Jaunākais izdevums

Pasaules lielākais dimanta apstrādes uzņēmums De Beers samazinājis dimanta cenas pēc tam, kad pieprasījums pēc šī dārgakmens aizvien ir zemāks nekā piedāvājuma apjoms, raksta Bloomberg.

Anglo American Plc piederošais uzņēmums dimantu cenu samazinājis par 9%. De Beers plāno pārdot dimantus aptuveni 250 miljonu ASV dolāru apmērā, un uzņēmums paredz, ka pēc cenas samazināšanas klienti tos varētu iegādāties lielākos apjomus.

Patlaban dimanta ieguves kompānijām nākas samazināt piedāvājuma apjomus un samazināt cenas, ņemot vērā, ka juvelieri, tirgotāji un ražotāji nespēj gūt pietiekami lielu peļņu, mazinoties juvelierizstrādājumu pārdošanas apjomiem un kredītu apmēriem. De Beers līdz šim mēģināja atbalstīt dimanta tirgu, samazinot ražošanas apjomus, nevis pazeminot cenas.

Nozares attīstība patlaban ir ierobežota pēc tam, kad KBC Groep NV izlēma pārtraukt Antwerp Diamond Bank darbību. Šī banka 80 gadus bija finansējuma avots dimanta apstrādātājiem šajā pilsētā. Tāpat dimanta mazumtirdzniecības pieprasījums samazinājies Ķīnā, kas ir otrs lielākais dimanta tirgus.

De Beers pagājušajā mēnesī samazināja šā gada dimanta ražošanas apjomus līdz 29-31 miljonam karātu, salīdzinot ar 30-32 miljoniem karātu iepriekš. Gada sākumā tika izteikta prognoze 34 miljonu karātu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rets sārtais dimants, kas iegūts no lielākā Krievijā atrastā šīs krāsas neslīpētā dimanta, trešdien tika pārdots "Sotheby's" izsolē Ženēvā par 26,6 miljoniem ASV dolāru (22,6 miljoniem eiro).

Par "Rozes garu" nosauktā 14,83 karātu dimanta galīgā izsoles cena, ieskaitot komisijas maksu, bija pasaules rekords purpursārtam dimantam.Ovālais dārgakmens tika nosolīts dažu minūšu laikā interneta izsolē. Tā pircējs bija anonīms.

"Sotheby's" izsoļu rīkotājs Benuā Repelēns nosauca šo dimantu par "īstu dabas brīnumu" un piebilda, ka sārto dimantu cenas pieaug, jo tie kļūst arvien retāki.

"Rozes gars" tika noslīpēts no 27,85 karātu dārgakmeņa, kuru 2017.gadā atrada dimantu ieguves kompānija "Alrosa" Sahas Republikā.

Apmēram gadu ilgā darbā dimants tika noslīpēts līdz ovālai formai, saglabājot tā sārto krāsu.

Sārtie dimanti ir visretākais dimantu paveids, un tie ir visvairāk pieprasīti globālajā dimantu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Ieguldījumi zeltā un dārglietās - populāri politisko un ekonomisko satricinājumu laikā

Dina Matvejeva, Luminor Private Banking vadītāja, 20.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dimantu un zelta uzpirkšana nav kadri no vēsturiskām filmām. Investīcijas dārglietās un cēlmetālos ir populāras joprojām, un šis ieguldījums ir labs veids kā dažādot savu investīciju portfeli vai stāties pretī inflācijai.

Lai gan šobrīd par vērtīgiem uzskata astoņus metālus, populārākās ir investīcijas zeltā, sudrabā un platīnā, bet vērtīgākais dārgakmens ir rubīns.

Latvijā investīcijas dārglietās noteikti nav populārākais ieguldījumu veids, tomēr klienti, kuri vēlas vēl vairāk dažādot savu investīciju portfeli, salīdzinoši bieži izvēlas zeltu. Parasti interese par to palielinās krīzes vai satricinājumu laikā, jo pieaug uztraukums, ka “virtuālā” nauda var pazust, bet fiziskā – zaudēt vērtību, kamēr zelts vai citi dārgmetāli vērtību noturēs.

Dažādība vienmēr ir laba, ja kādā brīdī akciju vai obligāciju tirgus sāk svārstīties, aktīviem zeltā vērtība var attīstīties citā virzienā. Ieguldīt zeltā var dažādi Zelts ir pateicīgs materiāls, jo tas ir ļoti izturīgs – nerūsē, ir viegli veidojams, vada siltumu un elektrību. Pateicoties šīm īpašībām, zelta pielietošanas veidi ir ļoti dažādi – tas tiek izmantots ne tikai kā valūta vai juvelierizstrādājumu nozarē, bet, piemērām, arī ražošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik tirgū ir vairāk nekā 20 000 kriptovalūtu, un katru dienu tiek izdotas jaunas. Tas var kļūt par īstu pārbaudījumu pat pieredzējušiem kriptovalūtu investoriem, kuri mēģina atšķirt labus projektus no sliktiem un zināt, kad pārdot un kad turēt.

Ņemot to vērā, mēs esam izanalizējuši pašreizējo tirgu un atlasījuši piecas populārākās kriptovalūtas, kuras šobrīd ieteicams iegādāties.

5 populārākās kriptovalūtas, ko iegādāties augustā

1. Wall Street Memes – Šobrīd populārākā meme kriptovalūta, kas ātrā laikā piesaistījusi vairāk nekā 20 miljonus dolāru

2. XRP20 – XRP jaunākā versija, kas pāršalc kriptovalūtu pasauli

3. Shibie Coin – Shiba Inu un Bārbijas pievilcības apvienojums

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Izpārdota ASV eksprezidenta Ronalda Reigana privātā kolekcija

LETA, 26.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izpārdota Amerikas Savienoto Valstu 40.prezidenta Ronalda Reigana un viņa sievas Nensijas privātā kolekcija, un ieņēmumi ir 5,7 miljoni dolāru (pieci miljoni eiro).

Starp izsolītajiem 700 priekšmetiem bija mēbeles, grāmatas, dārglietas, gleznas, skulptūras un citi mākslas un dekoratīvie objekti, no kuriem ieņēmumi nonāks Ronalda Reigana Prezidenta fondā.

Izsoles nagla bija dimanta, safīra un rubīna gredzens ar ASV karoga motīvu. Gredzena cenu vērtēja no 5000 līdz 8000 dolāriem, taču tā sasniedza 319 000 dolāru (284 000 eiro). Tika izsolīts arī Berlīnes mūra fragments ar Reigana parakstu ar sākotnēji lēsto vērtību no 10 000 līdz 20 000 dolāriem, taču galu galā tas ienesa 277 500 dolārus (247 100 eiro).

Citu spilgtāko izsoles priekšmetu sākotnējā vērtība bija no 5000 līdz 20 000 dolāru, taču tie, tostarp Reigana kovboja zābaki, regbija bumba ar Reigana parakstu un priekšmetu komplekts no bijušā prezidenta biroja galda, ienesa no 32 000 dolāru līdz gandrīz 200 000 dolāru (28 500-178 000 eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsoļu namā Sotheby’s par rekordaugstu cenu pārdots auskaru pāris, raksta Bloomberg.

Auskaru pāris, kas sastāv no zila un rozā dimanta, pārdots par 57 miljoniem dolāru.

Auskaru Apollo Blue un Artemis Pink, kas nodēvēti par godu grieķu dieviem, vērtība iepriekš tika lēsta 50-68 miljonu dolāru diapazonā.Abus auskarus iegādājies viens pircējs, kurš nav vēlējies atklāt savu vārdu.

Viņš 14,54 karātu zilo dimantu pārdēvējis par The Memory of Autumn Leaves, bet 16 karātu rozā dimantu par The Dream of Autumn Leaves. Līdz šim augstākā cena, par kādu izsolīti auskari, bija 17,7 miljoni dolāru pērnā gada novembrī Christie’s izsoļu namā.

Pēdējā laikā modē ir krāsainie dimanti, kas iekaro augsto cenu pozīcijas. Pērn Christie’s par 58 miljoniem dolāru pārdeva 14,62 karātu dimantu Oppeheimer Blue, bet Sotheby’s – aizvadītajā mēnesī par 71 miljonu dolāru pārdots 59,6 karātu dimants Pink Star.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Rotaslietas – transformeri

Evelīna Brenča, speciāli DB, 09.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rotaslietām ir jābūt tādām, lai tās varētu nēsāt gan ar baltu T-kreklu un džinsiem, gan arī pie smalkas vakarkleitas

Tā intervijā norāda itāļu rotaslietu zīmola Nanis radītāja un dizainere Laura Bicego. Viņa ir dzimusi juvelieru ģimenē Vičencā Itālijā un jau kopš dzimšanas ir saistīta ar rotaslietām un to izgatavošanu. Lielāko pieredzi viņa ir ieguvusi tēva juvelieru rūpnīcā, no kā tālāk attīstīja savu zīmolu Nanis. Visa L. Bicego dzīve saistās ar šo nozari, un viņa nekad nav vēlējusies dzīvē darīt kaut ko citu.

Savu zīmolu viņa kopā ar vīru Pjero Maranjonu (Piero Marangon) izveidoja 1990. gadā. L. Bicego ir neparasta dizainere, viņai vairāk patīk radīt lietas nevis uz papīra, bet ar rokām. Viņai svarīgi ir vienlaicīgi saglabāt itāļu tradīcijas, tai pat laikā radot mūsdienīgas, transformējamas rotaslietas. Viņas radītā rokas sprādze no zelta ar dimantiem, ko iespējams transformēt par kaklarotu, pagājušajā gadā ieguva Juvelierizstrādājumu gada balvu.

Komentāri

Pievienot komentāru