Finanses

Apdrošināšanas a/s RSK piedāvā apdrošināt nelaimes gadījumus ar interneta palīdzību

Inguna Šķepaste [email protected], 25.11.2003

Jaunākais izdevums

No š.g. 25. novembra apdrošināšanas a/s RSK piedāvā ar Internet starpniecību apdrošināt veselību, ārzemju braucienus un nelaimes gadījumus, kā arī aizpildīt pieteikumu kustamā un nekustamā īpašuma apdrošināšanai. RSK ir pirmā apdrošināšanas kompānija, kas piedāvā veselības, nelaimes gadījumu, ārzemju braucienu apdrošināšanas polišu iegādi Internetā, klientam nodrošinot polises saņemšanu vienas darba dienas laikā no pasūtījuma veikšanas brīža, pauž Laine Kučinska, AAS RSK sabiedrisko attiecību speciāliste. RSK on—line ir Internet veikals, kas atrodas kompānijas mājas lapā www.rsk.lv RSK on—line piedāvā izvēlēties noteiktu polisi, kā arī norēķināties ar norēķinu karti vai veikt pārskaitījumu. Finansu norēķinus nodrošina SIA BankServiss. Klients saņem polisi darba dienas laikā no pasūtījuma izdarīšanas brīža Rīgas pilsētas robežās. Ja klients vēlas saņemt polisi citā pilsētā vai lauku teritorijā, tad polisi piegādā tuvākajā RSK birojā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

RSK apdrošināšana AS atstājuši daudzi lieli klienti, arī darbinieki, kā dēļ satraucoši strauji sarūk biznesa apjomi.

RSK apdrošināšanas AS (RSK) vadība to skaidro ar negatīvo privatizācijas procesa ietekmi, bet bijusī padomes locekle - ar uzņēmuma slikto menedžmentu un īpašnieku nevērību. Pirms pāris gadiem lielākā veselības apdrošinātāja Latvijā, kura ir gandrīz vienīgā, kas apdrošina veselību privātpersonām, šogad piedzīvojusi smagu tirgus daļas kritumu. Kamēr tirgū ir kāpums, bijušai Slimokasei parakstīto bruto prēmiju apjoms sarūk. RSK pametuši vairāki lielie klienti - juridiskas personas. Pēc Apdrošinātāju asociācijas datiem, 2005. g. 1. cet. RSK bija noslēgti 54 tūkst. līgumi, bet šogad 1. cet. par 45 % mazāk - 29.5 tūkst. līgumi. Prēmiju ziņā lielākais kritums bijis tieši juridisko personu daļā (par 31 %). Prēmiju mērenāks kritums varētu būt saistīts ar polišu cenu kāpumu, jo RSK pērn par aptuveni 10 % palielinājusi cenas fizisko personu veselības apdrošināšanā. Bīstami, ka vairākumā paliek privātpersonas: savulaik citi apdrošinātāji atteicās no fizisko personu apdrošināšanas, jo tas radīja zaudējumus. RSK lielā klientu bāze deva iespēju izkliedēt zaudējumu riska pakāpi. RSK 2006. gada dati liecina, ka kompānija no pamatdarbības cieš milzīgus zaudējumus: pērn RSK guva nepilna miljona Ls peļņu aptuveni miljona Ls zaudējumu vietā, pateicoties pārvērtētam nekustamam īpašumam, kas deva papildu ieņēmumus virs 2 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome, lai aizsargātu apdrošināto personu intereses, ir pieņēmusi lēmumu apturēt visu RSK apdrošināšanas AS (RSK) izsniegto licenču apdrošināšanas veikšanai darbību līdz 31.01.2010., liecina FKTK paziņojums.

FKTK uzliek par pienākumu nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 31.01.2010., nodrošināt maksātspējas prasības izpildi un tehnisko rezervju segumu pilnā apmērā ar aktīviem atbilstoši Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma prasībām. Saskaņā ar šo lēmumu RSK apdrošināšanas AS ir aizliegts noslēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, taču RSK turpina pildīt saistības par līdz šī lēmuma pieņemšanai noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem.

Db rīcībā esošā informācija liecina, ka FKTK veikusi izpēti RSK uzņēmumā un norādījusi, ka privatizējamās RSK darbības zaudējumi 2009. gada desmit mēnešos bija vairāk nekā trīs miljoni latu, un tas liecina, ka pašu līdzekļi bija tikai 62.7 tūkstoši latu, bet maksātspējas norma un garantijas fonds bija 1.546 miljoni latu. Tādējādi RSK uz oktobra beigām neizpildīja maksātspējas prasību par summu 1.483 miljoni latu. Saskaņā ar RSK 2009.gada desmit mēnešu pārskatā norādīto tehniskās rezerves 31.10.2009. bija segtas 88.16 % apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Visvairāk letālo nelaimes gadījumu darba vietās šogad lauksaimniecībā un mežsaimniecībā

Dienas Bizness, 15.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad visvairāk letālo nelaimes gadījumu darba vietā bijuši lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarēs. Šajā nozarē kopā gājuši bojā 4 nodarbinātie, kas ir tikpat, cik pērn, portālu db.lv informēja Valsts darba inspekcijas (VDI) eksperts ārejo sakaru jautājumos Uģis Kozlovskis.

Kādā zemnieku saimniecībā darbiniece uz lauka, lasot akmeņus, pakļuva zem traktora, un no gūtajām traumām gāja bojā. Savukārt mežsaimniecībā visbiežāk nāvējošas traumas tiek gūtas brīdī, kad lūzt aizzāģēts koks un uzkrīt virsū nodarbinātajam. Nereti mežsaimniecības nozarē strādājot darbinieki, kuri nav apmācīti drošiem darba paņēmieniem līdz ar to savas neapdomības dēļ apdraud gan savu, gan kolēģu dzīvību.

Otra nozare, kurā šogad visbiežāk notikuši letālie nelaimes gadījumi darbā ir transporta un uzglabāšanas nozare. Arī šajā nozarē šogad notikuši 4 letāli nelaimes gadījumi darbā (2013. gadā 2 - letāli nelaimes gadījumi). Trīs no tiem ir bijuši ceļu satiksmes negadījumu rezultātā, savukārt ceturtais letālais nelaimes gadījums bija saistīts ar kravas izkraušanu no mašīnas - cietušais veica kravas izkraušanas darbus, krava uzkrita virsū nodarbinātajam un no gūtajām traumām viņš mira notikuma vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

RSK apdrošināšanas AS ēku Lāčplēša ielā par 1,51 miljonu latu iegādājas ārvalstnieks

BNS, 08.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldībai piederošās likvidējamās risku apdrošināšanas sabiedrības RSK apdrošināšanas AS (RSK) ēka Lāčplēša ielā 38 par 1,51 miljonu latu pārdota ārvalsts fiziskai personai, aģentūrai BNS pavēstīja RSK galvenā juriskonsulte Baiba Lietiņa.

Viņa informēja, ka ar RSK likvidatora Jura Jansona lēmumu ir apstiprināti ēkas Lāčplēša ielā 38, Rīgā, izsoles rezultāti un īpašumtiesību pāreja reģistrēta Rīgas pilsētas Zemesgrāmatu nodaļā.

«Tādējādi sekmīgi realizēts kārtējais RSK likvidācijas procesa plāna, atbilstoši kuram tiek realizēts RSK likvidācijas process, posms,» atzina Lietiņa.

Viņa arī informēja, ka RSK pašlaik ir apmierinājusi pirmās grupas kreditoru prasījumus 82% apmērā, kas veido 66% no visu kopējo kreditoru prasījumu apmēra. Līdz 2010.gada decembra vidum RSK plāno apmierināt visus kreditoru prasījumus, par kuru apmēru nav strīds.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 15.oktobrī izsolē ar lejupejošu soli tika pārdota RSK ēka Lāčplēša ielā, taču kompānijas pārstāvji neatklāja ēkas pārdošanas cenu, kā arī pircēju, kas to iegādājās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā

, 24.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdarīt Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā (Latvijas Vēstnesis, 2004, nr.65.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt visā tekstā vārdu "inspekcija" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "aģentūra" (attiecīgā locījumā).

2. Aizstāt visā tekstā vārdus "ceļu satiksmes negadījumu izraisīt (izraisītājs, izraisījušais)" (attiecīgajā locījumā) ar vārdiem "ceļu satiksmes negadījumā zaudējumu nodarīt (nodarījušais)" (attiecīgā locījumā).

3. 1.pantā:

izslēgt 3. punktā vārdu "rakstveida";

izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8) cietusī persona -- fiziskā persona, kurai ceļu satiksmes negadījumā nodarīts veselības kaitējums, izņemot ceļu satiksmes negadījumā zaudējumu nodarījušā transportlīdzekļa vadītāju;"

izslēgt 9. punktu;

izteikt 11. punkta a) apakšpunktu šādā redakcijā:

"a) tās valsts teritorija, kur transportlīdzeklim piešķirts valsts reģistrācijas numurs un izsniegta atbilstoša valsts reģistrācijas numura zīme (turpmāk - numura zīme), neatkarīgi no tā, vai šī numura zīme ir pastāvīga vai pagaidu,";

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK apstiprina RSK valdes priekšsēdētāju Ēriku Gailānu

Ieva Mārtiņa [email protected], 07.09.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedzīvības apdrošināšanas a/s Rīgas Slimokase (RSK) saņēmusi apstiprinājumu no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, kas atļauj Ērikam Gailānam sākt pildīt RSK valdes priekšsēdētāja pienākumus, Db informēja kompānijā. FKTK ir apstiprinājusi Jāni Odiņu un Anitu Baibu Lusti valdes locekļa pienākumu pildīšanai. Šos valdes locekļus 25. augustā ievēlēja RSK padome. Darbu RSK valdē turpina Jānis Lielkalns. Iepriekšējais RSK vadītājs Eižens Lelis no amat atkāpās šogad jūlija beigās. E. Gailāns ir dibinājis un vadījis AAS “Baltijas Apdrošināšanas Nams”. Tāpat RSK valdes priekšsēdētājs ir strādājis vadošajos amatos gan RSK, AAS “Latgarants”, AAS “Saules Laiks” un citās biznesa kompānijās. Ē. Gailāns uzskata, ka RSK ir viena no perspektīvākām apdrošināšanas kompānijām Latvijas apdrošināšanas tirgū, kā arī vadošā kompānija veselības apdrošināšanas tirgū kopš tās dibināšanas. Viņš uzsvēra, ka RSK turpinās attīstīt veselības apdrošināšanas produktus, jo veselības aprūpē aizvien pieaug medicīnisko pakalpojumu loks, kas jāapmaksā pašiem pacientiem un ko nesedz valsts. Turpmāk RSK plāno strauji attīstīt pārējos apdrošināšanas veidus, piemēram, īpašuma, nelaimes gadījumu, ārzemju braucienu, vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu un citus. 2005. gada septiņos mēnešos RSK parakstīto prēmiju apjoms sasniedza 4,88 milj. Ls, kas ir par 24 % vairāk nekā 2004.gada atbilstošā laika periodā. Savukārt izmaksāto atlīdzību apjoms ir 2,89 milj. Ls. RSK ieņem līdera pozīcijas veselības apdrošināšanas tirgū - veidojot aptuveni 30% īpatsvara no kopējā veselības apdrošināšanas tirgus apjoma. RSK ir 25 reģionālo filiāļu un biroju tīkls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pret nelaimes gadījumiem visvairāk apdrošināti medicīnā, policijā un būvniecībā strādājošie

, 25.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

RSK apdrošināšanas AS dati rāda, ka Latvijā pret nelaimes gadījumiem visvairāk apdrošināti medicīnā, policijā un būvniecībā strādājošie, kā arī personas, kas vecākas par 60 gadiem. Pēdējo gadu tendence liecina, ka Latvijā šī apdrošināšanas veida popularitāte kaut lēni, bet pieaug.

Tai pat laikā apdrošināto skaits attiecībā pret iedzīvotāju kopējo skaitu joprojām ir viens no mazākajiem Eiropas Savienībā.

Pārsvarā nelaimes gadījumu apdrošināšanu iegādājas juridiskas personas, jo to pieprasa likums. Tās ir kompānijas, kuru darbinieki ik dienas ir pakļauti daudz un dažādiem veselībai un dzīvībai bīstamiem riskiem un traumām. Piemēram, būvniecība, ražošana, apsardze, operatīvie policijas darbinieki, ugunsdzēsēji, u.tt. Parasti šī nelaimes gadījumu apdrošināšanas polise kalpo kā līdzeklis, lai pasargātu tās lietotāju no finansiāliem zaudējumiem, ko var radīt īslaicīga darbnespēja darbā gūto traumu dēļ.

Ēriks Gailāns, RSK apdrošināšanas AS valdes priekšsēdētājs: "Jāsaka gan, ka nelaimes gadījumu apdrošināšanas apjoma pieaugums ir skaidrojams ne tikai ar obligātu apdrošināšanu, bet arī ar jaunu tendenci tirgū, ka daļa darba devēju darbiniekiem iegādājas nevis veselības apdrošināšanas polises, bet nelaimes gadījuma apdrošināšanu viņu motivācijas paaugstināšanai vai kā bonusu pie darba samaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Apstiprina RSK apdrošināšanas AS likvidācijas procesa plānu

Ritvars Bīders, 15.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir apstiprinājusi RSK apdrošināšanas AS likvidācijas procesa plānu un devusi atļauju tā realizācijai. Saskaņā ar plānu, RSK apdrošināšanas AS šonedēļ uzrunās citus tirgus dalībniekus par viņu ieinteresētību RSK apdrošināšanas AS portfeļu pārņemšanā.

Atbilstoši FKTK 5.martā apstiprinātajam likvidācijas procesa plānam RSK apdrošināšanas AS izsūtījusi vēstules citiem tirgus dalībniekiem, informējot par apdrošināšanas portfeļu pārņemšanas iespējām. Ņemot vērā situāciju apdrošināšanas nozarē, uzņēmums piesardzīgi vērtē tirgus dalībnieku iespējamo interesi par iespēju pārņemt apdrošināšanas portfeļus, jo īpaši tas attiecināms uz privātpersonu veselības apdrošināšanu, kas pašlaik ir zaudējumus nesošs.

Ja citi tirgus dalībnieki neizrādīs interesi par apdrošināšanas portfeļu pārņemšanu, RSK apdrošināšanas AS tuvākās nedēļas laikā vērtēs turpmāko rīcību, lai veiksmīgi realizētu pašlikvidācijas procesu, ņemot vērā apdrošināšanas ņēmēju intereses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Gandrīz notikušu nelaimes gadījumu novērtēšanas nozīme

Mārtiņš Freimanis, LDDK īstenotā ESF projekta «Darba attiecību un darba drošības normatīvo aktu praktiska piemērošana nozarēs un uzņēmumos» Darba aizsardzības konsultants, 28.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darba vides drošība tiek reglamentēta virknē normatīvo aktu, un darbinieku drošība darba vietās valstī tiek pakāpeniski paaugstināta - tiek izmeklēti nelaimes gadījumi, reģistrētas arodslimības un veikti citi pasākumi, lai novērstu turpmāku nelaimes gadījumu atkārtošanos.

Nelaimes gadījumu izmeklēšana ir būtisks darba vides drošības uzlabošanas nosacījums. Jāņem gan vērā tas, ka uzsvars šādā veidā tiek likts uz jau notikušu nelaimes gadījumu radīto seku novēršanu. Tai skaitā var būt smagas traumas, invaliditāte, bojātas iekārtas, uzņēmuma dīkstāve un virkne citu faktoru, kas var negatīvi ietekmēt uzņēmuma darbību un cilvēku turpmākās darba spējas.

Veicot risku novērtējumu un plānojot darba aizsardzības pasākumus, iespējamo nelaimes gadījumu skaits tiek ievērojami samazināts, tomēr jāņem vērā tas, ka risku novērtējums ir jāveic vienu reizi gadā un bieži vien to veic uz līguma pamata pieaicinātas kompetentas institūcijas vai kompetenti speciālisti, kas ikdienā neatradīsies uzņēmumā, kura darba vidi vērtē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) ir aizdomas, ka Rīgas pašvaldībai piederošā AS RSK apdrošināšana, slēdzot apdrošināšanas līgumu ar SIA Rīgas satiksme, ir izšķērdējusi nepilnus 0.5 miljonus latu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa Db apliecināja, ka 17.februārī tika saņemta reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam adresēta FKTK vēstule par RSK apdrošināšana veikto darījumu.

FKTK vēstulē informē, ka RSK apdrošināšana pēc apdrošināšanas līguma ar Rīgas satiksmi noslēgšanas pārskaitījusi SIA Trīs A brokers 485 tūkstošus latu par klienta, proti, Rīgas satiksmes piesaisti un par papildu riska administrēšanu.

FKTK uzskata, ka Trīs A brokers nav veikusi klienta piesaisti, jo RSK apdrošināšana uzvarēja atklātā konkursā par SIA Rīgas satiksme darbinieku veselības apdrošināšanu. Līdz ar to FKTK ir pamats uzskatīt, ka RSK apdrošināšana, pārskaitot minēto naudas summu Trīs A brokers, ir rīkojusies neatbilstoši likumam par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu. FKTK vēstules kopiju nosūtīja arī Rīgas domes priekšsēdētājam Jānim Birkam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Virzīs RSK Apdrošināšanas AS nodošanu privatizācijai

, 16.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti atbalstījuši lēmumu nodot privatizācijai Rīgas domei piederošo apdrošināšanas a/s RSK Apdrošināšana AS.

Rīgas Domes sagatavotā informācija liecina, ka apdrošinātājs tiks privatizēts, piemērojot privātā kapitāla piesaistīšanas metodi.

Noteikts, ka RSK Apdrošināšanas AS pamatkapitāls ir 3.25 miljoni latu, bet minimālā pamatkapitāla parakstīšanās summa ir 1.1 miljons latu.

Pēc RSK pamatkapitāla palielināšanas pirmpirkuma tiesības uz Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošām akcijām būs privatizācijas subjektam - personai, kas veikusi ieguldījumu. Galīgais lēmums par RSK Apdrošināšanas AS privatizāciju būs jāpieņem domes sēdē.

Lēmums par RSK Apdrošināšanas AS nodošanu privatizācijai pieņemts, ņemot vērā arī a/s Bastions ZS 2005. gada iesniegumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

«Rīgas Slimokase» šogad plāno parakstīt prēmijās 7,1 milj. Ls

Ieva Mārtiņa [email protected], 23.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Balstoties uz 2004. gada finanšu rādītājiem un 2005.gada finanšu prognozēm, apdrošināšanas a/s «Rīgas Slimokase» (RSK) plāno palielināt parakstīto prēmiju apjomu un sasniegt 7, 1 milj. latu apmēru, savukārt izmaksāto atlīdzību apjoms tiek plānots 4,9 milj. latu apmērā. 2005.gada pirmajā ceturksnī RSK prognozē parakstīto prēmiju apjomu 2,9 milj. apmērā jeb par 16,5% vairāk nekā 2004.gadā atbilstoša laika periodā. RSK valdes priekšsēdētājs Eižens Lelis uzsvēra, ka 2005.gada galvenais kompānijas mērķis un uzdevums ir palielināt juridisko klientu skaitu, parakstīto prēmiju apjomu, palielināt RSK īpatsvaru veselības apdrošināšanas tirgū un kopumā riska apdrošināšanas tirgū. «Šo mērķi mēs sasniegsim, jo, pieaugot veselības aprūpes pakalpojumu cenām, ikvienam iedzīvotājam ir jārēķinās ar lielākiem izdevumiem ārstēšanās gadījumā un tajā brīdī veselības apdrošināšana ir drošs veids, kā mazināt veselības aprūpes izmaksas.» No 2005.gada 15.janvāra, balstoties uz pacientu iemaksu paaugstināšanu, RSK ir mainījusi privātpersonu veselības apdrošināšanas prēmijas. Veselības ministrijas izstrādātie Ministru kabineta noteikumi «Veselības aprūpes finansēšanas un organizācijas kārtība», kas apstiprināti 2004.gada 21.decembrī, paredz pacientu iemaksas paaugstināšanu ārstu speciālistu apmeklējumam, kā arī par ārstēšanos stacionārā. Tā rezultātā, saskaņā ar RSK aprēķiniem, pacientu iemaksas pieaug par 55 % un veselības apdrošināšanas polišu prēmijas — par 20 līdz 25 %. Pēc 2004.gada deviņu mēnešu finanšu rādītājiem, RSK ieņem līdera pozīcijas veselības apdrošināšanas tirgū, kas veido aptuveni 31 % īpatsvara no kopējā veselības apdrošināšanas tirgus apjoma. Apdrošināšanas a/s RSK ir apdrošināšanas kompānija ar pamatkapitāla lielumu 2 milj. latu. RSK kapitāls un rezerves 2004. gadā sasniedzis 2,9 milj. latu apmēru, bet uzkrātās tehniskās rezerves ir pieaugušas līdz 3,1 milj. latu. Lai nodrošinātu pakalpojumu pieejamību, RSK ir 25 reģionālo filiāļu un biroju tīkls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldībai piederošās RSK apdrošināšanas AS padome nolēma atlaist visu uzņēmuma valdi saistībā ar izskanējušo informāciju par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu.

Sākot ar 28. aprīli, no amata atcelts RSK apdrošināšanas AS valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns, kā arī valdes locekļi Ineta Rezevska un Jānis Odiņš.

Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) preses sekretāre Kristīne Liepa pavēstīja, ka padome nolēma uz trīs gadiem iecelt jaunu valdes locekli - Aivaru Neimani, kā arī statūtos paredzēt, ka uzņēmumā turpmāk būs tikai viens valdes loceklis.

Padome arī nolēma lūgt uzņēmuma akcionāru sapulcei vērsties tiesībsargājošajās iestādēs ar lūgumu celt prasību pret valdi par pienākumu nolaidīgu pildīšanu, kā rezultātā uzņēmumam nodarīts būtisks kaitējums.

Padome šo lēmumu pamatoja ar valdes locekļu rīcību, kas kaitējusi uzņēmuma finanšu stabilitātei, kā rezultātā valde zaudējusi uzticību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome ar balsu vairākumu nolēma ieguldīt 1.25 miljonus latu pašvaldības uzņēmuma RSK apdrošināšana AS (RSK) pamatkapitālā, kas nepieciešams, lai netiktu apturēta uzņēmuma darbības licence. Par šādu summu tiks palielināts pašvaldības pamatbudžeta deficīts.

RSK pašu līdzekļu nepietiekamība marta beigās bija 2.55 milj. Ls. Par to, ka RSK pamatkapitālā steidzami nepieciešams papildu ieguldījums, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) informējusi uzņēmumu, brīdinot, ka gadījumā, ja kapitāla atjaunošanas jautājums netiek atrisināts, FKTK lems par RSK licenču apturēšanu.

Jau ziņots, ka RSK ir steidzami jāiesniedz komisijā plāns pašu līdzekļu summas tūlītējai atjaunošanai līdz garantijas fonda apmēram, norādot konkrētus pasākumus un termiņus to izpildei.

Nolemj glābt RSK

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RSK apdrošināšanas AS janvārī prēmijās paraksta par 35 % vairāk

Ieva Mārtiņa [email protected], 22.02.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedzīvības apdrošinātājs RSK apdrošināšanas AS janvārī prēmijās parakstījusi 1,14 milj. latu, kas ir par 35% vairāk kā 2005.gada janvārī, Db informēja kompānijā. RSK veselības apdrošināšanā ir parakstījusi prēmijas 1,12 milj. latus. RSK finanšu analītiķi veselības apdrošināšanas tirgus pieaugumu 2006.gadā saista ar darba devēju un fizisko personu pieaugošo interesi apdrošināt veselību. Maksas medicīniskie pakalpojumi un cilvēka izdevumi ārstēšanās gadījumā ir ievērojums un pastāvīgi pieaugošs risks, kuru cilvēkam ir izdevīgi apdrošināt. Veselības apdrošināšanas programmu analīze liecina par klientu pieaugošo interesi par augstāka līmeņa veselības apdrošināšanas polisēm, kuras sedz plašāku maksas pakalpojumu klāstu. RSK lielākā prēmiju apjoma pieauguma dinamika ir īpašuma apdrošināšanā – prēmijām pieaugot par 56%, salīdzinoši 2005.gada janvāri. RSK valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns uzsver, ka prēmiju dinamikas pieaugumu šajā gadā veicinās RSK pārapdrošināšanas stratēģijas un politikas maiņa īpašuma apdrošināšanā, ieviešot obligāto pārapdrošināšanu un veicot pārapdrošināšanu starptautiski atzītā un pasaulē vadošajā kompānijā. Ārzemju braucienu apdrošināšanā parakstīto prēmiju apjoms janvārī pieaudzis par 23,6%. RSK 2. ceturksnī plāno ieviest jauno ārzemju braucienu apdrošināšanas produktu un veicināt sadarbības partneru tīkla attīstīšanu apdrošināšanas pakalpojuma izplatīšanā. No 2006.gada 1.februāra RSK ir noslēgusi sadarbības līgumu ar vienu no pasaulē vadošajiem starptautiskās palīdzības dienestiem CORIS.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Atlūgumu iesniedzis RSK vadītājs Dainis Virbalis

, 16.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms nepilniem diviem mēnešiem amatā ieceltais RSK apdrošināšanas AS (RSK) vadītājs Dainis Virbalis iesniedzis atlūgumu, tādējādi RSK palikusi bez neviena valdes locekļa.

RSK pārstāve Ildze Varna, apstiprinot faktu par atlūguma iesniegšanu akcionāram Rīgas domei, Db piebilda, ka atlūguma iesniegšanas iemesli bijuši saistīti ar personīgiem apstākļiem.

Tā kā RSK valde iepriekš tika samazināta no 3 līdz vienam cilvēkam, līdz ar D. Virbaļa aiziešanu, RSK nav neviena cilvēka, kas darbotos valdē.

D. Virbalis bija jau trešais RSK vadītājs šogad, pirms viņa valdi vadīja Aivars Neimanis, kurš savukārt amatā tika iecelts pēc tam, kad saistībā ar izskanējušo informāciju par iespējamo līdzekļu izšķērdēšanu RSK padome atlaida visu uzņēmuma valdi ar Ēriku Gailānu priekšgalā.

Šobrīd RSK akcionārs Rīgas dome turpina skatīt jautājumu par RSK privatizāciju, piesaistot privāto kapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas deputāti atbalstīja 1.25 miljonu latu ieguldīšanu pašvaldības uzņēmuma RSK apdrošināšana AS pamatkapitālā.

Šāds solis domei jāveic, lai netiktu apturēta uzņēmuma darbības licence.

RSK ir steidzami jāiesniedz komisijā plāns pašu līdzekļu summas tūlītējai atjaunošanai līdz garantijas fonda apmēram, norādot konkrētus pasākumus un termiņus to izpildei.

Jau ziņots, ka FKTK anulējusi RSK izsniegto licenci vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas veikšanai no šā gada 1.jūnija.

Ieguldot naudu, Rīgas pilsētas pašvaldība pretī iegūs attiecīgu RSK akciju skaitu. Pašvaldībai uzņēmumā jau pieder akcijas divu miljonu latu vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldībai piederošās likvidējamās risku apdrošināšanas sabiedrības RSK apdrošināšanas AS ēkas Lāčplēša ielā 38 izsole ar lejupejošu soli otrdien nenotika un tā pasludināta par nenotikušu, jo tai nebija pieteicies neviens pretendents.

RSK apdrošināšanas AS pārstāvji norādīja, ka par turpmāko rīcību tiks lemts pēc akcionāru sēdes, kurus plānots sasaukt pēc iespējas ātrāk. Vienlaikus kompānijā atzina, ka ēkas pārdošana RSK apdrošināšanas AS likvidācijas procesā ir pietiekami svarīgs jautājums, taču tas nav steidzams.

Jau vēstīts, ka otrdien bija paredzēta RSK apdrošināšanas AS ēkas Lāčplēša ielā 38 izsole ar lejupejošu soli. Paziņojums presē liecina, ka ēkas sākumcena noteikta 2,762 miljoni latu.

Izsolē ar lejupejošu soli piedāvāja iegādāties nekustamo īpašumu - zemes gabalu 2939 kvadrātmetru platībā un uz tā esošu piecu stāvu poliklīnikas ēku, garāžu, pagrabu zem pagalma un trīs pagalma izbūves, kas atrodas Lāčplēša ielā 38, Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu par iespējamo mēģinājumu izkrāpt no RSK apdrošināšanas AS (RSK) vairāk nekā vienu miljonu latu, DB informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kriminālprocess uzsākts šā gada 16.jūnijā, pamatojoties uz domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) iesniegumu par iespējamām pretlikumīgām darbībām no RSK amatpersonu puses.

Šā gada pavasarī N.Ušakovs Nosūtīja korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) materiālus par iespējamo mēģinājumu izkrāpt no RSK vairāk nekā miljonu latu.

«Iepazīstoties ar mana rīcībā esošo informāciju, jāsecina, ka šāda veida rīcība nebija iespējama bez augstu tā laika Rīgas domes amatpersonu «līdzzināšanas»», žurnālistiem toreiz norādīja N. Ušakovs. Viņš minēja, ka naudas līdzekļi izkrāpšana varētu būt saistīta ar 1,25 milj. Ls, kurus RSK dome piešķīra pērn, lai kompānija varētu apdrošināt maksātspēju. Š.g. janvārī RSK tika likvidēta saskaņā ar Rīgas domes lēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apdrošināšanas a/s RSK prēmiju apjoms ir pieaudzis par 16 %

Inguna Šķepaste [email protected], 02.02.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Balstoties uz neauditētiem 2003. gada darbības rezultātiem, 2003. gadā RSK parakstītais kopējais bruto prēmiju apjoms ir pieaudzis par 16 % salīdzinoši ar 2002. gadu. Parakstītais kopējais bruto prēmiju apjoms ir sasniedzis 6,70 milj. latu un izmaksāto bruto atlīdzību apjoms ir 4, 64 milj. lati, kas norāda uz kompānijas stabilo un aizvien pieaugošo lomu riska apdrošināšanas tirgū, komentē kompānijā. 97 % no RSK apdrošināšanas portfeļa veido veselības apdrošināšanas veidā parakstītās prēmijas. Pēc 2003. gada iepriekšējo mēnešu finanšu radītājiem RSK ir līderis veselības apdrošināšanas tirgū Latvijā, kas kontrolē aptuveni 40 % no veselības apdrošināšanas tirgus. Veselības apdrošināšanas tirgū ir vērojama tendence, ka aizvien pieaug juridisko personu veselības apdrošināšanas apjoms. 2003. gadā kopējā parakstīto prēmiju apjomā veselības apdrošināšanas veidā 68 % (4, 50 milj.) veido prēmijas no juridiskajām personām. 2002. gadā prēmiju dinamika juridiskajam personām bija 54 % no kopējo parakstīto prēmiju apjoma veselības apdrošināšanā. RSK ir vienīgā kompānija, kas piedāvā veselības apdrošināšanu fiziskām personām. 2003. gadā parakstīto prēmiju apjoms no fiziskām personām veido 2.04 milj. latu. Analizējot citus RSK apdrošināšanas veidus, ir redzams, ka pakāpeniski pieaug citu RSK apdrošināšanas pakalpojumu apjoms. 2003.gadā ir parakstītas par 19 % vairāk (70 tūkst. latu) prēmijas nelaimes gadījumu apdrošināšanā nekā 2002. gadā. Īpašuma apdrošināšanā parakstītas par 61 % vairāk (59 tūkst. latu) prēmijas nekā 2002. gadā un ārzemju braucienu apdrošināšanā ir parakstītas par 78 % vairāk prēmijas nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. RSK ir apdrošināšanas kompānija ar pamatkapitālu 2 milj. latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

RSK Apdrošināšana vairs necer uz ātru investora piesaisti

Ieva Mārtiņa, Db, 01.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domei piederošā RSK Apdrošināšanas AS, kas vēl pirms vairākiem mēnešiem bija cerējusi investorus piesaistīt līdz šā gada beigām, šobrīd rēķinās ar ievērojami ilgāku laiku.

«Investora piesaistīšana ir pārrunāta ar uzņēmuma akcionāru, kas ir atbalstījis šo ideju un turpmākās rīcības process ir akcionāra pārziņā. Saprotams, ņemot vērā ekonomisko situāciju gan Latvijā, gan pasaulē rēķināmies, ka akcionāra piesaiste var prasīt ievērojami ilgāku laiku, bet ceram, ka ilgtermiņā tam būs pozitīvs rezultāts. Vienlaikus šobrīd turpinām strādāt un orientēt savu darbību, nepaļaujoties uz drīzu investora piesaisti,» Db atzina RSK Apdrošināšanas AS valdes priekšsēdētājs Aivars Neimanis.

Šogad RSK Apdrošināšanas AS finansiāli skāruši vairāki negatīvi faktori, tostarp mainītās Finanšu un kapitāla tirgus komisijas prasības par pašu līdzekļu pietiekamību. Proti, tika mainīta kārtība, kādā tiek aprēķināta apdrošināšanas sabiedrību pašu līdzekļu pietiekamība, izslēdzot no tās nekustamos īpašumus. Līdz ar to RSK Apdrošināšanas AS šogad jūnijā noslēdza līgumu ar SIA Rīgas nami, kurai pārdotas ēkas Lāčplēša ielā 60 par 787 tūks. Ls. Tāpat Rīgas dome papildu RSK Apdrošināšanas AS pamatkapitālā bija spiesta ieguldīt vēl 1.25 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apdrošināšanas a/s RSK rīko akciju «Veiksmīgam un mūsdienīgam uzņēmējam»

Inguna Šķepaste [email protected], 24.11.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No š.g. 20. novembra līdz 2004. gada 20. februārim apdrošināšanas a/s RSK rīko akciju «Veiksmīgam un mūsdienīgam uzņēmējam». Akcija piedāvā jauniem juridiskajiem klientiem, noslēdzot līgumu par darbinieku veselības apdrošināšanu, papildus veselības apdrošināšanas polisēm saņemt nelaimes gadījumu apdrošināšanas polises par brīvu ar apdrošinājuma summu 500 vai 1000 latu apmērā. RSK nodrošina medicīnisko pakalpojumu saņemšanu visā Latvijā vairāk kā 1500 ārstniecības iestādēs un 290 aptiekās. Ja klienta izvēlētā ārstniecības iestāde nav RSK līgumiestāde, tad apdrošinātājs sedz atlīdzību RSK birojos, skaidro RSK sabiedrisko attiecību speciāliste Laine Kučinska. Veselības apdrošināšanas tirgū ir vērojama tendence, kas parāda, ka pieaug juridisko personu veselības apdrošināšanas apjoms. Pirmajā pusgadā RSK fizisko personu apdrošināšanas prēmijas ir 1,15 milj. latu, kas ir 27 % no kopējo prēmiju apjoma, savukārt juridisko personu apdrošināšanas prēmiju apjoms ir 3,15 milj. latu, kas ir 73 % no kopējo prēmiju skaita. Pagājušā gada pirmajā pusgadā juridisko personu prēmiju apjoms bija 68 % no kopējā veselības apdrošināšanas prēmiju apjoma. Šī tendence norāda uz aizvien pieaugošo uzņēmumu apziņu nodrošināt saviem darbiniekiem sociālās garantijas. RSK finanšu analīzes dati rāda, ka juridisko personu jeb uzņēmumu lokā aizvien populārākās veselības apdrošināšanas polises ir Zelta polise un Sudraba polise, kuras piedāvā plašu veselības aprūpes pakalpojumu klāstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apdrošināšanas tirgū - zini vai mini

Ieva Mārtiņa, [email protected], 7084426, 30.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bankas, vēloties klientam piedāvāt vairāku apdrošinātāju polises, rada priekšnosacījumus apdrošināšanas brokeru izstumšanai no tirgus.

Brokeri lēš, ka no tā varētu ciest klienti. Virzību varas gaiteņos sākušas banku ierosinātās izmaiņas apdrošināšanas starpniecības jumta likumā, kas paredz bankām iespēju kā aģentiem piedāvāt vairāku apdrošinātāju polises, neapdrošinot savu civiltiesisko atbildību.

Eiropas ekonomiskās zonas vairākās valstīs bankām ir tiesības darboties kā aģentiem, tomēr tās atzīst, ka vairumā gadījumu banka kā aģents pārstāv tikai to apdrošinātāju, kurš ir banku meitas uzņēmums (Francija, Somija, Vācija), bet situācija, kad bankas izplata vairāku apdrošinātāju produktus, nav bieži sastopama, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotā informācija. Dažās valstīs ir nosacījums, ka jāsaņem piekrišana no visiem iesaistītajiem apdrošinātājiem par to, ka banka izplatīs arī citu apdrošinātāju produktus (Luksemburga). Polijā noteikts, ka pretējā gadījumā bankai ir pienākums apdrošināt savu civiltiesisko atbildību. Ungārijā noteikts, ka bankas ir tiesīgas izplatīt tikai savstarpēji nekonkurējošus apdrošināšanas produktus, ja tie kalpo kā papildinājums banku pamatdarbībai (īpašuma apdrošināšana nav uzskatāma par tādu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome plāno likvidēt apdrošināšanas sabiedrību RSK Apdrošināšanas AS, liecina RD dokumenti. Šādu scenāriju šodien jau atbalstīja domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komisija, Db apstiprināja uzņēmuma vadītājs Juris Jansons.

RD lēmuma projekts paredz, ka kapitālsabiedrību likvidēs, ņemot vērā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vēstuli, kur FKTK norāda, ka RSK Apdrošināšanas AS licences ir apturētas līdz likviditātes atjaunošanai. Rīgas mērs Nils Ušakovs iepriekš Db teica, ka likviditāti atjaunot nav iespējams, jo zaudējumi bijuši pārāk lieli un neviens nevēlas investēt tik lielus līdzekļus tās atjaunošanā.

Db jau ziņoja, ka FKTK padome, lai aizsargātu apdrošināto personu intereses, ir pieņēmusi lēmumu apturēt visu RSK izsniegto licenču apdrošināšanas veikšanai darbību līdz 31.01.2010. FKTK veikusi izpēti RSK uzņēmumā un norādījusi, ka privatizējamās RSK darbības zaudējumi 2009. gada desmit mēnešos bija vairāk nekā trīs miljoni latu, un tas liecina, ka pašu līdzekļi bija tikai 62.7 tūkstoši latu, bet maksātspējas norma un garantijas fonds bija 1.546 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Būs mazāks slogs nelaimes gadījumu darbā izmeklēšanā

Lelde Petrāne, 10.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labklājības ministrija (LM) pilnveidojusi darbavietā notikušo nelaimes gadījumu izmeklēšanas kārtību, tādējādi mazinot administratīvo slogu darba devējiem un Valsts darba inspekcijai (VDI), liecina ministrijas sniegtā informācija.

Iepriekšminēto paredz grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 28.augusta noteikumos Nr.950 Nelaimes gadījumu darbā izmeklēšanas un uzskaites kārtība, ko otrdien, 10.decembrī apstiprināja valdība.

Turpmāk darba devējiem būs vieglāk veikt nelaimes gadījumu izmeklēšanu, jo nebūs jāveido izmeklēšanas komisija. Tā vietā paši darba devēji varēs izlemt, kuri cilvēki veiks nelaimes gadījumu izmeklēšanu. Līdztekus izmaiņām joprojām ir saglabāta prasība izmeklēšanas procesā iesaistīt gan darba aizsardzības speciālistu vai cilvēku, kurš pilda darba aizsardzības speciālista pienākumus, gan nodarbināto uzticības personu vai darbinieku pārstāvi. Tas ir svarīgi, lai izmeklēšanas laikā būtu pārstāvēta nodarbināto puse un izmeklēšanā piedalītos speciālists, kas veic darba vides risku novērtēšanu un nosaka pasākumus to novēršanai.

Komentāri

Pievienot komentāru