Jaunākais izdevums

Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir devusi atļauju komercbankai Baltikums no Lietuvas investīciju kompānijas Invalda iegādāties 100% ieguldījumu pārvaldes sabiedrības Finasta Asset Management akciju, liecina paziņojums Rīgas Fondu biržā.

Maijā komercbanka Baltikums parakstīja vienošanos ar Lietuvas uzņēmumu Invalda AB par IPAS Finasta Asset Management 100% akciju iegādi un IPAS Baltikums Asset Management 100% akciju pārdošanu uzņēmumam Invalda AB.

IPAS Finasta Asset Management pārvaldībā esošie investīciju fondi tiks nodoti Baltikums Asset Management pārvaldībā. IPAS Baltikums Asset Management pārvaldībā jau ir trīs investīciju un divi pensiju fondi.

Darījums tiks pabeigts, kad tiks veiktas visas nepieciešamās procedūras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Finasta Asset Management pirms pārdošanas pelnoša

Ieva Mārtiņa, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz biznesa apjomu ievērojamu samazinājumu, pērn ieguldījumu pārvaldes sabiedrība Finasta Asset Management, kas pārvalda 2. un 3. pensiju līmeņa plānus, uzlabojusi peļņas rādītājus.

Bankrotējušās Lietuvas Snoras bankas meitai Finasta Holding piederošā Finasta Asset Management 2012.gadu noslēdza ar 99,6 tūkstošu latu pelņu, kas ir ievērojami labāks rādītājs nekā 449,24 tūkstošu latu zaudējumi pirms gada, Db.lv uzzināja no Finasta Asset Management finanšu pārskata.

Saskaņā ar to, Finasta Asset Management procentu un komisijas naudas ienākumi pērn bija 414 tūkstoši latu, kas ir par 46% mazāk nekā pirms gada. Pagājušā gada laikā būtiski – par 62% - samazinājās administratīvie izdevumi. Pērn Finasta Asset Management nebija izveidoti uzkrājumi šaubīgiem parādiem, kamēr 2011.gadā tas radīja sabiedrībai papildu izdevumus 398 tūkstošu latu apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Snoras bankas piederošā banka Finasta turpina strādāt bez ierobežojumiem

Ieva Mārtiņa, 28.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionalizētajai Lietuvas komercbankai Snoras piederošā investīciju banka Finasta turpina strādāt kā līdz šim, jo nav saistīta ar esošo situāciju tās īpašniecē.

Finasta bankas vadības ar Snoras bankas pagaidu administratoru tikšanas laikā, 18.novembrī, pagaidu administrators Saimons Friklijs (Zolfo Cooper LLP. vecāko partneri) atzīmēja, ka Finasta banka ir atsevišķa juridiska organizācija ar pastāvīgu neatkarīgu menedžmentu, kas strādā zem atsevišķas banku licences, kuru izdeva Lietuvas Banka, Db.lv pavēstīja Finasta.

Tikšanas laikā S. Friklijs apliecinājis, ka Finasta banka ir Snoras grupas daļa, tomēr pagaidu administrēšana un ierobežojumi, kas ir piemēroti Snoras bankai, nav attiecināmi uz Finasta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Pārdēvējas viens no lielākajiem pensiju 2.līmeņa pārvaldītājiem

Jānis Lasmanis, 08.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība AS IPS «LKB Krājfondi» maina nosaukumu uz IPAS «Finasta Asset Management». Nosaukums mainīts uzņēmumam integrējoties AB Finasta Holdin grupā.

Šobrīd AB «Finasta Holding» Latvijā pieder trīs ieguldījumu pārvaldes sabiedrības un atklātais pensiju fonds. Šī gada septembrī Latvijā tika reģistrēta arī AB «Finasta Holding» piederošās AB bankas Finasta pārstāvniecība.

IPAS Finasta Asset Management ir ceturtais lielākais pensiju 2. līmeņa pārvaldītājs Latvijā. IPAS Finasta Asset Management pārvalda arī piecus pensiju 3. līmeņa plānus, trīs atvērtos ieguldījumu fondus un privāto un institucionālo klientu individuālos ieguldījumu portfeļus.

Savukārt AB Finasta Holding ir lielākā grupa, kas sniedz investīciju bankas un uzņēmumu aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus Baltijas reģionā, dibināta 1993.gadā. Grupas sastāvā ietilpst finanšu uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Krievijā, kas sniedz ieguldījumu un korporatīvo finanšu pakalpojumus. AB Finasta Holding vienīgais akcionārs ir AB bankas Snoras. AB Finasta Holding grupas kopējie aktīvi ir 1.73 miljardus eiro vērti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Invalda LT kļuvusi par 100% Finasta Asset Management akciju īpašnieku

Žanete Hāka, 06.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas investīciju kompānija Invalda LT noslēgusi darījumu, kurā iegādājusies 100% IPAS Finasta Asset Management akciju, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

2014.gada beigās IPAS Finasta Asset Management Latvijā pārvaldīja aktīvus 48 tūkstošiem klientu 45,1 miljonu eiro vērtībā.

Finasta Asset Management Latvijā darbojas kopš 2002.gada un šobrīd pārvalda trīs Valsts Fondētās pensiju shēmas (pensiju 2.līmeņa) plānus Finasta Konservatīvais IP, Finasta Komforts, Finasta Ekstra Plus, trīs brīvprātīgās pensiju shēmas (pensiju 3.līmeņa) ieguldījumu plānus Saule-Sabalansētais, Dzintars-Konservatīvais, Jūra-Aktīvais, trīs atvērtos ieguldījumu fondus Finasta Sabalansētais fonds, Finasta Obligāciju Fonds, Finasta Baltic Fund, alternatīvo ieguldījumu fondu Core Property Fund, kā arī privāto un institucionālo klientu ieguldījumu portfeļus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Snoras uzņēmums no Krājbankas atpērk ieguldījumu sabiedrības

Ieva Mārtiņa, 23.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā nedēļā noslēgsies darījums, ar kuru Snoras bank grupā ietilpstošais Finasta Holding no Latvijas Krājbankas iegādāsies ieguldījumu pārvaldes sabiedrību LKB Krājfondi un LKB Asset Management akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pusei valsts fondēto pensiju shēmas ieguldījumu plānu ienesīgums negatīvs

LETA, 02.10.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pusei valsts fondēto pensiju shēmas ieguldījumu plānu ienesīgums septembra beigās gada laikā bija negatīvs, liecina manapensija.lv publiskotā informācija.

Tostarp aktīvo ieguldījumu plānu, kuru ieguldījumu īpatsvars akcijās var būt līdz 50%, ienesīgums 2020.gada septembra beigās bija no -17,33% līdz 3,17%, bet aktīvo ieguldījumu plānu, kuru ieguldījumu īpatsvars akcijās var būt līdz 75%, ienesīgums bija no -1,56% līdz 5,63%. Vienlaikus sabalansēto ieguldījumu plānu ienesīgums gada laikā bija no -10,15% līdz 0,46%, bet konservatīvo ieguldījumu plānu ienesīgums bija no -4,88% līdz 1,54%.

No deviņiem aktīvajiem ieguldījumu plāniem, kuru ieguldījumu īpatsvars akcijās var būt līdz 50%, negatīvs ienesīgums bija sešiem plāniem, tostarp lielāko negatīvo ienesīgumu gada laikā uzrāda ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "PNB Asset Management" pārvaldītais ieguldījumu plāns "Gauja", kura ienesīgums bija -17,33%. Seko "SEB Investment Management" pārvaldītie pensiju plāni "SEB Eiropas plāns" un "SEB aktīvais plāns", kuru ienesīgums bija attiecīgi -1,87% un -0,78%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltikums pirks Finasta Asset Management

Žanete Hāka, Db, 16.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju komercbanka Baltikums parakstījusi vienošanos ar Lietuvas uzņēmumu Invalda AB par IPS Finasta Asset Management 100 % akciju iegādi un IPAS Baltikums Asset Management 100 % akciju pārdošanu uzņēmumam Invalda AB.

IPAS Finasta Asset Management pārvaldībā esošie investīciju fondi tiks nodoti IPAS Baltikums Asset Management pārvaldībā. IPAS Baltikums Asset Management pārvaldībā jau ir 3 investīciju un 2 pensiju fondi, liecina paziņojums Rīgas Fondu biržā.

Darījums tiks pabeigts, kad tiks saņemtas visas kontrolējošo institūciju nepieciešamās atļaujas un veiktas visas nepieciešamās procedūras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Papildināta - Likvidēs Baltikums Asset Management

Žanete Hāka, 12.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltikums Bank valde ir apstiprinājusi lēmumu likvidēt investīciju pārvaldības uzņēmumu Baltikums Asset Management (BAM), liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Tas ir saistīts ar investīciju biznesa restrukturizāciju un kopējo holdinga izdevumu samazināšanu.

Uzņēmumu 2006. gada jūlijā nodibināja Baltikums Bank, kas bija vienīgā akciju turētāja. Iesniegums aktīvu pārvaldības licences anulēšanai tika nosūtīts Finanšu tirgus un kapitāla komisijai. BAM likvidācijas process ilgs sešus mēnešus likumā noteiktajā kārtībā.

Kā skaidro Baltikums Bank pārstāvis Uldis Zandars, pēdējā gada laikā visi Baltikums Asset Management klientu aktīvi tika pārvesti Baltikums Bank trasta pārvaldīšanā.

Baltikums Bank grupā ietilpst Baltikums Bank AS, Baltikums Luxembourg S.A., BB Broker Systems SIA, Baltikums International SIA, CityCap Service SIA, Kamaly Development UAB, ZapDvina Development SIA; Rostman Ltd. un Pils Pakalpojumi SIA. Baltikums Bank grupai ir filiāle Kiprā un biroji Maskavā, Sanktpēterburgā, Almati, Kijevā, Baku un Luksemburgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK pieprasījusi informāciju no Austrijas uzrauga par Vienna Insurance Group

LETA, 14.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērtējot apdrošināšanas uzņēmuma Vienna Insurance Group ieceri iegādāties apdrošināšanas AS Baltikums, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieprasījusi informāciju no Austrijas uzrauga par Vienna Insurance Group, lai pārliecinātos par uzņēmuma brīvā kapitāla pietiekamību, finansiālo stabilitāti un plānotās līdzdalības iegūšanas finansiālo pamatotību.

Pēc tam FKTK varēs lemt par atļaujas sniegšanu Vienna Insurance Group iegūt būtisku līdzdalību apdrošināšanas sabiedrībā Baltikums, informēja FKTK pārstāve Elīna Avotiņa.

Lēmums FKTK jāpieņem 60 darba dienu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas. Paziņojumu par Vienna Insurance Group plānu iegādāties apdrošinātāju Baltikums FKTK saņēma 20.augustā.

Kā ziņots, jūlija beigās Vienna Insurance Group noslēdza līgumu par apdrošinātāja Baltikums 100% kapitāla daļu iegādi.

"Baltikums" ir nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība, kam pašlaik ir 8% tirgus daļa. Tādējādi uzņēmums Latvijas apdrošināšanas tirgū ierindojas 6.vietā. Apdrošināšanas sabiedrībai ir filiāles arī Lietuvā un Igaunijā. 2014.gadā uzņēmums noslēdzis līgumus par apdrošināšanas prēmijām vairāk nekā 20 miljonu eiro apmērā. Baltikums pērn strādāja ar 743 057 eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc nesenajiem notikumiem saistībā ar ABLV Bank rodas jautājums, kas notiks ar bankas meitasuzņēmumiem, kuri māteskompānijai līdz šim pelnīja diezgan ievērojamas naudas summas, trešdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

ABLV Asset Management un ABLV Capital Markets valdes priekšsēdētājs Leonīds Kiļs stāsta, ka patlaban plāns ir nodot ABLV klientu aktīvus AS Baltic International Bank, veikt rebrendingu un atrast kompānijai investoru. «Tam ir jābūt investoram, kurš teiks: puiši, jums ir lielisks bizness, un mani tas interesē,» viņš saka, piebilstot, ka «12 gadu laikā ABLV Asset Management ir nopelnījis 20 miljonus eiro (pēc nodokļu nomaksas). Šī peļņa ir salīdzināma ar daudzu vidēja izmēra Latvijas banku peļņu. Tas tiešām ir labs bizness.»

Fragments no intervijas

Vai ABLV pašlikvidācijas procesā tiks izpārdotas arī visas bankas meitaskompānijas, tajā skaitā ABLV Asset Management?

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

PNB bankas otrā pensiju līmeņa plānus pārvaldīs bankas Citadele meitas uzņēmums

Db.lv, 04.11.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk "PNB Asset Management" pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plānus "Daugava", "Gauja" un "Venta" pārvaldīs banka "Citadele" meitas uzņēmums "CBL Asset Management".

Pārņemot savā pārvaldībā "PNB Asset Management" pensiju plānu dalībnieku uzkrājumus un piedāvājot zemāku komisijas maksu kā līdz šim, "CBL Asset Management" kopumā pārvalda pensijas 18,4 % dalībniekiem no kopējā pensiju 2. līmeņa dalībnieku skaita.

"PNB Asset Management" ieguldījumu plānos uz 29. oktobri bija 63 603 dalībnieku, savukārt "CBL Asset Management" - 174 180 dalībnieki. Kopā "CBL Asset Management" pārvalda 237 783 dalībnieku pensijas uzkrājumus - 716 miljonu eiro apmērā.

"CBL Asset Management" pārņem savā pārvaldībā "PNB Asset Management" trīs pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plānus saistībā ar "PNB Asset Management" darbības pārtraukšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Finasta Asset Management saņem licenci alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai

Žanete Hāka, 19.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi izsniegt licenci alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai IPAS Finasta Asset Management un reģistrēt tās dibināto slēgto alternatīvo ieguldījumu fondu Core Property Fund, informē FKTK.

Iepriekš Finasta Asset Management saņēmusi FKTK ieguldījumu pārvaldes sabiedrības licenci, tagad tai ir vēl viena licence – alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai.

Pašlaik šī ir jau trešā licence, ko FKTK izsniegusi alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai.

Licences saņemšana sabiedrībai ļaus diversificēt savu pakalpojumu klāstu, izmantojot jaunus, ieguldījumu risinājumus, ko sniedz alternatīvo ieguldījumu tirgus, skaidro Finasta Asset Management pārstāvji.

Savukārt Core Property Fund ir nekustamā īpašuma fonds, kas veiks ieguldījumus Latvijā, attīstot nekustamo īpašumu projektus un piesaistot profesionālus attīstītājus un būvniekus. Fonda darbības termiņš ir 10 gadi un tas ir paredzēts profesionāliem ieguldītājiem. Fonda turetājbankas funkciju veiks AS Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK atļauj vairāku ieguldījumu fondu pārrobežu apvienošanu

Žanete Hāka, 02.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome deva atļauju IPAS INVL Asset Management pārvaldīto atvērto ieguldījumu fondu apvienošanai.

FKTK ļāvusi apvienot Finasta Obligāciju fonds, Finasta Sabalansētais fonds un UAB INVL Asset Management (Lietuva) pārvaldītā harmonizētā atvērtā ieguldījumu fonda Finasta Umbrella Fund apakšfondu Finasta Emerging Europe Bond, informē FKTK.

IPAS INVL Asset Management nodrošinās fondu ieguldītāju informēšanu, kā arī ieguldījumu apliecību atpakaļpirkšanu vai maiņu pret cita fonda ieguldījumu apliecībām pēc pieprasījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Finasta atvērs pārstāvniecību Latvijā

Elīna Pankovska, 17.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju banka Finasta, paplašinot savu darbību Baltijas reģionā, šogad Latvijā atvērs pārstāvniecību un pārstāvēs visu Finasta grupu.

«Pēdējā laika pasaules ekonomikas attīstības tendences ir ievērojami samazinājušas Latvijas investīciju un privātbaņķieru pakalpojumu tirgu. Konkurences vide ir paplašinājusies un kļuvusi ļoti labvēlīga jauniem dalībniekiem. Mēs šo iespēju izmantosim,» norāda bankas izpilddirektors Andrius Barštys.

Galvenais Latvijas pārstāvniecības mērķis būšot meklēt labākās iespējas ieiešanai vietējā tirgū. Pārstāvniecības personāla komandu ir plānots veidot no Latvijas Krājbankas iegādāto uzņēmumu darbiniekiem. Komandu vadīšot Deniss Novikovs, kurš šobrīd ieņem Latvijas Krājbanka Investīciju pārvaldes vadītāja amatu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neiesaistīšanās aktīvā mājokļu kreditēšanā iepriekšējos gados Komercbankai Baltikums ļāvusi 2008. gadu pabeigt ar peļņu 3.66 miljonu latu apjomā, kas ir par 83 % lielāka nekā pirms gada.

"Šādi rezultāti 2008. finanšu gadā, kad pasauli un Latviju plosa nebijusi krīze un nestabilitāte, ir iespējami, pateicoties labi izstrādātajai bankas darbības. Komercbanka Baltikums ir viena no nedaudzajām Latvijas bankām, kas konsekventi darbojas izvēlētajā nišā. Tā tika izvēlēta, jau dibinot banku 2001. gadā. Bankas pamatdarbības virziens ir starptautiskās tirdzniecības un jūras pārvadājumu uzņēmējdarbības finansēšana, kā arī turīgu privātpersonu apkalpošana. Šāda stratēģija, kā arī konservatīva pieeja risku pārvaldībai nodrošina bankai labus peļņas rādītājus un sniedz drošības sajūtu šajos smagajos laikos," skaidroja Komercbankas Baltikums valdes priekšsēdētājs Aldis Reims.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ieguldījumu plānu Klasika pievieno Finasta konservatīvajam ieguldījumu plānam

Žanete Hāka, 14.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas saskaņojuma un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras atļaujas saņemšanas, IPAS Finasta Asset Management noslēdzis ieguldījumu plāna Finasta pensiju plāns Klasika pievienošanu Finasta konservatīvajam ieguldījumu plānam.

Kā liecina uzņēmuma paziņojums, abiem pensiju plāniem ir konservatīva līdzekļu ieguldīšanas stratēģija un plānu apvienošana dos iespēju sasniegt labākus ienesīguma rezultātus un samazināt ar ieguldījumu plānu darbību saistītās izmaksas.

Investīciju pārvaldes akciju sabiedrība Finasta Asset Management Latvijā darbojas kopš 2002.gada un šobrīd pārvalda četrus pensiju 2.līmeņa plānus, trīs pensiju 3.līmeņa ieguldījumu plānus, trīs atvērtos ieguldījumu fondus, kā arī privāto un institucionālo klientu individuālos ieguldījumu portfeļus

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Bijušie parexieši tiek pie Latvijas lielākā slēgtā pensiju fonda pārvaldes

Ieva Mārtiņa, 16.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar bijušā Parex Asset Management vadītāja Roberta Idelsona jauno darba vietu – Krievijas komercbanku M2M saistītā Latvijā reģistrētā M2M Asset Management pārvaldīs daļu no Pirmā slēgtā pensiju fonda finanšu portfeļa.

M2M Asset Management ir noslēdzis līgumu ar a/s Pirmais slēgtais pensiju fonds, kura pensiju plānā tiek uzkrāts Latvenergo un Lattelecom darbinieku 3. līmeņa privātās pensijas kapitāls, par fonda finanšu portfeļa pārvaldīšanu 15 miljonu latu apjomā.

M2M Asset Management valdes priekšsēdētājs Edgars Makarovs, kurš šā gada sākumā atstāja amatu Citadele Asset Management, pauda gandarījumu, ka Pirmais slēgtais pensiju fonds ir uzticējis savu līdzekļu pārvaldi. Viņš minēja, ka kompānijas mērķis ir aktīvi pārvaldīt uzticētos līdzekļus, nodrošinot klientam iespējami labāko ienesīguma un riska attiecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Krājbanka pārdevusi Pirmo atklāto pensiju fondu Finastai

Žanete Hāka, 07.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Krājbanka izbeigusi savu līdzdalību AS Pirmais atklātais pensiju fonds, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Krājbanka pārdevusi visas tai piederošās 250 tūkstošus AS Pirmais atklātais pensiju fonds akcijas investīciju grupas AB Finasta Holding uzņēmumam AB Bankas Finasta.

Aprīlī Krājbanka noslēdza līgumu ar sabiedrību AB Finasta Holding par AS Pirmais atklātais pensiju fonds akciju pārdošanu. Vēlāk līgumam pievienojās AB Bankas Finasta.

Līgums noslēgts, realizējot Snoras finanšu grupas izstrādāto stratēģiju, kas paredz, ka visu Snoras grupas (kurai pieder arī Krājbanka) investīciju aktīvu pārvaldīšanu nodrošina investīciju grupa Finasta Holding, tādējādi optimizējot piedāvāto investīciju pakalpojumu attīstību Latvijas un Lietuvas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Banka Finasta kļuvusi par biedru visās NASDAQ OMX Baltijas fondu biržās

, 03.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Finasta ir apstiprināta par biedru NASDAQ OMX Baltijas fondu biržās Tallinā, Rīgā un Viļņā. Finasta kļuvusi par divdesmit sesto uzņēmumu, kuram piešķirts vienotā Baltijas biedra statuss.

„2008.gada maijā banka Finasta ieguva darbības licenci un tagad gatavo dokumentus, lai iegūtu licenci finanšu pakalpojumu sniegšanai. Vienotā biedra statuss Viļņas, Tallinas un Rīgas fondu biržās ir viens no soļiem, kas nodrošina, ka jau tuvākajā laikā jaundibinātā banka klientiem piedāvās augstas kvalitātes pakalpojumus darījumos ar vērspapīriem,” norāda Dalius Kaziunas, bankas Finasta direktors.

Bankas Finasta biržas biedra tirdzniecības kods visās NASDAQ OMX Baltijas biržās ir FBN.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas biržai pievienosies Rietumu Asset Management

Žanete Hāka, 28.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1.septembra AS Rietumu Asset Management IPS Rietumu Asset Management Cash Reserve Fund apakšfondi - Rietumu Asset Management Cash Reserve Fund-USD un Rietumu Asset Management Cash Reserve Fund-EUR tiks iekļauti NASDAQ OMX Riga Baltijas regulētā tirgus Ieguldījumu fondu sarakstā.

Kā informē birža, AS Rietumu Asset Management IPS atvērtais ieguldījumu fonds Rietumu Asset Management Cash Reserve Fund ir reģistrēts Latvijā un dibināts kā fonds ar diviem apakšfondiem - Rietumu Asset Management Cash Reserve Fund-USD un Rietumu Asset Management Cash Reserve Fund-EUR. Katram apakšfondam ir sava ieguldījumu politika un sava pamata valūta. Abi apakšfondi tiks iekļauti regulētā tirgū, un to līdzekļi tiks ieguldīti īstermiņa un vidēja termiņa finanšu instrumentos.

Rietumu Bankas valdes loceklis Rolfs Fulss norāda, ka jaundibinātais fonds optimāli papildināja bankas piedāvāto ieguldījumu produktu klāstu, ierindojoties tādu produktu vidū kā, piemēram, depozīti un subordinētie aizdevumi. Šis fonds būs interesants tiem ieguldītājiem, kas ir orientēti uz investīcijām ar augstu stabilitātes līmeni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Ar Latvijas mežu zemi grib piesaistīt pensiju fondu uzmanību

Jānis Šķupelis, 13.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Institucionālajiem investoriem nu ir iespēja ieguldīt Latvijas mežu zemē, stāsta AIFP Baltic Asset Management akcionārs un valdes loceklis Fredriks Zetterstroms. Viņš norāda, ka «lētas naudas» gadi radījuši situāciju, kurā dominē nereālistiskas cerības un uzpūsti novērtējumi. Tas arī esot viens no iemesliem, kādēļ reāli aktīvi, piemēram, mežu zeme, varētu būt visai laba izvēle ieguldījumiem ilgtermiņā.

Savukārt BDO Law partnere Vita Liberte, kura ir sniegusi juridisko atbalstu minētā līdzekļu pārvaldnieka licencēšanas gaitā, vērš uzmanību uz augošo pieprasījumu pēc alternatīvajiem ieguldījumiem. Būtiski esot, lai ieguldījuma veikšanas process ir pēc iespējas saprotamāks un caurspīdīgāks. Jo vairāk Latvijā būs tirgus dalībnieku, kas šo priekšnoteikumu izpildi var piedāvāt, jo nopietnāks spēlētājs Latvija būs globālajā finanšu tirgū, teic V. Liberte.

Īsumā – kas ir AIFP Baltic Asset Management un kādi ir uzņēmuma darbības mērķi?

F.Z.: AIFP Baltic Asset Management ir Latvijā pirmais licencētais alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks, kas savu darbību uzsācis no nulles. Alternatīvie ieguldījumi no tradicionālajiem galvenokārt atšķiras ar to, ka tās nav investīcijas tikai un vienīgi tradicionālajos vērtspapīros, bet tie var būt arī ieguldījumi, piemēram, nekustamajā īpašumā un tādos atvasinātajos instrumentos kā derivatīvi. AIFP Baltic Asset Management mērķis ir būt ieguldījumu pakalpojumu sniedzējam institūcijām, kas, veicot ilgtermiņa ieguldījumus nišas tirgos, ir ieinteresētas gūt zema riska peļņu. Mēs cenšamies meklēt ieguldījumu iespējas, kuras, iespējams, uzreiz nav saskatāmas. Pirmais AIFP Baltic Asset Management reģistrētais un pārvaldītais fonds Baltic ForestlandFund I veic specializētas investīcijas meža zemes aktīvos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas investīciju pārvaldības sabiedrības Lords LB Asset Management fonds Lords LB Special Fund V bijušā Preses nama teritorijā Rīgā investēs vairāk nekā 200 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Lords LB Asset Management preses pārstāvis Vītauts Matulēvičs.

Zemesgabalu 5,8 hektāru platībā kopā ar tajā esošajām ēkām uzņēmums par 16,8 miljoniem eiro iegādājies no AS Latvijas kuģniecība. Tas būs lielākais biroju telpu attīstības projekts Baltijas valstīs, un viens no pirmajiem uzņēmuma soļiem reģionālās paplašināšanās virzienā.

«Tā kā mūsu fondu aktīvi un to apmēri konsekventi turpina pieaugt, mēs meklējam jaunus investīciju virzienus. Šis projekts Rīgā ir viens no pirmajiem soļiem, veicot investīcijas citā ģeogrāfiskajā tirgū nekustamo īpašumu attīstības jomā. Tā ir uzņēmuma pirmā investīcija komerciālā nekustamā īpašuma attīstībā ārpus Lietuvas,» informēja Lords LB Asset Management direktors Doms Kačinsks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Konkurences padome vērtēs Vienna Insurance Group un AAS Baltikums apvienošanos

Žanete Hāka, 14.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) saņēmusi ziņojumu par apvienošanos, kuras ietvaros Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāle, Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāle un SIA Compensa Services) iegūst izšķirošu ietekmi pār AAS Baltikums, informē KP.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Uzņēmumi, kas varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, aicināti sazināties ar KP.

Lai aizsargātu apvienošanās dalībnieku komercinformāciju par to darbības plāniem, KP mājas lapā tiek publicēti tikai apvienošanās darījumā iesaistīto uzņēmumu nosaukumi. Plašāku informāciju par apvienošanās darījuma būtību var izvēlēties sniegt paši apvienošanās dalībnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas uzņēmuma Baltikums AAS akciju paketi ir iegādājusies Austrijas apdrošināšanas sabiedrība Vienna Insurance Group AG (VIG), informē kompānija.

AAS Baltikums ir dibināta 1998. gadā, lielākie tās akciju turētāji ir BBG AS (80%) un Baltikums Bank AS (19%). Tā ir viena no pirmajām apdrošināšanas sabiedrībām Latvijā, nodrošinot nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un aizņemot 8% vietējā tirgū. Šobrīd sabiedrības 250 darbinieki strādā 38 Latvijas pilsētās, kā arī Viļņā.

«Mums ir plašs aģentu un brokeru tīkls, labi attīstīti produktu pārdošanas kanāli, stabils kolektīvs un pieredzējuši ilggadēji speciālisti. Aizvadīto 2014. gadu uzņēmums noslēdza ar vairāk nekā 20 milj. EUR parakstīto bruto prēmiju apmēru,» uzņēmumu raksturo Baltikums AAS valdes priekšsēdētājs Eduards Reinicāns. «Esmu pārliecināts, ka Baltikums AAS iekļaušanās pieredzes bagātajā VIG grupā pavērs mums jaunas attīstības iespējas un nodrošinās starptautisku pieredzi ikvienam tās darbiniekam. VIG plāno aktīvi izmantot vietējo speciālistu zināšanas un pieredzi. Nekādas izmaiņas neskars mūsu klientus, visas līdz šim brīdim noslēgtās apdrošināšanas polises paliek spēkā,» komentē Eduards Reinicāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Krājbanka pārdos ieguldījumu uzņēmumus Finasta Holdingam

Ieva Mārtiņa, 09.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Krājbanka noslēgusi līgumus ar Finasta Holding par bankai piederošo Ieguldījumu pārvaldes sabiedrības LKB Krājfondi, Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība LKB Asset Management, Pirmā atklātā pensiju fonda un Renesource Capital akciju pārdošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru