Finanses

BTB izveido meitas kompānijas

Inguna Šķepaste [email protected], 10.11.2003

Jaunākais izdevums

Akciju sabiedrība Baltijas Tranzītu banka (BTB) izveidojusi kompānijas a/s BTB Asset Management un a/s BTB Atklātais pensiju fonds. BTB Asset Management ir lielākais reģistrētais uzņēmums pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā (110 tūkst. Ls). Lai uzņēmumi varētu sākt darbību, tiem jāsaņem Finanšu un kapitāla tirgus komisijas atļauja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas Tranzītu banka nopelnījusi 1.707 miljonus latu

Inguna Šķepaste [email protected], 11.11.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas Tranzītu banka (BTB) šā gada desmit mēnešos ir nopelnījusi 1.707 miljonus latu. Tajā skaitā oktobrī BTB peļņa ir 208 tūkstoši latu. Tā šā gada desmit mēnešos BTB ir izpildījusi savu plānoto gada peļņas plānu, proti, 1.667 miljonus latu. BTB ir izveidojusi meitas kompānijas BTB Asset Management un BTB Atklātais pensiju fonds. BTB Asset Management nodarbosies ar daudzveidīgu ieguldījumu fondu pārvaldi. BTB Atklātais pensiju fonds plāno sākt savu darbību nākamā gada 1.ceturksnī un piedāvās trīs pensiju plānus. Novembrī BTB plāno reģistrēt vēl vienu meitas uzņēmumu BTB Nekustamie īpašumi. 2003. gada beigās un 2004. gada sākumā banka plāno paplašināt savu klātbūtni Rīgā, atverot jaunas filiāles.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTB pērn nopelnījusi vairāk nekā plānots

Inguna Šķepaste [email protected], 09.02.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā audita kompānija Deloitte & Touche ir parakstījusi ziņojumu un akciju komercbankas Baltijas Tranzītu banka (BTB) finanšu pārskatus. «Ar patiesu prieku paziņoju, ka BTB ir veiksmīgi noslēgusi 2003. gadu. Ar pārliecību var teikt, ka mēs sasniedzām būtiskus panākumus svarīgākajos darbības virzienos. Bankas vadība un personāls atrisināja daudzus uzdevumus, ko akcionāri noteica 2001. — 2003. gada stratēģiskās attīstības plānā. Kā pierādījums tam ir bankas peļņa — 1.830 milj. latu (plānots bija 1.666 milj.latu). Kapitāla rentabilitāte pārsniedza banku nozares vidējo rādītāju un sastādīja 20 %,» pauž BTB prezidents Edgars Dubra. BTB ir universāla kredītiestāde, kuras sniegto pakalpojumu konkurētspējas paaugstināšana vienmēr būs prioritārs uzdevums. Klientu skaita palielināšana, piedāvāto pakalpojumu spektrs un kvalitāte, saprātīga cenu politika ir noteikusi bankas komisijas ieņēmumu palielināšanos par 11 %. Plašākās klientu grupas — fizisko personu —gada vidējais noguldījumu apjoms 2003. gadā pieauga par 11 %, kopējais vidējo noguldījumu apjoms — par 18 %. Aizvadītajā gadā banka emitēja 23 tūkstošus norēķinu karšu, tādējādi to kopējais skaits sasniedza 84 tūkstošus. Kreditēšanas attīstība noteica BTB kredītu procentu ieņēmumu palielinājumu par 5 %. Kredītu portfeļa pieaugums 2003.gadā sastādīja 15.9 %. Vairāk nekā pusi no bankas kredītu portfeļa veido mazie un vidējie kredīti. Bankas plašais filiāļu tīkls nodrošina kredītu operācijas visā Latvijas teritorijā. Par kredītu portfeļa kvalitāti liecina speciālo uzkrājumu līmeņa samazināšana no 3.0 % līdz 2.4 %. BTB turpināja stratēģisko kursu uz filiāļu tīkla efektivitātes paaugstināšanu. Virkne filiāļu tika pieslēgtas jaunajai bankas uzskaites sistēmai, kas nodrošina papildu iespējas katra klienta operatīvai apkalpošanai. Tika atvērtas jaunas filiāles Rīgā un Kuldīgā, norēķinu grupa Ogrē. Gada beigās banka reģistrēja Latvijā jaunus meitas uzņēmumus — BTB Asset Management, BTB Nekustamie īpašumi un BTB Pensiju fonds, kas nodrošina bankai iespēju piedāvāt Latvijas un ārzemju klientiem jaunu produktu klāstu. Sākot ar 2003.gadu, BTB aktivizēja konsultatīvo un kreditēšanas atbalstu projektiem, kas ir saistīti ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

2011. gada aktualitātes konkurences tiesību jomā - mātes sabiedrības atbild arī Latvijā

Tatjana Čaika, juriste, zvērinātu advokātu birojs Borenius, 01.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rezumējot iepriekšēja gada notikumus konkurences tiesību jomā nevar neatzīmēt vienu no būtiskākiem Konkurences padomes (KP) lēmumiem, kas viennozīmīgi ietekmēs arī turpmāko praksi Konkurences likuma (KL) normu piemērošanā.

KP lēmums SIA Terra Serviss/ SIA Preiss Agro1 lietā ir ievērojams, jo šajā lēmumā sods par KL pārkāpumu tika piemērots ne tikai uzņēmumam, kas tieši bija iesaistīts KL pārkāpumā, bet arī mātes sabiedrībai, tādējādi attiecinot atbildības pienākumu uz uzņēmumu, kas realizē 100% kontroli pār uzņēmumu-pārkāpēju. Jānorāda, ka mātes sabiedrības atbildības pienākums tiek plaši piemērots Eiropas līmenī jau vairāku gadu laikā, taču Latvijā KP šādu pieeju ir piemērojusi pirmo reizi. Atsaucoties uz Eiropas Komisijas (EK) praksi, KP lēmumā ir norādījusi, ka «mātes sabiedrības atbildība izriet (..) no tā, ka abi tirgus dalībnieki (mātes sabiedrība un meitas sabiedrība) ir uzskatāmi par vienu tirgus dalībnieku [KL 1.panta 9.punkta izpratnē2] un meitas sabiedrība savu rīcību nenosaka patstāvīgi».

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Aiziet Baltic Trust Bank valdes vadītājs

, 12.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Baltic Trust Bank (BTB) padome no valdes priekšsēdētāja amata ir atbrīvojusi Edgaru Dubru. Par valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju ir iecelta Ieva Rācenāja, Db.lv informēja BTB Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Aleksandrs Aļeksejevs.

Atkārtoti par valdes locekli ir iecelts Kaspars Krauze.

Par jaunajām valdes loceklēm BTB padome iecēla Ninu Sadursku (Nina Sadurskis) (līdz šim BTB padomes locekle) un Ingu Vageli (GE Money Latvija finanšu direktore).

Kā jau iepriekš tika ziņots, BTB valdes priekšsēdētāja Edgara Dubras pilnvaras pagājušonedēļ padome pagarināja uz vienu gadu.

"Bet tomēr pēc ilgstošām pārdomām es nolēmu atteikties no šī amata", teica E. Dubra, "gandrīz 10 gadus esmu bijis divu lielu Latvijas komercbanku prezidents. Kad tiku iecelts šajā amatā gan Saules bankas, gan BTB bankas vēsturē tie nebija vieglākie gadi, bet tomēr jāatzīst, ka šo abu banku izaugsme cieši ir saistīta ar manu ikdienas neatlaidīgo darbu. Lieki būtu piebilst, ka visus šos gadus tā arī nav izdevies pabūt atvaļinājumā. Tagad BTB ir jauni akcionāri, ar pilnu jaudu notiek integrācijas process. Biju nonācis dilemmas priekšā, vai sākt visu no jauna vai arī ieturēt pauzi, atpūsties un izskatīt jaunus piedāvājumus,"

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltic Trust Bank ievieš SMS Banku

, 11.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Trust Bank (BTB) ir ieviesusi jaunu pakalpojumu BTB SMS Banka, kas ļaus bankas klientiem saņemt informāciju par naudas plūsmu savos kontos, Db.lv informēja BTB Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas pārstāvis Uldis Zandars.

Ar īsziņas palīdzību klienti tiks informēti par to, ka kontā ir ieskaitīta darba alga, stipendija, pensija vai kāds cits naudas pārvedums. Tāpat klienti saņems informāciju par regulārajiem, kredītu un citiem maksājumiem.

BTB klientiem būs iespēja jauno pakalpojumu uz laiku apturēt un pēc tam no jauna aktivizēt, nosūtot īsziņu.

Lai pieslēgtu BTB SMS Banku, klientam ir nepieciešams norēķinu konts bankā un mobilais tālrunis ar LMT vai Tele2 pieslēgumu. Iesniegumu par pakalpojuma izmantošanu var aizpildīt jebkurā no 77 BTB filiālēm un norēķinu grupām visā Latvijā.

Pakalpojuma pieslēgums un abonēšana ir bez maksas, par vienas īsziņas saņemšanu jāmaksā seši santīmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas Tranzītu bankas auditētā peļņa pusgadā pārsniedz 1 milj. Ls

Inguna Šķepaste [email protected], 27.07.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas Tranzītu bankas (BTB) auditētā peļņa 2004. gada pusgadā ir 1.006 miljonu latu, liecina neatkarīgo revidentu atzinums. BTB pusgada pārskatu auditēja starptautiskā auditorfirma Deloitte & Touche, informē bankā. 2004. gada pirmajā pusē BTB peļņa par 55 % pārsniedz pusgada budžetā plānoto. Bankas kapitāla rentabilitātes līmenis sastāda 18 %. Viens no peļņas gūšanas pamatnosacījumiem ir kreditēšanas attīstība, kas par 8 % palielināja tīro procentu ieņēmumu. Vairāk nekā pusi no BTB kredītportfeļa veido mazie un vidējie kredīti. Jau otro gadu banka aktīvi gatavojas kreditēšanas atbalsta projektiem, kas ir saistīti ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Lielākās klientu grupas — fizisko personu — noguldījumu apjoms pusgadā pieaudzis par 20 %, kopējais noguldījumu apjoms palielinājies par 30 %. Viens no nozīmīgākajiem BTB notikumiem 2004.gada 1.pusgadā bija subordinētā aizdevuma saņemšana. Līdz ar to bankas pašu kapitāla iespējas palielinājās par aptuveni 5 miljoniem latu jeb par 50 %. Tas notika vienlaicīgi ar kredītreitinga saņemšanu no starptautiskās reitinga aģentūras Moody's, kas piešķīra BTB saistībām reitingu «Ba3/NP» un finansiālās stabilitātes reitingu «D», kas dod stabilu novērtējumu. BTB pēc aktīvu apjoma maija beigās bija vienpadsmitā lielākā Latvijas komercbanka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas Tranzītu bankai mainījušies akcionāri

Inguna Šķepaste [email protected], 22.12.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas Tranzītu bankai (BTB) notikusi akcionāru maiņa, pēc kuras tiešā un netiešā veidā būtisku līdzdalību (vairāk nekā 50 % bankas akciju) guvis Krievijas pilsonis Oļegs Boiko. To var secināt no BTB akcionāru saraksta, ko publiskojusi bankas mārketinga un sabiedrisko attiecību daļa. Šobrīd bankas lielākie akcionāri ir Finstar Financial Group LLC — 49,378 %, Korowo Invest AG — 22,6 %, Kristy AG — 9,99 %, O. Boiko — 2,339 %, VAS Latvijas Dzelzceļš — 2,1 %. Ņemot vērā bankas iepriekš sniegtos datus par lielākajiem akcionāriem, var secināt, ka savas akcijas jaunajam akcionāram Finstar Financial Group LLC (O. Boiko ir būtiska līdzdalība — Db 21.10.2003.) pārdevuši United Gulf Investments Ltd no Kaimanu salām (piederēja 22,5 %), Development Capital Corporation Latvia no Kaimanu salām (20,1 %) un Felikss Otto Šniders no Šveices (6,5 %). Db jau ziņoja (21.10.2003.), ka pret O. Boiko tiešā un netiešā ceļā iegūtu būtisku līdzdalību BTB (pārsniedzot 50 %), 17.10.2003. neiebilda Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK). Vēlāk (08.12.2003.) FKTK padome neiebilda arī pret cita bankas akcionāra — Korowo Invest AG — 22,6 % līdzdalību BTB. BTB akcionāru ārkārtas pilnsapulcē tikusi ievēlēta jauna bankas padome un notikusi arī pirmā padomes sēde, kurā par padomes priekšsēdētāju ievēlēts O. Boiko, informē bankā. BTB septembra beigās pēc aktīvu apjoma bija 11. lielākā. Nākamam gadam BTB akcionāri prognozē 1,7 milj. latu tīro peļņu, bankas kredītportfeļa pieaugumu līdz 2004. gada beigām, salīdzinot ar 2003. gada 3. ceturksni, 25 milj. latu apmērā jeb par 42 % vairāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTB Nekustamie īpašumi saņem VZD izsniegto licenci nekustamo īpašumu vērtēšanai

Inguna Šķepaste [email protected], 28.06.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas Tranzītu bankas (BTB) meitas uzņēmums SIA BTB Nekustamie īpašumi saņēmis Valsts Zemes dienesta (VZD) izsniegto licenci nekustamo īpašumu vērtēšanai, kas būtiski paplašinās uzņēmuma klientu iespējas vērtējumu izmantot kredīta saņemšanai arī citās Latvijas komercbankās, informē kompānijā. «Licences saņemšana mums ir ļoti svarīgs notikums, jo gan fiziskām, gan juridiskām personām ir svarīgi zināt sava īpašuma vai aktīvu vērtību», sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Neimanis. Nākotnē BTB Nekustamie īpašumi plāno pievērsties arī investīcijām nekustamajā īpašumā gan savā vārdā, gan piedāvājot klientiem investīciju projektus. SIA BTB Nekustamie īpašumi saviem klientiem piedāvā starpniecības — pirkšanas un pārdošanas — darījumus ar nekustamo īpašumu, dažāda veida juridiskās konsultācijas, kredītu noformēšanu u.t.t. Komercreģistrā BTB Nekustamie īpašumi iegrāmatoti 2003. gada 15. novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu, tas 100 % pieder BTB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Biržā notiks «Baltic Trust Bank» ķīlu zīmju sākotnējā izvietošana

Valters Paiders [email protected], 12.11.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu biržā šī gada 24.novembrī notiks akciju komercbankas Baltic Trust Bank ķīlu zīmju sākotnējā izvietošana.

Sākotnējā izvietošanā tiks piedāvātas Baltic Trust Bank 30 000 BTB 3YR ķīlu zīmes ar kopējo nominālvērtību LVL 3 000 000 un dzēšanas datumu 2007.gada 1.decembrī un 30 000 BTB 5YR USD ķīlu zīmes ar kopējo nominālvērtību USD 3 000 000 un dzēšanas datumu 2009.gada 1.decembrī.

Baltic Trust Bank ķīlu zīmju sākotnējā izvietošana tiks veikta Rīgas Fondu biržas tirdzniecības sistēmā SAXESS 2004.gada 24.novembra tirdzniecības sesijas laikā, saskaņā ar ķīlu zīmju prospektos noteikto vērtspapīru izvietošanas kārtību un biržas noteikumiem. Izsoles organizētājs ir Baltic Trust Bank.

Norēķini par izvietotajām BTB 3YR LVL ķīlu zīmēm tiks veikti 2004.gada 29.novembrī, bet par izvietotajām BTB 5YR USD ķīlu zīmēm - 2004.gada 1.decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Atklās BTB filiāli «Vernisāža»

Inguna Šķepaste [email protected], 05.07.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2004. gada 7. jūlijā Rīgā tiks atklāta Baltijas Tranzītu bankas (BTB) jaunā filiāle «Vernisāža». Tā ir 30. BTB filiāle, turklāt Latvijas tirgū strādā arī 43 BTB norēķinu grupas. «Vernisāžas» filiāles atklāšanā plāno piedalīties BTB prezidents Edgars Dubra un bankas viceprezidenti Ināra Dundure, Andrejs Ņilovs un Kaspars Krauze. BTB tirgū darbojas jau 12 gadus. Savu kredītpolitikas stratēģiju banka virza uz vidējo un lielo biznesa projektu finansēšanu. Atbilstoši starptautiskā banku žurnāla The Banker sniegtajiem datiem BTB ieņem septīto vietu starp 25 visstraujāk augošajām Centrāleiropas bankām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltic Trust Bank peļņa 1.ceturksnī sasniedz 1.08 milj. Ls

Ieva Mārtiņa [email protected], 18.04.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad 1.ceturksnī “Baltic Trust Bank” (BTB) ir sasniegusi peļņu 1,08 miljonu latu apjomā, kas ir divreiz lielāka nekā pagājušā gada 1.ceturksnī, liecina bankas paziņojums Rīgas Fondu biržai. Bankas tīrie procentu ieņēmumi ir palielinājušies par 22%, tīrie komisijas ieņēmumi– par 48%. BTB aktīvu apjoms kopš gada sākuma ir palielinājies par 6% un sasniedzis 241 miljonu latu. No 15.marta līdz 30.aprīlim turpinās tradicionālā „Lieldienu depozīta” kampaņa. BTB kredītu portfelis 1.ceturksnī pieaudzis par 14%, līdz 100 milj. Ls. Lielākais pieaugums - 17 % - sasniegts privātpersonu kreditēšanas jomā. Privātuzņēmumu kredītportfeļa pieaugums 3 mēnešos bija 15%. Martā pilnībā tika apmaksāta bankas pēdējā akciju emisija. BTB kapitāls palielinājies par 12,6 milj. Ls. BTB kapitāla palielināšana ir saistīta ar pieaugušajām kreditēšanas iespējām vietējā tirgū, tai skaitā, ar ES struktūrfondiem saistīto projektu finansēšana, Latvijas vietējo pašvaldību projektu un uzņēmumu kreditēšana, vidējo un mazo uzņēmumu kreditēšana. Kapitāla palielināšanas svarīgs mērķis ir arī veicināt BTB darbību starptautiskajos finanšu tirgos, t.sk. piesaistīt ilgtermiņa finansējumu no ārvalstu finanšu institūcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTB šogad plāno vairāk nekā 1.7 milj. LVL lielu peļņu

Inguna Šķepaste [email protected], 27.02.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikusi Baltijas Tranzītu bankas (BTB) kārtējā akcionāru pilnsapulce. Tā apstiprināja bankas 2003. gada pārskatu ar tīro peļņu 1 830 058 LVL apmērā. Akcionāru pilnsapulce nolēma peļņu pievienot bankas iepriekšējo gadu rezultātiem. BTB tīrā peļņa pēc nodokļiem 2004. gadā plānota vairāk nekā 1.7 miljonu latu apmērā. BTB plāno noguldījumu pieaugumu 2004. gadā par 15 %. Banka plāno komisiju ienākumu palielināšanu par 18 %, īpašs pieaugums gaidāms no operāciju apkalpošanas, maksājumu un kreditēšanas produktu komisiju ienākumiem. Tiek prognozēts gan rezidentu, gan nerezidentu operāciju skaita pieaugums. Kredītu komisiju pieaugums saistīts ar tradicionālo produktu attīstību, īpaši hipotekāro, kā arī ar piedalīšanos Eiropas Savienības programmās. BTB plāno atvērt 2 filiāles Rīgā un 3 jaunas pārstāvniecības ārzemēs. Ņemot vērā bankas akcionāru ierosinājumu, pilnsapulce ievēlēja BTB valdi šādā sastāvā: Edgars Dubra, Vitālijs Kokalis, Kaspars Krauze (Kredītu un korporatīvo klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs), Andrejs Ņilovs (VIP klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs) un Dāvids Tauriņš. Par valdes priekšsēdētāju (prezidentu) atkārtoti tika ievēlēts E. Dubra, par valdes priekšsēdētāja vietnieku (pirmo viceprezidentu) atkārtoti tika ievēlēts D. Tauriņš. BTB decembra beigās bija vienpadsmitā lielākā Latvijas komercbanka pēc aktīvu apjoma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Moody’s piešķri “Baltic Trust Bank” ķīlu zīmēm reitingu Ba2

Ieva Mārtiņa [email protected], 09.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā reitinga aģentūra Moody’s Investor Services ir piešķīrusi “Baltic Trust Bank” (BTB) emitētajām ķīlu zīmēm reitingu Ba2, Db informēja BTB BTB ir pirmā privātā komercbanka Latvijā, kas veica hipotekāro ķīlu zīmju emisiju (pirms tam to veica vienīgi VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka). Pirmā emisija notika pagājušā gadā 1.decembrī, kad Rīgas Fondu Biržas (RFB) izsolē tika pārdots ievērojams BTB ķīlu zīmju portfelis. Ķīlu zīmju kopējais emisijas apjoms ir 3’000‘000 latu un 3’000’000 ASV dolāru. Pozitīvi novērtējot investoru interesi, BTB plāno pārdot ķīlu zīmju emisijas atlikumu izsolē, kas notiks 10.februārī RFB. Hipotekāro ķīlu zīmju emisijas mērķis ir BTB resursu bāzes diversifikācija un Latvijas finanšu tirgus attīstības veicināšana. Hipotekāro ķīlu zīmju reitings (Ba2) ir augstāks par bankas reitingu (Ba3), kas liecina par šī finanšu instrumenta augstāku drošību. Ķīlu zīmes ir nodrošinātas ar hipotekārajiem kredītiem un ar kredītiem pret Latvijas pašvaldību garantijām. Bankas plānos 2005.gadā nākamā ir eiro denominēto hipotekāro ķīlu zīmju emisija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTB tīrā peļņa - 3 miljoni LVL

, 26.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BALTIC TRUST BANK tīrā peļņa aizvadītajā gadā ir 3 miljoni LVL, kas ir par 6% vairāk kā 2006.gadā, liecina bankas paziņojums.

Peļņas pieauguma pamatā bija kreditēšanas apjoma pieaugums - Latvijas uzņēmumiem un iedzīvotājiem izsniegtie hipotekārie, komerciālie un patēriņa kredīti. Kredītportfeļa pieauguma rezultātā Bankas tīrie procentu ieņēmumi 2007.gadā palielinājās par 31%.

Salīdzinājumā ar 2006. gada beigām Bankas aktīvi palielinājās par 10% jeb 26 miljonu latu. Saskaņā ar Bankas izvēlēto stratēģiju gada laikā visstraujāk ir audzis Bankas kredītportfelis, kas palielinājās par 64% jeb 57 miljoniem latu. Kredīti uzņēmumiem gada beigās sastādīja 65% no Bankas kredītportfeļa.

Kredītu mājsaimniecībām īpatsvars samazinājies no 39% uz 35%. Kreditēšanas apjoma pieaugums tika nodrošināts ar komerckredītiem un hipotekāriem kredītiem mājsaimniecībām. Noguldījumu apjoms Bankā pieauga par 32% jeb 56 miljoniem latu. Privātpersonu noguldījumi sastāda 34% no kopēja noguldījumu apjoma, finanšu institūciju noguldījumi – 32%, citu uzņēmumu – 34%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltic Trust Bankas peļņa - 4.2 miljoni LVL

, 07.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Trust Bank (BTB) 10 mēnešu tīrā peļņa sastāda 4,2 miljonus latu, kas pārsniedz iepriekšējā gada 10 mēnešu peļņas rādītāju 2,3 reizes un gada peļņas budžetu– par 27%, liecina BTB sniegtā informācija Rīgas Fondu biržai.

Oktobrī BTB veiksmīgi izvietoja hipotekāro ķīlu zīmju 6.emisiju. Jau pirmajā

tirdzniecības dienā ķīlu zīmes tika izpirktas 100% apjomā par kopējo summu 5 miljoni EUR. Emitēto ķīlu zīmju dzēšanas termiņš ir 2011.gads. Kopējais BTB emitēto hipotekāro ķīlu zīmju apjoms sastāda 15 miljonus latu.

Oktobrī BTB kļuva par pirmo Latvijas komercbanku, kas parakstīja līgumu ar Lattelecom par četrzīmju numura 1878 piešķiršanu bankas klientu līnijas zvanu apkalpošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTB plāno izveidot vai iegādāties vairākus meitas uzņēmumus

Inguna Šķepaste [email protected], 11.09.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas Tranzītu bankas akcionāru padome apstiprinājusi bankas attīstības stratēģijas plānu 2004. — 2006. gadam. Plāns paredz tālāku BTB attīstību kā universālai un stabilai komercbankai ar plašu filiāļu un norēķinu grupu tīklu, veltot īpašu uzmanību stratēģiskai klientu grupai — lielie un vidējie uzņēmumi ar reģionālo tīklu, pašvaldības un pašvaldību uzņēmumi, privātpersonas ar vidējiem un augstiem ieņēmumiem, attālināto bankas produktu lietotāji. Stratēģiskais plāns paredz BTB aktīvu un noguldījumu īpatsvara paaugstināšanu Latvijas banku tirgū līdz 4 %, kredītportfeļa īpatsvaru— līdz 3.5 %. Ņemot vērā tirgus nepieciešamību un konkurenci, lai papildinātu tradicionālos komercbanku pakalpojumus, BTB plāno izveidot vai iegādāties meitas uzņēmumus — trasta kompāniju aktīvu pārvaldīšanai, pensiju fondu, līzinga kompāniju, kompāniju nekustamo īpašumu tirgus objektu novērtēšanai, kas sniedz arī investīciju pakalpojumus un apdrošināšanas brokeru kompāniju, informē BTB prezidents Edgars Dubra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas Tranzītu banka atvērusi filiāli Kuldīgā

Inguna Šķepaste [email protected], 06.10.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgā pēc rekonstrukcijas durvis vērusi Baltijas Tranzītu bankas (BTB) filiāle. Līdz šim pilsētā bija bankas norēķinu grupa, taču, paplašinot savu darbību Kurzemes reģionā, BTB to ir pārveidojusi par filiāli, kas turpmāk kuldīdzniekiem piedāvās visu tradicionālo bankas pakalpojumu spektru. Pavisam BTB ir 28 filiāles un 44 norēķinu grupas visā Latvijas teritorijā. Augusta beigās BTB bija 11. lielākā Latvijas komercbanka pēc aktīvu apjoma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTB šogad plānotā tīrā peļņa 1.7 milj. Ls

Inguna Šķepaste [email protected], 09.02.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas Tranzītu banka (BTB) ir definējusi sev stratēģiskās attīstības plānu 2004. — 2006.gadam un šobrīd strādā atbilstoši 2004. gada darbības plānam un apstiprinātajam budžetam. Kā jau iepriekš ziņots, BTB plāno noguldījumu pieaugumu 2004. gadā par 15 %. Tiek prognozēts gan rezidentu, gan nerezidentu operāciju skaita pieaugums. Kredītu komisiju pieaugums saistīts ar tradicionālo produktu attīstību, īpaši hipotekāro, kā arī ar piedalīšanos Eiropas Savienības programmās. BTB plāno atvērt 2 filiāles Rīgā un 3 jaunas pārstāvniecības ārzemēs. 2004. gada plānotā pirmsnodokļu peļņa — 2.1 milj. latu, tīrā peļņa —1.7 milj. latu, informē BTB prezidents Edgars Dubra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par Baltic Trust Bank ķīlu zīmju pirmstermiņa dzēšanu

, 19.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pamatojoties uz 2.5 YR LVL A02 sērijas hipotekāro ķīlu zīmju prospekta 6.7.punktu par ķīlu zīmju dzēšanu AS Baltic Trust Bank valde (2007.gada 18.jūnija valdes lēmums Nr. 43/6) ir nolēmusi dzēst BTB 2.5 YR LVL A02 sērijas (ISIN LV0000800282) hipotekārās ķīlu zīmes 2007.gada 15.augustā. Dzēšamo ķīlu zīmju daudzums ir 30'000, apjoms - pēc nominālvērtības ir LVL 3'000'000.

Pamatojoties uz 5 YR EUR C01 sērijas hipotekāro ķīlu zīmju prospekta 6.7.punktu par ķīlu zīmju dzēšanu AS Baltic Trust Bank valde (2007.gada 18.jūnija valdes lēmums Nr. 43/7) ir nolēmusi dzēst BTB 5 YR EUR C01 sērijas (ISIN LV0000800290) hipotekārās ķīlu zīmes 2007.gada 15.augustā. Dzēšamo ķīlu zīmju daudzums ir 30'000, apjoms - pēc nominālvērtības ir EUR 3'000'000.

Pamatojoties uz 5 YR USD B02 sērijas hipotekāro ķīlu zīmju prospekta 6.7.punktu par ķīlu zīmju dzēšanu AS Baltic Trust Bank valde (2007.gada 18.jūnija valdes lēmums Nr. 43/8) ir nolēmusi dzēst BTB 5 YR USD B02 sērijas (ISIN LV0000800308) hipotekārās ķīlu zīmes 2007.gada 15.augustā. Dzēšamo ķīlu zīmju daudzums ir 30'000, apjoms - pēc nominālvērtības ir USD 3'000'000.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BTB peļņa samazinājusies

, 27.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Trust Bank (BTB) šā gada pirmajā ceturksnī ir nopelnījusi ar 1,329 miljonus latu, kas ir par 23,2% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī.

BTB aktīvi 2007.gada 31.martā bija 244,27 miljonu latu apjomā.

Kredītos banka ir izsniegusi 120,96 miljonus latu, kas ir par 5,7% jeb 6,505

miljoniem latu vairāk nekā aizvadītā gada beigās. Hipotēku kredītus BTB bija

izsniegusi 37,819 miljonu latu apjomā, kas ir par 1,5% jeb 558,4 tūkstošiem latu

vairāk nekā 2006.gada beigās.

Noguldījumos BTB 1.ceturkšņa beigās bija piesaistījusi 172,733 miljonus latu -

par 2,8% jeb 4,65 miljoniem latu vairāk nekā 2006.gada beigās.

Bankas kapitāls un rezerves marta beigās bija 32,788 miljonu latu apjomā, kas ir

par 1,7% lielāks nekā aizvadītā gada beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas Tranzītu banka piedāvā investīciju piesaistes pakalpojumus

Inguna Šķepaste [email protected], 08.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) Latvija no ES struktūrfondiem 2004. — 2006. gadā varētu saņemt līdz pat 1.112 miljardiem eiro. Lai šo naudu varētu piesaistīt, ir nepieciešami kvalitatīvi izstrādāti projektu pieteikumi, kā arī iespēja nodrošināt nepieciešamo līdzfinansējumu. Ņemot vērā šī jautājuma nozīmību, Baltijas Tranzītu banka (BTB) ir uzsākusi aktīvu darbu pie savu jau esošo pakalpojumu optimizācijas un investīciju piesaistes pakalpojumu ieviešanas, lai palīdzētu bankas esošajiem un jaunajiem klientiem piesaistīt ES struktūrfondu līdzekļus projektu realizācijai, informē bankā. Aizvadītā gada decembra sākumā BTB valde apstiprināja bankas stratēģiju, kas ir saistīta ar ES struktūrfondu apgūšanu, kā arī investīciju piesaistes pakalpojumus un to izcenojumus. Pašlaik tiek izstrādāta bankas jauno pakalpojumu iekšējie normatīvie dokumenti, tai skaitā, arī kredītu piešķiršanas nosacījumi (ar konkurētspējīgām procentu likmēm) projektu līdzfinansējuma nodrošināšanai. BTB investīciju piesaistes pakalpojumi ietver konsultācijas par pieejamiem fondiem, to apgūšanas nosacījumiem, ideju identificēšanu un piemērotāko finansējuma avotu noteikšanu, projektu izstrādes un iesniegšanas jautājumiem, kā arī pašu projekta pieteikumu izstrādi. Novembra beigās BTB bija 11. lielākā Latvijas komercbanka pēc aktīvu apjoma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltic Trust Bank pirmā ceturkšņa peļņa - 1,3 miljoni

, 02.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Trust Bank (BTB) šā gada pirmajā ceturksnī ir nopelnījusi ar 1,329 miljonus LVL, kas ir par 23,2% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī, liecina bakas sniegtā informācija Rīgas Fondu biržā.

BTB aktīvi 2007.gada 31.martā bija 244,27 miljonu LVL apjomā. Kredītos banka ir izsniegusi 120,96 miljonus LVL, kas ir par 5,7% jeb 6,505 miljoniem LVL vairāk nekā aizvadītā gada beigās. Hipotēku kredītus BTB bija izsniegusi 37,819 miljonu LVL apjomā, kas ir par 1,5% jeb 558,4 tūkstošiem LVL vairāk nekā 2006.gada beigās.

Noguldījumos BTB 1.ceturkšņa beigās bija piesaistījusi 172,733 miljonus LVL - par 2,8% jeb 4,65 miljoniem LVL vairāk nekā 2006.gada beigās. Bankas kapitāls un rezerves marta beigās bija 32,788 miljonu latu apjomā, kas ir par 1,7% lielāks nekā aizvadītā gada beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Biržā iekļaus papildu «Baltic Trust Bank» ķīlu zīmes

Valters Paiders [email protected], 18.02.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Fondu biržas valde š.g. 16.februārī nolēma ar 2004.gada 22.februāri iekļaut biržas Parāda vērtspapīru sarakstā sākotnējā izvietošanā š.g. 10.februārī pārdotās 12 550 BTB 3YR LVL hipotekārās ķīlu zīmes, kuru nominālvērtība ir 100 LVL. Minēto ķīlu zīmju dzēšanas datums ir 2007. gada 1. decembris un ienākuma gada likme – 1.25 % + 6 mēnešu RIGIBOR. Biržas tirdzniecības kods ir BTBBFLOT07.

Saskaņā ar biržas valdes lēmumu, ar 2004.gada 22.februāri biržas Parāda vērtspapīru sarakstā tiks iekļautas sākotnējās izvietošanas rezultātā pārdotās 23 000 BTB 5YR USD hipotekārās ķīlu zīmes, kuru nominālvērtība ir 100 ASV dolāri. Ķīlu zīmju dzēšanas datums ir 2009.gada 1.decembris un ienākuma gada likme – 1.25 % + 6 mēnešu USD LIBOR. Biržas tirdzniecības kods ir BTBBFLOT09.

Pēc papildu hipotekāro ķīlu zīmju iekļaušanas Biržas Parāda vērtspapīru sarakstā tiks kotētas 30 000 BTB 3YR LVL un 30 000 BTB 5YR USD hipotekārās ķīlu zīmes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltic Trust Bank starpperioda finanšu informācija 

, 02.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Trust Bank (BTB) šā gada pirmajā ceturksnī ir nopelnījusi ar 1,329 miljonus latu, kas ir par 23,2% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā ceturksnī.

BTB aktīvi 2007.gada 31.martā bija 244,27 miljonu latu apjomā. Kredītos banka ir izsniegusi 120,96 miljonus latu, kas ir par 5,7% jeb 6,505 miljoniem latu vairāk nekā aizvadītā gada beigās. Hipotēku kredītus BTB bija izsniegusi 37,819 miljonu latu apjomā, kas ir par 1,5% jeb 558,4 tūkstošiem latu vairāk nekā 2006.gada beigās.

Noguldījumos BTB 1.ceturkšņa beigās bija piesaistījusi 172,733 miljonus latu - par 2,8% jeb 4,65 miljoniem latu vairāk nekā 2006.gada beigās. Bankas kapitāls un rezerves marta beigās bija 32,788 miljonu latu apjomā, kas ir par 1,7% lielāks nekā aizvadītā gada beigās.

Uldis Zandars

Mārketinga un sabiedrisko attiecību

daļas vadītāja vietnieks

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas Tranzītu bankas filiālēs jauni direktori

Inguna Šķepaste [email protected], 13.10.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Baltijas Tranzītu bankas (BTB) Kuldīgas filiāles direktori ir apstiprināta Līga Pētersone (31). Līdz šim viņa ieņēma dažādus amatus Latvijas Krājbankas Kuldīgas filiālē. L. Pētersone ieguvusi augstāko izglītību Latvijas banku koledžā un pastāvīgi papildinājusi savas zināšanas dažādos kursos un semināros. Savukārt, par BTB Siguldas filiāles direktoru ir kļuvis Harijs Štrauss (54). Pirms tam strādājis Mālpils sovhoztehnikumā, privātajā sektorā, bijis Siguldas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks. Augstāko izglītību Štrauss ieguvis Rīgas Politehniskajā institūtā un pašlaik turpina maģistra studijas Latvijas Universitātes Vides zinātnes un pārvaldības institūtā. Pavisam BTB ir 28 filiāles un 44 norēķinu grupas visā Latvijas teritorijā. Augusta beigās BTB bija 11. lielākā Latvijas komercbanka pēc aktīvu apjoma.

Komentāri

Pievienot komentāru