Finanses

Compensa Life parakstīto prēmiju apjomu kāpina par 29%

Žanete Hāka, 02.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life parakstīto prēmiju apjoms Baltijas valstīs audzis par 29%, sasniedzot 30,9 miljonus eiro (21,72 miljonus latu), informēja kompānijas pārstāvji.

Tāpat uzņēmumam arī ir izdevies palielināt dzīvības apdrošināšanas tirgus daļu Baltijā no 8% līdz 9,7% un noslēgt gadu ar 0,7 miljonu eiro (0,49 miljonu latu) lielu peļņu.

Sekojot iepriekšējā gada tendencei, kad populārākais produkts bija uzkrājums privātajai pensijai, pagājušajā gadā tas veidoja 63% no jaunajām parakstītajām prēmijām. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu 2012. gadā pieprasījums pēc šī pakalpojuma pieaudzis par ceturtdaļu. Vislielākais pieaugums pret 2011.gadu jaunajās parakstītajās prēmijās bija veselības apdrošināšanai, tas sasniedza 52%.

«Izteikti augošā interese par veselības apdrošināšanas pakalpojumiem ir skaidrojama ar kopējās ekonomiskās situācijas uzlabošanos Baltijas valstīs, kā rezultātā darba devēji, tai skaitā arī valsts un pašvaldību iestādes, atsākuši savu darbinieku veselības apdrošināšanu,» skaidro Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

V. Gustsons uzsver, ka, līdz ar ekonomikas izaugsmi un stabilizēšanos, arī šogad gaidāms Compensa Life jauno parakstīto prēmiju apjoma pieaugums.

«Paredzam, ka šogad pieprasījums pēc dzīvības apdrošinātāju pakalpojumiem varētu augt apmēram par 10-15%,» uzsver V.Gustsons.

Compensa Life Vienna Insurance Group SE 100% akcionārs ir Vienna Insurance Group. Austrijas Vienna Insurance Group dibināta 1824.gadā un patlaban ir vadošā apdrošināšanas grupa Centrāleiropā un Austrumeiropā. Vienna Insurance Group pārstāvēta 24 valstīs, pārvaldot 39 miljardu eiro (27,3 miljardu latu) aktīvus.

Compensa Life Vienna Insurance Group SE ir vairāk nekā desmit filiāles visās trīs Baltijas valstīs, tā nodarbina 200 darbiniekus, pārvalda vairāk nekā 65 tūkstošus klientu riskus un aktīvus 107 miljonu eiro (75,2 miljonu latu) vērtībā.

Komentāri

Pievienot komentāru