī vērā, ka daļa uzņēmumu, kuros ieguldīts, vairs netiek kotēti biržā. Tā, piemēram, 2009. gadā Berkshire Hathaway ieguldīja 3 miljardus ASV dolāru Dow Chemical Co priekšrocību akcijās, bet 2011. gadā – Bank of America priekšrocību akcijās.

Lielākās izmaiņas – no portfeļa pazudušas ConocoPhilips, Express Holding un Exxon Mobile akcijas, savukārt kā jauns ieguldījums norādīta Restaurant Brands International.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somālijas visu laiku pirmais skaidras naudas izņemšanas automāts uzstādīts galvaspilsētā Mogadišā, ziņo BBC.

Daži cilvēki esot apmulsuši par to, kā automāts darbojas, jo nekad tādu nav redzējuši, ziņo ārvalstu medijs.

Automāts, kuru Salaam Somali Bank uzstādījusi augstākās klases viesnīcā, ļauj klientiem izņemt ASV dolārus.

Somālijas valūta, šiliņš, ir gandrīz bezvērtīga, un daudzi uzņēmēji un ārzemnieki izmanto dolārus. Automāts ļauj cilvēkiem izņemt naudu, izmantojot Visa, MasterCard un American Express.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vai esat ar mieru, ka Facebook nostājas starp Jums un banku?

Kaspersky Lab eksperti, 14.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Facebook vēlas sadarboties ar bankām, lai Facebook Messenger varētu kļūt par tādu kā saskarni starp lietotāju un banku, stāsta Kaspersky Lab eksperti.

Kad to komentē bankas, kas ir piekritušas sadarboties ar Facebook, vai pats Facebook, ideja izklausās diezgan pievilcīgi, tad Jūsu Facebook Messenger kontaktpersonu vidū būs ar mākslīgo intelektu apveltīts tērzēšanas robots, kas atbildēs uz jautājumiem, piemēram, kāds ir mana konta atlikums vai kādi ir mani neapstiprinātie darījumi, kā arī sūtīs brīdinājumus par krāpšanu un informāciju par darījumiem. Šie ir jautājumi, uz kuriem bankas atbild visai bieži, un tērzēšanas robots, kas uz tiem atbild atbalsta dienesta vietā, var ietaupīt laiku Jums un daudz naudas bankai.

Piemēram, American Express jau ir tērzēšanas robots Facebook Messenger, kas darbojas tieši tādā veidā. Un Facebook notiek pārrunas ar vairākām bankām, piemēram, JP Morgan Chase, Wells Fargo, Citigroup, U. S. Bancorp un citām, lai izveidotu vairāk šādu partnerību. Varbūt Facebook var pat iet tālāk un mēģināt izveidot PayPal līdzīgu digitālo finanšu pakalpojumu, kas balstās uz kādas bankas platformu. Tas jau dažās valstīs ir ieviesis naudas pārskaitījumus starp lietotājiem, izmantojot Messenger.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vorena Bafeta investīciju kompānija Berkshire Hathaway pārdevusi vairāk nekā 245 miljonus mazumtirdzniecības milža Tesco akciju, ziņo BBC.

Šomēnes Bafets pavēstīja, ka viņa lēmums investēt Tesco bijusi milzīga kļūda. «Es kļūdījos attiecībā uz Tesco. Tā man bija milzīga kļūda,» atzina slavenais investors.

2013. gada beigās Berkshire Hathaway piederēja 3,7% Tesco akciju, tagad - zem 3%.

Pēdējā laikā neveiksmīgās darbības dēļ, kas sarūgtinājusi investorus, ievērojami samazinājusies mazumtirgotāja akciju vērtība.

Bafets ir pazīstams ar to, ka priekšroku dod ilgtermiņa ieguldījumiem, nevis riskantām akcijām. Viņa ieguldījumu portfelis ietver labi pazīstamus zīmolus, piemēram, Coca-Cola, IBM un American Express.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules biržu indeksu dinamikā ceturtdien bija dažādas tendences, investoriem gatavojoties Lieldienu brīvdienām.

Volstrītas indeksi mēreni pieauga, pateicoties straujam ASV mazumtirdzniecības apjoma kāpumam un pārsvarā labiem uzņēmumu peļņas rādītājiem.

Mazumtirdzniecības apjoms ASV šogad martā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājies par 1,6%, tādejādi reģistrēts straujāks kāpums par prognozētajiem 0.9%. To daļēji sekmēja labs automašīnu noiets.

«American Express», «Honeywell International» un vairāki citi uzņēmumi ziņoja par visumā pozitīviem peļņas rādītājiem.

«Bija pazeminātas rentabilitātes prognozes, tāpēc uzņēmumi darbojušies nedaudz labāk, nekā bija gaidīts,» sacīja «Performance Trust Capital Partners» direktors Braiens Betls.

«Tirgū ir bijis kāpums tiešām ilgu laiku. Mums vajag vairāk labu ziņu, lai dotos augšup no šīs vietas,» viņš piebilda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Darījumu skaits ar maksājumu kartēm audzis par ceturtdaļu

Žanete Hāka, 12.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darījumu skaits ar maksājumu kartēm šī gada 3. ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, pieaudzis gandrīz par ceturto daļu jeb 22,5%, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas apkopotā jaunākā Latvijas banku sektora statistika.

Šī gada trešajā ceturksnī darījumu skaits pieaudzis par 22,5%, savukārt pirkumu skaits ar maksājumu kartēm audzis vēl straujāk – par 28%, salīdzinot ar pērnā gada 3.ceturksni.

Kopumā maksājumu karšu skaits nedaudz samazinājies – dati uz šī gada 30. septembri liecina, ka Latvijā kopumā izsniegtas 2,369 miljoni maksājumu karšu, kas ir par 1,43% mazāk, salīdzinot ar 2013. gada trešo ceturksni.

No kopējā karšu apjoma lielākā daļa jeb 63,5% ir MasterCard maksājumu kartes, un, salīdzinot ar pērnā gada 3. ceturksni, šogad to skaits pieaudzis par 17%. Straujākais pieaugums vērojams American Express kartēm – par 23,2% šī gada 3. ceturksn ī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Piecos gados projekti 18 valstīs

Anda Asere, 20.01.2020

Animācijas studijas "Panic" vadītāja Rita Šteimane un

dibinātājs Gints Gūtmanis.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Animācijas studija "Panic" dibināta ar globāla uzņēmuma domāšanas veidu un pārliecību, ka tā ir pasaules līmenī.

Jau pirmajā gadā tā izstrādāja mūzikas klipa animāciju Honkongas uzņēmumam un uzsāka pirmās sadarbības ar ārvalstu aģentūrām. Katru gadu sadarbība tika stiprināta un paplašināts kontaktu loks.

"Panic" galvenais eksporta tirgus ir ASV, pārklājot vairākus štatus un pilsētas: Ņujorku, Čikāgu, Portlandu, Sanfrancisko, Losandželosu, Vašingtonu un Hjūstonu.

"Mēs esam apzināti strādājuši, lai veicinātu sadarbību ārvalstīs. Daļa veiksmes ir jebkurā veiksmīgā biznesā, taču mums tas ir bijis arī smags darbs, neatlaidība sadarbības partneru meklējumos, nozīmīgi komandējumi un investēšana komunikācijā, veidojot spēcīgu un uz izaugsmi vērstu komandu. Pats galvenais - nevienā brīdī neļaujam klientam vilties un nožēlot izvēli. Esmu pārliecināta, ka tas ir pats svarīgākais ilgtermiņa panākumu veicināšanai," tā Rita Šteimane, animācijas studijas "Panic" vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Bafeta lielākie ieguldījumi dienas laikā nopelna 840 miljonus dolāru

Žanete Hāka, 17.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju guru Vorens Bafets aizvadījis veiksmīgu dienu akciju tirgū, raksta MarketWatch.

Desmit lielāko Vorena Bafeta kompānijas Berkshire Hathaway ieguldījumu vērtība pirmdienas laikā palielinājās par 838,7 miljoniem dolāru, liecina FactSet analīze, balstoties uz datiem par investīcijām, ko kompānija sniegusi pērnā gada 31. decembrī.

Lielākais V. Bafeta ieguldījums – aptuveni 463,5 miljoni Wells Fargo akciju, - cenai augot par 38 centiem, nopelnījušas Bafetam aptuveni 176,1 miljonu dolāru.

Coca Colas akcijas cenas kāpums par 24 centiem Bafeta bagātību palielinājis par 96 miljoniem dolāru, bet American Express akcijas cenas pieaugums par 90 centiem vairoja viņa ieguldījuma vērtību par 136,45 miljoniem dolāru.

IBM akcijas cena pieauga par 2,16 dolāriem, tādējādi palielinot Bafeta ieguldījumu par 166,3 miljoniem dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2019. gadā tikai 11% MVU pārdeva savus produktus tiešsaistē - 2020./2021. gadā šis skaitlis potenciāli dubultosies, īpaši palielinoties interneta veikalu skaitam. Saskaņā ar SEB bankas veikto pētījumu nākamajos 3 gados gandrīz 30% no visiem pārdošanas apjomiem Baltijā būs no e-komercijas. Produktu pirkšana tiešsaistē ir izrādījusies daudz ērtāks veids, kā cilvēkiem iepirkties, un e-komercija noteikti nekur nepazudīs, it īpaši, kamēr Covid-19 pandēmija joprojām ir aktīva.

Palielinoties pārdošanas apjomam tiešsaistē, palielinās arī peļņas zudums, kas rodas darījumu izmaksu dēļ. Šo jautājumu ir atrisinājis igauņu FinTech startup uzņēmums Montonio.

Kas lieto Montonio?

Vairāk par 1100 tirgotāji ir jau pieteikušies lietot Montonio pēdējā ceturksnī. Kā visstraujāk augošais maksājumu uzņēmums Baltijā, Montonio kopš 2018. gada nodrošina savus e-komercijas norēķinu risinājumus. Tirgotāji Montonio pakalpojumus ir saņēmuši augstā kvalitātē, tāpēc, ar katru dienu vismaz 10 jauni tiešsaistes veikali Baltijā pievienojās Montonio. Montonio jau ir parakstījis līgumus ar vairākiem lieliem tirgotājiem, piemēram, iDeal, Goldtime un Elisa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Beļavskis: Ar privāto kapitālu Citadele banka varēs attīstīties straujāk

Žanete Hāka, 20.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautisko investoru privātais kapitāls palīdzēs Citadelei attīstīties vēl straujāk, uzskata saka bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Bankas vadībai un jaunajiem akcionāriem ir kopīga vīzija par bankas izaugsmi - attīstīt Citadeli par nacionālo līderi attiecībā uz kvalitāti un piedāvāto produktu daudzveidību Latvijas banku sektorā.

Ilgtermiņa investori akcionāri vēlas palielināt bankas bilanci un stiprināt bankas finanšu rādītājus, lai Citadele varētu veicināt kreditēšanu un turpināt paaugstināt pakalpojumu kvalitāti. Tas sekmētu gan banku sektora, gan Latvijas ekonomikas attīstību kopumā.

Bankas akciju iegādes dienā Citadeles akcionāri ir palielinājuši bankas pamatkapitālu par 10 miljoniem eiro. Tādējādi bankas Citadele pamatkapitāls ir 156,6 miljoni eiro. Šis papildu kapitāls ļaus bankai turpināt izaugsmi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas bankas svētdien paziņoja, ka plāno izdot maksājumu kartes, izmantojot Ķīnas maksājumu sistēmu "UnionPay", jo ASV maksājumu karšu kompānijas "Mastercard" un "Visa" pārtraukušas darbību Krievijā, reaģējot uz tās iebrukumu Ukrainā.

Krievijas banku izsniegtajām "Mastercard" un "Visa" kartēm vairs nebūs pieejams "Mastercard" un "Visa" tīkla atbalsts, bet citās valstīs izdotās "Mastercard" un "Visa" kartes nevarēs izmantot tirdzniecības vietās un bankomātos Krievijā.

Mastercard un Visa pārtrauc darbību Krievijā 

ASV maksājumu karšu kompānijas "Mastercard" un "Visa" sestdien paziņoja, ka pārtrauc darbību...

Krievijas bankas "Sberbank" un "Alfa-Bank" pavēstījušas, ka šobrīd strādā pie iespējas izdot "UnionPay" kartes.

American Express pārtrauc darbību Krievijā un Baltkrievijā 

ASV maksājumu karšu kompānija "American Express" pārtrauc darbību Krievijā un Baltkrievijā, svētdien...

Tikmēr krievu ziņu aģentūras norāda, ka "Rosbank", "Tinkoff Bank" un "Moskovskij Kreditnij Bank" arī plāno izdot maksājumu kartes, izmantojot Ķīnas maksājumu sistēmu "UnionPay".

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Krievijai trūkst mikroshēmu savas maksājumu sistēmas Mir kartēm

LETA--UKRAINSKA PRAVDA, 06.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas maksājumu sistēma "Mir" pēc rietumvalstu noteiktajām sankcijām nespēj atrast mikroshēmas savām kartēm un meklē tās Ķīnā, kur Covid-19 uzliesmojuma dēļ sašaurinājusies mikroshēmu ražošana, ziņoja britu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz uzņēmuma vadību.

Nacionālās maksājumu sistēmas (NSPK) valdes loceklis Oļegs Tišakovs paziņoja, ka Krievija saskaras ar mikroshēmu deficītu, jo Āzijas ražotāji koronavīrusa pandēmijas dēļ aptur ražošanu, bet Eiropas piegādātāji ir pārtraukuši sadarbību ar Maskavu pēc sankciju noteikšanas par Krievijas karu Ukrainā.

Viņš sacīja, ka daži Ķīnas piegādātāji ir piekrituši sadarboties ar Krieviju un sertifikācijas process turpinās.

Starptautiskās maksājumu sistēmas "Visa", "Mastercard" un "American Express" martā paziņoja par aiziešanu no Krievijas tās iebrukuma Ukrainā dēļ. Rietumvalstu sankciju rezultātā Krievija arī vairs nevar nopirkt mikroshēmas no Eiropas Savienības vai ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārā video straumēšanas pakalpojuma ienākšana Latvijā pārāko viļņošanos uzreiz neizraisīs, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

ASV kompānija Netflix šonedēļ Lasvegasas Patērētāju elektronikas šova ietvaros savā globālajā kartē ir iezīmējusi arī Latviju. Saprotams, ka mēs esam ļoti mazs globālās video straumēšanas biznesa mērķis starp kopumā veselām 130 papildu valstīm, kurās savu klātbūtni kopš trešdienas ir pieteikusi Netflix. Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis DB komentē, ka «Latvijas uzņēmumiem jau šodien reāli ir jākonkurē globālā tirgū ar spēlētājiem, kuriem ir pieejami milzīgi resursi, un šī konkurence pieaugs ļoti strauji. Netflix ienākšana Latvijas tirgū to uzskatāmi demonstrē».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālais tīkls Facebook jau drīzumā ļaus veikt maksājumus, izmantojot Messenger aplikāciju, ziņo Business Insider.

Facebook Messenger aplikācijā, kas tagad lepojas ar miljardu lietotāju, tiek ieviestas jaunas iespējas, kas ļaus norēķināties par precēm un pakalpojumiem. Ar šādu informāciju Facebook pārstāvis Deivids Markuss nācis klajā TechCrunch Disrupt konferencē.

Kompānija patlaban sadarbojoties ar vairākiem maksājumu pakalpojumu sniedzējiem, ieskaitot PayPal, Visa, Mastercard, American Express, lai ieviestu jaunās funkcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajos deviņos mēnešos ar Latvijas banku izdotajām maksājumu kartēm veikti 220 miljoni darījumu par kopējo summu 7,48 miljardi eiro. Salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo laika periodu, darījumu skaits ar maksājumu kartēm pieaudzis par 10,2%, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Turklāt apstiprinās jau iepriekš iezīmējusies tendence – palielinās pirkumu skaits un samazinās skaidrās naudas izņemšanas darījumu skaits.

Ar maksājumu kartēm 2016. gada pirmo trīs ceturkšņu laikā veikti 179,5 miljoni pirkumu par kopējo summu 3,34 miljardi eiro. Salīdzinot ar pērno gadu, pirkumu skaita pieaugums ir 13,7%, pirkumu apjoma pieaugums – 8,2%. Tas liecina, ka klienti arvien vairāk norēķinās ar maksājumu kartēm par ikdienas pirkumiem par nelielām summām.

Savukārt skaidras naudas izmaksa no bankomātiem, salīdzinot ar pērno gadu, samazinājusies par 2,8% - skaidrās naudas izmaksai veikti 40,3 miljoni darījumu par kopējo summu 4,13 miljardi eiro. Skaidrās naudas izmaksa, izmantojot karšu pieņemšanas terminālus, ir palielinājusies par 7%, taču apjoma ziņā šie darījumi veido nebūtisku maksājumu daļu (7,4 miljoni eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru