Bankas

Lloyds Banking Group 2009.gadā cietusi 6,3 miljardu zaudējumus

Lelde Petrāne, 26.02.2010

Jaunākais izdevums

Lloyds Banking Group Plc, Lielbritānijas lielākais hipotekāro kredītu devējs, paziņojusi par gada zaudējumiem, kas pārsniedz analītiķu prognozes, ziņo Bloomberg.

Lloyds pirmsnodokļu zaudējumi samazinājušies līdz 6,3 miljardiem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (4,9 miljardi latu) no 6,7 miljardiem mārciņu 2008.gadā, liecina Londonā bāzētās bankas paziņojums.

Bloomberg aptaujātie analītiķi bija prognozējuši mazākus zaudējumus, proti, 6,1 miljards mārciņu.

Tā sauktajos sliktajos kredītos grupa zaudējusi 24 miljardus mārciņu. Lielākais slikto kredītu apjoms nācis no Halifax Bank of Scotland, ko Lloyds pārņēma pagājušajā gadā.

Lloyds vadītājs Ēriks Daniels (Eric Daniels) norādījis, ka 2010.gadā gaidāma būtiska bankas darbības rezultātu uzlabošanās.

Viņš atteicies no 2009.gada piemaksas 2,3 miljonu mārciņu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lloyds plāno pasaulē lielāko akciju izpārdošanu

, 24.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānija banka Lloyds Banking Group plāno veikt līdz šim pasaulē lielāko akciju izpārdošanu, piedāvājot investoriem 36.5 miljardus bankas akciju par 0.37 sterliņu mārciņām katru, vēsta Guardian.

Lloyds mērķis ir savākt 13.5 miljardus mārciņu, kas bankai nepieciešami, lai uzlabotu savu bilanci pēc bankas HBOS pārņemšanas. Ja nauda tiks savākta, Lloyds varēs iztikt arī bez pievienošanās valdības aktīvu aizsardzības sistēmai.

Bankas akcionāri par plānoto akciju izpārdošanu balsos 26. novembrī. Tiek lēsts, ka plāns, visticamāk, tiks atbalstīts.

Patlaban valsts kontrolē ir 43% Lloyds akciju.

Db.lv jau vēstīja, ka pasaules rekordu ieguvis arī Lielbritānijas vadošo banku Royal Bank of Scotland un Lloyds nepieciešamās finansiālās palīdzības apjoms. Kopējais šo divu banku glābšanai novirzītais naudas apjoms ir 76 miljardi sterliņu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Lielbritānijas Lloyds 2010.gadā prognozē peļņu

Lelde Petrāne, 19.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Lloyds Banking Group Plc paziņojusi, ka šogad plāno atgriezties pie peļņas. Šādas cerības bankai radušās pēc labiem darbības rezultātiem šā gada pirmajās desmit nedēļās, vēsta Bloomberg.

Spēcīgais sniegums pirmajās desmit nedēļās esot saistīts ar labu ienākumu pieaugumu un stingri iegrožotām izmaksām.

Grupas prognozi, ka tā 2010.gadā strādās ar peļņu, kā iespējamu novērtējis arī Londonas Matrix Corporate Capital LLC analītiķis Endrjū Lims (Andrew Lim).

Lloyds 2008.gada janvārī noslēdza HBOS pārņemšanu, kas vēlāk noveda pie tās finanšu problēmām un Lielbritānijas valdības palīdzības.

Lloyds, kuras 41% pēc izglābšanas pieder valstij, pagājušajā gadā strādāja ar 6,3 miljardu mārciņu (4,88 miljardi latu) pirmsnodokļu zaudējumiem. Banka līdz šim kā atbalstu no valsts saņēmusi vairāk nekā 20 miljardus mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Lloyds Banking Group atkal atgriežas peļņā

Žanete Hāka, 04.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā pusgadā Lloyds Banking Group peļņa pirms nodokļiem sasniegusi 1,6 miljardus mārciņu (1,3 miljardus latu), raksta BBC News.

Peļņu galvenokārt veicināja kritums uzkrājumiem sliktiem kredītiem. Uzkrājumi samazinājās no 13,4 miljardiem mārciņu līdz 6,5 miljardiem mārciņu.

Kopējie Lloyds ieņēmumi pieauga par gandrīz trešdaļu – no 9,8 miljardiem līdz 12,5 miljardiem, savukārt izmaksas kritās par vairāk nekā vienu miljardu mārciņu, lielākoties samazinoties darba vietu skaitam.

Pirmajā pusgadā Lloyds uzņēmumiem kopā izsniedzis kredītus 23,7 miljardu mārciņu apmērā un 14,9 miljardus mārciņu hipotekārajos kredītos.

«Pirmais pusgads bija nozīmīgs pavērsiens grupai, jo tā atgriezās peļņā,» norāda Lloyds pārstāvji. «Neskatoties uz izaicinājumu pilno ekonomisko vidi, pamatbizness uzrādīja spēcīgus rezultātus un mēs turpinājām saskatīt pozitīvu impulsu galvenajos ienākumu posteņos.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lloyds banka paziņo par 5000 darbavietu samazināšanu

Vēsma Lēvalde, Db, 10.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu valdības kontrolētā Lloyds Banking Group (LBG) līdz 2010. gada beigām plāno samazināt ap 5000 darbavietām, ziņo Lielbritānijas prese.

LBG paziņojusi par izmaiņām gan banku, gan apdrošināšanas, gan mazumtirdzniecības struktūrvienību darbībā. Šo izmaiņu rezultātā līdz nākamā gada beigām kopējais grupā nodarbināto skaits saruks par aptuveni pieciem tūkstošiem.

Lloyds vadība norādījusi, ka cer samazināšanu veikt galvenokārt uz pagaidu darbinieku, līgumstrādnieku un ārzonās nodarbināto rēķina, maksimāli saglabājot darbavietas Lielbritānijā. LBG ir izveidota šī gada janvārī pēc tam, kad, kā jau Db rakstīja, Lielbritānijas valdībai nācās injicēt vairākus miljardus mārciņu valsts lielākajās finanšu institūcijās, ieskaitot HSBC-Lloyds TSB. Lielbritānijas valdībai pieder 43 % akciju LBG. Kopumā grupā bija nodarbināti aptuveni 13 tūkstoši cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Bargā ziema Lielbritānijas mazajiem uzņēmumiem izmaksājusi 7 miljardus

Lelde Petrāne, 16.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākās desmitgadēs bargākā ziema Lielbritānijas maziem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) izmaksājusi aptuveni 7,3 miljardus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (5,6 miljardi latu), atsaucoties uz Lloyds TSB Commercial datiem, vēsta Financial Times.

Apmēram septiņus no desmit mazajiem uzņēmumiem skārušas tādas problēmas kā darbinieku prombūtne un sliktāka tirdzniecība.

Tikai neliela daļa - 7% - uzņēmumu norādījusi, ka bargā ziema viņu darbībai ir palīdzējusi. Ziema palīdzējusi, piemēram, specializēto ziemas preču ražotājiem un tirotājiem, no kuriem daudzi izpārdevuši visus krājumus.

Turpretim četri no desmit uzņēmumiem bijuši spiesti pārtraukt darbību vai sniega dēļ bijuši uz laiku nesasniedzami. Līdzīgs skaits cietis no piegāžu traucējumiem. Piemēram, kompānija, kas nodarbojas ar automašīnu pārdošanu, Fleet Auction Group aplēsusi, ka bargā ziema tai izmaksājusi 100 tūkstošus Lielbritānijas sterliņu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijai, eirozonas lielākajai ekonomikai, jābūt gatavai sava AAA līmeņa reitinga samazināšanai, lai palīdzētu glābt vienotās valūtas zonu, uzskata Lloyds tirgus stratēģijas vadītājs Čārlzs Diebels (Charles Diebel), vēsta CNBC.

«Jūs esat pievienojušies šim klubam, un jums bija jāapzinās, ka ir saistības, kas nāk tam līdzi,» viņš teicis un piebildis: «Vācijai patiešām vajadzētu veikt izmaksu un ieguvumu analīzi, ko tas viņiem maksās, ja viņi nepalīdzēs.»

Kā norāda Lloyds pārstāvis, eirozonas «sabrukums» būtu kataklizmatisks scenārijs, bet Vācijas AAA reitinga samazināšana par vienu pakāpi - daudz reālāks scenārijs.

«Tas ir daudz labāk nekā tad, kad visa banku sistēma nokļūst nepatikšanās eiro sabrukuma dēļ,» viņš skaidrojis.

Kā vēstīts, Eiropas vienotā valūta šobrīd saskaras ar smagāko krīzi tās 12 gadu pastāvēšanas laikā - pēc Grieķijas, Īrijas un Portugāles glābšanas par «karstajiem punktiem» draud kļūt arī Itālija un Spānija. Tiekoties Briselē, eirozonas līderi mēģinās vienoties par otru Grieķijas glābšanas paketi un krīzes apturēšanas stratēģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Papildus finansiālā palīdzība, pēc kuras nule kā parādījuies nepieciešamība britu vadošajām bankām Royal Bank of Scotland un Lloyds, ir jauns pasaules rekords.

Tā norādījis Ēnu kanclers Džordžs Osborns (George Osborne). Otrdien Lielbritānijas banku sektorā notika ievērojamas pārmaiņas: divi no valsts vadošajiem aizdevējiem bija spiesti pieņemt drakoniskus noteikumus attiecībā uz prēmijām un aizdevumiem. Tāpat nācās pieņemt lēmumu, ka to biznesi tiks sadalīti un to daļa tiks pārdota konkurentiem.

A. Dārlings arī paziņojis par jaunu kapitāla iepludināšanu 5.7 miljardu sterliņu mārciņu apmērā Lloyds Banking Group.

Līdz ar to kopējais šo divu banku glābšanai novirzītais naudas apjoms ir 76 miljardi sterliņu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grūtībās nonākušo banku glābšana no valdību puses ir «acīmredzama kļūda», sacījis kompānijas Pointon York ekonomists Rodžers Naitingeils (Roger Nightingale), ziņo CNBC.

«Nedrīkst izpirkt brūkošus uzņēmumus, neraugoties uz to, vai tās ir bankas, vai nav,» sacījis Naitingeils, norādot: «Ikviens, kas uz to skatās tagad, nožēlo, ka viņi glāba šīs bankas.»

Vēl neesot par vēlu «izvilkt kontaktdakšu» un «izmest» šīs bankas.

Šos komentārus ekonomists izteicis laikā, kad izglābtais Lielbritānijas aizdevējs Lloyds Banking Group paziņojis par vadošu darbinieku nomaiņu. 41% no Lloyds pieder Lielbritānijas valdībai.

«Kad tiek paziņots par prēmijām, sabiedrība jūtas mazliet aizkaitināta,» teicis Naitingeils, norādot uz prēmijām vēl vienā valsts atbalstītā bankā - Royal Bank of Scotland.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Arī Fitch dod triecienu britu bankām

Jānis Rancāns, 13.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā reitingu aģentūra Fitch Ratings samazinājusi ietekmīgu Lielbritānijas banku reitingus.

Royal Bank of Scotland reitings samazināts no AA- līdz A, bet Lloyds Banking Group PLC piešķirts A+. Fitch savu lēmumu skaidro ar to, ka Lielbritānija varētu samazināt savu atbalstu bankām, vēsta BBC.

Db.lv jau vēstīja, ka 12 britu banku reitingus samazināja arī cita reitingu aģentūra – Moody’s Investors Service.

Moody's reitingus samazināja Lloyds, Royal Bank of Scotland, RBS, Nationwide, Santander UK un citām britu kredītiestādēm.

Arī šī aģentūra uzskata, ka pastāv pavisam neliela iespējamība, ka Lielbritānijas valdība atbalstītu šīs finanšu iestādes, ja tās nonāks grūtībās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Skotijas neatkarības gadījumā Royal Bank of Scotland un Lloyds darbību pārcels uz Angliju

LETA--AFP, 11.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daļēji nacionalizētās Lielbritānijas bankas Royal Bank of Scotland (RBS) un Lloyds Banking Group pārvietos savus reģistrētos birojus uz Angliju, ja Skotija nākamnedēļ notiekošajā referendumā nobalsos par atdalīšanos no Lielbritānijas, paziņojušas bankas.

Pozitīva balsojuma rezultātā «RBS uzskata, ka ir nepieciešams pārvietot bankas holdingkompāniju un tās galveno darbības institūciju uz Angliju», norāda banka.

Tādējādi RBS pievienojusies valsts glābtajai bankai Lloyds Banking Group, kas arī paziņojusi par iespējamiem plāniem pārvietot savu darbību no Skotijas uz Angliju.

RBS ir viena no vissmagāk cietušajām Lielbritānijas bankām globālās kreditēšanas krīzes laikā, un apmaiņā pret valsts finansiālu palīdzību Lielbritānijas valdības īpašumā nonāca 81% bankas akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Db viedoklis: Eiropa dalās, dalās, bet tā arī nesadalās

Didzis Meļķis, DB starptautisko ziņu redaktors, 18.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropa vispār dalās Eiropā un... Eiropā. Pārējās atšķirības mēdz būt pamatīgas, pat nesamierināmas, tomēr būtībā tas neko nemaina

Šodien, Skotijas referenduma dienā, kad tās iedzīvotājiem jābalso par jautājumu «Vai Skotijai vajadzētu būt neatkarīgai valstij?», nav viegli tiem, kam ir draugi gan «jā», gan «nē» nometnē. Tomēr smalkjūtīga paklusēšana, kamēr viņi paši savā starpā izlemj savas lietas, neder, jo skoti ir pirmie no vairākiem Eiropas kandidātiem uz valstisko pašnoteikšanos, kas tikuši tik tālu – līdz legāli saistošam referendumam. Lai ar kādu Eiropas karti – tādu pašu vai jau smalkāk diferencētu – mēs pamodīsimies rīt, tas būs atskaites punkts un nebeidzamu sarunu tēma arī visiem citiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālās vēlēšanu komisijas statistika liecina, ka starp Rīgas domes deputātu kandidātiem atrodams arī liels skaits dažādu uzņēmumu pārstāvju.

Tā vēlēšanās startē gan valdes priekšsēdētāji, gan valdes locekļi, gan direktori, gan citi augstākā līmeņa uzņēmumu darbinieki.

Lūdzām daļai no viņiem sniegt atbildes uz diviem jautājumiem:

1. Vai šis ir Jūsu pirmais starts politikā?

2. Kādēļ izlēmāt iet politikā? Kāda ir Jūsu motivācija un kādi ir plāni?

(Partijas sakārtotas secībā, kādā tās atrodamas cvk.lv)

Atbildes:

- Politisko partiju apvienība Saskaņas Centrs, Partija Gods kalpot Rīgai

Deņiss Jeļizarovs, dzimšanas gads: 1981, dzīves vieta: Rīga, tautība: nav norādīta

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja notiks atteikšanās no eiro, Eiropas banku sistēma būs gandrīz bankrotējusi, kas nozīmē, ka 16 valstu valūta «nevar un nedrīkst iet», atsaucoties uz kompānijas Evolution Securities Ltd. paziņojumu, vēsta Bloomberg.

«Ja no eiro atteiksies, un mēs atgriezīsimies pie pesetām, lirām, eskudo, drahmām un tā tālāk, devalvācijas sekos nekavējoties,»piezīmēs investoriem šodien norādījis Evolution banku izpētes vadītājs Arturo de Frias. Devalvācijas nozīmējot norakstīšanu, kuras lielums padarītu visu Eiropas banku sistēmu pilnīgi maksātnespējīgu.

Pēc viņa domām, atteikšanās no eiro radītu tik lielus postījumus, ka tas nemaz nav iespējams, tādēļ vienīgais ceļš uz priekšu Eiropai ir fiskālā savienība.

«Tas vienkārši ir pārāk vēlu,» viņš rakstījis, paskaidrojot: «Eiropā ir pārāk daudz pārrobežu investīciju, lai dotos atpakaļ pie nacionālajām valūtām.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

RBS samazinās darbaspēku vēl par 2 600

Valdis Vikmanis, 11.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Royal Bank of Scotland (RBS) paziņojusi par plāniem likvidēt 2 600 darba vietas.

Banka izplatītajā paziņojumā norāda, ka gada laikā no šobrīd esošajām 16 777 darbavietām tiks likvidētas 2 000 darba vietas apdrošināšanas struktūrvienībā, bet 600 privātpersonu apkalpošanas struktūrvienībā.

«Mēs smagi strādājam, lai restrukturizētu RBS un atmaksātu nodokļu maksātājiem viņu sniegto atbalstu, un darba vietu likvidēšana ir šī procesa smagākā daļa,» teikts bankas paziņojumā.

Db.lv jau ziņoja, ka Lielbritānijas valdība savu globālās finanšu krīzes skarto banku izdzīvošanai tērēja 850 miljardus sterliņu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skotijas neatkarība nozīmēs mārciņas cenas samazināšanos

Potenciālā Skotijas neatkarība tiek salīdzināta ar aisbergu, kurš bīstami pietuvojies Apvienotās Karalistes finanšu tirgiem. Proti, jaunākās aptaujas liecina, ka par Skotijas neatkarību no Lielbritānijas šobrīd gatavi balsot jau 51% skotu. Šāds scenārija pavērsiens ir visai negaidīts, jo ilgstoši tika uzskatīts, ka skotu nobalsošana būs vien formalitāte. Tiesa gan, pēdējo mēnešu laikā skotu nacionāļi guvuši nozīmīgus panākumus cīņā par nosacīti autonomā apgabala iedzīvotāju balsīm.

Referenduma datums ir noteikts 18. septembris un, ja Skotija patiešām atdalīsies, tad tas noteikti ietekmēs arī Apvienotās Karalistes finanšu aktīvu cenas. Visticamāk, saruks sterliņu mārciņas cena un vērtība samazināsies arī britu akcijām, jo tiks ievadīts šī reģiona tautsaimniecības paaugstinātas neskaidrības periods. Iespējama, piemēram, Lielbritānijas-Skotijas savstarpējo investīciju plūsmas apstāšanās vai pat kapitāla bēgšana no Skotijas. Nav arī izslēgts, ka šāds notikumu scenārijs nozīmētu politisko krīzi Apvienotajā Karalistē, kur potenciāli varētu krist valdība. Dažas investīciju bankas jau norādījušas, ka Skotijas atdalīšanās visai ticamu padarītu Apvienotās Karalistes reitinga samazināšanu un britu obligāciju cenu samazināšanos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Zviedru bankas atgūstas, samazinoties kredītu zaudējumiem

Žanete Hāka, 28.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas lielākajām bankām palīdzējusi ekonomikas atveseļošanās un slikto kredītu samazināšanās Baltijas reģionā pirmajā ceturksnī, kaut arī tiek prognozēts, ka izaugsme šogad būs vāja, raksta Reuters.

Pēc lielākās lejupslīdes kopš Otrā Pasaules kara, Zviedrija patlaban ir uz atveseļošanās ceļa. Patērētāju pieprasījums pieaug, un bezdarba līmenis nav tik augsts, kā iepriekš tika domāts.

«Ir skaidra tendence, ka kredītu zaudējumi samazinās ātrāk nekā gaidīts,» sacījis Credit Suisse analītiķis Andreass Hakansons.

Swedbank, Nordea, Handelsbanken un SEB šonedēļ ir publicējušas rezultātus, kas ir labāki nekā gaidīts.

Galvenais iemesls banku peļņas uzlabojumam ir aktīvu kvalitātes pieaugums, uzsver Lloyds un Deutsche Bank.

Swedbank un SEB jo īpaši pērn iedragāja smagā recesija Baltijā, kas veicināja pie miljardu dolāru vērtiem uzkrājumiem neatmaksātiem kredītiem. Savu artavu deva arī 4,9% lielais ekonomikas kritums Zviedrijā. Tomēr situācija ir uzlabojusies ātrāk nekā analītiķi gaidīja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ķīnas banka no troņa nogāž ASV

Žanete Hāka, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo reizi vēsturē žurnāla The Bankers veidotajā lielāko banku top 1000 pirmajā vietā iekļuvusi Ķīnas banka.

Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), par 15% palielinot kapitālu, gada laikā uzkāpusi no trešās uz pirmo vietu. Kopējais bankas kapitāls sasniedzis 160,6 miljardus ASV dolāru, tādējādi izspiežot no līdera titula Bank of America, kas nokritusi uz trešo vietu. Otro vietu spējusi noturējusi cita ASV banka JP Morgan.

Lielāko banku desmitniekā no Lielbritānijas iekļuvusi vien HSBC, gūstot ievērojamus ienākumus no Āzijas darījumiem. Vienīgā lielā Lielbritānijas banka, kas uzlabojusi savu darbību, ir Standard Chartered – tās peļņa pieaugusi par gandrīz 3%, kā rezultātā banka pakāpusies par vienu vietu augstāk līdz 33. vietai. Pārējo lielo Lielbritānijas banku - HSBC un Barclays - peļņa sarukusi, savukārt RBS un Lloyds turpina strādāt ar zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Resursu cenas

Nākamgad vidējo naftas cenu prognozē ap 86 ASV dolāriem

Jānis Šķupelis, 21.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikas vieglās jēlnaftas (WTI) cena nākamgad būs vidēji 86,36 ASV dolāri par barelu, liecina Reuters veiktā 33 tirgus analītiķu aptauja (aptaujas rezultātu mediāna).

Vēl novembrī līdzīgā aptaujā vidējā minētās markas jēlnaftas cena nākamajam gadam tika prognozēta pie 83,66 ASV dolāriem par barelu.

Lielākā daļa analītiķu norāda, ka nākamgad var straujāk augt pieprasījums pēc naftas un tās produktiem. Tā rezultātā saruks arī naftas uzkrājumi. «Sagaidām, ka naftas cena 2011. gada augs, jo ievērojami augs pieprasījums pēc naftas no attīstības valstu puses, samazināsies arī valstu uzkrātās naftas krājumi,» skaidro Lloyds Bank naftas tirgus eksperti.

«Kopumā sagaidām, ka pieprasījums pēc naftas tuvāko piecu gadu laikā augs vidēji par 6 līdz 7 milj. barelu dienā,» piebilst Deutsche Bank analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

17% pārtikušo britu labprāt emigrētu no Lielbritānijas

Gunta Kursiša, 11.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikušākie briti plāno «bēgt» no, pēc viņu domām, pārāk augsto nodokļu un lielā noziedzības līmeņa mocītās Lielbritānijas, turklāt britu visbiežāk nosautktais galamērķis ir Francija, atsaucoties uz britu bankas Lloyds TSB veikto aptauju, vēsta thelocal.fr.

17% no tiem britiem, kuru iekrājumi un investīcijas pārsniedz 250 tūkstošus Lielbritānijas mārciņu jeb 391 tūkstoti ASV dolāru, divu tuvāko gadu laikā labprāt vēlētos emigrēt. Pirms sešiem mēnešiem britu skaits, kuri vēlētos izbraukt no valsts, bija 14%.

Bankas veiktajā aptaujā atklājies, ka vispopulārākais galamērķis, uz kuru pārtikušākie briti labprāt emigrētu, ir Francija – uz turieni labprāt pārceltos 21% bankas aptaujāto. Tai seko Spānija (15%) un ASV (11%).

Trīs ceturtdaļas jeb 73% no aptaujātajiem norādīja, ka noziedzība Lielbritānijā ir lielāka problēma nekā citās attīstītās valstīs. 42% aptaujāto nosaukuši nodokļu paaugstināšanu kā vienu no iemesliem, kādēļ viņi vēlas pamest valsti, savukārt dzīves sadārdzināšanās bija iemesls, kādēļ pamest valsti vēlas 52% aptaujāto – iepriekš veiktajā aptaujā šo faktoru minēja vien 31%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Recesijai iztukšojot numuriņus, Īrijā pieaug «zombiju» viesnīcu skaits

Lelde Petrāne, 31.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tukšās un slēgtās viesnīcas Īrijā ir pierādījums vienai no smagākajām ekonomiskajām situācijām, kādu Īrija ir jebkad pārcietusi, raksta Bloomberg.

«Kad pieprasījums no uzņēmumu puses samazinājās un recesija padziļinājās, mums ļoti ātri kļuva skaidrs, ka mums ir milzīga problēma,» medijam stāstījis Īrijas Viesnīcu federācijas prezidents Pols Galahers.

Īrijas desmit gadus ilgā ekonomiskā uzplaukuma laikā tika atvērtas vismaz 200 viesnīcas. Klientu skaitam samazinoties, tas nozīmēja pārmērīgu piedāvājumu un parādu kalnu.

Īrijas viesnīcu noslogojums 2009.gadā samazinājās līdz 54%, kas bija zemākais līmenis kopš pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu sākuma, liecina viesnīcu federācijas dati. 2007.gadā, ekonomiskā uzplaukuma pašā virsotnē, šis rādītājs bija 64%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas brīvostā darbs atradies gan Loginova sievai, gan māsasdēlam, gan znotam

Dienas Bizness, 05.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas brīvostā darbs atradies trim ostas pārvaldnieka Leonīda Loginova radiniekiem, diviem bijušajiem ministriem, viena eksministra sievai un diviem patreizējās ostas valdes locekļu tuviniekiem, liecina ostas darbinieku saraksts.

Kā vēsta raidījums Nekā personīga, Rīgas brīvostas pārvaldnieka Loginova darbu pārrauga astoņi valdes locekļi, četri no valsts, četri no pašvaldības, taču «dzīvē» viss notiek savādāk. Valdes locekļi balso par Loginova izvirzīto darba kārtību un, lai izvairītos no liekas intereses, Loginovs valdes locekļiem sagādā dažādus materiālus labumus – iekārto to radiniekus darbā brīvostā, aizsūta mācībās uz Londonu, kā arī nopērk dzīvē tik nepieciešamo datortehniku.

Loginova māsasdēls Edijs Neilands nesen kļuvis par ostas pārvaldes meitasuzņēmuma Brīvostas flote direktora vietnieku. Šis uzņēmums pēdējā mēneša laikā nopircis trīs jaunus dienesta džipus. Ar paša auto no Loginovu dzimtas ostā brauc vienīgi pārvaldnieka znots – Toms Bērziņš, ostas vecākais būvinženieris. Par ģimenes locekļu iekārtošanu darbā pārvaldnieks nesarkst.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Banķieri: maksājiet prēmijas vai mēs aizejam

, 03.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas bankas Royal Bank of Scotland (RBS) direktori draud atkāpties, ja valdība liegs prēmiju 1.5 miljardu Lielbritānijas sterliņu mārciņu apmērā izmaksāšanu darbiniekiem investīciju vienībā, ziņo BBC.

Pēc kanclera Alistēra Dārlinga (Alistair Darling) sacītā, ka valdībai varētu būt veto tiesības attiecībā uz prēmiju summām, direktori konsultējušies ar juristiem.

Bankas juristi norāda, ka vadītājiem bija pienākums padarīt uzņēmumu, kura 70% pieder nodokļu maksātājam, konkurētspējīgu un tas var nozīmēt prēmiju līmeņa paaugstināšanu.

Savukārt Valsts kase paziņojusi, ka tā varētu iejaukties, ja tas būtu nodokļu maksātāju interesēs.

RBS par sniegumu 2009.gadā vēlas visas grupas ietvaros izmaksāt prēmijās līdz pat 2 miljardiem sterliņu mārciņu.

Pagājušajā gadā RBS prēmijās investīciju vienībā izmaksāja 900 miljonus sterliņu mārciņu un tagad tā vēlas palielināt šo summu līdz aptuveni 1.5 miljardiem. Investīciju baņķieriem esot nepieciešamas lielākas prēmijas, lai tie paliktu uzņēmumā un radītu tam lielāku peļņu. Ja bankas lielākie talanti aizies pie konkurentiem, tā kļūs mazāk pelnīt spējoša un nodokļu maksātājiem būs mazāka atdeve no tās investīcijām, norāda bankas vadība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Akciju cenas krītas, atjaunojoties tirdzniecības saspīlējumam starp ASV un Ķīnu

LETA--AFP, 01.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju cenas pasaulē ceturtdien lielākoties kritās, atjaunojoties tirdzniecības saspīlējumam starp ASV un Ķīnu, un drūmo noskaņojumu pastiprināja ziņas par recesiju Honkongā.

Analītiķi norādīja uz ziņu aģentūras «Bloomberg» rakstu, ka Ķīnas amatpersonas ir skeptiski nokaņotas par iespējamu ilgtermiņa tirdzniecības vienošanos ar ASV, kā investoru noskaņojumu pasliktinošu.

Negatīva ietekme bija arī tam, ka Čikāgas reģiona rūpniecības rādītājs samazinājies līdz četru gadu zemākajam līmenim.

Parīzes biržas indekss kritās pēc Francijas autobūvnieka PSA akcijas cenas ievērojamas samazināšanās, jo investorus nepārliecināja ierosinātā apvienošanās ar ASV un Itālijas uzņēmumu «Fiat Chrysler». Milānas biržā gan pieauga «Fiat» akcijas cena.

Londonas biržā bija kritums, sarūkot energofirmas «Royal Dutch Shell» un kredītiestāžu «Lloyds Banking Group» un «Standard Chartered» akciju cenām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas bankas Barclays augstākā līmeņa vadītāji brīdinājuši darbiniekus, ka skandāls par Libor procentu likmju manipulācijām aptver arī citas bankas, vēsta BBC.

Bankas iekšējā sarakstē pausts - drīzumā varētu izrādīties, ka citas bankas ir daudz vainīgākas skandālā nekā Barclays. Ziņojumā darbiniekiem bankas vadība norāda, ka tiklīdz kā tiks publiskots citu banku izmeklēšanā atklātais, Barclays situācija kļūšot perspektīvāka.

Tāpat bankas priekšsēdētāja Markusa Agiusa rakstītajā vēstulē teikts, ka citas finanšu iestādes varētu tikt sodītas smagāk nekā Barclays. Saistībā ar Libor manipulācijām izmeklēta tiek vairāku banku darbības gan Lielbritānijā, gan arī ASV. Izmeklēta tiek Royal Bank of Scotland, Lloyds Banking Group un vairāku citu banku darbība, raksta The Independent. Izskanējusi informācija, ka likmju manipulācijas skandāls ietver arī Japānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Naftas cenas šodien atkāpjas zemākos līmeņos

, 03.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naftas cenas līdz ar vadošo pasaules akciju tirgus indeksu kritumu un dolāra vērtības pieaugumu šodien atslīdēja nedaudz zemākos līmeņos.

Eiropas akciju tirgos noskaņojumu pasliktināja Šveices lielākās bankas UBS paziņojums par lielākiem trešā ceturkšņa zaudējumiem un neskaidrības ap Lielbritānijas banku sektora veselību (šodien Anglijas valdība atvēlēja Royal Bank of Scotland un Lloyds Banking Group glābšanai papildu 51 miljardu ASV dolāru).

Tādējādi arī naftas cenas (kas pēdējā laikā pastiprināti korelē ar akciju tirgiem) devās zemākos līmeņos. Naftas cenu kritumu balstīja arī ASV dolāra stiprināšanas pret lielu daļu pasaules valūtu (riska apetīte samazinājās, kas palielināja pieprasījumu pēc ASV valūtas).

Valdot šādam fonam, Amerikas vieglās jēlnaftas decembra kontrakta cena šodien atkāpās zem 77 dolāru par barelu atzīmes.

Komentāri

Pievienot komentāru