Finanses

A/s «Strenču MRS» lielākie akcionāri

Valters Paiders [email protected], 27.04.2005

Jaunākais izdevums

Uz a/s Strenču MRS akcionāru pilnsapulci, kas notiks 30. aprīlī uzņēmuma akcionāri kopumā ir nobloķējuši 466 483 akcijas, kas ir 50.46% no uzņēmuma publiskās emisijas apjoma. Uzņēmuma publiskās emisijas apjoms ir 924 400 akcijas. A/s Strenču MRS apmaksātais pamatkapitāls ir 924 400Ls.

A/s Strenču MRS lielākie publiskās emisijas akcionāri

AkcionārsAkciju skaits% no pamatkapitāla
PATA AB, SIA461 00049.87%
Pārējie (mazāk par 0.50%)5 4830.59%
Avots: Latvijas Centrālais depozitārijs

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Paziņojums par akcionāru sapulci

, 20.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Strenču MRS vienotais reģistrācijas Nr.40003009124, valde informē par kārtējās akcionāru sapulces sasaukšanu 2007.gada 20.aprīlī pulksten 16 Siguldā, Pils ielā 6, viesnīcas ,,Sigulda” telpās.

Vērtspapīru nosaukums - a/s Strenču MRS publiskā akciju emisija.Vērtspapīru kods LV 0000100071.

Darba kārtībā:

1. Akciju sabiedrības valdes, padomes, zvērinātās revidentes ziņojumi un pārskats par 2006.gada darbības rezultātiem un to apstiprināšana.

2. Ziņojums par 2006.gada peļņas sadali.

3. Sabiedrības valdes un padomes locekļu atbrīvošana no atbildības par darbību 2006.gadā.

4. 2007.gada saimnieciskās darbības plāna un budžeta apstiprināšana.

5. Zvērinātā revidenta ievēlēšana 2007.gada pārskata revīzijai.

6. Atlīdzības noteikšana padomes locekļiem un zvērinātam revidentam.

7. Par pilnvarojumu reģistrēt sapulces pieņemtos lēmumus LR Uzņēmumu reģistrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Flyvision liek uzsvaru uz pakalpojumu sniegšanu, ne lidaparātu ražošanu, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Esmu pilots konsultants un netaisos mēroties spēkiem ne ar Ķīnas fabrikām, ne Latvijas uzņēmumiem, bet varu pārdot savas zināšanas, iesakot, kā, ko un ar ko darīt multirotoru sistēmu (MRS) jomā,» sarunā ar Dienas Biznesu norāda Flyvision īpašnieks, vadītājs un pilots vienā personā Gvido Puķe. Viņš nav izvēlējies MRS (pasaulē tiek ieviests termins – tālvadības gaisa kuģu sistēmas – RPAS) «skarbo» ražotāja un tirgotāja ceļu, cerot, ka kādu dienu pārdošana būs veiksmīga.

G. Puķes gaitas šajā jomā sākušās pirms septiņiem gadiem kā vieglās aviācijas pilotam. Savukārt MRS jomā izglītība gūta «Youtube akadēmijā un internetā», jo par to pagaidām nekur nemācot. Nozare strauji attīstās, un ir nepieciešami lieli līdzekļi, lai visus jaunievedumus izmēģinātu. Vaicāts par Rīgas Tehniskās universitātes kompetenci, viņš norāda, ka nezinot nevienu tur izveidotu MRS. Viņaprāt, līdzīgi, kā nevienu neiemāca būt par biznesmeni, tāpat arī šajā jomā ir jābūt kaut kam vairāk par formālu izglītību, lai veiksmīgi darbotos. Tai pašā laikā Latvijā esot pietiekami daudz gudru cilvēku, kas spēj piesaistīt ievērojamu finansējumu savām idejām kā, piemēram, Air Dog gadījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmumi nodokļos valsts kopbudžetā pērn samaksājuši 7,58 miljardus eiro, no tiem 5,28 miljardus eiro - Rīgā reģistrētie uzņēmumi. Lielāko nodokļu maksātāju saraksta galvgalī atrodas degvielas tirgotāji, kā arī valsts lielās kapitālsabiedrības, liecina "Lursoft" apkopotā informācija.

Lai izceltu arī reģionos reģistrēto uzņēmumu nozīmi tautsaimniecībā un pienesumu valsts budžetam, "Lursoft" apkopojis informāciju par lielākajiem nodokļu maksātājiem reģionos.

Kurzeme

Puse no TOP 20 lielākajiem nodokļu maksātājiem Kurzemē reģistrēti Liepājā. Vēl sešiem uzņēmumiem juridiskā adrese reģistrēta Ventspilī, bet vēl pa vienam ir no Dundagas, Grobiņas, Priekules un Rojas novadiem.

Lielākais nodokļu maksātājs starp Kurzemes uzņēmumiem 2019.gadā bijis AS "UPB", kas VID administrētajos nodokļos samaksājis 8,86 milj.eiro. Tas ir par 15,77% vairāk nekā gadu iepriekš.

Straujākais samaksāto nodokļu pieaugums starp Kurzemes TOP 20 lielākajiem nodokļu maksātājiem pēdējā gada laikā bijis SIA "Quality Jobs" no Ventspils. Lursoft dati rāda, ka 2018.gadā nodokļos uzņēmums samaksājis 1,33 milj.eiro, bet pagājušajā gadā tie bijuši jau 2,13 milj.eiro. Uzņēmums nodarbojas ar elektronisko sistēmu produktu ražošanu un ražošanas pakalpojumu sniegšanu, darbojoties industriālo sistēmu, datu tīklu infrastruktūras, ierīču interneta, kā arī medicīnas un vairāku citu tirgu nišu segmentos. Uzņēmuma vienīgā kapitāldalu turētāja ir Santa Toča.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pata AB rīcībā būs 91.06% Strenču MRS akciju

Žanete Hāka, Db, 04.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir saņēmusi AS Strenču mežrūpniecības saimniecība obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteicēja SIA Pata AB ziņojumu par akciju atpirkšanas piedāvājuma rezultātiem.

Pata AB akciju atpirkšanas izteikšanas dienā piederēja 49.87% Strenču mežrūpniecības saimniecības pamatkapitāla, un izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu uzņēmumu pilnvaroja Mārtiņš Kvēps, kam pieder 33.21% no Strenču mežrūpniecības saimniecības pamatkapitāla, Benita Rinda, kurai pieder 1.18% no sabiedrības pamatkapitāla un Māris Kannenieks, kam pieder 3.19 % no sabiedrības pamatkapitāla.

Akciju atpirkšanas piedāvājuma laikā pārdošanai tika piedāvātas 347 932 Strenču mežrūpniecības saimniecības akcijas.

Līdz ar to pēc akciju atpirkšanas piedāvājuma izpildes Pata AB kopumā piederēs 841 755 Strenču mežrūpniecības saimniecības akcijas. Kopējais Strenču mežrūpniecības saimniecības vērtspapīru skaits ir 924 400.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Līdzekļu trūkums liedz sakārtot degradētās teritorijas

Dienas Bizness, 05.10.2015

Projekta Riverways ietvaros Strenčos izveidota pontonu piestātne ar vairākām atpūtas vietām. «Šāds pontonu tilts mums ir otrajiem Latvijā. Esam nostiprinājuši krastu, uzstādījuši jaunu plūdu atzīmju stabu un plostnieku vecā ozola vietā iestādījuši jaunu,» stāsta Strenču novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Iveta Ence.

Foto: Aivars Liepiņš, Dienas mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Esam ieinteresēti novada infrastruktūras un vides sakārtošanā, un mūsu darbs vērsts uz saprātīgu dabas resursu izmantošanu. Apkārtne lielākoties ir sakopta, infrastruktūra labiekārtota, attīstām ekotūrismu, pašlaik labiekārtojam tirgus laukumu, risinām saimnieciskās lietas. Mēs nesildām dabu, bet siltinām ēkas; esam nomainījuši ielu apgaismojumu, tā samazinot elektroenerģijas patēriņu par 80%. Ko varam, to esam jau paveikuši un gribam strādāt tālāk, taču mazajām pašvaldībām netiek dota iespēja attīstībai,» laikrakstam Diena stāsta Strenču novada pašvaldības vadītājs Jānis Pētersons.

Novada teritorija, kurā ietilpst divas pilsētas – Strenči un Seda, kā arī divi pagasti – Jērcēnu un Plāņu pagasts, Latvijas ziemeļaustrumos aizņem 375,93 kvadrātkilometrus plašu teritoriju. Kopējais iedzīvotāju skaits ir 3745. Novadā darbojas lauksaimniecības, kūdras, mežizstrādes, kokapstrādes uzņēmumi, bet novadam būtiska apjoma darbavietu skaitu nodrošina Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca.

Pēdējos gados novada pašvaldība veiksmīgi realizējusi dažādus projektus, lai sakārtotu infrastruktūru un vidi, tomēr vairāku faktoru ietekmē līdzekļu trūkums kavē pabeigt nozīmīgākos no tiem. Kā norāda Strenču novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Iveta Ence, mazajām pašvaldībām, kurās nav reģionālās attīstības centru, nākamajā plānošanas periodā 2014.–2020. gadam Eiropas Savienības (ES) finansējums degradēto teritoriju sakopšanai nepienākas. «Novadā ir vairākas vietas, ko vajadzētu sakopt, taču no visiem 110 Latvijas novadiem diemžēl esam starp tiem 89 mazajiem novadiem, kam līdzekļus šādiem projektiem nepiešķir. Mēs nevaram piesaistīt uzņēmējus un investīcijas tāpēc, ka nevaram attīstīt teritorijas,» uzsver I. Ence. Seda var sniegt daudz eksotikas tūristiem – tā ir viena no Strenču novada vietām, kur būtu nepieciešamas investīcijas veco, sabrukušo būvju nojaukšanai. Vēl pagājušā gadsimta vidū tagadējās pilsētiņas vietā pletās mežs. Ciemats Sedas tīreļa dienvidu malā sāka veidoties 1952. gadā līdz ar kūdras fabrikas celtniecību. Savulaik kūdras fabrika bija pasludināta par vissavienības komjaunatnes triecienceltni, uz kurieni strādāt brauca jaunatne no visas toreizējās Padomju Savienības. Tolaik tas noteica ciemata raksturu un vizuālo tēlu, kāds tas saglabājies arī tagad, kad Seda ir pilsēta ar lauku teritoriju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

MRS Grupa apstrīd PR kompāniju asociācijas datus

Andris Zeļenkovs [email protected], 30.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrisko attiecību kompānijas "MRS Grupa" direktors Jēkabs Krastiņš "Dienas biznesam" paziņoja, ka apstrīd Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociācijas (LSAKA) publiskotos finanšu rādītājus attiecībā uz kompāniju "MRS Grupa". J.Krastiņš norādīja, ka LSAKA publiskotie uzņēmuma "MRS Grupa" ieņēmumu (revenue) rādītāji, kas ir publicēti arī medijos, neatbilst realitātei. LSAKA paziņotie "MRS Grupa" ieņēmumi 2004.gadā bijuši 116 854 Ls, bet pēc "MRS Grupa" aprēķiniem kompānijas ieņēmumi bijuši 274 146 Ls. LSAKA atzina pieļauto kļūdu publiskotajos datos, attiecībā uz "MRS Grupa". Tas nozīmē, ka kompānija ieņem nevis 9.vietu pēc ieņēmumiem starp LSAKA ietilpstošajām kompānijām, kā tika ziņots agrāk, bet gan 5.vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lielākie mežizstrādātāji 2004. gadā

Māris Ķirsons [email protected], 21.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākie mežizstrādātāji 2004. gadā (tūkst. m3) SIA Latsin 615 SIA Silva 610 A/s Latvijas Finieris 322.2 SIA Kursa MRU 231 A/s Saldus MR 225 SIA Rairu 220 SIA R Grupa 162 A/s Inčukalns Timber 120 A/s Strenču MRS 117.3 SIA Beaverss 105 SIA Ošukalns 102 SIA Smiltenes MRS 100 SIA Aktīvs 100 SIA RTK Pluss 80 SIA Nekas 78 SIA Asigne 75 SIA Siksala 68.1 SIA Žīguru MRS 66.2 SIA Tilbe 61 SIA Vikkers 60 SIA Bērzkalni 55.7 A/s Tukuma MRS 55.5 A/s Talsu MR 52 Avots: Db pēc pašu uzņēmēju sniegtās informācijas

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai cīnītos ar demogrāfiskās situācijas radīto skolēnu skaita kritumu, Strenču novada dome atbalstījusi tās priekšsēdētāja, bijušā Strenču novada vidusskolas direktora Jāņa Pētersona (Nākotnes vārdā jau šodien!) priekšlikumu maksāt vienreizēju 100 latu stipendiju tiem 10. klases audzēkņiem, kuri vidējo izglītību izvēlēsies iegūt novada vidusskolā, vēsta laikraksts Diena.

Pamatskolas izlaidumam šobrīd pošas 29 skolēni, taču J. Pētersons lēš, ka uz vidusskolu varētu aiziet aptuveni puse no viņiem.

Strenču novada vidusskola, kurai pēc reorganizācijas 2009. gadā pievienoja Plāņu pamatskolu un Sedas vidusskolu (šobrīd dēvētas par filiālēm), vidusskolas klašu pastāvēšana šobrīd esot īpaši apdraudēta, teikusi domes pārstāve Ginta Gailīte. Strenču

novada vidusskolā, kurā mācības notiek latviešu valodā, patlaban ir 14 skolēnu. Mazā audzēkņu skaita dēļ 11. un 12. klase mācās vienkopus, stāstījusi skolas lietvede Dace Janīte. Savukārt Sedas filiāli, kurā ir krievu valodas plūsma, apmeklē 19 skolēni. Rudenī šis skaitlis būs krietni mazāks, jo 11 no viņiem tūlīt svinēs izlaidumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Tukuma MRS nav sasaukusi akcionāru sapulci

, 24.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Tukuma Mežrūpniecības saimniecība (MRS), pret kuru šogad aprīlī ierosināta maksātnespējas lieta un kas izslēgta no biržas, nav sasaukusi ārkārtas akcionāru sapulci.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija konstatējusi, ka Tukuma MRS pretēji Finanšu instrumentu likumam nav sasaukusi akcionāru ārkārtas sapulci, kas uzņēmuma valdei vai padomei bija jāizdara mēneša laikā pēc izslēgšanas no biržas. Šajā sapulcē bija jāizskata jautājumu par akciju izņemšanu no regulētā tirgus, lēmumu pieņemot ar balsojumā piedalījušos akcionāru vienkāršu balsu vairākumu.

Tukuma MRS akcijas no biržas izslēgtas jau 2008. gada oktobrī, jo sabiedrība pēc atkārtota pieprasījuma nebija samaksājusi biržas noteikto kotēšanas maksu.

2008. gada pavasarī, kā liecināja kompānijas paziņojums biržā, Tukuma MRS apsvēra iespēju prasīt tiesisko aizsardzību un atteicās no uzņēmuma darbības pārstrukturizācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Advokāts Mārtiņš Kvēps nopircis trešdaļu Strenču MRS

Ieva Mārtiņa [email protected], 08.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Advokāts Mārtiņš Kvēps, kurš ir padomes loceklis par Ventspils naftas tranzīta centrālo kompāniju uzskatītajā Ventbunkerā, iegādājoties papildu 249 530 a/s Strenču mežrūpniecības saimniecības" akcijas, palielinājis savu ietekmi Strenču uzņēmuma kapitālā līdz 306 960 akcijām jeb 33.2 % no balsstiesīgā akciju kapitāla. Minētās akcijas M. Kvēps nopircis no ieguldījumu pārvaldes sabiedrības Astra Krājfondi, kurai vairs nepieder neviena Strenču MRS akcija, Db apliecināja fonda vadītājs Jānis Leimanis. Astra Krājfondi 50 % pieder Latvijas krājbankai, kuras daļa akcionāri ir ar naftas biznesu saistīti Ventspils uzņēmumi, tostarp Ventbunkers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par mācībām Strenču vidusskolas 10. klasē maksās 100 latus

Lelde Petrāne, 25.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī jaunajā 2012./2013. mācību gadā simts latus lielu vienreizēju stipendiju saņems ikviens skolēns, kurš uzsāks mācības Strenču novada vidusskolas 10. klasē, vēsta ziemellatvija.lv.

Tā aizvadītajā nedēļā nolēmuši Strenču novada deputāti. Stipendijas izmaksās no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Lēmums ir pieņemts, lai veiksmīgi nokomplektētu Strenču novada vidusskolas 10. klasi, ņemot vērā tendenci, ka Strenču pusaudži pēc pamatskolas absolvēšanas tālāk mācības turpina arī Valmierā, kā arī, lai piesaistītu skolēnus no kaimiņu novadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kokmateriālu nozares uzņēmuma SIA Strenču mežrūpniecības saimniecība vadībā notikušas izmaiņas, to pametot līdzšinējam valdes loceklim Rihardam Romanovskim, liecina Lursoft dati.

R. Romanovskis Strenču mežrūpniecības saimniecības valdē darbojās kopš 1997. gada. Tagad kompānija darbu turpina valdes priekšsēdētājs Andris Krastiņš un valdes loceklis Aldis Strankaļs.

Uzņēmuma padome palikusi nemainīga – padomes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Uldis Mierkalns, viņa vietnieka amata pienākumus – Lolita Burkovska, savukārt padomes locekļu amatā ir Mārtiņš Kvēps, Jānis Leimanis un Jānis Mierkalns, liecina Lursoft dati.

Uzņēmums dibināts 1991. gadā, un tā juridiskā adrese ir Smiltenes novada Launkalnes pagasta «Silvas Lejas».

SIA Strenču mežrūpniecības saimniecība nodarbojas ar mežizstrādi, mežsaimniecību, kokmateriālu sagatavošanu, zāģēšanu, ēvelēšanu un impregnēšanu, finiera lokšņu, saplākšņa ražošanu, līmēto plātņu, skaidu plātņu, šķiedru plātņu un citu paneļu un plātņu ražošanu, koka celtniecības un galdniecības iztrādājumu ražošanu un citur neklasificētu dažādu izstrādājumu ražošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Ceļu būvnieks skaidro, kāpēc Strenču iedzīvotājiem jālauž savas automašīnas, braucot pa bedrēm

Dienas Bizness, 07.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strenčos, Valkas ielas posmā, kur tikai pirms dažiem mēnešiem tika ieklāta asfaltbetona saistes jeb apakšējā kārta, šoziem parādījušās bedres, vēsta reģionālais laikraksts Ziemeļlatvija.

Autovadītāji par to esot nepatīkami pārsteigti.

Darbu veicēja firma 8CBR salabošot asfaltu par saviem līdzekļiem un uzsvērusi, ka bedres konstruktīvajā saistes kārtā nav nekas ārkārtējs.

Uz problēmām pārbūvējamā Strenču tranzītielas posmā pirmais Ziemeļlatvijai norādījis lasītājs Vitālijs. «Pirms neilga laika pabeidza Valkas ielas posmu no SPS (Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca) līdz pilsētas beigām. No septembra līdz decembrim bija darbi. Ceļu sataisīja, bet trotuāru nē. Cilvēki iet pa ceļa malu blakus mašīnām. Viss būtu labi, bet janvārī ceļš jau bija sadauzīts, daudz bedru, asfalts jau sabrūk. Cik miljonu tur iegāza un kurš atmaksās to?» viņš rakstījis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Vītauts Breicis: īpašas privilēģijas nevienam nav jāpiešķir

Māris Ķirsons [email protected], 17.05.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spanogroup prasības pēc subsīdijām līdzinās Metsaliitto sākotnējām prasībām pēc valsts mežiem, lai būvētu celulozes rūpnīcu, norāda mežu īpašnieks un bijušais mežizstrādes un kokapstrādes a/s Strenču MRS līdzīpašņieks un vadītājs Vītauts Breicis. Viņaprāt, nedrīkst piešķirt vienam investoram kādas īpašas privilēģijas, it īpaši, ja pārējiem tādas nav pieejamas. «Vai tad, ja es investēšu, piemēram, Vācijā, man šī zeme piešķirs subsīdiju par ieguldīto?» jautā V. Breicis. «Nesaprotu, kāpēc kādam vienam investoram būtu jāpiešķir kādas īpašas privilēģijas kādas nav pieejamas citiem uzņēmējiem,» jautā mežu īpašnieks un bijušais a/s Strenču MRS līdzīpašnieks Vītauts Breicis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiro ieviešanas informatīvo kampaņu īstenos SIA Mooz! un SIA Komunikācijas aģentūra, liecina Nozare.lv rīcībā esošais, pagājušās nedēļas nogalē parakstītais Finanšu ministrijas oficiāls paziņojums par konkursa rezultātiem.

Iepirkumu komisijas vērtējumā šo kompāniju piedāvātā kampaņa Dabas likums 1 novērtēta ar 82,98 punktiem. Tai seko MRS grupa sadarbībā ar RCL, kuru piedāvātajai kampaņai Nauda nāk, Latvija aug! doti 72,40 punkti, kā arī Hill and Knowlton Latvia sadarbībā ar Taivas, kuru kampaņa saņēmusi 69,02 punktus.

Metu konkursā, kas faktiski bija šī iepirkuma pirmā kārta, līderis bija MRS grupa. Taču otrajā kārtā, sarunu procedūrā, pārāki izrādījās kampaņas Dabas likums 1 izstrādātāji. Sarunās tika vērtēts sadarbības - informācijas aprites modelis, krīzes komunikācijas plāns, orientācija uz klientu un komandas darba kompetence.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sabiedrisko attiecību kompānija "MRS Grupa" neto apgrozījumu kāpinājusi par 45%

Andris Zeļenkovs [email protected], 11.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedrisko attiecību kompānijas "MRS Grupa" neto apgrozījums pērn bijis ap 419 tūkstoši latu, informēja "MRS Grupa" klientu servisa direktors Silvestrs Savickis. Salīdzinot ar iepriekšējo (2003.) gadu kompānijas neto apgrozījums pieaudzis par aptuveni 45%. 2003.gadā "MRS Grupa" neto apgrozījums bija 289 tūkstoši Ls, bet 2002.gadā - 136 tūkstoši latu. Pēc 2003.gada apgrozījuma datiem "MRS Grupa" ieņēma 7.vietu starp Latvijas sabiedrisko attiecību kompānijām un 14.vietu Baltijas lielāko kompāniju Topā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lipmana «apvērsums» neizdodas - Liepājas metalurgs dividendes neizmaksās

Nozare.lv, 08.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metalurģijas uzņēmuma AS Liepājas metalurgs akcionāri šodien nolēma pagājušā gada 2,47 miljonu latu peļņu novirzīt ilgtermiņa kredīta segšanai, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans bija ierosinājis akcionāru sapulcei Liepājas metalurga saimnieciskās darbības pārskata gada peļņu novirzīt izmaksai akcionāriem, taču akcionāru sapulce nolēma atbalstīt valdes priekšlikumu peļņu novirzīt ilgtermiņa kredīta segšanai.

Tāpat akcionāru sapulce šodien nolēma apstiprināt uzņēmuma 2012.gada budžetu, kurā ieņēmumi ir paredzēti 342,9 miljonu latu apmērā, izdevumi - 332,7 miljonu latu apmērā un peļņa - 10,2 miljoni latu.

Lipmans akcionāru sapulcei bija ierosinājis neapstiprināt 2012.gada budžeta projektu, atliekot tā apstiprināšanu, līdz tiks publicēts finanšu pārskats par 2012.gada trīs mēnešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināts - Zaharjins un Segals konceptuāli piekrīt pārdot Liepājas metalurga akcijas

NOZARE.LV, 07.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Liepājas metalurgs lielākie akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals konceptuāli piekrīt kreditoru kluba piedāvājumam pārdot akcijas par simbolisku cenu - vienu latu -, šodien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem teica Prudentia vadošais partneris un valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš.

Viņš paskaidroja, ka turpmāk notiks sarunas par iespējamo akciju pārdošanu, kā arī notiks diskusijas ar trešo akcionāru Kirovu Lipmanu, kurš ir paziņojis, ka noraida šo piedāvājumu.

Krastiņš piebilda, ka viena nedēļa būtu optimāls termiņš, kurā pēc pušu sarunām varētu kļūt skaidrāka tālākā rīcība.

Šodien valdības sēdē tika uzklausīts Prudentia ziņojums par situāciju ar Liepājas metalurgu. Kā žurnālistiem teica ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, akcionāri ir izpildījuši tikai vienu no kreditoru kluba izvirzītajām piecām prasībām, tādēļ turpināsies sarunas par turpmāko rīcību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

AS PNB Banka jaunie akcionāri gatavi bankā iepludināt 146 miljonus eiro

Žanete Hāka, 19.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «PNB Banka» jaunie akcionāri un bankas valde ir pārliecināti, ka banka šobrīd ir maksātspējīga un tās likviditāte ir pietiekama. Jaunie akcionāri ir sagatavojuši plānu jaunām investīcijām bankas kapitālā 146 miljonu eiro apmērā, liecina bankas paziņojums.

Pēc ceturtdienas, 2019.gada 15.augusta Eiropas Centrālās bankas (ECB) un Eiropas Vienotā noregulējuma valdes lēmuma saņemšanas, banka nekavējoši vērsās šajās iestādēs, pieprasot pieņemto lēmumu pilnu tekstu. ECB nav sniegusi nekādu atbildi pēc būtības. Savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde tikai norādīja, ka viņiem jāizvērtē, kādas lēmuma daļas vispār var tikt atklātas bankai.

Banka tāpat vēlējās noskaidrot, uz kāda pamata Eiropas Vienotā noregulējuma valde ceturtdienas, 2019.gada 15.augusta vakarā norādīja, ka banka tiks likvidēta atbilstoši vietējiem likumiem. AS «PNB Banka» jaunie akcionāri un bankas valde uzskata, ka Eiropas Vienotā noregulējuma valde nav tā, kas var pieņemt lēmumu par bankas likvidāciju saskaņā ar Latvijā spēkā esošajiem likumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai aizstāvētu investoru tiesības, Parex mazākuma akcionāri lūgs ASV, Zviedrijas un Beļģijas valdību palīdzību pret Latvijas valsti un iesniegs sūdzību Eiropas Komisijā (EK), liecina medijiem izplatītā informācija.

Šodien septiņi AS Parex banka mazākuma akcionāri – starptautiskie investīciju fondi Amber Trust, KJK Fund, Firebird Republics Fund, Firebird New Russia Fund, Firebird Avrora Fund, kā arī East Capital (LUX) un East Capital Asset Management AB - savu Krievijas un Austrumeiropas fondu vārdā iesnieguši pieprasījumus Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, Ekonomikas ministram Artim Kamparam, Tieslietu ministram Aigaram Štokenbergam, Ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim un Privatizācijas aģentūrai, kuros investori lūdz Latvijas valdības pārstāvju iesaisti, lai aizsargātu Parex bankas mazākuma akcionāru ieguldījumus. Akcionāri pieprasa, lai nekavējoties tiktu uzsākts dialogs starp Latvijas valsti un mazākuma akcionāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Strenču novadā par 1,7 miljoniem latu atjaunos tranzītceļu

Gunta Kursiša, 06.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strenču novada dome plāno veikt būvdarbus Rīgas un Valkas ielas posmā no tilta pār Strenčupīti līdz Slimnīcas ielai, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā publicētais sludinājums.

Pašvaldība paredz, ka tranzītielas posma rekonstrukcija izmaksās 1,721 miljonus latu, taču kā galvenais būvdarbu veicēja izvēles kritērijs noteikta zemākā piedāvātā cena.

Būvuzņēmēji, kas vēlas iesniegt piedāvājumus, to var izdarīt līdz 11. martam.

Strenču novada pašvaldība 2013. gadā valsts nozīmes autoceļu uzturēšanai paredz tērēt 14,15 tūkstošus latu, un šo pakalpojumu nodrošinās valsts a/s Latvijas autoceļu uzturētājs.

Pašvaldību grupu šķērso galvenais autoceļš Rīga - Valka (A1), pirmās šķiras autoceļš Strenči - Smiltene (P25) un dzelzceļš Rīga – Valga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pārbūves atklāts vēsturiskais tilts pār Gauju Strenčos uz reģionālā autoceļa Smiltene-Strenči (P25), informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Tilts uzbūvēts 1909.gadā un ir viens no vecākajiem daudzlaidumu dzelzsbetona tiltiem Baltijas valstīs. Tērauda siju laidumi ar koka klājumu, kas 1929.gadā bija piebūvēti papildus, tagad ir pārbūvēti par dzelzsbetona laidumiem. Uz tilta brauktuves visā garumā ieklāts vēsturiskais laukakmens bruģis, kas bija saglabājies zem ceļa seguma.

Tilta pārbūve sākās 2021.gada vasarā. Tika nojaukti abi tērauda siju laidumi un koka brauktuve, kā arī krasta balsts Strenču pusē un daļēji upes balsts tam līdzās. Tilta dzelzsbetona laidumiem demontēja laukakmens segumu, kā arī brauktuves un ietvju nesošās konstrukcijas.

Pārbūves laikā dzelzsbetona laiduma konstrukcija ir atjaunota vienotā veidolā. Strenču pusē izbūvēts jauns krasta balsts, kā arī daļēji pārbūvēti upes balsti, kuri iepriekš balstīja tērauda siju laidumus. Pārējiem balstiem veikti bojāto vietu remontdarbi un novērsts izskalojumi pie upes balsta Smiltenes pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Strenču kokaudzētavas stādu glabātuvē iegulda 1 miljonu Ls

Māris Ķirsons [email protected], 28.07.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot apmēram 1 milj. Ls Strenču kokaudzētavā, izveidota meža stādu glabātuve, kura atmaksāšoties 20 gadu laikā. Tā ir pirmā šāda veida stādu glabātuve Baltijā, turklāt pašlaik tiek būvētas vēl divas šāda tipa glabātuves pārējās divās stratēģiskajās kokaudzētavās — Mazsilu kokaudzētavā pie Stendes un Podiņu kokaudzētavā pie Lubānas, kuras plānots nodot ekspluatācijā līdz šā gada beigām, skaidroja valsts mežu apsaimniekotāja valsts a/s Latvijas valsts meži valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks. Jaunuzbūvētajā kompleksā varēs uzglabāt ap 7 milj. stādu vienā sezonā no kopumā nākošpavasar Strenču kokaudzētavā izaudzētajiemn pārdodamajiem vairāk nekā 10 milj. stādu. Nododot ekspluatācijā šo stādu šķirošanas un uzglabāšanas kompleksu, tiks paildzināts meža stādmateriāla pavasara stādīšanas termiņš, neļaujot stādiem strauji izplaukt pirmajās siltajās pavasara dienās, kā arī dos iespēju vienlaikus realizēt daudz lielākus stādu apjomus visnozīmīgākajā meža stādīšanas sezonas laikā, skaidroja R. Strīpnieks. Stādu optimālu uzglabāšanu glabātavā nodrošinās īpašas iekārtas ar saldējamām kamerām, kurās uzglabās no novembra līdz jūnija vidum neizplaukušā stadijā mīnus 4o C grādu temperatūrā, skaidroja a/s Latvijas valsts meži struktūrvienības LVM Sēklas un stādi direktora vietniece ražošanas jautājumos Laima Zvejniece. Faktiski stādiņi tiks iesaldēti radot ttiem mākslīgās ziemas režīmu. L. Zvejniece atzina, ka šādā glabātuvē uzglabāt stādus ir mazāks risks, kā atstāt tos ziemā laukā, kad tos apdraud ne tikai grauzēji, bet arī klimatiskie apstākļi un tie var aiziet bojā. Turklāt bijuši gadījumi, kad citviet Latvijā mežu apsaimniekotāji vēlējušies stādīt kokus, bet Strenču kokaudzētavā zeme bijusi sasalusi. Bez tam šķirošanas kopleksā to darbu, kas būtu jādara pavasarī pirms stādu izsniegšanas pircējiem, tagad iespējams veikt jau rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Meklē tranzītielas posma Valkas ielā rekonstrukcijas veicēju

Gunta Kursiša, 09.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strenču novada pašvaldība meklē uzņēmumu, kas par pusmiljonu latu varētu veikt tranzītielas posma rekonstrukciju, vēsta Strenču novada dome.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Tranzītielas atjaunošanas iepirkums Strenčos tiek SIA 8 CBR

Gunta Kursiša, 31.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strenču novada dome noslēgusi vairāk nekā 1,6 miljonus Ls apjomīgu konkursu par tranzītielas posma Rīgas ielā un Valkas ielas posmā no tilta pār Strenčupīti līdz Slimnīcas ielai rekonstrukciju, par uzvarētāju pasludinot uzņēmumu 8 CBR.

Galvenais būvnieka izvēles kritērijs bija piedāvātā zemākā rekonstrukcijas veikšanas cena. Kopumā konkursā pieteicās četri komersanti. Tranzītceļa atjaunošanas projekts tiek īstenots ar Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu.

SIA 8 CBR dibināta 1993. gadā, un tā juridiskā adrese ir Smiltene, Rīgas iela 16. Uzņēmums 2012. gadā apgrozīja 19,45 milj. Ls, bet peļņa veidoja 638,66 tūkst. Ls, liecina Lursoft dati. Savukārt, vērtējot pēc 2011. gada apgrozījuma, kas veido 17,86 milj. Ls, SIA 8 CBR Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 ierindojas 244. vietā.

Kompānijas valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Andris Lacbergs, bet valdes locekļu amatā darbojas Tatjana Gridņeva un Andris Lapsiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru