Citas ziņas

Būs jauni noteikumi mednieku apmācībai un zināšanu pārbaudei

Māris Ķirsons [email protected], 11.12.2003

Jaunākais izdevums

Valsts sekretāru sanāksmē Zemkopības ministrija pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu «Noteikumi par mednieku un medību vadītāju apmācības kārtību, zināšanu un praktisko iemaņu pārbaudes programmu, kā arī mednieka apliecības un medību vadītāja apliecības izsniegšanas kārtību».Šie noteikumi Ministru kabinetam jāizdod līdz 2004.gada 1.janvārim. Noteikumu projekts nosaka mednieku un medību vadītāju apmācības kārtību, zināšanu un praktisko iemaņu pārbaudes programmu, kā arī mednieka apliecības un medību vadītāja apliecības izsniegšanas kārtību. Šādu noteikumu projekta redakciju atbalsta Latvijas mednieku asociācija, Valsts meža dienests un valsts a/s«Latvijas valsts meži», norādīts Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta informācijā

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apstiprināta jauna mednieku eksaminācijas programma

Māris Ķirsons [email protected], 30.09.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai kļūtu par mednieku, pretendentiem jānokārto rakstisks eksāmens, kurš ietver jautājumus par medības reglamentējošo dokumentu prasībām, medību norises kārtību, mednieka pienākumiem un tiesībām, drošības tehniku, ieročiem, medījamo dzīvnieku bioloģiju un medību saimniecības pamatprincipiem, norādīts Valsts meža dienesta informācijā. Līdz šim, lai kļūtu par mednieku, pretendentiem bija jākārto mutisks eksāmens, kurā bija jāatbild uz vienu no 15 sagatavotajām eksāmena biļetēm. Saskaņā ar izmaiņām medības reglamentējošos normatīvajos aktos, Valsts meža dienests ir apstiprinājis jaunu mednieku eksaminācijas kārtību un praktisko iemaņu pārbaudes programmu. Apstiprinātajā mednieku eksaminācijas programmā ir ap astoņi simti jautājumu par medības reglamentējošo dokumentu prasībām, medību norises kārtību, mednieka pienākumiem un tiesībām, drošības tehniku, ieročiem, medījamo dzīvnieku bioloģiju, medību saimniecības pamatprincipiem. Eksaminācijas programma ir veidota kā jautājumi ar vairākām atbildēm, no kurām jāizvēlas pareizā. Eksāmenā, kas ilgst deviņdesmit minūtes, jāatbild uz testa sešdesmit jautājumiem un, lai eksāmens skaitītos sekmīgi nokārtots, nedrīkst būt vairāk kā seši nepareizi atbildēti jautājumi. Medību vadītāju un mednieku eksāmenus, kā arī mednieku praktisko iemaņu pārbaudi, Eksaminācijas komisijas pieņems neatkarīgi no mednieku kandidātu dzīves vietas. Sākot ar 2005. gada 1. janvāri, pirms mednieku pārbaudījumu kārtošanas būs jāiziet obligāts apmācību kurss. Pagaidām iespējams gatavoties pašiem, izmantojot spēkā esošos normatīvos dokumentus un literatūru. Informācija par mednieku eksaminācijas kārtību un eksāmenu jautājumiem ir pieejama arī visās virsmežniecībās, norādīts Valsts meža dienesta informācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Informācija par izmaiņām tiesību aktos, kas stāsies spēkā no 1.janvāra

, 27.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2008.gada 1.janvāra Latvijā stāsies spēkā virkne izmaiņu nodokļu likumos, kā arī citos normatīvajos aktos, kas ir Finanšu ministrijas atbildības sfērā, liecina ministrijas sniegtā informācija medijiem.

Nodokļu politikas jomā:

·grozījumi likumā ''Par iedzīvotāju ienākuma nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījumi likumā ''Par nekustamā īpašuma nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījums likumā ''Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 6.decembrī);

·grozījumi likumā ''Par akcīzes nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījumi likumā ''Par nodokļiem un nodevām'' (stājās spēkā 2007.gada 12.decembrī);

·grozījumi likumā ''Par pievienotās vērtības nodokli'' (varētu stāties spēkā 2008.gada janvārī vai februāra sākumā);

·Elektroenerģijas nodokļa likuma pārejas noteikumi;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Studentu zināšanu audits ir instruments, ar kuru varētu koriģētu izglītības tirgus pašregulēšanās mehānismu

Andrejs Jaunzems, profesors, 10.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jāņa Dombura 2009. gada 8. aprīļa pārraidē Kas notiek Latvijā? izglītības ministre Tatjana Koķe teica, ka neatkarīgās Latvijas laikā izglītība Latvijā no gada uz gadu ir tikai pasliktinājusies. Vainīga esot sistēma. Kas ir šī noslēpumainā «sistēma», kas gadu no gada pasliktina izglītības rezultātus?

Autoram ir gandrīz četrdesmit gadu ilga darba pieredze ekonomikas un vadzinību augstākajā izglītībā. Savākts un dokumentēts liels apjoms daudzveidīgu faktu, kurus paredzēts izmantot vispārinājumiem, un no mikroekonomikas skatu punkta analizēt ekonomikas un vadzinību izglītības funkcionēšanas neefektivitāti Latvijā pēdējos divdesmit gados. Jācenšas saprast iekšējos mehānismus un faktorus, kas radījuši ačgārnības mācīšanas un mācīšanās interaktīvajos procesos un, izmantojot izpratni par cilvēku izturēšanās ietekmēšanu, jāatrod tās vadības sviras, kas izglītības procesus noliktu no galvas uz kājām, un stāvokli pakāpeniski mainītu uz labo pusi.

Vienlaicīgi gribētos vērst sabiedrības uzmanību uz sociālekonomisko situāciju analīzē nepelnīti ignorētajām izcilu domātāju atklātajām cilvēku izturēšanās likumsakarībām. Tas ir aktuāli, jo, iepazīstot plašu publikāciju klāstu par smagajām Latvijas sociālekonomiskajām problēmām, ļoti reti sastopam situācijas analīzi no empīrisku cilvēku izturēšanās viedokļa. Nudien, ir vērts lasīt grāmatas! Eksistē tiešām apbrīnojami gudras grāmatas, kurās pravietiski pārsteidzoši adekvāti aprakstīta mūsdienu pasaules morālā un ekonomiskā krīze. Nedrīkstam ignorēt Mārtiņa Lutera Martin Luther skarbos ētiskos dažādo cilvēku vērtējumus, Jana Amosa Komenska John Amos Comenius loģisko didaktikas mācību, Alfreda Maršalla Alfred Marshall ekonomikas teoriju, situāciju analīzes metodi un izteiksmes formu. Nepārvērtējami ir, piemēram, ekonomikas Nobela laureātu Kenneth J. Arrow, James M. Buchanan, George Akerlof darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meža un saistīto nozaru ekspertu lekcijas Latvijas mežu sertifikācijas padomes Meža programmas 2022 ietvaros.

Lekciju cikls vispārējas sabiedrības informētības, kā arī mežu īpašnieku zināšanu un izpratnes par meža nozares ilgtspējīgu attīstību veicināšanai, sabiedrības informēšanas un meža īpašnieku izglītošanas un apmācības programmas ietvaros. Lekciju cikls organizēts sadarbībā ar Meža attīstības fondu.

Videolekcija: “Aktualitātes meža sertifikācijā jaunajā situācijā”

Referents: Jānis Švirksts, LMSP sertifikācijas eksperts, "BM Certification" izpildirektors

Lekcijas tēma: FSC apstiprinātais standarts Latvijai un MK apstiprinātie noteikumi (saskaņā ar RED II direktīvu) par prasību pierādīt CSA izmantojamās dedzināmās koksnes ilgtspēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabineta Kārtības rullis liek izdot jaunus noteikumus pat tad, ja vecajos būtiski nekas nemainās.

Uzņēmēji to uzskata par lieku valsts iestādēs strādājošo nodarbināšanu, naudas un laika veltu izšķiešanu. Neviens gan nespēja aplēst, cik tādējādi tiek nelietderīgi iztērēti resursi. Ja mainās MK noteikumu izdošanas likumiskais pamats, tad nevis tiek izdarīti attiecīgi grozījumi, bet gan tiek rakstīti "jauni" noteikumi.

Mazas izmaiņas

Proti, šā gada 20. februārī valdībā akceptēti "Noteikumi par ierakstu izdarīšanu Uzņēmumu reģistra žurnālā un komercreģistrā, kā arī iesniedzamo dokumentu reģistrēšanas valsts nodevu", kuri faktiski ne ar ko neatšķiras no iepriekšējiem, jo nodevas likmes un to piemērošanas nosacījumi nav mainījušies. Jaunie noteikumi pēc Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra Jāņa Endziņa teiktā esot bijuši nepieciešami, jo pēc 2006.gada 15.jūnija grozījumiem likumā "Par LR Uzņēmumu reģistru" bija jāmaina šo MK noteikumu izdošanas pamats.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pētījums: Attīstības potenciāla ziņā Rīga atpaliek no citām pilsētām Baltijas reģionā

Ingrīda Drazdovska, Db, 22.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīga kopā ar Gdaņsku un Viļņu ir jāpieskaita iedzenošajām zināšanu ekonomikām, — atklāj Hamburgas Starptautiskā ekonomikas institūta un uzņēmuma PricewaterhouseCoopers veiktais pētījums Radītspējas nākotnes izredzes – pilsētu attīstības potenciāli Baltijas jūras reģionā.

Pētījuma autori norāda, ka izšķirošs sekmīgai ekonomiskajai attīstībai nav pilsētas lielums vai centrāls ģeogrāfiskais novietojums, bet gan inovāciju spēja, zināšanas un atvērtība. Pētījumam tik izvēlētas 9 pilsētas Baltijas jūras reģionā, tostarp Rīga. Pētījuma rezultāti atklāj atšķirības Baltijas jūras pilsētu vidū — atrašanās vietas nosacījumu, inovācijas spēju, zināšanu un atvērtības aspektos. Līdz ar to atšķiras arī to izaugsmes potenciāls, kas balstīts uz zināšanām. Pilsētu specializācija uz dažādām zināšanu ekonomikas jomām ir attīstījusies dažādi. Vērtējot pilsētas pēc minētā attīstības potenciāla, tās sadalītas trīs grupās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Fiskālie noteikumi – ekonomiskās stabilitātes stūrakmens?

Latvijas Bankas ekonomisti Kārlis Vilerts un Oļegs, 26.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālā finanšu krīze eirozonā bija ilgāka un smagāka nekā vairumā citu attīstīto valstu. Periodā no 2011. līdz 2013. gadam, kad ASV jau atradās uz atkopšanās ceļa, eiro zona piedzīvoja atkārtotu satricinājumu – valdību parādu krīzi Dienvideiropā, ko izraisīja investoru bažas par atsevišķu dalībvalstu valdību parādu līmeni un politisko spēku nevēlēšanos to mazināt.

Atbildes reakcija, lai atjaunotu tirgus dalībnieku ticību eiro zonai un atsevišķām tās valstīm, bija starpvalstu vienošanās, kuras ietvaros dalībvalstis apņēmās stiprināt publisko finanšu regulējumu, nosakot budžeta bilances mērķus un citus fiskālās politikas noteikumus. Rezultātā ievērojami pieauga valstu skaits, kuru publiskās finanses ierobežo fiskālie noteikumi, – 2015. gadā fiskālie noteikumi bija ieviesti 18 no 19 eiro zonas valstīm un 25 no 28 Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Lai gan fiskālie noteikumi (fiscal rules) ir plaši slavēti par to spējām ierobežot valdības iespējas dzīvot pāri saviem līdzekļiem, to ietekme uz piekoptās politikas un ekonomisko stabilitāti nav viennozīmīga. No vienas puses, skaitliski noteikumi (tādi kā budžeta bilances mērķis) mazina fiskālās politikas nenoteiktību, kam vajadzētu mazināt iedzīvotājiem tik nepatīkamo ekonomikas svārstīgumu. No otras puses, sasienot valdības rokas, tie varētu radīt arī gluži pretēju efektu - ierobežot veidus, kā ar budžeta palīdzību izlīdzināt ekonomisko ciklu (bremzēt pārkaršanu vai cīnīties ar recesiju).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mednieka apliecības iegūšanai vajdzīgs laiks

Māris Ķirsons [email protected], 04.11.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai saņemtu mednieka apliecību, ieinteresētajām personām ir jāatbilst izvirzītajām normatīvo aktu prasībām un jānokārto attiecīgi pārbaudījumi. Par mednieku Latvijā var kļūt jebkurš Latvijas Republikas pilsonis vai pastāvīgais iedzīvotājs, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un sekmīgi nokārtojis pārbaudījumus mednieku eksaminācijas komisijā. «Tā kā ir pieņemts jaunais medību likums, tad šī kārtība turpmāk būs nedaudz citādāka,» skaidro Valsts meža dienesta medību daļas vadītājs Jānis Baumanis. Viņš norāda, ka pašlaik nekur nav teikts, ka cilvēkam, kurš vēlas saņemt mednieka apliecību, obligāti būtu jāiet kādos kursos, taču pēc MK noteikumu pieņemšanas pretendentiem nebūs iespējams kārtot, kamēr nebūs izieti attiecīgi kursi, tāpat kā gadījumā ar autovadītāja tiesību saņemšanu. Pēc J. Baumaņa domām, tiem, kas veiks, mednieku apmācību, būs jāsaņem attiecīga zemkopības ministra parakstīta licence. Nedaudz mainīsies arī pretendentu eksaminācijas kārtība, jo vairs nebūs jāatbild mutiski, bet gan jāaizpilda tests, kurā būs ietverti jautājumi par medību normatīvajiem aktiem un to izvirzītajām prasībām, medību drošības tehniku, medījamo dzīvnieku bioloģiju utt. Tāpat kā pašlaik vispirms būs jākārto teorētisko zināšanu pārbaude un tikai pēc to sekmīgas nokārtošanas pretendents tiks pielaists pie šaušanas precizitātes pārbaudes. Pašlaik sekmīgi nokārtojot teorētisko zināšanu pārbaudi, pretendentam no 35 m attāluma ar trim šāvieniem šaujot ar gludstobra ieroci pa stāvošu mērķi, ir jāsavāc minimums 15 punktu. Ja pirmajā reizē tas neizdodas, tad ir iespēja to kārtot otrreiz, taču ja arī otrreiz neizdodas savākt noteikto minimālo punktu skaitu, tad atkārtoti jākārto arī teorētisko zināšanu eksāmens un atkārtoti jāmaksā arī par eksāmenu kārtošanu, lai tiktu pie kārtējās šaušanas pārbaudes. Turpmāk paredzēts teorētisko eksāmenu atdalīt no praktiskās šaušanas pārbaudes, jo, vienreiz nokārtojot teorētisko eksāmenu, šaušanas pārbaudi varēs atkārtot, bez teorētiskā eksāmena pārlikšanas, līdz pretendents sašauj minimāli noteikto punktu daudzumu, skaidro J. Baumanis. Tiesa, maksa par mednieka eksāmena kārtošanu pašreizējo 10 Ls vietā pieaugs, visticamāk, līdz 15 Ls, taču tā tiks sadalīta starp teorētisko eksāmenu – 10 Ls un prakstisko — 5 Ls. «Tādējādi tiem, kuri vēlēsies kļūt par medniekiem, bet pirmajā reizē nebūs nokārtojuši šaušanas pārbaudījumu, būs iespēja maksāt tikai par šaušanu un kārtot praktisko eksāmenu līdz izdodas izpildīt prasīto normu,» skaidro J. Baumanis. Medībās ir iespēja piedalīties arī neatkarīgi no vecuma un bez mednieka apliecības, gan kā dzinējam, gan arī stāvēt medību vadītāja noteiktā vietā vienā līnijā vai aiz muguras medniekam, kuram ir mednieka apliecība, skaidro Jānis Baumanis. Viņš gan norāda, ka minētajā veidā piedaloties medībās, medību ieroci nedrīkst ņemt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Suņiem narkotikas par brīvu; cigaretes jāpērk

Irēna Zandere, Db, 02.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienesta suņu apmācībai narkotikas dod par brīvu, bet par cigaretēm jāmaksā.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darba suņu apmācībai narkotikas tiek piešķirtas par brīvu Valsts policijas Ekspertīžu centrā, savukārt cigarešu iegādei jārīko valsts iepirkums.

Šāda paradoksāla situācija izveidojusies likuma nepilnību dēļ: muitā konfiscētās cigaretes suņu apmācībai nav izmantojamas, jo Ministru kabineta noteikumi, kas reglamentē kārtību, kādā institūcija pieņem lēmumu par mantu nodošanu glabāšanā, realizācijai vai iznīcināšanai un kādā veicama šo mantu glabāšana, realizācija vai iznīcināšana, neparedz iespēju nodot tās izmantošanai valsts institūcijām. VID gan esot lūdzis Finanšu ministrijai virzīt grozījumus normatīvajos aktos, lai nodrošinātu iespēju VID darba suņu apmācībai izmantot konfiscētos tabakas izstrādājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Uz vienu dienu slēgs satiksmi Mednieku ielas posmā

, 07.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar SIA BOS iesniegumu par torņa celtņa montāžas darbiem Mednieku ielā ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka 11.oktobrī no plkst.8.00 līdz plkst.20.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Mednieku ielā, 60 metru garā posmā no Pulkveža Brieža ielas.

SIA BOS uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas Mednieku ielas slēgtajā posmā, transporta piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam un operatīvā transporta kustību.

Transportlīdzekļu satiksmi Mednieku ielā var atjaunot pirms rīkojumā minētā laika, ja darbi tiek pabeigti ātrāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Zemnieku saeima: Deputāti grasās mainīt lauku iedzīvotājus pret mežacūkām

Sandra Dieziņa, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biedrība Zemnieku saeima ir šokēta par Saeimas deputātu vienaldzīgo attieksmi pret lauksaimniekiem, kuriem liedz medīt mežacūkas, aizsargājot savus īpašumus un sējumus, bet atklāti lobē pilsētas mednieku un elitāro kolektīvu intereses.

Šādu paziņojumu Zemnieku Saeima izplatīja pēc tam, kad Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā tika izskatīts trešajam lasījumam likumprojekts Grozījumi Medību likumā. Komisija pieņēma likumprojektu esošajā redakcijā un tas, visticamāk, tiks apstiprināts nākamās nedēļas Saeimas plenārsēdē.

Pēc statistikas datiem, 2011./2012.gada sezonā meža cūku skaits bija ap 70 000, izsniegtas licences par 50 000, savukārt izmantotas tikai ap 20 000. Atsevišķos reģionos dzīvnieku sugas populācija pat 5 reizes pārsniedz pieļaujamo skaitu, kas rada lielus zaudējumus lauksaimniecības produkcijas ražotājiem un meža nozarei. Lielākajā daļā Eiropas valstu (Polija, Vācija, Lietuva, Zviedrija, u.c.) lauksaimniekiem ir atļauts medīt mežacūkas, savukārt Latvijā savas intereses atklāti lobē pilsētas mednieki, kuri paši nespēj samazināt postījumus un dzīvnieku populāciju, un neļauj lauksaimniekiem to darīt pašiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā noķerta kārtējā mežacūku saime, kas aizvesta un Ādažu un Sējas novadu mežiem

Dienas Bizness, 12.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā naktī no otrdienas uz trešdienu Ķīšezera krastā, Juglas apkaimē, mednieki sagūstīja un izveda no pilsētas teritorijas kārtējo mežacūku saimi, informē Rīgas dome.

Šoreiz mednieku «ķēriens» bijis nedaudz mazāks kā iepriekšējās reizes – noķerti septiņi sivēni un viena lielā cūka, vai, pēc mednieku vārdiem, akcents šoreiz likts uz cūku jauno paaudzi. Medības un pārvešanas procedūra ilgusi visu nakti un beigusies ap pulksten pieciem no rīta.

Arī šoreiz gūstekņu ceļš veda uz Ādažu un Sējas novadu robežas mežiem. Mežacūku pārvietošana uz minētajām teritorijām ir saskaņota ar Valsts meža dienestu.

Kā stāsta Pierīgas mednieku kluba pārstāvis Kaspars Šuikovskis, pēc izvešanas meža zvēri tiek izšķirti un vēl atsevišķi piebaroti, tas mazinot iespēju, ka tie kopā meklēs vieglāk pieejamu maltīti tuvējās zemnieku saimniecībās. Pagaidām no Sējas apkārtnes iedzīvotājiem sūdzības nav saņemtas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eiropas Komisija veic priekšdarbus, lai 2008. gadā darbu varētu sākt Eiropas Tehnoloģijas institūts

, 19.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Komisija pieņēma priekšlikumu izveidot Eiropas Teknoloģijas institūtu (ETI). Ierosināts ETI organizāciju veidot ar mazu centrālās pārvaldes struktūru un „Zināšanu un inovācijas kopienu” tīklu, kas pildīs ETI uzdevumus. Ja Eiropas Parlaments un Padome apstiprinās tiesisko regulējumu, ETI varētu sākt strādāt 2008. gadā ar provizorisku budžetu līdz 2,4 miljardiem euro laikposmam no 2008. līdz 2013. gadam, ko finansēs no valsts un privātiem finanšu avotiem. Institūts būs vadošā iestāde inovācijas, pētniecības un augtākās izglītības jomā Eiropā. ETI būs par paraugu akadēmisko aprindu, pētniecības iestāžu un privātās uzņēmējdarbības sadarbībai, ļaujot Eiropai veiksmīgāk risināt globalizācijas un uz zināšanām balstītas ekonomikas izvirzītos uzdevumus.

Komentējot šo ierosināto regulu, priekšsēdētājs Žozē Manuels Barozu teica:

„Inovācija mums ir nepieciešama, lai Eiropa būtu konkurētspējīga globālajā tirgū. Un mums ir nepieciešama Eiropas inovācijas telpa, kurā iespējama attīstība, sasniedzot pilnību. ETI mērķis ir piesaistīt talantus un labākos speciālistus no „zināšanu trīsstūra”. Ar savu tīklu palīdzību ETI nojauks barjeras starp pētniecību, izglītību un uzņēmējdarbību, kā arī atraisīs Eiropas inovācijas potenciālu.”

Prieksēdētājs Barrozu piebilda: „Mēs gribētu, lai ETI sāk strādāt vēl šīs Komisijas pilnvaru laikā. Ceru, ka valstu un valdību vadītāji tikšanās laikā Lahti sniegs politisku atbalstu šā Eiropas inovācijas virzītāja izveidei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Pētījums: vairums Latvijas iedzīvotāju atbalsta nepieciešamību mācīties mūža garumā

Db.lv, 11.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pētījumu centra SKDS šā gada jūnijā veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja par attieksmi jautājumos, kas saistīti ar pastāvīgu nepieciešamību mācīties un mūžizglītības tēmas aktualitāti, liecina - pārliecinoši lielākā daļa jeb 96% respondentu piekrīt, ka jaunas zināšanas un prasmes ir nepieciešams apgūt visa mūža garumā.

Vienlaikus vairāk kā puse jeb 54% respondentu atzina, ka nejūtas droši par to, vai līdz pensijas vecuma sasniegšanai varēs nostrādāt savā esošajā profesijā, neapgūstot jaunas zināšanas un prasmes.

Ar mērķi aktualizēt un skaidrot iedzīvotājiem mūžizglītības nozīmi un ieguvumus, Ekonomikas ministrija uzsāk sabiedrības informēšanas kampaņu “Esi konkurētspējīgs! Uzdrošinies mācīties mūža garumā!”.

“Nepārtraukta iedzīvotāju zināšanu un prasmju pilnveidošana, kā arī jaunu zināšanu un prasmju apguves veicināšana jau ilgāku laiku ir bijusi viena no mūsu galvenajām prioritātēm. Un šobrīd, Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanas kontekstā, šis jautājums kļuvis aktuālāks kā jebkad,” atzīst ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pieņem noteikumus par mednieku un medību vadītāju apmācību

Māris Ķirsons [email protected], 05.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdibas sēdē pieņēma noteikumus, kuri nosaka mednieku un medību vadītāju apmācības kārtību, zināšanu un praktisko iemaņu pārbaudes programmu, kā arī mednieka apliecības un medību vadītāja apliecības izsniegšanas kārtību. Noteikts, ka apmācību organizē:komercreģistrā reģistrēta juridiska persona, kuras reģistrācijas apliecībā vai statūtos paredzēta personu apmācība medību jautājumos;†nevalstiska organizācija, kuras statūtos paredzēta personu apmācība medību jautājumos;†profesionālās vidējās izglītības iestādes, koledžas, universitātes tipa augstskolas, kuru darbību reglamentējošā dokumentā paredzēta personu apmācība medību jautājumos. Juridiska persona, kura organizē apmācību, ievieto sludinājumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis". Noteikts, ka apmācības ilgums zināšanu apguvei mednieka eksāmena kārtošanai†– ne mazāk kā 40 stundas, bet apmācības ilgums zināšanu apguvei medību vadītāja eksāmena kārtošanai – ne mazāk kā 24 stundas,norādīts Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta informācijā. Mācību organizētājs izstrādā apmācības programmu, apmācības norisi dokumentē žurnālā, kurā izdara atzīmes par mācību tēmām, stundu skaitu, pasniedzējiem un apmācības dalībniekiem.(Izdevumus, kas saistīti ar apmācību, sedz apmācības dalībnieks. Mācību organizētājs nosaka kārtību, kādā veicama samaksa par apmācību, kā arī tās apmēru.Pēc pilna apmācības kursa noklausīšanās mācību organizētājs apmācības dalībniekam izsniedz izziņu par apmācību. Apmācība ir obligāts priekšnosacījums, ja persona vēlas kārtot eksāmenu mednieka vai medību vadītāja apliecības saņemšanai, izņemot tās personas, kuras Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātē vai Ogres meža tehnikumā ir sekmīgi nokārtojušas kursu medību saimniecībā. Eksāmenu pieņem mednieku eksaminācijas komisija.Mednieka teorētisko zināšanu pārbaudes programmā ietver šādas tēmas: medības regulējošie normatīvie akti; medījamo dzīvnieku bioloģija;†medījamo dzīvnieku populāciju apsaimniekošanas un medību saimniecības veidošanas pamatprincipi; medību organizācija; medību veidi un paņēmieni; drošības prasības medībās; medību šaujamieroči un munīcija, medību ieroču aprites kārtība un atļautie medību rīki; medījuma pirmapstrāde; medību ētika un tradīcijas; medījamo dzīvnieku bīstamākās slimības; medību suņi un to izmantošana medībās; medību trofejas,norādīts Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta informācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Plāno valsts nodevas mežsaimniecībā un medību jomā

, 14.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemkopības ministrija (ZM) ir izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu Noteikumi par valsts nodevu par mežsaimnieciskajām darbībām, mednieku un medību vadītāju eksāmeniem un medījamo dzīvnieku nodarīto zaudējumu aprēķinu, ko šodien izsludināja valsts sekretāru sanāksmē, Db.lv informēja ministrija.

Noteikumi paredz noteikt valsts nodevu par mežsaimnieciskajām darbībām, mednieku un medību vadītāju eksāmeniem un medījamo dzīvnieku nodarīto zaudējumu aprēķinu.

Tāpat paredzētas valsts nodevas par Valsts meža dienesta izsniegtajiem apliecinājumiem, meža reproduktīvā materiāla izcelsmes sertifikātu, sanitāro atzinumu mežaudzes nociršanai galvenajā cirtē, meža zemes transformācijas atļauju, atzinumu valsts un starptautisku finansēta atbalsta saņemšanai, medījamo dzīvnieku nodarīto zaudējumu aprēķinu un par mednieku un medību vadītāju eksāmeniem.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to akceptēšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

VK: VM bezdarbības rezultātā valsts nav atguvusi līdzekļus rezidentu apmācībai teju miljona eiro apmērā

Žanete Hāka, 31.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības ministrija (VM) nav ievērojusi normatīvo aktu prasības par rezidenta apmācībai izlietoto valsts budžeta līdzekļu atgūšanu un nav izveidojusi efektīvu rezidentūras valsts budžeta finansējuma izlietojuma uzraudzības mehānismu, kā rezultātā septiņu gadu laikā pieckāršojies rezidentūru nebeigušo personu skaits, – un valsts nav atguvusi izlietotos budžeta līdzekļus teju miljona eiro apmērā, revīzijā secinājusi Valsts kontrole.

VM budžeta apakšprogrammas Rezidentu apmācība finansējums 2015.gadā apstiprināts 9 738 547 eiro apmērā, kas ir par 22% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Normatīvajos aktos ir noteikti vairāki rezidentu un VM pienākumi un atbildība, piemēram, rezidentiem, kuri studijas rezidentūrā uzsāka līdz 2011.gada augusta beigām, pēc rezidentūras beigšanas ir pienākums trīs gadus strādāt ārstniecības iestādē, bet rezidentiem, kuri studijas rezidentūrā sāka no 2011.gada septembra līdz šā gada marta beigām, pēc rezidentūras beigšanas ir pienākums vismaz 36 mēnešus piecu gadu laikā gūt ienākumus Latvijā un maksāt iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No 7. līdz 10.aprīlim notiks izstāde "Mežs un Koks 2005"

Andris Zeļenkovs [email protected], 31.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 7. līdz 10. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 5. starptautiskā mežsaimniecības un koksnes produktu izstāde-forums “Mežs un Koks 2005”. Tuvojas kārtējais pavasaris, un Ķīpsalā tiek gaidīti meža nozares speciālisti un vienkārši interesenti, lai iepazītos ar izstādē piedāvāto ekspozīciju. Kā norāda projekta vadītājs Jānis Āboliņš, šobrīd dalību izstādē ir pieteikušas jau vairāk nekā 70 firmas no Latvijas un ārvalstīm. Izstādē piedalīsies vadošās Latvijas firmas – tehnikas izplatītāji –, eksponējot dažādu kokapstrādes un mežtehniku. Kā jau ierasts, plašs piedāvājums būs pazīstamajām firmām “STOLLER”, “INTRAC Latvija”, “EMU PRIM”, “SIMATRON LATVIJA”, “VALTRA INC.”, “RIPOLS” u. c. Izstādes organizatori uzsver, ka ar katru gadu paplašinās izstādes dalībnieku ģeogrāfija – firma “SCOTT & SARGEANT WOODWORKING MACHINERY Ltd” no Saseksas grāfistes Lielbritānijā iepazīstinās apmeklētājus ar kokapstrādes darbgaldiem, savukārt Polijas firma “INTER-DIAMENT” piedāvās abrazīvos diskus dažādu materiālu apstrādei un griešanai, tai skaitā arī lentzāģu asināšanai. Tradicionāli katrā izstādē piedalās aizvien jaunas firmas no Skandināvijas. Šoreiz kompānija “BEST-HALL OY” no Somijas ir izveidojusi iespaidīgu stendu, lai Latvijas uzņēmējus iepazīstinātu ar savu piedāvājumu – saliekamo angāru un noliktavu būvniecību visdažādākajām nozarēm. Izstādē piedalās arī tādi Latvijas uzņēmumi, kas līdz šim projektā „Mežs un Koks” nepiedalījās. Piemēram, firma “LATIZOLS”, kas piedāvā ievērojami ekonomiskākas un arī lētākas kaltes nekā ārzemju analogi. Savus ražotos šķeldotājus izstādīs arī SIA “RUSSO BALT V.Z.”. Liela izvēle būs arī labi iepazītajiem SIA “T.I.G.E.R.” ražotajiem satvērējiem, kā arī SIA “PARITET” ražotajiem zāģiem un griezējinstrumentiem. “REXROTH BOSCH” grupas uzņēmums “MAGE-BALTIC”, SIA “JUNGHEINRICH LIFT TRUCK”, SIA “BALTCONTROL” iepazīstinās ar dažādiem jaunumiem, sākot ar instrumentiem un beidzot ar kokrūpniecībā nepieciešamajiem iekrāvējiem un degvielas uzpildes stacijām. Dažādas koka ēkas piedāvās SIA “AHIA” un SIA “PIRTNIEKS”. Apmeklētāji varēs iepazīties ar Būvgaldnieku brālības, Mēbeļnieku ģildes un Dabīgā koka apstrādes biedrības veikumu un uz vietas vērot, kā darbojas īsti meistari. Šogad izstāde tiek veidota sadarbībā ar Latvijas Mednieku asociāciju. Izstādes laikā Latvijas Mednieku asociācijas darbinieki stāstīs par starptautiskajiem medību projektiem, par izmaiņām Latvijas likumdošanā, kas skar medniekus, kā arī informēs par Latvijas mednieku saimniecības attīstību un apkārtējās vides ilgspējīgas saimniekošanas metodēm. Tāpat izstādes laikā būs iespēja apskatīt fotogaleriju par medību un medību šaušanas sporta tematiku. Tur darbosies virtuāla šautuve un apmeklētāji varēs izmēģināt savu precizitāti uz trenažiera, kā arī iepazīties ar dažādiem šaušanas sporta veidiem un tiem nepieciešamo inventāru. Izstādes dalībnieki apmeklētājiem piedāvās iepazīties ar aktuālo medībām nepieciešamo inventāru, kā arī citām ar medniecību saistītām precēm un pakalpojumiem. SIA “SALDUS MEŽEZERS” piedāvās “Blaser” ieročus medībām un sporta šaušanai, kā arī munīcijas piegādes iespējas, bet Latvijas Sportinga federācija sniegs informāciju par iespējām nodarboties ar medību šaušanas sportu, tā noteikumiem un sacensību kalendāru. Latvijas Safari klubs organizē eksotisku trofeju izstādi. Savukārt uzņēmums “ZOOVETAPGĀDE” piedāvās Latvijas medību saimniecībā nepieciešamās dzīvnieku piebarošanas un pārtikas vielas, kā arī citas dzīvniekiem domātas preces. Izstādē būs iespējams novērtēt medījumu gardumus. Medījuma gaļas pārstrādes firma “GURMANAS” no Lietuvas meklē sadarbības partnerus Latvijā un izstādes laikā rīkos savas produkcijas degustāciju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apjomīgi darbi pašlaik norisinās vienā no populārākajiem tūrisma galamērķiem Latvijā ārpus Rīgas – Gaujas Nacionālā parka teritorijā Siguldas pilsētā. Tur līdztekus taku, kāpņu, atpūtas un informācijas infrastruktūras u.c. izbūvei top jauns serpentīna ceļš, informē Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP).

Tas būs bruģēts, ar vairākiem skatu laukiem, atpūtas zonām un velonovietnēm, un aptuveni 600 metru garumā vedīs no Svētku jeb tā sauktā Panorāmas laukuma līdz Gaujai, dodot iespēju tūristiem iepazīt Gaujas senlejas unikalitāti no cita skatupunkta. Vienlaikus jaunais maršruts uzlabos Siguldas un Gaujas Nacionālā parka viesu drošību, jo gājēju un velosipēdistu plūsma tiks novirzīta no autoceļa.

Jāpiebilst, ka Siguldā dabas tūrisma infrastruktūras uzlabošanas darbi šoruden norisinās daudzviet. Piemēram, Velnalas apkārtnē, kur notiek Piķenes kraujas takas atjaunošana un labiekārtošana. Līdztekus norisinās takas Gūtmaņas alas apkārtnē 1,4km garumā izveide. Tā saucamās Mazās Siguldas ierīkošana ļaus Gaujas tuvumu un burvību baudīt arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Savukārt, lai gājēju plūsmu novirzītu no autoceļa, top jauna taka no Gūtmaņalas līdz Turaidai teju 300 metru garumā. Tāpat tiek labiekārtota Paradīzes kalna apkārtnē – arī turienes infrastruktūra gandrīz 700 metru garumā būs piemērota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar NATO samitu (precizēta informācija par gājēju satiksmi)

, 22.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar NATO Rīgas samita 2006 rīkošanu Latvijas Republikā 28. un 29. novembrī, kā arī ievērojot Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas vēstuli un Latvijas Republikas Jūras spēku komandiera vēstuli, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot operatīvo transportu un transportlīdzekļus ar caurlaidēm, kuras izsniedz Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienests, Drošības policija un Valsts policijas caurlaižu birojs):

No 25. novembra no plkst. 00.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00:

- autostāvvietā pie Latvijas Nacionālās operas.

No 26. novembra no plkst. 12.00 līdz 29. novembra plkst. 19.00:

- Kārļa Ulmaņa gatvē (abos virzienos), posmā no Beberbeķu ielas līdz Upesgrīvas ielai;

- Ciema ielā;

- Gaviezes ielā, posmā no Čuguna ielas līdz Mūkupurva ielai;

- Mūkupurva ielā, posmā no Gaviezes ielas līdz lidostas "Rīga" apvedceļam;

- Mežmalas ielā;

- Rikšotāju ielā;

- Gramzdas ielā, posmā no Zolitūdes ielas līdz Mūkupurva ielai;

- Priedaines ielā, posmā no Zolitūdes ielas līdz Mūkupurva ielai;

- Grenču ielā, posmā no Mūkupurva ielas līdz Zebrenes ielai;

- Zebrenes iel, posmā no Grenču ielas līdz Valtaiķu ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Sakarā ar Polijas vēstniecības rīkotu pasākumu ierobežos transportlīdzekļu stāvēšanu

, 15.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas Valsts protokola iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 21.oktobrī Polijas Republikas vēstniecība Latvijā plāno organizēt vēlēšanas Latvijā dzīvojošiem Polijas pilsoņiem Polijas Republikas vēstniecības telpās Rīgā, Mednieku ielā 6b, informēja Rīgas dome.

Rīkojumā noteikts, ka 21.oktobrī transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt Mednieku ielas 50m garā posmā uz abām pusēm no centrālās ieejas ēkā Mednieku ielā 6b (izņemot diplomātiskā korpusa un vēlētāju transportlīdzekļus).

Policija nodrošinās ceļu satiksmes drošību un sabiedrisko kārtību pasākuma vietā norādītajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Izpērk visas vimbu makšķerēšanas licences

Dienas Bizness, 16.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pie Bauskas mednieku un makšķernieku biedrības nama 15. marta rītā veidojās gara vīru rinda – pienākusi kārtējā vimbu makšķerēšanas licenču pārdošana, vēsta reģionālais medijs Bauskas Dzīve.

Tā kā 15. marts bija svētdiena, atļaujas sāka izsniegt pulksten 7, nevis kā ierasts darbdienās – pulksten 5. Rinda veidojās jau vismaz stundu iepriekš. Licences vēlējās iegādāties dažāda vecuma makšķernieki. Dažs labs pensionārs bija ieradies pat ar savu ķeblīti, lai atpūtinātu kājas, gaidot rindā.

Bauskas mednieku un makšķernieku biedrības izpilddirektors Pēteris Seleckis informēja, ka izpārdotas visas biedrības rīcībā esošās sezonas licences – 150 ar atlaidēm un aptuveni 40 bez atlaidēm. Licences bez atlaidēm tirgo Rīgā, Jelgavā, Emburgā un Bauskā. Pērn biedrība grozīja noteikumus un pirmajā reizē visas licences nepārdeva. Šogad situācija mainījusies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Sākas 5. starptautiskā mežsaimniecības un koksnes produktu izstāde

Māris Ķirsons [email protected], 07.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 7. līdz 10. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 5. starptautiskā mežsaimniecības un koksnes produktu izstāde-forums “Mežs un Koks 2005”. Dalību izstādē ir pieteikušas jau vairāk nekā 70 firmas no Latvijas un ārvalstīm. Izstādē piedalīsies vadošās Latvijas firmas – tehnikas izplatītāji –, eksponējot dažādu kokapstrādes un mežtehniku, norādīts istāžu kompānijas BT 1 mediju koordinatores informācijā. Šogad izstāde tiek veidota sadarbībā ar Latvijas Mednieku asociāciju. Izstādes laikā Latvijas Mednieku asociācijas darbinieki stāstīs par starptautiskajiem medību projektiem, par izmaiņām Latvijas likumdošanā, kas skar medniekus, kā arī informēs par Latvijas mednieku saimniecības attīstību un apkārtējās vides ilgspējīgas saimniekošanas metodēm,norādīts istāžu kompānijas BT 1 mediju koordinatores informācijā. Tāpat izstādes laikā būs iespēja apskatīt fotogaleriju par medību un medību šaušanas sporta tematiku. Tur darbosies virtuāla šautuve un apmeklētāji varēs izmēģināt savu precizitāti uz trenažiera, kā arī iepazīties ar dažādiem šaušanas sporta veidiem un tiem nepieciešamo inventāru. Tāpat izstādes-foruma “Mežs un Koks 2005” laikā notiks vairāki semināri. Vienlaikus ar izstādi „Mežs un Koks 2005” Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks arī 9. dārza un floristikas izstāde “Dārzs. Flora 2005” un 3. starptautiskā lauksaimnieciskās ražošanas un infrastruktūras izstāde “Rigaagro 2005”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Varēs doties pa spoku mednieku pēdām

Vēsma Lēvalde, Db, 20.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

30. aprīlī pirms pusnakts Liepājas Karostas cietumā pirmo reizi prezentēs jaunu tūrisma produktu Pa spoku mednieku pēdām.

Ekskluzīvā iespēja uzzināt un izmēģināt jauno piedāvājumu tiks tikai žurnālistiem, savukārt jaunajā tūrisma sezonā šis piedzīvojums būs pieejams ikvienam interesentam, Db uzzināja pie cietuma apsaimniekotājiem Karostas glābšanas biedrībā (KGB).

"Tā kā paranormālās parādības visos laikos ir cilvēkiem interesējušas un pēc Amerikas spoku mednieku darbošanās interese par spoku lietām Karostas cietumā ir pieaugusi, Karostas glābšanas biedrības kolektīvs ir izstrādājis jaunu piedāvājumu „Pa spoku mednieku pēdām,” skaidroja KGB un Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Monta Krafte.

Db jau rakstīja, ka Liepājas Karostas cietumā šī gada februārī viesojās ASV TV kanāla Science Fiction raidījuma Ghost Hunters International uzņemšanas grupa, kas veica izmeklēšanu Karostas cietumā un atzina, ka Karostas cietums ir spoku apsēsta vieta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konstatē nežēlīgas malu medības Ventspils rajonā

Māris Ķirsons [email protected], 01.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien atklātas īpaši nežēlīgas nelikumīgas medības Ventspils rajona Ances mežniecības Ances mednieku kolektīva teritorijā, kur konstatēts, ka aizliegtā termiņā bez medību atļaujas nošautas divas grūsnas staltbrieža govis un viens staltbrieža bullis, norādīts Valsts meža dienesta informācijā. 26. februārī no rīta Ances mednieku kolektīva biedri, vedot dzīvnieku piebarošanai domāto barību uz mežu, mežā uz ceļa ieraudzījuši asiņainas brieža pēdas, kas liecināja, ka ir izdarīts kāds medību pārkāpums. Sekojot šīm pēdām, mežzinis kopā ar mednieku kolektīva biedriem, nonāca līdz mājām, kur tika atrasts nošautais staltbrieža bullis, kurš jau bija nodīrāts un sadalīts. Fiksējot šo faktu, Valsts meža dienesta Ances mežniecības mežzinis Raits Čakstiņš ziņoja policijai, kura ieradās notikuma vietā. Kopīgi ar policiju, apsekojot notikuma vietu mežā, tika atrasts, ka ir nošauta arī viena staltbrieža govs un pēc kāda laika tika atrasta vēl viena nošauta govs. Aizdomās par visus šo pārkāpumu izdarīšanu tiek turēta viena persona. Šīs malu medības izcēlušās ar īpašu nežēlību, jo pēc Medību noteikumiem staltbrieža govīm jau no 1. janvāra ir noteikts saaudzēšanas laiks, bet staltbrieža buļļu medību sezona ir beigusies jau 31. janvārī. Konstatējot faktus, sastādīts medību noteikumu pārkāpumu protokols un materiāli nodoti policijai krimināllietas ierosināšanai. Zaudējumi par nelikumīgi nomedītajiem dzīvniekiem sastāda 4374 latus.

Komentāri

Pievienot komentāru