Finanses

Ārpusbiržā tirgo «Kuģu būvētavas, Valmieras SŠ» akcijas

Valters Paiders [email protected], 14.03.2003

Jaunākais izdevums

Šodien ārpusbiržas tirgū ir notikuši apjomīgi darījumi arī ar Rīgas kuģu būvētavas un Valmieras stikla šķiedras akcijām. Šajos darījumos ir tirgotas attiecīgi 43,843 akcijas (0.38 % no pamatkapitāla) un 37,691 akcija (0.16 % no pamatkapitāla). Akcijas cenas šajos darījumos bija attiecīgi 25 santīmi un 53 santīmi, kas ir vērtējamas kā atbilstošas pašreizējai biržas cenai.

Jāpiebilst, ka ārpusbiržas tirgū vakar tirgoja arī 12,749 Grindeka akcijas, akcijas cena darījumā bija 55 santīmi, 4,670 Latvijas Gāzes akcijas (cena 5.50 Ls) un 2,616 Latvijas kuģniecības akciju. Jāatzīmē, ka cena šajā darījumā bija 24 santīmi, kas īsti neatspoguļo pašreizējo situāciju Fondu biržā, jo šādā darījumā akcijas cenai bija jābūt vismaz 25 santīmi - par šādu cenu pircēju interese ir vislielākā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas kuģu būvētavas jaunais stūrmanis maina kursu

Andrejs Vaivars, BNS, speciāli DB, Māris Ķirsons, 15.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas kuģu būvētava fokusēsies uz mazo un vidēja izmēra kuģu būvniecību, kā arī rietumvalstu kuģu remontu.

To intervijā Dienas Biznesam atklāj smagās mašīnbūves uzņēmuma a/s Rīgas kuģu būvētava (RKB) jaunais stūrmanis – valdes priekšsēdētājs Jānis Skvarnovičs, kurš uzņēmuma vadību pārņēmis sarežģītā situācijā – notiek akcionāru savstarpējais karš, tiek prasīta uzņēmuma maksātnespēja, iepriekšējo gadu tirgus aizvēršanās Krievijā un Ukrainā, sarežģīta situācija ar pasūtījumiem Eiropas kuģu būvētavās, jo lielo kuģu būves pasūtījumi pārcēlušies uz Dienvidaustrumāziju (Ķīnu, Dienvidkoreju), rezultātā tādu būvēšana ES ir kļuvusi par sava veida reliktu. RKB nebūt nav pirmais uzņēmums, kura valdē strādā J. Skvarnovičs, jo viņš ir vadījis ne tikai kolhozu Tukuma rajonā vēl PSRS laikos, bet arī a/s Tukuma piens, a/s Rīgas piena kombināts, a/s Limbažu piens, SIA Forburga, a/s Stats Invest, bijis valdē a/s Austrumu klīniskā universitātes slimnīca un SIA Stats. Ar šādu vadītāja pieredzes bagāžu viņš pauž optimismu par uzņēmuma nākotnes perspektīvu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lielākās kravnesības kuģu apkalpošana prasa ieguldījumus infrastruktūrā

Māris Ķirsons, 19.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kravu pārvadājumos pa jūru arvien vairāk izmanto lielākas ostas kravnesības kuģus, to izjūt arī Rīgas ostā, vienlaikus ir nepieciešama atbilstoša infrastruktūra, otrdien, 19.jūnijā raksta laikraksts Dienas Bizness.

To atzīst gan Rīgas Brīvostas pārvalde, gan strādājošie uzņēmēji – stividorkompānijas. Lielākas kravnesības kuģu apkalpošanai ir nepieciešami ne tikai Rīgas Brīvostas, bet arī ostā strādājošo uzņēmēju ieguldījumi, un runa nav tikai par kuģu ceļa dziļumu, bet arī par atbilstošu dziļumu pie piestātnēm, attiecīgajām noliktavām, arīdzan kravas apstrādes ātrumu. Tikai visiem komponentiem kopā strādājot sava veida sazobē, tiek paaugstināta efektivitāte, kas būtībā ir konkurētspēja.

Lielas pārmaiņas

Rīgas Brīvostas pārvaldes ostas kapteinis Artūrs Brokovskis norāda, ka nekas nestāv uz vietas un pārmaiņas notiek nemitīgi. Savu sacīto viņš pamato ar to, ka PSRS laikos Rīgas osta faktiski bija importa osta, jo caur to tika ievesti graudi un soja, savukārt vieglo automašīnu (pārsvarā Lada), akmeņogļu un metāllūžņu eksports bijis pavisam nelielos apmēros, un arī kravu pārvadājumiem izmantotie kuģi bija ar citādu – daudz mazāku iegrimi, nekā tie ir pašlaik. «Rīgas ostā jauna ēra sākās līdz ar Latvijas neatkarības atgūšanu, kad osta kļuva par Krievijas, Baltkrievijas, Kazahstānas tranzītkravu apkalpotāju – no dzelzceļa uz kuģa infrastruktūras nodrošinātāju,» atceras ostas kapteinis. «90. gadu sākumā Rīgas ostā pie piestātnēm varēja ienākt kuģi ar iegrimi 10,2 m. Viņš arī piemetina, ka savulaik lielākie kuģi ostā bija 170–190 m gari un 29 m plati, taču tagad tie pēc gabarītiem (229 m gari un 32 m plati) jau ir Panamax klases un ar lielāku kravnesību. Tagad pēc Panamas kanāla rekonstrukcijas šādas NewPanamax klases kuģu platums jau sasniedz 49 m un to garums – 366 m, ar iegrimi līdz 15,2 m. «Pasaulē pašlaik ir vēl lielāki kuģi, kurus izmanto jēlnaftas transportēšanai, ar 26 m iegrimi, taču tie pārvietojas tikai pa okeānu un pat ostā īsti neienāk, bet kravu izkrauj pa pievienoto cauruli, stāvot reidā, taču tāda izmēra kuģi Baltijas jūrā ienākt nevar, jo Belta jūras šauruma dziļums ir tikai 17 m, līdz ar to cauri tam kuģot var tikai ar maksimālo iegrimi 15,5 m, un tieši tāda pati maksimālā iegrime ir Irbes jūras šaurumā, kas savieno Rīgas jūras līci ar Baltijas jūru,» stāsta A. Brokovskis. Viņš prognozē, ka perspektīvā kuģu izmēri nebūt nesaruks, bet, tieši pretēji, platums tikai pieaugs, kas palielina kuģa ietilpību, bet ne iegrimi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 20. maijā

Valters Paiders [email protected], 20.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 461 419.74 Ls, līdz 629 740.28 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Ogres, Latvijas Gāzes, Rīgas kuģu būvētavas akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Rīgas kuģu būvētavas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 13 442.85 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 480 338.68 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 135 958.75 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 216 486.68 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 170 266.86 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir samazinājusies par -0.16% noslīdot līdz 361.74 punktiem,savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.33%, sasniedzot 197.97 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Ogres akcijas, kuru vērtība šodien nemainījās un bija 0.06 Ls. Ar Ogres akcijām tika veikti 8 darījumi, kuros tika tirgotas 4 607 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 12. maijā

Valters Paiders [email protected], 12.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 349 648.68 Ls, līdz 1 157 986.38 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Rīgas transporta flotes, Ogres, Latvijas Kuģniecības akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Rīgas transporta flotes akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 32 065.37 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 1 043 455.93 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 79 704.92 Ls. Darījumi, kas tika noslēgti biržas Centrālajā tirgū veidoja 2 760.16 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 115 808.33 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 64 207.55 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.79%, sasniedzot 375.79 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.43%, sasniedzot 207.28 punktus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Treideri ļoti nelabprāt piekrīt intervijām – neviens necenšas afišēt savus ienākumus un, vēl jo vairāk, dalīties ar profesionāliem noslēpumiem. Gaļina Daņilova, kas sākusi darboties, atklājot bezmaksas demo kontu, atbildēja uz mūsu jautājumiem vienīgi tāpēc, ka lūdzām sniegt padomus iesācējiem – kā sākt pelnīt un izmēģināt savus spēkus treidera lomā, neriskējot ar savu naudu.

- Cik sen jūs nodarbojaties ar tirgošanos Forekss tirgū?

- Es tirgojos jau sešus gadus.

- Kā Jūs sākāt?

- Savu pirmo īsto kontu ar 2000 dolāriem es atvēru 2004.gadā Pēterburgā brokeru kompānijā Teletreid. Tur es izgāju īsu iepazīšanās kursu praktiski bez jebkādas iepriekšējas tirgošanās pieredzes. Tajā laikā tirgošanās noteikumi bija daudz stingrāki nekā šobrīd: spreds starp pamata pāriem bija ne mazāks kā 5 punkti, kredītplecs 1: 100, bet atvērt pozīcijas drīkstēja tikai, ja ir vesels lots.

Pirmo mēnesi es strādāju dīlingu zālē un par katru atklāto pozīciju maksāju vēl 20 dolārus. Neskatoties uz to, ka es tirgojos sava menedžera «uzraudzībā» mēneša laikā gandrīz zaudēju visu savu naudu. Kaut gan ņemot vērā apstākļus, jāsaka pretēji – es brīnumainā kārtā noturējos tirgū veselu mēnesi. Man nebija ne tikai savas tirgošanās sistēmas, bet es pat nezināju tehniskās analīzes gudrības un tirgojos tikai intuīcijas vadīta, novērojot kā to dara citi treideri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 15. maijā

Valters Paiders [email protected], 15.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 33 821.08 Ls, līdz 394 159.40 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Ventspils naftas, Latvijas Kuģniecības, Rīgas kuģu būvētavas akcijas.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 36 238.52 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 353 278.40 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 4 642.48 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 41 668.35 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 54 494.41 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir samazinājusies par 1.57% noslīdot līdz 351.9 punktiem, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.11%, sasniedzot 196.58 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Ventspils naftas akcijas, kuru vērtība šodien samazinājās par 4.90% jeb 0.05 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 0.97 Ls. Ar Ventspils naftas akcijām tika veikti 24 darījumi, kuros tika tirgotas 9 540 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 20. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 20.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 44 143.48 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 941 785.05 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 86 790.77 Ls līdz 36 212.97 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Rīgas kuģu būvētavas akcijas, ar kurām šodien tika noslēgti darījumi 9 788.94 Ls apjomā. Apgrozījums ar akcijām veidoja 22.18% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir kāpusi par 0.20 % līdz 272.27 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 0.41 % līdz 583.69 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 86 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 31 571.65 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 6 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 8 383.47 Ls. Šodien 3 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 4 188.36 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Ventspils naftas akcijām. 16 darījumos tirgoja 4 651 akciju. Vidējā svērtā akcijas cena šodien nemainījās un bija 1.72 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir maz ticams, ka nākamajā gadā akciju cenas sagaida straujš uzplaukums, taču Money CNN eksperti ir atraduši 10 akcijas, kurām ir perspektīva augt pat, ja tirgi neaugs.

Kods: MA

Tirgus kapitalizācija: 30 miljardi dolāru

Ienākumi 2008. gadā: 5 miljardi dolāru

P/E attiecība: 18*

Dividenžu ienesīgums: 0.3 %

Tādam no patērētājiem atkarīgam uzņēmumam kā MasterCard 2009. gads bijis pārsteidzoši labs. Tomēr sliktākajā ekonomiskajā stāvoklī kopš Lielās Depresijas laikiem, MasterCard ne tikai izdevies palielināt ienākumus par 1 % triju ceturkšņu laikā (jo patērētāji kredītkartes lieto vairāk), bet arī palielināja operatīvo peļņu par 24 % (palielinot komisijas maksas un samazinot mārketinga izmaksas). Tas notika tad, kad patērētāji netērējās. Tomēr patlaban ir zīmes, ka maciņi atkal varētu tikt atvērti. Viens faktors, kas par to liecina, ir – MasterCard darījumu skaits ir pārstājis kristies. Tas nozīmē, ka MasterCard ienākumi pieaugs, uzskata analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 16. maijā

Valters Paiders [email protected], 16.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 154 074.03 Ls, līdz 240 085.37 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Rīgas transporta flotes, Ventspils naftas, Olainfarma akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas jūras medicīnas centra akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 29 501.53 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 209 796.12 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 787.72 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 85 410.97 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 43 742.62 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 1.50%, sasniedzot 357.18 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 1.24%, sasniedzot 199.01 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Rīgas transporta flotes akcijas, kuru vērtība šodien samazinājās par 10.53% jeb 0.02 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 0.17 Ls. Ar Rīgas transporta flotes akcijām tika veikti 20 darījumi, kuros tika tirgotas 46 073 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 18. jūnijā

Valters Paiders [email protected], 18.06.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 1 123 054.94 Ls, līdz 1 262 996.40 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Rīgas kuģu būvētavas, Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Zoovetapgādes akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 10 074.01 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 1 252 115.87 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 806.52 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 14 778.06 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 80 047.67 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir samazinājusies par 1.63% noslīdot līdz 346.29 punktiem, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir samazinājies par 0.26%, sasniedzot 196.9 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Rīgas kuģu būvētavas akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 2.56% jeb par 0.01 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 0.40 Ls. Ar Rīgas kuģu būvētavas akcijām tika veikti 6 darījumi, kuros tika tirgotas 5 609 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "Rīgas kuģu būvētava" nomainījusi valdi, kā arī iecēlusi padomi jaunā sastāvā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma valdē iecelti valdes locekļi Maksimiliāns Meļņiks un Jekaterina Meļņika. Darbu valdē neturpina līdzšinējie valdes locekļi Einārs Buks un Deniss Parfens.

Savukārt uzņēmuma padomē iecelti Ainārs Tropiņš un Irina Meļņika, bet darbu padomē neturpina Sandis Strods un Larisa Artemenko.

Darbu padomē turpina padomes priekšsēdētājs Vasilijs Meļņiks, viņa vietnieks Aleksandrs Čerņavskis un Gahramans Guseinovs.

Kuģu būves un remonta uzņēmums "Rīgas kuģu būvētava" 2022.gadā strādāja ar 1,675 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 20,1% mazāks nekā 2021.gadā, kā arī guva 1,007 miljonu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš. Uzņēmuma finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valmieras stikla škiedra kārtējās akcionāru sapulces lēmumi 

, 11.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Valmieras stikla šķiedra 11. maija akcionāru sapulces lēmumi

2007.gada 11.maijā notika akciju sabiedrības Valmieras stikla šķiedra kārtējā akcionāru sapulce. Akcionāru sapulce pieņēma šādus lēmumus:

Pirmajā darba kārtības jautājumā „Valdes, padomes ziņojumi un zvērināta

revidenta atzinums, 2006.gada pārskatu apstiprināšana”:

1. Pieņemt zināšanai akciju sabiedrības Valmieras stikla šķiedra valdes,

padomes ziņojumus un zvērināta revidenta atzinumu.

2. Apstiprināt AS Valmieras stikla šķiedra valdes sastādīto un AS „Valmieras

stikla šķiedra” padomes izskatīto AS Valmieras stikla šķiedra 2006. gada

pārskatu.

Otrajā darba kārtības jautājumā „2006.gada peļņas izlietošana”:

1. Apstiprināt AS Valmieras stikla šķiedra 2006. gada tīro peļņu 719.681,- LVL (septiņi simti deviņpadsmit tūkstoši seši simti astoņdesmit viens lats).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Uzraugi situāciju ar Rīgas kuģu būvētavas valdes nepilnīgo atklātību atstāj investoru ziņā

Ieva Mārtiņa, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas kuģu būvētava nav starp tiem Finanšu un kapitāla tirgus komisijas norādītajiem emitentiem, kas ievēro lielāko daļu biržas rekomendēto labas korporatīvās pārvaldības principu.

Uzņēmuma valdes un arī padomes locekļi joprojām spītīgi neatklāj tiem piederošo kuģu būvētavas akciju skaitu, kas, iespējams, atklātu arī patiesos ietekmes apjomus uzņēmumā. To gan turpina pētīt Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), pārliecinājās Db.lv.

«Vēršam uzmanību, ka tiesību akti nepieprasa, lai emitents obligāti ievēro visus Biržas izdotos Korporatīvās pārvaldības principus un ieteikumus to ieviešanā, jo tiem ir rekomendējošs raksturs. Attiecībā par minētajiem korporatīvās pārvaldības principiem un ieteikumiem to ieviešanā emitents vai nu «ievēro», vai «paskaidro». Ne Biržai, ne FKTK nav tiesiska pamata pieprasīt, lai emitents visus principus pilnībā ievērotu. Ņemot vērā emitenta paskaidrojumā norādīto šajā jautājumā, FKTK nav pamata konstatēt, ka Rīgas kuģu būvētava nebūtu atklājusi informācija, kas tai jāsniedz saskaņā ar likumu,» Db.lv skaidroja komisijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 19. maijā

Valters Paiders [email protected], 19.05.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 1 027 473.02 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 770 272.58 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 18 697.53 Ls līdz 52 858.89 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valsts 10 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 488 312.11 Ls apjomā. Apgrozījums ar šiem vērtspapīriem veidoja 47.53% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.43 % līdz 261.19 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 1.06 % līdz 572.67 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 86 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 41 924.19 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 18 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 985 468.29 Ls. Šodien 2 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 80.54 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Rīgas transporta flotes akcijām. 13 darījumos tirgoja 21 561 akciju. Vidējā svērtā akcijas cena šodien pieauga par 5.00 % jeb par 1 santīmiem, līdz 0.21 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS "Valmieras stikla šķiedra" ASV meitasuzņēmuma "P-D Valmiera Glass USA Corp." ražotne par 17,5 miljoniem ASV dolāru pārdota uzņēmumam "Saint-Gobain Adfors America, Inc.", teikts paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Darījums pabeigts otrdien, 2.jūnijā.

Jau ziņots, ka šā gada 3.martā, ASV meitasuzņēmums parakstīja aktīvu pārdošanas līgumu ar uzņēmumu "Saint-Gobain Adfors America, Inc." par būtībā visu pirmās un otrās fāzes aktīvu pārdošanu. Kopējā pirkuma summa ir 17 500 000 ASV dolāru plus papildu atlīdzība saskaņā ar aktīvu pārdošanas līgumu.

ASV meitasuzņēmums no otras līgumslēdzēja puses saņēma maksājumu pilnā apmērā 2.jūnijā, un tajā pašā dienā "P-D Valmiera Glass USA Corp." aktīvi pilnībā nodoti "Saint-Gobain Adfors America, Inc." īpašumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 24. martā

Valters Paiders [email protected], 24.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 587 467.23 Ls, līdz 48 800.80 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ventspils naftas, Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Tosmares kuģu būvētavas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 13 408.01 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 35 392.79 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 46 491.32 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 37 539.69 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 1.27%, sasniedzot 255.9 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.28%, sasniedzot 176.16 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 2.26% jeb par 0.03 Ls, līdz 1.36 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 35 darījumi, kuros tika tirgotas 15 365 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 22. septembrī

Valters Paiders [email protected], 22.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 476 304.70 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 14 310.11 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju ir pieaudzis par 180 493.01 Ls sasniedzot 204 851.14 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Staburadzes akcijas, ar kurām šodien tika noslēgti darījumi 157 300.00 Ls apjomā. Apgrozījums ar akcijām veidoja 33.03% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.94 % līdz 264.33 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.48 % līdz 663.68 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 89 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 84 570.72 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 18 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 339 232.18 Ls. Šodien 1 tiešajā darījumā tika tirgoti vērtspapīri 52 501.80 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Latvijas kuģniecības akcijām. 16 darījumos tirgoja 11 508 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien nemainījās un bija 0.40 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 31. martā

Valters Paiders [email protected], 31.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 263 991.26 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 791 959.86 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 388 103.47 Ls līdz 81 232.73 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva valsts 10 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 92 961.57 Ls apjomā. Apgrozījums ar šiem vērtspapīriem veidoja 35.21% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.02 % līdz 275.72 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.01 % līdz 588.84 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 103 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 39 141.22 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 16 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 166 664.74 Ls. Šodien 6 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 58 185.30 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Latvijas Kuģniecības akcijām. 23 darījumos tirgoja 33 526 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien pieauga par 1.92 % jeb par 1 santīmu, līdz 0.53 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 5. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 06.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 2 842 821.22 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 1 363 031.85 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 237 200.13 Ls līdz 676 004.28 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva valsts 10 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 1 084 263.13 Ls apjomā. Apgrozījums ar šiem vērtspapīriem veidoja 38.14% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.80 % līdz 273.34 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.87 % līdz 584.37 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 70 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 25 229.24 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 31 darījums, kopējam apgrozījumam sasniedzot 2 817 081.98 Ls. Šodien 1 tiešajā darījumā tika tirgoti vērtspapīri 510.00 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Latvijas Kuģniecības akcijām. 19 darījumos tirgoja 26 126 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien nemainījās un bija 0.52 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 30. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 30.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 820 885.21 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 548 847.18 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 2 233.40 Ls līdz 107 799.51 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valsts 5 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 624 149.94 Ls apjomā. Apgrozījums ar šiem vērtspapīriem veidoja 76.03% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir kāpusi par 1.08 % līdz 268.61 punktam, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 0.53 % līdz 570.88 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 102 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 69 029.76 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 15 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 741 738.57 Ls. Šodien 1 tiešajā darījumā tika tirgoti vērtspapīri 10 116.88 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Ventspils naftas akcijām. 20 darījumos tirgoja 20 765 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien samazinājās par 5.52 % jeb par 9 santīmiem, līdz 1.54 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 13. jūlijā

Valters Paiders [email protected], 13.07.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 226 210.71 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 1 280 112.73 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 666 114.35 Ls līdz 93 858.16 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valsts 10 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 73 780.39 Ls apjomā. Apgrozījums ar šiem vērtspapīriem veidoja 32.62% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.01 % līdz 257.89 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.22 % līdz 590.78 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 47 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 16 926.73 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 21 darījums, kopējam apgrozījumam sasniedzot 209 283.98 Ls.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Latvijas Kuģniecības akcijām. 11 darījumos tirgoja 4 004 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien samazinājās par 2.44 % jeb par 1 santīmiem, līdz 0.40 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 15. jūnijā

Valters Paiders [email protected], 15.06.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 1 277 863.76 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 399 196.41 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 314 560.76 Ls līdz 144 844.39 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valsts 5 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 936 352.31 Ls apjomā. Apgrozījums ar šiem vērtspapīriem veidoja 73.27% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.43 % līdz 253.08 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.03 % līdz 571.08 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 74 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 59 147.41 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 14 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 1 184 518.21 Ls. Šodien 10 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 34 198.14 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Latvijas Kuģniecības akcijām. 24 darījumos tirgoja 28 951 akciju. Vidējā svērtā akcijas cena šodien samazinājās par 2.50 % jeb par 1 santīmu, līdz 0.39 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 23. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 23.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 146 076.88 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 264 709.69 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju ir pieaudzis par 31 921.31 Ls sasniedzot 144 416.88 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valmieras stikla šķiedras akcijas, ar kurām šodien tika noslēgti darījumi 101 410.60 Ls apjomā. Apgrozījums ar akcijām veidoja 69.42% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.50 % līdz 273.25 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.19 % līdz 588.37 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 78 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 39 819.02 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 9 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 106 257.86 Ls.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Latvijas Kuģniecības akcijām. 14 darījumos tirgoja 9 960 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien nemainījās un bija 0.50 Ls.

Ar Olainfarma akcijām šodien tika veikti 9 darījumi, kuros tirgoja 27 800 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien samazinājās par 2.63 % jeb par 1 santīmu, līdz 0.37 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 9. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 09.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 203 334.32 Ls, līdz 270 472.24 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ventspils naftas, Latvijas Kuģniecības akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Grindeka akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas balzama akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 37 444.17 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 104 922.16 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 125 727.91 Ls. Darījumi, kas tika noslēgti biržas Centrālajā tirgū veidoja 2 378.00 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 118 447.26 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 57 022.84 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.71%, sasniedzot 298.98 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 1.69%, sasniedzot 185.28 punktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas kuģu būvētavas valdes priekšsēdētājs atstājis amatu

LETA, 26.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuģu būves un remonta uzņēmuma Rīgas kuģu būvētava valdes priekšsēdētājs Jānis Skvarnovičs atstājis amatu, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai Nasdaq Riga.

Rīgas kuģu būvētavas pārstāvji informē, ka Skvarnovičs atstājis darbu kompānijas valdē ceturtdien, 25.maijā, iesniedzot paziņojumu par valdes priekšsēdētāja amata atstāšanu pēc paša vēlēšanās.

Pēc kompānijas pārstāvju minētā, jauns Rīgas kuģu būvētavas valdes loceklis tiks ievēlēts atbilstoši normatīvo aktu prasībām un sabiedrības statūtiem.

Tādējādi šobrīd Rīgas kuģu būvētavas valdē strādā Jekaterina Meļņika un Einārs Buks.

Rīgas kuģu būvētava pagājušajā gadā strādāja ar 20,758 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 2,1% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 23,6% un bija 169 807 eiro.

Rīgas kuģu būvētava specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas akcijas kotē Nasdaq Riga otrajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ir Remars-Rīga, kas iekļauts koncernā Eiroholdings.

Komentāri

Pievienot komentāru