Tirdzniecība un pakalpojumi

Biļešu servisa īpašnieks iegādājies vairākuma daļas divās Polijas kompānijās

Db.lv, 30.04.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biļešu tirgotāja SIA "Biļešu serviss" īpašnieks Igaunijas "Piletilevi Group" iegādājies vairākuma daļas divās Polijas biļešu tirdzniecības kompānijās - "Kicket" un "Biletomat", informē kompānijā.

Līdz ar šo darījumu "Piletilevi Group" piederēs 77% akciju iegādātajos uzņēmumos, bet kompānijas līdzdalības apmērs līdz 2026.gadam pieaugs līdz 83,8%.

Darījumam piesaistīts SEB aizdevums. Darījuma summa netiek atklāta.

Darījums noslēgts 30.aprīlī Polijas galvaspilsētā Varšavā.

"Piletilevi Group" līdzīpašnieks un izpilddirektors Svens Nūtmans norāda, ka šobrīd lielākās ieguldītās investīcijas Piletilevi Group vēsturē dos iespēju apvienotajam uzņēmumam Polijā tuvākajā laikā kļūt par tirgus līderi. "Šobrīd mūsu uzdevums ir efektīvi savienot iegādātos uzņēmumus un mūsu esošo uzņēmumu GoOut Poland, lai Piletilevi Group un jauno partneru labākie tehniskie risinājumi un funkcionalitāte pēc iespējas ātrāk sasniegtu visus mūsu klientus," sacīja Nūtmans.

Viņš piebilda, ka biļešu tirdzniecības kompānijas parādīšanās ar ietekmi Polijas tirgū sniegs organizatoriem finansiālo drošību, papildinās konkurenci un piedāvās daudzveidīgāku kultūras pasākumu izvēli plašākai auditorijai. "Biļešu tirdzniecības sistēma, kas ir vienota starp tīkla valstīm un kurai ir vienoti standarti, būtiski uzlabos kultūras pasākumu biļešu pārdošanu starptautiskā līmenī," sacīja Nūtmans, papildinot, ka līdz šim piedāvātie nosacījumi pasākumu rīkotājiem paliks spēkā arī pēc uzņēmumu apvienošanās.

Pēc Nūtmana teiktā, iegādāto Polijas uzņēmumu biļešu tirdzniecības platformas tehnoloģiskais līmenis ir ļoti labs un paātrinās arī Piletilevi Group jaunās platformas pabeigšanu, kurā uzņēmums investējis gandrīz sešus miljonus eiro. Piletilevi jaunā biļešu pārdošanas platforma tiks pabeigta 2025. gada pirmajā pusē.

Kā norāda Kicket izpilddirektors Macejs Vartačs (Maciej Wartacz) un Biletomat izpilddirektors Konrāds Kubačevskis (Konrad Kubaczewski), Polijas uzņēmumu, kuri pievienojās Piletilevi Group tīklam, vadītāji, partnerība ar Piletilevi Group, kas kļuvusi par lielāko spēlētāju Centrāleiropā, nodrošinās uzņēmumu turpmāku attīstību un iespējas piedāvāt pasākumu organizatoriem vēl efektīvāku atbalstu pasākumu mārketingā un biļešu tirdzniecībā. "Mēs ar Konrādu esam pazīstami vairāk kā 6 gadus, un mūsu abpusējais nodoms vienmēr ir bijis apvienot un konsolidēt nozari Polijā. Pateicoties Piletilevi Group un BaltCap privātā kapitāla fondam, mēs beidzot varam to īstenot un kļūt par otro lielāko biļešu tirgotāju Polijā, tirgū, kur pārdoto biļešu vērtība pārsniedz 1 miljardu eiro gadā." sacīja Vartačs.

"Piletilevi Group" pieder Nūtmana kontrolētajai investīciju kompānijai "EastCom Capital" un privātajam investīciju fondam "BaltCap".

Jau ziņots, ka "Biļešu serviss" 2022.gadā strādāja ar 1,105 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,1 reizi vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī uzņēmums guva peļņu 365 757 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš. Finanšu dati par 2023.gadu vēl nav publiskoti.

Uzņēmums reģistrēts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 28 450 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru