Jaunākais izdevums

Saskaņā ar šodien parakstīto akciju pirkuma līgumu Igaunijas vadošais mediju koncerns Ekspress Grupp iegādāsies mediju uzņēmumu Delfi par 54,05 miljoniem eiro.

Darījums tiek finansēts ar Ekspress Grupp nesenā akciju publiskā piedāvājuma gaitā piesaistītajiem līdzekļiem un bankas aizdevumu. Darījuma spēkā stāšanās priekšnoteikums ir attiecīgs konkurences pārvaldes lēmums.

Delfi pieder septiņi interneta portāli Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Ukrainā - www.delfi.ee, rus.delfi.ee, www.delfi.lv, rus.delfi.lv, www.delfi.lt, www.centras.lt un www.delfi.ua.

Ekspress Grupp valdes priekšsēdētājs Prīts Leito pastāstīja, ka Express Grupp nākotnē grasās Latvijā izdot arī drukāto presi un, ka Delfi iegādes viens no mērķiem bijis iegūt stabilu pamatu Latvijas mediju tirgū.

"Šis darījums ļaus Ekspress Grupp kļūt par tirgus līderi Baltijas valstīs patlaban Eiropā visātrāk augošajā nozarē - interneta reklāmas tirgū - un vienlaikus dos iespēju ieiet arī Ukrainas tirgū," pavēstīja Ekspress Grupp lielākais akcionārs Hanss H. Luiks (Hans H. Luik). "Delfi iegāde dod mūsu grupai iespēju vēl vairāk paplašināt interneta mediju tirgu Baltijas valstīs, un arī mūsu esošie tiešsaistes resursi gūs labumu no Delfi piedāvātajām iespējām. Turklāt Delfi piedāvā arī pievilcīgu platformu biznesa iespējām ārpus Baltijas reģiona. Šis darījums pilnībā saskan ar stratēģiju, kuru prezentējām akciju publiskā piedāvājuma gaitā, solot, ka Ekspress Grupp aktivitātes tiks paplašinātas visā Baltijas reģionā un interneta vidē."

"Delfi ir vienīgais jauno mediju uzņēmums, kas darbojas visās Baltijas valstīs. Līdz ar Delfi pirkumu Ekspress Grupp iegūst spēcīgu interneta mediju piedāvājumu ikvienā no Baltijas valstīm, kā arī izdevīgu pozīciju tālākai izaugsmei," piebilda Hanss H. Luiks.

Pēc Ekspress Grupp valdes priekšsēdētāja Prīta Leito (Priit Leito) vārdiem Delfi šī gada apgrozījuma prognoze ir 7,5 miljoni eiro un plānotā darbības peļņa - 2,68 miljoni eiro. Uzņēmums prognozē 30 procentu apgrozījuma pieaugumu un 35-40% pieauguma saglabāšanos nākamajos gados. "Līdz ar Delfi iegādi līdzšinējā tradicionālā mediju kompānija kļūs par uzņēmumu, kurā turpat 13% grupas apgrozījuma un 30% grupas peļņas radīs tieši internets," norādīja Prīts Leito. "Ekspress Grupp kļūs par Baltijas valstu spēcīgāko interneta kompāniju un vismūsdienīgāko mediju koncernu.

Delfi Latvijas vadītājs Juris Mendziņš pavēstīja, ka Ekspress Grupp sastāvā turpmāko Delfi plānu īstenošanu nostiprinās jaunais mediju atbalsts. "Esam ļoti apmierināti, jo pirmo reizi Latvijas Delfi vēsturē kļūsim par daļu no mediju grupas, kas galvenokārt nodarbojas ar izdevējdarbību. Tādējādi ceram uz labu sadarbību un pieredzes apmaiņu, attīstot kopīgu darbības stratēģiju turpmāk," piebilda Juris Mendziņš.

Delfi līdzšinējā īpašnieka Interinfo valdes priekšsēdētājs Magnuss Sonnorps (Magnus Sonnorp) uzsvēra Delfi fenomenālo attīstību pēdējo trīsarpus gadu laikā, kopš Interinfo iegādājās Delfi, un piebilda, ka šie rezultāti ir to cilvēku nopelns, kas veido Delfi portālus. "Mēs apsveicam Ekspress Grupp kā jaunos Delfi īpašniekus un uzskatām, ka viņi ir ļoti labās pozīcijās, lai veicinātu Delfi tālāko attīstību."

Līdz šim Delfi atradās OÜ Interinfo Baltic holdinga kompānijas īpašumā. Ekspress Grupp ir ieguvuši 100% Interinfo Baltic OÜ akciju. Pārdevēji ir Interinfo Holding SCA, kas pārdevis 99,75% akciju un Interinfo Finland OY, kas pārdeva 0,25% akciju.

Lattelecom Biznesa satura daļas direktors Gints Kiršteins (Apollo) komentējot Delfi pārdošanu, norādīja, ka portālu pārdošana liecina par interneta mediju nozares attīstību.

Kiršteins norādīja, ka nozares attīstību labi var novērtēt, salīdzinot Delfi pārdošanas cenu 2003. gadā, kas bija 3,4 miljoni lati, ar šodienas cenu, kas ir pieaugusi vairāk nekā desmit reizes. Viņš norādīja, ka arvien lielāku investoru interesi rada fakts, ka interneta mediji kļūst arvien pelnošāki un sāk konkurēt ar tradicinālajiem medijiem reklāmas jomā.

Līdz ar šo pirkumu Ekspress Grupp kļūst par ātri augošā interneta reklāmas tirgus līderi visās trīs Baltijas valstīs.

J. Mendziņš videokonferencē, kas notika 2. augustā, pastāstīja, ka līdz šā gada beigām Delfi grasās palaist jaunu projektu, kas daļēji būs balstīts uz lasītāju iesaistīšanu Delfi rakstu veidošanā un diskusijās.

Delfi Group 2006. gada apgrozījums bija 89,3 miljoni Igaunijas kronu, 2005. gada apgrozījums bija 60,4 miljoni kronu. Delfi lietotāju skaits Baltijas valstīs 2006. gada beigās sasniedza 1,8 miljonus un aptuveni 700 000 cilvēki apmeklē Delfi portālus katru dienu. Pēc Delfi aprēķiniem grupas portāli aizņem aptuveni 45-48% no Baltijas interneta reklāmas tirgus.

Prognozētais šī gada apgrozījums ir 118 miljoni kronu, savukārt prognozētā EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) - 42 miljoni kronu.

Video. Express Grupp valdes priekšsēdētāja Prīta Leito komentārs.

Video. Delfi Latvijas vadītāja Jura Mendziņa komentārs.

Ja neredzat video, klikšķiniet uz nosaukuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas vadošais mediju koncerns Ekspress Grupp28. augustā noslēdzis līgumu ar Igaunijas bankām SEB Eesti Unispank, Sampo Pank un Nordea Pank par 672,4 miljonu EEK (30,1milj. LVL) aizdevumu, lai iegādātos portālu Delfi, raksta Igaunijas biznesa laikraksts Aripaev.

Ekspress Grupp līgumu noslēdzis uz 5 gadiem ar procentu likmi, kas ir piesaistīts sešu mēnešu EURIBOR (0,9% līdz 1,7%).

Delfi ir septiņi portāli četrās valstīs: Latvijā - delfi.lvun rus.delfi.lv, Igaunijā - delfi.eeunrus.delfi.ee, Lietuvā delfi.ltun centras.lt, kā arī ziņu portāls Ukrainā - delfi.ua)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Delfi apgozījums 3,97 miljoni

, 30.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrības Delfi apgrozījums 2006.gadā bija 3,97 miljoni latu. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu uzņēmuma apgrozījums ir pieaudzis par 67%, informē Delfi mārketinga vadītājs Roberts Raubiško.

Uzņēmuma Latvijas portālu – www.delfi.lv un rus.delfi.lv – apgrozījums 2006.gadā bijis 1.48 miljonus latu un peļņa pirms nodokļu nomaksas - 0.75 miljonus latu. Šie rādītāji pārsniedza iepriekšējā gada rezultātus attiecīgi par 50% un 152%.

Delfi Latvijas uzņēmuma direktors Juris Mendziņš skaidro, ka iemesls tik straujam finanšu rezultātu pieaugumam 2006.gadā ir interneta pieslēgumu skaita pieaugums, kas reklāmdevējiem sniedz pārliecību par interneta reklāmas efektivitāti.

Interneta reklāmas tirgus daļa Baltijas valstīs sastāda 8.5 miljonus latu jeb 4% no kopējā reklāmas tirgus. Delfi daļa no kopējiem interneta reklāmas tirgus ienākumiem Baltijā sasniedz 45-50%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Delfi Igaunijā var zaudēt līderpozīcijas

, 27.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijā visapmeklētākais ziņu un izklaides portāls Delfi.ee, kas kopā ar citiem Delfi portāliem kopš 2007. gada pieder kompānijai Eesti Grupp, drīzumā varētu zaudēt savu līderpozīciju portālam Postimees.ee, ziņo BBN.

Igaunijas biznesa laikraksts Aripaev norāda, ka šis fakts varētu radīt nopietnas problēmas Eesti Ekspress, kas pērn Delfi grupu iegādājās par 846 miljonu kronu lielu (38 miljonu latu) summu, no kuras lielākā daļa ir banku aizdevums.

Delfi apgrozījums no reklāmas joprojām gan esot lielāks nekā Postimees, taču iepriekšējā situācija, kad Delfi apgrozījums no reklāmas deviņos mēnešos pārsniedza Igaunijas piecu lielāko laikrakstu apgrozījumu, ir mainījusies.

Postimees izdevēja Eesti Media vadītājs Marts Kadastiks (Mart Kadastik) norāda, ka Postimees.ee jau tagad ir vairāk apmeklētāju nekā Delfi.ee.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Delfi iegādājas Biļešu paradīzi

Lelde Petrāne, 05.06.2019

(No kreisās) Jānis Daube («Biļešu paradīze» līdzdibinātājs), Mari-Līsa Rītsalu («Ekspress Grupp» izpilddirektore), Ēriks Naļivaiko («Biļešu paradīze» līdzdibinātājs), Signe Kukina («Ekspress Grupp» finanšu direktore), Konstantīns Kuzikovs (Delfi.lv izpilddirektors).

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņu portāls A/S «Delfi», kas ir meitasuzņēmums Tallinas biržā kotētajai AS «Ekspress Grupp», iegādāsies 100% akciju Latvijas biļešu tirdzniecības uzņēmumā «Biļešu paradīze».

2019. gada 4. jūnijā A/S «Delfi» parakstīja līgumu, saskaņā ar kuru tās meitasuzņēmumi SIA «Delfi Tickets» un SIA «Delfi Tickets Service» iegādāsies 100% Latvijas biļešu tirdzniecības uzņēmuma «Biļešu paradīze» akciju. Pārdevēji ir privātpersonas – Latvijas pilsoņi. Puses ir vienojušās neizpaust iegādes cenu, kā arī citus darījuma nosacījumus.

AS «Ekspress Grupp» izpilddirektore Mari-Līsa Rītsalu (Mari-Liis Rüütsalu) uzsver, ka darījuma mērķis ir paplašināt SIA «Delfi» darbību uz citām jomām un izmantot sinerģiju ar mediju biznesu. «Mūsu galvenais mērķis ir palielināt digitālās pārdošanas apjomu Baltijas tirgos. Šī iegāde dod iespēju «Biļešu paradīzei» un «Delfiem» rast sinerģijas to biznesā Latvijā un attīstīt grupas diversificēto digitālā biznesa portfeli. «Ekspress Grupp» apsver iespēju ilgtermiņā paplašināt biļešu pārdošanas biznesu arī citās Baltijas valstīs,» sacīja M.-L. Rītsalu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biļešu tirdzniecības uzņēmums SIA «Biļešu paradīze», par kura īpašnieku šonedēļ kļuvis Latvijas lielākais ziņu portāls «Delfi", reģistrējis jaunu komercķīlu, ar kuru ieķīlāta preču zīme «Biļešu paradīze», kā arī visa uzņēmuma manta, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 4,5 miljoni eiro. Komercķīlas ņēmējs ir AS «Citadele banka», kas finansēja biļešu tirdzniecības uzņēmuma iegādi. Komercķīlas devējs ir SIA «Biļešu paradīze», bet parādnieks ir «Delfi» grupas uzņēmums SIA «Delfi Tickets», kam pieder 81,68% SIA «Biļešu paradīze» daļas.

Arī SIA «Delfi Tickets» reģistrējis komercķīlu, ar kuru par labu AS «Citadele banka» ieķīlāta visa uzņēmuma manta, kā arī komercķīlu devis SIA «Delfi Ticket Service», kam pieder pārējie 18,32% SIA «Biļešu paradīze» kapitāldaļu. Abu komercķīlu nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 4,5 miljoni eiro, un šo komercķīlu parādnieks ir SIA «Delfi Tickets».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Delfi Lietuvā atvērs ziņu portālu krievu valodā

, 02.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Delfi, kuru šā gada augustā iegādājās Ekspress Group, šā gada 5. novembrī Lietuvā atvērs jaunu ziņu portālu krievu valodā ru.delfi.lt, liecina informācija Rīgas Fondu biržā.

Delfi Baltijā pašlaik ir divi ziņu portāli krievu valodā Latvijā un Igaunijā.

Delfi valdes priekšsēdētājs Ville Jehe uzskata, ka jaunais Lietuvas portāls jau šā gada laikā iegūs 50 000 unikālos apmeklētājus mēnesī. Nākamajā gadā plānoti 80 000 unikālie apmeklētāji mēnesī, un vēlāk 120 000.

Delfi sagaida, ka jaunais portāls kļūs rentabls gada laikā, un ka portāla apmeklētāji būs ne tikai Lietuvas iedzīvotāji, bet arī Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas iedzīvotāji.

Delfi pašlaik ir 7 interneta ziņu portāli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesa apmierinājusi Igaunijas uzņēmēja Vjačeslava Lēdo (Vjacheslav Leedo) prasību pret Igaunijas sociālo interneta portālu Delfi, ziņo BBN.

V. Lēdo uzskata, ka Delfi ir atbildīgs par lasītāju pievienotajiem komentāriem, kas aizskar kāda personību. Delfi, savukārt, uzskata, ka portāls nevar būt atbildīgs par citu cilvēku komentāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākais akcionārs: Mēs nopirkām Delfi neīstajā laikā

, 18.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Teju 850 miljoni kronu (38 milj. latu), kas samaksāti par Delfi, varētu būt nedaudz par dārgu priekš šī portāla, norādījis Delfi kontrolpaketes īpašnieks Hans Luiks, raksta BBN.

«Ja mēs skatāmies no Igaunijas viedokļa, tad varbūt tas [Delfi] nebija tik lielas naudas vērts,» sacījis H. Luiks, piebilstot gan, ka Delfi tomēr esot portāls ar lielāko auditoriju gan Igaunijas krieviski runājošo vidū, gan valstī kopumā. Labās pozīcijās Delfi ir arī Rīgā un Viļņā.

H. Luiks norāda, ka varbūt nav bijis pareizais laiks šādam pirkumam, taču katrā ziņā lēmums iegādāties Delfi esot bijis pareizs, jo šāda izdevība gadās tikai vienreiz.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Nodokļu shēmošanas nacionālās īpatnības

Ēriks Jēkabsons, bijušais iekšlietu ministrs, 09.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā samazinās tiešo ārvalstu investīciju plūsma, var rasties jautājums, kāpēc tā, ja jau uzņēmējdarbības vide reģionā uzlabojas? Neskaitāmus gadus dzīvojot ASV, kur ikdienā tiekos un sadarbojos ar dažādiem politikas, tiesībsargājošo iestāžu un biznesa vides pārstāvjiem, vairākkārt personīgi ir nācies dzirdēt par gadījumiem, kad, mēģinot uzsākt uzņēmējdarbību Latvijā, viņi tiešā vai netiešā veidā aicināti dot kukuli, gan no privātā, gan valsts sektora pārstāvjiem.

Rietumu investori uztver Baltiju kā vienotu veselumu

No vienas puses, mēs vēlamies, lai sabiedrotie mūs uztver kā līdzvērtīgus spēlētājus, taču, no otras puses, mēdzam uzvesties kā trešās pasaules valstis. Un attaisnojums, ka tie jau ir tikai daži gadījumi, neiztur kritiku – katrs šāds gadījums met ēnu uz visu reģionu, tāpēc nevajag brīnīties, ja reizēm rietumvalstu sabiedrotie mūs uzskata par pēlēko zonu Krievijas pievārtē, ka mums joprojām piedēvē bijušās PSRS valsts statusu u.tml.

Pirmkārt, mums ir jāpieņem, ka vidējais amerikānis īsti neatšķir Balkānus no Baltijas, tāpēc nevajag gaidīt, ka viņš nodala katru Baltijas valsti atsevišķi, piemēram, Latviju no Lietuvas. Arī mēs par ASV nedomājam kā par atsevišķām pavalstīm (štatiem), bet par visu valsti kopumā, kaut gan atšķirības starp pavalstīm ir ļoti lielas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DNB Latvijas filiāles vadītāja Svetlana Kočerova sevi droši var saukt par “gandrīz norvēģieti”. Viņas darba vieta jau vairāk kā 10 gadus ir DNB Bank ASA Latvijas filiālē, un tieši šeit viņas karjera izaugusi no koordinatora līdz pat filiāles vadītājai. Šobrīd DNB Rīgas filiālē strādā ciešā sadarbība ar Norvēģijas organizāciju un nodarbina vairāk kā 400 darbinieku, kas ik dienu pavada Norvēģijas darba vidē, Rīgā. Sarunā atskatījāmies uz DNB Latvijas filiāles izaugsmes lēcienu pēdējā gada laikā, darbinieku labbūtību, kā arī to, kā 24 stundās paspēt visu – darbu, ģimeni, doktora grādu un izbrīvēt mirkli arī sev.

DNB Latvijas filiālē ir pagājis ļoti jaudīgs gads. Ar kādām sajūtām un plāniem tu pagājušajā gadā atsāki strādāt jaunajā amatā, un kādas ir sajūtas šī gada noslēgumā?

Pagājušā gada janvārī man bija liels prieks atgriezties darbā pēc bērna kopšanas atvaļinājuma un atsākt strādāt DNB. Iesākumā mans uzdevums bija nodrošināt filiāles veiksmīgu turpmāko darbību, sakārtot iekšējos procesus, pielietojot LEAN metodi, kas arī ir mana specialitāte un doktora darba tēma. Šajā laikā man bija skaidrs, ka Rīgas filiāle var daudz, un ar šo pārliecību arī gāju uz priekšu, kopā ar komandu ieviesām vērienīgas pārmaiņas iekšējā kultūrā un procesos, vienlaikus pārliecinot mūsu vadītājus Norvēģijā, ka esam spēcīgs atbalsts. Būtiski bija arī veidot DNB kā laba darba devēja tēlu Latvijā, jo, atšķirībā no Norvēģijas, kur DNB ir vislielākā un atpazīstamākā banka valstī, un ikviens darbinieks ļoti labi apzinās organizāciju, kurā strādā, Latvijā šīs atpazīstamības un sajūtas bija jārada un jāattīsta. Pavasarī Norvēģijas DNB bija gatavi pie mums, Latvijā, atvērt papildu nodaļas, tāpēc jau vasarā sākās aktīvas izaugsmes posms, kad ik mēnesi mūsu darbinieku skaits sāka pieaugt. Atskatoties varu teikt, ka kopumā šis ir bijis straujas izaugsmes gads ar lielu fokusu uz skandināvu darba kultūru un vērtībām, par ko ļoti priecājos, jo tas norāda uz to, ka kopā mēs varam daudz, arī mainīties. Rīgā ir daudz spējīgu profesionāļu, izcilu vadītāju un mūsu komandas darbs patiesi ir rezultatīvs, pateicoties visu faktoru svstarpējai mijiedarbībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ekspress Grupp par 54,1 miljonu eiro iegādājas Delfi grupu

, 02.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 2. augustā Igaunijas vadošais mediju koncerns Ekspress Grupp par 54,1 miljonu eiro iegādājies mediju uzņēmumu Delfi, kam pieder septiņi populāri interneta portāli Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Ukrainā.

Līdz ar šo pirkumu Ekspress Grupp kļūst par ātri augošā interneta reklāmas tirgus līderi visās trīs Baltijas valstīs.

Lai sniegtu sīkāku informāciju par pirkumu un ar to saistītajām nākotnes iecerēm, šodien plkst. 16.00 Reval Hotel Latvija konferenču centrā, zālē "Sigma" tiek rīkota video preses konference, kas vienlaikus norisināsies visās trīs Baltijas valstīs.

Video preses konferencē piedalīsies:

- Hanss H. Luiks, Ekspress Grupp padomes loceklis,

- Viktors Mahovs, Ekspress Grupp valdes priekšsēdētājs,

- Prīts Leito, Ekspress Grupp valdes priekšsēdētājs,

- Ville Jehe, Delfi grupas valdes priekšsēdētājs,

- Juris Mendziņš, Delfi valdes loceklis, Latvija,

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Igauņu uzņēmējs tiesājas ar Delfi

, 18.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas uzņēmējs Vjačeslavs Leedo iesūdzējis tiesā valsts lielāko portālu Delfi.ee, jo uzskata, ka tam ir jāatbild par lasītāju komentāriem, kas pievienoti portālā publicētajām ziņām. Viņš uzskata, ka interneta medijiem ir jāpalabo komentāri pirms tie kļūst redzami citiem lasītājiem, ziņo Aripaev.ee.

V. Leedo, kurš Igaunijā nodarbojas ar kuģniecību un nekustamajiem īpašumiem, iesūdzējis portālu Delfi par ziņu, kas publicēta 2006. gada janvārī. Ziņa bija par to, ka V. Leedo kuģniecības kompānija SLK tīši ir sabojājusi ledus ceļu, kas savieno Igauniju un Sāremā salu.

Uzņēmējs apgalvo, ka viņu ne tik daudz traumējusi ziņa, bet gan lasītāju komentāri pie tās. Divu dienu laikā pie raksta bija pievienoti 185 lasītāju komentāri, no kuriem lielākā daļa bija anonīmi.

V. Leedo uzskata, ka Delfi par vienu viņu traumējošo lasītāju komentāru jāmaksā 25 000 EEK, tādējādi uzņēmējs kopā pieprasa 500 000 EEK jeb kompensāciju par 20 komentāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

images/article/75dd7783-ee92-4b58-a0ba-a62f28bb3964logo.jpg

Reģistrēties mācību kursiem 07.10.2008

Kā iemācīties pelnīt finanšu tirgū FOREX?

Mūsdienu pasaulē ir ļoti svarīgi mācēt pārvaldīt un lietderīgi izmantot savu kapitālu. Un kā viens no izdevīgākiem investīciju veidiem ir naudas ieguldīšana finanšu tirgū.

Finanšu tirgu (vērtspapīru, dārgmetālu, fjučersu un valūtu) var apgūt jebkurš interesents, un, lai darbotos šajā tirgū ir nepieciešams tikai dators, interneta pieslēgums un Meta Trader 4 termināls, kā arī zināšanas un pieredze.

Kompānija Admiral Markets palīdzēs Jums sasniegt jaunas virsotnes un kļūt par profesionālu treideru finanšu sfērā, kā arī būt finansiāli neatkarīgam nākotnē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Delfi Group, kuru pērn iegādājās Igaunijas kompānija Ekspress Grupp, peļņa 2007. gada ceturtajā ceturksnī palielinājās par 39%, sasniedzot 2,5 miljonus eiro. Delfi apgrozījums šajā laika posmā palielinājās par 46% līdz 8,3 miljoniem eiro, liecina Ekspress Grupp paziņojums biržā.

Pašlaik Delfi grupā ir 8 interneta portāli Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Ukrainā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Delfi pērn strādājis ar 36 miljonu kronu zaudējumiem

, 03.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Delfi Group, kas nu jau divus gadus pieder Igaunijas kompānijai Express Grupp, 2008. gadā strādājis ar 36 miljonu Igaunijas kronu (1.6 milj. latu) lieliem zaudējumiem. 2007. gadā Delfi zaudējumi bija 10 miljoni kronu (449 tūkst latu), ziņo BBN.

Delfi apgrozījums pērn bijis 59.5 miljonu kronu (2.8 milj. latu) apjomā, kas ir divas reizes vairāk nekā 2007. gadā.

Db.lv jau ziņoja, ka portālu Delfi 2007. gada sākumā iegādājs Igaunijas vadošais mediju koncerns Express Grupp.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

A/s Delfi jauns padomes priekšsēdētājs

Gunta Kursiša, 01.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņu portāla Delfi padomē notikušas izmaiņas, līdzšinējam padomes loceklim Gunnaram Kobinam (Gunnar Kobin) kļūstot par padomes priekšsēdētāju, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Igaunijā Delfi varētu neļaut lasītājiem komentēt rakstus

, 17.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijā tiesas jau otro reizi vēlējušas par labu uzņēmējam Vjačelsavam Lēdo, kurš iesūdzēja Igaunijas portālu Delfi par to, ka tas ļāvis portāla lasītājiem pie raksta pievienot aizvainojošus komentārus, atsaucoties uz Igaunijas laikraksts Postimees, ziņo BBN.

Tiesas lēmums nozīmē, ka publisko interneta portālu operatori Igaunijā ir atbildīgi par komentētāju pie raksta pievienotā komentāra saturu.

Delfi vadītājs Andruss Raudsalu norāda, ka, tā kā Delfi apelācija Augstākajā tiesā cieta neveiksmi, Delfi varētu būt spiests aizliegt portāla lasītājiem komentēt mājas lapā izvietotos rakstus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Uzņēmējs Soifers pārdevis zemes gabalu Jūrmalā par 3,6 miljoniem latu

NOZARE.LV, 29.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mediju biznesā iesaistītais uzņēmējs Mihails Soifers pārdevis zemes gabalu Jūrmalā par 3,6 miljoniem latu, šodien preses konferencē informēja Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC).

«Šim zemes gabalam jau ir izstrādāts attīstības projekts, taču Soiferam nebija iespēju investēt. Konkursa Jaunais vilnis laikā Soiferam izdevās atrast investorus, un darījums ir noticis. Tas tikai vēlreiz apstiprina Jaunā viļņa nozīmi arī Latvijas ekonomikai,» uzsvēra Šlesers.

Viņš skaidroja, ka valsts tiešais ieguvums būs vairāk nekā 700 000 eiro (vairāk nekā 490 000 latu), ko Soifers par šo darījumu samaksās nodokļos.

«Otrkārt, uz šī zemes gabala tiks realizēts nekustamo īpašumu projekts, kurā tiks ieguldīti pieci līdz desmit miljoni eiro (3,5 līdz septiņi miljoni latu). Arī tas nozīmēs nodokļus, darbavietas būvniekiem. Un tas nebūs vienīgais objekts, investorus ir atraduši arī citi īpašumi,» sacīja Šlesers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Izsolēs par 1,2 miljoniem eiro pārdoti dārzeņu audzētāja Galiņi nekustamie īpašumi

LETA, 25.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septiņās elektroniskajās izolēs kopsummā par 1 199 261 eiro pārdoti dārzeņu audzēšanas zemnieku saimniecības «Galiņi» nekustamie īpašumi, informēja e-izsoļu vietnē.

Informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» liecina, ka 26.augustā plkst.13 sākās piecas «Galiņiem» piederošu nekustamo īpašumu elektroniskās izsoles, kuras noslēdzās 25.septembrī plkst.13. Izsoles rīkoja zvērināta tiesu izpildītāja Rudīte Slivjuka par labu bankai «Citadele».

Izsolē pārdots Jurim Strazdiņam piederošais nekustamais īpašums «Galiņi» Ogres novada Madlienas pagastā ar kopējo platību 151,669 hektāri. Tajā ir vairāk nekā desmit zemesgabalu, pārsvarā lauksaimniecības zemes, kā arī meža zeme un vairākas ēkas - dzīvojamā ēka, noliktava, siltumnīca un citas. Šim īpašumam izsoles sākumcena bija 151 390 eiro, īpašums tika nosolīts par 408 753 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Delfi akcionāra finanšu stāvokli vērtē kā labu

Vēsma Lēvalde, 01.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta portāla Delfi iegādei ņemtais kredīts ir kā akmens mediju koncerna Ekspress Grupp kaklā, tomēr tā peļņas iespējas nākotnē ir labas.

Tā intervijā laikrakstam Äripäev atzinis Ekspress Grupp padomes priekšsēdētājs Gunnars Kobins. Pozitīvās nākotnes izredzes viņš pamato ar interneta reklāmas popularitātes celšanos visā pasaulē. Daudzsološi izskatoties arī Delfi panākumi Ukrainā, kur portāla lietotāju skaits augot «agresīvi». 2010. gadā mediju koncernam Ekspress Grupp jāatdod 140 miljonus kronu (6,27 milj. Ls) lielais kredīts, un G. Kobins noraida iespēju pārskatīt kredītlīgumu vēl vienu reizi. Drīzāk varētu notikt tā, ka, uzlabojoties bankas ekonomiskajai situācijai, tā pati piedāvāšot Ekspress Grupp izdevīgākus refinansēšanas nosacījumus, uzskata G. Kobins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lietuvā biznesu balstīs ar māju remontu

Inese Cirša, 30.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas valdības sagatavotā četru miljardu litu (812 milj. latu) vērtā ekonomikas un biznesa stimulēšanas plāna ietvaros vismaz 2,3 miljardi litu tiks novirzīti mājokļu un sabiedrisko ēku renovācijai, vēstī delfi.lt.

Vismaz 1,8 mljrd. litu ir plānots piesaistīt no Eiropas investīciju bankas un ES struktūrfondiem, bez tam tiek plānots 0,5 mljrd. litu aizņemties no pašmāju komercbankām.

«Ir aplēsts, ka mājokļu siltināšana ļaus mums samazināt tēriņus apkurei līdz 70%,» delfi.lt citē Lietuvas ekonomikas ministra Daiņa Kreivisa teikto šodien valdības sēdē.

Db jau vēstīja (23.01.), ka pagājušajā nedēļā Lietuvas premjers Andrjus Kubiļus paziņoja par valdības plāniem piešķirt palīdzībai biznesam 4% no valsts IKP, kas veido apmēram 1,15 mljrd. eiro. Daļu naudas paredzēts novirzīt kredītu tirgus atdzīvināšanai, daļu — mājokļu siltināšanas programmai, lai atbalstītu būvniecības sektoru. Pēc Lietuvas finanšu ministrijas aprēķiniem, šogad būvniecības sektors valstī saruks par 40%, tāpēc šai nozarei ir nepieciešama palīdzība un jaunas darba vietas. Pēc delfi.lt vēstītā, Lietuvas valdība ir apņēmusies gada laikā renovēt 2000 daudzdzīvokļu māju. Renovācijas process ilgs 15 gadus, jo valstī ir nepieciešams atjaunot apmēram 30 000 šādu māju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Portāli Igaunijas mediju koncernam ievērojami audzējuši apgrozījumu

Gunta Kursiša, 13.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas mediju koncerns Ekspress Group šā gada jūlijā, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo mēnesi, kāpinājis apgrozījumu par 8,2%, sasniedzot 3,8 milj. eiro, liecina uzņēmuma paziņojums biržā NASDAQ OMX.

Lielākais apgrozījuma kāpums piedzīvots interneta mediju segmentā – salīdzinot ar pērno gadu, šā gada jūlijā tas palielinājies par 26,2%. Tā, piemēram, grupai piederošā Delfi.lv apgrozījums minētajā mēnesī pieaudzis par teju 35%. Tāpat vairākus mēnešus pēc kārtus Delfi Ukrainā gada griezumā teju divkāršojuši apgrozījumu. Kopumā jūlijā Ekspress Grupp ieņēmumi no interneta medijiem veidoja 688 tūkst. Ls.

Ekspress Group periodisko izdevumu apgrozījuma kāpums jūlijā bijis līdzīgs kā iepriekšējos mēnešos – 6,7% apmērā, un veidoja 1,7 milj. eiro.

Savukārt poligrāfijas pakalpojumu segmentā apgrozījums ir palielinājies par 6,6%, sasniedzot 1,6 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Papildināts ar foto - Krājbankas «māte» par noguldītāju naudu pirkusi luksusa auto un villu Nicā

Dienas Bizness, 22.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas banka Snoras savu klientu noguldītos līdzekļus izvēlējusies investēt samērā unikālā veidā: iegādājoties villu, kas vairāk izskatās pēc pils, Nicā Francijā, dzīvokļus Viļņas vecpilsētā, kā arī vairākas luksusa klases automašīnas.

Lietuvas portāls Delfi.lt, atsaucoties uz anonīmiem informācijas avotiem, vēsta, ka iepriekš minētie īpašumi nav reģistrēti uz Snoras bankas akcionāru vārdiem, bet gan pašu Snoras un bankas meitas uzņēmumiem, taču tajā pat laikā Snoras bankas vadība ar šiem īpašumiem rīkojas kā ar savējiem.

Viens no īpašumiem - villa Nicā, Francijā, kuras platība ir 572 m2, bankai izmaksājusi piecus miljonus eiro. Delfi.lt norāda, ka Snoras bankas nauda tērēta ne tikai paša īpašuma iegādei, bet arī luksusa mēbeļu, dārgu gleznu un citu šajā ēkā esošo lietu iegādei. Lietuvas portāls arī ziņo, ka bankai piederot arī lielas platības dzīvoklis Kijevā, Ukrainā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Izdevies pārdot virtuālo tirdziņu AtverSkapi.lv

Anda Asere, 06.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virtuālo drēbju tirdziņu AtverSkapi.lv pirms pieciem gadiem izveidoja Marta un Guntars Sviļi, kuri to tagad pārdevuši ziņu portālam Delfi

«Gatavojāmies pārdošanas iespējām, jo jau pavasarī bija jauni plāni un dažādi projekti, kuros nepieciešama lielāka iesaiste, tāpēc nolēmām pārdot. Lai arī AtverSkapi.lv bija pašu izauklēts «bērns», jutām nepieciešamību projektu izlaist lielākos plašumos, ko veiksmīgi spēj nodrošināt Delfi,» komentē Marta Svile, bijusī AtverSkapi.lv īpašniece.

AS DELFI valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs biznesa portālam db.lv skaidroja: «Pēdējā laikā mēs aktīvi investējam un attīstām biznesus, kas ir saistīti ar e-komercijas virzienu. Patlaban mums ir trīs e-komercijas projekti: zave.lv - atlaižu agregators, tobook.lv - skaistumkopšanas salonu tiešsaistes rezervācijas sistēma un tagad arī atverskapi.lv. Atverskapi.lv iegāde bija loģisks solis šajā virzienā, jo šim produktam ir sava unikāla niša, liela reģistrēto lietotāju datu bāze. Kā rāda pasaules pieredze, līdzīgas platformas tagad kļūs aizvien populārākas. Mūsu plānos arī turpmāk ir attīstīt līdzīgus projektus, kā arī palielināt mūsu portfeli ar citiem e-komercijas projektiem. Tāpēc esam gatavi turpināt investēt un iegādāties jaunus biznesus, kas ir orientēti uz servisiem internetā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar atpakaļejošu datumu Gazprom piešķirtā atlaide līdz gala patērētājiem nenonāks

Tā, atbildot uz deputātu jautājumiem, kaimiņvalsts parlamentā paziņojis premjers Aļģirds Butkevičs, raksta portāla Delfi Lietuvas redakcija. Gāzes kompānija Lietuvos dujos, duelējoties ar Krievijas Gazprom par godīgākiem dabasgāzes cenas noteikumiem, ir panākusi apmēram 20% atlaidi ar atpakaļejošu datumu – no 2013. gada 1. janvāra.

Tomēr lētāk

Lietuvas mājsaimniecības tomēr jaunajā apkures sistēmā būs ieguvējas – maksa par siltumu bez PVN būs 22,82 liti (6,71 eiro) par kilovatstundu jeb par 8% zemāka nekā pērnā gada oktobrī, ziņo kaimiņu galvaspilsētas uzņēmums Vilniaus energija. Iemesls tam ir kompānijas iepirktās dabasgāzes cenas kritums kopš maija no 1483 uz 1246 litiem (no 436,05 uz 366,36 eiro) par naftas tonnas ekvivalentu. Gazprom līgumos ar ES valstīm tradicionāli gāzes cenu saista ar naftas cenām.

Komentāri

Pievienot komentāru