Mazumtirdzniecība

Centrāltirgus boss pametīs amatu

Sandra Dieziņa, 02.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības uzņēmuma Rīgas Centrāltirgus (RCT) valdes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš gatavojas atstāt amatu.

To DB atzina pats D. Liepiņš, kurš iesniedzis Rīgas Domei iesniegumu par atkāpšanos no amata. Iesniegumu Rīgas Centrāltirgus akcionāri paredzējuši izskatīt akcionāru sapulcē piektdien.

D. Liepiņš uzskata, ka viņam vairāk nekā gada laikā, kopš viņš ir amatā, izdevies izveidot darbības plānu, lai Rīgas Centrāltirgus varētu attīstīties, turklāt šobrīd tas vairs neasociējas ar «spirtu un cigaretēm», bet ar pašmāju produktiem. Tiesa, Nekā Personīga vēstīja, ka nelegālo cigarešu tirgošana joprojām notiek arī Rīgas Centrāltirgū.

«Tikai tāpēc iepriekš piekritu šim amatam, ka bija izaicinājums. Tagad vilciens ir uzlikts uz sliedēm un mašīnistam atliek tikai braukt. Varu teikt, ka tagad iestājusies zināma rutīna, taču esmu pietiekami jauns un gatavs jauniem izaicinājumiem,» komentē D. Liepiņš. Pagaidām konkrētu plānu, ko darīt tālāk, viņam nav, taču piedāvājumi esot vairāki.

Dainis Liepiņš ir Rīgas centrāltirgus valdes priekšsēdētājs kopš 2009.gada augusta. Ja pērn Rīgas Centrāltirgus strādāja ar 4,56 miljonu latu apgrozījumu un 159,5 tūkstošu latu zaudējumiem, tad 2010. gada pirmo pusgadu uzņēmums pabeidza ar 370 tūkstošu Ls peļņu.Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

DB jau ziņoja, ka D. Liepiņš iesaistīts vairākos skandālos, tostarp par viņa mēģinājumu pārņemt uzņēmuma Intransserviss vadību ierosināta krimināllieta. Tāpat viņam tiek pārmests tas, ka Rīgas Centrāltirgus neslēdz nomas līgumus pa tiešo ar nomniekiem, bet izmanto starpniekfirmu pakalpojumus, kuri ienākumi ir iespaidīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru