Bankas

Bijušajiem Nothern Rock priekšniekiem piespriež naudas sodus un aizliegumus

Žanete Hāka, 13.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Diviem bijušajiem Nothern Rock vadītājiem piespriests naudas sods un aizliegums par nepatiesu ziņu sniegšanu saistībā ar hipotekāro kredītu summām, raksta Yahoo News.

Apvienotās Karalistes Finanšu pakalpojumu iestāde (FSA) piespriedusi valsts īpašumā esošās bankas bijušajam vadītājam Deividam Beikeram 504 tūkstošu mārciņu sodu un veikt jebkādas funkcijas šajā bankā. Savukārt bijušajam kredītu direktoram Ričardam Barklajam piespriests sods 140 tūkstošu mārciņu apmērā un aizliegts veikt jebkādas būtiski ietekmējošas funkcijas šajā institūcijā.

Regulators uzsvēra, ka, uzzinot par to, ka 2007. gada sākumā hipotekāro kredītu uzskaitē iztrūka informācijas par 1917 kredītiem, D. Beikers šo informāciju nenodeva tālāk un piekrita šādai rīcībai nesniegt informāciju par kredītiem. FSA piebilda, ka R. Barklajs nenodrošināja, ka informācija par cipariem ir korekta, neskatoties uz signāliem jau agrīnā stadijā.

Abi bankas pārstāvji pilnībā atzina savu vainu un sadarbojās izmeklēšanas laikā. Rezultātā D. Beikers saņēma 30 % mazāku sodu, kas sākotnēji bija paredzēts 720 tūkstošu mārciņu apmērā, ja viņš nesadarbotos. Savukārt R. Barklaja sods sākumā bija paredzēts 300 tūkstošu mārciņu apmērā.

FSA norādījis, ka bankas hipotekāro kredītu cipari būtu palielinājušies par 50%, ja tie tiktu atspoguļoti pareizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visi Parex bankas klientu konti un noguldījumi ir drošībā, jo uzsākot Parex bankas restrukturizācijas procesu, tika rūpīgi izanalizēti iespējamie riski un ieguvumi.

Tā, reaģējot uz izskanējušo informāciju par atsevišķu Parex mazo akcionāru gatavošanos sūdzēt banku tiesā, norāda Parex bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis. «Banka neredz pamatu prasībām un spekulācijām par to iespējamo ietekmi uz bankas darbību, uz kurām norādījuši bankas mazākuma akcionāri,» tā viņš.

Db.lv jau ziņoja, ka Parex akcionāri Šveicē un ASV – East Capital Asset Management Aktiebolag un Firebird Funds – jau pieņēmuši darbā juristus, lai izvērtētu iespējas vērsties tiesā un iesaldēt jaunās Citadele bankas kontus

Komentāri

Pievienot komentāru