Citas ziņas

Decembrī pensijas un pabalstus pastā izmaksās agrāk

Žanete Hāka, 04.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar eiro ieviešanas procesu Latvijas Pasts Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) izmaksājamās pensijas un pabalstus saviem klientiem šā gada decembrī piegādās agrāk nekā parasti.

Maksājumi ar Latvijas Pasta starpniecību nākamajā mēnesī dzīvesvietās tiks piegādāti jau līdz 13.decembrim, informē VSAA.

Savukārt tiem pensionāriem, kuri pensijas saņem Pasta norēķinu sistēmas (PNS) kontos un banku kontos, nekas nemainīsies – pensijas arī decembrī kontos tiks ieskaitītas tajos pašos datumos, kā līdz šim.

Līdz ar novembra pensiju, ko Latvijas Pasts piegādā mājās, ikviens pensionārs saņems arī VSAA sagatavotu informatīvo materiālu par konkrētiem pensiju piegādes datumiem decembrī. Tajā norādīts, kurā datumā, balstoties uz ierasto katra pensionāra ikmēneša pensijas piegādes datumu, Latvijas Pasts piegādās klientam pensiju decembrī.

Piemēram, ja klientam pensija tiek izmaksāta 5. vai 6.datumā, decembrī tā tiks piegādāta 2.decembrī, savukārt 13.decembrī, kas būs pēdējais pensijas izmaksas datums konkrētajā mēnesī, tiks piegādātas pensijas, kas ierasti tiek izmaksātas katra mēneša 23. vai 24.decembrī. Visas decembra pensijas tiks piegādātas no 2.decembra līdz 13.decembrim.

Ja decembrī pensijas piegādes datumā klients nebūs sastopams savā dzīvesvietā, nesaņemto pensiju, sākot ar otro darba dienu pēc pensijas piegādes datuma, līdz 16.decembrim varēs saņemt klienta adresi apkalpojošajā pasta nodaļā. Ja klients pensiju nebūs izņēmis līdz 16.decembrim, janvārī tā tiks piegādāta klienta dzīvesvietā pensijas ikmēneša piegādes datumā vai izmaksāta pasta nodaļā.

Šā gada decembrī pensiju izmaksa būs latos, bet jau no 2014.gada janvāra – tikai eiro. Sākot ar 2014.gada janvāri, Latvijas Pasts pensijas piegādās un izmaksās ierastajā kārtībā – ja pensijas izmaksas datums ir sestdienā, pensiju, tāpat kā līdz šim, piegādās ceturtdienā; ja pensijas izmaksas datums ir svētdienā, pensiju piegādās piektdienā.

Maksa par pensijas piegādi klienta dzīvesvietā nākamajā gadā nemainīsies – līdz šim tā bija 1,22 lati, no nākamā gada janvāra – 1,74 eiro. Šo piegādes pakalpojuma maksu ietur VSAA pirms pensijas pārskaitījuma Latvijas Pastam.

Komentāri

Pievienot komentāru