Jaunākais izdevums

http://db.lv/uploads/ck/images/Clipboard02(189).jpg

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Point plāno kāpināt produkcijas eksportu par 30%

Jānis Rancāns, 19.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksājumu karšu apstrādes sistēmu un to risinājumu izstrādātāja Point Transaction Systems produkcijas eksports uz citām valstīm, salīdzinot ar aizvadīto gadu, šogad pieaugs par 30%, prognozē uzņēmums.

Pērn Point programmatūras eksporta apgrozījums uz ārvalstīm veidoja aptuveni 378 tūkstošus latu, liecina uzņēmuma paziņojums.

Uzņēmuma programmatūras pamata eksporta tirgus ir Skandināvijas un arī pārējās Baltijas valstis. «Pamatā strādājam Skandināvijas tirgum un nodrošinam Point Lietuvas un Igaunijas birojus, taču esam iesaistīti arī vairākos starptautiskos projektos un, protams, apkalpojam arī dažādas norēķinu un maksājumu sistēmas Baltijā,» norāda Point Transaction Systems Baltijas valstu vadītājs Agris Štikāns.

Galvenokārt uzņēmums eksportē maksājumu karšu terminālu programmatūru, kā arī ar to saistītās komponentes – dažādus serverus, uzskaites un atskaišu sistēmas un maksājumu plūsmas koncentratori.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Point Transaction Systems vadītāju Agri Štikānu

Lelde Petrāne, 14.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild maksājumu karšu apstrādes sistēmu un risinājumu izstrādātāja Point Transaction Systems vadītājs Agris Štikāns:

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Esmu strādājis dažādus darbus - gan par administratoru televīzijā, gan par datoru inženieri, gan par krāvēju rūpnīcā. Vienā saulainā dienā, sēžot Esplanādē uz soliņa un sapņojot par nākotni, pie sevis noteicu, es gribētu strādāt IT nozarē, bet, lai tas būtu saistīts ar kādu ierīču programmēšanu. Pēc kāda laika mani uzmeklēja un piedāvāja darbu POINT.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Point Latvijas apgrozījums pērn pieaudzis par 5%

Sanita Igaune, 29.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksājumu karšu terminālu un risinājumu izstrādātājs Point Transaction Systems 2010. gadu Latvijā ir noslēdzis ar 1,675 milj. Ls apgrozījumu, kas ir par 5% vairāk nekā 2009.gadā.

Lietuvā uzņēmuma apgrozījums bija 1,011 milj. Ls, bet Igaunijā – 268 tūkst. Ls. Point kopējais Baltijas uzņēmumu apgrozījums pērn pieaudzis par 84%.

Darbības rezultātus ir izdevies sasniegt tāpēc, ka uzņēmums paplašinājis darbību kaimiņvalstu tirgū, DB paskaidro Point Baltijas valstu vadītājs Agris Štikāns. 2010.gada sākumā tika atvērta Point pārstāvniecība Lietuvā, bet Point filiāle Igaunijā tika atvērta 2010.gada oktobrī.

Kā vienu no būtiskākajiem 2010. gada notikumiem karšu maksājumu jomā Baltijā Point Baltijas valstu vadītājs Agris Štikāns atzīmē tirgotāju pāreju no iepriekšējās paaudzes kasu sistēmām uz čipkaršu norēķinu termināļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Mainīta Point Transaction Systems valde

Žanete Hāka, 12.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Point Transaction Systems mainīts valdes sastāvs, liecina paziņojums Lursoft.

No uzņēmuma valdes aizgājis Zviedrijas pilsonis Mikaels Rams un valdes priekšsēdētājs Jonas Rorsgards. Point Transaction Systems valdei pievienojušies Amerikas Savienoto Valstu pilsoņi Evans Marks Rotmans un Juns Kuans Alberts Liu, kurš ieņem valdes priekšsēdētāja amatu. Jāpiebilst, ka datorprogrammēšanas uzņēmuma valdē savus pienākumus turpina pildīt Agris Štikāns.

Point Transaction Systems, kas 2013. gadā nodrošināja 79 darbavietas, 2013. gadu aizvadījis veiksmīgi. Uzņēmums apgrozījis 4,905 miljonus eiro, nopelnot 661,392 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas, liecina Lursoft pieejamie dati. Uzņēmuma rentabilitātes rādītājs 2013. gadā sasniedza 21,64.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Point paplašinās, atverot filiāli Igaunijā

Lelde Petrāne, 21.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums, kas darbojas maksājumu karšu terminālu jomā, Point Transaction Systems atvēris uzņēmuma filiāli Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, tādējādi paplašinot savu darbību un nodrošinot pārstāvniecību visās trīs Baltijas valstīs.

Latvijā uzņēmums darbojas jau 12 gadus, bet Lietuvā pārstāvniecība tika atvērta pirms gada.

«Igaunija nav pilnīgi nezināms lauciņš mūsu uzņēmumam, jo Point vairākus gadus nodrošinājis Igaunijas klientus ar maksājumu karšu risinājumiem no Somijas. Vietējas filiāles atklāšana veicinās uzņēmuma turpmāko attīstību Igaunijas tirgū un nodrošinās vienotos pakalpojumu standartus visā Baltijā,» stāstīja Point Transaction Systems vadītājs Baltijas valstīs Agris Štikāns.

Savukārt Point Somijas biroja vadītāja Hanna Harjuvaara norāda, ka Point ienākšana Igaunijas tirgū ir stratēģisks solis, lai nostiprinātu pozīcijas Baltijas reģionā. «Pasūtījumu skaits elektronisko maksājumu risinājumu izstrādei no Igaunijas pieaug, tāpēc investīcijas filiāles atklāšanā palīdzēs nostiprināt ilgtermiņa attiecības ar klientiem un nodrošināt biznesa attīstību,» viņa piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Point Latvijā un Lietuvā nopelna vairāk nekā 100 tūkst. latu

Jānis Šķupelis, 15.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektronisko maksājumu risinājumu uzņēmuma Point Transaction Systems ( jeb Point) Latvijas un Lietuvas filiāles šā gada pirmajā pusgadā strādājušas ar 116 tūkst Ls lielu pelņu, informē uzņēmums.

Savukāt Point apgrozījums minētajās divās Baltijas valstīs sešu mēnešu laikā sasniedzis 821 tūkst. latu, kas gan ir par 2% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Pēdējā laikā Point grupa Latvijā īstenojusi tādus projektus kā OCTAmāti Neste uzpildes stacijās, pašapkalpošanās norēķinu automāti e-talonu iegādei un papildināšanai ar maksājumu kartēm un pašapkalpošanās norēķinu terminālu uzstādīšana DUS VIRŠI-A.

Point grupa ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Eiropā, kas darbojas elektronisko maksājumu risinājumu jomā. Point pārstāvniecības darbojas Apvienotajā Karalistē, Dānijā, Igaunijā, Somijā, Islandē, Latvijā, Lietuvā, Norvēģijā un Zviedrijā, kur kopumā ir nodarbināti ap 500 darbinieku. Pašreiz grupa apkalpo vairāk nekā 400 tūkst. maksājumu ierīču. Šobrīd Point pārstāvniecības Baltijā nodarbina 42 cilvēkus, informē uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Eiro ieviešana veicinājusi mazos veikaliņus aprīkot ar karšu termināliem

Žanete Hāka, 09.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar eiro ieviešanu vērojamas izmaiņas bezskaidras naudas norēķinu tirgū - par maksājumu termināļu uzstādīšanu aktīvi sākuši interesēties mazie tirgotāji, novērojis elektronisko maksājumu risinājumu izstrādātājs Point Transaction Systems.

2014.gada pirmajos trīs mēnešos jaunus maksājumu termināļus tikai Point sistēmā uzstādījuši par 16% vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā periodā, turklāt lielākā daļa jauno līgumu ir tieši mazo tirgotāju segmentā. Tirdzniecības vietu skaits, kurās pieņem maksājumu kartes, ir audzis ik gadu par apmēram 10%. Tā 2013. gada beigās Latvijā tādu iespēju piedāvāja 10,6 tūkstoši tirgotāju (gada laikā pieaugums par 11%), bet pāreja uz eiro piespieda uzstādīt maksājumu termināļus arī lielai daļai tādu tirgotāju, kas līdz šim vilcinājās piedāvāt pircējiem norēķināties ar karti, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Pēc Point Transaction Systems rādītājiem, pašreiz pieprasījums pēc POS termināļiem ir vērojams visos segmentos, tostarp pieaug interese pēc ierīču īstermiņa nomas, kā arī pēc termināliem, kas ir integrēti ar kasi un nodrošina precīzu un augstu pircēju apkalpošanas ātrumu, jo kasierim pirkuma summa terminālī nav jāieraksta manuāli – tas notiek automātiskā režīmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Eiropā aizvien populārāki bezkontakta maksājumu termināļi

Sanita Igaune, 28.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezskaidras naudas norēķinu iespējas attīstās strauji un šobrīd Eiropā uzvaras gājienu piedzīvo tā sauktas bezkontakta maksājumu tehnoloģijas – norēķini ar karti notiek tikai un vienīgi pieskaroties sensoram termināli un neievadot PIN kodu. Tuvāko gadu laikā tās sola arī Latvijā, sagaida e-maksājumu risinājumu uzņēmums Point Transaction Systems.

«Darījums ar vienu pieskārienu pircējiem nozīmē būtisku laika ietaupījumu, bet tirgotājiem galvenie ieguvumi ir īsākas rindas, iespēja apkalpot vairāk cilvēku un tā rezultātā – pieaug klientu apmierinātība un darījumu apjoms,» skaidro Point vadītājs Baltijas valstīs Agris Štikāns.

Bezkontakta maksājumu risinājumi paredzēti darījumiem, kas nepārsniedz noteiktu summu – patlaban Lielbritānijā tās ir 15 mārciņas, bet, kad tos ieviesīs Latvijā, tie varētu būt 10 Ls, Lietuvā – 30 liti, bet Igaunijā aptuveni 15 eiro.

Lai veikalā norēķinātos par pirkumu klientam būs tikai jāpieliek karte ar bezkontakta funkciju vai maks, kurā tā atrodas, pie termināla un acumirklī maksājums būs veikts – bez PIN koda ievadīšanas. Savukārt, ja pirkuma summa būs lielāka par noteikto limitu, pārdošana kļūst par standarta viedkartes un PIN koda darījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Point kļūst par Verifone

Lelde Petrāne, 19.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Point Transaction Systems, elektronisko maksājumu risinājumu nodrošinātājs, maina zīmola nosaukumu uz Verifone, tādejādi pilnībā pabeidzot iekļaušanos Verifone grupā, liecina medijiem sniegtā informācija.

Turpmāk visās trīs Baltijas valstīs līdzīgi kā citur pasaulē uzņēmums darbosies ar zīmolu Verifone.

Baltijas tirgū Point strādā 15 gadus un pašreiz apkalpo aptuveni 15000 tūkstošus maksājumu ierīču. Korporācija Verifone uzņēmumu ir iegādājusies 2011.gadā un zīmola maiņa esot loģisks solis kompānijas struktūras harmonizēšanā.

«Jau trīs gadus esam daļa no Verifone,» uzsver SIA Verifone Baltic (iepriekš Point Transaction Systems) direktors Agris Štikāns. «Zīmola nomaiņas mērķis ir optimizēt organizācijas struktūru, lai paaugstinātu darba efektivitāti, kā rezultātā produktu aprite notiks straujāk un jaunās Verifone maksājumu ierīces sasniegs vietējos tirgotājus ātrāk. Kā servisa organizācijai mūsu funkcijas nemainās un klienti nekādas neērtības līdz ar zīmola nomiņu neizjutīs,» viņš skaidro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pasākumi veicina pieprasījumu pēc bezvadu maksājumu termināliem

Elīna Pankovska, 27.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielie šīs vasaras pasākumi kā Dziesmu un deju svētki un gaidāmais jauno izpildītāju konkurss Jaunais Vilnis veicinājuši pieprasījumu pēc portatīvajiem norēķinu termināliem.

Vasaras mēnešos interese par portatīvajiem norēķinu termināliem no tirgotāju puses pieaugusi par 21%, informē norēķinu terminālu risinājumu izstrādātājs un pakalpojumu sniedzējs Point Transaction Systems.

«Izbraukuma tirdzniecība, vasaras kafejnīcas pasākumu laikā un vēlme piemēroties klientu ērtībām un iespējai norēķināties ar karti pat pludmalē ir noteicošais faktors šovasar, tādēļ arī mēs izjūtam izteiktāku interesi par bezvadu terminālu iegādi un nomu,» norāda Point pārdošanas vadītājs Ints Dimiņš.

Point pārstāvis atzīmē, ka īpaši vasaras sezonā bezvadu termināli palīdz nodrošināt servisu, jo aptuveni 40% līdz 55% no visiem maksājumiem tiek veikti ar karti, to īpaši iecienījuši ārzemju tūristi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Elektroniskos maksājumus izmaiņas kases aparātu kārtībā neietekmēs

Elīna Pankovska, 06.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau zināms, ka kases aparātu lietotājiem vairs nebūs obligāti jāslēdz rakstiskus līgumus ar apkalpojošajiem dienestiem par kases aparātu apkalpošanu, bet elektroniskos maksājumus jaunā kārtība neietekmēs.

SIA Point Transaction Systems Pakalpojumu direktors Atis Kļavis uzskata, ka jaunā kārtība noteikti atvieglos uzņēmēju administratīvo slogu. Visu šo gadu garumā uzņēmēji apzinājušies, ka šāds apkalpošanas serviss nepieciešams, tāpēc no kases aparātu apkalpošanas uzņēmēji noteikti neatteiksies.

«Kas attiecas uz elektroniskajiem maksājumiem, tos jaunā kārtība neietekmēs, jo maksājumu karšu pieņemšanas iekārtas nav jāsertificē VID un to apkalpošanas pakalpojumu uzņēmējs var saņemt gan savā pieņēmējbankā, gan vēršoties pie pakalpojumu sniedzēja,» norāda A.Kļavis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

78% mazo tirdzniecības vietu Rīgā pieņem maksājumu kartes

Žanete Hāka, 24.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

78% aptaujātajās mazajās tirdzniecības vietās, salonos un kafejnīcās ir pieejami POS termināļi. Liecina elektronisko maksājumu karšu termināļu pakalpojumu sniedzēja Point Transaction Systems ikgadējais pētījums.

Lai gan mazie veikalnieki norāda, ka neesošs maksājumu terminālis nav iemesls, lai pie viņiem neiepirktos, tomēr atzīst, ka pircēji gandrīz vienmēr pirms pirkuma apvaicājas, vai varēs norēķināties ar maksājuma karti.

Vaicājot, kādas termināļa īpašības ir vissvarīgākās ar to strādājot, respondenti atzina, ka vissvarīgākā ir ātra transakciju apstrāde, iespēja to pielāgot tirdzniecības vietas apstākļiem un liels izgaismots ekrāns (45%), otra svarīgākā funkcija – iespēja termināli integrēt ar kasi (21%).

Aptaujas laikā tika apsekotas Rīgas populārākās mazo veikalnieku tirdzniecības vietas - posmā no Marijas un Merķeļa ielai līdz A.Čaka un Tallinas ielas krustojumam. Aptaujāti tika 130 uzņēmumi - dažādas tirdzniecības vietas – kafejnīcas, pārtikas preču un apģērbu veikali. Tikai 22% no apmeklētajām tirdzniecības vietām nebija iespējas norēķināties, izmantojot maksājumu kartes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Caurlaides iebraukšanai Jūrmalā varēs nopirkt arī ar maksājumu kartēm

Lelde Petrāne, 23.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar rītdienu, 24. februārī – no pulksten 12.00, caurlaižu punktā Priedainē caurlaides vienreizējai iebraukšanai Jūrmalas pilsētas teritorijā varēs iegādāties, norēķinoties arī ar maksājumu kartēm.

Norēķiniem izmantojamas jebkuras bankas izsniegtās MasterCard, Maestro, Visa un Visa Electron kartes.

«Līdz ar jaunās norēķinu iespējas ieviešanu daudziem pilsētas viesiem iebraukt Jūrmalā būs ērtāk, jo nebūs vajadzīga skaidra nauda. Tāpat, iespējams, caurlaižu punktā samazināsies rindas, kas mēdz veidoties vasarā,» norāda Jūrmalas pilsētas domes Transporta un komunālo lietu komitejas priekšsēdētāja Marija Vorobjova.

«Terminālis uzstādīts tā, lai maksājumu ar karti varētu veikt ērti, neizkāpjot no automašīnas. Drošības nolūkā caurlaižu punktā darbojas videonovērošana,» viņa piebilst.

Norēķiniem ar maksājumu kartēm tiks izmantots SIA Point Transaction Systems uzstādītais VeriFone terminālis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svarīgu lomu tuvā nākotnē gatavojas ieņemt uzņēmējdarbība sociālajos tīklos, līdz ar ko radīsies pieprasījums pēc jauniem norēķinu veidiem. Jau tagad ievērību pasaulē ieguvuši eksperimenti ar jaunām finanšu sistēmām, kuras spēj iztikt bez banku sistēmas, kādu mēs to zinām.

Šādas tendences aplūkotas CAC Card Academy rīkotajā konferencē Rīgā, kurā galvenie sarunu temati ir saistīti ar elektronisko norēķinu un maksājumu karšu attīstību.

Kā skaidro First Data viceprezidente Līsa Volkere (Lisa Walker), tirdzniecībā pašlaik ir izveidojušies «perfektas vētras» apstākļi. Tirgotājiem šobrīd ir vairāk iespēju uzrunāt pircējus, izmantojot daudz dažādas platformas – sociālos medijus, viedtālruņus, planšetdatorus un dažādas lietojumprogrammas. Viņa norāda, ka mainās cilvēku iepirkšanās paradumi, līdz ar ko mainās arī apmaksas ekosistēma, kuru šobrīd veido ļoti daudz spēlētāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Jūrmalā uzstādīti trīs karšu termināļi iebraukšanas caurlaižu iegādei

Lelde Petrāne, 15.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilsētas viesu ērtībām, kuri Jūrmalā ierodas ar automašīnu, tagad uzstādīti trīs maksājumu karšu termināļi vienreizējo iebraukšanas caurlaižu iegādei, liecina informācija vietnē jurmala.lv.

Norēķinu karšu termināļus var atpazīt pēc norādēm - uz termināļiem ir norēķinu karšu uzlīmes. Maksājumiem izmantojamas jebkuras bankas izsniegtās MasterCard, Maestro, Visa un Visa Electron kartes. Šie termināļi domāti tikai maksājumiem ar karti.

Pirmais maksājumu karšu terminālis caurlaižu iegādes punktā Priedainē tika uzstādīts pagājušā gada februārī, un, tā kā cilvēki labprāt izmantoja iespēju norēķināties bez skaidras naudas, papildus tika uzstādīti vēl divi termināļi. Priedainē darbojas 13 caurlaižu iegādes automāti un trīs no tiem ir maksājumu karšu termināļi. Šovasar tiks uzstādīti vēl trīs, bet kopumā to skaitu plānots palielināt līdz desmit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

85% iedzīvotāju Latvijā priekšroku dod norēķiniem ar maksājumu kartēm

Gunta Kursiša, 18.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

85% iedzīvotāju prioritāri norēķinās ar maksājumu kartēm, savukārt svarīgākais šajos norēķinos ir transakciju ātrums, noskaidrots Drošu elektronisko maksājumu risinājumu izstrādātāja Point Transaction Systems veiktajā aptaujā.

Transakciju ātrumu kā vissvarīgāko POS termināļa funkciju nosauc 58% respondentu, otrajā vietā atstājot ērtas tastatūras nepieciešamību (25%).

Kā vismazāk svarīgā POS termināļa funkcija respondentu vidū tika norādīta nepieciešamība pēc liela un izgaismota displeja, tomēr šo kā vissvarīgāko funkciju atzinuši 11,1 % respondentu.

Tirgotāju vidū lielākā daļa jeb 56% respondentu uzskata, ka svarīgākā POS termināļa funkcija ir darbības ātrums, savukārt trešdaļa jeb 37% uzskata, ka liela loma ir arī ērtai tastatūrai, kas ievērojami samazina viena klienta apkalpošanā patērēto laiku. Mazsvarīgākā termināļa īpašība tirgotāju vidū ir tā dizains, tikai 7% tirgotāju atzīmēja šo POS termināļa funkcija kā nepieciešamu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto stāsts

Kas Tev jāzina 14. martā (atjaunots plkst.17.52)

Dienas Bizness, 14.03.2014

Pasaulē.

Krievijas akciju cenas un rublis sarūk; obligāciju ienesīgums rekordaugsts

Krievijas akciju tirgus indeksi piektdien saruka, turpinoties Rietumvalstu mēģinājumiem atrunāt Krieviju no Krimas reģiona aneksijas. Lasīt tālāk...

Foto: SXC

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas skolās obligāti būs jākārto riteņbraucēja tiesības. Uz Piektdienas intervijas jautājumiem šonedēļ atbild maksājumu karšu apstrādes sistēmu un risinājumu izstrādātāja Point Transaction Systems vadītājs Agris Štikāns. Laikraksta Dienas Bizness pielikumā lasiet interviju ar kādreizējo iekšlietu ministri Lindu Abu Meri, kā arī par Krievijas kapitāla aizplūšanu Ukrainas krīzes ietekmē.

Šīs un citas šodien aktuālākās un svarīgākās ziņas skatiet galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru