Finanses

«Db» balvu \'Ienesīgākā akcija\' saņem «Latvijas Balzams»

Valters Paiders [email protected], 29.10.2003

Jaunākais izdevums

Dienas biznesa TOP 500 pasākumā balvu par ienesīgāko akciju šogad ir ieguvis Latvijas Balzams. Uzņēmuma akcijas vidējā svērtā cena gada laikā ir palielinājusies par 318%.

Akcijas cenas kāpums ir saistāms ar lielāko akcionāru maiņu uzņēmumā šā gada sākumā, kad uzņēmumā vairāk nekā 50 % no kopējā Balzama akciju skaita ieguva Holandē reģistrētais S.P.I Distilleries B.V., kas nekavējoties izteica akciju atpirkšanas piedāvājumu. Pēc tam akcijas cena sasniedza pat 1.79 Ls.

Ienesīgākā akcija tiek noteikta šādi - tika aprēķināta akcijas vidējā svērtā cena 2002. gada un 2003. gada janvārī - septembrī (laikposms no no 1. janvāra līdz 1. oktobrim), šai cenai tika pieskaitītas dividendes 2002. un 2003. gadā (ja tādas ir) un iegūtā vērtība 2003. gadā attiecināta pret 2002. gada vērtību.

Papildus ienesīgāko akciju TOP uzņēmumu atlasei tika piemēroti arī likviditātes kritēriji, iekļaujot tās akcijas, ar kurām minētajā laikposmā biržas nepārtrauktajā tirgū ir veikti vismaz 60 darījumi, un kopumā tirgoti vismaz 30 tūkstoši akciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"Scandinavian Tobacco" jauns valdes priekšsēdētājs

Andris Zeļenkovs [email protected], 27.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par “Scandinavian Tobacco“ valdes priekšsēdētāju un uzņēmuma ģenerāldirektoru iecelts 'Lars Kruse Thomsen'. Līdzšinējais uzņēmuma ģenerāldirektors 'Alexander Telje' turpmāk vadīs Norvēģijas uzņēmumu "JLTiedemans", kas ir viena no "ST Grupas" tabakas ražotnēm un atrodas Norvēģijā. Izmaiņas saistītas ar vispārējām izmaiņām "ST Grupas" vadībā. 'Lars Kruse Thomsen' strādā "ST Grupā" kopš 1995.gada. Sākotnēji kā "House of Prince Denmark" mārketinga menedžeris, tad tirdzniecības un mārketinga direktors un valdes loceklis uzņēmumā "Scandinavian Tobacco" Polijā. Būdams "House of Prince Denmark" vecākais viceprezidents, 'Lars Kruse Thomsen' bija atbildīgs par "House of Prince" starptautiskiem zīmoliem, kā arī par jaunu zīmolu izstrādi un attīstīšanu. Pirms pievienošanās "ST Grupai", 'Lars Kruse Thomsen' strādāja "Carlsberg Breweries" un dāņu mediju grupā "The Berlingske Dailies". 'Lars Kruse Thomsen' ir beidzis Kopenhāgenas biznesa skolu, iegūstot zinātņu maģistra grādu mārketingā, un studējis uzņēmējdarbības vadību IMD (International Institute for Management Development) biznesa skolā Šveicē. 'Lars Kruse Thomsen' ir Dānijas pilsonis, viņam ir 39 gadi. Precējies, divu bērnu tēvs. “Scandinavian Tobacco” SIA izveidots 1992.gadā (sākotnējais nosaukums "House of Prince Riga") kā Latvijas – Dānijas kopuzņēmums. 2001.gadā tas tika privatizēts un kļuva par 100% dāņu uzņēmumu. 2003.gadā uzņēmums mainīja nosaukumu no “House of Prince Riga” uz “Scandinavian Tobacco”. Uzņēmums ietilpst "Scandinavian Tobacco grupas" ("ST Grupas") sastāvā, kas ir vadošā tabakas kompānija Ziemeļeiropā. "ST Grupai" ir ražotnes vairākās valstīs, un tā eksportē savu produkciju un dažādiem pasaules tirgiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Konkursam "Sabiedrisko attiecību Gada Balva 2005" pieteikts vairāk darbu nekā pērn

Andris Zeļenkovs [email protected], 05.05.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociācijas (LSAKA) un Latvijas asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem (LASAP) organizētajam konkursam 'Sabiedrisko attiecību Gada Balva 2005' šogad kopā iesniegti 25 darbi 5 nominācijās. Visvairāk darbu iesniegti nominācijās 'Marketinga komunikācijas' un 'Korporatīvās komunikācijas'. Uzvarētāju paziņošana un apbalvošanas ceremonija notiks 10.maijā plkst. 17.00, starptautiskās sabiedrisko attiecību konferences "PR Challenge 2005" noslēgumā. Visus konkursam iesniegtos darbus to autori prezentēs konferences pirmajā dienā – 9.maijā. “Pirms žūrijas vērtējumi ir apkopoti, var izteikt gandarījumu par diviem pozitīviem aspektiem. Pirmkārt, konkursam iesniegto darbu ir vairāk nekā pērn, otrkārt, kvalitātes ziņā kopīgais īstenoto kampaņu līmenis ir audzis. Tas liecina par profesionalitātes pieaugumu sabiedrisko attiecību nozarē”, komentē LSAKA prezidente un kompĆnijas "Komunikāciju aģentūra/Edelman Affiliate" valdes priekšsēdētāja Signe Reinholde. Balvas tiks pasniegtas par labākajiem sabiedrisko attiecību projektiem 5 nominācijās: - Marketinga komunikācijas; - Sociālā kampaņa; - Korporatīvās komunikācijas; - Valsts un pašvaldību sektora kampaņa; - Reģionālā - starptautiskā kampaņa. Darbi netika vērtēti nominācijās 'Krīzes komunikācijas', 'Sabiedriskā politika' un 'Iekšējās komunikācijas'. „Tas, ka liela konkurence izveidojusies noteiktās nominācijās, savukārt dažās darbi netika iesniegti vispār, savā ziņā liecina par tendencēm sabiedrisko attiecību pakalpojumu tirgū un norāda, kuri ir pieprasītākie un visvairāk realizētie sabiedrisko attiecību instrumenti un virzieni”, atzīst Signe Reinholde. Krīzes situāciju risinājumiem un lobisma kampaņām vēl nav iestājies noilgums, lai klienti un aģentūras būtu gatavi tās publiski prezentēt un nodot vērtēšanai. Šogad konkursam iesniegtos darbus vērtēja vairāk nekā 30 ekspertu žūrija, kuras sastāvā ir sabiedrisko attiecību un saistīto nozaru eksperti - sociologi, reklāmas un marketinga speciālisti, mediju pārstāvji un akadēmiskie mācībspēki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Akciju sabiedrības Latvijas balzams 2007.gada 28.aprīļa kārtējās akcionāru sapulces lēmumprojekti

, 13.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrības Latvijas balzams 2007.gada 28.aprīļa kārtējās akcionāru sapulces LĒMUMPROJEKTI

1. Valdes, padomes ziņojumi un zvērināta revidenta atzinums.

Pieņemt zināšanai akciju sabiedrības Latvijas balzams valdes, padomes

ziņojumus un zvērināta revidenta atzinumus.

2. 2006.gada pārskatu apstiprināšana.

Apstiprināt AS Latvijas balzams valdes sastādītos un AS Latvijas balzams

padomes izskatītos:

1) AS Latvijas balzams 2006.gada pārskatu (uz 31 lpp. pielikumā), kas sastādīts atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanas prasībām;

2) AS Latvijas balzams 2006.gada pārskatu (uz 35 lpp. pielikumā), kas sastādīts atbilstoši Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem (SFPS);

3) AS Latvijas balzams 2006.gada atkarības pārskatu (uz 10 lpp. pielikumā), un

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Neitrāli vērtē Latvijas dalību ES

Dace Preisa, 15.03.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2006.gada februārī veiktajā sabiedriskās domas aptaujā noskaidrota Latvijas iedzīvotāju attieksme pret Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES). Saskaņā ar pētījuma rezultātiem pozitīvi Latvijas dalību ES vērtēja 27,1% iedzīvotāju (2006.gada janvārī – 29,6%). Sniedzot atbildi ‘slikta lieta’, negatīvu attieksmi pauda 22,4% (janvārī – 22,2%). Biežāk pausta neitrāla attieksme – atbildi 'ne laba, ne slikta lieta' izvēlējās 45,5% aptaujas dalībnieku (decembrī – 43,5%). Latvijas dalību ES par 'labu lietu' biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši un Zemgalē dzīvojošie. Neitrālu attieksmi – atbildi 'ne laba, ne slikta lieta' – biežāk izvēlējušās iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 39 gadiem, valsts sektorā strādājošie, iedzīvotāji ar vidēji zemiem vai augstiem ienākumiem, kā arī Vidzemē dzīvojošie. Latvijas dalību ES kā 'sliktu lietu' biežāk vērtējuši respondenti, kuri vecāki par 55 gadiem, iedzīvotāji ar pamatizglītību, cittautieši, aptaujātie ar zemiem vai vidējiem ienākumiem, nestrādājošie, kā arī Rīgā un Kurzemē dzīvojošie. Aptauju veica Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS ar Eiropas Savienības informācijas aģentūras (ESIA) atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Attieksme pret ES būtiski nemainās

Marta Rībele [email protected], 11.01.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Decembrī pozitīvi Latvijas dalību ES vērtēja 30.2% iedzīvotāju (novembrī – 31.4%), bet negatīvu attieksmi pauda 25.6% (novembrī – 28.6%,). Par to liecina jaunākā sabiedriskās domas aptauja par iedzīvotāju attieksmi pret Latvijas dalību ES. Savukārt atbildi 'ne laba, ne slikta lieta' izvēlējās 37.3% aptaujas dalībnieku (novembrī – 36.3%). Latvijas dalību ES par 'labu lietu' biežāk nekā caurmērā atzinuši vīrieši, iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 39 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, kā arī aptaujātie, kuru vidējie ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī pārsniedz Ls 121. Atbildi 'ne laba, ne slikta lieta' biežāk izvēlējušās sievietes, valsts sektorā nodarbinātie, Vidzemē, Kurzemē un Latgalē dzīvojošie, respondenti vecumā no 40 līdz 54 gadiem, kā arī aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli ir robežās no Ls 86 līdz Ls 120. Latvijas dalību ES kā 'sliktu lietu' biežāk vērtējuši respondenti ar pamatizglītību, Rīgā un Zemgalē dzīvojošie, aptaujas dalībnieki, kas vecāki par 55 gadiem, nestrādājošie, kā arī aptaujātie, kuru vidējie ienākumi mēnesī uz vienu ģimenes locekli ir robežās no Ls 46 līdz Ls 85. Aptauju veica Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks Māksliniecisko direktoru kluba radošā video darbnīca

Andris Zeļenkovs [email protected], 19.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ Rīgā ierodas video mākslinieks 'Ries Stravers', lai Latvijas video māksliniekiem un reklāmas aģentūru radošajiem prātiem vadītu video darbnīcu „Short course in how to be crazy”. Latvijas Māksliniecisko direktoru kluba (LADC) rīkotā radošā video darbnīca notiek starptautiskā videofestivāla "Ūdensgabali’ 05" ietvaros, un, iespējams, ir līdz šim tuvākais punkts reklāmas un mākslas attiecībās. “Pēc izcelsmes holandietis, Venēcijā dzīvojošais 'Ries' rada reklāmas, piedalās izstādēs (t.sk. – Venēcijas Biennālēs), lasa lekcijas, braukā apkārt pa pasauli un vispār – nodarbojas ar to, kas pašam patīk. Viņš ir viens no mežonīgākajiem video «frīkiem», kāds jebkad absolvējis Benetton Fabrica skolu,” 'Ries Straver'u raksturo LADC valdes priekšsēdētājs Ēriks Stendzenieks. 'Ries Straver'a radošā video darbnīca, notiks 24. un 25.augustā, reklāmas aģentūras ZOOM! telpās. LADC ir sabiedriska organizācija, kuras mērķis ir attīstīt Latvijas grafiskā un rūpnieciskā dizaina, lietišķās fotogrāfijas un reklāmas nozares Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas teātrim mainīts statuss un apstiprināta vadība

Vēsma Lēvalde [email protected], 21.01.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

20. janvāra Liepājas domes sēdē pieņemts lēmums pārveidot pašvaldības uzņēmumu bezpeļņas organizāciju "Liepājas teātris" par pašvaldības sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Liepājas teātris". Līdz ar to apstiprināts jauns uzņēmuma vadības modelis – iecelta Liepājas teātra padome un valde, liecina domes lēmums. Līdz ar šo domes lēmumu apstiprināti pašvaldības SIA ''Liepājas teātris'' statūti. Apstiprinātie statūti nosaka uzņēmuma pārvaldē padomes un valdes funkcijas. Padomei saskaņā ar apstiprinātajiem statūtiem jāveic valdes darbības uzraudzība, jākontrolē uzņēmuma peļņas izlietojumu, kā arī jālemj par uzņēmuma attīstības un stratēģiskajiem jautājumiem. Savukārt valdes kompetencē ir uzņēmuma saimnieciskā un mākslinieciskā darbība, kā arī personāla jautājumi. Domes lēmums paredz, ka SIA „Liepājas teātris” ir kapitālsabiedrība, kurā visas pamatkapitāla daļas pieder Liepājas pilsētas pašvaldībai. Deputāti apstiprināja pašvaldības SIA ''Liepājas teātris'' padomi trīs padomes locekļu sastāvā. Par padomes priekšsēdētāju iecelts Herberts Laukšteins. Līdz ar šo lēmumu apstiprināta arī uzņēmuma valde trīs locekļu sastāvā. Par valdes priekšsēdētāju iecelts Guntis Dambergs, savukārt par valdes locekļiem – Rolands Atkočūns, kurš valdē pildīs mākslinieciskā vadītāja funkcijas un Nellija Kleinberga, kuras pārziņā būs administratīvie un personāla jautājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: Pasniegtas Latvijas Gada balvas sportā

LETA, 22.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas šī gada labākajiem sportistiem ceturtdien tika nosaukti basketbolists Kristaps Porziņģis un tenisiste Aļona Ostapenko.

Porziņģis Latvijas gada labākā sportista balvu saņēmis otro gadu pēc kārtas, bet Ostapenko šī ir pirmā valsts labākās sportistes balva karjerā.

Porziņģis šogad turpina priecēt basketbola līdzjutējus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos un ved pretī uzvarām Ņujorkas Knicks komandu. Tāpat viņš bija Latvijas izlases līderis septembrī aizvadītajā Eiropas čempionātā, kurā latvieši izcīnīja piekto vietu.

Porziņģis šosezon 24 spēlēs vidēji guvis 25,5 punktus, būdams NBA astotais rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat viņš vienā spēlē bloķējis 2,1 metienu, kas ir trešais labākais rādītājs līgā.

Savukārt Ostapenko jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa French Open izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA "International" turnīrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reklāmas agentūras „Alfa centrs” apgrozījums pērn pieaudzis par 28%

Andris Zeļenkovs [email protected], 14.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilna servisa reklāmas aģentūras „Alfa centrs” apgrozījums 2004.gadā pēc operatīvā gada pārskata datiem sasniedzis 2 360 000 Ls, kas ir par 28% vairāk, nekā 2003.gadā (1,85 milj. Ls). Aģentūras peļņa 2004.gadā bijusi 100 000 latu. „Alfa centrs” 2003.gadā pēc neto apgrozījuma bija otra lielākā pilna servisa reklāmas aģentūra Latvijā. Aģentūra dibināta 1996.gadā. Aģentūras klientu lokā ir vairākas Latvijā un pasaulē pazīstamas kompānijas: VP Market (Maxima, Sautīte, T-Market), LG Electronics, Winston, Henkel, Bittner, KOK, Druvas Pārtika, Maxit, Austrian Airlines, alus darītava Baltika u.c. „2004.gadā „Alfa centrā” notika ievērojama paplašināšanās. Aģentūras iekšienē izveidojām radošās producēšanas studiju jeb 'producion house', kas ļauj ievērojamu daļu projektu veikt bez trešo pušu piesaistes. Pagaidām mums ir sava fotostudija un tas ir pirmais solis ceļā uz pilna servisa 'production house' izveidi. Pērnā gada laikā gandrīz dubultojies darbinieku skaits: 2003.gadā aģentūrā bija 17 darbinieki, šī gada sākumā – 33,” stāsta Lauris Špillers, reklāmas aģentūras „Alfa centrs” direktors. 'Production house' izveidē tika investēti 30 000 Ls. Šī gada janvārī aģentūra saņēma Lietuvas Tirdzniecības palātas Latvijā pasniegto balvu Merkurijs 2004. „Alfa Centrs” tika atzīta par veiksmīgāko reklāmas aģentūru, kas pērn strādājusi ar Lietuvas uzņēmumiem Latvijā un saņēma balvu „Gada reklāmas aģentūra”. 2001.gadā aģentūra ieguva balvu Golden Hammer par vides reklāmu „Rīgas piensaimnieka” ražotajam jogurtam „Zilonītis”. „Alfa centrs” ir Latvijas Reklāmas asociācijas biedre. Aģentūrā strādājošie mākslinieki ir Latvijas māksliniecisko direktoru kluba (Latvian Art Directors Club) biedri. „Aģentūrā ir saliedēts un profesionāli pieredzējis kolektīvs, kurš aizrautīgi apgūst jaunākās tendences zīmolu komunikācijā, lai pēc tam tās radoši un sekmīgi ieviestu vietējā tirgū. Otra mūsu stiprā puse ir spēcīgās pozīcijas mediju tirgū. Kopā tas veido spēku, kas visai bieži liek klientiem izvēlēties par saviem partneriem tieši mūs,” aģentūras veiksmi komentē Lauris Špillers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasniegs ikgadējo Autortiesību bezgalības balvu

, 08.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 12.novembrī tiks pasniegta ikgadējā Autortiesību bezgalības balva, informēja autoru biedrības AKKA/LAA projektu vadītāja Signe Valtiņa.

Autoru biedrības AKKA/LAA (Autortiesību komunicēšanās un konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība) balvu iegūs autori, kuru darbi pagājušajā gadā tikuši visvairāk izmantoti visdažādākajos veidos. Autoru darbu bezgalīgo izmantošanas iespēju dēļ balva ieguvusi Autortiesību bezgalības balvas nosaukumu. Autortiesību bezgalības balvu pasniegs jau devīto reizi.

Šogad kategorijā radio, televīzijā, koncertos un mehāniskajā ierakstā visvairāk skanējušais skaņdarbs balvu saņems teksta autors un komponists Aigars Grauba par 1988. gada dziesmas Ziemeļmeita atdzimšanu, teksta autors Igors Linga un komponists Gvido Linga saņems balvu par dziesmu Spārni, savukārt komponists Mārtiņš Freimanis un teksta autors Lauris Reiniks par dziesmu Sirds sadeg neparasti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas balzams kārtējās akcionāru sapulces lēmumi 

, 02.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada 28.aprīlī notika akciju sabiedrības Latvijas balzams kārtējā akcionāru sapulce. Akcionāru sapulce pieņēma šādus lēmumus:

1.Pirmajā darba kārtības jautājumā „Valdes, padomes ziņojumi un zvērināta revidenta atzinums”:

Pieņemt zināšanai akciju sabiedrības Latvijas balzams valdes, padomes ziņojumus un zvērināta revidenta atzinumus.

2.Otrajā darba kārtības jautājumā „2006.gada pārskatu apstiprināšana”:

Apstiprināt AS Latvijas balzams valdes sastādītos un AS Latvijas balzams

padomes izskatītos:

1)AS Latvijas balzams 2006.gada pārskatu, kas sastādīts atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanas prasībām; 2)AS Latvijas balzams 2006.gada pārskatu, kas sastādīts atbilstoši Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem (SFPS); 3)AS Latvijas balzams 2006.gada atkarības pārskatu; 4)Pārklasificēt uz nesadalīto peļņu pašu kapitāla posteņa Citas rezerves

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

AS Latvijas Balzams plāno parcelt ražotnes ārpus Rīgas

, 13.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas lielākais alkoholisko dzērienu ražotāja, AS Latvijas balzams paziņo par plāniem pārcelt šampanieša, dzirkstošo vīnu, sidra un vieglo alkoholisko dzērienu ražotnes no esošās atrašanās vietas Rīgā, A.Briāna ielā 7 un A.Briāna ielā 9 uz jaunu ražotni, ko paredzēts uzbūvēt ārpus galvaspilsētas teritorijas. Projekta īstenošanai izsludināts konkurss zemes gabala iegādei. Jaunās ražotnes būvei tiek meklēta vieta ap 30 kilometru rādiusā no Rīgas pilsētas robežas, kas atrastos industriālā teritorijā un tās kopēja platība nebūtu mazāka par 6 hektāriem.

Galvenās AS Latvijas balzams ražotnes - stipro alkoholisko dzērienu rūpnīcas A.Čaka ielā 160, kas, līdz ar uzņēmuma iekļaušanos SPI Grupas sastāvā, dažu gadu laikā nopietni atjaunota un modernizēta, ieguldot šeit ievērojamas investīcijas, atrašanās vieta netiks mainīta.

Šampanieša, dzirkstošo vīnu, sidra un vieglo alkoholisko dzērienu ražotnes A.Briāna ielā ir AS Latvijas balzams īpašumā kopš 2000.gada, kad uzņēmumam tika pievienota toreizējā AS „Rīgas vīni”, bet alkoholisko dzērienu ražotnes un glabātuves šajā vietā vēsturiski atradušās jau kopš 1910.gada, tai skaitā - alus rūpnīca Stricke, Rīgas vīna-šampanieša kombināts, AS Rīgas vīni, u.c. 1952. gadā šeit pirmo reizi uzsākta šampanieša ražošana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alkoholisko dzērienu ražotājs un izplatītājs "Amber Beverage Group" laidis klajā zīmola "Rīgas Melnais Balzams" jaunāko versiju - "Rīgas Melnais Balzams XO", kas papildināts ar izsmalcinātu franču brendiju, informē uzņēmumā.

Dzēriena pamatā ir recepte, ko pirms vairāk nekā 260 gadiem izveidoja farmaceits Abrahams Kunce. Viņa 1752. gadā izstrādātā receptūra vēl joprojām tiek izmantota arī šobaltdien, dzērienā apvienojot 24 dabiskas sastāvdaļas, tai skaitā 17 dažādas, rūpīgi atlasītas zālītes, ogas, pumpurus, garšvielas un saknītes.

"Šo "Rīgas Melnais Balzams" versiju izstrādājām teju divu gadus, līdz beidzot šonedēļ to varam nodot patērētāju vērtējumam. Lai gan šobrīd valstī un daudzos citos tirgos ir izsludināta ārkārtas situācija, "Latvijas balzams" ražotnes darbība norit pēc plāna un tādēļ arī turpinām izziņot jaunus produktus," stāsta "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piektdien 22.aprīlī Rīgā notiks Baltijas Farmaceitiskā mārketinga konference

Andris Zeļenkovs [email protected], 20.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

22.aprīlī "Baltic Marketing and Advertising" rīko Pirmo Baltijas Farmaceitiskā mārketinga konferenci. Tajā tiks runāts par: veiksmīgākajiem farmaceitiskā mārketinga piemēriem Baltijā; sabiedriskajām attiecībām kā efektīvāko komunikācijas līdzekli farmaceitiskajā mārketingā; galvenajiem reklāmdevējiem farmācijas tirgū un prognozēm uz 2005.gadu. Speciālists no Anglijas – 'Peeter Cheverton', "INSIGHT Marketing and People" vecākais konsultants un dibinātājs, runās par klientu menedžmentu farmācijas nozarē. Konferencē tiks apskatīta arī Somijas pieredze un prognozes par notikumiem farmācijas nozarē. Par šiem jautājumiem runās 'Kaj Mattson', "UCB Pharma" bijušais izpilddirektors. Pašreizējās tendences un nākotnes attīstību farmaceitiskajā mārketingā aprakstīs īpašais viesis no ASV – 'Bill Trombetta' – farmaceitiskās stratēģijas un mārketinga profesors, Sv.Džozefa Universitāte Filadelfijā, Pensilvānijā, ASV. Konference notiks Rīgā un uz to ieradīsies dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas, Igaunijas un Somijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

PR konference pulcēs "spēcīgākos" speciālistus

Andris Zeļenkovs [email protected], 18.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautikajā sabiedrisko attiecību konferencē "PR Challenge 2005" ar prezentācijām uzstāsies: Zviedrijas Sabiedrisko attiecību konsultantu asociācijas (PRECIS) prezidents 'Bo Jansson', Norvēģijas Sabiedrisko attiecību konsultantu asociācijas priekšsēdētājs 'Drag Olav Stokken', Dānijas Sabiedrisko attiecību konsultantu asociācijas prezidents 'Nils Rasmus Hansen', Krievijas Sabiedrisko attiecību asociācijas (RASO) izpilddirektore Nataļja Orlova u.c. speciālisti. "db.lv" jau rakstīja, ka konference "PR Challenge 2005" notiks Rīgā 9. un 10.maijā. Konferences norises vieta ieplānota viesnīcas "Maritim Park Hotel" telpās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

'Spring Valley' rudens semināru grafiks

Andris Zeļenkovs [email protected], 16.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Organizācijas attīstības centrs 'Spring Valley' 15.septembrī un 10.novembrī rīko semināru "The Journey of Business Excellence". Semināru paredzēts vadīt konsultantam Peteram Egeram (Peter Egger), kas pārstāv "Volkswagen". Organizācijas attīstības centra 'Spring Valley' konsultante Laura Miķelsone informē, ka rudenī 'Spring Valley' ieplānojuši virkni apmācību: - Pārdošanas kultūras attīstība (14.-16.IX); - Iekšējā komunikācija uzņēmumā (19.IX); - Liderība komandā (22., 23.IX); - Prezentēšanas iemaņu pilnveidošana (17., 28.IX); - MBTI - personības tipa noteikšana un attīstīšana (29., 30.IX); - Vadītāja ABC (10.-12.X); - Laika vadīšana (24., 25.X); - Mediju treniņš (27., 28.X); - Klientu apkalpošanas kultūra (31.X, 1.XI).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nopietnas drošības problēmas «PostgreSQL» datu bāzu vadības sistēmā

Valters Paiders [email protected], 05.11.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki IT drošības biļeteni ir publicējuši brīdinājumu operētājsistēmu Unix un Linux administratoriem par vairākiem nopietniem drošības robiem PostgreSQL datu bāzu vadības sistēmā (DBVS). Kā ziņo Oxygen, šī DBVS ir ieguvusi lielu popularitāti minētajās operētājsistēmās.

Kļūda ir atklāta DBVS funkcijā to_ascii() - tā tiek lietota, lai pārkonvertētu tekstu no 'sarežģītiem' kodējumiem (multibyte encoding, piemēram, Unicode) uz 'vienkāršo' kodējumu (ASCII). Šī kļūda ir sastopama visās PostgreSQL versijās, sākot ar 7.2.x, beidzot ar 7.3.3.

Tāpat biļetens brīdina par nopietniem caurumiem PostgreSQL 7.2.0 un vecākās DBVS versijās. Uzbrucējs var izsaukt 'iekšējo kļūdu' (internal buffer overflow), kas ļauj tam iedarbināt paša radītu programmu upura serverī.

Lai novērstu drošības problēmas, IT speciālisti iesaka atjaunot programmatūru (versija 7.3.4), kurā minētās problēmas ir novērstas. Tomēr ne vārda nav minēts par savietojamību - ne vienmēr datu bāzes, kas ir izveidota vecākā DBVS versijā, tāpat strādās arī jaunā vidē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosā notiekošās Emmy televīzijas balvu pasniegšanas ceremonijā visvairāk balvu - pa piecām - ieguvuši seriāli The Handmaid's Tale un Big Little Lies.

The Handmaid's Tale vadošā aktrise Elizabete Mosa ieguva balvu kā labākā dramatiskā aktrise un tas arī ieguva balvu kā labākais dramatiskais seriāls. Big Little Lies aktieru kolektīvs Nikola Kidmena, Lora Derna un Aleksandrs Skarsgārds visi ieguva Emmy, kā arī tā režisors Žans Marks Valī. Tas arī ieguva labākā miniseriāla balvu.

Stērlings K. Brauns no seriāla This is Us ieguva balvu kā labākais dramatiskais aktieris.

Komēdijseriāla Veep vadošā atrise Džūlija Luisa-Dreifusa astoto reizi ieguvusi balvu kā labākā komēdijseriāla aktrise, to iegūstot sesto reizi pēc kārtas.

17 kategorijās nominētais seriāls ieguva balvu arī kā labākais komēdijseriāls.Labākā komēdijseriāla aktiera balvu ieguva Donalds Glovers par lomu seriālā Atlanta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SPI Group nopērk SIA AV&D un SIA Interlat

, 18.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 8.oktobrī SPI Group saņēmusi Latvijas Konkurences padomes atļauju apvienot kompānijas SIA AV&D un SIA Interlat, kuru kapitāla daļas iegādājusies SPI Group meitas kompānija SPI Worldwide Trade Limited, Db.lv informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Aiga Aizpuriete.

Līdz ar to Baltijā lielākais alkohola ražotājs a/s Latvijas balzams un vairumtirdzniecības kompānija AV&D būs viena koncerna uzņēmumi.

A/s Latvijas balzams valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis: ''SPI Worldwide Trade Limited ir koncerna SPI Group meitas kompānija, kas atbildīga par grupas uzņēmumu produkcijas tirdzniecību, izplatīšanu un eksportu. Iegādājoties kompānijas SIA AV&D un SIA Interlat Latvijā, tiek īstenota grupas stratēģija par attīstību Baltijas valstu tirgos, ievērojami uzlabojot un optimizējot produktu izplatīšanu Baltijas valstīs.''

''Paplašināšanās grupas ietvaros ļaus mums efektīvāk strādāt, attīstīt savas produktu markas un veidot jaunas'', atzīmē a/s Latvijas balzams valdes priekšsēdētājs. ''Galvenais ieguvums a/s Latvijas balzams būs iespēja apvienot abu uzņēmumu vairumtirdzniecības bāzes un loģistikas sistēmas, līdz ar to ievērojami ietaupot uzņēmuma resursus. Šādas izmaiņas tiek veiktas saistībā ar mūsu produkcijas pārdošanas apjomu straujo pieaugumu Baltijā.''

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī tradicionālā balzama recepte, kurā izmantotas 16 dažādas zālītes, ja ticam uzņēmumā paustajam, palikusi nemainīga vairāku desmitgažu garumā, gan Latvijā, gan pasaulē ievērojamus pārdošanas apjomus piedzīvo balzama jaunākais «brālis» - balzams ar upeņu garšu. Db.lv devās noskaidrot, kā tas tiek ražots.

Rīgas Melno balzamu «saprot» un novērtē pašmāju tirgū, taču, lai virzītu balzamu ārvalstīs, nevar iztikt vien ar seno balzama leģendu un stāstiem par teju medicīnisko ietekmi. Stāsts par balzama «pilināšanu» klāt ikvakara tējai vairs nedarbojas, Db.lv stāstīja Latvijas Balzama (LB) pārdošanas daļas vadītājs Justs Dzedons. Tagad balzams tiek pozicionēts kā dzēriens gados jauniem cilvēkiem un kā dzēriens, kas dzerams dažādos kokteiļos. «Vecmāmiņa Krievijā to balzama pudeli tējā varbūt «pilinās» trīs gadus, bet mēs vēlamies piesaistīt tādus pircējus, kas patērē vairāk,» viņš skaidroja. «Eksporta tirgos apzināti komunicējam citādāk – mērķējam uz gados jauniem pircējiem, vairāk runājam par to, ka, izmantojot balzamu, var gatavot dažādus kokteiļus, piemēram, ar karstu sulu,» norādīja J. Dzedons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Likvīdākā - «Latvijas Kuģniecība»

Valters Paiders [email protected], 30.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vislikvīdākā akcija aprīlī bija Latvijas Kuģniecība, liecina Db veiktie aprēķini. Otra likvīdākā akcija bija Ventspils nafta, aiz sevis atstājot Ditton pievadķēžu rūpnīcas akcijas.

Interesanti, ka visas šīs akcijas tika ļoti aktīvi tirgotas un visu šo akciju cenas piedzīvoja diezgan ievērojamus cenas kritumus.

Akcijas likviditāte raksturo iespēju tās brīvi pirkt un pārdot. Jo akcija ir likvīdāka, jo 'vieglāk' ar tām var noslēgt darījumus, būtiski neietekmējot tās cenu.

Par to, kā aprīlī mainījusies situācija Latvijas akciju tirgū, kas noteica Latvijas Kuģniecības akcijas cenas kritumu, kā arī par citiem būtiskiem notikumiem Latvijas akciju tirgū lasiet trešdienas, 5. maija laikraksta 'Dienas bizness' 17. lappusē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

2016.gada sekmīgākie Latvijas investori - ZGI Capital un Anatolijs Prohorovs

Dienas Bizness, 26.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 26.janvārī ceremonijā Gada investors ’16 apbalvoti pagājušā gada sekmīgākie investori par ieguldījumu nozares veicināšanā Latvijā.

Apbalvojumu Gada investīcija juridisko personu sektorā saņēmis fondu vadības uzņēmums ZGI Capital par investīciju mobilo maksājumu pakalpojumu uzņēmumā Mobilly. Privāto personu investoru sektorā par gada investīciju noteikts Anatolija Prohorova ieguldījums mūzikas un skaņas tehnoloģiju uzņēmumā Sonarworks. A. Prohorovs saņēmis arī apbalvojumu Gada nozares atbalstītājs juridisko personu sektorā.

Gada investors balvu jau otro gadu pēc kārtas rīko Latvijas Privātā un Riska kapitāla asociācija (LVCA) un privāto investoru biedrība Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LatBAN). Šogad apbalvojumi privāto un juridisko personu sektoru investoriem piešķirti astoņās nominācijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvā triumfē Prāta vētra

LETA, 27.02.2013

Prāta vētra otrdienas vakarā saņēma Zelta mikrofona balvu nominācijā Labākais pop-rock albums par dziesmu albumu Vēl viena klusā daba, savukārt grupas dziesma Lantern ieguvusi balvu kā labākā dziesma, bet dziesmas videoklips atzīts par uzvarētāju kategorijā Labākais videoklips. Grupas dziesma Lantern atzīta arī par gada labāko dziesmu tautas balsojumā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visvairāk «Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas 2012» šoreiz ieguvusi grupa Prāta vētra, kas uzvarējusi trijās no četrām izvirzītajām nominācijām.

Prāta vētra otrdienas vakarā saņēma «Zelta mikrofona» balvu nominācijā «Labākais pop-rock albums» par dziesmu albumu Vēl viena klusā daba, savukārt grupas dziesma Lantern ieguvusi balvu kā labākā dziesma, bet dziesmas videoklips atzīts par uzvarētāju kategorijā Labākais videoklips.

Grupas dziesma Lantern atzīta arī par gada labāko dziesmu tautas balsojumā, kuru jau piekto gadu organizēja tirdzniecības parks Alfa, savukārt par 2012.gada radiohitu atzīta dziedātāja Dona izpildītā dziesma Signāls.

Par labāko pop albumu šogad žūrija atzinusi Jāņa Stībeļa dziesmu albumu Summer City, savukārt kā labākais rokmūzikā novērtēts Inokentijs Mārpls ar albumu Pupu Mizas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) notika ASV Kinoakadēmijas balvu Oskars pasniegšanas ceremonija, kurā labus panākumus guva mūzikls La la Land, kas ieguva sešus Oskarus, bet par labāko filmu tika atzīta Moonlight (Mēnessgaisma).

Vispirms balvu pasniegšanas ceremonijā tika paziņots, ka balvu labākās filmas kategorijā ieguvusi La La Land, bet pēc tam kļūda tika labota un par šīs balvas laureāti tika pasludināta Moonlight.

Balvas pasniedzēji aktieri Vorens Bītijs un Feja Danaveja acīmredzot paņēma nepareizo aploksni, kā rezultātā La la Land producents Džordans Horvics uz skatuves tika pārtraukts pateicības runas vidū un viņam nācās atdot balvu Moonlight režisoram Berijam Dženkinsam.

Dženkinss sacīja, ka kaut ko tādu nebūtu varējis pat nosapņot.

La La Land režisors Deimians Šazels tika atzīts par labāko režisoru, bet galvenās lomas tēlotāja Emma Stouna - par labāko aktrisi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvijas balzams 10 miljonu eiro peļņu izmantos konkurētspējas stiprināšanai

LETA, 08.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrības "Latvijas balzams" 2019.gada peļņu 10,046 miljonu eiro apmērā iecerēts atstāt nesadalītu un izmantot "Latvijas balzams" konkurētspējas stiprināšanai, nolemts uzņēmuma kārtējā akcionāru sapulcē.

Akcionāru sapulcē apstiprināti kompānijas valdes, padomes ziņojumi un zvērināta revidenta atzinums, 2019.gada pārskats un atkarības pārskats. Tāpat akcionāri pieņēma zināšanai "Latvijas balzams" valdes un padomes ziņojumus, kā arī zvērināta revidenta atzinumu.

Par "Latvijas balzams" revidentu 2020.gada pārskatu revīzijai ievēlēta auditorfirma "PricewaterhouseCoopers". Revidentam par 2020.gada pārskatu revīzijas veikšanu noteikta 28 780 eiro atlīdzība, neiekļaujot pievienotās vērtības nodokli (PVN). "Latvijas balzams" valdei uzdots noslēgt līgumu ar ievēlēto revidentu par kompānijas 2020.gada pārskatu revīziju.

Tāpat uzņēmuma padomes locekļu amatos uz nākamajiem pieciem gadiem ievēlēti Petrs Avens, Rolands Gulbis, un Valižans Abidovs un Velga Celmiņa, bet no padomes atcelts Aleksandrs Maslo, kura vietā iecelts Jānis Buks.

Komentāri

Pievienot komentāru