Finanses

Brīdina par Latvijā nereģistrētu aizdevēju Millmoney

Žanete Hāka, 27.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) konstatējis, ka Igaunijā reģistrēts uzņēmums Millmoney, izmantojot tīmekļa vietni, piedāvā aizņēmējiem iespēju saņemt kredītu pēc kolektīvās finansēšanas jeb privātpersonu savstarpējas aizdošanas darbības modeļa.

Atbilstoši Latvijā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem šāds patērētāju kreditēšanas modelis nav atļauts, informē PTAC.

PTAC konstatējis, ka Millmoney piedāvātais kolektīvās finansēšanas pakalpojums tiek realizēts ar interneta jeb platformas starpniecību, kurā Millmoney piedāvā aizņēmējiem vērsties pēc kredīta ar sev interesējošiem nosacījumiem pie tūkstošiem investoru vienlaicīgi. Vienlaikus tiek piedāvāti pakalpojumi arī investoriem, kur, investēšanas procesā, kā maksājumu saņēmējs norādīta Latvijā reģistrēta kapitālsabiedrība SIA Ookster.

PTAC informē, ka atbilstoši Latvijas normatīvajiem aktiem, Latvijā investīcijas ir tiesīgi piesaistīt tikai tādi tirgus dalībnieki, kuri saņēmuši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licenci. Savukārt izsniegt patēriņa kredītus patērētājiem naudā drīkst tikai kredītiestādes, krājaizdevu sabiedrības vai PTAC licencēti nebanku kredītu sniedzēji. Tāpēc pašreizējā situācijā ikviens, kurš saņem minētā uzņēmuma pakalpojumus, kā patērētājs nav aizsargāts ne ar vienu no valstī pieejamām aizsardzības shēmām.

PTAC aicina patērētājus, pirms aizņemties, rūpīgi izvērtēt patēriņa kredīta nepieciešamību, tomēr, ja tāds nepieciešams, aizņemties tikai no likumīgiem patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru