Finanses

Papildināta - Zviedri iegādājas patēriņa kreditēšanas un līzinga kompāniju GE Money

Žanete Hāka, 19.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp General Electric Capital Corporation un Zviedrijas finanšu holdinga kompāniju Marginalen AB ir noslēgts darījums, kas paredz patēriņa kreditēšanas un līzinga kompānijas AS GE Money pāreju Marginalen AB īpašumā ar 17. augustu.

Kā informēja uzņēmuma pārstāvji, noslēgtais darījums neietekmēs patēriņa kreditēšanas un līzinga kompānijas AS GE Money klientu esošās saistības – esošie līgumi un maksājumu grafiki būs spēkā arī turpmāk.

Kontu numuri, uz kuriem jāveic grafikos noteiktie maksājumi, paliek nemainīgi.

Līdz ar kompānijas AS GE Money īpašnieka maiņu mainīsies tikai uzņēmuma nosaukums un juridiskā adrese. Visi patēriņa kreditēšanas un līzinga kompānijas AS GE Money klienti tuvākajā laikā par minētajām pārmaiņām saņems informatīvu vēstuli.

Darījuma summa ir konfidenciāla un netiek atklāta, norāda Marginalen pārstāvji.

Pēc īpašnieka maiņas uzņēmuma nosaukums būs MG Capital.

Marginalen AB mātes kompānija Marginalen Group ir Zviedrijas finanšu holdings ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi finanšu pakalpojumu jomā. Grupas uzņēmumu pamatdarbības veidi ir bankas pakalpojumi, patēriņa kreditēšana, grāmatvedības pakalpojumi, biznesa konsultācijas, parādu piedziņa, uzņēmumu analīze, rēķinu pārvalde un debitoru parādu pārvalde. Marginalen Group uzņēmumi darbojas Zviedrijā, Nīderlandē un Baltijas valstīs. Divi no holdinga meitas uzņēmumiem pārstāvēti arī Latvijā – SIA Aizdevums.lv un UAB Gelvora filiāle Latvijā.

Db.lv jau rakstīja, ka atbilstoši stratēģijai, kas paredz apdomīgu un atbildīgu iziešanu no Latvijas tirgus, GE Money Bank ir parakstījusi līgumu, kas paredz, ka banka Citadele pārņems no GE Money Bank iedzīvotāju un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu, depozītus, krājkontus un kredītus, informē bankas pārstāvji.

Darījums paredz arī GE Money Asset Management fondu un pensiju 2. un 3. līmeņa plānu pārvaldīšanas nodošanu Citadeles grupas uzņēmumam IPAS Citadele Asset Management.

GE Money Bank jau pirms vairāk nekā diviem gadiem bija paziņojusi par tās stratēģisko plānu pakāpeniski iziet no Latvijas tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru