Citas ziņas

'Spring Valley' rudens semināru grafiks

Andris Zeļenkovs [email protected], 16.08.2005

Jaunākais izdevums

Organizācijas attīstības centrs 'Spring Valley' 15.septembrī un 10.novembrī rīko semināru "The Journey of Business Excellence". Semināru paredzēts vadīt konsultantam Peteram Egeram (Peter Egger), kas pārstāv "Volkswagen". Organizācijas attīstības centra 'Spring Valley' konsultante Laura Miķelsone informē, ka rudenī 'Spring Valley' ieplānojuši virkni apmācību: - Pārdošanas kultūras attīstība (14.-16.IX); - Iekšējā komunikācija uzņēmumā (19.IX); - Liderība komandā (22., 23.IX); - Prezentēšanas iemaņu pilnveidošana (17., 28.IX); - MBTI - personības tipa noteikšana un attīstīšana (29., 30.IX); - Vadītāja ABC (10.-12.X); - Laika vadīšana (24., 25.X); - Mediju treniņš (27., 28.X); - Klientu apkalpošanas kultūra (31.X, 1.XI).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"Scandinavian Tobacco" jauns valdes priekšsēdētājs

Andris Zeļenkovs [email protected], 27.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par “Scandinavian Tobacco“ valdes priekšsēdētāju un uzņēmuma ģenerāldirektoru iecelts 'Lars Kruse Thomsen'. Līdzšinējais uzņēmuma ģenerāldirektors 'Alexander Telje' turpmāk vadīs Norvēģijas uzņēmumu "JLTiedemans", kas ir viena no "ST Grupas" tabakas ražotnēm un atrodas Norvēģijā. Izmaiņas saistītas ar vispārējām izmaiņām "ST Grupas" vadībā. 'Lars Kruse Thomsen' strādā "ST Grupā" kopš 1995.gada. Sākotnēji kā "House of Prince Denmark" mārketinga menedžeris, tad tirdzniecības un mārketinga direktors un valdes loceklis uzņēmumā "Scandinavian Tobacco" Polijā. Būdams "House of Prince Denmark" vecākais viceprezidents, 'Lars Kruse Thomsen' bija atbildīgs par "House of Prince" starptautiskiem zīmoliem, kā arī par jaunu zīmolu izstrādi un attīstīšanu. Pirms pievienošanās "ST Grupai", 'Lars Kruse Thomsen' strādāja "Carlsberg Breweries" un dāņu mediju grupā "The Berlingske Dailies". 'Lars Kruse Thomsen' ir beidzis Kopenhāgenas biznesa skolu, iegūstot zinātņu maģistra grādu mārketingā, un studējis uzņēmējdarbības vadību IMD (International Institute for Management Development) biznesa skolā Šveicē. 'Lars Kruse Thomsen' ir Dānijas pilsonis, viņam ir 39 gadi. Precējies, divu bērnu tēvs. “Scandinavian Tobacco” SIA izveidots 1992.gadā (sākotnējais nosaukums "House of Prince Riga") kā Latvijas – Dānijas kopuzņēmums. 2001.gadā tas tika privatizēts un kļuva par 100% dāņu uzņēmumu. 2003.gadā uzņēmums mainīja nosaukumu no “House of Prince Riga” uz “Scandinavian Tobacco”. Uzņēmums ietilpst "Scandinavian Tobacco grupas" ("ST Grupas") sastāvā, kas ir vadošā tabakas kompānija Ziemeļeiropā. "ST Grupai" ir ražotnes vairākās valstīs, un tā eksportē savu produkciju un dažādiem pasaules tirgiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas apkures sezonas priekšvakarā, septembrī, enerģētiskā koksne un īpaši malka Eiropā kļūst arvien pieprasītāka. Senākais kurināmais šobrīd ir pats aktuālākais, jo paniku Eiropā rada ne tikai enerģētiskās koksnes iztrūkuma draudi, kas veidojas, atsevišķām valstīm aizliedzot koksnes eksportu, bet to kāpina arī bažas par “Nord Stream” gāzes cauruļvada bojājumiem.

Tikmēr skujkoku zāģbaļķa cena saglabājas gandrīz nemainīga, neskatoties uz pieprasījuma kritumu. Piegāžu pārtraukšanas no Krievijas un Baltkrievijas dēļ zāģbaļķu iztrūkums Eiropā ir lielāks un notur cenu nemainīgu, liecina lielākās meža izsoļu sistēmas Latvijā “E-silva” ekspertu apkopotā informācija.

Šobrīd lielākais enerģētiskās koksnes pieprasījums ir Francijā, Vācijā un citur Rietumeiropā. Vācijā ievērojami audzis pieprasījums pēc skursteņslauķu pakalpojumiem, iedzīvotājiem veidojot rindas. Latvijā izstrādātāji koncentrējas uz enerģētiskās koksnes nodrošināšanu, vairāk novirzot resursus tieši koksnes izstrādei, kas piemērota enerģētiskās koksnes ražošanai, nevis kvalitatīvu zāģbaļķu izstrādei. Augot koksnes pieprasījumam un vērtībai, žāģētavas bažās par garnadžiem, kas koksni varētu mēģināt iegūt nelikumīgā ceļā, pastiprina drošību, izbūvējot vārtus un uzstādot kameras. Latvijas koksnes tirgus apstākļus turpina diktēt tehnikas un darbaspēka pieejamības trūkums, kas ietekmē izstrādes apjomus. Sagaidāms, ka oktobrī un novembrī situācija tirgū vēl krasi mainīsies, jo apkures sezona ir tikko, tikko sākusies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Neitrāli vērtē Latvijas dalību ES

Dace Preisa, 15.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2006.gada februārī veiktajā sabiedriskās domas aptaujā noskaidrota Latvijas iedzīvotāju attieksme pret Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES). Saskaņā ar pētījuma rezultātiem pozitīvi Latvijas dalību ES vērtēja 27,1% iedzīvotāju (2006.gada janvārī – 29,6%). Sniedzot atbildi ‘slikta lieta’, negatīvu attieksmi pauda 22,4% (janvārī – 22,2%). Biežāk pausta neitrāla attieksme – atbildi 'ne laba, ne slikta lieta' izvēlējās 45,5% aptaujas dalībnieku (decembrī – 43,5%). Latvijas dalību ES par 'labu lietu' biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši un Zemgalē dzīvojošie. Neitrālu attieksmi – atbildi 'ne laba, ne slikta lieta' – biežāk izvēlējušās iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 39 gadiem, valsts sektorā strādājošie, iedzīvotāji ar vidēji zemiem vai augstiem ienākumiem, kā arī Vidzemē dzīvojošie. Latvijas dalību ES kā 'sliktu lietu' biežāk vērtējuši respondenti, kuri vecāki par 55 gadiem, iedzīvotāji ar pamatizglītību, cittautieši, aptaujātie ar zemiem vai vidējiem ienākumiem, nestrādājošie, kā arī Rīgā un Kurzemē dzīvojošie. Aptauju veica Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS ar Eiropas Savienības informācijas aģentūras (ESIA) atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks Māksliniecisko direktoru kluba radošā video darbnīca

Andris Zeļenkovs [email protected], 19.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ Rīgā ierodas video mākslinieks 'Ries Stravers', lai Latvijas video māksliniekiem un reklāmas aģentūru radošajiem prātiem vadītu video darbnīcu „Short course in how to be crazy”. Latvijas Māksliniecisko direktoru kluba (LADC) rīkotā radošā video darbnīca notiek starptautiskā videofestivāla "Ūdensgabali’ 05" ietvaros, un, iespējams, ir līdz šim tuvākais punkts reklāmas un mākslas attiecībās. “Pēc izcelsmes holandietis, Venēcijā dzīvojošais 'Ries' rada reklāmas, piedalās izstādēs (t.sk. – Venēcijas Biennālēs), lasa lekcijas, braukā apkārt pa pasauli un vispār – nodarbojas ar to, kas pašam patīk. Viņš ir viens no mežonīgākajiem video «frīkiem», kāds jebkad absolvējis Benetton Fabrica skolu,” 'Ries Straver'u raksturo LADC valdes priekšsēdētājs Ēriks Stendzenieks. 'Ries Straver'a radošā video darbnīca, notiks 24. un 25.augustā, reklāmas aģentūras ZOOM! telpās. LADC ir sabiedriska organizācija, kuras mērķis ir attīstīt Latvijas grafiskā un rūpnieciskā dizaina, lietišķās fotogrāfijas un reklāmas nozares Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Attieksme pret ES būtiski nemainās

Marta Rībele [email protected], 11.01.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Decembrī pozitīvi Latvijas dalību ES vērtēja 30.2% iedzīvotāju (novembrī – 31.4%), bet negatīvu attieksmi pauda 25.6% (novembrī – 28.6%,). Par to liecina jaunākā sabiedriskās domas aptauja par iedzīvotāju attieksmi pret Latvijas dalību ES. Savukārt atbildi 'ne laba, ne slikta lieta' izvēlējās 37.3% aptaujas dalībnieku (novembrī – 36.3%). Latvijas dalību ES par 'labu lietu' biežāk nekā caurmērā atzinuši vīrieši, iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 39 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, kā arī aptaujātie, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī pārsniedz Ls 121. Atbildi 'ne laba, ne slikta lieta' biežāk izvēlējušās sievietes, valsts sektorā nodarbinātie, Vidzemē, Kurzemē un Latgalē dzīvojošie, respondenti vecumā no 40 līdz 54 gadiem, kā arī aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli ir robežās no Ls 86 līdz Ls 120. Latvijas dalību ES kā 'sliktu lietu' biežāk vērtējuši respondenti ar pamatizglītību, Rīgā un Zemgalē dzīvojošie, aptaujas dalībnieki, kas vecāki par 55 gadiem, nestrādājošie, kā arī aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli ir robežās no Ls 46 līdz Ls 85. Aptauju veica Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Palīdzēs pilnveidot prezentēšanas iemaņas

Andris Zeļenkovs [email protected], 31.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spring Valley Organizācijas Attīstības Centrs 6. un 7.jūnijā organizē divu dienu apmācības kursu "Prezentēšanas iemaņu pilnveidošana". Apmeklējot kursu, interesentiem būšot iespēja vingrināties iemaņu apgūšanā un attīstīt prasmi, kā drošāk un pārliecinošāk ieinteresēt klientus par saviem produktiem un pakalpojumiem, pierādīt priekšniekiem savu ideju svarīgumu un labāk motivēt savus padotos. Kursa apmeklētāji mācīsies, kā pareizi veidot uzstāšanās runu vai prezentāciju, praktiski izmēģinās, kā prot kontrolēt savas emocijas, žestus un stāju, cik raiti un saprotami jūs runā, kā uzdod jautājumus un kā spēj atbildēt uz citu āķīgiem vai provocējošiem jautājumiem. Kurss balstīts uz praktiskiem vingrinājumiem un video treniņiem, kas dod iespēju paskatīties uz sevi no malas, rosina skaidrāk apzināties savas stiprās puses un ierobežojumus komunikācijā. Analizējot vingrinājumus kopā ar pasniedzēju un pārējiem dalībniekiem kā arī vingrinoties atkārtoti, jau kursa laikā var efektīvi uzlabot savas prezentēšanas un pārliecinošas uzvedības iemaņas. Kursu vadīs Ilze Čiščakova - LU Ekonomikas un vadības fakultātē ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu, beigusi Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolu. Papildinājusi zināšanas dažādos biznesa un pieaugušo izglītības metodikas mācību kursos. Strādājusi LR Kultūras ministrijas Tautas mākslas centrā, A/s Latvijas Dzelzceļš Mācību centrā. No 2000.gada vadīja SIA Lattelekom Mācību centrā vadības apmācības un attīstības programmas un praktisko iemaņu treniņus. Kopš 2003.gada turpina darbu kā vadības attīstības pasniedzēja Organizācijas attīstības centrā SIA Spring Valley.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākā biznesa konsultāciju kompānija- Komercizglītības centrs

, 22.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par lielāko Latvijas konsultāciju uzņēmumu pēc apgrozījuma kļuvis Komercizglītības centrs.

Par to liecina Latvijas Biznesa konsultantu asociācijas organizētais pētījums, kas Latvijā jau trešo gadu noskaidro lielāko biznesa vadības mācību un konsultāciju kompāniju TOP 20.

Pirmo vietu topā pēc trīs gadu pakāpeniskas iešanas uz līderpozīciju ieguvis Komercizglītības centrs, kas 2006. un 2007. gadā attiecīgi bija 3. un 2. vietā. Līdz ar to savas pozīcijas ir zaudējis līdzšinējais līderis Mercuri International. 3. vietu topā tāpat kā pērn ieņem Nordic Training International, bet savu 2006. gada 4. topa vietu pēc pagājušā gada krituma ir izdevies atgūt Triviums Apmācībai. 5. vietu nemainīgi saglabājis Latvikon. Bet pirmo reizi TOP 10 ir iekļuvuši Franklin Covey Latvia, Latconsul un Spring Valley, ierindojoties attiecīgi topa 6., 8. un 10. vietās. Top 20 ir arī savi jaunpienācēji: Komin, Medicīnas biznesa akadēmija, Biznesa konsultantu grupa un Activa Management.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aptaujā vairāk nekā trešdaļa respondentu atzina, ka ir samazinājuši transporta izmaksas. Piemēram, braucot uz darbu, ņem maksas pasažierus, nebrauc ar sabiedrisko transportu, bet iet ar kājām. Respondentu atbildes lielākoties sakrīt ar to, ko varam novērot ikdienā - uz ceļiem kļuvis mazāk automašīnu, bet «savairojušies» velosipēdisti.

Lai arī iedzīvotāji sākuši krasi ietaupīt, uzņēmēji lūko izmantot krīzes atvērtās durvis. Stipri jūtams iedzīvotāju pirktspējas samazinājums un gan mazumtirgotāji, gan viesnīcu un restorānu nozares pārstāvji paredz, ka situācija gada otrajā pusē vēl varētu pasliktināties.

Arī VID Akcīzes preču pārvaldes dati par akcīzes preču apriti liecina gan par to, ka «savelk» jostas, gan, iespējams, arī par nelegālā tirgus uzplaukumu. Tā, piemēram, neraugoties uz alkohola akcīzes nodokļa likmju paaugstināšanu, nodokļa ieņēmumi salīdzinājumā ar 2008. gada pirmajiem sešiem mēnešiem samazinājušies par 3 milj. Ls, bet realizācijai Latvijā novirzīto alkoholisko dzērienu kop¬apjoms bijis par 28 % mazāks nekā pērn. Nedaudz mazāk - tikai par 2 % kritušies degvielas akcīzes ieņēmumi.Kā vienu no iemesliem VID min nelegālā tirgus pieaugumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallija sezona noslēgsies Kuldīgā

, 26.09.2009

Rallijā Latvija – Kuldīgas rudens 2009 būs iespēja redzēt divus Mitsubishi Lancer WRC automobiļus no kuriem vienu stūrēs Ivars Vasaraudzis ar stūrmani Pēteri Spredzi, bet otru – ekipāža Raimonds Kisiels/Gatis Panavs. (Foto: Z. Zālmanis, Nikon)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaut arī N4 klasē Latvijas 2009.gada čempions ir zināms un tas ir Aivis Egle, cīņas gaidāmajā rallijā Latvija – Kuldīgas rudens 2009 nebūs mazāk spraigas kā iepriekšējos piecos čempionāta posmos. Tieši otrādi – sezonas pēdējais posms noteiks iznākumu visās pārējās klasēs, kā arī komandu kopvērtējumā.

Par Latvijas autorallija čempionu pēc rallija Kurzeme 2009 jau piekto reizi tika kronēts Aivis Egle, jo viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju čempionāta kopvērtējumā – Jāni Vorobjovu – pirms pēdējā posma ir 14 punkti un tos dzēst nav iespējams pat ar uzvaru. Teorētiski Aivis Egle pat varētu atpūsties un rallijā Latvija – Kuldīgas rudens 2009 nestartēt, jo kārotais tituls jau ir izcīnīts, tomēr aizraušanās ar šo sportu darījusi savu un Aivis Egle ir pieteicies startam arī Kuldīgas apkaimē, tiesa gan, nu jau pie A+ klases sacīkšu automobiļa stūres.

Lai arī Jānim Vorobjovam kārtējo reizi autorallija čempiona tiltuls šogad ir gājis secen, Kuldīgā atslābt nedrīkstēs un nāksies vien braukt ar pilnu atdevi, lai nepazaudētu vicečempiona titulu. Šobrīd kopvērtējumā Jānis tikai par 5 punktiem apsteidz tuvāko sekotāju Māri Neikšānu. Vēl svaigā atmiņā ir abu sportistu sacensība rallijā Kurzeme 2009, kur tikai pēdējā ātrumposmā tika noteikts uzvarētājs – finišā pēc 100 nobrauktiem kilometriem Vorobjovs Neikšānu apsteidza vien par nepilnām 5 sekundēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot aptuveni miljonu eiro, metālapstrādes uzņēmums LSEZ SIA Lesjofors Spring LV sadarbībā ar Korejas firmu Hamil Precision 2009. gadā plāno sākt ražot gāzes atsperes.

Tiecoties ieviest ražošanā produktus ar augstāku pievienoto vērtību, uzņēmums sācis Baltijas valstīs jaunu projektu – gāzes atsperu ražošanu. "Ražošana ir ļoti sarežģīta, tā prasa augstu precizitāti, perfektu detaļu gluduma pakāpi," skaidro izpilddirektors. Tāpēc uz gadu noslēgts darba līgums ar korejiešu firmas pārstāvi, kurš gan apmācīs liepājniekus ražošanas procesam, gan strādās ar kvalitātes sistēmām. Ja viss labi veiksies, 2009. gada maijā uzņēmums plāno sākt jaunā produkta ražošanu.

Nākamais solis, par kuru vēl notiek sarunas, ir Lesjofors Spring LV iespējamā sadarbība ar General Motors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valkas kultūras namā atkal būs lielais Rudens svētku pasākums

Aivars Mackevics [email protected], 03.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 8.oktobrī plkst.20.00 Valkas kultūras namā (Valkā, Emīla Dārziņa ielā 8) atkal būs ļoti iecienītie, ikgadējie Rudens svētki ar salātu degustācijas bāru, kopīgu „Rudens segas” veidošanu, sakoptāko māju un skaistāko balkonu īpašnieku un čaklāko sētnieku sveikšanu un citām labām lietām. Šo pasākumu katru gadu rīko laikā starp Miķeļiem un Mārtiņiem, lai visi kopīgi varētu atskatīties uz aizvadīto vasaru un tajā paveiktajiem darbiem. Jau no plkst.19.30 visi laipni aicināti apmeklēt salātu degustācijas bāriņu, kura veidošanā var piedalīties ikviens valcēnietis, atnesot pēc viņam vien zināmas receptes gatavotos un iecienītos salātus citu vērtēšanai. Protams, ka labāko salātu autors tiks apbalvots. Šogad organizatori ir iecerējuši daudzu mazu rudens kompozīciju vietā kultūras nama foajē veidot vienu lielu „Rudens segu”, kuras veidošanu aizsāks paši kultūras nama darbinieki, bet turpināt šo darbiņu varēs katrs interesents. Jau 7.oktobrī un Rudens svētku laikā valcēnieši atkal ir aicināti iesaistīties kaut kā skaista radīšanā - nest savos dārzos izaudzētos rudens ziedus vai arī kādu interesentas formas vai vienkārši labi padevušos dārzeni uz kultūras namu. Tur tad katrs varēs likt lietā savu fantāziju un izdomu, lai pats pēc savas izvēles tam atrastu vietu lielajā, kopīgi veidotajā „Rudens segā”. Rudens svētku laikā godinās un apbalvos arī sakoptāko māju un skaistāko balkonu īpašniekus, kā arī čaklākos sētniekus. Valkas pilsētas dome organizē sakārtotāko dzīves un darba vietu īpašnieku apbalvošanu nominācijās: individuālās dzīvojamās mājas ar tām piegulošo teritoriju un sabiedriskās ēkas. Savukārt, skaistāko balkonu jeb „gaisa dārzu” īpašnieku sumināšanu organizē Valkas dāmu klubs. Lai mūsu pilsēta būtu tīra un sakopta, ir par maz ar to vien, ka katrs sakopj savu māju, pagalmu un balkonu. Tāpēc šajos svētkos, kā allaž, netiks aizmirsti arī čaklākie un labākie sētnieki. Rudens svētki parasti ir tas kultūras pasākums, kura organizēšanā aktīvi iesaistās arī pilsētā esošās sabiedriskās organizācijas, klubi un apvienības - Valkas rajona Invalīdu biedrība, pensionāru klubiņš „Zelta rudens”, Latvijas Sarkanā Krusta Valkas rajona komiteja, Valkas rajona Bērnu un jauniešu interešu centra jauniešu klubs un citi. Kultūras nama darbinieki cer, ka šī jaukā tradīcija turpināsies un tā tas būs arī šogad. Ballē spēlēs jauka grupa „Trijatā” no Rīgas. Balles starplaikos klātesošie varēs skatīties un pievienoties Valkas kultūras nama folkloras deju kopas „Sudmaliņu” jautrajiem latviešu dančiem un senajām balles dejām. Avots: Valkas pilsētas dome

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008. gada decembrī noslēgto pirkuma līguma skaits, salīdzinājumā ar novembri, ir palielinājies par 34 %. Savukārt dzīvokļu reģistrācijas skaits decembrī, salīdzinājumā ar novembri, bija palielinājies gandrīz par divām reizēm, — informē Arco Real Estate.

Aktivitātes iemesls – cilvēku vēlme nokārtot nepabeigtos darbus tieši gada beigās un fakts, ka janvārī tiek palielināta vairākas nodokļa likmes, tostarp arī PVN likme pakalpojumu nozarē, — spriež kompānijas speciālisti.

Gada nogalē steidz reģistrēt īpašumusApkopojot šā gada janvāra tirgus datus, Arco Real Estate konstatē, ka 2009. gada janvārī sērijveida dzīvokļu cenu samazinājuma tempi turpināja pieaugt. Salīdzinot ar pagājušā gada decembri, janvārī tās samazinājās par 8.2 % līdz 858 eiro/m².

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kā liecina pētījuma rezultāti, visbiežāk minētie Interneta izmantošanas mērķi aptaujāto respondentu vidū ir portālu apmeklēšana, e-pasta lietošana, informācijas meklēšana, kā arī preses izdevumu Interneta versiju caurlūkošana.

Mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūra TNS Latvia ir apkopojusi interneta auditorijas pētījuma Nacionālais Mediju Pētījums: Internets, Rudens 2007 rezultātus.

2007.gada rudens interneta auditorijas pētījuma rezultāti liecina, ka 50 % jeb ½ no Latvijas iedzīvotājiem 15 līdz 74 gadu vecumā pēdējo sešu mēnešu laikā ir lietojuši Internetu. Regulārāk - pēdējo 7 dienu laikā - Internetu ir izmantojuši 45 % Latvijas iedzīvotāju šajā vecuma grupā.

TNS Latvia preses un interneta projektu vadītāja Elīna Krūze norāda, ka, analizējot Interneta patēriņu dažādās vecuma grupās, var secināt, ka visvairāk Interneta lietotāju skaits gada laikā ir pieaudzis 40 līdz 49 gadu vecu Latvijas iedzīvotāju vidū (+16 procentpunkti). Ja 2006. gada rudens periodā šajā vecuma grupā Internetu pēdējo sešu mēnešu laikā bija lietojuši 34 % aptaujāto respondentu, tad 2007. gada rudenī tīmekļa patērētāju skaits šajā mērķa grupā jau sasniedza 50 %. Interneta patēriņš laukos un citās Latvijas pilsētās ir sācis izlīdzināties. Rudens 2007 dati liecina, ka ārpus Rīgas mītošo iedzīvotāju vidū, kā pilsētās, tā laukos, Interneta patērētāju īpatsvars ir sasniedzis 47 %.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lauksaimnieku plānotie pasākumi (18. — 31.08.)

Rudīte Spakovska [email protected], 18.08.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LOSP informē par organizāciju plānotajām aktivitātēm • 19.augustā Dobeles, Bauskas un Jelgavas rajonu bioloģiskās lauksaimniecības produktu ražotāji piedalīsies biedrības “Slow Food” rīkotajā pasākumā “Lauku meistars” Liepājā; • 22. augustā, plkst 10.00 Ventspils LKB, Ragaiņa iela 4a, Ventspils lauku konsultāciju birojs rīko semināru, “Profesionālā apmācība 2005, 2006” Kempingu attīstība Ventspilī un Ventspils rajonā. Kontaktinformācija: Artis Ziņģis, tel: 3662721; • 24.augustā, plkst 10.00, Ventspilī, Ventspils lauku konsultāciju birojs rīko semināru, “Profesionālā apmācība 2005, 2006” Ekskursija. Latvijas kempingu asociācijas biedri. Kontaktinformācija: Artis Ziņģis, tel: 3662721; • 24.augustā, plkst 11.00, ZS "Ābolkalni", Piltenes lauku teritorija, Ventspils rajons, Ventspils lauku konsultāciju birojs rīko semināru “Piena ganāmpulka apsaimniekošanas praktiskie aspekti un nagu slimības govīm". Kontaktinformācija: Artis Ziņģis, tel: 3662721; • 29.augustā, plkst 10.00, Ventspils LKB, Ragaiņa iela 4a, Ventspils lauku konsultāciju birojs rīko semināru, “Profesionālā apmācība 2005, 2006”, Viesnīcu, viesu māju, attīstības tendences Ventspilī un Ventspils rajonā. Kontaktinformācija: Artis Ziņģis, tel: 3662721; • 30. augustā, Dobeles lauku konsultāciju birojs Vītiņu pagastā rīko semināru “Apkārtējās vides sakārtošanas problēmas un risinājumi lopkopībā”. • SIA LLKC rīko semināru sēriju piensaimniekiem “Piena ganāmpulka apsaimniekošanas praktiskie aspekti. Nagu slimības govīm”, 21.08.06. - plkst.11.00 Krāslavā, 22.08.06. - plkst.10.00 Gulbenē, 23.08.06. - plkst. 10.00 Limbažos, 24.08.06. - plkst.11.00 Ventspilī, 25.08.06. - plkst. 10.00 Liepājā. Dalības maksa 15Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzsāk darba drošības kampaņu "Drošas darbavietas iniciatīva"

, 12.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācija medijiem.

2007.gada 12.septembrī.

90% cilvēku noteiktā dzīves posmā cieš no balsta un kustību sistēmas darbības, kā arī ar darbu saistītiem kakla un augšējo ekstremitāšu traucējumiem un slimībām. Šie traucējumi ir plaši izplatīta problēma darbavietās, un īpaši neaizsargāti no balsts un kustību sistēmas darbības saslimstībām ir nodarbinātie mazos un vidējos uzņēmumos (MVU), jo ne visos MVU strādā darba drošības speciālists, kurš konsultē un uzrauga ergonomisku darba vietu ierīkošanu.

Lai pievērstu uzņēmēju un nodarbināto uzmanību balsta un kustību sistēmas darbības saslimšanām darbavietās, to izraisošajiem faktoriem un ergonomisku darbavietu ierīkošanas nepieciešamībai, 12.septembrī uzņēmuma "Grīvas mēbeles" telpās Rīgā, Daugavgrīvas ielā 31, 3. korpusā ar preses konferenci un semināru "Drošas darbavietas iniciatīva - labāka darba vieta visiem" Latvijā uzsākta Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras, Valsts darba inspekcijas (VDI) un Eiropas informācijas centra kopīgi rīkotā kampaņa mazajiem un vidējiem uzņēmumiem "Drošas darbavietas iniciatīva".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks bezmaksas seminārs par CRM - klientu attiecību vadību

Jana Gavare [email protected], 20.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT konsultāciju uzņēmums „CRM Consulting” sadarbībā ar Organizācijas attīstības centru „Spring Valley” 26. maijā Reval Hotel Latvija rīko bezmaksas informatīvo semināru „CRM – Jūsu ikdienas biznesa instruments un ilgtermiņa stratēģija”. Semināra mērķis ir sniegt informāciju par CRM kā pārmaiņu izaicinājumu uzņēmumam un prezentēt jaunu CRM risinājumu Latvijas tirgū – SAGE CRM MME. Seminārs paredzēts uzņēmumu vadītājiem, kā arī pārdošanas, servisa un mārketinga speciālistiem. Attiecības veidojas starp cilvēkiem, tāpēc svarīgākais vispirms ir cilvēks, kurš šīs attiecības veido. Būtisks veiksmīgas CRM ieviešanas priekšnosacījums ir panākt visu iesaistīto personu uzticību un izpratni kā CRM risinājums palīdzēs sasniegt katra indivīda un uzņēmuma mērķi kopumā. Savukārt tehnoloģija palīdz šo mērķi sasniegt ātrāk, labāk un kvalitatīvāk, kā arī identificē vājās vietas pārdošanas, mārketinga vai servisa procesos, kas ļauj pieņemt gan operatīvus, gan stratēģiskus lēmumus nākotnē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apmierina moldāvu prasību

Elīna Circene, 20.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākā tiesa nolēma apmierināt Moldovas agrorūpnieciskā departamenta Moldova–Vin prasību pret SIA Aroma Floris's, līdz ar to pēdējai ir aizliegts izmantot brendija Belij Aist etiķeti. Tiesa atzina par spēkā neesošu Latvijas uzņēmuma veikto minētās preču zīmes reģistrāciju un uzlika par pienākumu SIA Aroma Floris's pārtraukt preču zīmes Belij Aist izmantošanu un iznīcināt preci ar nelikumīgo marķējumu. Spriedumu lietas dalībnieki var pārsūdzēt kasācijas kārtībā Augstākās tiesas Senātā 30 dienu laikā. Db jau rakstīja (05.10.2004.), ka arī Rīgas apgabaltiesa nolēma atzīt SIA Aroma Floris's reģistrēto brendija Belij Aist preču zīmi par spēkā neesošu. Moldova–Vin ražo šāda paša nosaukuma brendiju un uzskata, ka Aroma Floris's izmantotā etiķete ir sajaucama ar tās produkcijas etiķeti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ziedojumos operai savākts viens miljons dolāru

Voldemārs Oliņš [email protected], 11.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 13.oktobrī, atzīmējot faktu, ka LNO ģilde (ASV) kopš tās dibināšanas ziedojumos ir savākusi 1 miljonu dolāru, LNO ģilde rīko Miljons Dolāru balli, kurā aicināts piedalīties arī LNO direktors Andrejs Žagars, Db.lv informēja Latvijas Nacionālās operas (LNO) preses sekretāre Mairita Brice. "LNO ģildes atbalsts un aktivitātes Operai ir ļoti būtiskas. Tā, piemēram, liela daļa LNO ģildei ziedotā tika izlietots operas nama atjaunošanai. Dāvinājumos esam saņēmuši koncertflīģeli Stainway&Son, titru projektoru. Ļoti noderīgs ir LNO ģildes dāvinātais kravas furgons Scania, ar ko tiek pārvadātas izrādēm nepieciešamās dekorācijas. 2005.gadā LNO ģilde atbalstīja divus lielus projektus. Atzīmējot komponista Bruno Skultes simts gadu jubileju, ģilde finansēja viņa operas ''Vilkaču mantiniece'' koncertuzvedumu LNO, kā arī palīdzēja Operai modernizēt novecojušo datortehniku un datorprogrammas," stāsta LNO direktors A.Žagars LNO ģilde (ASV) naudas līdzekļus iegūst no biedru naudām, ziedojumiem, testamentāriem novēlējumiem un labdarības sarīkojumiem. Saziedotā nauda netiek ilgi krāta, bet tiek izlietota, lai samaksātu par projektiem, ko ģildes valde, tās padomnieki un operas vadība ir atzinusi par nepieciešamiem. Miljons Dolāru ballē uzstāsies LNO solisti Antra Bigača un Krišjānis Norvelis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aizliedz Lays reklāmu

Elīna Circene, 22.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) SIA Latvian Snacks likusi atsaukt jau izplatīto un aizliegusi izplatīt turpmāk čipsu Lay's reklāmu, kurā ietverts paziņojums, ka «6 no 10 cilvēkiem izvēlas Lay's», lasāms KP mājaslapā. Lieta izskatīta pēc sūdzības no a/s Latfood saņemšanas, kurā norādīts, ka, atbilstoši jaunākajiem pētījumu datiem, čipsu Lay's tirgus daļa Latvijā veido apm. trešdaļu, nevis 60 %, kā izriet no reklāmas. Latvian Snacks norādījis, ka reklāma balstās uz pētījumu, kurā patērētājiem bija jāizvēlas viens no trim čipsu ar skābā krējuma un sīpolu garšu ražotāju produktiem, un tad 60 % izvēlējās Lay's čipsus. Tomēr KP atzinusi, ka patērētājiem sniegtajā informācijā nav skaidri norādīts, ka reklāmā ietvertais paziņojums attiecas tieši uz čipsiem ar skābā krējuma un sīpolu garšu, tādējādi paziņojuma neatbilstība Reklāmas likuma normām var nodarīt kaitējumu konkurentam un ietekmēt patērētāja ekonomisko rīcību. KP lēmumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā Administratīvajā rajona tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latvijai gaidāms kredītreitinga paaugstinājums

Juris Kaža [email protected], 23.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijai un Igaunijai nākamo 12 mēnešu laikā ir gaidāms kredītreitinga paaugstinājums no jau pienācīgi augsta (t.s. investment grade) līmeņa, ASV investoru konferencē Rīgā teica starptautiskās kredītreitingu aģentūras Moody's pārstāvis Jarons Ernsts (Yaron Ernst). Uzņēmuma vecākais viceprezidents J. Ernsts, kas gan pārstāv Moody's t.s. strukturētās finansēšanas grupu (Structured Finance Group), sacīja, ka Moody's makroekonomiskie analītiķi brīdinājuši par pozitīvām izmaiņām valstu reitingos. Lietuvai šīs pārmaiņas varētu nākt vēl ātrāk, J. Ernsts sacīja. Tomēr Moody's speciālista prezentācijas galvenā tēma bija kredītu kapitalizācija (securitization) kā līdzeklis mazu un vidēju uzņēmumu finansēšanai. Kā galveno iemeslu gaidāmām izmaiņām visu trīs valstu reitingiem J. Ernsts minēja zemos valsts parādus, ekonomisko stabilitāti un izaugsmi, ekonomikas ciešo saaugšanu ar Skandināviju un ES. Kā riskus J. Ernsts minēja lielus tekošā konta deficītus, lielus ārējos parādus (taču īstermiņa) tautsaimniecībām kopumā un ļoti zemos nodokļus, kas ierobežo rīcībspēju ar valsts budžeta līdzekļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Maijā Rigā saskaņoti 457 būvprojekti

Ingrīda Drazdovska [email protected], 16.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Š.g. maija mēnesī Rīgas pilsētas Būvvaldē kopumā ir saskaņoti 457 būvprojekti, kas paredz jaunas būvniecības uzsākšanu, rekonstrukcijas, renovācijas un inženiertehnisko darbu veikšanu. Lielākais saskaņoto būvprojektu un inženiertehnisko projektu skaits maijā ir bijis Vidzemes priekšpilsētā – kopumā 114 projekti. Būvapjoma ziņā lielākie saskaņotie un akceptētie projekti Vidzemes priekšpilsētā maijā bija mikrorajona Dreiliņi 2-2 nepabeigto ēku rekonstrukcija 1.kārta (bez teritorijas) Dzilnas ielā 11, viesnīcas "Latvija" rekonstrukcija un kvartāla apbūve 2.kārta 1.etaps, "0" cikls Brīvības ielā 31, stadiona rekonstrukcija un ledus halle 3.etaps Brīvības gatvē 333, Daudzstāvu dzīvojamā un biroja ēka Hospitāļu ielā 23. Latgales priekšpilsētā saskaņoti 102, Zemgales priekšpilsētā 73, Ziemeļu rajonā 62, Centra rajonā 48, Vecrīgā 2 un Kurzemes priekšpilsētā 56 būvprojekti un inženierkomunikāciju projekti. Maijā Būvvaldē saskaņoti un akceptēti: dabas parka „Piejūra” labiekārtošana Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Mangaļsalā (Vaļņa kāpā), skiču stadijā daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja J.Čakstes ielā 14 un daudzstāvu dzīvojamā ēka Katoļu ielā 19, Rīgas 15.pasta nodaļas telpu renovācija A.Dombrovska ielā 34, Rīgas Zooloģiskā dārza žirafu mītnes un voljēra rekonstrukcija, metāla izstrādājumu un plastmasas logu ražotne Rankas ielā 10, piemineklis ''Lidojums pār pilsētu'' Raiņa bulvārī, iepretim Rīgas Valsts 1.ģimnāzijai u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fastleader Vadības konferencē uzstāsies komandas veidošanas guru

Andris Zeļenkovs [email protected], 17.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaulē atzītiem menedžmenta ekspertiem 'Dr.Meredith Belbin' piedalīsies Fastleader Vadības konferencē, kas notiks 7.septembrī viesnīcā Reval Hotel Latvija. 'Meredith Belbin' ir komandu lomu klasiķis. Viņš ir izstrādājis arī Latvijā pazīstamo teoriju par dažādajām indivīdu lomām komandā. Belbins ir izdalījis 3 uz darbību orientētās lomas, 3 uz cilvēkiem orientētās lomas un 3 no smadzeņu darbības atkarīgās lomas. Par to, kā šie dažādie cilvēki sadzīvo un strādā vienā komandā un kā viņus visus vadīt, būs iespējams dzirdēt paša teorijas autora prezentācijā Vadības konferences ietvaros. Konferences pārējie lektori runās par: - emocionālo inteliģenci, - pārmaiņu vadību, - inteliģento līderību, - radošu pieeju līderībai un menedžmentam, - ātru un efektīvu lēmumu pieņemšanu. Savā pieredzē par šķietami neprātīgas idejas realizēšanu un panākumu gūšanu dalīsies Baltijā populāro zīmolu Monton, CHR, Everman, Baltman izveidotājs un īpašnieks Meelis Milder. Par apvērsumu avio biznesā un par jaunas biznesa koncepcijas ieviešanu stāstīs Kell Ryan - viens no aviosabiedrības „Ryanair” dibinātājiem. Savā pieredzē par pašmotivāciju, spēju koncentrēties un iespējām uztrenēt ātrumu dalīsies viens no pazīstamākajiem sportistiem Latvijā – soļotājs Aigars Fadejevs. Vita Jermoloviča, viesnīcas „Konventa Sēta” vadītāja, pastāstīs par savu pieredzi, veidojot un vadot ātru un efektīvu komandas darbu. Konference Latvijā notiek pirmo reizi, un uz to aicināti vadītāji un viņu komandas locekļi no lielām, vidējām un mazām Latvijas kompānijām un organizācijām, valsts institūciju dažādu līmeņu vadītāji, kompāniju nodaļu, departamentu vadītāji, pārstāvniecību vadītāji, menedžmenta pasniedzēji un konsultanti, kā arī ikviens, kura ikdienas darbs saistīts ar komandas vadīšanu. Kopumā konferencē tiks runāts par problēmām, kuras nākas risināt vadītājiem un līderiem. Dalībniekiem būs iespēja uzzināt par dažādiem komandas vadīšanas un lēmumu pieņemšanas aspektiem. Pieredzē dalīsies vadītāji, praktiķi, menedžmenta speciālisti un konsultanti. Mainīgajā vidē jāprot ātri reaģēt uz notikumiem, negaidītiem pavērsieniem un līderiem, vadītājiem jāspēj ātri domāt, ātri pieņemt lēmumus, ātri un efektīvi vadīt savu komandu, tādēļ šogad konferences pamattēma – Ātrumam ir nozīme!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas muzejs Līvas tirgū rādīs Viduslaiku ielu

Vēsma Lēvalde [email protected], 26.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien,27.maijā, Liepājā notiks ikgadējais Līvas tirgus. Sākot no pulksten 10:00, Liepājas muzejs " Līvas tirgus" bērnu laukumā apmeklētājiem rādīs Viduslaiku ielu, kurā paredzēts uzburt laiku neilgi pirms Liepājas pilsētas tiesību iegūšanas. Tajā beķeriene kopā ar bērniem veidos kliņģerus, izcilās maizes lizi (lāpsta, ar kuru no krāsns izņem maizi), skroderis šūs pogas, gludinās un iepazīstinās ar 17.gadsmita apģērbiem, bet namdaris sniegs priekšstatu par ielu bruģēšanu un dakstiņa jumta klāšanu. Muzejs piedāvās ''Līvas tirgus'' apmeklētājiem iespēju nofotogrāfēties stilizēti veidotā mizanscēnā, kurā attēloti Liepājas muzeja tēli no slavenā Rīgas vitrāžu meistara Ernesta Todes vitrāžas, kas krāšņo Liepājas muzeja ēkas zāli, kas savulaik ēkas bijušajiem īpašniekiem kalpojusi par ēdamistabu. Tode ir arī divu vitrāžu autors Rīgas Doma baznīcā. Arī šogad " Līvas tirgū" savu prasmi demonstrē amatnieki, uz lielās skatuves skatāmi dažādi uzvedumi, nopērkami suvenīri, mākslas priekšmeti un daudz kas sadzīvē nepieciešamais.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

McDonalds informēs par ēdienu uzturvērtību

Rudīte Spakovska [email protected], 26.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācija par uzturvērtību turpmāk tiks izvietota uz McDonald's produktu iesaiņojuma viegli saprotamu piktogrammu un joslu diagrammu veidā, ziņo uzņēmuma sbiedrisko attiecību daļa. Jaunais iesaiņojums 2006. gada pirmajā pusē tiks ieviests Ziemeļamerikas, Eiropas, Āzijas un Latīņamerikas restorānos. McDonald's paredz, ka līdz 2006. gada beigām informācija par uzturvērtību būs atrodama uz produktu iesaiņojuma vairāk nekā 20 000 McDonald's restorānos. Pārējos restorānos informācija uz iesaiņojuma tiks ieviesta tad, kad tas attiecīgajā vietā kļūs nepieciešams un tam būs ekonomisks pamatojums. Jaunā iesaiņojuma debija paredzēta februārī XX Ziemas olimpisko spēļu laikā Turīnā, Itālijā. "Nepieciešamo informāciju mēs burtiski ieliekam mūsu klientu rokās," apgalvo Džims Skiners (Jim Skinner), McDonald's vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Atklāta pieteikšanās TechHub Riga startup akadēmijai

Anda Asere, 28.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespēja prezentēt savu ideju tehnoloģiju startup konferences Silicon Valley Comes to the Baltics apmeklētājiem

Ikviens iesācējuzņēmumu jeb startup uzņēmējs, kas veido IT vai tehnoloģiju produktu, var pieteikties TechHub Riga akadēmijas rudens sesijai, kas notiks 6. novembrī un piedāvās bezmaksas konsultācijas biznesa izaugsmē. Akadēmija ir veidota ar mērķi attīstīt tehnoloģiju uzņēmējdarbību, un tajā var pieteikties agrīnās stadijas startup no Ziemeļeiropas. Vienas dienas ietvaros izvēlētie startup prezentēs savas idejas mentoriem, saņems individuālas konsultācijas, lai pilnveidotu savu produktu, kā arī tiksies ar nozares uzņēmējiem un investoriem.

Akadēmijā tiks uzņemtas desmit perspektīvākās idejas un pieciem labākajiem būs iespēja prezentēt savu ideju uz Baltijā lielākās startup konferences Silicon Valley Comes to the Baltics galvenās skatuves, kur 7. novembrī pulcēsies vairāk nekā 650 jaunie uzņēmēji un tehnoloģiju talanti, eksperti un investori no Silīcija ielejas un Eiropas, lai iegūtu un dalītos ar Silīcija ielejas pieredzi un zināšanām, kas sekmētu inovācijas Baltijas reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru