Finanses

Ārpusbiržā liels darījums ar «Lodes» akcijām

Valters Paiders [email protected], 08.07.2003

Jaunākais izdevums

Šodien ārpusbiržas tirgū ir veikts viens apjomīgs darījums ar a/s Lode akcijām. Tajā tirgoti 210 tūkst. uzņēmuma akciju, kas ir 9.44 % no apmaksātā pamatkapitāla.

Lodes lielākais akcionārs Edvīns Samulis Db apliecināka, ka viņš ir pārdevis daļu no sev piederošajām akcijām, taču sīkākus komentārus atteicās sniegt.

Tādējādi E. Samulim patlaban pieder 1.30 milj. Lodes akciju (58.6 % no pamatkapitāla), bet par uzņēmuma otro lielāko akcionāru ir kļuvis investors, kas ir iegādājies minēto akciju paketi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lodes māla karjerā iegūst augstvērtīgo devona mālu un atrod bruņuzivis

Dienas Bizness, 05.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī Latvijas zemes dzīlēs nav atrodams zelts, mūsu valsts pamatbagātība ir tie zemes dzīļu resursi, ko veido tagad vai nākotnē izmantojamie nogulumi, ieži un minerāli, iežos sastopamās šķidrās derīgās vielas, zemes dzīļu siltums un saimnieciskai izmantošanai derīgas ģeoloģiskās struktūras, otrdien raksta laikraksts Diena.

Izpētīti un apzināti ir tādi Latvijas derīgie izrakteņi kā kaļķakmens, dolomīts, māls, kvarca smiltis – to ieguves iespējas nodrošina ar izejmateriāliem dažādas rūpniecības un tautsaimniecības nozares. Viens no Latvijā pazīstamākajiem zīmoliem, kam ir vairāk nekā pusgadsimtu sena vēsture un kas veidojies, uzņēmējdarbību balstot uz māla ieguves iespējām, ir Lodes ķieģelis. Lodes karjerā ķieģeļu ražošanai mālu iegūst joprojām, taču te ir atklāta arī kāda unikāla iegula.

Mūsdienās būvkeramikas nozarē par augstvērtīgu izejvielu tiek uzskatīts tā saucamais devona māls, kas uzkrājies pirms aptuveni 385 līdz 410 miljoniem gadu.

No Latvijā apzinātajām devona mālu atradnēm nozīmīgākā ir Cēsu pusē – Priekuļu novada Liepā. Atradni 1953. gadā atklāja ģeologs Jānis Sleinis. Tolaik Liepas ciemata apkārtnē tika izpētītas vairākas devona mālu iegulas, kuras apvienotas Liepas atradnē. 1963. gadā darbu tajā sāka Lodes drenu un cauruļu rūpnīca. Mūsdienās Liepas mālu izpētītie krājumi pārsniedz 20 miljonus kubikmetru, atradnes tuvumā vēl tiek prognozēti papildresursi 44 miljonu kubikmetru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lode A/S -Kontrolpaketes pārdošana - 82.8% akciju

, 23.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 20. jūlijs - Lode A/S, Baltijas keramisko celtniecības materiālu ražotājs, kurš ir reģistrēts Rīgas fonda biržas brīvajā sarakstā, šodien ir paziņojis, ka konsorcijs, ko vada grieķu uzņēmējs George Tsatsos un privātais kapitāla fonds, ko pārvalda Capital International ir ieguvis vairāk kā 82% Lode akciju.

Kiprā dibināta sabiedrība Lode Holdings Limited, kuras dibinātāji ir George Tsatsos, CIPEF un citi investori, nopirka no Lodes deviņiem ilglaicīgiem investoriem 1,842,315 no Lodes 2,225,138 akcijām par cenu LVL 8.99 par vienu akciju.

Kā to prasa RFB noteikumi, Lode Holdings izteiks obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu par atlikušajām 382,823 Lodes akcijām, nosakot vienas akcijas cenu LVL 8.99.

Lodei pieder četras rūpnīcas Latvijā, kas ražo apdares ķieģeļus, celtniecības ķieģeļus, keraterm blokus un citus materiālus. Lielāko daļu savas saražotās produkcijas Lode pārdod Latvijā, tomēr daudzi produkti tiek eksportēti arī uz Poliju, Krieviju, Lietuvu, Igauniju un Ukrainu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas keramisko celtniecības materiālu ražotājs Lode, kurš ir reģistrēts Rīgas fonda biržas (RFB) brīvajā sarakstā, pirmdien ir paziņojis, ka konsorcijs, ko vada grieķu uzņēmējs George Tsatsos un privātais kapitāla fonds, ko pārvalda Capital International ir ieguvis vairāk kā 82% Lode akciju, samaksājot 16,562 miljonus latu.

Kā to prasa RFB noteikumi, Lode Holdings izteiks obligāto akciju atpirkšanas

piedāvājumu par atlikušajām 382 823 Lodes akcijām, nosakot vienas akcijas cenu LVL 8,99.

Lodei pieder četras rūpnīcas Latvijā, kas ražo apdares ķieģeļus, celtniecības

ķieģeļus, keraterm blokus un citus materiālus. Lielāko daļu savas saražotās produkcijas Lode pārdod Latvijā, tomēr daudzi produkti tiek eksportēti arī uz Poliju, Krieviju, Lietuvu, Igauniju un Ukrainu.

Šajā darījumā IBS Prudentia Financiers, Liepa, Skopina/BORENIUS un AS SEB Latvijas Unibanka konsultēja un atbalstīja pārdevējus. Savukārt, Lode Holdings konsultanti un atbalstītāji bija Allen & Overy un SIA Soreinen law Offices, finansējumu nodrošināja AS Hansabanka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienas vakarā Latvijā atgriezās astoņi Londonas paralimpisko spēļu dalībnieki. Paralimpiešus lidostā Rīga sveica izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, labklājības ministre Ilze Viņķele un bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Londonas paralimpiskajās spēlēs Latvija ieguva divas medaļas – zelta medaļu lodes grūšanā un sudraba medaļu diska mešanā. Abas medaļas ieguvis vairākkārtējs paralimpisko spēļu čempions Aigars Apinis, kas šogad pārspējis savu labāko rezultātu, kļūstot par pasaules rekordistu lodes grūšanā. Labus rezultātus uzrādījuši arī citi sportisti.

Lidostā Rīga tika sagaidīti astoņi Londonas paralimpisko spēļu dalībnieki - Aigars Apinis (lodes grūšana, diska mešana), Rihards Snikus (paralimpiskā iejāde), Taiga Kantāne (lodes grūšana, diska mešana), Liene Gruzīte (lodes grūšana), Jānis Plotnieks (100 m peldēšana uz muguras), Dmitrijs Silovs (tāllēkšana), Edgars Kļaviņš (tāllēkšana) un Andis Ozolnieks (lodes grūšana).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Paziņos Baltijas M&A un privātā kapitāla balvu ieguvējus

Elīza Grīnberga, speciāli DB, 17.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 18.oktobrī Baltijas M&A un privātā kapitāla foruma 2018 laikā tiks paziņoti Baltijas M&A un privātā kapitāla balvu ieguvēji.

Pirmie seši mēneši Baltijā 2018. gadā uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas (M&A) nozarē aizvadīti aktīvi, liecina Prudentia M&A Folio dati. Šā gada pirmajā pusgadā kopumā tika izziņoti 137 M&A darījumi, kur vismaz vienu no darījuma pusēm pārstāv kāda no Baltijas valstīm. Ja salīdzina 2018. gada pirmos sešus mēnešus ar šo pašu periodu 2017. gadā, tad šogad M&A nozare Baltijā bijusi par 26 darījumiem jeb 23% piesātinātāka. 2018. gada pirmajos sešos mēnešos 28 Baltijas M&A darījumiem bija publiski pieejamas vērtības, kuru akumulētā summa bija aptuveni 976,3 milj. EUR. Lielāko trīs darījumu vērtība aizņem aptuveni 70% no kopējās publiski pieejamās darījumu summas Baltijas M&A sektorā. 2018. gadā pirmajos sešos mēnešos izziņotie darījumi pārsvarā bija Baltijas reģiona ietvaros, veidojot 54% no kopā izziņotajiem M&A darījumiem. Vienas valsts ietvaros pārliecinoši aktīvākā bija Igaunija, kur tika izziņoti 32 M&A darījuma, kam sekoja Lietuva un Latvija ar attiecīgi 24 un 7 izziņotiem M&A darījumiem. Toties tieši Latvijas uzņēmumi analizētajā periodā bija visizplatītākie starptautisko investoru lokā. 15 izziņotajos M&A darījumos Latvijas uzņēmumu iegādājās ārpus Baltijas bāzēts uzņēmums, Lietuvā un Igaunijā šāda tipa M&A darījumi tika izziņoti attiecīgi 12 un 8 reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lode pārstrukturē 16 miljonu eiro kredītu

, 13.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais keramisko būvmateriālu ražotājs Baltijas valstīs Lode un SEB banka 2009. gada jūnijā vienojās par saistību restrukturēšanu, tādējādi nodrošinot uzņēmumam iespēju saglabāt savu darbību arī ekonomikas lejupslīdes laikā.

Lode, atbalstīta no sava akcionāra Lode Holdings Limited puses, ar banku noslēdza līgumu par grozījumiem esošā kredīta atmaksas grafikā, pagarinot kredītu atmaksas termiņu, liecina Lodes paziņojums.

2008. gada februārī SEB banka piešķīra Lodei 4 miljonu latu kredītlīniju apgrozāmajiem līdzekļiem. Pēc veiktās kredītu restrukturizācijas kredītlīnijas atmaksa ir pagarināta uz 2 gadiem, kas nodrošina uzņēmumam izmantotās kredītlīnijas atmaksu veikt tikai 2011. gadā.

2006. gada decembrī Lodei tika piešķirti ilgtermiņa investīciju kredīti Ānes ražotnes celtniecībai un Liepas 4. līnijas modernizācijai vairāk kā 9.5 miljonu eiro apmērā, ko uzņēmums atmaksāja līdz 6.6 miljoniem eiro. Kredītu restrukturizācijas rezultātā Lodei ir piešķirtas kredīta pamatsummas maksājumu brīvdienas līdz 2011. gada aprīlim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 12. maijā

Valters Paiders [email protected], 12.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 349 648.68 Ls, līdz 1 157 986.38 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Rīgas transporta flotes, Ogres, Latvijas Kuģniecības akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Rīgas transporta flotes akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 32 065.37 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 1 043 455.93 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 79 704.92 Ls. Darījumi, kas tika noslēgti biržas Centrālajā tirgū veidoja 2 760.16 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 115 808.33 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 64 207.55 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.79%, sasniedzot 375.79 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.43%, sasniedzot 207.28 punktus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tik daudzu iekāroto Mārupes privātmāju tirgū novērojama visai izteikta sabalansētība lielāko darījumu vērtības ziņā.

Deviņi no desmit lielākajiem darījumiem ir 250 000 – 300 000 eiro robežās.

Vadoties pēc "Cenubanka.lv" pieejamās informācijas, 2019. gadā Mārupē reģistrēts tikai viens privātmājas (viena dzīvokļa māja ar zemi) iegādes darījums vērtībā virs 300 000 eiro (darījumi uz pirkuma līguma pamata).

2019 gada vērienīgāko Mārupes privātmāju darījumu TOP10:

Nr.10

Eur 255 000

Mēmeles iela, 344.50 kv.m telpu platība un 1445 kv.m plaša zeme. Darījums reģistrēts decembrī.

Nr.9

Eur 255 000

Mēmeles iela, 220 kv.m telpu platība un 1900 kv.m plaša zeme. Darījums reģistrēts maijā.

Nr.8

Eur 259 000

Laimdotas iela, 267.3 kv.m telpu platība un 1848 kv.m plaša zeme. Darījums reģistrēts februārī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 23. maijā

Valters Paiders [email protected], 23.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 1 448 608.00 Ls, līdz 1 675 327.52 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Ventspils naftas, Rīgas transporta flotes, Olainfarma akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Lodes akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Rīgas kuģu būvētavas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 20 400.78 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 1 641 788.50 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 13 135.67 Ls. Darījumi, kas tika noslēgti biržas Centrālajā tirgū veidoja 2.57 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 180 114.93 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 154 693.19 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir samazinājusies par 0.11% noslīdot līdz 364.13 punktiem, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir samazinājies par 0.23%, sasniedzot 195.74 punktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO, VIDEO: Db.lv viesojas Daugavpils skrošu rūpnīcā

Monta Glumane, 19.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils skrošu rūpnīca ir vienīgā tūristiem atvērtā munīcijas ražošanas rūpnīca Baltijā, kurā atrodas Eiropā vecākais, joprojām strādājošais skrošu liešanas tornis. Pateicoties šim faktam, rūpnīca ir viens no ievērojamākajiem tūrisma objektiem Daugavpilī, kurā viesojas ne vien Latvijas iedzīvotāji, bet arī viesi, piemēram, no Krievijas un pat ASV.

Daugavpils skrošu sūpnīcā tiek ražotas lodes gludstobra ieročiem, kā arī tiek izgatavotas lodes pneimatiskajiem ieročiem, renkuļi un skrotis.

Rūpnīcas vēsture aizsākusies 1886. gadā, bet 32 metrus augstais Daugavpils skrošu rūpnīcas tornis savas funkcijas skrošu liešanā pilda arī šodien. Tiesa gan, pirmsākumos tornis bija koka konstrukcijas būve, bet pēc 1911. gada ugunsgrēka tas ieguva pašreizējo, sarkano ķieģeļu izskatu.

Rūpnīcas vēsturiskajā daļā ekskursijas tiek rīkotas kopš 2012. gada. Gadā objektu apmeklē apmēram astoņi tūkstoši tūristu, lielākā daļa ir no Latvijas - īpaši Rīgas puses, bet ārvalstu tūristi ir apmēram 20% no kopējā tūristu skaita. Šogad Daugavpils skrošu rūpnīcā ir pieaudzis tūristu skaits no Lietuvas, bieži apmeklētāji ierodas no Krievijas, Lielbritānijas, Vācijas, Norvēģijas un citām Eiropas valstīm, taču bijuši arī no ASV, Austrālijas un Kanādas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 16. maijā

Valters Paiders [email protected], 16.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 154 074.03 Ls, līdz 240 085.37 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Rīgas transporta flotes, Ventspils naftas, Olainfarma akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas jūras medicīnas centra akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 29 501.53 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 209 796.12 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 787.72 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 85 410.97 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 43 742.62 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 1.50%, sasniedzot 357.18 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 1.24%, sasniedzot 199.01 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Rīgas transporta flotes akcijas, kuru vērtība šodien samazinājās par 10.53% jeb 0.02 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 0.17 Ls. Ar Rīgas transporta flotes akcijām tika veikti 20 darījumi, kuros tika tirgotas 46 073 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 10. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 10.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 134 216.40 Ls, līdz 136 255.84 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ventspils naftas, Latvijas Kuģniecības akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Ventspils naftas akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 42 907.78 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 66 234.82 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 27 113.24 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 93 949.84 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 24 497.42 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 1.96%, sasniedzot 304.83 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.24%, sasniedzot 185.73 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien nemainījās un bija 1.54 Ls. Ar Latvijas balzama akcijām tika veikti 24 darījumi, kuros tika tirgotas 5 957 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lattelecom iegādes darījumam tiks piesaistīti privātā kapitāla līdzekļi

Aigars Kauliņš, [email protected], t. 7084416, 25.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Esošā akcionāru struktūra traucē Lattelecom attīstību, jo katram no esošajiem akcionāriem ir savi tālejošie mērķi. Turklāt Lattelecom starptautiskajā tirgū ir pietiekami spēcīgs konkurents saviem īpašniekiem Zviedru telekomunikāciju kompānijai TeliaSonera.

Piedāvājums, kas pašlaik ir izteikts saistībā ar Lattelecom pārdošanu paredz, ka darījuma rezultātā uzņēmuma darbinieki un vadība kopā ar privātā kapitāla fonda iegūst 100% Lattelecom, bet TeliaSonera 100% Latvijas Mobilā telefona.

Tā intervijā Db norādīja finanšu konsultāciju un aktīvu pārvaldes kompānijas Lazard (Francija), kas nodarbojas ar Lattelecom pārdošanas darījuma sagatavošanu un finansējuma piesaisti no uzņēmuma darbinieku un vadības puses, rīkotājdirektors Vincents Stradiks (Vincent Le Stradic).

Kas šobrīd notiek ar Lattelecom vadības izteikto piedāvājumu uzņēmuma akcionāriem, piedāvājot iespēju darbiniekiem un vadībai izpirkt 100% uzņēmuma daļu. Kādi ir tuvākie mērķi, kas ir jāizdara? Kādi ir jūsu pašreizējie uzdevumi darījumā?

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 9. maijā

Valters Paiders [email protected], 09.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 210 201.98 Ls, līdz 808 337.70 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas Kuģniecības, Rīgas transporta flotes, Ventspils naftas akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Staburadzes akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 49 600.78 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 756 736.92 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 2 000.00 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 51 600.78 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 94 064.63 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir samazinājusies par 0.03% noslīdot līdz 372.83 punktiem, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir samazinājies par 0.24%, sasniedzot 206.4 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas Kuģniecības akcijas, kuru vērtība šodien samazinājās par 3.03% jeb 0.01 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 0.32 Ls. Ar Latvijas Kuģniecības akcijām tika veikti 23 darījumi, kuros tika tirgotas 25 755 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

«Lodes» kontrolpakete - pārdota

Valters Paiders [email protected], 28.07.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien ārpusbiržas tirgū ar Lodes akcijām tika veikts 1 darījums. Tajā īpašnieku mainīja 5.95 % no uzņēmuma pamatkapitāla.

Lodes lielākais akcionārs Edvīns Samulis Db apstiprināja, ka ir veicis šo darījumu, taču sīkākus komentārus atteicās sniegt.

Iepriekš E. Samulis ārpusbiržas tirgū veicis 2 darījumus, 8. jūlijā pārdodot 210 tūkst. akciju, bet 25. jūlijā - 80.81 tūkst. akciju.

Pēc minētajiem darījumiem E. Samulim pieder 1.09 milj. Lodes akciju, kas ir 49 % no uzņēmuma apmaksātā pamatkapitāla.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 9. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 09.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 203 334.32 Ls, līdz 270 472.24 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ventspils naftas, Latvijas Kuģniecības akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Grindeka akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas balzama akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 37 444.17 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 104 922.16 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 125 727.91 Ls. Darījumi, kas tika noslēgti biržas Centrālajā tirgū veidoja 2 378.00 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 118 447.26 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 57 022.84 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.71%, sasniedzot 298.98 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 1.69%, sasniedzot 185.28 punktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 8. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 08.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 25 213.42 Ls, līdz 67 137.92 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Liepājas metalurga, Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ventspils naftas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 40 782.78 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 15 610.87 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 10 744.27 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 61 424.42 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 19 499.92 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 1.18%, sasniedzot 296.87 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.27%, sasniedzot 182.2 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 0.65% jeb par 0.01 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 1.54 Ls. Ar Latvijas balzama akcijām tika veikti 34 darījumi, kuros tika tirgotas 12 427 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 13. maijā

Valters Paiders [email protected], 13.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 316 907.64 Ls, līdz 1 474 894.02 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas Kuģniecības, Rīgas transporta flotes, Ventspils naftas akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas balzama akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 31 515.28 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 1 442 807.74 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 571.00 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 1 018 732.40 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 902 924.07 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.73%, sasniedzot 378.52 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir samazinājies par 1.30%, sasniedzot 204.59 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas Kuģniecības akcijas, kuru vērtība šodien samazinājās par 6.06% jeb 0.02 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 0.31 Ls. Ar Latvijas Kuģniecības akcijām tika veikti 24 darījumi, kuros tika tirgotas 38 558 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 12. jūnijā

Valters Paiders [email protected], 12.06.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 183 765.70 Ls, līdz 554 987.86 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Ogres, Ventspils naftas, Latvijas Gāzes akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Siguldas CMAS akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 20 485.24 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 533 990.82 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 511.80 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 43 530.61 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 6 810.16 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.72%, sasniedzot 359.13 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.24%, sasniedzot 197.4 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Ogres akcijas, kuru vērtība šodien nemainījās un bija 0.05 Ls. Ar Ogres akcijām tika veikti 11 darījumi, kuros tika tirgotas 36 664 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Lielākie nekustamā īpašuma darījumi Rīgā: iezīmējas ballītes beigas

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 15.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvien vairāk ārvalstu pircēju un aizvien vairāk tiešā ārvalstu finansējuma, bez Latvijas kredītiestāžu starpniecības, - tās ir galvenās tendences, ko uzrāda Baltic Screen pētījums par lielākajiem nekustamā īpašuma darījumiem Rīgā pagājušā gada otrajā pusgadā.

Vienlaikus, neraugoties uz runām par briestošo krīzi nozarē, īpaši lielo darījumu ir bijis vairāk nekā iepriekš: ja pagājušā gada pirmajā pusgadā bija 36 darījumi virs miljona latu katrs, tad otrajā – jau 51. Tādējādi gandrīz atkārtots 2006. gada otrā pusgada rekords – tad bija notikuši vismaz 55 darījumi ar oficiāli uzrādīto summu virs miljona latu katram.

Ballītes beigas?

Pagājušā gada otrais pusgads nav nesis tādus rekordus kā tirdzniecības centra Domina un tā zemes platību pārdošana par 103 miljoniem latu pirmajā pusgadā. Apjomīgākais redzamais darījums (neskaitot darījumus, kad tiek pārdotas uzņēmumu kapitāldaļas, kam piesieti konkrēti nekustamie īpašumi) ir bijis desmitkārt mazāks – Palazzo Italia ēkas un zemes īpašnieku maiņa, darījuma summai pārsniedzot 10 miljonus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien (25. jūlijā) Rīgas fondu biržas oficiālajā sarakstā vislielāko akciju cenu pieaugumu piedzīvoja Grindeks, kuras akciju cena palielinājās par 1,96%, sasniedzot 7,80 LVL par vienu akciju. Savukārt vislielākais kritums bija Ventspils naftai, kuras akciju cena samazinājās par 2,36% un slēgšanas brīdī bija 2,90 LVL.

Ar Latvijas kuģniecības akcijām tika veikti visvairāk darījumi (20) - pērkot un pārdodot 12 190 akcijas 16 165,70 LVL apjomā.

Rīgas fondu biržas oficiālajā sarakstā 25. jūlijā kopumā veikti 61 darījumi un tirgotas 51 262 akcijas, veidojot 133 841,79 LVL apgrozījumu.

Rīgas fondu biržas otrajā sarakstā vislielāko akciju cenu pieaugumu piedzīvoja Strenču MRS, kurai akciju cena palielinājās par 9,68% sasniedzot 1,70 LVL par vienu akciju. Savukārt vislielākais kritums bija Olaines kūdrai, kuras akciju cena samazinājās par 5,71% un slēgšanas brīdī bija 0,33 LVL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

25. jūlijs biržā - Grindeks cena pieaug

, 25.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien (25. jūlijā) Rīgas fondu biržas oficiālajā sarakstā vislielāko akciju cenu pieaugumu piedzīvoja Grindeks, kuras akciju cena palielinājās par 1,96%, sasniedzot 7,80 LVL par vienu akciju. Savukārt vislielākais kritums bija Ventspils naftai, kuras akciju cena samazinājās par 2,36% un slēgšanas brīdī bija 2,90 LVL.

Ar Latvijas kuģniecības akcijām tika veikti visvairāk darījumi (20) - pērkot un pārdodot 12 190 akcijas 16 165,70 LVL apjomā.

Rīgas fondu biržas oficiālajā sarakstā 25. jūlijā kopumā veikti 61 darījumi un tirgotas 51 262 akcijas, veidojot 133 841,79 LVL apgrozījumu.

Rīgas fondu biržas otrajā sarakstā vislielāko akciju cenu pieaugumu piedzīvoja Strenču MRS, kurai akciju cena palielinājās par 9,68% sasniedzot 1,70 LVL par vienu akciju. Savukārt vislielākais kritums bija Olaines kūdrai, kuras akciju cena samazinājās par 5,71% un slēgšanas brīdī bija 0,33 LVL.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Janvāra mēnesis vērtspapīru tirgos ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā uzrādīja izaugsmi. Ja iepriekšējā apskatā minēju, ka Rīgas biržas indekss visa 2018. gada laikā nokrita par 6,72%, tad šā gada pirmajā mēnesī izaugsme veidoja 6,24%. Līdzīgi arī S&P500 indekss - iepriekšējā gada laikā nokrita par 6,74%, janvārī pieauga par 7,09 %. Jāpiezīmē, ka S&P500 indekss pēdējās divās janvāra dienās pieauga par 2%, jo parādījās pirmās uzņēmumu atskaites par iepriekšējo periodu ar labiem rezultātiem.

(Avots: tradingview.com)

Līdz ar to indeksu lielums (vidējās akciju cenas) ir 2018. gada sākuma līmenī. Lai gan janvārī ziņu plūsma nebija tik optimistiska un analītiķu vērtējums gada sākumā par akciju tirgus nākotni neparedzēja šādu izaugsmi. Es to skaidroju ar investoru ticību uzņēmumu darbībai iepriekšējā gadā un cerību, ka atskaites par 2018. gadu būs labākas nekā paredzēts. Cenā tiek ietverta ticība, ka uzņēmumi uzrādīs labākus datus. Šajā situācijā es saskatu psiholoģisku spiedienu uz uzņēmumu vadību uzrādīt labus datus. Daļa analītiķu paredz izaugsmes samazinājumu vai pat recesiju, un, ja uzņēmumi masveidā sāks publicēt sliktākus rezultātus nekā paredzēts, akciju tirgus tik tiešām var nonākt recesijā. Krītoša tirgus situācijā uzņēmumiem ir grūtāk piesaistīt līdzekļus izaugsmei un investīcijām. Man var iebilst un teikt, ka uzņēmumiem jāatspoguļo patiesā situācija atskaitēs un nedrīkst manipulēt ar datiem. Ir dažādas iespējas grāmatvediski palielināt vai samazināt peļņu, aktīvus un citus balances posteņus, nepārkāpjot likumus. Mans secinājums, janvāris bija labs mēnesis investoriem vērtspapīros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 14. maijā

Valters Paiders [email protected], 14.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 1 046 913.54 Ls, līdz 427 980.48 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Ventspils naftas, Latvijas Kuģniecības, Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Rīgas transporta flotes akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika veikti ar Liepājas metalurga akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 71 074.44 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 349 545.33 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 7 350.00 Ls. Darījumi, kas tika noslēgti biržas Centrālajā tirgū veidoja 10.71 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 96 162.76 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 922 569.64 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir samazinājusies par 5.55% noslīdot līdz 357.51 punktiem, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir samazinājies par 4.01%, sasniedzot 196.38 punktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lietuvas akciju tirgus apskats 17. martā

Valters Paiders [email protected], 17.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Lietuvas Nacionālajā Fondu biržā šodien sasniedza 10 203 698.05 LTL. Salīdzinot ar iepriekšējo sesiju, kopējais apgrozījums samazinājies par 7 455 232.82 LTL.

Kopumā tirdzniecības sesijas laikā tika slēgts 721 darījums, kurā tirgoja 1 530 377 akcijas Salīdzinājumā ar iepriekšējo sesiju šie rādītāji ir palielinājušies par 283 un samazinājušies par 1 113 677 attiecīgi.

Straujāko cenas pieaugumu šodien demonstrēja Siauliu Bankas akcijas, kuru vērtība palielinājās par 8.97%, sasniedzot 1.70 LTL. Grigiskes akciju cena šodien palielinājās par 6.67%, sasniedzot 3.20 LTL. Pieno Zvaigzdes akciju cena šodien palielinājās par 5.49%, sasniedzot 4.80 LTL.

Savukārt lielāko kritumu šodien piedzīvoja Dvarcioniu Keramika akcijas. To vērtība šāsdienas sesijas laikā samazinājās par 6.15%, līdz 3.05 LTL.Klaipedos Transporto Laivynas akciju cena šodien samazinājās par 5.13%, līdz 0.37 LTL.Lietuvos Juru Laivininkyste akciju cena šodien samazinājās par 5.00%, līdz 0.19 LTL.

Komentāri

Pievienot komentāru