Citas ziņas

Apdrošinātāji prēmijās šogad parakstījuši par 14 % vairāk

Žanete Hāka, Db, 30.10.2008

Jaunākais izdevums

Šī gada deviņos mēnešos Latvijas apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms, salīdzinot ar pagājušā gada deviņiem mēnešiem, pieaudzis par 14 % jeb 34.6 miljoniem latu, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) apkopotā informācija.

Kopumā šogad apdrošinātāji parakstījuši prēmijas 274.1 miljona latu apmērā. Izmaksāto atlīdzību apjoms turpinājis pieaugt daudz straujāk nekā parakstīto prēmiju apjoms – par 50 % jeb 47.5 miljoniem latu. Kopā šī gada deviņos mēnešos apdrošināšanas sabiedrību klientiem izmaksāti 143.2 miljonu latu, kas ir vidēji 525 000 latu dienā.

Riska veidu apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms šogad turpinājis dinamiski pieaugt – par 19 % jeb 36.8 miljoniem latu, un izmaksāto atlīdzību apjoms – par 42 % jeb 37.1 miljonu latu. Kopumā riska apdrošinātāji šajā gadā prēmijās parakstījuši 235.1 miljonu latu un izmaksājuši atlīdzībās 124.8 miljonus latu.

Dzīvības apdrošināšanas tirgū parakstīto prēmiju apjoms šā gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, samazinājies par 5 % jeb 2.2 miljoniem latu, un kopumā dzīvības apdrošinātāji prēmijās parakstījuši 39 miljonus latu. Turpretī dzīvības apdrošinātāju izmaksāto atlīdzību apmērs gada laikā pieaudzis – salīdzinot ar pērnā gada deviņiem mēnešiem, tas palielinājies par 127 % jeb 10.3 miljoniem latu. Kopumā šajā periodā dzīvības apdrošinātāji atlīdzībās izmaksājuši 18.4 miljonus latu.

Dzīvības apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju īpatsvars tirgū šā gada deviņos mēnešos bija 14 %, bet riska sabiedrību īpatsvars – 86 %.

LAA apkopo 11 riska veidu un 9 dzīvības apdrošināšanas sabiedrību un apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēju rezultātus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedzīvības apdrošināšanas kompānijas pagājušā gadā kopumā bruto prēmijās parakstījušas 219 miljonus latu, kas ir par 28 % mazāk nekā pirms gada.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati liecina, ka atlīdzībās kopumā kompānijas pērn izmaksājušas 141.9 miljonus latu, kas ir par 14 % mazāk nekā 2008. gadā.

Gjensidige Baltic pagājušo gadu pabeidza ar bruto prēmiju kritumu par 1 %, līdz 45.7 miljoniem latu, bet atlīdzībās kompānija izmaksāja par 23 % vairāk nekā pirms gada – 30.5 miljonus latu.

Balta pagājušā gada laikā zaudējusi 32 % biznesa, prēmijās gadā kopumā parakstot 41.8 miljonus latu. Atlīdzībās Balta pērn izmaksājusi 26.3 miljonus latu – par 22 % mazāk nekā pirms gada.

18 miljonu latu bruto prēmijās parakstījusi If Latvia, kas ir par 28 % mazāk nekā pirms gada, bet izmaksāto atlīdzību apjoms sarucis par 4 %, līdz 10.6 miljoniem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

BTA joprojām prēmijās parakstījusi visvairāk

Ieva Mārtiņa, 20.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedzīvības apdrošināšanas tirgus šogad četros mēnešos sarucis par 30%, tostarp joprojām visvairāk bruto prēmijas parakstījusi BTA, bet atlīdzībās visvairāk izmaksājusi Gjensidige Baltic.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Pērn Latvijas lielākajiem apdrošinātājiem krasi atšķirīgi rādītāji

Ieva Mārtiņa, 20.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2011. gadu lielākie nedzīvības apdrošinātāji noslēguši ar krasi atšķirīgiem rādītājiem: tikai Latvijas tirgū strādājošā Balta cietusi teju divu miljonu latu zaudējumus, bet arī citās Baltijas valstīs pārstāvētā BTA uzrādījusi trīs miljonu latu peļņu.

Kompāniju publicētie finanšu pārskati liecina, ka Balta 2011. gads noslēdzies ar 1,94 miljonu latu zaudējumiem iepretim 1,44 miljonu latu peļņai pirms gada, kompānija bruto prēmijās kopumā bija parakstījusi 30,23 miljonus latu, kas ir par 4% mazāk nekā pirms gada. Tajā skaitā visvairāk – 9,63 miljoni latu – parakstītas nekustamā īpašuma apdrošināšanā, kam ar 8,52 miljoniem latu seko sauszemes transporta apdrošināšana.

Tikmēr BTA Insurance Company SE pērn uzrādījusi 3,00 miljonu latu peļņu, kas ir par 30,2% mazāka nekā pirms gada, komānija bruto prēmijās Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Vācijā kopumā bija parakstījusi 92,99 miljonus latu (+21,7%). Tajā skaitā visvairāk – 40,74 milj. Ls- prēmijas parakstītas sauszemes transportlīdzekļu

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Darbinieku veselību pārsvarā apdrošina lielie un vidējie uzņēmumi

Rūta Kesnere, 21.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidējā polises cena vienam darbiniekam ir 250 eiro gadā, taču tās ir investīcijas, kuras atmaksājas

Par to vienisprātis ir DB rīkotā apaļā galda diskusijas, kas veltīta darbinieku veselības apdrošināšanai, dalībnieki: Dins Šmits - Repharm ģenerāldirektors, Gints Konrads - Latvijas apdrošinātāju asociācijas Veselības apdrošināšanas komisijas loceklis, Baiba Fromane - Latvijas Būvuzņēmēju partnerība valdes priekšsēdētāja, Dace Amsila - Swedbank Personāla vadības partnere, un LDDK sociālo lietu eksperts Pēteris Leiškalns.

Konrada kungs, cik pieprasīta ir darbinieku veselības apdrošināšana, kāds ir tās īpatsvars kopējā apdrošināšanas portfelī, kāda ir darbinieku apdrošināšanas kopējā vērtība absolūtos skaitļos?

G. Konrads: Darbinieku veselības apdrošināšanā ir vērojama pozitīva dinamika, un 2016. gadā tā aizņēma vienu ceturto daļu no visa apdrošināšanas tirgus, šā gada 1. ceturksnī tie bija 27%. Veselības apdrošināšanas prēmiju apjoms gadā ir teju 80 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedzīvības apdrošināšanas kompānijas šogad 11 mēnešos bruto prēmijās parakstījušas 201.3 miljonus latu, kas ir par 28 % mazāk nekā pērn šajā laikā.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati liecina, ka tostarp šogad novembrī apdrošinātāji prēmijās parakstījuši par 39 % mazāk nekā pērn novembrī. Situācija apdrošināšanas tirgū šogad parakstīto bruto prēmiju apjoma ziņā pasliktinās ar katru mēnesi, tostarp visbūtiskāk nedzīvības apdrošināšanas tirgu ietekmē samazinājums auto apdrošināšanas veidos – OCTA un KASKO.

Asociācijas dati liecina, ka, neraugoties uz piedzīvoto 32 % kritumu, bruto prēmijās šogad 11 mēnešos lielāko apjomu – 46 miljonus latu - parakstījusi BTA. Tai ar 42.7 miljoniem latu seko Gjensidige Baltic, kas šogad spēj uzrādīt pozitīvu pieaugumu un apsteigt līdz šim otru lielāko tirgus spēlētāju Baltu. Balta savukārt šogad 11 mēnešos piedzīvo 30 % kritumu, prēmijās parakstot 39.2 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit nedzīvības apdrošināšanas kompānijas šogad septiņos mēnešos bruto prēmijās parakstījušas 106,12 miljonus latu, kas ir par 25% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmajos piecos mēnešos 11 nedzīvības apdrošināšanas kompānijas kopumā bruto prēmijās parakstījušas 108.8 miljonus latu, kas ir par 20 % mazāk nekā pērn šajā laikā.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotie dati liecina, ka šogad maijā vien nedzīvības apdrošināšanas tirgus samazinājies par 30 % (līdz 18.4 miljoniem latu), salīdzinot ar maiju pirms gada. Dati liecina, ka kopējo situāciju ievērojami pasliktinājuši darbības rādītāji maijā, jo vēl četros mēnešos nedzīvības apdrošinātāju bruto prēmiju kritums bija 18 %.

Apdrošinātāji zaudējuši jau piektdaļu biznesaPiecos mēnešos vairs tikai vienam apdrošinātājam – Gjensidige Baltic – izdevies uzrādīt 2 % parakstīto prēmiju apjoma kāpumu, sasniedzot 20.9 miljonus latu. Pārējie apdrošinātāji piedzīvojuši lielākus vai mazākus parakstīto bruto prēmiju apjomu samazinājumus. Visvairāk bruto prēmijās šogad piecos mēnešos parakstījusi BTA – 24.9 miljonus latu, kas gan ir par 22 % mazāk nekā šajā laika periodā pirms gada. Tai ar 23.1 miljonu latiem seko Balta, kurai prēmiju apjoms gada griezumā sarucis par 18 %.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad septiņos mēnešos apdrošināšanas atlīdzībās visvairāk izmaksājusi nedzīvības apdrošināšanas a/s BTA – 19.3 miljonus latu.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati liecina, ka BTA izmaksāto atlīdzību apjoms ir par 11 % mazāks nekā pērn attiecīgajā laika periodā. Vienlaikus kompānijas parakstīto prēmiju apjoms gada griezumā sarucis par 25 %, septiņos mēnešos sasniedzot 33.67 miljonus latu. Tomēr tas nodrošinājis BTA lielākās apdrošināšanas kompānijas statusu.

6.4 miljonus latu šogad septiņos mēnešos atlīdzībās izmaksājusi If Latvia, kas gan ir par 4 % mazāk nekā pērn šajā laikā. If Latvia prēmijās parakstījusi 12.2 miljonus latu, kas ir par 27 % mazāk nekā pirms gada. 5.7 miljonus latu atlīdzībās izmaksājusi Balva, kas ir par 46 % mazāk nekā pirms gada. Tikmēr kompānijas parakstīto prēmiju apjoms sarucis par 54 %, veidojot vien 6.43 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnas ārkārtējās situācijas laikā tiek izmantotas mazāk, tāpat samazinās arī ceļu satiksmes negadījumu skaits, un likumsakarīgi samazinās pieteikto OCTA atlīdzību skaits.

Ņemot vērā šo faktu, vairāku valstu apdrošinātāji klientiem polišu iegādei piešķīruši atlaides vai atmaksājuši daļu prēmiju.

Aktīvāki šajā ziņā līdz šim bijuši ASV apdrošinātāji, no kuriem vairāki lielie spēlētāji paziņojuši par atlaižu piemērošanu. Tā, piemēram, Vorenam Bafetam piederošā "Geico" paziņojusi, ka polisēm, kas tiks atjaunotas vai iegādātas no jauna laika periodā no 8.aprīļa līdz 7.oktobrim, piemēros 15% atlaidi, un līdzīgas atlaides piemērojušas vēl citas kompānijas. Savukārt apdrošinātāji "Liberty Mutual" un "Mercury Insurance" nolēmuši atmaksāt 15% no aprīlī un maijā veiktajiem maksājumiem par apdrošināšanas polisēm.

Indijas apdrošinātājs "Acko General Insurance" paziņojis, ka klientiem piedāvās apdrošināšanu vienu mēnesi bez maksas - pērkot apdrošināšanas polisi uz 12 mēnešiem, vienu papildus mēnesi apdrošināšana būs bezmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā pusgadā apdrošināšanas sabiedrību izmaksāto atlīdzību apjoms pieaudzis par 55 % jeb 33 miljoniem latu, un kopā šogad izmaksāti 92.8 miljoni latu, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotie dati.

Pirmajā pusgadā apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms, salīdzinot ar 2007. gada pirmo pusgadu, pieaudzis par 23 % jeb 35.5 miljoniem latu, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) apkopotā informācija. Kopumā šogad apdrošinātāji parakstījuši prēmijas 189.6 miljonu latu apmērā.

Dzīvības apdrošināšanas tirgū parakstīto prēmiju apjoms šā gada sešos mēnešos pieaudzis par 9 % jeb 2.5 miljoniem latu, salīdzinot ar pērnā gada sešiem mēnešiem, un kopumā dzīvības apdrošinātāji parakstījuši prēmijās 28.6 miljonus latu. Dzīvības apdrošinātāju izmaksāto atlīdzību apmērs pieaug aizvien straujāk – par 128 % jeb 6.2 miljoniem latu vairāk nekā pērnā gada sešos mēnešos. Atlīdzībās dzīvības apdrošinātāji izmaksājuši 11 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lēnāk pieaug apdrošinātāju parakstīto prēmiju apjoms

Žanete Hāka, DB, 03.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada desmit mēnešos Latvijas apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms, salīdzinot ar 2007. gada desmit mēnešiem, pieaudzis par 13 % jeb 35.2 miljoniem latu, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) apkopotā informācija. Kopumā šogad apdrošinātāji parakstījuši prēmijas 304.6 miljonu latu apmērā.

Iepriekš – deviņos parakstīto prēmiju apjoms pieauga par 14 %, astoņos mēnešos – par 16 %, bet septiņos mēnešos – par 19 %, bet pirms tam pieaugums pārsniedza 20 %.

Izmaksāto atlīdzību apjoms turpinājis pieaugt daudz straujāk nekā parakstīto prēmiju apjoms – par 48 % jeb 52.7 miljoniem latu. Kopā šī gada desmit mēnešos apdrošināšanas sabiedrību klientiem izmaksāti 161.8 miljoniem latu – tas ir vidēji 532 tūkst. latu dienā.

Riska veidu apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms šogad pieauga par 16 % jeb 36.7 miljoniem latu, un izmaksāto atlīdzību apjoms – par 41 % jeb 40.8 miljoniem latu. Kopumā riska apdrošinātāji šī gada desmit mēnešos prēmijās parakstījuši 259.8 miljonus latu un izmaksājuši atlīdzībās 140.7 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūža pensijas apdrošināšanā pagājušajā gadā dzīvības apdrošinātāji bruto prēmijās kopumā parakstījuši 59,048 miljonus eiro, kas ir par 44,1% vairāk nekā 2019.gadā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas dati (FKTK).

Vienlaikus bruto atlīdzībās mūža pensijas apdrošināšanā 2020.gadā dzīvības apdrošināšanas kompānijas izmaksājušas 15,365 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 56,7% salīdzinājumā ar 2019.gadu.

Tostarp, pēc FKTK datiem, "Compensa Life Vienna Insurance Group SE" Latvijas filiāle mūža pensijas apdrošināšanā prēmijās pērn parakstījusi 22,879 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 4,185 miljonus eiro, savukārt "CBL Life" mūža pensijas apdrošināšanā prēmijās parakstījusi 18,146 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 3,261 miljonu eiro.

Tajā pašā laikā "SEB Life and Pension Baltic SE" mūža pensijas apdrošināšanā pagājušajā gadā prēmijās parakstījusi 12,596 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 6,899 miljonus eiro, kamēr "Ergo Life Insurance SE" Latvijas filiāle mūža pensijas apdrošināšanā prēmijās parakstījusi 5,427 miljonus eiro, bet atlīdzībās izmaksājusi 1,02 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijas apdrošināšanas tirgū pagrūti pelnīt

Ieva Mārtiņa, 03.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus arī šogad «liek pasvīst» apdrošinātājiem, no kuriem dažiem neizdodas izlīst no zaudējumiem, bet dažiem samazinās peļņa.

Tā liecina Db.lv apkopotie publicētie pieejamie dati par nedzīvības apdrošinātāju finanšu rādītājiem šogad deviņos mēnešos.

Faktiski tikai Latvijas tirgū strādājošā Balta šogad deviņos mēnešos uzrādījusi 888 tūkstošu latu zaudējumus, kas ir par 30,8% mazāki nekā pērnā gada deviņos mēnešos. Anglijas RSA Insurance Group piederošā Balta bruto prēmijās šogad deviņos mēnešos parakstījusi 22,95 miljonus latu.

Vācijas investoriem piederošais nedzīvības apdrošinātājs Ergo šogad deviņos mēnešos strādājis ar 369,7 tūkst. Ls peļņu , kas gan ir par 60% mazāka nekā pērn šajā laikā, liecina finanšu pārskats. Ergo prēmijās parakstījusi 10,2 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apdrošinātāju parakstīto prēmiju apjoms samazinājies par 18 %

, 24.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajos divos mēnešos Latvijas apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms samazinājies par 18 % jeb 12 miljoniem latu, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotie dati.

Kopumā šogad apdrošinātāji parakstījuši prēmijas 55.6 miljonu latu apmērā.

Atlīdzībās apdrošināšanas sabiedrību klientiem izmaksāts 31.1 miljons latu, kas ir par 4 % jeb 1.1 miljonu latu vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Dzīvības apdrošināšanas tirgus parakstīto prēmiju apjoms šā gada divos mēnešos samazinājies par 46 % jeb 6.1 miljonu latu, salīdzinot ar pērnā gada diviem mēnešiem, un kopumā dzīvības apdrošinātāji parakstījuši prēmijās 7.2 miljonus latu. Dzīvības apdrošinātāju izmaksāto atlīdzību apmērs strauji pieaudzis – par 64 % jeb 2.4 miljoniem latu vairāk nekā pērnā gada divos mēnešos, un kopumā atlīdzībās izmaksāti 6.2 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apdrošinātāju parakstīto prēmiju apjoms samazinājies par 15 %

, 03.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms samazinājies par 15 % jeb 5.6 miljoniem latu, salīdzinot ar 2008. gada janvāri, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotie dati.

Kopumā šī gada janvārī apdrošinātāji parakstījuši prēmijas 31.4 miljonu latu apmērā.

Atlīdzībās apdrošināšanas sabiedrību klientiem izmaksāti 16.3 miljoni latu, kas ir par 9 % jeb 1.3 miljoniem latu vairāk nekā 2008. gada janvārī.

Dzīvības apdrošināšanas tirgū parakstīto prēmiju apjoms janvārī samazinājies par 51 % jeb 4.1 miljonu latu, salīdzinot ar pērnā gada janvāri, un kopumā dzīvības apdrošinātāji janvārī prēmijās parakstījuši 4 miljonus latu. Dzīvības apdrošinātāju izmaksāto atlīdzību apmērs strauji pieaudzis – par 75 % jeb 1.6 miljoniem latu vairāk nekā pērnā gada janvārī, un kopumā atlīdzībās izmaksāti 3.7 miljoni latu.

Riska veidu apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms šī gada janvārī krities par 5 % jeb 1.5 miljoniem latu, un izmaksāto atlīdzību apjoms – par 2 % jeb 0.3 miljoniem latu. Kopumā riska apdrošinātāji šī gada janvārī prēmijās parakstījuši 27.5 miljonus latu un izmaksājuši atlīdzībās 12.6 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Gjensidige apdzen Baltu, kļūstot par otru lielāko spēlētāju

, 21.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmajos astoņos mēnešos pēc parakstīto prēmiju apjoma norvēģu Gjensidige Baltic apsteigusi iepriekš lielāko nedzīvības apdrošināšanas a/s Balta.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati liecina, ka astoņos mēnešos, uzrādot 1 % kāpumu, Gjensidige bruto prēmijās parakstījusi 32.5 miljonus latu, bet Balta – 31.85 miljonus latu, kas ir par 25 % mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā.

Joprojām lielākais apdrošinātājs ar 36.7 miljoniem latu parakstītās prēmijās (par 28 % mazāk nekā pirms gada) ir BTA, kas līdera pozīcijās izvirzījās pērn.

Aiz pirmā trijnieka ar parakstītā bruto prēmijām 13.72 miljonu latu apjomā (- 25 %) seko If Latvia, ar 9.65 miljoniem latu (- 28 %) seko Ergo Latvija, bet ar 9.57 miljoniem latu (- 27 %) – Baltikums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad četros mēnešos nedzīvības apdrošinātāju parakstīto bruto prēmiju apjoma samazinājums pret attiecīgo periodu pērn bija vēl lielāks nekā trijos mēnešos un sasniedzis 18 %.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati liecina, ka 10 nedzīvības apdrošinātāji 4 mēnešos parakstījuši bruto prēmijas par 90.4 miljoniem latu, tostarp Latvijā – 69 miljonu latu apjomā. Šogad trijos mēnešos apdrošināšanas tirgus bija samazinājies par 14 %. Četros mēnešos prēmiju pieaugumu piedzīvoja RSK Apdrošināšanas AS – par 8 % (trijos + 18 %). Gjensidige Baltic, kura vēl trijos mēnešos uzrādīja 2 % kāpumu, četros mēnešos pieaugums bija tuvu nullei. Tikmēr pretēji 4 % samazinājumam trīs mēnešos, aprīlī rezultātu izdevies uzlabot Seesam Latvia, kas četros mēnešos, parakstot 4.9 miljonus latu, uzrādījis 1 % pieaugumu, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nedzīvības apdrošināšanas prēmijas kritušas par 27 %

Ieva Mārtiņa, Db, 20.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad desmit mēnešos nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības kopumā parakstījušas bruto prēmijas par 188.5 miljoniem latu, kas ir par 27 % mazāk nekā pērn šajā laikā.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati liecina, ka tostarp oktobrī prēmijas samazinājušās par 38 %.

Atlīdzību apjoms šogad 10 mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, samazinājušās lēnāk nekā prēmiju apjoms – par 15 %, kopumā sasniedzot 119.3 miljonus latu.

Visvairāk prēmijas 10 mēnešos parakstījusi BTA – 43 miljonus latu, kas ir par 32 % mazāk nekā pērn. Otru lielāko prēmiju apjomu uzrāda Gjensidige Baltic - 39.6 miljoni latu, kas ir par 1 % vairāk nekā pērn 10 mēnešos. Savukārt 37.2 miljonus latu, kas ir par 29 % mazāk nekā pērn 10 mēnešos, prēmijās parakstījusi Balta.

If Latvia prēmijas sarukušas par 27 %, līdz 15.9 miljoniem latu, bet Ergo Latvija piedzīvojusi 34 % prēmiju kritumu, līdz 11.8 miljoniem latu. 11.6 miljonus latu 10 mēnešos parakstījis Baltikums (- 28 %), 8.5 miljonus latu Seesam Latvia (- 30 %), tam ar 8.5 miljoniem latu seko Balva (- 56 %), bet ar 6.6 miljoniem latu – BAN (- 41 %). Vismazāk prēmijās parakstījusi RSK Apdrošināšanas AS – 5.69 miljonus latu, kas ir par 11 % mazāk nekā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTA pērn audzē peļņu; Baltai tomēr miljons latu zaudējumi

Ieva Mārtiņa, 01.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tirgū lielākajiem spēlētājiem jau atkal krasi atšķirīgi pērnā gada darbības rādītāji – BTA Insurance Company gadu noslēdz ar 5,5 miljonu latu peļņu, bet apdrošinātājs Balta pērn cietis 1,1 miljona latu zaudējumus.

BTA peļņa pērn uzrādījusi 59% kāpumu, salīdzinot ar 2011.gadu, bet Baltas zaudējumu apjoms pērn samazinājies par 42%, liecina kompāniju publicētie finanšu pārskati.

Baltas dati vēlreiz apliecina, ka Latvijas apdrošināšanas tirgū pelnīt vai strādāt bez zaudējumiem, turklāt laicīgi nesamazinot administratīvos izdevumus, bijis grūti, bet BTA dati liecina, ka peļņu iespējams gūt, strādājot arī ārpus Latvijas, tostarp Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un Apvienotajā Karalistē.

BTA bruto pēmijās pērn parakstījusi 100,27 miljonus latu, tostarp visvairāk – 43,7 miljonus latu kompānija parakstījusi sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā (šajā apdrošināšanas veidā, kas gan ir raksturīgs Lietuvas tirgum, BTA pērn strādājusi ar peļņu), kam ar 15,83 miljoniem latu seko KASKO apdrošināšanā parakstītās bruto prēmijas, bet ar 13,2 miljoniem latu - īpašuma apdrošināšana. Tehniskie rezultāti liecina, ka KASKO un OCTA apdrošināšanā BTA pērn strādājusi ar zaudējumiem, peļņa nav bijusi arī veselības apdrošināšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākajiem nedzīvības apdrošināšanas tirgus spēlētājiem arī šogad krasi atšķirīgi darbības rezultāti - Balta šo gadu sākusi ar lieliem zaudējumiem, BTA un Gjensidige Baltic uzrādījušas peļņu.

Tikai Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgū strādājošās Baltas zaudējumu apjoms šogad pirmajos trīs mēnešos sasniedzis 1,18 miljonus latu, kas ir par 26% lielāki nekā pirms gada, liecina kompānijas peļņas zaudējumu aprēķins. Balta, kas arī pērno gadu kopumā noslēdza ar teju divu miljonu latu zaudējumiem, šogad pirmajā ceturksnī bruto prēmijās parakstījusi 8,34 miljonus latu, kas ir par 1,4% vairāk nekā pirms gada, tajā skaitā lielākā daļa prēmiju parakstītas veselības apdrošināšanā – 2,4 milj. Ls, īpašuma apdrošināšanā – 2,3 milj. Ls un KASKO – 2,0 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmajā ceturksnī nedzīvības apdrošināšanas kopumā bruto prēmijās parakstījušas 47,4 miljonus latu, kas ir par 32% mazāk nekā pērn šajā laikā. Tostarp daļai apdrošinātāju bizness turpina sarukt, dažām kritums piebremzējies, bet dažas uzrāda pieaugumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākajiem nedzīvības apdrošināšanas tirgus spēlētājiem Latvijā šogad deviņos mēnešos kardināli atšķirīgi rezultāti – BTA uzrāda 1,42 miljonu latu peļņu, bet Balta cieš 1,28 miljonu latu zaudējumus.

Tā liecina abu kompāniju publiskotie finanšu pārskati. Pagājušā gada deviņos mēnešos BTA peļņa bija 4,23 miljoni latu, bet Balta strādāja ar peļņu 2,67 miljonu latu apjomā. Šogad pusgadā Baltai zaudējumu apjoms bija sasniedzis 1,04 miljonus latu, bet BTA šajā laika periodā bija peļņa – 254,4 tūkstoši latu. Saskaņā ar iepriekš teikto, Balta šogad cieš zaudējumus, jo nepietiekamā apjomā audzē iepriekš samazinātās cenas, bet BTA peļņu var uzrādīt pateicoties kompānijas darbībai kaimiņvalstīs, piemēram, Lietuvā, kur apdrošināšanas tirgus sācis atlabt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts kontroles ziņojums atklāj, ka prēmijas pērnā gada nogalē maksājušas teju visas ministrijas. Dāvanu kartes 20 tūkstošu latu vērtībā izsniedzis arī KNAB.

Valsts iestādes un ministrijas pērnā gada nogalē materiāli stimulējušas savus darbiniekus par 1.05 milj. Ls, Valsts kontrole prasa atbildīgo amatpersonu saukšanu pie atbildības.

nonwrited articleAizsardzības īpašumu valsts aģentūra darbiniekus materiāli stimulējusi par 106.8 tūkst. Ls, turklāt visiem nodarbinātajiem izmaksātas naudas balvas 100% apmērā no darba algas, jeb 237.9 tūkst. Ls. Valsts robežsardzē tika izmaksātas prēmijas par kopējo summu Ls 100.3 tūkst. Ls

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apdrošinātāju parakstītās prēmijas samazinājušās par 23 %

, 20.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada septiņos mēnešos Latvijā darbojošās apdrošināšanas sabiedrības parakstījušas prēmijas par 23 % jeb 50.4 miljoniem latu mazāk nekā pērn septiņos mēnešos, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotie dati.

Kopumā šogad apdrošinātāji parakstījuši prēmijas 167.6 miljonu latu apmērā.

Atlīdzībās apdrošināšanas sabiedrības klientiem izmaksājušas 103.2 miljonus latu, kas ir par 7 % jeb 7.6 miljoniem latu mazāk nekā 2008. gada 7 mēnešos.

Dzīvības apdrošināšanas tirgū parakstītas prēmijas 23.7 miljonu latu apmērā. Parakstīto prēmiju apjoms samazinājies par 26 % jeb 8.3 miljoniem latu, salīdzinot ar pērnā gada 7 mēnešiem. Dzīvības apdrošinātāju izmaksāto atlīdzību apmērs pieaudzis par 36 % jeb 4.9 milj. latu vairāk nekā pērnā gada 7 mēnešos, un kopumā atlīdzībās izmaksāti 18.5 miljoni latu.

Riska veidu apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms šī gada 7 mēnešos krities par 23 % jeb 42.1 miljoniem latu, un izmaksāto atlīdzību apjoms – par 13 % jeb 12.5 miljoniem latu. Kopumā riska apdrošinātāji šī gada 7 mēnešos prēmijās parakstījuši 143.9 miljonus latu un izmaksājuši atlīdzībās 84.7 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2019. gadā apdrošināšanas tirgus Latvijā piedzīvojis mērenu izaugsmi – parakstīto prēmiju apjoms gada laikā ir pieaudzis par 7,5%, sasniedzot 555,1 miljonu eiro. Savukārt izmaksāto atlīdzību apjoms kāpis par 24,5%, sasniedzot 366 miljonus eiro, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotie dati.

Apdrošinātāji pieaugumu vērtē pozitīvi, uzsverot, ka atsevišķos apdrošināšanas veidos vērojams straujāks pieauguma temps nekā iepriekš, tāpat palielinās brīvprātīgo apdrošināšanas veidu pieprasījums.

"Dzīvības un veselības apdrošināšana tradicionāli aug dinamiski, bet 2019. gada galvenā iezīme ir īpašuma apdrošināšanas straujais pieaugums gan parakstīto prēmiju, gan izmaksāto atlīdzību ziņā. Tas apliecina, ka klienti novērtē apdrošināšanas nozīmi un vairāk rūpējas par savu īpašumu. Kopumā pērnā gada izaugsme bija prognozētajā apmērā, taču skaitļi vien neatspoguļo apdrošināšanas attīstību. Nozarē notiek nozīmīgas kvalitatīvas pārmaiņas, lai piemērotos klientu prasībām – attīstās attālinātie apkalpošanas kanāli un IT sistēmas, tiek papildināti polišu segumi un piedāvāti jauni apdrošināšanas veidi," komentē LAA prezidents Jānis Abāšins.

Komentāri

Pievienot komentāru