Finanses

Atpirks visas «Latvijas balzama» akcijas

Valters Paiders [email protected], 12.03.2003

Jaunākais izdevums

Latvijas Balzama kontrolpaketi ir iegādājies starptautiskā koncerna S.P.I. grupa uzņēmums S.P.I. Distilleries B.V., teikts uzņēmuma paziņojumā Rīgas Fondu biržai.

Saskaņā ar uzņēmuma sniegto informāciju, S.P.I. Distilleries B.V. ir pārņēmis SIA NTBDC LB īpašumā esošos 49.95 % Latvijas balzama akciju, vienlaikus noslēdzot līgumu ar citiem Latvijas balzama akcionāriem par akciju iegādi no citiem vērtspapīru tirgus dalībniekiem. Līdz ar to, S.P.I. Distilleries B.V. īpašumā nonāks vairāk nekā 50 % no Balzama akciju skaita un saskaņā ar pastāvošo likumdošanu S.P.I. Distilleries B.V. būs jāizsaka obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums, kas, saskaņā ar uzņēmuma pausto, tikšot veikts jau tuvākajā laikā.

Db jau rakstīja, ka ārpusbiržas tirgū šogad tika veikti apjomīgi tiešie darījumi, kuros Db konstatēja arī lielāko akcionāru maiņu. Tas nobremzēja akciju tirdzniecības aktivitāti, taču izskatās, ka peripetijas ap Balzama akcijām tikai tagad sāksies.

Patlaban vienas Balzama akcijas cena Fondu biržā ir 55 santīmi par akciju. Uzņēmuma akcijas cena pēdējos pāris gadus ir svārstījusies 35 - 40 santīmu diapazonā. Citāda aina paveras, analizējot uzņēmuma bilances vērtību (pašu kapitāls attiecināts pret akciju kopskaitu). Vienas akcijas vērtība, rēķinot šādi ir 1.55 Ls.

"Šo faktu vērtēju ļoti pozitīvi," Db pauda Baltijas Tranzītu bankas finanšu eksperts Jānis Neimanis. "Šis jaunums ir pozitīvs gan Balzama akcijām, gan arī tirgum kopumā, jo pierāda, ka Latvijā likumdošana tiek ievērota," piebilst eksperts, pieļaujot, ka šis fakts varētu likt aizdomāties dažam labam vietējam investoram.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī tradicionālā balzama recepte, kurā izmantotas 16 dažādas zālītes, ja ticam uzņēmumā paustajam, palikusi nemainīga vairāku desmitgažu garumā, gan Latvijā, gan pasaulē ievērojamus pārdošanas apjomus piedzīvo balzama jaunākais «brālis» - balzams ar upeņu garšu. Db.lv devās noskaidrot, kā tas tiek ražots.

Rīgas Melno balzamu «saprot» un novērtē pašmāju tirgū, taču, lai virzītu balzamu ārvalstīs, nevar iztikt vien ar seno balzama leģendu un stāstiem par teju medicīnisko ietekmi. Stāsts par balzama «pilināšanu» klāt ikvakara tējai vairs nedarbojas, Db.lv stāstīja Latvijas Balzama (LB) pārdošanas daļas vadītājs Justs Dzedons. Tagad balzams tiek pozicionēts kā dzēriens gados jauniem cilvēkiem un kā dzēriens, kas dzerams dažādos kokteiļos. «Vecmāmiņa Krievijā to balzama pudeli tējā varbūt «pilinās» trīs gadus, bet mēs vēlamies piesaistīt tādus pircējus, kas patērē vairāk,» viņš skaidroja. «Eksporta tirgos apzināti komunicējam citādāk – mērķējam uz gados jauniem pircējiem, vairāk runājam par to, ka, izmantojot balzamu, var gatavot dažādus kokteiļus, piemēram, ar karstu sulu,» norādīja J. Dzedons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 9. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 09.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 203 334.32 Ls, līdz 270 472.24 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ventspils naftas, Latvijas Kuģniecības akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Grindeka akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas balzama akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 37 444.17 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 104 922.16 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 125 727.91 Ls. Darījumi, kas tika noslēgti biržas Centrālajā tirgū veidoja 2 378.00 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 118 447.26 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 57 022.84 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.71%, sasniedzot 298.98 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 1.69%, sasniedzot 185.28 punktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 8. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 08.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 25 213.42 Ls, līdz 67 137.92 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Liepājas metalurga, Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ventspils naftas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 40 782.78 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 15 610.87 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 10 744.27 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 61 424.42 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 19 499.92 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 1.18%, sasniedzot 296.87 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.27%, sasniedzot 182.2 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 0.65% jeb par 0.01 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 1.54 Ls. Ar Latvijas balzama akcijām tika veikti 34 darījumi, kuros tika tirgotas 12 427 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1938. gadā ražotā Rīgas Melnā Balzama pudele ar numuru 88 jau vairākās paaudzēs tiek nodota mantojumā Lietuvas diplomāta Joza Brediķa ģimenē.

Brediķu ģimenes tradīcija ir nodot senā dzēriena speciālizlaiduma pudeli ģimenes vecākajam bērnam, un šobrīd tā atrodas pie mantinieces Vācijā. Uz krūkas norādīts par Grand Prix balvu Parīzē 1937. gadā.

Līdz stāsta uzticēšanai Dienas Biznesam ģimenei nebija skaidrs, kurā gadā pudele ražota, vien bija zināms, ka tas noticis pirms Otrā pasaules kara.

A/S Latvijas balzams skaidro, ka Lietuvas vēstniekam dāvinātā un vēlāk ģimenē pārmantotā balzama krūka ir ražota 1938. gadā rīdzinieka Alberta Volfšmita fabrikā – Volfšmita Rauga fabrika, degvīna dedzinātava, spirta rektifikācijas un destilācijas akciju sabiedrība, secina uzņēmumā.

Latvijas balzama arhīvā atrodama ļoti līdzīga, teju ekvivalenta balzama krūka no 1938. gada, vienīgais – tā marķēta ar pašmāju akcīzes nodokļa marku. Vēstniekam dāvinātā krūka bijusi eksporta tirgum paredzēta, tādēļ informācija uz etiķetes lasāma angļu valodā, apskatot Brediķu ģimenes foto, skaidro Latvijas balzams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir maz ticams, ka nākamajā gadā akciju cenas sagaida straujš uzplaukums, taču Money CNN eksperti ir atraduši 10 akcijas, kurām ir perspektīva augt pat, ja tirgi neaugs.

Kods: MA

Tirgus kapitalizācija: 30 miljardi dolāru

Ienākumi 2008. gadā: 5 miljardi dolāru

P/E attiecība: 18*

Dividenžu ienesīgums: 0.3 %

Tādam no patērētājiem atkarīgam uzņēmumam kā MasterCard 2009. gads bijis pārsteidzoši labs. Tomēr sliktākajā ekonomiskajā stāvoklī kopš Lielās Depresijas laikiem, MasterCard ne tikai izdevies palielināt ienākumus par 1 % triju ceturkšņu laikā (jo patērētāji kredītkartes lieto vairāk), bet arī palielināja operatīvo peļņu par 24 % (palielinot komisijas maksas un samazinot mārketinga izmaksas). Tas notika tad, kad patērētāji netērējās. Tomēr patlaban ir zīmes, ka maciņi atkal varētu tikt atvērti. Viens faktors, kas par to liecina, ir – MasterCard darījumu skaits ir pārstājis kristies. Tas nozīmē, ka MasterCard ienākumi pieaugs, uzskata analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 18. martā

Valters Paiders [email protected], 18.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 656 700.07 Ls, līdz 315 636.41 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ventspils naftas, Latvijas Gāzes akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Latvijas balzama akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas balzama akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 35 393.43 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 246 510.60 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 33 732.38 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 64 767.68 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 26 880.97 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir samazinājusies par 0.24% noslīdot līdz 246.11 punktiem,savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.54%, sasniedzot 175.43 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 4.00% jeb par 0.05 Ls, līdz 1.30 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 46 darījumi, kuros tika tirgotas 23 006 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 4. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 04.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 138 141.53 Ls, līdz 84 409.57 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ventspils naftas, Latvijas Gāzes akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Ogres akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas balzama akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 39 558.20 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 44 829.23 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 22.14 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 47 230.34 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 41 204.63 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.29%, sasniedzot 287.45 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.89%, sasniedzot 181.36 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien nemainījās, tādējādi akcijas vidējā svērtā cena saglabājās 1.54 Ls par akciju. Ar Latvijas balzama akcijām tika veikti 24 darījumi, kuros tika tirgotas 11 847 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 17. martā

Valters Paiders [email protected], 17.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien pieauga par 82 954.52 Ls, līdz 972 336.48 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ogres, Rīgas kuģu būvētavas akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Latvijas balzama akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Kaijas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 42 425.25 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 907 668.63 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 22 242.60 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 91 648.65 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 79 502.70 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 1.52%, sasniedzot 246.69 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien nav mainījies, paliekot pie 174.49 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien samazinājās par 2.34% jeb par 0.03 Ls, līdz 1.25 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 44 darījumi, kuros tika tirgotas 23 603 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 28. martā

Valters Paiders [email protected], 28.03.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 34 103.52 Ls, līdz 589 145.05 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ditton pievadķēžu rūpnīcas, Ogres akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Latvijas balzama akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 46 119.57 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 521 222.93 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 21 802.55 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 75 953.80 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 6 870.53 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 5.49%, sasniedzot 286.27 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.75%, sasniedzot 179 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien nemainījās un bija 1.50 Ls. Kopumā ar uzņēmuma akcijām tika veikti 36 darījumi, kuros tika tirgotas 10 898 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 30. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 30.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 332 179.97 Ls, līdz 308 343.73 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas Kuģniecības, Latvijas balzama, Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Latvijas balzama akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas tiltu akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 14 197.43 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 284 504.36 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 9 641.94 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 28 316.32 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 32 057.38 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir samazinājusies par 0.24% noslīdot līdz 322.67 punktiem,savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir samazinājies par 0.21%, sasniedzot 191.39 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas Kuģniecības akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 3.57% jeb par 0.01 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 0.29 Ls. Ar Latvijas Kuģniecības akcijām tika veikti 13 darījumi, kuros tika tirgotas 13 594 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas Melnā balzama jubilejas etiķetes dizaina konkursam pieteikti 50 darbi

Lelde Petrāne, 04.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Melnā balzama jubilejas etiķetes dizaina konkurss guvis plašu atsaucību, saņemot 50 jubilejas etiķetes variantus, kas izstrādāti augstā kvalitātē un atbilstoši konkursa prasībām.

Ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš ir reģistrējies sociālajā tīklā Facebook, ir iespēja nobalsot par iesniegtajām etiķetēm Rīgas Melnā balzama Facebook lapā līdz 8. jūlija plkst. 00:00.

Publiskais un žūrijas balsojums noteiks 15 labākās etiķetes, kas būs apskatāmas publiskā izstādē Rīgas centrā jūlija beigās.

Iesniegto darbu autori sacentīsies par iespēju laimēt galveno balvu – iespēju izvietot savu ideju uz produkta, kā arī 1000 eiro naudas balvu.

Facebook lapas TOP5 labākās etiķetes tiks paziņotas Rīgas Melnā balzama Facebook lapā pirmdien, 9. jūlijā, savukārt kopējais labāko etiķešu autoru saraksts būs zināms 16. jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Latvijas balzams rada jaunu produktu, lai ieietu Amerikas tirgū

Lelde Petrāne, 03.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Viena no lielākajām ambīcijām ir ieiet Amerikas tirgū,» stāstot par A/S Latvijas balzams jauno produktu, uzsver uzņēmuma pārstāvis Māris Kalniņš.

Papildinot Rīgas Melnā Balzama dzērienu līniju, A/S Latvijas balzams sācis ražot jaunu – ķiršu balzama versiju. Tādējādi uzņēmums plāno kāpināt dzēriena pārdošanas apjomus kā pašmāju, tā arī eksporta tirgos, tai skaitā tuvākajos gados būtiski augt ASV un Lielbritānijā.

Jaunā – ķiršu – garša esot izvēlēta, ņemot vērā Upeņu balzama veiksmes stāstu un arī balstoties uz jaunākajām patēriņa tendencēm pasaulē - patērētāji dod priekšroku saldākām dzērienu garšām un mazākam alkohola daudzumam. Taču atšķirībā no upenes, kas ir zināma Eiropā, ķirsis ir pazīstams globāli – tā garšu sapratīs gan šeit Latvijā, gan aiz okeāna, spriež uzņēmumā. Balzams patlaban ir pieejams 35 pasaules tirgos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 2. maijā

Valters Paiders [email protected], 02.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 24 522.05 Ls, līdz 283 821.68 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ventspils naftas, Latvijas Gāzes akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Rīgas kuģu būvētavas akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ventspils naftas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 18 878.56 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 252 754.56 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 12 188.56 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 54 749.24 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 26 432.92 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 1.65%, sasniedzot 328.01 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.60%, sasniedzot 192.53 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien samazinājās par 0.65% jeb 0.01 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 1.53 Ls. Ar Latvijas balzama akcijām tika veikti 13 darījumi, kuros tika tirgotas 1 058 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 10. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 10.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 134 216.40 Ls, līdz 136 255.84 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ventspils naftas, Latvijas Kuģniecības akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Ventspils naftas akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 42 907.78 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 66 234.82 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 27 113.24 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 93 949.84 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 24 497.42 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 1.96%, sasniedzot 304.83 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.24%, sasniedzot 185.73 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien nemainījās un bija 1.54 Ls. Ar Latvijas balzama akcijām tika veikti 24 darījumi, kuros tika tirgotas 5 957 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 11. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 11.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

UZMANĪBU BIRŽAS APSKATA LASĪTĀJIEM!!

Tehnisku iemeslu dēļ ikdienas biržas apskats Db-Online nebūs pieejams līdz 28. aprīlim. Atvainojos lasītājiem par sagādātajām neērtībām!

Valters Paiders

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 13. maijā

Valters Paiders [email protected], 13.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 316 907.64 Ls, līdz 1 474 894.02 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas Kuģniecības, Rīgas transporta flotes, Ventspils naftas akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Latvijas balzama akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 31 515.28 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 1 442 807.74 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 571.00 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 1 018 732.40 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 902 924.07 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.73%, sasniedzot 378.52 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir samazinājies par 1.30%, sasniedzot 204.59 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas Kuģniecības akcijas, kuru vērtība šodien samazinājās par 6.06% jeb 0.02 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 0.31 Ls. Ar Latvijas Kuģniecības akcijām tika veikti 24 darījumi, kuros tika tirgotas 38 558 akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 29. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 29.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 1 030 558.77 Ls, līdz 640 523.70 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Latvijas Kuģniecības, Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Ventspils naftas akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 26 275.82 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 581 796.54 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 32 451.34 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 60 373.70 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 6 353.60 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 1.02%, sasniedzot 323.45 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.31%, sasniedzot 191.8 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 0.65% jeb par 0.01 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 1.55 Ls. Ar Latvijas balzama akcijām tika veikti 19 darījumi, kuros tika tirgotas 2 717 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 30. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 30.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 820 885.21 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 548 847.18 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 2 233.40 Ls līdz 107 799.51 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valsts 5 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 624 149.94 Ls apjomā. Apgrozījums ar šiem vērtspapīriem veidoja 76.03% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir kāpusi par 1.08 % līdz 268.61 punktam, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 0.53 % līdz 570.88 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 102 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 69 029.76 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 15 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 741 738.57 Ls. Šodien 1 tiešajā darījumā tika tirgoti vērtspapīri 10 116.88 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Ventspils naftas akcijām. 20 darījumos tirgoja 20 765 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien samazinājās par 5.52 % jeb par 9 santīmiem, līdz 1.54 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 3. augustā

Valters Paiders [email protected], 03.08.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 67 069.53 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums samazinājās par 580 794.90 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 388 695.33 Ls līdz 60 847.41 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva SAF Tehnikas akcijas, ar kurām šodien tika noslēgti darījumi 41 859.05 Ls apjomā. Apgrozījums ar akcijām veidoja 62.41% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 1.72 % līdz 255.46 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.29 % līdz 603.15 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 57 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 16 552.30 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 11 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 48 640.73 Ls. Šodien 3 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 1 876.50 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijām. 14 darījumos tirgoja 20 432 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien pieauga par 3.33 % jeb par 1 santīmu, līdz 0.31 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 22. decembrī

Valters Paiders [email protected], 22.12.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 1 047 609.53 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 477 782.51 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju ir pieaudzis par 112 751.09 Ls sasniedzot 224 591.95 Ls. Lielāko ieguldījumu akciju tirgus apgrozījumā deva Valsts 1 gada parādzīmes. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 242 925.00 Ls apjomā.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.55 % līdz 224.10 punktam, savukārt akciju cenu indekss RICI ir noslīdējis par 0.83 % līdz 479.70 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 89 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 32 255.10 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 20 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 674 643.76 Ls. Šodien 6 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 340 710.67 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Ventspils naftas akcijām. 13 darījumos tirgoja 1 357 akcijas. Vidējā svērtā akcijas cena šodien nemainījās un bija 1.30 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 19. maijā

Valters Paiders [email protected], 19.05.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien bija 1 027 473.02 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju kopējais apgrozījums palielinājās par 770 272.58 Ls. Akciju tirgus apgrozījums šāsdienas sesijas laikā, salīdzinot ar iepriekšējo sesiju samazinājās par 18 697.53 Ls līdz 52 858.89 Ls. Lielāko ieguldījumu vērtspapīru tirgus apgrozījumā šodien deva Valsts 10 gadu obligācijas. Ar tām šodien tika noslēgti darījumi 488 312.11 Ls apjomā. Apgrozījums ar šiem vērtspapīriem veidoja 47.53% no kopējā vērtspapīru tirgus apgrozījuma.

Rīgas Fondu biržas kapitalizācijas indeksa Dow Jones RSE vērtība šodien ir samazinājusies par 0.43 % līdz 261.19 punktiem, savukārt akciju cenu indekss RICI ir pieaudzis par 1.06 % līdz 572.67 punktiem.

Nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien notika 86 darījumi, segmenta kopējais apgrozījums sasniedza 41 924.19 Ls. Ārpusbiržas tirgū šodien tika reģistrēti 18 darījumi, kopējam apgrozījumam sasniedzot 985 468.29 Ls. Šodien 2 tiešajos darījumos tika tirgoti vērtspapīri 80.54 Ls vērtībā.

Visaktīvākā tirdzniecība šodien tika reģistrēta ar Rīgas transporta flotes akcijām. 13 darījumos tirgoja 21 561 akciju. Vidējā svērtā akcijas cena šodien pieauga par 5.00 % jeb par 1 santīmiem, līdz 0.21 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 25. jūnijā

Valters Paiders [email protected], 25.06.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 331 390.53 Ls, līdz 1 185 658.23 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas Gāzes, Latvijas Kuģniecības, Latvijas balzama akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Saudeks akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 10 491.15 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 1 175 167.08 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 26 154.08 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums palielinājās par 22 223.66 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 0.31%, sasniedzot 351.68 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.85%, sasniedzot 198.42 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas Gāzes akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 1.08% jeb par 0.06 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 5.62 Ls. Ar Latvijas Gāzes akcijām tika veikti 6 darījumi, kuros tika tirgotas 785 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 30. maijā

Valters Paiders [email protected], 30.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 116 455.57 Ls, līdz 55 167.85 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Rīgas transporta flotes, Ditton pievadķēžu rūpnīcas, Latvijas balzama akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Rīgas kuģu būvētavas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 12 943.12 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 42 224.73 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 26 350.87 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 10 217.98 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir samazinājusies par 1.18% noslīdot līdz 339.94 punktiem, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir samazinājies par 0.28%, sasniedzot 195.56 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Rīgas transporta flotes akcijas, kuru vērtība šodien nemainījās un bija 0.14 Ls. Ar Rīgas transporta flotes akcijām tika veikti 16 darījumi, kuros tika tirgotas 19 072 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 7. aprīlī

Valters Paiders [email protected], 07.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien samazinājās par 42 485.07 Ls, līdz 41 924.50 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Latvijas Kuģniecības, Ventspils naftas akcijas, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Ventspils naftas akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 36 814.26 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 2 322.84 Ls lielu apgrozījumu. Darījumi, kas tika noslēgti biržas Centrālajā tirgū veidoja 2 787.40 Ls lielu apgrozījumu.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 41 924.50 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 5 305.84 Ls. RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 2.08%, sasniedzot 293.42 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.19%, sasniedzot 181.71 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien samazinājās par 0.65% jeb 0.01 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 1.53 Ls. Ar Latvijas balzama akcijām tika veikti 29 darījumi, kuros tika tirgotas 11 584 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

RFB tirdzniecības sesijas apskats 5. maijā

Valters Paiders [email protected], 05.05.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais Latvijas vērtspapīru tirgus apgrozījums šodien palielinājās par 41 544.95 Ls, līdz 325 366.63 Ls. Biržas nepārtrauktajā tirgū šodien izcēlās Latvijas balzama, Ventspils naftas, Liepājas metalurga akcijas, biržas tiešo darījumu segmentā lielākie darījumi tika veikti ar Valmieras stikla šķiedras akcijām, savukārt ārpusbiržas tirgū visapjomīgākie darījumi tika reģistrēti ar Saldus naftas bāzes akcijām.

Akciju tirdzniecība nepārtrauktajā tirgū par mainīgām cenām šodien veidoja 8 444.38 Ls, darījumi ārpusbiržas tirgū šodien veidoja 302 472.25 Ls lielu apgrozījumu. Šodien notikušo tiešo darījumu apgrozījums bija 14 450.00 Ls.

Akciju tirgus apgrozījums Rīgas Fondu biržā šodien sasniedza 23 385.02 Ls. Salīdzinot ar iepriekšējo tirdzniecības sesiju, kopējais apgrozījums samazinājās par 31 364.22 Ls . RFB cenu indeksa RICI vērtība šodien ir pieaugusi par 3.43%, sasniedzot 339.27 punktus, savukārt RFB kapitalizācijas indekss DowJones šodien ir pieaudzis par 0.58%, sasniedzot 193.65 punktus.

Nepārtrauktajā tirgū šodien visaktīvāk tika tirgotas Latvijas balzama akcijas, kuru vērtība šodien pieauga par 0.65% jeb par 0.01 Ls, akcijas vidējai svērtajai cenai sasniedzot 1.54 Ls. Ar Latvijas balzama akcijām tika veikti 18 darījumi, kuros tika tirgotas 708 akcijas

Komentāri

Pievienot komentāru