Jaunākais izdevums

Biļešu tirdzniecība uz Madonnas šovu, kas 4. augustā notiks Tallinas Dziesmu svētku estrādē, sāksies 5. martā plkst. 10.00. Biļetes varēs iegādāties interneta mājaslapā www.ticketpro.lv, kuras darbību nodrošinās viena no Eiropā lielākajām biļešu izplatītājkompānijām.

Tikai pirmajā biļešu tirdzniecības dienā biļetes varēs nopirkt arī kasēs kinoteātrī Cinamon un Arēnā Rīga. Stāvbiļetes cena būs 43 Ls. Tirdzniecībā nonāks arī 5 000 biļetes fanu zonā, kas atradīsies skatuves priekšā, un tās maksās 90 Ls. Būs pieejams arī 300 VIP biļetes, to cena būs 180 Ls.

19. februārī darbu sākusi arī īpaša Madonnas koncerta info līnija. Zvanot uz numuru 1180 iespējams uzzināt informāciju par pasākumu un biļešu tirdzniecību. Informāciju var saņemt trīs valodās - latviešu, krievu un angļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmējs Maksims Andruhovičs izveidojis tīmekļa vietni valutas.info, kas palīdz atrast izdevīgāko valūtas apmaiņas vietu Latvijā. Valūtas punktiem šī vietne ir viens no veidiem, kā palielināt apgrozījumu, un pašlaik M. Andruhovičs jau reģistrējis adresi Krievijas tīmekļa vietnei «.ru» zonā.

Pašlaik atverot vietni valutas.info, kartē iespējams izvēlēties pilsētu vai novadu un aplūkot pieejamos piedāvājumus attiecīgajā vietā. Informāciju par valūtas kursiem sniedz pašas interneta vietnes.

Valūtas kursu piedāvājumi parasti tiek aktualizēti ik 15 minūtēs, bet, ja apmaiņas punkti atjauno savu informāciju, izmantojot valutas.info tiešās pieejas sistēmu, informācija tiek atjaunota uzreiz, Db.lv skaidroja M. Andruhovičs. Šis pakalpojums tiek nodrošināts ar speciāli tam izstrādātu partneru tiešās pieejas sistēmu.

Šobrīd valutas.info izmanto informāciju par valūtas kursiem no 22 komercbanku un sešu valūtas apmaiņas punktu uzņēmumu tīmekļa vietnēm, savukārt 22 valūtas apmaiņas punkti piekrituši izmantot pakalpojumu «tieša pieeja» un paši vietnē valutas.info atjauno savus datus par kursa izmaiņām. Kopumā Latvijā ir 86 uzņēmumi, ieskaitot bankas, kuri piedāvā skaidras naudas valūtas apmaiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Madonnas koncerta biļešu tirdzniecības pirmajā pusstundā mājas lapā www.ticketpro.lv radušās problēmas, un tajā biļetes iegādāties nevar.

Jau ziņots, ka šodien plkst. 10 tika uzsākta biļešu tirdzniecība uz 4. augustā Tallinas Dziesmu svētku estrādē paredzēto slavenās mūziķes Madonnas vienīgo koncertu Baltijā. Sticky & Sweet Tour pasaules koncertturneju, kuru Madonna uzsāka pagājušajā gadā, kopumā jau apmeklējuši vairāk nekā 2 miljoni cilvēku 58 valstīs. Šī turneja kļuvusi par veiksmīgāko mākslinieces karjerā un tās ieņēmumi 2008. gadā veidoja iespaidīgu summu – aptuveni 280 miljonus dolāru, liecina informācija koncertaģentūras FBI mājas lapā.

Jau ziņots, ka no 2. marta biļetes varēja iegādāties FBI koncertu kluba biedri, un jau tad bija radušās tehniskas problēmas, taču bija solīts, ka tās līdz biļešu tirdzniecības brīdim būs novērstas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks Akurāteres un Miltiņa koncerts Nesaki man neko…

, 17.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

26.aprīlī klausītāji tiek aicināti uz Ievas Akurāteres un Arņa Miltiņa tikšanos kopīgā koncertā, kurā tiks izdziedātas sen dzirdētas, jaunības maksimālisma, ideālisma un romantisma caurstrāvotas Māra Putniņa, Ulda Ozola, Jura Riekstiņa un citu autoru dziesmas vēl no pirms Atmodas laika repertuāra, informēja Rīgas domes Kultūras departamenta Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā Ģilde Mākslinieciskās daļas vadītāja Dzintra Burģele.

I. Akurāteres un A. Miltiņa koncerts Nesaki man neko… notiks 26.aprīlī plkst. 17.00 Mazajā ģildē.

Koncerta programma veidota, par pamatu ņemot 1985. gada Anglikāņu baznīcā koncerta laikā veikto ierakstu, kuru toreiz uz pusprofesionāla magnetafona ierakstīja Pērkona pirotehniķis Mārtiņš Kacens, saglabājot magnetafona lentē ne vien abu dziedātāju tā laika māksliniecisko un emocionālo uzdrīkstēšanos un varēšanu, bet galvenais – dokumentētu šī, nu jau vēsturē aizgājušā laikmeta, sajūtu. Koncertā toreiz tika izpildītas 38 dziesmas.

26.aprīlī Mazajā ģildē koncerta pirmajā daļā būs iespēja dzirdēt dziedātāju iemīļotākās, toreiz koncertā skanējušās dziesmas (Nesaki man neko, Mans brālis, Dainas u.c.). Koncerta otrajā daļā skanēs I. Akurāteres un A. Miltiņa dziesmas no jaunākiem muzikāliem projektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas satiksme: Kings Of Leon koncerta rīkotāji ietaupījuši uz sabiedriskā transporta papildreisu rēķina

LETA, 26.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rokgrupas Kings Of Leon koncerta Mežaparkā rīkotāji pirms un pēc pasākuma pasūtījuši uz pusi mazāk sabiedriskā transporta papildreisu, nekā rekomendējusi pašvaldības SIA Rīgas satiksme, sacīja Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis.

Atbilstoši organizatoru pieprasījumam un noslēgtajam līgumam trešdien pēc koncerta arī nodrošināti papildreisi, taču ar tiem izrādījies krietni par maz - tramvaji bijuši pārpildīti, raisot koncerta apmeklētāju neapmierinātību, kas sūdzējušies par Rīgas satiksmi. Zaķis gan piebilda, ka, redzot milzīgo noslogotību, uzņēmums no savas puses operatīvi norīkojis vēl vairākus papildreisus.

Zaķis skaidroja, ka gadījumā, ja komerciāla pasākuma rīkotāji vēlas, lai tiktu norīkoti papildu reisi apmeklētāju ērtībām, jāvēršas Rīgas satiksmē ar informāciju par prognozēto cilvēku skaitu un uzņēmums veic aprēķinus par nepieciešamo transportlīdzekļu plūsmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 5. martā, plkst. 10 sākas biļešu tirdzniecība uz vienīgo Madonnas koncertu Baltijā, kas norisināsies 4. augustā vairāk nekā 70 tūkstošu vietu ietilpīgajā Tallinas Dziesmu svētku estrādē.

Biļetes varēs iegādāties interneta mājaslapā www.ticketpro.lv. Tikai pirmajā biļešu tirdzniecības dienā būs iespējams nopirkt arī speciālās kasēs kinoteātrī Cinamon tirdzniecības parkā Alfa un Arēnas Rīga kasēs. Stāvbiļete maksās 43 latus, bet biļete fanu zonā, kas atradīsies skatuves priekšā, maksās 90 latus. Limits vienam pircējam būs 6 biļetes.

Jau 2. martā tika sākta biļešu iepriekšpārdošanas akcija, kuras laikā ierobežotu skaitu biļešu varēja iegādāties koncertaģentūras FBI koncertu kluba biedri. Visas FBI koncertu kluba biedriem atvēlētās biļetes tika izpirktas diennakts laikā. Kā atzinis Ticketpro Baltics izpilddirektors Madis Brjancevs, pirmajā iepriekšpārdošanas dienā sistēma tika pamatīgi pārslogota, kā arī radās dažādi tehniski traucējumi, kā rezultātā klientiem biļešu iegādes process aizņēma ilgāku laiku, raksta TVNET. Daļa klientu vēl nav saņēmuši biļešu iegādes apstiprinājuma e-pastu, lai arī nauda no konta jau ir samaksāta. Vairākas diennaktis firmas starptautiskā komanda ir novērsusi tehniskās problēmas un jau otrdienas rītā sistēma darbojusies normālā režīmā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziedātāja Madonna atvērs fitnesa klubu ķēdi. Pirmais klubs durvis vērs Mehiko nākamajā mēnesī, atsaucoties uz viņas biznesa partnera sniegto informāciju, ziņo perthnow.com.au.

«Mūsu mērķis ir radīt vidi, ko iedvesmojis Madonnas redzējums un augstie ideālas sporta zāles standarti,» stāstījis Marks Mastrovs (Mark Mastrov), New Evolution Ventures (NEV) priekšsēdētājs.

«Hard Candy Fitness būs Madonnas viedokļa atspoguļojums, un viņas ieguldījums būs visos sīkumos, ieskaitot mūzikas telpu, gaismas un citas dizaina nianses. Madonnas pieskāriens būs visur,» viņš solījis.

Pirmais Hard Candy klubs - nosaukums iegūts no dziedātājas jaunākā albuma - durvis vērs Meksikas galvaspilsētā Mehiko. Tā atklāšanu 29.novembrī apmeklēšot arī pati dziedātāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde (RRP) pieņēmusi lēmumu neuzsākt kriminālprocesu saistībā ar vācu grupas Rammstein koncerta atļaušanu, DB pastāstīja policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Jāatgādina, ka pārbaude tika uzsākta pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) lūguma. Tanī tika izvērtēta koncerta organizatoru rīcība saistībā ar ugunsdrošības normu neievērošanu. Pēc koncerta, kas notika šā gada 4. martā, ar VUGD lēmumu Arēnai Rīga tika piespriests tūkstoš latu sods. Arēnas Rīga direktors Edgars Buncis DB iepriekš apliecināja, ka soda nauda un arī VUGD rēķins par ugunsdzēsības tehnikas dežūrēšanu pie Arēnas esot samaksāts.

Tovakar Rīgā pie Brasas stacijas notikušā maģistrālā ūdensvada plīsuma dēļ Arēnā Rīga bija pazeminājies ūdens spiediens, tāpēc ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma. Turpretim Rammstein koncertā bija iecerēti vērienīgi specefektu, atklātas uguns un pirotehnikas priekšnesumi, tāpēc no koncerta rīkotāju puses tā esot bijusi klaja bezatbildība. Koncertu apmeklēja 11 tūkstoši skatītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Fonds Uzņēmēji mieram uzsāk jaunu ziedojumu kampaņu Bez tevis nav uzvaras!

Db.lv, 30.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fonds “Uzņēmēji mieram” aicina Latvijas uzņēmumus un ikvienu Ukrainas atbalstītāju piedalīties ziedojumu kampaņā “Bez tevis nav uzvaras!”, lai nodrošinātu 500 000 EUR lielu ziedojumu Ukrainas aizsardzības spēku stiprināšanai. Ziedojumi tiks vākti labdarības koncerta “Veltījums Ukrainai” ietvaros.

“Vajadzības Ukrainas aizstāvībai pret Krievijas asiņaino uzbrukumu papildinās un mainās, tāpēc cieši sadarbojoties ar saviem partneriem Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Ārlietu ministriju un citiem, mēs uz tām spējam, iesaistot uzņēmumus un sabiedrību. Šobrīd visvairāk nepieciešams atbalsts tieši Ukrainas aizsardzības spēka stiprināšanai, piegādājot Ukrainai ātrās palīdzības bruņumašīnas jeb tā sauktās mobilās ambulances, nakts redzamības iekārtas, piemēram, binokļus un monokļus, kā arī dronus un kvadrakopterus. Ņemot vērā nepārtrauktos uzbrukumus joprojām liels pieprasījums ir pēc ģeneratoriem, kā arī apvidus automašīnām un pikapiem,” sacīja Laura Skrodele, fonda “Uzņēmēji Mieram” vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Madonnas Tallinas koncerta biļetes izpārdotas rekordātrumā

, 06.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā biļetes uz Madonnas 4. augusta koncertu Tallinā iegādājušies vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku, un vairāk biļešu šobrīd pārdošanā nav, paziņojusi koncertaģentūra FBI.

Kopumā tirdzniecībā nonāca vairāk nekā 70 tūkstoši biļešu, kas tika izpirktas aptuveni diennakts laikā, un no tām vairāk nekā 10 tūkstoši biļešu iegādātas Latvijā.

Šāds biļešu pirkšanas ātrums ir vēsturisks rekords ne vien koncertaģentūras FBI rīkoto pasākumu vēsturē, bet Baltijas valstu šovbiznesā kopumā. Madonnas koncerta biļešu realizācija ātrumā pārspēja iepriekšējo rekordu, kas piederēja grupai Metallica, kuras koncerts 70 tūkstošu skatītāju ietilpīgajā Tallinas Dziesmu svētku estrādē 2006. gadā tika izpārdots trīs dienu laikā. Tas ir arī savdabīgs rekords Latvijai, jo līdz šim vēl nekad uz koncertu ārpus mūsu valsts nav pārdots tik ievērojams biļešu skaits tieši Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirgotāji Rimi un Maxima ir apņēmības pilni produktu, kas tiek pārdoti ar zīmoliem - attiecīgi Rimi un Optima līnija, skaitu savos plauktos arvien palielināt. Tirgotāji arī skaidro, kā šiem produktiem iespējams nodrošināt zemāku cenu.

«Rimi zīmola preces pēc preču vienību skaita Rimi veikalu sortimentā aizņem aptuveni 3% jeb šobrīd pircējiem ir pieejami aptuveni 1400 Rimi zīmola produkti dažādās preču grupās. Un šim skaitlim ir tendence pieaugt, jo mēs redzam, ka arvien vairāk pircēju uzticas mūsu zīmolam,» biznesa portālam db.lv stāstīja SIA Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere. «Mēs turpinām darbu arī pie jaunu produktu izveides - tas nav ātrs process, piemēram, pavisam nesen veikalos ienāca Rimi sviests, jaunas garšas biezpiena sieriņi, piens 2L iepakojumā,» viņa stāstīja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Db viedoklis: Bezatbildības kalngals, kuras likme bija 11 tūkstoši cilvēku

Dienas Bizness, 08.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksts Dienas Bizness vienmēr ir iestājies par godīgu uzņēmējdarbību un aizstāvējis uzņēmēju intereses. Taču, ja uzņēmums spēj riskēt ar 11 tūkstošu cilvēku dzīvību, tad jautājums ir par to, cik šāds bizness ir saprātīgs.

Runa ir par lēmumu pieļaut pasaulslavenās vācu grupas Rammstein koncerta norisi ar visiem uguns specefektiem, neraugoties uz faktu, ka pusē Rīgas, tajā skaitā koncerta norises vietā Arēnā Rīga, nebija nodrošināta ūdens padeve un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests bija devis mutisku rīkojumu to nedarīt, jo ūdens spiediena pazemināšanās dēļ ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma un sprinkleri. Interesanti, ka Arēnas Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, kurš pieņēma gala lēmumu, pārkāpumu atzīst, taču uzsver, ka tas bijis «mazākais no diviem ļaunumiem».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan šobrīd nenotikušā Depeche Mode koncerta biļetes pret skaidru naudu netiek mainītas, uzņēmums Biļešu serviss un koncerta organizatori FBI sola, ka drīzumā naudas izsniegšana atsāksies, bet šobrīd par biļeti iztērēto summu iespējams saņemt bankas pārskaitījuma veidā.

Rīgā biļešu apmaiņa tiek veikta tikai vienā Biļešu servisa kasē - Rīgas Kongresu namā. Aizvadītās nedēļas sākumā Db tajā informēja, ka «kasē nav naudas, tādēļ biļetes pret naudu tiks mainītas nākamnedēļ». Tomēr šodien Db telefoniski uzzināja, ka to izdarīt joprojām nav iespējams, bet naudas izsniegšanu biļešu tirdzniecības tīkls sola atsākt tuvākajās dienās. Šobrīd ir iespējams aizpildīt anketu un iesniegt Biļešu servisam nenotikušā koncerta biļetes un, lai nebūtu atkārtoti jādodas uz Kongresu namu, savu naudu saņemt ar bankas pārskaitījumu.

FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš Db sacīja, ka Depeche Mode koncerta biļešu īpašniekiem nav jāraizējas un savu naudu viņi noteikti saņems. Tā kā biļetes uz šīs grupas koncertu bija iegādājušies ļoti daudzi cilvēki, tad atpakaļ atmaksātas milzu summas. Problēmas ar naudas atgriešanu biļešu pircējiem saistītas ar to, ka aizkavējies mūziķu tūres apdrošinātāja maksājums koncerta organizatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Ražotāji: Alus aizliegšana Dziesmusvētkos veicinās vēlmi ienest teritorijā stipro alkoholu

NOZARE.LV, 11.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziesmu un deju svētku rīkotāju iecere aizliegt svētku noslēguma koncertā tirgot alu nav pārdomāta, turklāt varētu veicināt publikas un dalībnieku vēlmi ienest Mežaparka estrādes teritorijā stipro alkoholu, atzina aptaujātie alus ražotāji.

«Mūsuprāt, vēlme aizliegt Meža parka estrādē tirgot alu nav īsti pārdomāta. Atsevišķu personu dēļ, kuras varbūt pārmērīgi lietojušas alkoholu, aizliegt baudīt alu tūkstošiem citu apmeklētāju, ir muļķīgi. Turklāt alus tirdzniecības aizliegums tikai palielinātu centienus ienest teritorijā stipro alkoholu, kas savukārt radītu daudz lielākas problēmas svētku rīkotājiem un koncerta baudītājiem,» sacīja AS Aldaris pārstāve Laura Krastiņa.

Viņa arī norādīja, ka svētku rīkotāju ideja mazajiem alus darītājiem organizēt konkursu, bet lielajiem - licences izsoli - ir pretrunā vienlīdzīgas konkurences principiem.

«Uzskatām, ka visiem ir jābūt vienādiem spēles noteikumiem, lai ar Dziesmusvētku rīkošanu atkal nesaistītos kārtējais skandāls,» sacīja Aldara pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par simtgades koncertu pie Gaismas pils izmaksātas grandiozas autoratlīdzības

LETA, 04.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas valsts simtgades svētku koncertu «Mīlestības vārdā. 18+» autoratlīdzībās izmaksāti vairāk nekā 57 000 eiro, no kuriem vairāk nekā 17 000 eiro saņēmis mākslinieks Jānis Šipkēvics, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Aizliegtais paņēmiens».

Šipkēvica autoratlīdzības summu veido viņa paša kā mākslinieka dalība šajā pasākumā (11 500 eiro), koncerta mākslinieciskās daļas izpildproducēšanas pakalpojumu nodrošināšana (4399 eiro), kā arī saturiskās koncepcijas izstrāde (1176 eiro).

Videografiku autors Gatis Mūrnieks par koncertu nopelnījis aptuveni 6400 eiro, mūziķis Reinis Sējāns - teju 6000 eiro. Sociālajos tīklos plaši apspriestā jaunā izpildītāja Evija Vēbere par divu dziesmu izpildījumu saņēmusi 666 eiro, bet, piemēram, grupas «Prāta vētra» dalībnieks Renārs Kaupers - 1000 eiro. Jānis Jubalts, kurš arī ir «Prāta vētras» biedrs un uzstājās šajā koncertā, raidījumam veidotājiem norādīja, ka autoratlīdzību nav saņēmis vispār, jo uzstājies draugu aicināts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 25. jūlijā, grupa Prāta vētra ar koncertu pļavā pretī Jelgavas pilij atklās savu Latvijas koncerttūri 7 soļi svaiga gaisa. Sākotnēji tika plānots, ka koncertu varētu apmeklēt ap 10 tūkstoši klausītāju, bet jau šobrīd uz to ir pārdots vairāk nekā 18 tūkstoši biļešu, atsaucoties uz pašvaldības sniegto informāciju, vēsta reģionālais medijs Zemgales Ziņas.

Pašvaldības iestāde Pilsētsaimniecība norāda, ka koncerta norises vietā varēs iekļūt pa trīs ieejām – no Vecā ceļa puses, no Lielupes puses un no Lielās ielas. Ērtākai piekļuvei uzstādītas koka kāpnes.

Automašīnu novietošanai būs atvēlētas vairākas vietas.

Drošības apsvērumu dēļ pirms koncerta Lielajā ielā posmā no Driksas tilta līdz Kalnciema ceļa un Rīgas ielas krustojumam tiks noteikts maksimālā ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā, bet pēc koncerta pulksten 24 aptuveni uz stundu tiks slēgta satiksme pār tiltiem, lai koncerta apmeklētāji varētu droši nokļūt mājās. Ja būs nepieciešams, satiksme uz laiku varētu tikt slēgta arī pirms koncerta, bet to izlems policija, izvērtējot situāciju. Tāpat jāņem vērā, ka koncerta laikā tiks slēgta laivu satiksme Lielupē posmā no Lielupes tilta līdz jahtu bāzei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākā daļa biļešu uz Madonnas koncertu izpirktas

, 06.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākā daļa biļešu uz Madonnas 4. augusta koncertu Tallinā ir izpārdotas, tomēr pēc sistēmas pārbaudes tirdzniecībā šodien pieejams ierobežots biļešu daudzums.

Ceturtdien uzsāktā biļešu tirdzniecība bijusi ļoti veiksmīga – lielākā daļa Latvijas publikai iedalīto biļešu uz Madonnas koncertu ir izpārdotas, apliecināja Koncerta aģentūras FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš. Pēc viņa teiktā, naktī pārbaudīta elektroniskā biļešu rezervācijas sistēma, un tirdzniecībā atgrieztas tās biļetes, kas bija rezervētas, taču nebija apmaksātas. Taču šādu biļešu esot daži simti un iespējams, ka lielākā daļa no tām atkal ir izpārdotas. Tuvākajā laikā FBI sola sniegt informāciju, cik biļešu katrā no Baltijas valstīm pārdotas. K.Kārkliņš apliecināja, ka izdevies igauņu kolēģiem pierādīt, ka Latvijai vajadzīgs iespējami liels daudzums biļešu, jo katrai valstij bijis iedalīts zināms biļešu skaits, kuru K.Kārkliņš pagaidām neatklāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

12 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, ieskaitot Dombrovski, apjūsmos Madonnu Tallinā

, 04.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp 73 tūkstošiem skatītāju, kas Tallinā apmeklēs vienīgo popdīvas Madonnas koncertu Baltijā, būs arī 12 tūkstoši fanu no Latvijas.

Biļešu pārdošanas ieņēmumi ir aptuveni 6.5 miljoni dolāru, vēsta Diena. Tirdzniecībā tika laists 70.3 tūkstoši biļešu, tās maksāja no 43 līdz 180 latiem. 30 tūkstoši biļešu tika ārzemniekiem, pārējās izplatīja Igaunijā. Latvijā pārdoti 12 tūkstoši biļešu. Db jau rakstīja, ka martā biļetes uz koncertu tika izpārdotas diennakts laikā, kas ir pārdošanas ātruma rekords Baltijas valstu šovbiznesa vēsturē.

Uz koncertu dosies arī premjers Valdis Dombrovskis, kurš izbrīvējis šovasar vienīgo bezalgas atvaļinājuma dienu, ziņo Latvijas radio. Tiek uzsvērts, ka viņš dosies uz Tallinu par privātiem līdzekļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd īpaši aktivizējušies interneta krāpnieki, kuri veido viltotas mājaslapas, izvieto par tām reklāmas meklētājos un sūta e-pastus, izliekoties par tirgotājiem. Visām krāpnieku darbībām ir viens mērķis – iegūt upuru paroles un tālāk pieeju pie bankas kontiem, vai iegādāties preces uz citu rēķina. Diezgan bieži krāpnieki izveido jau eksistējošu interneta veikalu un pakalpojumu sniedzēju mājaslapu viltojumus, kuros, ievadot personīgos datus, tie tiek nozagti. Lai palīdzētu atšķirt viltojumu no īstajām lapām, maksājumu pieņemšanas risinājuma Klix eksperti ir sagatavojuši testu, kuru aicina izpildīt ikvienam interneta lietotājam.

Pirmā situācija

Interneta veikals ir viens no lielākajiem Latvijā un reklāma uz to parādās kā viena no pirmajām Google. Apmeklējot veikalu, tas ielādējas ilgāk nekā parasti, bet, kad parādās visi attēli, izskatās kā ierasts, izņemot logo, kas izskatās apgriezts; izlecošie logi ir īpaši uzbāzīgi, aicinot reģistrēties pasūtījuma pabeigšanai. Kā rīkosieties tālāk?

Ja jūsu atbilde ir “Jā”, ievadīšu datus un turpināšu iepirkties, tad pastāv iespēja kādreiz uzķerties uz krāpnieku āķa. Jebkādas novirzes no ierastā mājaslapas dizaina var liecināt par krāpnieku veidotu viltojumu. Pareizākā rīcība būtu pārbaudīt pārlūkprogrammā noradīto mājaslapas adresi, aizvērt to un atvērt atkārtoti, izmantojot meklēšanas rezultātus, kas nav reklāmas (Ad).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arēnā Rīga notiks Rīgas dejotāju svētku koncerts

, 25.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arēnā Rīga 7.jūnijā notiks dalībnieku skaita un repertuāra ziņā lielākais Rīgas dejotāju svētku koncerts Vedam danci šovakar.

Vairāk nekā 1800 dalībnieki no 49 Rīgas kolektīviem deju zīmējumiem bagātā lieluzvedumā izdejos ne vien zināmas un jau iemīļotas dejas, bet arī pavisam jaunas horeogrāfijas, kas godalgotas šī gada Jaunrades deju konkursā.

«Pirmie Rīgas dejotāju svētki kā Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku tradīciju atvasinājums notika pirms četriem gadiem, un kopš tā laika dejotāju sanākšana svētku starplaikā tiek rīkota katru otro gadu. Tā kā dejotgribētāju skaits ir pieaudzis, šī gada svētki, kopskaitā trešie, būs plašākie, kādi līdz šim notikuši,» stāstīja lielkoncerta mākslinieciskā vadītāja Ingrīda Saulīte.

Koncerta noskaņu un sajūtas papildinās arī īpaši sagatavots video noformējums. Jau pirms koncerta uz lielajiem ekrāniem būs redzama dejotāju ikdiena - labākie foto mirkļi, mēģinājumu un koncertu gaisotne, bet katras dejas laikā izjūtas paspilgtinās atbilstošs video materiāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

58. Starptautiskā ARD izpildītāju konkursa laureāts, kontrabasists Gunārs Upatnieks kopā ar draugiem aicina uz Ziemassvētku labdarības koncertu. Visi koncerta ieņēmumi sadarbībā ar kustību Lielie.lv tiks ziedoti Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcai.

«Otram esot jādāvina tas, bez kā pats nevari dzīvot. Mums – mūziķiem - tā ir mūzika. Ziemassvētkos mēs vēlamies to dāvāt ikvienam, lai iepriecinātu mūsu klausītāju un Bērnu slimnīcas mazuļu sirdis,» stāstīja koncerta idejas autors G. Upatnieks.

Dāvinās mūzikuKopā ar kontrabasistu G. Upatnieku koncertā piedalīsies klavieru kvartets RIX, pianiste Agnese Egliņa, obojists Egils Upatnieks un čelliste Ieva Puriņa, kā arī kamerorķestra Sinfonietta Rīga mūziķi. Koncerta programma būšot ļoti daudzveidīga - sākot ar F. Šūberta, Dž. Botezīnī un V.A. Mocarta līdz pat P. Vaska un M. Bruha skaņdarbiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ūdens avārijas dēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) liedza sākt vācu grupas Rammstein koncertu Arēnā Rīga, taču tā organizatori rīkojās pretēji. Līdz ar to VUGD izdevis rīkojumu par koncerta organizatoru darbības apturēšanu, vēsta portāls Diena.lv.

«Izvēlējāmies mazāko ļaunumu no diviem,» teic Arēna Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris. Viņš klāsta, ka bijušas divas iespējas - evakuēt zālē sanākušos aptuveni 10 000 cilvēku, vai arī nodrošināt visus drošības pasākumus, lai koncerts notiktu. Izvēlēts otrais, ņemot vērā arī to, ka Rammstein koncertos nav bijuši incidenti ar pirotehnikas lietošanu, bet koncerta atcelšana un sanākušo evakuācija varētu izraisīt konfliktsituācijas.

Savukārt VUGD izdevis rīkojumu par koncerta organizatora darbības apturēšanu. «Ir tas koncerts jāpārtrauc,» rīkojuma būtību skaidro VUGD pārstāve Inga Vetere, skaidrojot, ka atļauja pēc atkārtotas ekspertīzes nav dota, jo nelaimes gadījumā nebūtu iespējams nodrošināt nepieciešamos glābšanas darbus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sapņu fabrikā šovakar, 1. jūlijā, ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies amerikāņu alternatīvā roka meistari - grupa Faith No More.

Faith No More tikai pirms neilga laika paziņoja par atkalapvienošanos un koncerta apmeklētāji Sapņu fabrikā šovakar redzēs grupu tādā pat sastāvā kā 1998. gadā, kad Faith No More pārtrauca savu darbību, informēja koncertaģentūra FBI.

Grupa šogad kā galvenie mākslinieki uzstājas lielākajos Eiropas rokfestivālos, kā arī sniedz atsevišķus koncertus.

Pēc koncerta Rīgā grupa šovasar vēl uzstāsies vairākos lielos festivālos – Roskildes festivālā Dānijā, Open’er Polijā, Sziget Ungārijā, Pukkelpop Beļģijā un citos.

Sapņu fabrikas durvis koncerta apmeklētājiem šovakar tiks atvērtas plkst. 19.30. Koncerta īpašais viesis Kid606 uz skatuves kāps plkst. 20.00. Faith No More savu uzstāšanos sāks plkst. 21.00.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" pirmo reizi saviem klausītājiem nodrošinājusi koncertu tiešraidē.

Latviešu pianists Andrejs Osokins tukšā koncertzāles Lielajā zālē uz klavierēm atskaņoja trīs mūzikas dižgaru – Johana Sebastiāna Baha, Kloda Debisī un Ludviga van Bēthovena – skaņdarbus.

Šo koncertu savās mājās pie ekrāniem vēroja simtiem skatītāju visā pasaulē.

"Milzīgs paldies katram, kas pieslēdzās manā mūžā pirmajam solokoncertam tiešsaistē! Paldies Liepājas koncertzālei "Lielais dzintars" par ideju turpināt lielus, nopietnus koncertus, neskatoties ne uz kādiem šķēršļiem. Priecājos, ka tieši mans koncerts bija "Biļešu Paradīzes" pirmais tiešraidē nodrošinātais pasākums," komentē pianists A. Osokins.

Pianists uzstājās ar īpašu, Lieldienu laikam sagatavotu programmu. Pirms koncerta bija iespēja klausīties Liepājas koncertzāles valdes priekšsēdētāja Timura Tomsona sarunu ar A. Osokinu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Papildināts - Par Zolitūdes traģēdijā mirušo cilvēku datu nodošanu atstādināts NMPD direktora vietnieks Šics

LETA, 26.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par iespējamu Zolitūdes traģēdijā mirušo cilvēku datu nodošanu trešajām personām uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādināts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieks Mārtiņš Šics.

Šics apstiprināja, ka ir atstādināts un ir sniedzis NMPD rīcībā esošo informāciju par Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem tīmekļa vietnes nekropole.info vadībai, lai tā varētu salīdzināt savā rīcībā esošos datus, kas iegūti no notikuma vietā esošajiem cilvēkiem, un informēt sabiedrību par bojāgājušajiem.

Šics savā rīcībā pārkāpumus nesaskata.

Vaicāts, cik detalizēta informācija tika nodota tīmekļa vietnes veidotājiem, Šics teica, ka nekādu slepenu informāciju neesot nodevis, bet tikai tik daudz, lai cilvēki varētu pārliecināties, vai viņu tuvinieki ir vai nav gājuši bojā traģēdijā.

Tāpat viņš uzsvēra, ka informācija nodota profesionāliem juristiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad 4.augustā, Tallinā, Dziesmu svētku estrādē norisināsies vienīgais slavenās mūziķes Madonnas koncerts Baltijā, informē koncetaģentūra FBI.

Kopumā uz Madonnas šovu pārdošanā nonāks aptuveni 70 000 biļešu. Biļešu pārdošana tiks uzsākta vienlaicīgi visās trijās Baltijas valstīs 5.martā plkst. 10.00 rītā.

Komentāri

Pievienot komentāru