Bankas

Pohjola Bank noslēdz līgumu ar RTU par 9,6 miljonu eiro aizdevumu

Dienas Bizness, 16.09.2015

Pohjola Bank plc. filiāles Latvijā vadītājs Elmārs Prikšāns (no kreisās) un Rīgas Tehniskās universitātes rektora p. i., zinātņu prorektors profesors Tālis Juhna

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) noslēgusi līgumu ar Pohjola Bank plc filiāli Latvijā par 9,6 miljonu eiro lielu aizdevumu, lai to izmantotu vērienīgā projekta RTU – pilsēta pilsētā īstenošanai – RTU Ķīpsalas vienotā teritoriālā kompleksa attīstībai, informē bankas pārstāvis Ivars Lubāns.

Īstenojot projektu RTU – pilsēta pilsētā, tiks izveidots Baltijas reģionā modernākais inženierzinātņu studiju centrs – studentu pilsēta, ko nākotnē veidos RTU fakultātes, administratīvās ēkas un Zinātniskā bibliotēka.

Projekta mērķis ir nodrošināt efektīvāku RTU studiju programmu kvalitātes uzlabošanu. Projekta gaitā tiks modernizētas telpas un iekārtas, radot iespēju RTU piedāvātās izglītības programmas apgūt arī personām ar funkcionāliem traucējumiem.

Pohjola Bank plc filiāles Latvijā vadītājs Elmārs Prikšāns uzsver, ka jaunais aizdevuma līgums ir labas sadarbības turpinājums, finansējumu RTU banka ir piešķīrusi arī iepriekšējos gados.

Pohjola Bank plc Somijā ir specializējusies lielu uzņēmumu apkalpošanā. Tā ir Somijas lielākās finanšu grupas OP-Pohjola nozīmīgākā banka.

2014. gadā Pohjola Bank plc konsolidētā peļņa pirms nodokļu nomaksas sasniedza 584 miljonus eiro. Uz 2014. gada 31.decembri bankas kopējā bilance sasniedza 51 miljardu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru