Kamēr Jūrmala vēl tikai gatavojas jaunajai tūrisma sezonai, restorāns My life pierāda, ka arī ziema ir bruvīgs gadalaiks, kad var baudīt klusu pastaigu gar jūru vai romantisku divvientulību kādā restorānā.
Bulduros esošā restorāna My life pusdienu zāle veidota ar atsauci uz angļu vieistabu — Bīdermejera sofas, auduma tapetes ar stingtu līniju rakstu un kulišu tipa aizkari. Tiesa, ēdinkartē šis motīvs netiek turpināts un, lai arī restorāns piedāvā iepazīt dažādu tautu kulinārās tradīcijas, mani šoreiz uzrunāja slāvu motīvi.
Lai arī šī nebija ceturtdiena, kad restorānā tiek pasniegta zivju zupa Carskaja uha (8.50 Ls), es izlēmu baudīt vakariņas, kādas savulaik būtu varējis baudīt ja ne gluži cars, tad kāds krievu bajārs — noteikti. Diemžēl, aizjūru delikatesi — kabaču ikrus, kas savulaik tika piesaukti filmā Ivans Vasiljevičs maina profesiju, man neizdevās nogaršot, taču ne mazāk veiksmīgas uzkodas izrādījās Aukstā gaļa (4.20 Ls) un cepti āboli ar vistas aknām (5.20 Ls)
Aukstā gaļa tika pasniegta ar sinepēm, etiķi un tik svaigiem mārrutkiem, ka tie spēja no manis izspiest pat skopu asaru. Tā teikt — piedevas dažādām gaumei un dažādiem rūdījumie. Taču īpašu uzslavu restorāns My life ir pelnijis tieši par ceptajiem āboliem pildītiem ar maigu saldā krējuma aknu mērci. Pasniegti uz čuguna panniņas, milzīgie, čurkstošie rudens āboli un vistas gaļa veidoja ideālu garšas buķeti, apliecinot, ka gaļas ēdieniem piedien ne tikai miltaini kartupeļi, bet arī skābi āboli.
Tiem, kuriem sēņes šķiet ne vien brīnišķīga piedeva, bet arī pilnvērtīgs pamatēdiens, varu ieteikt Baraviku krēmzupu (4.20 Ls), kuras garša ir tik izteikta un pat uzmācīga, ka neatstāj ne mazākās šaubas par zupas ingredientiem. Savukārt klasisku, es pat teiktu — nostaļģisku vērtību cienītājiem būtu jānogaršo Teļa aknas ar sīpoliem un kartupeļu biezeni (7.90 Ls), kas sintētisko pusfabrikātu laikmetā ļauj izbaudīt teju vai aizmirstu garšu buķeti — lauku sviests, miltaini kartupeļi, piens...
Jauna māksla
Atsevišķas sarunas vērta ir My life dzērienu karte, kurā atrodami ne vien 420 latus vērti vīni, bet arī stāsts par miksekoloģiju. Šīs dīvainā zinātnes dzimtene esot Amerikas Savienotās valstis, kur 19. gadsimta piecdesmitajos gados radusies īpaša alkoholisko un bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanas māksla, kuras izpratnē kokteļus drīks jaukt, izmantojot tikai svaigas ogas, lapas, garšaugus, augļus un dārzeņus. Jāpiebilst, ka restorānā My life strādā arī miksekologs, kurš pārzina visas īpašo kokteiļu pagatavošanas nianses. Ja jums tas šķiet intriģējoši, varat izmēģināt, piemēram, Bezilika mango Martini (7.50 Ls) vai Vīnogu plūškoka collins (7. 50 Ls).